60313
-
xem #51832 De egy idegesítő, ujra tettem mindent és ugyan ott vagyok ahol a part szakad nincs szerver listám, hogy verjem bele :(
-
xem #51831 win7 ultimate 64 az op rendszer, amd 3870 proci 8 GB ram ati 7770 vidkari. 1500+500 GB winyó. -
silverchain #51830 Melyik szerveren érdemes most elkezdeni? EU vagy US? (Preferred status.) -
#51829 Köszi! -
Kryon #51828 Alapvetően 3 féle f2p modell van. Az egyik, amit swtor is használ, nevezzük "korlátozó" modellnek. Amikor elérhetetlenné teszik a tartalom egy részét és további sok kis bosszantó korlátozással kényszerítik a játékost az unlockok megvásárlására. A p2p rendszerről váltó játékok rendszerint ezt választják, mint kézenfekvő megoldást, egy értelmes f2p utólagos kidolgozása ugyanis költségesebb és időigényesebb lenne. Látva, hogy az utóbbi években nem nagyon tudott semmilyen új mmo megmaradni p2p rendszerrel, ezért bosszant ha újabbakat is azzal indítanak, mert a sorsszerűnek tűnő f2p átállás vége valószínűleg ez (a második legrosszabb) modell.
A következő típust nevezzük "booster" modellnek. Itt az amúgy mindháromra jellemző díszek mellett könnyítéseket vehetsz, amik pl. segítenek a fejlődésben, de pvp/pve terén semmilyen előnyt nem adnak a többi játékossal szemben. Ez a legjobb modell, általában a nyugati piacra szánt eleve f2p/b2p-nek tervezett mmo-k alkalmazzák. Így már gondolom méginkább érthető, miért bosszant, ha amúgy jónak tűnő új mmo-kat mégse ezzel a modellel terveznek, és helyette lefutják az első pontban vázolt utat.
A harmadik modell a legrosszabb, nevezzük p2w-nek, vagyis "pay-to-win". Előszeretettel alkalmazzák keleti játékokban. Ott aztán csak a fantázia szab határt a pénzköltésnek. Vehetsz buffot, geart, bármit amit épp kitalálnak, az egésznek a lényege, hogy pénzért előnybe kerülj a többi játékossal szemben, és így ők is vásárlásra kényszerüljenek, ha nem akarnak lemaradni. Egy idő után az ilyen játékok már csak arról szólnak, ki tud rájuk többet költeni. Egy ilyen típusú játékban hallottam már forintra átszámolva több milliós, karakterre elköltött összegeket is (abban már persze az online feketepiac is benne volt, ami az ilyen típusú játékoknak mondhatni természetes kiegészítője szokott lenni). Jó kérdés, hogy tudnak fennmaradni ezek a játékok, miért nem hagyja ott őket a nép. Néhányban olyan egyedi ötleteket valósítottak meg, ami sokáig ott tartja a játékosokat a sok szopás ellenére is, a többit nem értem. -
Kryon #51827 Az összes karaktered megmarad, csak zárolja őket amikor lejár az előfizetésed. Azután aktiválhatod amivel játszani akarsz, maximum 6-ot. Ha vettél plusz karakter slotot, akkor többet. -
#51826 Egy hülye kérdés. Tudom hogy volt már róla szó, de nem volt számomra egyértelmű.
Szóval Ha lejár az előfizum, akkor választanom kell 6 karktert ami megmarad, vagy választanom kell 2-őt ami ugrik, vagy csak simán zárolva lesz 2 amit kiválasztok, amíg nem unlockolok karakterslottot? -
#51825 Köszi előre is! :) -
Gudott #51824 Mivel én is meg lettem szólítva kérdésekkel, úgy gondolom, hogy hétvége folyamán egy hosszabb összefoglaló féleséget írok majd, ami segíthet a nem túl tapasztalt /kezdő játékosoknak és elég lenne majd az linkelni vagy valami kiemeltebben láthatóvá tenni. -
Pacho #51823 Az "amúgy is megcsinálod a dailyt/weeklyt" és a "direkt grindelsz" között azért van különbség. Pont azt akartam kihozni, hogy nem kell 6 milliárd szarvast leölnöd minden nap. Elég ha a "sima" napi tevékenységedet végzed, tolsz heti 2 fpt, 5 wzt, leölsz csapattal egy world bosst. -
#51822 Hát igen mondjuk ez a B2P tűnik akkor a legjobbnak. Csak MMO-ban ez nem tudom hogy működik... Ráadásul Már manapság szinte mindennel ez van, sima singel cuccokkal is. Csak ott DLC címen lehet megvenni az összes szar kieget. PLd rengeteg játék félkészen jön ki és DLC-kell rakják rendbe a storyt vagy a játékélményt. Szerintem ez elég genyó megoldás. -
FNightWalker #51821 de vannak olyan játékok, amik F2P/B2P és a shopban megveheted magadnak a legjobb itemet. -
FNightWalker #51820 Megveszed mondjuk 10-15.000FT-ért a játékot és utána nem kell fizetned érte. Abban az esetben kell - ha jól tudom - ha megjelenik egy újabb kiegészítő, hogy azzal is játszani tudjál, meg kell venned.
Egyébként ugyanúgy megtalálható az IG Shop mint az F2P-ben, de mint például a WoW-nál az P2P és mégis van Shop.
Shop és Shop között is van különbség, például GW2-ben - ami B2P - nem vehetsz magadnak olyan itemeket amik előnyhöz juttathatnak másokkal szemben. A WoW-ban sem és itt az SWTOR-ban sem.
-
#51819 B2P mit takar? -
Kryon #51818 Azért várj még azzal a 4-6 heti új tartalommal. Eddig úgy tudom azokat a dolgokat pakolgatták csak bele, aminek már indulásnál benn kellett volna lennie csak nem készültek el vele addig. Mondom, térjünk vissza rá 2 év múlva, addig hagyjuk mert indulás után egy ideig még minden képlékeny. B2P modell a legjobb szerintem is, ebben egyetértünk. F2P pedig nem azt jelenti, hogy ingyenes, akkor nem érné meg fenntartani. Csak rendszeres fizetésre nem kényszerülsz, de könnyen elköltesz ugyanannyit (vagy akár többet) is rá. Vagyis van kedved, játszol, megtetszik, kell valami megveszed. Míg havidíjnál befizetsz, aztán egy hét múlva se időd se kedved játszani, de egy hónap múlva játszanál megint egy kicsit, csakhogy nem tudsz, mert fizesd be megint. -
Although #51817 Ingyért semmit nem adnak. De se dolgozol ingyen és én sem. Legfeljebb a szeretetszolgálatok de ez nem az. -
Although #51816 Ezt nem is mondtam. Ami érdekel az előfizetői rendszerből és amiért életképes lehet, az a 4-6 heti új tartalmak, mert máshogy nem életképes a havi díj. De így versenyképes. Míg az swtornál ígérethegyek vannak. És az egész nem szól másról mint lehúzni azt a pár szerencsétlent aki még előfizető. És ennél bizony korrektebb a p2p rendszer. Bár nekem a tsw-s b2p modell a nyerő, tökéletes megoldás. -
TomStorm #51815 +1 -
Kryon #51814 Ez van... Hozzáállásukon kéne változtatni és felpörgetni kicsit a fejlesztést, mert pénz lenne rá. ESO-ra meg térjünk vissza 2 év múlva. Ahhoz ma már nagyon nagyot kell alkotni, hogy havidíjasan talpon maradjon valami. A megaszerver megtévesztő tud lenni, csak akkor tudnánk meg mi a valós helyzet, ha látnánk végre számokat is. SWTOR jól tette hogy váltott, még ha az egyik legrosszabb modellt választották is, ami akkor még engem is bosszantott. Azóta megszoktam, de amikor egy év előfizetés után megkínáltak egy kb. f2p-szintű preferreddel, akkor megfogadtam, hogy annak az mmo-nak minimum világmegváltónak kell lennie, amibe legközelebb havidíjjal beleugrok. Mindennek megvan az előnye. Nekem például egyáltalán nem hiányzik az állandó érzés, hogy most xy játékkal játszanom KELL, mert pörög a havidíj. Minden nap oda logolok be, ahova épp kedvem van, és nem aggódom ilyeneken :D -
Although #51813 Már bocsi, de van aki nem a grind miatt játszik, számolgattam én is rendesen mennyi idő kellene rá. Aki fizet megkap mindent a havidíjért. De nem szólók semmit mert ingyen zakó árát ne nézze az ember. Ami viszont probléma ez egy nagyon erősen sztori alapú játék ami solo játékosokat is be tudna szippantani. Legalábbis így indult. saját véleményemet a rendszerről leírtam és ahogy látom a teso nyilatkozó vezetőit ők is így gondolják ahogy én. Nem a havi díjjal van gond. Ez a se meleg se hideg ami szart ér. Nulla fejlesztés az van.
-
#51812 Fúúú nagyon szépen köszönöm mindenkinek a sok okosságot! Le a kalappal a részletes válaszok előtt!
És jó volt látni hogy nem csak nekem segítettek a noob kérdéseim, hanem sikerült pontosítani is pár dolgot másoknál is, de azért emiatt ne essetek egymásnak! :) -
Plata #51811 Én értem,de neki kis karival nehezebben jön össze. -
Pacho #51810 Te ezek szerint nem érted mire gondolok? Most komolyan? KIT ÉRDEKEL MENNYIBE KERÜL????? INGAME CREDIT AMI JÁTÉK KÖZBEN ESIK INGYEN!
Ha egy 150k-s kerül 250k-ba akkor is megveszem, mert a kredit úgyis összejön. Úgyis tolsz dailyt, weeklyt, fp-t, pvp-t, craft-ot, úgyis tradelsz, slicingolsz, akkor miért nem élsz a lehetőséggel?
Inkább költesz 5000 forintot havonta CC-re, csak mert nem farmolsz ki még 100.000-300.000 kreditet??? Ami egy óra alatt összejön?
Komolyan?
-
Plata #51809 Múltkor néztem escrow-t,red eclipsen.Sokkal többe kerül az escrow mint amennyi pénzt ki tudsz vele venni. -
gunji #51808 Áh, köszi. Múltkor ezt nézegettem, sajnos ez a legnagyobb visszatartó erő, hogy pref legyek :( Egy végleges limitmódosítás jobb lenne ;) -
gunji #51807 A pénzkereséshez a legjobb módszer, ha az ismételhető küldetéseket (flashpoint, daily/weekly) csinálod, piacra crafolt/gyártasz fegyvereket/ruhákat.
Ha van Hutt Carteles kiegészítőd, akkor a napi/heti GSI-küldetésekkel lehet sokat kaszálni. Ajánlom Dulfy oldalát: SWTOR GSI Mission Dailies guide
Ha még csak szintezel, akkor egyszerűbb, ha a karakternek barna színű módosítható ruhákat/fegyvert veszel. Ezekhez planetary commendationért lehet modokat/kiegészítőket venni. Általában 4-6 szintenként lehet érdemes cserélgetni e modokat, vagy ahogy nehezedik a játékmenet. Én akkor szoktam cserélni, ha már nem bírok az ellenséggel, kb. négy szintenként. Planetary commendationt meg a napi flashpointokból lehet szerezni, meg sok esik játék közben is. -
Pacho #51806 3 fajta escrow-t lehet kapni: 50k, 150k, 600k.
Ha pl. van 350k-d az inventoryban és további 1 millió az escrowban, és aktiválsz egy 600k-st, akkor az escrow-ból ennyit fog "lehívni" és lesz 950k elkölthető pénzed (az escrowban pedig marad 400k)
Az escrow és az ott tárolt pénz lehívása kiváló lehetőség arra, hogy ne kelljen CC-t venned, hanem ingame creditért unlockolj dolgokat. -
Plata #51805 Űr pvp-n attól függően hogy mennyi medált szereztél,és mennyire voltál jó,xp-t pénzt és kétféle hajófejlesztéshez szükséges vackot kapsz.Sok medálnál és killnél elég szépen ad.10-15 medál körül egész szép pénz jön.És próbálj életben maradni.Ha sokat ölsz és sosem halsz azért is jár medál. -
gunji #51804 1) Ha kiteszel a GTN-re valamit, akkor egy bizonyos díjat levon a számládról. Ha megveszi valaki a termékedet, akkor ezt visszakapod, valamint megkapod az említett díjjal csökkentett árat a vásárlás után egy órával egy levél mellékleteként. Ha nem veszi meg senki a terméket, akkor 48 óra elteltével visszakapod a terméked és a levont pénzt levélben. Ha Te veszed vissza a piacról az ajánlatot, akkor a terméket visszakapod, de a levont összeget elveszted. (Legalábbis előfizusoknál.)
2) Nem medalokról, hanem metal-okról, azaz fémekről beszélt, de én is d-nek értettem, nem t-nek. A lényeg itt az, hogy a companionokat el lehet küldeni küldetésekre, ahol a crew skilleknek megfelelő itemeket kapnak (pl. fémeket).
3) Sokan csinálják azt, hogy a cartel marketen CC-ért vesznek valamit, amit aztán creditért kitesznek GTN-re. Az előfizusoknak havi 500 CC ingyen van (de bárki tud venni RL pénzért), s ebből így tudnak sima creditet csinálni. Ez mindenkinek jó: a játékosoknak nagy creditforrás, a BW-nek meg hatalmas USD-bevétel. Sokan csinálják és igen, megéri. Én még nem próbáltam, de azt tudom, hogy az így vásárolt itemekkel vigyázni kell. Felpróbálni, kipróbálni, kinyitni nem szabad őket, mert akkor hozzákötődnek az adott karakterhez. A legtöbbjükön van egy 48 órás visszaszámlálás, addig kötöttnek (bound) írja. A két nap elteltével lehet kitenni a GTN-re, addig pihentetni kell az inventoryban vagy a bankban.
A többire Plata válaszolt, csak ennyival egészíteném ki:
5) Nem végtelen a kapacitása (először azt hitem 40), de lehet egyre nagyobb összegekért (vagy CC-ért) bővíteni karakterenként külön-külön, vagy legacy szinten egyszerre.
6) F2P-ként azt hiszem 200k, preferredként 350k. De az efölötti összeg is a tied, csak nem férhetsz hozzá, hanem egy külön számlán gyűlik. De ehhez is hozzá lehet férni, van ilyen credit escrow-nak nevezett dolog, amit CM-en vagy GTN-en lehet kapni. Ez egy egyszer használható pénztárca bővítés. Pontosabban nem tudom, nem próbáltam ki.
Az előfizusoknak nincs ilyen limit, hozzáférnek az összes pénzükhöz. -
#51803 Nagyon szépen köszönöm, ha majd olyan helyről netezel, akkor szívesen várom az 1,2,3-ra is a választ :)
Előfizetőként végtelen pénz elfér az embernél ezek szerint?
Postázásról pár szót írhatnál legalább nagy vonalakban hogy hogyan kell csinálni, mert nem hogy nem halottam erről, de nem is láttam még csak hasonlót se. :) -
#51802 Űr PVP-n mit kapsz? Nekem az egész tetszetős, kicsit Anakyn Skywalkernek érzem magam(Bár tök béna vagyok benne :) ) Szóval mi az amit be tudsz váltani akármire? -
Plata #51801 Nekem a 14-es karimnak is van már motorja,mert futotta rá űr pvp-ből hogy unlockoljam pénzért. -
Plata #51800 1.2.3.Nem láttam a videót,és most nem tudom megnézni.
4.Igen ha megveszed cartel marketben akkor le kell hívni a táskádba kerül.
5.Nagyon jól jön a minél több táska hely,küldizés közben rengeteg szarság esik,ami rengeteg helyet foglal.
6.Asszem 350,preferedként drágább dolgot semmiképp nem tudsz megvenni.
7.Tárgyat igen,postával,1-esével ha prefered vagy,ha F2P lehet annyit sem. -
Although #51799 Nézd anno amikor nyomtam, a legjobb a daily és black hole adta. Nem tudom most hogy van. De gondolom az ea ezt nehezíti mert neki valós pénz kell. -
Plata #51798 Creditet slicingel lehet jól szerezni,meg Űr PVP-n is jól jön.A személyes ládád a hajón vagy egyéb helyen nem véges.Ha prefered játékos vagy azt hiszem 350 ezer credited lehet max,táska bővítés account szinten rettenetesen megéri,az alap táska lófingra sem elég. -
Pacho #51797 Low lvl pénzkereset:
http://www.youtube.com/watch?v=ubPRz9S-19U -
Pacho #51796 http://www.torstatus.net/shards/eu
-
#51795 "Pénzt" Creditet akarok szerezni, hogy meg tudjam venni azokat a minimális cuccokat, amikkel végig lehet menni a játékon. Aztán erre kell a credit.
De ha nem gond, te tudtommal elég tapasztalt játékos vagy, nem szeretnél válaszolni a kérdésekre, amiket lentebb írtam?
Titokban tőled vártam az egyik adag magyarázatot :) -
Although #51794 Hiába na, azért bárhogy szidják ezt a játékot. Nagyon látszik a Bioware csinálta. Jó lett na. Én csak a fejlesztést hiányolom meg a nerfet utálom mert az mindenek a halála :) -
Plata #51793 Ha pénzt akarsz keresni arra jó az űr pvp is.