60330
-
Nephin #11315 Szövegértés egyes.
Ha olvastad volna a többi hozzászólásomat kettővel a tiéd alatt, láthattad volna, hogy a SZEMEMBEN csalás a makrózás.
Plecsniket a hozzád hasonló makróhuszárok várnak (kevés ráfordítással nagy eredmény...), tudod, én a játékélményért játszom :P. Mintha azt írtam volna, hogy ezt még akár raidnek sem lehet nevezni, ráadásul te hoztad fel, hogy "ő amúgy is 3 perc alatt megüt raidboss-t minden felkészülés nélkül, mert az úgy megy". Igen, úgy meg ebben az esetben, mehetsz, kipróbálhatod, talán menni fog makró nélkül.
És igen, hülye vagyok, hogy leállok vitatkozni veled... abba is hagyom, ahogy mondtam. Szép a bagoly, köszi. :D -
#11314 Mondjuk azzal, hogy egy img tag beírása gondot okoz, nem feltétlenül a saját igazadat bizonyítod, de biztos az én elvárásaim nagyok... :) -
#11313 Hogyaza /img
Látod, ilyen amikor az ember nem használ makrót!!!!!!!!!! -
#11312 Szerintem is így van. Pl én warban 1 addont használtam amivel egyszerre lehetett jelentkezni az összes SC-re, wowban meg egy 4x4-es kép látszott a játékból az addonok miatt hogy rendesen lehessen healelni. -
#11311 Te komolyan semmit nem fogtál fel abból amit írtam, de mindent félremagyaráztál belőle. O. M. G.
Nincs értelme már reagálni sem rá, olyan dologról beszélsz, amit sosem próbáltál, és magasról lesajnálsz mindenkit, miközben belelátod, belehallod, hogy hülyének nézlek, mert "nem használsz csalásokat". Mellébeszélés, félremagyarázás, önmagad áldozatként való beállítása, népbutítás, siralomvölgy. És (most már elérted) ezért nézlek hülyének, nem egy vélemény miatt, hogy kell-e, lehet-e makró egy játékban.
Néhány tény, amiről ezek szerint nem tudsz:
-A macro és az addon wow-ban tökéletesen legális, semmi csalás nincs benne. A játék fejlesztői maguk rakták ezt bele ezt a lehetőséget, így a csaláshoz semmi köze nincs.
-Kicsit más sebességgel mennek a dolgok wow-ban ezek szerint, bár lotroztam sosem fogott meg annyira, hogy magas szintre, raidre eljussak, így nem tudom ott milyen - ezért én veled ellentétben nem is véleményezem, csak feltételezek. Tehát beállítasz valakit, hogy figyeljen, és szóljon. Mire bemondja a nevet, meg hogy mi történt az esetek nagy részében már halott. Erre nem alkalmas a beszéd. Negyven embernél pedig nem volt értelme, hogy kiabáljuk kivel mi történt, mert megőrültünk volna, és semmi eredménye sem lett volna.
-"patch megjelenésének napja"... nerf után 3 perc alatt első tryra serverfirst. Plecsnit vársz?
Végezetül pedig egy bagoly neked:
[img]http://bfolder.ru/_ph/2/216139232.jpg[/url] -
#11310 /saját vélemény on
Egy játéknak mindig arra kell törekednie hogy mindenféle segédprogram
nélkül 100%-osan játszható legyen.
Ha az egész csapat azért hal meg mert valakinek nincs feltelepítve egy ilyen segédprogram az csak szimplán a játék kezelhetetlenségének
ékes bizonyítéka. Vagy a másik eset ahogy Bhalage mondta: felhasználói hiba.
/saját vélemény off -
Nephin #11309 Nem tudom, mennyit játszottál a Lotroval, de tuti, hogy egy eredeti, nerf előtti hard mode Barad Guldur vagy Ost Dunhoth felveszi a versenyt bármelyik wowos raiddel, sőt, szerintem a normál verzió is. -
#11308 Hatalmas külömbség van lotro és wow raid boss-ok között. Én is nagyon remélem hogy nem lessz szükséges addon/macro hegyekkel játszani majd SWTOR-t de azért azt is remélem hogy nem nulla kihívás szintű raid-ek lesznek mert amit eddig láttunk ott nem hogy addon nem kell de kb filmet nézni lehet közben.
Egymást szidni/leszólni meg fölösleges ebben a témában mert mindenki más körülmények között, más idő beosztásban, célokért játszik.
-
Boncmester #11307 Szerintem a hozzászólók egyike sem beszélt csalásokról.
Pusztán módosításokról, pl ha a játéknak túl csilivili az UI-ja, akkor kevésbé látod a lényeges infókat, pl hogy a raidben kinek megy le a HP-ja, és hasznos, ha ezeket helyettesíted mondjuk UI módosító addonnal. Persze nem kötelező, de ha amiatt wipeol az egész csapat, mert valakinek pl nincs fönt ilyen addon, és nem látta, hogy XY-ba healelnie kéne, az gáz. Ezek a dolgok tipikusan nem úgy jönnek elő, hogy mindenkitől megkérdezzük, ki mit használ, hanem úgy, hogy meghal mindenki, és megkérdezzük, hogy te, egyébként neked fönt van ez az addon, mert ha fönt lenne, ezt a kis idegesítő hülyeséget kivédhettük volna. -
calis #11306 Én anno resto druiddal csak decurse és bossmod addont használtam, illetve volt egy instantheal macrom (1. spell: ami instantá teszi a kövit, 2. spell: a legnagyobb healem). Ezen túl minden más csak kényelmi funkció, tökéletesen játszható volt a wow 25ös raiden is, leszámítva esetleg a különböző timereket mutató addonokat... -
Nephin #11305 Úgy érzem, ez nekem szólt, tehát még egyszer (utoljára) reagálnék a témára.
Valahol Bhalage-nak lehet igaza, elég nehéz meghúzni a határt a nemakarom/bénavagyok és a muszáj között, mert - mint ahogy a te hozzászólásod is mutatja - elég azt mondani, hogy fáradt vagyok/nincs kedvem/nincs időm stb. és máris jöhet a makró.
Sokan vannak, akik így látják, én nem. Számomra az egyik legjobb rész egy raiden a try-szakasz, mikor rájövünk, mi hogyan működik. Ha megvan a taktika, magától is rutinfeladattá válik az egész nemsokára, ha ezt még azzal is tovább egyszerűsítem, hogy bemakrózok minden olyan dolgot, ami egy kis izgalmat vihetne bele... nem, nekem ez nagyon nem jön be.
A kevés ráfordítással nagy eredményeket elérni szándékozók okozzák minden mmo legnagyobb gondjait, többnyire ők sírnak a fórumokon, miattuk nerfelnek le mindent, miattuk lesz a végén egy kifejezetten nehéz játékból röhejes szólófutam a maximális szintig (helló Lotro).
A felkészülés neked azt jelenti, hogy megírsz 8 makrót? Gratula. Nálam azt, hogy átbeszélem a többiekkel, mit fogunk csinálni.
HAHAHA... Lotro, teknős boss, a patch megjelenésének napja. Raid összeáll, bemegy, egy boss, nincsenek addok. Az egész annyi, hogy megölöd és közben 3 tank adogatja az aggrót egymás között, mert egy dotot stackel rajtuk, ha őket támadja és ez nagyot sebez. Tank&spank, 3 perc volt elsőre, szerverfirst, már ha egyáltalán ezt raidnek lehetett nevezni. HAHAHA.
Az összes többi, ravaszkodó bossnál úgy működik a dolog, hogy a raidleader kiosztja, ki mire figyel és ha valaki látja, hogy tüsszent az add, akkor SZÓL, a többiek pedig teszik a dolgukat és megfelelően reagálnak. Hogy ez nem sikerül 100%-ban? Persze, hogy nem, gyakorolni kell és végül könnyedén menni fog. Makrók nélkül, mert mindenkinek vagy két keze meg egy működő agyacskája.
Senki nem mondta, hogy mi szupermenek vagyunk, de azért kicsit durva, hogy mi vagyunk hülyék, mert nem használunk csalásokat... Részemről a téma lezárva, makrózzátok szét a karaktereteket, bánom is én. :D
-
Bhalage #11304 nehez meghuzni a hatart a
-jatek hibaja-e, hogy tul gyorsan kell reagalni.
azaz lereagalhato-e egyaltalan, vagy csak egy macro/addon segitsegevel- mutatja-e, mondja-e a sarkany, hogy most nagoyn gonosz tuzet fog fujni, vagy egyszer csak leporgott a 10seces timer es tuzet fuj, akinek meg nemszol az addonja, ami szinten szamolt es leporgott a 9sec, hogy GO ODEBB vagy ropogosra sul
-vagy egyszeruen az emberek benak
kozott
az is lehet, h direkt igy csinaltak, hogy ne legyen mindenki pepixben
de az emberek ugye a legkevesebb ellenallas iranyaba mennek; lehet addonozni macrozni, teljesen legalis es hull a pepix
meg ugye nem lehet mindig wipeolni, mert lecsokkenne az elofizuk szama.
szemely szerint az elso bosszant, a masodik az meg szubjektiv
wow raidhez az elso miatt elengedhetetlen nehany addon, de igazabol azok jobb ha vagy a kezdetektol benne lettek volna, vagy a jatekmechanika lenne baratibb, de a lonak is van egy masik oldala.
azoktol a makroktol amik vastag csovon lekuldenek a server szamara 10utest, amibol 8cd van es hibauzenettel jon vissza (ami letilthato szerencsere igy nem irritalja szerencsetlenunket) az sztem tipikusan a faszi kurvabena kategoria, mert nem tudja megnyomni azt a gombot amit akkor es ott kell.
na de vissza kene terni a jo kis TORra -
#11303 elsősorban nem a grafikával van szerintem összefüggésben.
én priesttel játszottam WoW-ban. szerintem nézzen meg valaki egy priest UI-t 40 fős raid során, és azután mondja, hogy egy átlagos képességű játékos le tudja reagálni addon nélkül a boss hülyeségeit. ott kezdődik a probléma, hogy nem is nagyon látod a terepet a sok zöld, sárga és piros csík között. de egyébként is leköti a figyelmedet, hogy éppen kit hagyhatsz meghalni, és kit nem. -
mgerihun #11302 WoW-ban nem lehet bosst ölni addonok nélkül (itt most nem insta bossokra gondolom) egyszerüenazért, mert szar a graf, vagy blizz szarik rá, de legtöbb boss képességnek nincs előjele, grafikus ábrázolása.....így nem is lehetne lereagálni addonok nélkül. Van ugye sok helyen, hogy curse-t pakol boss random emberekre, na ennek semmi vizuális effektje nincs, debuff ikon-ból tudják healerek+aki tudja, hogy mit kell leszedni, kiről. Bruttallus is ha begerjedt van, hogy mondta, de az is el-el maradozott, olyankor meg fél sec alatt leverte tankot. Addon soha nem kényelmi szempont volt wow esetében, hanem szükséges rossz. Az persze megint más, hogy valaki lusta 3-at kattintani NPC-n, sírjon érte fórumon deveknek :) -
Boncmester #11301 Szerintem hagyd, aki ilyet mond, az még nem játszott hasonló szintű játékkal, mint az SWTOR, és nem igazán vágja, miről beszél.
Persze pár kivételes ember van, akik annyira szuperek, hogy mindent tudnak egyből, és nem kell nekik semmi könnyítés, de valószínű ezek eléggé kevesen vannak. -
#11300 /kő -
#11299 Megköveztek ha visszakanyarodok az addon/macro témához? Csakazértis!
Aki nem érti, hogy miért kellett vagy kell, illetve ő amúgy is 3 perc alatt megüt raidboss-t minden felkészülés nélkül, mert az úgy megy, annak üzenem, hogy HAHAHA____NO.jpg
Képzeld el a következő szituációt:
Munka vagy tanulás után az emberek hazaérnek. Fáradtak, leharcoltak, de örülnek neki, hogy játszani fognak, összegyűlnek a guilddel, és megölnek valami nagydarab szörnyet, esetleg többet. Mivel nincs korlátlan idejük, ezért nem tudnak milliószor próbálkozni, vagy minden boss-ra más cuccot, potiont, kitudja még mit összeszedni. Arra sem volt idejük, hogy a millió gyakorlás helyett tízszer megnézzék youtube-on, hogy mások hogyan csinálják. Ezért azt mondja a guildvezetés, hogy tegyenek fel egy addont, az majd megmondja mikor kell vigyázni, mert a boss kék színű addja ha csuklik, akkor észak felől 12,76 másodperc múlva beomlik a barlang, és sebez annyit, mint egy átlag játékos hp-jának 75%-a, és aki papírtigris healer, vagy esetleg már valami egyéb csúnyaságtól sebződött, az onnantól csak szemléli a többiek próbálkozását. Aztán ha elég ilyen játékos van, akinek a csuklás elkerülte a figyelmét (miközben ezer más irányból ezer más problémával kell foglalkoznia), akkor kezdhetik előröl az egészet.
Na ezért mondják, hogy kötelező az addon, azért makróznak, mert lehet, hogy mire kijelölik a gyógyítandó társat, a binderdőben megtalálják a pajzsot meg a gyors healt, addigra meghal, vagy meghal a tank akit addig healeltek.
De persze sajnáljuk le őket. Főleg a guild vezetőit, akik ilyet elvárnak. Inkább oszlatták volna fel a guildet, küldték volna el ezeket az embereket békanyálat farmolni a mocsár bűzölgő bugyraiba, mert nem volt idejük vagy képességük arra, hogy ezeket a bossokat addon nélkül megöljék. Mert az emberek kevés ráfordítással nagy eredményeket szeretnének elérni. Még az is, akinek nem adatott meg a képesség, hogy 3 szemével 3 felé figyeljen, vagy millió cuccot napi 25 óra alatt összefarmoljon. Azt mondom: a szemét lusták, biztos neked van igazad! Biztos neked van igazad? -
Boncmester #11298 Itt az egész:
http://theoatmeal.com/comics/online_gaming -
Boncmester #11297 -
#11296 Pontosabban sisakos trooperek feje. Itt a tányér, amiből eszik:
-
#11295 hehe:) -
#11294 vagy november vagy december
attól függ hogy melyikben nem jön a diablo 3 -
Since #11293 Régen néztem a fórumot, van valamilyen megjelenési dátum? -
#11292 Swtor Beta – Character creation (HD quality) -
#11291 leszedték:S:( -
#11290 NO lvl fos videók:D Nem tud izgatni egyik se már. Warzone videókat is 3 kattintásból néztem meg mert egy idő után nem érdekelt és unalmas. Én magam csapatnám neki na az már érdekelne:D -
#11289 Swtor Beta – Raw Stream footage (last part) -
#11288 Ja, ezért gondolom én is. Masszív embertömeg fogja nyomni, ők se hülyék, szerintem tudják, hogy az NDA kb. fölösleges lesz. -
#11287 Pénteken PAX. Ott majd kiderülnek gondolom a részletek erről a beta hétvégékről is. -
#11286 Hát NDA szerintem csak nagyon a vége felé fog kikerülni. Bár ha tényleg sok embert involnak ezúttal és nem csak mondják, akkor úgyis tele lesz vele a net. -
#11285 Ha nem lennék nyomi, tudom. Igazad is van... :)
Szeptemberől bent lesz egy rakás ember, gondolom még ennél is több videó jön majd. Főleg, ha neadjisten az NDA is kikerül a képből. -
#11284 Amúgy meg már te is csinálhattál volna ilyen videókat, ha...! :D
-
#11283 Mondjuk keybindingseket ez se ismeri -.- -
#11282 na, ez tényleg szép videó, és a user is ügyesnek tünik -
#11281 Hm most találtam youtuben. Remélem csak test céljából rakta fel azért ilyen rövid és csinál ilyen minőségben egy fél órás videót :D Original-ra tegyétek a felbontást. Kevés ilyen videó van, ahol engedi az eredeti minőséget a youtube. Nem tudom mitől függ ez.
-
#11280 pfff... you... you... republic scum! :D -
Nephin #11279 Nem hát, bekap egészben. :D :P -
#11278 belőlem biztos hogy nem fog kiharapni semmit :[ -
Nephin #11277 Épp wipe után, azok ott a szájában játékosdarabkák... -
#11276 EV főboss