60330
  • Witcher
    Sztem a régi is, meg az új is szar! Rühellem az amerikai focit! De ízlések és pofonok....
  • gergod
    Hat mi elertunk 4/5-re, ami eleg szomoru tekintve az idot amit varakozassal toltottunk, valamint az idot amig a kovetkezo kijon.
  • Pacho
    Lehet, hogy mindenki a Dread Fortress NiM-et tolja:)

Amúgy az új Huttball király.
    Na mi ez a nagy kuss? Senkinek semmi vélemény az új tartalmakról?
  • Gudott
    Ha jók az infóim 3féle megjegyzés van a fajokra, ebből kettő van jobban kiemelve (inkvizitor: sith/ember/egyéb ; agent: chiss/ember/stb, stb stb)

Alapsztori ugyanaz, van pár eltérés a végkifejletet tekintve (pl fejvadész class story vége, de azt mondják az agent story a legjobban "befolyásolható" e téren, de ilyen karaterem még nincs)
  • Although
    szerintem független a shop az lesz így is úgy is mert pénz lehet belőle. Legfeljebb alap dolgok nem lesznek csak extrák. A befolyt pénzmennyiség szigorúan a tartalmakat a biztos kiegeket jelentheti. Nézd meg a Secret world topicot itt vagy forumot, nincs egy deka panasz mert folyamatosan nagy mennyiségben kapják az új anyagot. Nincs nagy közösség de az elégedett. Azt kapja amit vár. Ezt kell eldönteni mit akarunk, milyen játékot. De ez így megnézed a fejlesztési naplót benne van lesznek nagyobb kiegek csak nem tudjuk mikor. Erre én is azt mondanám persze. Ezt így nem lehet megcsinálni olyanokkal akik 1 éve fizetik a havi díjat, abba a reményben a cég majd valamit nekik is letesz az asztalra.
  • Plata
    Köszi,még csak egy van belőle,az is ember.Terveztem hogy veszek 2400 cc-t abból veszek kari slotot meg sith fajt,de akkor fölösleges.
    Viszont arra rájöttem hogy betegen nem nagyon bírom az űr pvp-t.Pár meredekebb forduló és kikészülök,így vicces lesz megcsinálni a heti pvp küldit.
  • Kryon
    Az alap story ugyanaz, de fajtól függően néha megjegyzéseket tesznek rád a beszélgetések során, úgy vettem észre.
  • Kryon
    Az árak megállapítása lenne a legegyszerűbb, mert tudják, hogy átlagban mennyi időt játszanak havonta az előfizetők. Innentől már csak le kell osztani a jelenlegi havidíjat az átlagosan játszott óraszámmal és kész is, a bevétel így változatlan. Az hogy egyénenként ki mennyi idő alatt játssza le az nekik lényegtelen, az összesített számít.

Meg tudnák csinálni értelmesen, ha akarnák, szerintem igény is lenne rá. Megmaradnának az előfizetés előnyei, de sokkal kötetlenebb lenne mint a havidíjas rendszer. Bevétel se csökkenne. A f2p/b2p hátrányai is kiesnének, mint a korlátozások és a vizuális környezetszennyezés, amit a shop eredményez mindenhol.
  • Plata
    Lenne egy kérdésem,tom hogy ökörség de foglalkoztat.Sith Inquisitor története minden fajjal ugyanaz?Nem tudok angolul de ember karit csináltam annó és azzal a történetből azt vettem le hogy szolga vagy rabszolga a karim,vajon ha sith fajt indítottam volna akkor is ez lett volna?
  • Omlás
    Akár ez is egy jó alternatíva de szerintem ezekkel a rendszerekkel európában nem fogunk találkozni egyelőre tuti nincs okuk váltani. Pedig igény szerintem lenne rá.
    Bár a jelenlegi helyzetben az is jó megoldás lenne ha lenne egy acc fagyasztás lehetőség ebből lenne pl egy 30 napos feltöltés alatt 3 lehetőséged amivel ha fagyasztod az accot nem fogy a játékidő. Ezzel már kilehetne menteni ha húzós heted van a melóban vagy épp nyaralni mész vagy akármi.
  • PiszkosFred
    Egyébként érdemes lenne kipróbálni. Én úgy csinálnám, hogy egy játékban eltöltött óra mondjuk legyen 100 Ft. Feltöltöd az accountodat 3000 Ft értékben, amiért van 30 óra játékidőd, amely karakter választó képernyőtől (nem logintól a queue miatt) terjed egészen a logoutig (az instant). Ha lejár a 30 órád, azonnal logout, ha küldetés/fp/bármi közben vagy, azonnal. Mivel a számlázás miatt csak előre lehet beszedni a pénzt, ezért muszáj előre definiálni a megvásárolható időmennyiséget, legyen 30-60-90 óra. A ráérősebbek maradnak a havidíjnál/általánydíjnál, de azok, akik alig tudnak játszani, azoknak lenne alternatíva. Óradíj azért lenne ilyen - aránylag - magas, mert egy, semmi sincs ingyé', kettő, csak az a cél, hogy legyen bevétel, nem az, hogy fél évig húzza valaki 3000 forintból.
  • Omlás
    Én általánosságban írtam ezt a rendszert nem konkrétan TOR kapcsán :) amit írsz egy érdekes tényező de arra is ki lehetne matekoni valamit ha nagyon akarnának. :)

Pacho: Meg lehetne valósítani veszteség nélkül is ha akarnák. Legyen drágább a havidíj ha azt mondanák, hogy nem teszem azt 3K a 30 nap hanem 10K de csak akkor fogy ha játszol egyből szimpatikusabb az a 10K ha csak napi 3-4 órát tudsz játszani.

A legjobb megoldás talán mindkét rendszer megtartása és még ehhez hozzácsapják a mikrotranzakciót és tökéletesen le van fedve minden. Aki HC gamer az vesz hagyományos feltöltőt aki casual az vesz drágábban játékidőre ketyegős feltöltést aki 15 euróért akar szép armor skint az is boldog lehet. :D
    Ez kb csak egy szép álom marad mert szerintem senki nem fogja bevállalni a közeljövőben tuti :(

És mint mondtam most ezt TOR-tól elvonatkoztatva általánosságban a havidíjas MMO-k esetében lehetne alkalmazni ha akarnák. De egyszerűbb a sima havidíj ami egy casual játékosnak "lehúzás".

• Although
    Ez teljesen hektikus, ez a rendszer, ami itt van. Nem lehet vele számolni, nekem nem úgy tűnik mint aminek stabil játékos állománya van nyilván más mmokhoz képest, a név még nagyon hoz, de itt nem ennyien kellene legyenek.
    Ráadásul tényleg story tartalmakat kellene nyomjanak mert akik a guilda előfizetek ezt várták. Elhiszem a pvpsek meg sok más esetleg ingyeneseknek ez mindegy, de nem ők adták a stabil előfizetők zömét hanem a pickethez hasonlók. Ha meg nem lesz stabil az előfizetői réteg az EA a legalacsonyabbhoz fogja kalkulálni a befektetéseket. Tényleg nem véletlen mondom, ezek egy darab kardos kieget is 5e-ért adnak.
    Azoknak jó ez a rendszer akiknek nagyjából mindegy ennek a játéknak a jövője, nem azoknak akik boldogan fizetnének érte ha látnák érdekli az EA-t amit szeretnének. Ezért gondolkodik nagyon jól az adventure rendszerrel a Beth mert ha csak feleolyan jól belövi a nehézséget mint a funcom tudja és ne adj isten később már több nehézségi szint is lenne belépésnél a zónába akkor bőven garantálja magának azt az előfizetői létszámot ami mellett leszarhatja azokat akik f2p-ért sírnak. Ezt az swtornál a nagyobb induló létszám miatt sokkal jobban meg lehetett volna csinálni. De erre már 1% esély se maradt.
  • Pacho
    Hát akkor félreértettem. Az a fajta amit te most leírsz, viszont sohasem fog megvalósulni, mert az a kiadónak nem lenne jó. Kiderülne, hogy a 12*15 dollár helyett évente csak 3*15-öt költesz el, mert mondjuk a foci vb alatt játszol 2 órát összesen 30 nap alatt, augusztusban amikor a parton ülsz és sörözöl pedig 20 percet, hogy "megfuttasd a karikat". Így egy 30 napos előfizetés kitarthatna fél évig is.
  • PiszkosFred
    Isten ments, hogy kötekedésnek vedd, de mi a helyzet a szakmákkal és a társak küldetéseivel, esetleg egyéb cooldownokkal, stb? Azok ketyegnének aközben, hogy offline vagy? Vagy, akkor azok is csak akkor lennének aktívak, ha online vagy? Mert nyakamat rá, hogy előjönne ilyen kérdés is a fejlesztők részéről. :)
  • Omlás
    De ki beszél itt perc alapú számlázásról ? :D
    Az elejétől kezdve én csak annyit mondtam, hogy ésszerűbb lenne ha a megvásárolt 30-nap játékidő csak akkor ketyegne amikor online vagy és játszol ha kilogolsz akkor nem fogy a játékidő. Ergo ugyanúgy 30 60 xx napra vennéd a feltöltést esetleg drágábban mint most csak épp valós játékidőben fogynának a napok.

Ez más dolog, hogy technikai hibák miatt nem működik valami akkor jogosan reklamálsz de azért mert kikapsz zsinórban wz-n 9x az nem a játék hibája hacsak nem valami technikai probléma miatt van ez.
    Az más dolog, hogy Kínában pl percalapú játékidőt veszel de én nem erről beszéltem.
  • Pacho
    Hát lehet, hogy számodra baromság, de nézz bele a bug reports fórumba miért megy sírás. Ha nincs időd, itt van egy két fontos probléma, ami miatt az emberek lemondják az előfizetést:

Sírás 1
    Sírás 2
    Sírás 3

Képzeld el, ha perc alapú számlázás lenne, mekkora mennyiségű sírást kellene a supportnak olvasgatnia. Simán nyílnának az olyan topikok, mint pl. "A Sanyinak poppol flashpoint de nekem nem".
  • Omlás
    Pontosan ha akarnák bevezethetnék de minek agyaljanak rajta ott ahol nem kötelező jön az egyszerű módszer pénz behúz havonta csókolom. Ez ilyen visszatérő téma amúgy már évek óta több külföldi fórumon is de nem igen látni ez irányba elmozdulást pont azért amit írtál is. Miért tennék ha nem kötelező? Kínában nincs más lehetőségük ott államilag van ez szabályozva így ott nincs más alternatíva :D. Mindenhol máshol meg kb leszarják. Nem a havidíj értéke zavar hanem hogy 80%-ban a befizetett játékidő kidobott pénz mert le sem játssza az ember. Engem specieal ez zavar kicsit de nem hiszem hogy ebben a közeljövőben változás lesz az mmo piacon. Marad a jelenleg bevált havidíjas rendszer vagy f2p + mikro vagy a még több lóvét hozó havidíj + mikro sőt szerintem inkább ebbe az irányba fognak elmozdulni.

Ezek amiket írtál példának azért vágod, hogy hatalmas baromságok? :) Havidíjas rendszernél sem rinyálsz (legalábbis az értelmes játékosok)a supportnak, hogy kérem vissza a pénzt mert nem nyerem wz-t vagy nem esett drop vagy akármi ...
  • gergod
    Ez a fillerbaszo modszer azonnal megolne a jatekot, ugyhogy kosz de nem.
  • Kryon
    Az ígyjárás, de míg most beletörődéssel fogadod, ha 3 órát vársz a semmire, mert belefér a 30 napba, addig idő alapú rendszerben már nem tehetnék ezt meg a játékosokkal. A vesztes csatáktól persze nem véd meg, de arról gondoskodna, hogy aki bemegy az megtegyen mindent a győzelemért :)
    A percdíjat a statisztikák alapján be tudnák úgy állítani, hogy bejöjjön annyi bevétel mint havidíj mellett.
  • Kryon
    Nincs is szükség sávos rendszerre, pont attól lenne igazságos, hogy mindenki az általa fogyasztott tartalom arányában fizetne. Aki sokat játszik, több tartalmat fogyaszt, többet fizet, aki nem az kevesebbet. Így mindenki arányosan járul hozzá a játék üzemeltetéséhez. Emellett felpörgetné a játékokat, mert az idejét igyekezne mindenki jól kihasználni. A fejlesztésre is jó hatással lenne, mert folyamatosan ösztönözni kell a játékosokat, hogy minél több időt töltsenek a játékban.
    Olyan világot kell kialakítani, ami jobban magával ragadja a játékosokat, és olyan tartalmat, amire érdemes áldozni a játékidőből. Szerintem "élőbb" játékok születhetnének ilyen rendszerben.
  • PiszkosFred
    "majd azt mondanák, hogy este hattól éjfélig főidő van, és akkor rendesen ketyeg az óra, máskor meg fele annyit. Hétvége külön kezelhető."

Akkor lényegében ugyanúgy sávosan, mint a régi betárcsázós "ingyenes" internet, a freestart és társaik, amikor az ember éjfél és reggel 7 között netezett - ha tudott -, mert akkor csak fél forint volt percenként, míg napközben 6 Ft/perc és kora estétől éjfélig is ketyegett a 3 Ft/perc :)
  • Pacho
    Arról nem is beszélve, hogy milyen sírásözön lenne a fórumokon, hogy pl. "tegnap is online voltam 2 órát 700 Ft-ért, és nem poppolt egy flashpoint sem, pedig én vagyok a legjobb dps a szerveren, köcsög kiadó ilyenért pénzt kérni, azonnal utaljátok vissza"
    "befizettem tegnap 3 órát, és ebből 30 percig a töltőképernyőt bámultam, pedig az 512 megányi memória amit minimum követelményként írtatok simán megvan, kérem vissza a pénzem."
    "előfizettem 3 óra 12 perc játékra és mentem 10 warzone-t, ebből kilencet elvesztettem, ez így kibaszás kérem vissza a pénzem"

Amúgy gondolom stabilan tervezhető havi bevételekkel szeretnének kalkulálni - mert így lehet a legkönnyebben eldönteni, hogy fejlesszenek-e vagy sem, nem pedig ad hoc átutalásokat szeretnének látni (aminek gondolom a költsége is magasabb)
  • picket
    Azért ha gondolkodnának egy kicsit, akkor ezt meg lehetne oldani. Vennék az átlag havonta játékban eltöltött időt játékosonként (állítólag tele vannak statisztikával, az elején még villogtak vele, hogy egy átlag játékos napi 25 órát játszik, aztán erről gyorsan elkezdtek hallgatni), majd azt mondanák, hogy este hattól éjfélig főidő van, és akkor rendesen ketyeg az óra, máskor meg fele annyit. Hétvége külön kezelhető. Így mindenki jól jár. Persze nem ez a cél, hanem hogy boldog-boldogtalan a játékban lebzseljen, és költse a cc-t a legújabb petre vagy speederre. Ez persze a többiekre is igaz. Fontosabb ebben a pillanatban sokat kaszálni, mint hosszú távon működő modellt összerakni.

Keleten is legjobb tudásom szerint csak Kína miatt van az idő alapú számlázás, mert nem engednek mást.
  • Omlás
    Csak épp amikor több játékkal is játszanál mikor mihez van kedved és havonta kiperkálsz 12K-t havidíjra ami így is úgy is leketyeg az gáz :) ha játékban eltöltött idő alapú lenne a havidíj akkor gond nélkül játszhatna az ember akár több játékkal is igaz hogy nem lenne olcsóbb de nem ketyegne a havidíjad x játékban ha épp y játékkal játszol mert ahhoz van kedved. Így meg effektíve rá van "kényszerítve" az ember, hogy belogoljon mert kárba megy a havidíj... :/ Szimplán anyagi okok miatt nincs ez bevezetve. Ha egy átlag emberkét nézünk aki meló és család mellet jó ha napi 3-4 órát játszik az 30 nap alatt effektíve 5 napnyi játékidőt játszik le ha ezt átszámoljuk akkor ez az átlag emberke játékidő alapú havidíj esetén a 30 napot 6 hónap alatt játszaná le durván. Bár én még mindig az mellet vagyok, hogy ha megemelnék a havidíjat akkor is jobban megérné az átlag playereknek. Aki viszont aktívan tolja azoknak jobb a jelenlegi rendszer :)
    Az a baj, hogy mikor elkezdtem még hétköznap is beletoltam pár órát, aztán azóta volt olyan mikor hetekig nem is tudtam elindítani. Na mivel ilyen kiszámíthatatlan a szabadidőm, ezért az előfizu nálam nem kifizetődő...
  • Although
    Van ilyen is én is jó formának tartom A funcom a secret worldnél használja és működik is.

Egyébként meg 4e forint egy hónapra ha csak hétvégenként játszom akkor se sok. Hiszen akkor ha csak 6 napot veszek akkor is 700 ft körülre jön ki egy nap ezért lassan egy üveg bort sem kapsz. Nem az összeg rossz, ki kell számolni ha amúgy se tudsz játszani nem fizetsz elő arra a hónapra.
    Csak akkor van elvárás is. Aki tudja teljesíteni az elvárásokat az bevállalhatja. Minden forma tud jól működni. De olyan játéknál ahol a közösség plusz tartalmakat szeretne az f2p semmilyen szinten nem jó. Főleg nem ahogy az EA csinálja. Mert erről márt látszik egyszerűen amíg van kit lehúzni addig van premium rész és utána meg teljesen f2p csinál. Addig se nagyon öl bele pénzt és látod? ez sokkal nagyobb disznóság mint ami fullosan előfizetős. Minden attól függ honnan nézed.
    És miért nem úgy csinálják, mint a single, vagy egyszerű Multival ellátott játékok, hogy egyszer kifizeted a szaros játékot, utána jönnek plusz tartalmak dlc formában, amit olcsóbban szintén leölthetsz. Így időnként visszatér a játékos hogy kipróbálja az új tartalmakat, meg is veszi, nincs szopás az előfizetésből... Aki kitalálta MMO-nál az előfizut, azt kéne agyonverni egy strandpapuccsal. Szerintem.
  • Kryon
    Hozzáteszem, a havidíj mostanában nem azért bukik, mert drága, ez nyugatabbra nem tényező. Hanem mert a casual többség egyszerűen értelmetlennek tartja, hogy egy teljes hónapra előfizessen, miközben lehet, hogy csak 2 hétvégét játszik alatta. A havidíj valamilyen szinten tervezést igényel, ha fogalma sincs valakinek, hogy a következő 30 napban, mivel, mennyit és milyen ütemben lesz ideje/kedve játszani, akkor nem fizet be bizonytalanra, mert talán be se logol.
  • Kryon
    A hc-k már nyugaton is szinte eltűntek, ezért nem szokott működni a havidíj, mert az nekik jó, casualnak meg pont nem. Csak valamiért a két keleti casualbarát modellből nyugaton a f2p-t vették át, nem a perc alapút. Egy próbát szerintem megérne bevezetni, szerintem sikeres lehetne, ha így elkerülhetők a f2p hátrányai, és eközben mégis szabadabban oszthatnák be az idejüket a játékosok. Havidíjról váltáskor beiktathatná egyszer valaki köztes lépcsőnek f2p előtt. Nem kell hozzá kialakítani a f2p rendszert, olcsón kipróbálható lenne, és ha bejön, már át se kell állni f2p-re.
  • PiszkosFred
    Keleten elég sok játék használja ezt a perc alapú számlázást. Valami oka csak van, hogy az évek alatt nem vezették be a "nyugati" mmo piacokon. Egy-egy hc játékosnál duplája vagy akár többszöröse lenne a havidíj, de a casual réteg jól járna ilyen "lejátszható" időmennyiséggel, az biztos.
  • Kryon
    Ha átállnak, akkor valószínűleg olyanra mint swtor, úgyhogy nem kell aggódnod :)
    Onnan gondolom, hogy mostanában ez terjed, swtor-nak is bejött, a két játék tábora között pedig nagy az átfedés, amennyire fórumok alapján látom, ezért ami itt működött ott is sikeres lehet.
  • Kryon
    Én is kifizetném akár 1-2 hét játékidőért is egy havidíj összegét, ha percenként ketyegne. Aztán rám lenne bízva, hogy mennyi idő alatt játszom le, és így még shopos cuccokkal sem szemetelnék tele a játékot.
  • PiszkosFred
    Teljesen mindegy számomra legalábbis, hogy melyik mmo milyen rendszert használ, ameddig van lehetőség havonta egy összeget befizetve kinyitni/megszüntetni az összes korlátozást. Szedje meg az ESO magát (látva az eladásokat, jön szépen a pénz) pár hónap alatt, és az sem érdekel, ha már a foci vb alatt változtat a rendszeren. Csak hagyják meg nekem a havi 4000 Ft-os díjat - mint lehetőség -, amit befizetve nem kell számolnom, gondolkodnom, nyilvántartanom, hogy mi elérhető meg mi nem, mit unlockoltam és mit nem. :)

Ezért is piros pont a SWtOR-nak, hogy meghagyták ezt a rendszert, és ha játszani akarok vele 1-2 hetet, akkor simán csak előfizetek egy újabb hónapra, és szarom le a cartel coinos unlockokat meg weekly passokat.
  • Omlás
    Egyetértek, igencsak ráférne a havidíjas rendszerre egy kis reform. Persze így nem hozna akkora bevétel mondhatják pedig szerintem sokkal többen fizetnének elő ha játékidő lenne és amennyit online vagy annyit ketyegne. Ennek fényében én pl még a havidíj dupláját is megfizetném ha csak akkor fogyna ha játszom.
  • Kryon
    Az előfizetéses modell az elmúlt években senkinek se jött be. Mert amikor lecseng a hype, akkor sokan "elfelejtenek" előfizetni, új játékosok becsalogatását pedig kifejezetten gátolja. Biztos vagyok benne, hogy ESO se lesz kivétel, év végéig szerintem át is állnak, nem azért mert rossz lenne, hanem mert már ilyen a világ, a játékosok, nekik meg alkalmazkodniuk kell vagy lassan elhal a játék. Szerintem is a b2p lenne az arany középút, de valamiért mégsem terjedt el, helyette most ezt a vegyes rendszert erőltetik, mint swtor, ami valamivel jobb mint az előfizetéses, de megvannak a hátrányai is.
    Az előfizetéses modell "reformját" tartanám a legjobbnak. Ha az előfizetést perc alapúvá tennék, ahol játékidőt tölthetnénk fel, és csak akkor pörögne a számláló, amikor játszunk. A feltöltést mindenki olyan ütemben játszaná le ahogy neki megfelel, és így pont annyit fizetne amennyit ténylegesen játszik. Szerintem ez lenne az ideális megoldás.
    Melózok, majd este odateszem főni, úgy is lesz vagy 2-3 óra mire leszedi :D
  • gergod
    frakcionkent 2-2 uj flashpoint lesz az.

masnak sem megy a launcher? beirom a kodomat es nem kezdi el tolteni a patchet, csak kiirja, hogy launcher service unavailable.
  • oz
    2 új fp (bár frakciónként 1-1), új wz, új PVP gear tier, új GSF pálya, új GSF hajók.
    De az általam legjobban várt új dolog a NiM DF, már nagyon untam a hard módokat.