Star Wars: The Old Republic (MMORPG)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bár a jelenlegi helyzetben az is jó megoldás lenne ha lenne egy acc fagyasztás lehetõség ebbõl lenne pl egy 30 napos feltöltés alatt 3 lehetõséged amivel ha fagyasztod az accot nem fogy a játékidõ. Ezzel már kilehetne menteni ha húzós heted van a melóban vagy épp nyaralni mész vagy akármi.
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Pacho: Meg lehetne valósítani veszteség nélkül is ha akarnák. Legyen drágább a havidíj ha azt mondanák, hogy nem teszem azt 3K a 30 nap hanem 10K de csak akkor fogy ha játszol egybõl szimpatikusabb az a 10K ha csak napi 3-4 órát tudsz játszani.
A legjobb megoldás talán mindkét rendszer megtartása és még ehhez hozzácsapják a mikrotranzakciót és tökéletesen le van fedve minden. Aki HC gamer az vesz hagyományos feltöltõt aki casual az vesz drágábban játékidõre ketyegõs feltöltést aki 15 euróért akar szép armor skint az is boldog lehet. 😄
Ez kb csak egy szép álom marad mert szerintem senki nem fogja bevállalni a közeljövõben tuti 😞
És mint mondtam most ezt TOR-tól elvonatkoztatva általánosságban a havidíjas MMO-k esetében lehetne alkalmazni ha akarnák. De egyszerûbb a sima havidíj ami egy casual játékosnak "lehúzás".
|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|
Ráadásul tényleg story tartalmakat kellene nyomjanak mert akik a guilda elõfizetek ezt várták. Elhiszem a pvpsek meg sok más esetleg ingyeneseknek ez mindegy, de nem õk adták a stabil elõfizetõk zömét hanem a pickethez hasonlók. Ha meg nem lesz stabil az elõfizetõi réteg az EA a legalacsonyabbhoz fogja kalkulálni a befektetéseket. Tényleg nem véletlen mondom, ezek egy darab kardos kieget is 5e-ért adnak.
Azoknak jó ez a rendszer akiknek nagyjából mindegy ennek a játéknak a jövõje, nem azoknak akik boldogan fizetnének érte ha látnák érdekli az EA-t amit szeretnének. Ezért gondolkodik nagyon jól az adventure rendszerrel a Beth mert ha csak feleolyan jól belövi a nehézséget mint a funcom tudja és ne adj isten késõbb már több nehézségi szint is lenne belépésnél a zónába akkor bõven garantálja magának azt az elõfizetõi létszámot ami mellett leszarhatja azokat akik f2p-ért sírnak. Ezt az swtornál a nagyobb induló létszám miatt sokkal jobban meg lehetett volna csinálni. De erre már 1% esély se maradt.
Tomb of Freedon Nadd
Az elejétõl kezdve én csak annyit mondtam, hogy ésszerûbb lenne ha a megvásárolt 30-nap játékidõ csak akkor ketyegne amikor online vagy és játszol ha kilogolsz akkor nem fogy a játékidõ. Ergo ugyanúgy 30 60 xx napra vennéd a feltöltést esetleg drágábban mint most csak épp valós játékidõben fogynának a napok.
Ez más dolog, hogy technikai hibák miatt nem mûködik valami akkor jogosan reklamálsz de azért mert kikapsz zsinórban wz-n 9x az nem a játék hibája hacsak nem valami technikai probléma miatt van ez.
Az más dolog, hogy Kínában pl percalapú játékidõt veszel de én nem errõl beszéltem.
Sírás 1
Sírás 2
Sírás 3
Képzeld el, ha perc alapú számlázás lenne, mekkora mennyiségû sírást kellene a supportnak olvasgatnia. Simán nyílnának az olyan topikok, mint pl. "A Sanyinak poppol flashpoint de nekem nem".
Tomb of Freedon Nadd
Ezek amiket írtál példának azért vágod, hogy hatalmas baromságok? 😊 Havidíjas rendszernél sem rinyálsz (legalábbis az értelmes játékosok)a supportnak, hogy kérem vissza a pénzt mert nem nyerem wz-t vagy nem esett drop vagy akármi ...
SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse
A percdíjat a statisztikák alapján be tudnák úgy állítani, hogy bejöjjön annyi bevétel mint havidíj mellett.
Olyan világot kell kialakítani, ami jobban magával ragadja a játékosokat, és olyan tartalmat, amire érdemes áldozni a játékidõbõl. Szerintem "élõbb" játékok születhetnének ilyen rendszerben.
Akkor lényegében ugyanúgy sávosan, mint a régi betárcsázós "ingyenes" internet, a freestart és társaik, amikor az ember éjfél és reggel 7 között netezett - ha tudott -, mert akkor csak fél forint volt percenként, míg napközben 6 Ft/perc és kora estétõl éjfélig is ketyegett a 3 Ft/perc 😊
"befizettem tegnap 3 órát, és ebbõl 30 percig a töltõképernyõt bámultam, pedig az 512 megányi memória amit minimum követelményként írtatok simán megvan, kérem vissza a pénzem."
"elõfizettem 3 óra 12 perc játékra és mentem 10 warzone-t, ebbõl kilencet elvesztettem, ez így kibaszás kérem vissza a pénzem"
Amúgy gondolom stabilan tervezhetõ havi bevételekkel szeretnének kalkulálni - mert így lehet a legkönnyebben eldönteni, hogy fejlesszenek-e vagy sem, nem pedig ad hoc átutalásokat szeretnének látni (aminek gondolom a költsége is magasabb)
Tomb of Freedon Nadd
Keleten is legjobb tudásom szerint csak Kína miatt van az idõ alapú számlázás, mert nem engednek mást.
ಥ_ಥ
Egyébként meg 4e forint egy hónapra ha csak hétvégenként játszom akkor se sok. Hiszen akkor ha csak 6 napot veszek akkor is 700 ft körülre jön ki egy nap ezért lassan egy üveg bort sem kapsz. Nem az összeg rossz, ki kell számolni ha amúgy se tudsz játszani nem fizetsz elõ arra a hónapra.
Csak akkor van elvárás is. Aki tudja teljesíteni az elvárásokat az bevállalhatja. Minden forma tud jól mûködni. De olyan játéknál ahol a közösség plusz tartalmakat szeretne az f2p semmilyen szinten nem jó. Fõleg nem ahogy az EA csinálja. Mert errõl márt látszik egyszerûen amíg van kit lehúzni addig van premium rész és utána meg teljesen f2p csinál. Addig se nagyon öl bele pénzt és látod? ez sokkal nagyobb disznóság mint ami fullosan elõfizetõs. Minden attól függ honnan nézed.
Onnan gondolom, hogy mostanában ez terjed, swtor-nak is bejött, a két játék tábora között pedig nagy az átfedés, amennyire fórumok alapján látom, ezért ami itt mûködött ott is sikeres lehet.
Ezért is piros pont a SWtOR-nak, hogy meghagyták ezt a rendszert, és ha játszani akarok vele 1-2 hetet, akkor simán csak elõfizetek egy újabb hónapra, és szarom le a cartel coinos unlockokat meg weekly passokat.
Az elõfizetéses modell "reformját" tartanám a legjobbnak. Ha az elõfizetést perc alapúvá tennék, ahol játékidõt tölthetnénk fel, és csak akkor pörögne a számláló, amikor játszunk. A feltöltést mindenki olyan ütemben játszaná le ahogy neki megfelel, és így pont annyit fizetne amennyit ténylegesen játszik. Szerintem ez lenne az ideális megoldás.
masnak sem megy a launcher? beirom a kodomat es nem kezdi el tolteni a patchet, csak kiirja, hogy launcher service unavailable.
SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse
De az általam legjobban várt új dolog a NiM DF, már nagyon untam a hard módokat.
Az 1-2 havonta új tartalom meg a hiszem ha látom kategória. Azért nincs tapasztalatuk MMO-k terén, a fejlesztés egy részét el fogja vinni a hiányosságok pótlása. Az SWTOR-ban is jött sok olyan bõvítés, amit nem neveznék tartalom bõvítésnek, mégis kellettek és vitték a fejlesztési erõforrásokat, mint a group finder, achievement rendszer, nem beszélve magának az f2p rendszer kialakításának.
Mindenképpen kellenek a sikeres konkurensek, hátha lökést adnak az SWTOR tartalom bõvüléseknek is.
Secret world nem annyira pvp játék és idõt álló mivel mindig raknak hozzá új tartalmat 😊 viszont ahogy beszéltem a conanos emberekkel, szinte csak a pvp-t fejleszti a funcom már csak. Nyilván ez a könnyebb, olcsóbb út.
Kezdõ map-ot minden játékban úgy megcsinálják,hogy az tetszetõs legyen aztán béta és közben persze az igéretek meg a hype.
De engem már nem ér el a hype train😄
Teso-t is szépen megvárom mikorra is Magyar honfitársak eljutnak arra a szintre,hogy endgame és HA lesz olyan jó mint GW2 wvw valamint úgy lesz minden ahogy azt mondták és menni fog szépen mindenkinek a gépén akkor jöhet a Teso de addig ki van zárva.
Secret World-nél meglépték a B2p-re váltást minden további nélkül és biztos jól jártak vele csak szegényes a Pvp része így nem igazán idõt álló a game.
Secret world-ot zseniálisan üzemelteti a funcom és ha jól tudom a 7. nagyobb kiegészítõnél jár. Habár nagyon underground játék, kis közösséggel. Akik nagyon jól indítanak az egyértelmûen a TESO. Ha jól láttam, elérték az 5 milliomodik regisztrált tagjukat is. Ez ma elképesztõen nagy szám. És biztos tartani fogják a 1-2 havonta új tartalom ígéretüket is. Az EA meg nos elkövette azt a hibát amit a Funcom is a conannal. Alapvetõen már egy kifutó típusú játék, már nem lesz annyi rajongója mint a TESO-nak. Mondjuk ez kifejezetten ciki a 10 milliós induló táborból, vagy legalábbis ami simán adódna egy star wars névre ,ilyen szinten elszarni mint az EA na ez tényleg mûvészet.
Megy ez a keveredés-baromság,hogy lehet fizetni is havonta,f2p+item shop vagy veterán+i.shop és még ki tudja milyen módok vannak.
Jól kell startolni a játékkal,eladni töménytelen mennyiségben aztán pár hónapra bejelenteni a köv.kiegészítõt és így tovább.
Egy ilyen játék nincs a piacon viszont volt egy és az a GW1.Rendszeresített idõközönként jöttek hozzá a jobbnál-jobb kiegészítõk sok éven keresztül.Mocskos nagy bevételük lehetett.
Ez a f2p baromság is már kezdi idejét múlni ahogy írtad
nekem úgy rémlik, hogy engedte free-ként is
onnan már be tudod hívni party-ba, és akkor láthatod a térképen
ahogy Plata említette, vannak olyan kasztok, akik egy helyen indulnak
én annyival egészíteném ki, hogy lehetõleg ne azonos legyen a kaszotok
(pl 2 guardian, 2 trooper, stb), mert macerásabb egymást segíteni a fõszálon (elvileg külön engedélyezni kell, hogy azonos kasztú bemehessen a kasztküldi helyére vagy ilyesmi..)
guardian - consular vagy trooper - smuggler páros mehet gond nélkül...
ha más bolygón kezdtek, akkor végig kell vinni a kezdõbolygó küldetéssorozatát, és utána el tudtok menni a flottához (addig kb 10. szintûek lesztek) és ott már tudtok találkozni..
azt nem tudom, hogy korábban is felenged-e a flottához, de szerintem nem, csak mikor már megkapjátok a fleet pass-t
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../