Star Wars: The Old Republic (MMORPG)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tactical Fp gear nélkül nem fog lemenni, vagy ha igen, akkor nem 15-20 perc alatt, hanem 60-80. Jártam már így, egyik barátomnak kellett nagyon az az Fp , gondoltam nem lesz gond. 60-ik percben begőzöltem, kirúgtam az okostojás (mindent behúzó és minden 3-ik percben meghaló) játékost, elővettem a Rank 3-as companion-t és 10-15 perc alatt befejeztük a zónát. Akkor éppen dps-el játszottam én is és a barátom is. Rank 3-as companion simán végighealelte a tactical fp-t, sokkal gyorsabban haladtunk, mint az idióta játékossal.

4-5 év játék után nekem már nincs türelmem azokhoz az agyatlan játékosokhoz, akik level 46-on 7500 hp-val és gear nélkül jönnek Tactical Fp-re. Mikor megkérdezem, miért nincs gearjük, akkor csak röhögnek, hogy nem kell az. Aztán néznek mint borjú az új kapura, hogy 42-es dps barátom 42-es zöld modokkal mindenkiről leszedi az aggrót és furcsa mód egyedül elbánik egy csapatnyi mobbal, míg a többiek egyet próbálnak közösen leverni. A kedvencem, amikor egy juggernaut (nincs se ékszere, se mod az xp boost-os ruhájában, de azért egy focus offhand ott figyel a bal kezében) kitalálja, hogy ő bekapcsolja a tank class buffot és majd ő tankol. Aha, itt már röhögni szoktam. Aztán csodálkozik, hogy behúzza az Elite társaságot és a második másodpercben fekszik a földön 😊

A másik agyatlan "nagyképűség", amit hallani szoktam, hogy Story Operation-re sem kell gear, mert ott a buff és simán lemegy. Aha, hát persze. Érdekes módon minden második napi group finderes Ops nem megy végig, a zóna közepén feladja a társaság. Amikor SM Dread Fortress második boss-án (Gate Commander) 2 ember marad életben a harmadik próbálkozás után is, akkor szerinted milyen gearben vannak, vagy éppenséggel mennyire ismerik a saját karakterüket?

Akkor már végképp sírni szoktam, amikor 190-es gearben azt mondja az illető, hogy ő egy állat dps. Sőt, már annyira táp, hogy van már neki 208-as lila cucca is pár. Hm, mondom oké, menjünk el egy Hard Fp-re és nézzük a Starparse-t. Mennyit csinált szerinted? Segítek, fel annyit, amit most gondoltál. 😊 1700-2300 dps-e volt, sőt egyszer aoe-val sikerült a 3600 is 😊 Itt mondtam neki, hogy amíg nincs 5k dps-e dummy-n, addig még SM Ops-ra se próbáljon eljönni. Segítek ezt elérni, de addig nehogy eljöjjön. Hogy miért 5k dummy-n? Mert éles csatában az 5k leesik 4 - 4,5k környékére és egyes boss-okon kell ez a szint. Például Scum and Villainy SM utolsó kettő bossa 4,5k alatt nem megy le. Személyes tapasztalat és mérés.

Persze a másik végletet is ismerem, mert van olyan guild társam, aki olyan szinten keni-vágja a Guardian dps-t, hogy level 50-as karijával többet tol, mint az átlagjátékosok 70%-a a 65-ös kigyúrt karijával. Level 65-ön pedig olyat tol, hogy ... hagyjuk, én sem tudom mit művel 😊

Az a helyzet, hogy vannak a rutinos játékosok, akik jól ismerik a zónákat, jól gearelt a karakterük és tudnak is vele játszani. Ha néhány ilyen játékos van a csapatban, akkor furcsa módon minden zóna olyan könnyűnek tűnik. Én eljátszottam a saját guildemben azt, hogy Eternity Vault HM-re bevittem az okoskodókat és direkt megkértem a rutinosakat, hogy ne jöjjenek. Eredmény? 2 óra és 8 wipe alatt végigment EV HM?!. Na azóta nem hallok okoskodást senkitől. 😊

Ne érts félre, én nem szoktam azonnal mindenkit lehülyézni, sőt a guild társasaim úgy ismernek, hogy mindenben segítőkész vagyok. Bármiben segítek, amiben tudok, amennyiben az illető nyitott a segítségre. Ha valaki szeretné jobban megismerni a karakterét, milyen gear-t és hogyan érdemes összeszedni neki, milyen taktika van egyes boss-okon, menjek segíteni neki, akkor én mindenben segítek. De ha valaki a szemembe röhög, hogy level 40+ se kell még gear, hát az inkább boldoguljon egyedül, de az én időmet ne csessze el egy Fp-ben vagy egy Ops-on. 😞

Ja és elnézést kérek a fenti kirohanásért, de így nyáron a nagy pangásban nagyon megszaporodtak a bénán játszó és okoskodó játékosok létszáma, úgy érzem nálam most lett teli a pohár 😞

Final Fantasy XIV: Shionka Szilard (Omega server) Elder Scrolls Online: Shionka

Az is rohadt unalmas lesz. Még ha előfizető is vagy és korlátlan field respawn-al rendelkezzel, ha jól emlékszem arra is tesz CD-t egy idő után a program. Egy 10-es vagy 100-as achivement-et talán össze lehet hozni mielőtt eret vágsz magadon de egy 1000-et már nehezebben. Ráadásul, ha valaki ezt észreveszi azonnal in-game jelenteni fog.

Tomb of Freedon Nadd

Én nem a fertőzős Achira gondoltam, hanem a PvP-re srácok. Az alagút rendszerben ki kell végezni 100 ellentétes frakciójú playert és van egy rejtett achi ami ezret számlál. Én arra hajtottam volna. De a multiboxot hagyom is, az ISBoxer-ért fizetni kéne stb. Inkább szerzek egy másik gépet és egy más acc-al belébek, de szerintem majd csak a kövi fertőzés terjedéskor. Most az event achikra fekszek rá. Monolith van még vissza, elég lazán ment tegnap este 7 emberrel, csak mindenki hulla volt már így senki sem tudott rendesen koncentrálni. A többi nem volt kihívás.
A belsavisi wb-re is elég 4-5 fő (tank, healer kell), 16 az mindenképp sok rá. Monolithra sem kell sokkal több, de 1 agyatlan dps is el tudja barmolni a dolgot, ha átüti idő előtt az egyik kicsit.

A fertőzés gyorsítható, ha van VIP hozzáférésed, és fel tudsz menni az emeltre. Másokat nem akkor fertőzöl, amikor lejár a stage 2, hanem amikor meghlasz a stage 2 alatt (amikok lejár, akkor meghalsz, így fertőzöl). Ha stage 2 alatt felmész a vop szekcióra, le tudsz ugrani az érkezési pontra. Azonnal meghalsz, egyből fertőzöl.

Tactical fp-be geart megkövetelni? Modolatlan xp ruha miatt kirugsz embereket? Helaerként? lol.

Tudomásom szerint a multiboxing tiltott dolog az SWTOR-ban, így nem érdemes erőltetni.

A Dark vs Light eventhez bőven elegendő 5 másik játékos megfertőzése, erre leggyorsabb megoldás a fleet-en, az érkezési ponton várakozni és "hamar" meglesz. Nekem az első próbálkozásból 10 fertőzés jött össze. Emiatt fellelkesültem és gondoltam akkor már megcsinálom a 100-as achievement-et is. Nos, ez már lassabban haladt, mint vártam, kb. 4 óra alatt lett meg. Okai:
- ha egy játékos már meg van fertőződve, vagy éppenséggel beoltotta magát és immunis, ő nem számolódik az achievementbe.
- a Stage 2 lejártakor meghalsz, felrobbansz és ekkor fertőzöl meg másokat. Na már most, Stage 1 és Stage 2 10+10 perces időtartamú, tehát legjobb esetben is 20 percenként fertőzöl meg másokat.

Nekem átlagosan 2-10 fertőzésem volt 20 percenként és csak úgy bírtam végigcsinálni, hogy filmet néztem a háttérben. Plusz érdemes néha megmozdulni a karakterrel, mert 15-20 perc inaktivitás után kidob a játék a karakter választóra.

A fentiekből kiindulva a multiboxing esetén amikor 20 percenként lesebzed a másik karakteredet, az 1 fertőzés / 20 perc sebességet jelentene. 1000 fertőzés eléréséhez 333 óra játékidő kellene így. Én biztosan nem csinálnám így egy nyamvadt acsiért 😞

World Boss-ok között is nagy különbségek vannak. Ugyebár régen (3.x) 60-as szintűként bementél egy kis szintű bolygóra és leszólóztad szerencsétlen 30-as vagy 40-es WB-ket. Meg se tudtak ütni. Azonban 4.x óta már a te szinted is a bolygónak megfelelő, így irgalmatlan nagyokat odacsap a WB.
- Level 40-ig, mondjuk Hoth-ig bezárólag egy 4 fős, de jó csapat elegendő a WB leveréséhez. Egy jó healer minimum követelmény, anélkül el se induljatok. Healer companion nem működik, mert companion sem Ops-on, sem WB ellen nem működik. Inaktív totál.
- Level 40 felett már inkább Ops csapat ajánlott legalább 1 tank és 1-2 healer felállásban. Sőt, Belsavis és Voss inkább már 16-os.

Mostanában nagyon nehezíti a játékot (Flashpoint, W😎 az az új szokás a játékosok részéről, hogy miután megszerezték a 3 vagy 5 set-es XP Boost ruhát, úgy játszanak, hogy SEMMILYEN mod-ot vagy enchancement-et nem tesznek bele! Hogy ez miért baj? Én ezzel tactical fp-ken szembesültem és jöttem rá a tényleges gondra. Éppen egy healer karaktert húztam és mivel már van healerem jó pár, így rutinos healer vagyok 4 év játékot követően. Sőt, Scoundrel-t healert húztam, amiből már van olyan nagy karim, amivel Hard Operation-re járok gyógyítani. Szóval képben vagyok a Scoundrel gyógyításával. Nos, a Tactical Flashpointra kaptunk egy random játékost, XP boost ruhában, nulla mod és enhancement-el, sőt mint utólag kiderült, az egyik guild társam is így jött be. Én meg azon kaptam magam, hogy nem elég, hogy baromi lassan haladunk egy tactical fp-ben, de folyamatosan haldoklik ez a két jómadár. Aztán feltűnt, hogy a 4-ik társunk bizony rendesen felöltözött, gyakorlatilag szintjének megfelelő mod-okat használt és őrá fél percenként dobok egy heal over time-t, egyáltalán nem kell foglalkoznom vele. Nos, most már ott járok, hogy tactical fp elején azonnal megnézem a többiek gearjét és ha nincsenek modjaik, reflexből kivágom őket. Egy akármilyen szintű companion többet ér, mint ők. 😞
Utoljára szerkesztette: Shion, 2016.08.01. 08:40:20

Final Fantasy XIV: Shionka Szilard (Omega server) Elder Scrolls Online: Shionka

Elég könnyűek a WB-k. Gyorsba össze is jött egy Rep Group. Most csak Ziost Monolith fogott ki rajtunk, de most már tapasztalatból mondhatom, hogy 6-7 emberrek le lehet nyomni őket simán alap gearel lvl 65-n. Nem tudom mit túloznak sokan hogy 16 member kell. Biztos van olyan, de én még nem találkoztam olyannal. A ziost is csak azért nem ment mert fáradt volt már mindenki. Még a scale mellett is piskóta a WB-k.
Jézus, valamely Imp csóka elkezdett rinyálni, hogy a scale óta minimum 16 fő kell... 😄
Oks, köszi az infót.
full ops group nem szükséges, de 4 embertől azért több kell.
6-8 emberrel már el lehet döcögni, ha van köztük 2 healer és 1 tank. (nyilván ha jobb a gear, kevesebb ember is elég)

The Old Republic Hungary ----- swtor.hu

Most az event miatt a megadott W Bossokat akarom kiírtani. A scale miatt nem vágom, hogy msot hogyan is van. Szükséges egy full OPS Group vagy elég 1tank+1heal+2dps?
Utoljára szerkesztette: Kaputelephant, 2016.07.31. 16:56:46
Egy event miatt? Miért tennék? Max a multibox miatt elképzelhető, de egy Achi vadászat miatt kétlem.
Rossz ötlet,tuti feljelentik.

esetleg redditre postolhatnál egy ilyen felhívást, hátha megindul a nép rá 😄

multiboxingra keress rá, bár lehet, hogy fleeteken szerveznek ilyen eventeket is

Van valami mód arra, hogy 2 klienst indítsak a játékból? Ha már fertőzés event van akkor megcsinálnám a PvP achi-t, kill 1000 player. Másik accounttal beloggolnék ellentétes frakcióval és farmolnám "magam" 😊 Van valakinek valami ötlete?

Guildek: Progenitorról tudok csak jelentkezni. Ott egyedül a Fényhozók(rep)/Éjhozók(imp) guild van jelen mind 2 frakciónál ha jól emlékszem. Talán 1-2 kisebb van még, de azok nem nagyon aktívak. Fényhozók is inkább Rep Oldalon, de mikor hogy.
Itt egy tavaly klánkörkép, kiindulási alapnak jó lesz.

http://swtor.hu/ezek-vagyunk-mi-avagy-a-nagy-magyar-seregszemle

Akik EU-s szerveren vannak, majd írnak tapasztalatot, hogy mi s merre.

Sziasztok!

Nemrég elővettük haverral a játékot, ToFN-ból költözve Red Eclipse-re. tudnátok valami aktív klánt esetleg?

It\'s a trap!!! :)

4.6 New Datacron Ha valakit érdekel.
Mióta van Oricon-on Datacron? Most nézem a LvD event résznél a Datacron panelt. Ott szerepel, de a összegző résznél a Legacy-nál nincs. Hát ha másra nem is, de erre jó volt az event...
Ahogy észrevettem ezt előszeretettel csinálják. Revannál is járt a Hutt kieg is. Ez azért korrekt gesztus. Nem kell midnen kieget megvenni külön.
Én is megkaptam a levelet, azt írja hogy KotFE karkaterrel kell belépni, hogy megkapd az ingyen chapter 10-14-et. Namost, hogy ez 60+ kartaktert jelent, vagy elég ha chapter 1-9 birtokában 1-1 frissen / nemrégiben kreált karakterrel belépsz azt passzolom, bár ha tippelnem kéne, akkor, utóbbi, mert valószínűsíthető, hogy a Knights of the Eternal Throne-ra be akarják rántani a népeket, ami ugye KotFE folytatása lesz, és ugyanezt játszották el amikor kijött KotFE, hogy ha előfizetsz, akkor jön KotFE 1-9 plusz hutt és revan kieg is.
Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2016.07.23. 16:50:50

uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb

Így igaz.

Promo vagy sem, de ebben legalább konzekvensek, s ezért respect. Másokkal ellentétben.

#saveSTO #bringbackoldUItoSWTOR #GoogleMondjonLe

Redditen postolták, hogy páran, akik csak az első kilenc fejezetre fizettek elő, megkapták a 10.-14. fejezetet is, egyfajta promoként. Szóval érdemes ránézni az email fiókokra, ki tudja milyen elvek alapján küldik ezeket a promóciókat.

kép a promopról

Utoljára szerkesztette: Gudott, 2016.07.23. 08:15:13

Elképzelhető, hogy igaz a Q&A, de sok mindent maguknak köszönhetnek.
Mennyibe tellett volna az Eternal Championshipet operation móddal is felruházni, kb semmibe
Vagy a Star Fortesseket és shield bunkereket tényleges flashpoint ( tactical és hm) móddal?
Pár új GSF map (még csak új játékmód sem)
Egyedül az Odessen új warzone az, amire kalapot lehet emelni.(maga a játékmód és a cross-fraction)

és ha már Shadow of Revan, nem volt népszerű húzás tavalyelőtt karácsonykor azt mondani, hogy bocsi fiuk,lányok, mi elmentünk telelni viszlát februárban...

Értem én, hogy kettős nyomás van rajtuk a játékosok és az EA miatt, de ebbe a helyzetbe ők navigálták bele magukat....

PiszkosFred
Mellebeszeles meg hagyjan... de hogy ennyire be vannak fosva attol, hogy "ha nem tetszik, akkor mekkora hiszti lesz miatta" az mar nonszensz.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Van benne valami 😊
Lassan srácok GamesCon, talán majd akkor kapunk valami friss infómorzsát, szerintem addig tutira semmit. + Előbb le kéne futnia a last chapternek.
Nem vagyok biztos benne, hogy ez a Q&A valódi. Elvileg fejlesztőkkel beszélgettek, de egy fejlesztő nem tud ilyen szinten mellébeszélni, egész bekezdéseket tolni a semmiről 😊.

Kösz a HD-s képet! 😄

Kaptunk egy Q&A Ha valakit érdekel.
PiszkosFred
Gyakorlatilag is.
Ugy fest elfogytak a szinek az elozo prinawe vagymianeve gepek kinalatabol 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nem a szokásos megosztós van. Most mindenkinek csak annyit kell beírni, hogy "CelebrationCantina16".
elvileg ezt a mountot kapjuk: new mount
(Már nem tudom szerkeszteni az előzőt, bocs)
Kaptunk az 5 éves évfordulóra egy kis beszédet James Ohlen-től, ha valakit érdekel: 5th Year!

COLLAGE PROJECT-et is terveznek, be lehet küldeni karakterünk képét.
Utoljára szerkesztette: Kaputelephant, 2016.07.16. 21:26:33
Köszi

Kódok majd itt lesznek: https://www.reddit.com/r/swtor/comments/4t4um9/community_post_london_star_wars_celebration/

Majd kiírom a sajátomat ide is + swtor.hu fórumra is.
Utoljára szerkesztette: Kaputelephant, 2016.07.16. 21:17:17
TORCommunity oldalán
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
https://torcommunity.com/database/update-previews/1552-4-6-mined
és itt changed conversation, de egy kicsit nehéz kijönni belőle, keress rá NPC nevekre pl , de ha érdekel privát üzenetben elmondom.

Utoljára szerkesztette: Gudott, 2016.07.16. 21:12:08

Hol nézted a dataminet? Tudnál majd linkelni?

Utoljára szerkesztette: Kaputelephant, 2016.07.16. 21:04:34
Remélem azért fognak még csepegtetni némi infót, mert ez így elég sovány.
Remélem élesítik a cantina kódokat és holnap du körül lesz egy bejegyzés az infókkal és a játékkal is.

Ellenben ha a concept arton azt látom, amit, akkor a dataminelot utolsó fejezet nem teljesen az lesz, aminek be volt tervezve

Utoljára szerkesztette: Gudott, 2016.07.16. 20:56:48

Ja igen, nem tudom miért végét írtam.
én csak az írásos közvetítést "nézem", de ott fall 2016-van írva, szóval kb ismét október vége/közepe.

Utoljára szerkesztette: Gudott, 2016.07.16. 20:48:30

Mondtam én, Eternal Throne lesz 😄 Még idén, 2016 végén.
A kötelezők röviden sem javasolt általában 😉
Max angolt talán tudnék küldeni, de szerintem magyarul nincs.
Utoljára szerkesztette: Kaputelephant, 2016.07.16. 19:25:13
Nincs valahol véletlen leírva magyarul hogy mi a bánat történt a rebelsben?Őszintén szólva nulla türelmem van hogy végignézzem.
De érdekelne a sztori.

Jaja, teljesen olyan, mint az EU-ban volt.

Még jöhetnének a nelvaanok is, s azzal ellennék egy ideig. 😉

#saveSTO #bringbackoldUItoSWTOR #GoogleMondjonLe

itt van nagyjából összeszedve, hogy mi várható a rebels 3. évadjában

Eredetileg Kallus is Chiss lett volna, csak a tervezés pillanatban még nagyon a régi EU ellen voltak, most meg kénytelenek onnan meríteni, jobb híján szerintem
Utoljára szerkesztette: Gudott, 2016.07.16. 18:44:46

És kék bőrű mint a könyvekben?

Grand Admiral Thrawn visszatért a kánonba. Rebels 3. évaddal.
Így már értem. "(most csak az elő,ember alakította szereplőket veszem számításba)" Nyugodtan. Mondd ki: JarJar 😊
sem-sem illetve is-is:

A régiek közül csak Fordot hoztam volna vissza, (magával a kiírásával és hogyannal sem volt semmi bajom), az újak meg, nos talán a Rey-t alakító színész, az aki nem volt halálosan idegesítő (bár ez főleg a forgatókönyvön múlott)
A PT esetén csak Portman és Christensen volt halálosan idegesítő, de ez tényleg egyéni preferencia kérdése.
(most csak az elő,ember alakította szereplőket veszem számításba)

Én igazán a szürke karaktereket hiányolom, sajnos itt már-már karikakúria szerű jó kontra rossz szerepek vannak, míg régen Kenobi (nem bontotta ki az igazság minden részletét és ezzel elég csúnyán manipulált) vagy Solo (amikor még ő volt a shot first) azért nem volt teljesen idealizált jó.

Persze értem én, hogy mindent le kell végletekig egyszerűsíteni, ez a trend és nagyvásznon nem lehet bonyolult karaktervezetést végigvinni.
Meg a láttuk már érzés is sok emberben csalódást okozott, sokan meg pont egy kis szürke nosztalgiát vártak a filmtől. Ez van, nem tetszhet mindenkinek.