60330
  • Torzonborz
    ööö ez milyen faj a tor-ban ?
  • cikasz
  • j0nNyKa
    Hja, maradjunk annyiban, hogy lényegtelen. :)
    (egyébként sima bind van a target váltásra, semmi kavarás)
  • Boncmester
    Ez arra volt válasz, hogy szerinted a target váltásra API kell, én meg hoztam olyan példát, ahol nem kellett.
    Lehet TOR-ban lesz majd ilyen, lehet nem, igazából lényegtelen.
  • Boncmester
    Én is ismerek olyat, aki jó játékos, és mindenféle addonok nélkül tolja a játékot, alap UI-val, de ilyenek eléggé kevesen vannak.
    Pl ha halál után elmész a healerhez vagy akárkihez, ahogy az éppen aktuális játékban hívják, akkor rákatt, kiválasztod, hogy healeljen föl, majd ablak kikapcs, erre meg pl volt addon WAR-ban, hogy csak rákatt a healerre, és fullra healel.
    Nem csalás, egyszerűen csak kényelmes, és a napi 50. ilyen 3-as katt után már eléggé értékeli az ember.

Vagy pl volt olyan addon, ami megváltoztatta a renown trainer ablak kinézetét, és millószor jobban volt átlátható, mint amit csináltak a játékhoz. Igazából egyszerűen hülyeség az alapot használni, mert csak idegesítő, könnyen elcseszed a specelést, átláthatatlan, stb, ellentétben a módosított verziójával.
  • j0nNyKa
    jaja, de ez így hónapok után is ugyanazt a reakciót váltja ki belőlem (no offense): ez nem war, úgyhogy nem nagyon tudok azzal mit csinálni, hogy warban hogy volt :)
  • TDC Geronimo
    Még lesz 2 videója amin ő játszik majd. Holnap rakja fel

• Boncmester
    WAR-ban pl volt külön gomb next/last enemy/friendly váltásra, amit lehetett bindelni, persze ez nem olyan, hogy mindig a legkisebb HP-jú embert hozza be mondjuk egy healernek, de azért gondolom lehetett volna vele trükközni.
    Persze ott kb fölösleges volt, mert mindig volt primary és secondary taget, a secondaryt healelted, a primaryt támadtad, azt kész.
  • Tababo
    szoktak ilyet csinálni. semmi extra. nem ea találmány
  • j0nNyKa
    Ja, értelek, csak ugye ezzel a megoldással először bindelned kell, és csak a bindeket tudod egymás utánban lejátszani. Apival mindenféle egyéb funkciót is tudsz használni, pl. targetváltás. Ha jól vettem ki a szavaitokból, pl. a targetváltás egy sűrűn használt makró funkció. Szóval azért nem mind1, hogy adnak-e apit, vagy nem.
  • Boncmester
    A gépies gombnyomkodás az más, az pl a WAR-ban volt, ha a NerfedButtons nevű addont használtad, amit ezerszer próbáltak betiltani, mégsem sikerült.
    Az azt csinálta, hogy be tudtál állítani különböző kombókat, pl.: ha a célpont mögött állsz, akkor ezt a képességet castolja, ha előtte állsz, és előtte rárakott valaki egy ilyen vagy olyan spellt, akkor X képességet használja, ha nem, akko Y-t, stb. És akkor tényleg csak egy gombot kellett nyomkodni, a karaktered pedig mindig a helyzetnek pont megfelelő skillt használta, persze ha jól állítottad be a makrót.

A billentyűs makrók mások. Pl volt az Archmage-emnek két képessége, és ezt makróztam be. Ha valakinek nagyon kezdett lecsökkenni a HP-ja, akkor ezt a makrót nyomtam el rá, ami elcastolta az első képességet, ami egy absorb shield volt, majd pontosan 1 GCD múlva a másikat, ami egy nagy instant heal volt, ha a célpont HP-ja 20% alá csökken a következő 10 mp-ben. Ezt nyilván megoldhattam volna billentyűzettel is, de ha mondjuk futok, és közben nem 1 mp, hanem 0,99 mp múlva nyomom meg a második gombot, akkor nem castolja el a képességet, ha meg 1,2 mp múlva, akkor talán meghal a haver. Így sokkal jobb volt, amúgy meg nem gépies gombnyomkodás, mert pontosan tudtam, mit akarok csinálni, egyszerűen csak olyan gyorsan tudtam megcsinálni, ahogy a játék engedte.
    Persze nem túl sok dologra lehetett ilyen makrókat belőni (vagy túl speciális lett volna akkor), de sok esetben nagyon hasznos tud lenni.

Plusz egy csomó képességet be tudsz bindelni, amit amúgy alt vagy ctrl + egyéb gomb kombókkal nyomnál be, akkor viszont pl csomószor véletlen megnyomod a windows gombot, letabol a játék, és meghal a full party. Így ezeket a dolgokat simán ki tudod védeni.
  • Nephin
    Nem kötelező, így van, én nem használok, te igen, ennyi. Az, hogy mi a véleményem róluk, az én dolgom, nem akarom ráderőltetni, sőt, lemaradizhatsz érte, ha jobban érzed magad tőle. :)

"Azon idők elmultak mikor egy boss fightet ugy terveztek meg hogy állsz akárholbárhol nyomkodod a klaviatúrád és lőn vala a győzelem.nyugodtan számíts itt is arra hogy minden boss mindenféle ravasz és mindenkitérő mulatságos dolgot fog tenni és ezeket vagy megjegyzed másodpercről másodpercre vagy felraksz egy kiba.. addont de akkor a pokol tűzén fogsz égni vagy hol ... "

Mint mondtam, nem WoWoztam, életemben összesen 1 db olyan raidbosst láttam, amely a fenti sémát követte, 3 perc alatt megöltük elsőre. Igen, legyenek taktikák, meg mulatságos és ravasz dolgok, mint ahogy eddig is voltak azon az egy bosson kívül az összes többinél, és nagyon élvezni fogom, ahogy legyőzzük őket, részemről makrók nélkül, ahogy eddig is.
  • j0nNyKa
    semmi újdonság, de ipon, és az ipont szeretjük[/reklám]
    Az EA visszafogja az Old Republic eladásokat
  • Boncmester
    Több bejegyzésre válaszolva:

A G13 tényleg nagyon jó. Én használtam, imádtam, mindenki más, aki vett, szintén imádta.
    Nem csalás vele játszani, egyszerűen kényelmesebb. Szerintem nem annak kell eldönteni egy csatát egy MMO-ban, hogy kinek jobb a WASD skillje, hanem inkább annak, ki látja át jobban a helyzetet, ki tudja, hova kell helyezkedni, és milyen skillt kell nyomni.
    A makrót meg hiába tiltják be a játékban, ez nem játékon belüli makró, hanem a G13 szoftvere csinálja, és csak annyit tesz, hogy időzítve be tudod állítani, milyen billentyűket nyomsz meg, a játék pedig azt érzékeli, mintha a keyboardot nyomkodnád.
  • Warden
    Az a te bajod hogy nem is akarod megérteni mi a bánatot írtam, mivel te egy addon és makró ellenes (nah wazz majdnem kékharisnyát írtam de aztán meg mégsem:))nem te játszol hanem a makród típusú vagy.(gondolom az ui hoz se nyuljunk mert az is ugy ahogy van kiváló és akármennyi előfizetője lesz is a játéknak azon ne lehessen változtatni tessék megszokni...)

nemtudom játszol e mostanság valamivel, de hidd el nekem nagyon nagyon egyszerű dolgok meghaladják a játékosok zömének a képességét.No nem mintha én akkora nagy pr00 lennék de ezt a hibalehetőséget szűkíteni lehet makrókkal és addonokkal.Mondok neked egy példát hogy könnyeben értsd.8 hónap után visszanéztem wowozni a mostani kieg elején szinte abbahagytam mert rohadtúl nem tetszett és a raid minden este már nyüg volt mint szórakozás.Volt lehetőség 7 nap free játékra a rengeteg alt karakterem egyikét fel is huztam meg előfizettem ismét mondom a többit is legalább kimaxolom.Mindenfélle 80+ os alapisntát végigmentem 5 karakterrel mindenféle játékossal aról a realmról ahova ép besoroltak, és az az igazság hogy siralmas.Ezek nem heroic insták vagy raid insták hanem egyzserű mezei lvl up insták és a zöm játékos arra nem képes hogy elolvassa hogy mi a manó villan fel a képernyőjén.Nem kell ezekben a szintező isntákban utánaolvasni semminek felrak a nép egyszerű gyermeke egy akármibármi bossmódot és irja hogy mit tegyél vagy mit ne.Crassus órákat tudna neked mesélni hogy pvp ben is ugyanez a helyzet 3-4-5-6 év után is van oylan akinek lövése nincs arról hogy mit is kellene csinálnia csak megy a zöm után meg nyomkodja a 3-4 gombját hogy nagy számokat lásson felvillani.

a raid rész a torban sem arról fog szólni hogy van egy boss amit a tank betankol a többi meg egyhelyben állva püföli a billentyűzetet, vagy ha igen akkor nagyon hamar le fog álldozni a csillaga a játéknak.

Az addonok, makrók használata NEM KÖTELEZŐ ahogy az ui megváltoztatása sem.Van aki szeret ezzel elpepecselni, pl én is de qrvára nem érdekel ha valaki nem használ semmit.Az viszont érdekel hogy a játékra fordított időm zöme ne azzal teljen hogy rohangálok vissza a temetőből egy instába és ha ez neki máshogy nem megy vagy óriási segítség egy addon ami jelez az illetőnek akkor használja.Ad egy nem hátráltatja a többit, ad kettő ha valaki "bealudna" egy szituációban akkor is figyelmeztet hogy tégy vagy ne tégy valamit.

Summa summárum ne akard megállítani a föld forgását vagy az idő múlását mert nem lehetséges.Azon idők elmultak mikor egy boss fightet ugy terveztek meg hogy állsz akárholbárhol nyomkodod a klaviatúrád és lőn vala a győzelem.nyugodtan számíts itt is arra hogy minden boss mindenféle ravasz és mindenkitérő mulatságos dolgot fog tenni és ezeket vagy megjegyzed másodpercről másodpercre vagy felraksz egy kiba.. addont de akkor a pokol tűzén fogsz égni vagy hol ...
  • 1Darton1
    Biztos azokat is kineveted, akiknek a zöld a kedvenc színe, különösen akkor, ha valami olyan zenét kedvel, amit Te nem szeretsz. :)
  • Torzonborz
    "@jazzy: nem nyomorék vagy, hanem irtó lusta és kényelmes :D"

na most nem azért de ehhez kinek mi köze ? :P másrészt meg ha valamit megtehet az ember kényelmesen akkor miért ne tegye úgy ? :)
    Rift-ben Én is sikitófrászt kaptam néha bárd buff skill nyomogatásától.
  • Nephin
    Shame on that guild. Tudom, hogy a WoWban ez volt a divat, szerencsére kimaradtam abból a játékból, de hidd el, röhejes. Már sokszor mondtam, más játékokban szegény exwowosok olyanok, mint a ma született bárányka a megszokott mankóik nélkül... egy skill CD-jét nem ismerik fel, saját élmény.

@jazzy: nem nyomorék vagy, hanem irtó lusta és kényelmes :D

Egyébként az egész témát már jól átvitatkoztuk minimum egyszer. :D Mindenki azt csinál, amit akar, én nevetek a makrósokon, főleg, mikor verik a mellüket, tisztelet a kivételnek, de lehet nem egyetérteni.
  • 1Darton1
    Ne keverd a szezont a gőzekével. Valakinek az okoz örömet, ha gyorsan pörögve játszik, és minden tizedmásodpercet kihasznál. Valakinek meg az, ha 5 másodpercenként meg tud nyomni egy gombot, és közben nézi a szép színeket a képernyőn.
    Én szeretek pecázni és csocsózni is, és egyiket sem tartom alacsonyrendűbbnek.
  • jazzy
    Tehát attól nyomorék vagyok, ha mondjuk van egy skillem 45 secenként ami a köv spellcastot ingyenessé teszi és megnöveli a crit chancét és ezt hozzámakrózom bizonyos healekhez? Hogy ne kelljen egy 35. keyt is bebindelnem?
  • drop
    ne feledjük el hogy régen voltak bizony kötelező makrók a raidre hc guildbe
  • Nephin
    Ugye most viccelsz és igazából nem haladja meg a képességeidet, hogy egyszerre kiállj a tűzből és nyomd a skill a saját kezeddel, makró nélkül?
  • Nephin
    Ezzel és az előzővel is teljesen egyetértek, ez nem játék, hanem gépies gombnyomogatás, de persze kinek mi jön be, már megint... én halálra unnám magam. :D
  • jazzy
    Nemtetszik az egerem nab?:p
  • 1Darton1
    Feltéve, hogy néhány másodperccel előre tudod, hogy mit fogsz nyomni.
    A jobb mmo-kban nem tudod. Bízzunk benne, hogy itt is majd gyorsan kell reagálni.
  • mgerihun
    Erre van a gcd, hiába tudnád gyorsabban lenyomni, úgysem fogod tudni :)
  • Jabar
    Ahoz hogy macro-z nem kell a játéknak azt támogatnia, a bill/egér/külső progi megoldja, kb mintha felvennéd mit nyomsz, azt egy felületen finomhangolod ahogy jól esik és amikor megnyomod azt a bizonyos gombot akkor "leszimulálja" mintha valóban lenyomkodtad volna.
    Lehet nem jól fogalmaztam mert nem ismerem a sazk szavakat de szerintem érthető. :)
  • Caliph
    nyomja?:D inkább klikkel rá egérrel:D
  • [HUN]Crassus
    nem zavar ha szar vagyok,mert akkor majd gyakorlok/tanulok,de annál idegesítőbb nincs mikor csak azért vernek el,mert egyszerűen erősebb az egyik class a másikkal szemben....a gear nem számít ha a jobb cucc megszerzéséhez nagyobb ügyesség/tapasztalat kell majd! remélem ezekre odafigyelnek és nem a most WOW-os trendi mindenkinek mindent lesz...
  • [HUN]Crassus
    bebaxna:D
  • Tatyla
    majd ellensúlyozza a gear :D
  • [HUN]Crassus
    nekem az tűnt fel a videókból,hogy a nagy többség még életében nem MMO-zott és random nyomja a skilleket:P
  • 1Darton1
    Ez természetes, ha nem akarsz sok skillt használni, vagy nem számít a néhány tizedmásodperces késés, akkor fölösleges is költeni. Ebben az esetben viszont teljesen mindegy, hogy 500 vagy 10 ezer az egér ára.

Ami viszont feltűnt nekem a béta videókból, hogy baromi sok gyakran használatos skill van. 10-15 skillt még kényelmesen lehet billentyűzeten bindolni, de nekem az a benyomásom, hogy itt többre lesz szükség. (Nekem már wowban és riftben is több kell, makrók híján itt se lesz kevés.) Ez is csak igényesség kérdése, nyilván nem kötelező egy átlag pugnak.
  • mgerihun
    Most tényleg ekkora gond, hogy hány gomb van az egéren+hány dpi-s? Könyörgöm ez nem fps, pro-k meg amúgy is tab-al targetelnek, másik meg, hogy szép és jó a 5-10-30gomb az egéren, meg MMO-re fejlesztve, de ugyan úgy 2-3skill-t fogtok ismételni rotában és csak elvétve nyúltok oda a 4.5. skillért, erre tök felesleges a drága egér sok gombbal.
  • 1Darton1
    Megpróbáltad. ;)
  • Bhalage
    beszaras hgoy a wownubok elhiszik, sot szentul meg vannak gyozodve, hogy a makrokjaikkal meg az addonjaikkal mekkora istenallat kiralyok....
    ez mar tenyleg a nc gg kategoria. sztem toloszekes nindzsak vagytok, jatszatok addon es makro nelkul es akkor majd elmondhatjatok, hogy mekkora istenek vagytok. Addig maradtok kis toloszekes gyokerek akik 1 gombot nyomogatnak oszt potyan az epix ;d
    persze akkor menne a kjukju, hgoy nincs pepix, de legalabb tenyleg kiderulne ki a madskilles es ki az akinek toloszek kell.

de amugy meg tokmindegy mert mindenki azt csinal amit akar
  • calis
    Nem tudom, én megnéztem ezt a videót, és az egeren lévő 12 gombot kb semmire nem használta. A spéci billentyűzet meg pont kevés lett volna a druidámnak, a ESDF módszerrel több gombot tudok bindelni, ugyenolyan kényelmesen hagyományos billentyűzeten is... /hello makro nyomogatásért meg szerintem nem éri meg az árát.
    Másrészt macrokat minden játékban lehet írni, nem kell hozzá külön szoftver. Ugyenezeket a warrior megírhatta volna ingame is...
    Aki szerezi, használja, de engem nem győzött meg.
  • 1Darton1
    Kérdezz meg egy olyat, akiben megbízol, és már használt nagát.
    Kényelmetlennek tűnik, pár napig az is, aztán rájössz, hogy sokkal jobb mint a nagyon kitekert keybindok.
    Persze sokaknak nem ér meg húszezret, hogy ügyesebbek legyenek. Ez nem is baj, csak ne kezdjék el lehúzni a nagát. Ez olyan, mint azt mondani, hogy nem írok makrót, mert milyen fárasztó. Vagy minek figyelni, ha a többiek úgyis mindent megcsinálnak helyetted.
  • Warden
    Mi a manóért venné el a skill lényegét a makró?Pont az a lényege hogy egyszerűsítsen és te a releváns dolgokra tudj figyelni pl hogy állj ki abból a kiba.. tűzből.

Az egeres dologra reágálva, én is ajánlani tudom a razer naga-t,direkt mmo játékokra lett fejlesztve, nagyon kézreáll és nem utolsósorban megfizethető.A bind királyok ki tudják élni magukat, egyszerű kényelmes a jobb kezed 3 ujjával használsz mindent a balkezd eztán csak ténylegesen a wasd ra kell, vagy max a tab-shift és alt gombokra aki az orrfújást is bindelve intézi.
  • j0nNyKa
    haaat, nekem mar legalabb 6-7 eves a billentyuzetem, es kizarolag a wasd van lekopva, az is csak minimalisan, nem hiszem, hogy makrok nelkul kopasig nyomkodom majd, makrokkal pedig nem nyomkodnam kopasig.. :)