60330
  • Boncmester
    Ezzel fölösleges foglalkozni, ez pont olyan vita, mint a 2 hónappal ezelőtti "respeccelni noobság" vita volt. Hagyd rájuk.
  • Bhalage
    erdekes pelda.
    ezt komolyan gondoltad?
    :o
  • j0nNyKa
    igen, drágul, de nyilván a pénz nem akadály
  • TDC Geronimo
    na most akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba. ACn belül mehet a respec akkor?
  • 1Darton1
    Akkor segítek. Nehéz értelmes példát találni, egy kicsit sarkítani is fogok, de legalább látványos lesz.
    Szóval van az átlag autó (csalóknak), amiben van egy kormány, 3 pedál, egy sebességváltó és 1-2 gomb, amit gyakran használunk. Ezek mellett figyelnünk kell a forgalomra, táblákra, lámpákra, más sofőrökre, kerékpárosokra, gyalogosokra, az útra, stb, vagyis a környezetre.
    Akkor jönnek a nemcsalók, hogy bizony az autókban legyen 3 kormány, 10 pedál, 4 sebváltó és 15 gyakran használt kapcsoló, mert az emberek csak úgy élvezhetik a vezetést.
    Még a jelen körülmények között is néha félek átmenni a zebrán, de ezek után az utcára se mernék kimenni. A női sofőrök napi 100-150 áldozatot szednének fejenként, a férfiak csak 50-et.
    Viszont a kórházban mindenki mosolyogva, boldogan jajongna, mert végre nem csalnak az autóvezetők.
  • 1Darton1
    Te egy speciális játékról beszélsz (aminek nem mondjuk ki a nevét). Ott ez valóban igaz, és szinte minimális előnye van a makróknak.
  • Tababo
    riftet még nem de, pacman online-hoz nem nagyon kell macro
  • picket
    Riftezel, rifteztél?
  • 1Darton1
    Akkor nem játszottál Rifttel, vagy nagyon a szemedbe húztad a baseball sapkát.
  • Tababo
    azok makróval is 4-5óra alatt végeztek volna
  • Chris
    Megpróbálok tiszta vizet önteni a pohárba a sok hibás szubjektív görcsös vélemény és rossz hasonlatokkal történő félremagyarázás után.
    A makrózás röviden teljesen legális célszerűsítés, kényelmi dolog vagy hatékonyságnövelés, amiben nincs semmi olyan, ami felborítaná a játék szabályrendszerét.

PvP-s kontextusban a bénák arra használják, hogy picit feljavítsák az amúgy is gyenge teljesítményüket. Ellenben az ügyesebbeknek azért kell, hogy kompetitívek maradhassanak, növeljék hatékonyságukat, de ezzel még sokkal-sokkal tovább bonyolítva a játékot, néha több tíz új keybindet behozva a képbe, amiket teljesen optimális módon, minden akcióra megfelelő reakcióval, a másodperc tört része alatt kell használniuk.

Amit egy makró a tömegeknek ad a gyakorlatban az a célszerűsítés. Nem véletlenül van minden mmo-ban az általában 1,5 sec-es global cooldown minden lényeges képességen. Nagyon leegyszerűsítve, aki debil és ennél jóval lassabb a reakcióideje az vmelyest javul tőle (de az ilyeneknek minden mindegy amúgy is), az átlagnak meg csak 1-2 makró kell, amivel azt az 1-2 nem global cooldownon lévő sokpercenként egyszer használatos dolgát hozzámakrózza vmihez, de ez inkább csak kényelmi dolog.
  • 1Darton1
    És ezért ilyen változatos az mmo-k közössége, illetve ezért izgalmas pugolni.
    A múltkor eszembe jutott egy példa. Én egy szemét csaló vagyok, mert bonyolult fügyvényekkel való számolásra számítógépet és Excelt használok. Így aljas módon 5 perc alatt végzek vele, pedig csinálhatnám becsületesen egy hétig. Milyen büszkék is lennének rám a munkatársaim, amikor megrovást kapunk a tisztességes munkáért.

Riftben volt jó néhány makróellenes forradalmár, akik fele annyi dps-t se tudtak csinálni, mint az átlag (mert ugye ott szinte lehetetlen makró nélkül játszani). Különösebben nem is zavarta őket, hogy az 1 órás dungeon miattuk 4-5 óra volt. Ők élvezték a játékot, amit mások szenvedése árán értek el. Irl is biztos nagyon kellemes személyiségek (a szado-mazo klubban).
  • picket
    Fogyatékosnak nevezni random ok miatt nem hiszem, hogy ingerlékenység miatt van.
  • Torzonborz
    nem buták csak ingerlékenyebbek. nem ugyan az ! :P
  • j0nNyKa
    Egyébként tényleg igaz, hogy ahogy jön a meleg front, úgy lesznek itt is egyre butábbak az emberek.. :)
  • cikasz
    ne haragudj, hogy megsértettelek...
  • t0xikus
    mit is írtam? makrót. addont hol olvastál? jézusom:) te tényleg fogyatékos vagy:DDD
  • cikasz
    Úgy, hogy te fogyatékosnak nézel mindenkit aki macrot/addont használ.
  • Tababo
    én sem értem. makrók nélkül is lenne ennyi játékos
  • t0xikus
    és ez hogy jön ide? lol:D
  • cikasz
    Ha csak ilyen fasza über fogyatékmentes játékos játszana mint te akkor nem tizen x millió előfizető lenne hanem csak pár x.
  • j0nNyKa
    a sorc review egész értelmes írás lett, érdemes átfutni
  • Nephin
    Igaz, ezt kifelejtettem, köszi. Biztosan azért, mert tudat alatt kiszámoltam a bejutási esélyünket. :)
  • TDC Geronimo
    hopp egy ponttal több lett. Originen amúgy szerintem nem csak pár tízezer van, hanem sokkal több.
  • TDC Geronimo
    szeptemberi beta infók. is.
  • mgerihun
    Szerintem sokan elbeszéltek egymás mellett. A fő gond, hogy 1 kalap alá veszitek a macroo-t és az addonokat, pedig az két külön dolog és nem általánosságban kéne beszélni a kettőről. Ez az egyik, a másik meg az, hogy van wow-hoz is kb 2000-3000addon, ezért erről is felesleges beszélni, vagy ragadjatok ki egyet és azt tárgyaljátok körbe, vagy inkább ne tegyétek
  • j0nNyKa
    Pedig pontosan ezekről fognak beszélni valamennyit (azér olyan húdesokat nem), de semmi extra. Úgyhogy ja, #11328-nál a pont.
  • Anthrax
    Komolyabb infokat szerintem nem hivatalos forrásból az a szeptemberi béták alatt,de utána szerintem hivatalos forrásból is dobnak egy csontot nekünk
  • Nephin
    Hétvégén PAX, ha ott sem mondanak semmi érdekeset (eddig open world pvp és companioninfó van beígérve), akkor a hivatalos fórum tényleg fel fog robbanni. :)

Az Originen is lehet jópár tízezer preorder, kíváncsi leszek, mikor érik el az általuk emlegetett limitet. :)
  • j0nNyKa

Kár, hogy megint (még mindig) nincs miről. Nem sokkal vagyunk okosabbak, mint mondjuk.. 1 hónapja, vagy 2, vagy 6.

Na jó, itt van pl. néhány előrendelési adat, illetve egy Level 50 Sorcerer Write-up.
  • picket
    "Senki nem mondta, hogy mi szupermenek vagyunk, de azért kicsit durva, hogy mi vagyunk hülyék, mert nem használunk csalásokat..." - Ezt nem lehet máshogy értelmezni. Senki nem mondta eleddig, hogy hülye vagy miatta, de nem akarod felfogni mások véleményét, csak szenvedsz itt rajta, hogy hülyének nézünk (pedig nem is), és ez már hülyeség.
    Csalás. Oda van írva. Az hogy kinek a szemében, az nincs odaírva. A szövegkontextusnak pedig van határa, nem ível át 30 hozzászóláson. De azért köszi az egyest.
    Én vitáztam, az álláspontodat szerettem volna megkérdőjelezni, elérni, hogy gondolkozz el rajta, esetleg fogadd el, hogy másnak más a véleménye. Amit cserébe kaptam, az lenézés (addok is spawnoltak, hogy segítsenek ebben), sértegetés, hamis önsajnálat, ferdítések (raidboss, nem raidboss), öntömjénezés (neked megy makró nélkül, egy másik játékban). Kár, pedig azt hittem, meg lehet értelmesen is vitatni. Nem baj, elgurulok a kerekesszékemmel a szellemi fogyatékosok anonim találkozójára...
  • Caliph
    ideje lenne a topictémáról beszélni.
  • j0nNyKa
    Gondoltam burkoltan megkérdezem, hogy mit érzel, amikor idejössz a topicba oltani saját magad. Tudtommal azt meg tudnád tenni úgy is, hogy mi nem tudunk róla.
  • picket
    Mondjuk, hogy sok köze van az igazságnak meg egy záró tagnek egymáshoz. Meggondoltam magam, inkább ne mondjuk. Nem okoz gondod, csak lefelejtettem, de ezzel akarsz a szellemi képességeimre utalni, ami nagyon gyerekes. 1/10 troll, mert válaszoltam.
  • t0xikus
    makró a lassú reflexű játékosoknak a fegyvere. valamivel kompenzálni kell a fogyatékosságot:D
  • t0xikus
    számomra egy játékos akkor számít skillesnek ha makró nélkül tudja profin kihozni a maximumot.
  • j0nNyKa
    úgy tűnt? miért, mondott valamit ? :)

de mostmár legalább nem 2 mondatot beszél a semmiről, hanem 20at, yay
  • Nephin
    A patch hozta be a bosst, ez kimaradt. :D

Ontopic: Reid válaszolt pár kérdésre az EU-teszttel kapcsolatban, bár úgy tűnt, megint nem sokat mondott... :(

devtracker
  • Bhalage
    selfpWned
    next
  • Tababo