60330
  • Jabar
    Kiswow emu történelem^^
  • t0Mi
    Segítenék, ha tudnék, de sajnos én se értek a programozáshoz.. :( Szurkolok nagyon, én is csak a véleményemet írtam le, egyszerű laikusként úgy gondolom, hogy ha nincsenek meg a játékot menedzselő szerver fájlok, akkor az úgy nem menne. Aztán lehet rosszul tudom, wow alpha is a próbálkozók által kreált szerver klienssel futott?
  • j0nNyKa
    Kis update a cucchoz, ha valaki töltené a klienst:
    Ha félúton (19 giga körül) az Assets 1 verify 99%-nál megáll az updater, akkor le kell tölteni újra a js.rar -t, kilépni a patcherből, js mappát felülírni, és visszalépni a patcherbe. Ezután 4-5 újraindítás fog kelleni, majd folytatja a letöltést a 7 gigás résszel. Ezt vagy javítom még este, vagy.. egyelőre így marad.
  • j0nNyKa
    Na, most értünk egyet. Nyilván nem 2 nap alatt akarom én ezt, de lesz rá ember, bőven. Egyébként meg tegyük fel, hogy így a béta vége környékére jön össze. És? Az utolsó béta verzió, meg a teljes között ugyanúgy egy patch lesz a különbség, mint ahogy az eddigi beta verziók közt. Ki tudja? Lehet, hogy indulás után 2 héttel már tört szerveren tudják kipróbálni azok, akik látatlanba nem tudják megvenni.

És amúgy ja, tényleg jó tapasztalat. Mégiscsak profi programozók munkáját boncolgatom. Abból meg mindig lehet tanulni :)
  • Jabar
    Ki írt olyat hogy "úgysem fog menni"?
    Természetesen ha nem fog hozzá senki akkor nem is lesz soha, csak arra akartam rámutatni hogy azért ez nem 1-2 script meg 1-2 mb kód hanem súlyos adatmennyiség amivel mégha tényleg nagyon profi vagy (aminek én nem is mondtam az ellenkezőjét hisz nem tudhatom) akkor is hetek/hónapok kemény munkája.
    Mindenesetre sok sikert hozzá, ha mást nem tapasztalatot nyerhetsz belőlle. :)
  • j0nNyKa
    Hol ?
  • mgerihun
    Vedd rá asszonyt, fél éve diplomázott progmatból
  • mgerihun
    szép bemutatkozás, látom a "kor" nem sokat segített A fiam reakciója a "ki a fasz vagy te"....nagyon elmés
  • TDC Geronimo
    Bounty hunterről volt mostanában valami minőségibb leak videó? Esetleg link róla? nem találok sehol :(
  • j0nNyKa
    Ha hiszed, ha nem, magasról le, hogy előtted mit írtak. Leokoskodni, hogy "úgysem fog menni".. nos, erre úgy 6 éves kortól bárki képes.. :)
    El tudom képzelni, hogy anno a tört wow alpha előtt pontosan ugyanez volt a hozzáállása az embereknek. Még jó, hogy akkor is voltak olyanok, akik másképp látták, nem ?! :)
  • t0Mi
    jonnyka, nagyon jól hangzik ez a dolog, sok sikert hozzá! Te vagy a még nem létező swtor magyar community feje.. :D sajnos ahogy előttem leírták, szerverfile-ok nélkül esélytelennek látom a dolgot. :(
  • j0nNyKa
    Én juggert láttam tankolni, meg assát. Nem éreztem igazából olyan hatalmas különbséget. Jugger forche charge, force scream (tehát ráugrik egy mobra, majd területre sebez / stunol / nagy aggrot csinál), bossokra meg single targetes spelleket használ, amik szintén nagy aggrot generálnak. Assa stealthből tankol, tehát bemegy stealthbe, mob group közepén "megjelenik", és kb. ugyanúg aggroz, mint a jugger.

Különbség inkább a bounty hunternél lehet, mégiscsak ranged tank. De róla nem tudok nyilatkozni.

Más: svn-t tudnál nekem valahova felhúzni ? Nincs egy mega a cucc, amit svneznék. Egyébként a játék ui/js mappájáról van szó.
  • Fenrir
    Egyik klántársamat az érdekelné, hogy mennyi különbség van a különböző tankkasztok tankolása között? Szóval mindegyiknél csak annyi, hogy taunt-tal felveszi a mobot vagy van mindegyiknek valami extrája is?
  • Jabar
    aranyos ez a lelkesedés, nem akarlak megbántani de még ha ilyen pro arcok is vagytok hogy megírtok a semmiből egy szerver alkalmazást akkor sem hiszem hogy az kiadás előtt meglenne. :)
  • j0nNyKa
    Jelentem, a #10728-ban leírt módszerrel ebben a pillanatban sikeresen telepítettem a béta klienst egy gépre, ami még sosem látott béta accountot. Yay.
  • j0nNyKa
    1-2 nap, és elkészül a domain az új betacake fórumhoz. Ott lesz egy belső fórum az emulátorral foglalkozóknak. Ha valaki 1-2 napon belül úgy dönt, hogy szeretne részt venni a dologban, jöhet egy privi. Úgy tűnik, sokan komolyan veszik ezt a próbálkozásomat, ez jó hír. Amikor az emberek utoljára ilyen komolyan vettek egy hasonló próbálkozást, akkor megszületett a wow tört alpha szerver... :)
  • itlosz78
  • j0nNyKa
    Köszi. Ki kell vinni a szemetet, nem kell hozzányúlni semmihez, és meg kell etetni a majmot. :D
  • itlosz78
    Én is nagyon szívesen segítek, de én semmihez nem értek :)
  • Bhalage
    csak annyiban volt serto, hogy fogalmam sincs te ki a fasz vagy es valoszinuleg oreg vagyok neked mar a fiamozashoz.
    no de lepjuk tul a szemelyes dolgokon en megtettem.

hagy dontsem el en, nekem mi bir informacio jelleggel, jelenleg 2 dolog; mikor indul a beta (amiben en is bennevagyok, avagy sem), mikor indul a jatek.
    a classok, spekulaciok, leakek, agonizalas a nagy semmire ami itt megy, most annyira nem erdekes szamomra.
    na puszko
  • j0nNyKa
    Jó tudni. Remélem, eljutunk odáig, hogy szerverre lesz szükség. Én most baromira elfoglalt leszek, úgyhogy este, vagy legkésőbb holnap kipakolom betacake-re a cuccot, az egy jó ötlet volt. Talent calculatorra is jelentkeztek vagy 200-an, ehhez is biztos hozzákezdenek szivesen.
  • V43 1105
    Ha esetleg szeró kellene, megoldhatjuk .
  • j0nNyKa
    Játszadoztam kicsit a forráskóddal, azt néztem, hogy a playerclient_he601 nevű package igazából letölti az egész klienst, mind a 39 gigát, úgyhogy azzal sem kell szórakozni. Lényegében akkor csak le kell tölteni mindent, amit likeltem, meg végig kell csinálni az első 4 pontot, és fent is van a kliens a gépeken. Na persze miután a net megbírkózott a 40 giga letöltéssel. Nekem stabil 5 megával töltötte bejelentkezve is, meg ilyen hekkelt módszerrel is.
  • j0nNyKa
    Igazából örülnék, ha lenne 3-4 magyar, akinek van kedve / ideje dolgozgatni rajta. Egyedül is elpötyögök, de soha nem fogok végezni, az ziher.. :)
  • LaCz
    Pff. Mindenesetre én nagyon remélem, hogy össze fog jönni. Semmilyen programozási nyelvhez nem értek, szóval segíteni nem igazán tudnék. :D
  • j0nNyKa
    [nem szóltam, nem volt banner egy percig, már jó]
  • LaCz
    Betacake-en kérd meg a csávót hogy írjon ki róla postot, sztem kitenné, aztán páran csak jelentkeznének.
  • j0nNyKa
    Nah akkor írom összefoglalva, hogy állok:

1) Letöltöd az installert. Ez csak a patchert telepíti fel, ~100 mega. Link: installer
    2) Felrakod valahova. Hisztizni fog előre, hogy kell neki a 40 giga, úgyhogy csak olyan helyre tudod, ahol van annyi helyed.
    3) Patchert elindítod, azt hiszem, saját magát felpatcheli (mármint a patchert).
    Ezután bejelentkező képernyő jön, nyilván itt alaphelyzetben nem tudsz továbbmenni, úgyhogy patcher bezár.
    4) ui mappában van egy js mappa, azokban van a tuti cucc, azokhoz nyúlkáltam. Lecseréled ezzel. Szerintem mentsd le az eredeti file-okat is, jól jöhetnek. Innentől a login process kimarad, egyből patchel a program indítás (meg next nyomkodás) után.
    5) Ahol végülis most tartok, az a swtor_patchprogress.js file 372. sora. Innen olvassa ki a patcher, hogy melyik csomagot szedje le a szerverről. Nyilván a 40 giga több csomagból áll.
    var product = 'playerclient'+'_'+'he601';
    Ez pl. az utolsó csomag neve. Nem tudom pontosan, hány csomag van, 6-os pontban lévő logból meg tudod nézni.
    6) Hogy megtudd, végső soron mely csomagokból áll a mostani verzió, csekkold le ezt a txt file-t. Ez lényegében ez legit, bejelentkezős patchelésnek a log file-ja.
    7) [swtor_telepitett_mappa]/log mappába logol mindent a patcher, sokat segít!

Asszem nagyjából ennyi. Nyilván a .js file-okban kell túrkálni a továbbiakban is, mivel ezek végzik a patchelést / loginolást / játék indítást. Most az a feladat, hogy az eredeti szerver válaszait emuláljuk (swtor_ajax.js -ben történik a kérés / válasz).

Mondanom sem kell, hogy alpha 0.1 [codename: nagyon-csúnya-kód] a mostani állapot. Tulajdonképpen csak a szépen megírt .js file-ok vannak teligányolva, hogy kihagyják a logint, meg a mindenféle ellenőrzéseket, illetve ami választ vár a patcher a szervertől, azok kézzel be vannak írva. Pl. a csomagok neve. Tehát csúnya is, buta is, de végülis odáig eljut, hogy lepatcheli a játékot, ez már jó.
  • V43 1105
    Küldd ! :P
  • j0nNyKa
    Végülis nem titok, mehet itt is: privát béta szerver, úgy, mint anno wow alphánál.

Igazából én egyedül eljutottam odáig egy nap alatt, hogy bejelentkezés nélkül patcheli magát a játék a jelenlegi verzióra. Dolgozik még pár külföldi arc a dolgon, de abból ki tudja, lesz-e valami.

Nagyvonalakban ilyesmi. Nem akarok ígérgetni semmit, egyszerűen hobbiból hozzáláttam. Ha érdekel téged vagy mást, el tudom küldeni a mostani állapotot.
  • V43 1105
    Miről lenne szó ?
  • j0nNyKa
    Van itt egyébként valami ügyesebb fajta programozó palánta? Perpill javascripthez / jqueryhez kell konyítani, aztán meglátjuk. SWTOR-ral kapcsolatos project.
  • j0nNyKa
    :DDD
  • Tatyla
  • Susarc77
    "Istenem, ne legyetek már ennyire gyerekek, más dolog vmit várni és szeretni, meg más ostoba módon fanatizálni"

nagyon is egyetértek!
  • mgerihun
    Biztos nagyon sértő volt a hozzászólásom a fiam csúnya szó? Na mindegy 10körömmel ugrottunk neki :) Attól, hogy tele van roncsal, még nem marad ott önszántából senki és alapít települést. Kihalt bolygó volt és az is maradt. Északi sarkról is tudunk, mégse vágyik oda senki. Ha valaki el akar tűnni a világ elől akkor az egy nagyon jó hely. Nem értem mit kell ezen lovagolni, tökéletesen beleillik a loreba. Mellesleg Tython és Dromund Kaas is feledésbe merült, pedig nem most fedezték fel őket.

Ez meg külön Fail amit írtál : ""amugy bocs, h nem olvasom napi rendszeresseggel ezt a szamomra utobbi idoben kb nulla informaciotartalommal birom threadet, nem olvastam, h masnak is feltunt volna, hgoy mi a faszt keres a Hoth a jarhato bolygok listajan.. inkabb vagyok regi SW rajongo, mint agyatlan tor fan""

1. Az elmúlt időszak pont, hogy gazdag volt leakekből és infókból.
    2. Inkább így írd: "inkább vagyok agyatlan régi sw rajongó, mint agyatlan tor fan"
    3. Feltűnt, hogy ez egy ToR topik, nem pedig régi sw rajongói?
  • Bhalage
    köszi, örülök, hogy a józan paraszti gondolkodás nem veszett még ki erről a fórumról sem teljesen

vilagos, oda kell visszamenni elbujni, ahol mar azelott is voltak, hatha ott nem fogjak keresni oket! /SARKASM!x100

amugy bocs, h nem olvasom napi rendszeresseggel ezt a szamomra utobbi idoben kb nulla informaciotartalommal birom threadet, nem olvastam, h masnak is feltunt volna, hgoy mi a faszt keres a Hoth a jarhato bolygok listajan.. inkabb vagyok regi SW rajongo, mint agyatlan tor fan
  • N1ggA
    Elvitték a roncsokat oszt' nem maradt semmi. Ezért lett kietlen :)
  • Boncmester
    Azért mondta ezt mindenki, mert kb hetente-kéthetente az utóbbi 3-4 hónapban előjön valakitől ez a kérdés, hogy "miért vannak a Hoth-on, ha a Birodalom visszavágban azt mondták, nincs ott senki?", és kissé unalmas, főleg egy olyan embertől, aki egyébként naponta föltesz valami barom kérdést, vagy beszól valamit, csak mert unatkozik.
  • Chris
    A roncsokért mentek oda, tehát mindkét oldal "beásta magát" a bolygóra, plusz "kalózok jönni", akik saját flottát akarnak maguknak építeni... Ha ekkora az érdeklődés meg az aktivitás, akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy hogyan lesz később távoli, elfeledett és elhagyatott búvóhely. Persze mivel fantasy, ezért n+1 magyarázatot lehet rittyenteni a dolog köré, de ettől még nem idióta akiben felmerül ez a kérdés, sokkal inkább az, aki fogadatlan fanboi prókátorként tíz körömmel ugrik neki emiatt.
    Istenem, ne legyetek már ennyire gyerekek, más dolog vmit várni és szeretni, meg más ostoba módon fanatizálni.