Star Wars: The Old Republic (MMORPG)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jabar
ok, köszi

"Jabar sa bu eeda murishani!"

He elküldesz egy companiont gatheringelni, meg tudod neki mondani, h milyen típusú cuccot szerezzen, vagy ez random? Azon belül megvan, hogy mindig milyen erõsségût szerez, vagy ez is változik?

SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com

j0nNyKa
erre mar most is tudok valaszolni: fix a recept, fix a targy, ami kijon belole

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Agamemnon69
Itt biztos, hogy ugyanaz lesz, de majd j0nNyKa megmondja 😊

SWTOR: Vismajor (Jedi Shadow), Renegade guild

Jabar
Egy dolog ami érdekel mert az kb mindent elárul. Ha legyártasz egy cuccot akkor a statjai állandók (minden gyártásnál ua.) vagy függ attól hogy épp milyen minõségû pl. a fém amit használsz és így egy receptbõl rengeteg féle végeredmény lehet?

j0nNyKa
Igertem mar par embernek, hogy megnezem a craftingot. Latom sok embert erdekel. Ma valamikor idot keritek ra, hogy belogoljak craftolni egyet.

Konkret kerdeseket irjatok legyszives, hogy tudjam, mire figyeljek.

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Agamemnon69
Én is örülnék, ha EVE szintû gyártás-kutatás-kereskedelem lenne az SWTOR-ban, de nem lesz, mert a többségnek az túl összetett, illetve részben értelmetlen is, mivel a cuccok nem mennek tönkre, így "rövid" idõn belül elértéktelenednek a dolgok a piac telítõdése miatt...

SWTOR: Vismajor (Jedi Shadow), Renegade guild

Én tökre élvezném, picit kikapcsolódás, van idõd chatelni guild tagokkal, etc 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Svenhassel
Persze jogos, de ne kelljen már heti több napot kizárólag craftolással töltenem, hogy valamire mennyek is vele...

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

Jockey
lehet lemaradt a smájli...:p

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Nem kell mindenkinek craftolni!! aki nem akar az nem craftol hanem tolja a gamét és a creditbõl megveszi a craftertõl a cuccot...

Ezért egy idióta baromság a WOW-ban hogy egy crafter csak magának gyárthat valamit.. igen nagyot vernák az arcába aki ezt kitalálta...

Svenhassel
Van benne valami.
A lényeg, hogy olyat nem szívesen látnék, hogy felesleges craftot felvennem és elkezdenem ha tudom, hogy nem fogok rászánni x idõt és úgy meg már felesleges.

"Egyszerûen arra akarok kilyukadni, hogy baromi sokan vagyunk akik, akarunk craftolni, de hogy ezért órákat/napokat mittomén mennyiket sz@rakodjunk, csak azért hogy legyártsak egy viszonylag értelmes cuccot..."

Az a baj ezzel, hogy a legtöbb MMOban pedig pont ez van. Le kell járnod vmi instába, vagy raidre vagy vmi mobot kell farmolnod, hogy egy komponens kiessen. Anélkül meg nem ér szart sem amit csinálnál.

Akkor már sztem jobb az, hogy az anyagokat különféle statjai vannak és attól függõen, hogy mit akarsz csinálni, különbözõ statok fontosak, de ezeket kibányászhatod szabadon, csak folyamatosan figyelned kell, mintákat venned stb, hogy tudd mikor milyen anyagok elérhetõek.

Ez is idõigényes, de sokkal nagyobb eséllyel tudsz ritkább/jobb cuccokat beszerezni mint ha el kell menned kifarmolni egy anyagot ami 0.00000000000000001%-al esik.

Arról nem is beszélve, hogy aki idõt fektet a craftolásba annak, jobbnak kellene lennie mint annak aki csak néha nyom 1-2 cuccot. A receptes dolgokkal sztem ez a baj. Mindenkinek ua esik, de a legjobb doklgokat csak hc guildes emberek tudják megcsinálni mert nekik esenek ki a ritka cuccok.

Az swgben az volt ajó, hogy (kis túlzással) egyedül is elcraftolgathattál és csak rajtad múlt, hogy milyen minõséget gyártottál.

Jabar
Értem én, mint írtam minden játék így alakul mostanában és mivel a többség az egyszerûségért fizet így egyértelmû hogy nekik készítik. Én nem írtam le a játékot ezzel hisz engem már maga az SW világgal megvettek, csak gondoltam feldobok egy témát hogy legyen mirõl beszélgetni.
<#pias>

A jobb cuccok itt akár 1 napig fognak craftolódni, ha jól sejtem, tehát amiatt lesz érdekesebb a craft, hogy nem mindegy, mikor mit és milyen sorrendben csinálsz, hanem majd optimalizálni kell. Emiatt felteszem nem fogják a jó cuccok elárasztani a piacot.
Nekem ezzel nincs gondom, aki meg nagyon bonyolultat akar craftolni, az töltse le androidra ingyen az Elements nevû progit, ott a 4 alapelembõl kb 10K féle másikat lehet csinálni, ha megfelelõen kombózod õket, pár évig lehet kisérletezgetni 😊

SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com

Svenhassel
Az lenne a jó megoldás ha mindkettõ fajta játékos tudná értelmesen használni a craftot. Hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni azt nem tudom.

Egy biztos wowhoz nagyon hasonló craftot én se akarok mert az használhatatlan...

LOL, detto. Pont ezt akartam én is irni.😊)
És ezt persze akkor amikor egy küldiért kaptál 8000 creditet😄

Értem, de szerintem faék egyszerûségû wow lesz sajna.. de ez az én bajom, szapulni nem fogom, nem játszom vele és kész..

De😊 én volt amikor hetekig nem lõttem egyet sem SWG-ben csak craftoltam😊 ez persze sok mindent jelent , bányásztam, anyagokat kerestem, boltjaimat buzultam, adtam vettem😊

És hidd el volt akkora élmény olyan skatter pisztolyt gyártani amit 100 millioért vettek meg😄

Megnézi majd az n+1. swtor adatbázisban, hogy mennyibõl mi lesz és olyat csinálni 😊 Már van most is, pedig a játék csak (nagyon) zárt bétában van.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Torzonborz
miért ne lenne ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Svenhassel
Jó persze értem, de azért mert a craft nem lesz olyan bonyolult ki mondta, hogy az egész játék 8 évesek szintjén lesz?

Egyszerûen arra akarok kilyukadni, hogy baromi sokan vagyunk akik, akarunk craftolni, de hogy ezért órákat/napokat mittomén mennyiket sz@rakodjunk, csak azért hogy legyártsak egy viszonylag értelmes cuccot...

Nem szeretném én se ha nagyon egyszerû lenne de azért túlzásba se vigyék...

van

Jockey
nincs

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Action shooter😄

Torzonborz
azért a casual meg az überhc között szerintem van egy igen nagy számú normál játékos bázis is.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

A probléma az hogy a mit zavarna egy casual playert hogyha lenne rendes craft??? azokat zavarja akik szeretnének értelmes craftot😊

A craftot már sok videóban, screenshoton elég jól lehetett látni.
Itt is úgy néz ki mint WOW-ban, vagyis: A komponens + B komponens + C komponens = végtermék. Annyi változott, hogy itt nem te craftolsz hanem a companionok akár offline is. Ez az egy amit átvettek SWG-bõl, ott is offline dolgoztak a gyáraid. De maga a craft menete, az végtelenül egyszerû és bugyuta sajnos.
Értened kéne😄

Svenhassel
Nem ti írtátok, hogy a casuel playerek miatt lesz egyszerû?!

Ez a lényegi különbség... tudom hogy valószínûleg már soha nem lesz SWG bonyolultságú játék😊 de sokan szeretnének egy elõ világban játszani ahol crafterek, táncosok stb vannak...

Amit most gyártanak azok nem MMORPG-k hanem action shooterek...

Svenhassel
És ehhez, hogy jön az, hogy egyszerûsítsük le és csináljunk CoDot a játékból? 😄

én sem nagyon értem az összefüggést<#wow3>

Te írtad ha craftolni akarunk kalapáljunk otthon😄

Torzonborz
miért kéne extrahcüberplayernek lenni ? swg-vel sem csak azok játszottak...

Svenhassel
Akkor szar neked... Mert bármely meglepõ nem kizárólag extra HC, überplayerek fognak játszani a játékkal...

Wlanseraf: Ez hogy jön ide?

Svenhassel
Nem becsülöm le, de szerintem egyenesen felesleges túlbonyolítani. Egyébként szerintem várjunk valami hivatalos infora, mert nem tudunk olyan sokat a craftrendszerrõl.
Egyébként én úgy emlékszem, hogy olyanokat mondtak, hogy azt szeretnék ha craftolásból is "meg lehetne" élni, hasznos cuccokat lehetne gyártani, stb. Szóval nem szarják le a craftot. De swg szerû bonyolultságot ne is várj, mert ez a játék nem errõl szól...

Egyébként nem is kell craft sõt vegyünk ki mindent és csináljunk belõle egy COD-ot...😊)))) minek ez a sok fejlõdés meg ilyenek😊 meg skillek.. nem kell az

"Olyan nehéz elviselni"
igen, olyan nehéz

Kicsit becsülöd le a craft jelentõséget egy játékban..

Svenhassel
Olyan nehéz elviselni, hogy a leendõ játékosok elenyészõ hányada szeretne ilyen meg ehhez hasonló craftot? Szerinted majd 1000 ember kedvéért ilyet csinálnak? Persze kis 15 éves Helmut majd kísérletezget meg mittomén mit csinál az alapanyagokkal...
Menjél azt kovácsoljál valamit otthon, na az az igazi craft... 😄

+kell hozzá hogy romoljanak a cuccok😊

Igen ez a recept...

Jabar
Bár swg-ben egy névtelen porszem voltam, mégis a gyûjtés/készítés mélysége, sokszínûsége maradt bennem leginkább. 😊

Jabar
Hát igen... gondolom itt is sajnos az átlag casual réteg miatt nem fogják bonyolulttá tenni, mostanában ez a szokás...

Torzonborz
nézd ahol nincs az alapanyagoknak minõsége , nem lehet az anyagokkal kísérletezni hogy mit mivel keverve lehet a legjobb cuccot elõállítani ott nem beszélhetünk komoly craft rendszerrõl .
aki képest ezt átlátni , kísérletezni és jó cuccokat elõállítani versenyképes ár/érték arányban és megbízhatóan az lesz elismert crafter.

szerintem 😊

Ebben a játékban semmitõl sem jobb, vagy híresebb egyik crafter a másiktól. Sajnos nem úgy csinálták meg itt a craftot mint SWG-ben. Itt tök mindegy ki gyártja a terméket, azon a statok ugyanazok lesznek. Hiába lesz esetleg egy kritikus gyártási opció, amelynél egy picit jobbak a statok, ha 2 kritikál szintén egyforma statokkal rendelkezik.

boe/bop már eleve egy irtózatos faszság.... ahol nem romlanak a cuccok egy baromság a craft...

SWG-ben ezért volt über (nyersanyag menegment melett) hogy romlottak a cuccok.. ezért komoly dologra vetted le a falról...😊

Jabar
gondolom meg lesz hogy mi a max amire elküldheted, pl 1-5 óra. Nem hiszem hogy hetekre elküldheted.

Amúgy ez most hogy lesz ? Elmész nyaralni 1 hétre, közben a companionod meg gyûjtöget neked offline ? 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;