60926
-
gunji #54153 Egész bolygóra érvényes volt a leskálázódás, vagy csak a heroicra?
Mert most pl. egy sorcererrel épp ott járok, aholSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!, s egyáltalán nem mindegy, hogy 40-es szintű karakterrel vagy épp egy 10-essel kellene átvágni magam egy rakás random ellenen azért, hogy egy félperces videót megnézzek.Quesh után vissza kell menni Korribanra
Az értelmét viszont továbbra sem látom, sem ennek, sem annak - amit írtatok -, hogy ennyire lebutítják a játékot. Az itt olvasottak alapján nekem jobban tetszene egy olyan megoldás, hogy amíg szintezik az ember addig minden marad a régiben, s amikor már elkezdi 60-as szinten az új kieget, onnantól kezdve ezzel a skálázós módszerrel érhetők el a régi bolygók heroicjai, mint heti weekly küldetések, vagy hasonlóan a Galactic Conflicts weeklyhez. -
Gudott #54152 Így jár az aki siet :D
1.0 startjakor kvázi alig volt értékelhető endgame terület ( talán Voss heroicjai, Black hole, Ilum és Belsavis Bonus series volt a választék nagyjából plusz pár Fp illetve 1 v. 2 ops)
Ehhez képest most minden napi zóna kvázi endgame területté válik, és mivel nincs 5-10 szint előny a mobokhoz képest, nem az lesz hogy beaggrozok 2-3 csoportot és pár AoE-val lemészárolom őket
Illetve amennyit eddig tudunk, aki szeretné pörgetni a szövetségi rendszert is, kénytelen lesz heroicokat is csinálni, mivel onnan lehet megfelelő tokent szerezni pl a csempészekhez, erőérzékeny csoportokhoz, stb
Szóval próbálják lassítani az embereket, hogy ne tudják kipörgetni a tartalmakat. (ami mondjuk eddig sem két perc volt)
Utoljára szerkesztette: Gudott, 2015.10.01. 11:23:49 -
Utolso mondatodat nem ertem :) -
Gudott #54150 Igen a class (és talán a bolygó main küldetései) is kapnak egy szorzót miután eltűnik a 12x xp (talán 1,5-4x között)
Pár Heroic leírásban ott van, hogy részletesebb infóért elugorhatsz az eredeti questgiverhez (itt gondolom lehet csacsogni is vele companion jópontokért ill social pontokért) vagy egyből odateleportál
Most nagyon arra mennenek rá, hogy amint vége az első 9 fejezetnek, legyen elég endgame, hát kvázi ami nem class vagy bolygóküldetés, endgame lett és nem az "átpörgetem 5 perc alatt" féle -
Ezek a weekly heroicok, lehet, hogy ezen kivul lesznek meg helyiek is, arrol nem volt szo eddig, de szeirntem csak siman kukaztak egy nagycsomot, vagy pedig normalla valtoztattak.
Pl a 12x XP eltunik, de helyette ha csak a class sztorit csinalod meg a bolygok main sztorijat, akkor ugyanott vagy veluk, mint most a 12x bonusszal. Minden mas valtozik es elhagyhato (mas neveket is kapnak ezek a side kvesztek - marmint, nem a kveszt, hanem a tipus). Lehet, hogy a heroicok is igy jartak.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.10.01. 10:47:52 -
Gudott #54148 Valami nem kerek, Makeben több heroicnak kell lennie imp oldalon -
"Illetve a 4 kezdőbolygó heroicja továbbra is korlátozva lesznek-e ( Tyhton : csak jedik számára elérhető pl)"
Igen, a jelek szerint. BH-val pl nem mutatja a Korriban heroicot, viszont mutatja a Hutta-n levo osszeset (az ABC sorrend miatt gondolom, hogy ez nem valtozott).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Gudott #54146 Elvileg nehezebb lesz creditet farmolni hagyományos módon (napi küldetések) (CM packok GTN-re pakolását akarják ezzel elősegíteni)
Ugyanez igaz repura, viszont craft alapanyagot talán könnyebb lesz szerezni
És ami a bonus meglepi, visszajönnek a két régi azóta sem ismételt eventek vendorai ( Chevin event, ami bevezette az első Gree eventet illetve az első Rakghoul kitörés, lezuhant hajó stb) de valami brutális mennyiségű token kell már a kilockolásukhoz is, nem beszélve, hogy a visszatérő eventek tokenjai mind kellenek ( Gree,fejvadász, Rakghoul)
Ja új opsok és FP-k valószínűleg igényelni fogják az új képességeket ( Translocate, puff neki) -
Gudott #54145 volt egy elejtett megjegyzés korábban, hogy azért H2, hogy ne zavarja össze a népet. Hányszor lehet látni, hogy chaten keresnek 4. ember, mikor egy közepesen gearelt companion is megtenné . Ténylegesen 4 ember tippre továbbra is az Aurora Canonhoz kell majd illetve a Seeker/macrobinocular küldetéslánc heroic küldetéseihez (bár ez utóbbiak ugye nem ismételhetőek, kérdés kívülről be lehet-e majd segíteni, mint eddig )
Illetve a 4 kezdőbolygó heroicja továbbra is korlátozva lesznek-e ( Tyhton : csak jedik számára elérhető pl)
Az amúgy be is tenné a kaput, ha a passzívokat elvennék.
Ahogy látom, lehet majd külön geart tartalmi a régi tartalmakhoz ( no power, alacsony endurance és mastery, a többi meg ahogy a csövön kifér +sok presence)
És egy extra a vanguard/powertech tankokhoz: Defense lesz a fő tank stat, a shield/absorb páros (ami ugye ezen tankoknak fontos) hanyagolva lesz.
Várok még datamineolt infót az alliance rendszerről és péntek du-ra igyekszek összerakni egy átfogó összefoglalót :D -
Kieg - csak a melo kisse zavar a forumozasban :D -, minden korabbi heroic 2-es lett, szal nyugodtan belekezdhet/csinalhatja mindenki. -
Ehhez kiegeszites, hogy direkt mutatta a streamben, hogy az osszes passziv/utlity is marad aktiv amit 60-as szintig szereztel, vagyis tenyleg nem kell felni a regi kontent szolozasatol leskalazva sem. En legalabbis tartottam tole tegnap este elott, de mar nem :) -
Gudott #54142 A skálázos részhez
"Only power, endurance and mastery were affected. Crit, accuracy, defense, absorb, presence were all the same. Gear does make you stronger" -
Amit lattunk a skalazodasbol, hogy 60-askent visszatert DK-ra es megcsinalta az Enemies of the old heroicot (ami a kiegtol kezdve mar csak heroic 2-es). A karakter szintje 18-as lett a teruleten, es az osszes statja is lecsokkent 18-as szint kornyekere. DE, a korabban megszerzett skillek megmaradtak (csak azoknak is csokkent a sebzese, mert ugye az is legtobbszor stattol fugg), igy is konnyen szolozhatonak tunt, legalabbis az eleje, az elite csapatok.
Ami maitt hiszti lesz, az az, hogy a heroicok hetente egyszer teljesithetoek csak. Viszont az osszes heroic elerheto az osszes bolygon egy terminalon keresztul a fleetrol, majd oda is teleportal a rendszer a helyszinre, nem kell 10-20 perceket utazgatni, illetve a rewardok minden heroicnal, az adott szintunkre ad lootot, vagyis 60as geart ad a 18-as heroic rewardja is. Ami nem jo hir, hogy skineket (marmint narancs geart) nem lattam a rewardok kozott. -
Gudott #54140 Nekem ez a skálázás még mindig fázós történet, különösen hogy szemmel láthatóan a burst dps irányba akarják a népet terelni. (mntha edidig is sok tank/healer lett volna...)
Viszont van outit designer a companionoknak is, + random mount/pet választás, elvileg megszüntetik a clipping gondokat
viszont ez kicsit kiborított
"Alliance feature and companion contacts will be revealed closer to launch." F. U. BW
szerk:
nocsak, visszapakolják a "Possessed Hunter" heroicot.... D
Utoljára szerkesztette: Gudott, 2015.10.01. 01:00:13 -
En mar vegignezem, pedig aludni kellene nekem is.
ui: A heroic kvesztek meg a skalazas miatt kar volt parazni :) Fasza lett az uj rendszer! Eskuszom jobban varom ezt most, mint barmelyik eddigi mmo kiegeszitojet. Teljesen uj jatekot csinalnak a 4-0-val.... -
Gudott #54138 Igazából eddig csak két dolog az ami nem tetszik: kezdéskor nem kapjuk vissza a companionok alap gear- kinézetét (majd valamikor)
illetve a friss hatvanasok bár kimaxolt crew skillekkel érkeznek, nem lehet szabadon meghatározni melyik három lesz az, hanem a classoknak megfelelő lesz
Kérdés a combat/crafter petek mennyire lesznek hasznosak.....
Az új PvP map igéretesen néz ki (ez nem stream, hanem datamineolt infó) régi queake 1/2 es modokat idéző felépítés ( VIP akit ki kell menteni, saját egyedi képességekkel, stb)
szerk:
mountok legacy perkkel már első szinttől kezdve használhatóak.
Na én mentem aludni
Utoljára szerkesztette: Gudott, 2015.10.01. 00:20:43 -
Ezt a streamet, a masodik felet ossze kell foglalnod Gudott, nagyon sok infot mutatott es mondott a srac, aranybanya az egesz stream. Hja, es egyre jobban tetszenek a valtozasok, igy mar mukodes kozben latva :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.10.01. 00:06:45 -
Legacy bound lesz az osszes kezdo gear instant 60-askent, endurance, mastery, power es crit/acc statokkal pl az arsenal mercnek, ha jol lattam egy pillanatra (pont alttaboztam, csak a vegere leptem vissza, majd holnap visszanezem az archivot). Valoszinu a classnak megfelelo default statok lesznek. -
Gudott #54135 Akkor pár apróság:
Az instant hatvanas gear kék rating 188-as lesz (így nem valószínű, hogy optimalizált statelosztású lesz...)
Társak max affectionje (Influence az új rendszerben) 20000 lesz és egy 50-as rendszert fog képezni, szóval minden 400 aff. fog emelni egy szintet ( 20000/50=400).
Ha minden igaz, lesznek craftolható itemek, amik növelni fogják a companionok harci értéket (nem a presence-t növelik, mert olyanok már most is vannak)
Így érdemes a jelenlegi rendszerben kimaxolni az affectiont (10000) és a companion questeket is
új terület Wild Space
Nem azonos az Unknown Regions-szel/val/vel (ahol pl Malgus is kalandozgatott miután tele lett a hócipője, vagy ahol a Chissel birodalma van)
Elvileg már megy a stream, de az ép elmém érdekében csak egy spoilermentes reviewokat fogom átnézni.
Utoljára szerkesztette: Gudott, 2015.09.30. 22:06:08 -
Beszart a rendszer, nekem sem engedte. -
Gudott #54133 ui: csak én nem tudom a hozzászólásom szerkeszteni vagy az SG-s fórum motor köhög? -
Gudott #54132 Maga a scaling rendszer, mint olyan elég régóta bent van a játékban pvp boolster, eventek során felskáláz hatvanra, vagy a mobokat a te szintedre.
Most a dilemma a "kinekajódésannyát" szinten van , olyan megoldás nem lesz, aki mindenkinek tetszik. A gyanúm az, hogy hiába hirdeti a BW/Ea duó , hogy "single player experience", de suttyomban bele akarja a népet kényszeríteni a group contentbe.
amúgy mikor eltörölték a skillek kredit költségét (ami abszolut pozitív dolog volt) egy hétig azon ment az anyázás, hogy mér" mos", aggyák vissza de izibe a krediemet, mé' kell elmászni a trainerhez ésatöbbi . Szóval ha technikailag össze is jön minden, biztosan sok anyázást fognak kapni. -
Negritis #54131 nem ment át :D
arra gondoltam, hogy gondolják át nyugodtan és a lehető legjobbat hozzák ki
DE amíg nincs kész a scaling system addig ne engedjék rá az éles szerverekre -
20 nap alatt akarod: kigondolni az uj megoldast, majd ez alapjan a rendszert megvaltoztatni, mindezt letesztelni, live szerverekre raengedni, majd peccseltetni a klienst es 20-an (vagy mikor van az EA) elesben atadni a nepnek?
Hat, en nem vallalnam mindezt 20 napos hataridovel, de en nem is ertek a lovakhoz, az is igaz, lehet, hogy BW-nel megoldjak :) -
Negritis #54129 nyugodtan agyaljanak rajta, csak ne rakják be félkészen -
Harom het van a megjelenesig, ne gondolkodjanak mar most semmin sem, mert az utolso pillanatokban atgondolt rendszerek es mukodesuk sosem vezetnek semmi jora. Inkabb mondjak meg, hogy mi var rank, legyen 3 het orulni/szitkozodni, de lesz ido felkeszulni is konkretan, es hajra. Aztan majd ha nem jo valami, akkor a chapter 10 premierjere lehet megint varialni, azt a par honapot mar kibirja mindenki fellabon is, csak jo lenne mar tudni vegre, hogy mire keszuljunk.
Peldaul, erdemes e farmolni es elraktarozni jelenleg a dekor cuccokat az 50-es hardmode FP-kbol mert mondjuk kesobb ezek dragak lesznek/lehetnek, vagy nem, mivel tovabbra is szolozhatoak lesznek az FP-k, koszonhetoen a kikapcsolhato skalazodasnak, vagy mert soloban is esnek a dekor cuccok, stb. :) (legalabbis legutobb errol beszelt par ismeros, es azota par cuccost elraktam en is, hatha igazuk lesz es lesz belole kis extra penz) -
Gudott #54127 Amennyit háttérinfókból meg lehet tudni, a fejlesztők is elég komolyan gondolkodnak a skálázás konkrét megvalósításán.
Elképzelhető, hogy Ziost-ig marad minden a megszokott módon és utána (miután minimum kétszer igen mondtál az új expansionre :D, biztos ami sicher alapon) a Fallen empire kapcsán vált át a rendszer, mikor tényleg húsba vágóan fontosak lesznek a régi tartalmak az Alliance rendszer miatt. Ez lenne talán a legnormálisabb megoldás, aki nem lép át a KotFe-be az egy ideig tudjon farmolgatni, utána viszont legyen kénytelen csapatban dolgozni.
"es az erejuket a csapatom letszamatol tennem fuggove"- ilyen van a Seeker doird/Macrobinuculat küldetéseknél, ki is írja, hogy létszám függő, mennyire nehéz a küldetés
"Aki epp arrajar, es belever 10%-nyi sebzest (vagy gyogyitast), az kapja meg a killt, es porogjon a progress" és a PvP flag a rakghoul kórnál is gyorsabban terjedne :D. Vannak kételyeim ezzel kapcsolatban, egy egy véletlenül "kiprovokált" flagelés komoly gankfestet tud okozni (lásd eveneken során erre játszó véristvánok, akik tömegével várnak, hogy valaki félrekattintson egyszer....)
Mondjuk ha lenne olyan opció, hogy pl a flaggelt játékos (barát vagy ellenség) legyen érvénytelen target, akkor könnyebb szívvel el tudnám fogadni/képzelni
Amúgy anno pl Oriconon a H2 156-körüli gearrel tank/healer párossal szolózható volt 55-ön is. A legtöbb heroic stealthes classzal jóval könnyebb, szóval teljesen egzakt szabályokat hozni nem lehet, szerintem. -
Hat, ahogy en figyeltem az interjukat, dev trackert meg a mostani streames anyagokban elhangzott dolgokat, a skalazas lenyegeben a GW2 fele megoldas lesz jelenleg, ami nem lenne rossz megoldas, de lenyegeben teljesen feleslegesse teszi a szintezest, mert mi az anyamnak vagyok 60-as vilagmegmento/pusztito rettegett akarki, ha visszamenve DK-ra ismet csak 18-as "apprentice" szinten botladozok, akit az elso merges mandalorian orjarat megol az elso elerheto H2 dailyban :). Nagyon sok mmo hasznalja a skalas tartalmakat, de azok legtobbje az elejetol fogva, ezert is lesz nehez itt az atallas, mert 4 ev alatt ez nem nagyon valtozott (leszamitva a 12x bonuszt).
En ugy csinalnam meg, hogy minden heroicot instaba tennem (sajnos van eleg sok outdoor/open heroic, azokat is meg lehet oldani, egyedileg spawnoltatva a mobokat, mint sok "hivd elo a bosst es usd le" kvesztnel), es az erejuket a csapatom letszamatol tennem fuggove. Ha negyen vagyunk (akar downscale, akar nem) akkor legyen eredeti H4 szintu, ha viszont egyedul vagyok, akkor legyen H2 szintu, ami egy comppal megoldhato - meg ha nem is kes a vajban stilusban, de realis eselyekkel). A letszamnak megfeleloen essen/jojjon a reward is.
A masik meg, hogy minden heroic open lenne, de nem lenne mob tagging, mint sok mmoban, kozte az ESOban vagy ujabban a WoW nemelyik kveszt mobjanal. Aki epp arrajar, es belever 10%-nyi sebzest (vagy gyogyitast), az kapja meg a killt, es porogjon a progress, igy nem kellene vegigcsinalni a szokasos lfg rutint generalon/lfg-vel, csak mert 65-oskent le akarok nyomni egy lvl20-as H4-t valahol a kapott jutalom skinje miatt... -
Plata #54125 Nekem 16 van preferedként,unlockoltam cc-ből,de nem nagyon tervezek új karit.Bár talán venni kéne togrutát és kipróbálni,de mostanában úgysincs annyi időm a játékra. -
Gudott #54124 A 40 datamineolt infó, eddig ha jól rémlik 24 max slotról volt szó hivatalosan (22 volt eddig a plafon előfizetőknek unlockokkal)
Szóval az is a "majd meglátjuk" kategóriába fog esni, ahogy a le/fel skálázás is. meg még pár dolog. Max találgatni lehet addig. -
Arrol van info, hogy ha mar megnovelik a maximalisan krealhato karakterek szamat 40/szerver-re (bar fogalmam sincs mit kezd az ember egy mar-mar szakasznyi karakterrel), azzal nem novelik esetleg az unlock nelkul elerheto karakterek szamat a jelenlegi 6 (vagy mennyi a pref) es 12-rol? -
Gudott #54122 Knights of the Fallen Empire: Class változások, újabb infók és Amazon-bundle -
Gudott #54121 De ez előre fizetett (pre-paid) és ilyen eddig csap 60 naposból volt, most már van 90(negyedéves) és 180 (féléves) napos is.
Talán valamivel több a havi lebontásban kapott CC is.
Ez elvileg ugyanaz a Bundle, amit tavasz óta kapható csak a SoR helyett +30 nap van benne. -
Nomad90Hun #54120 Az nem a 3 hónapos és a fél éves előfizu akar lenni? Az van swtor.com-on is csak az ugye havonta vonja le a pénzt nem pedig 1 összegben. -
Gudott #54119 Legújabb Amazon akció :
90 nap előfizetés, és 2400cc :40 dollár -link
Nem tartalmazza a Shadow of Revan-t (legalább nem tolnak ki a néppel egy hónappal az ingyenesség előtt)
(off: van 90napos gamecard is? szerk: már látom az amazon oldalán, a 60 napos mellett van már 90 és 180 napos is )
Utoljára szerkesztette: Gudott, 2015.09.26. 22:47:38 -
Plata #54118 Én is,vennék gamecardot és megvenném az egész packot.Bár már az alap megvan dobozosan. -
Gudott #54117 Akkor lennie kellene hozzá 6 borítóképnek /booklet -nek is
-alapjáték
-Rise of the Hutt Cartel
-Galactic Starfighter
-Galactic Stronghold
-Shadow of Revan
-Knights of The Fallen Empire -
ChipHazard #54116 "Szerintem, ha lenne egy csepp eszük a 4.0 alkalmával kiadnák Blu-Ray formátumban is a játékot és visszahoznák a fizikai 60 napos gamecardot... "
Támogatnám, egy csomagban az összes eddig megjelent kiegészítő, plussz a 60 napos gamecardok. -
Gudott #54115 Néha gond van/volt a letöltőszerverekkel, újraindítás, dnsflush , új IP kérése és hasonló trükkök megoldhatják, de néha tényleg csak ennyi jön át
Nyilván ha nagyon sok játékos van (fleet) akkor néha át tud váltani diavetítésbe.
Ami még értelme, hogy nem ragad be a patch 99%-on a normál kliensnél, én viszonylag sok mailt/privát üzenetet kapok hasonló nyűgökkel , ekkor linkelem az aktuális fórumoldalakt és tanácsolom a bitraider kiiktatását. Nekem az aktuális telepítés ha jól rémlik 2013 elején történt, azóta talán egy repairt kellet lefuttatnom áramszünet miatt. Nyilván van akinek a bitraider mellett sincs gond,de ha probléma van, akkor ált ez a ludas (ill a Dx9c hiánya)
Ha van szabad helyetek, akkor érdemes lementeni az swtor mappa tartalmát, hogy egy esetleges reinstall alkalmával ne keljen leszedni az elejétől.
Szerintem, ha lenne egy csepp eszük a 4.0 alkalmával kiadnák Blu-Ray formátumban is a játékot és visszahoznák a fizikai 60 napos gamecardot...
Utoljára szerkesztette: Gudott, 2015.09.26. 16:22:57 -
Zolkanoble #54114 Én kilőttem a Bitraidert, de igazából semmi pluszt nem hozott. A játék közbeni lagget csökkenti valamelyest, de azokon a bolygókon, ahol sokan vannak ez is elveszik. Szóval ahhoz képest, hogy leszed 10x Gigát, nem sok értelme van. (4 magos 2,4-es AMD proci és atomstabil 20 Mbps le és 10 Mbps fel).