60898
  • darth devil
    Nem tudsz többet tanítani. Csak 3 skill lehet.
  • Sir Quno Jedi
    Node én is megnéztem párszor mindet és nem tok értelmeset találni. Szörnyű szarságok vannak ott (legalábbis egy guardiannak).
  • Sir Quno Jedi
    Asszem lilát azt már tudok, addig reverse engineering-eztem (igaz vicces volt, mert sok-osk pízt érő medcuccot vett ezzel el, mivel egy groupban voltak, mondom WTF). A vicc az, hogy oylan ritka összetevő is kell ahhoz már, amilyet nem is láttam.

Namost ajánlani a játékban még a diplomatic mission-öket ajánlják ehhez, hogy azokban találsz tán tervrajzokat(?), meg medical supply-t a biochem+bionanalysis-hoz. Node az már 3 skill és a slicing, na az kell sajna, mer különben belepusztulnék a pízhiányba (főleg, hogy az elején még muszáj volt néha medpack-ekre is költenem, ugye ez már nem kell).

Más kompányionomnak (ha lesz), akkor meg tudom tanítani ezt a diplomatás dolgot és akkor majd ő tud hozni okosságot, nem?!?!?
  • Sir Quno Jedi
    Najó, de murva kevés medalt ad, így ha nem arra mész, hogy mindenből azt húzod, akkor nyilván nem lesz elég komolyabb dolgokra ugye, ez esetben meg minek???
  • j0nNyKa
    szimpla: ha a felszerelés jobb, mint ami rajtad van, kiválasztod, ha meg nem jobb, kihúzod a commendationt, és imádkozol, hogy tudsz belőle venni legalább 1 értelmes cumót

a ládákkal nem érdemes szarakodni (sem quest rewardnál, sem commendation-ért), mert iszonyat lutri, legnagyobb valószínűséggel nem is a kasztodnak megfelelő item lesz benne
  • j0nNyKa
    teljesen jól nyomod, annyi, hogy nem fogsz tudni kék cuccokat gyártani, de biochemnél azoknak nincs olyan nagy szerepe

szóval ja, korrekt, amit csinálsz
  • picket
    Ezt komolyan ismételgetni kell?

Az utóbbi tíz év mmorpg-inek nagy részében meg kellett adni kártyaszámot vagy GC-t regisztráláskor / aktiváláskor, így ebben semmi meglepő nincs. Felesleges tovább sírni azon, ami már amúgyis!
  • Chris
    Vendoroknál az item filter sem működik. Ez sem derült ki tesztelés alatt?
  • ShaiHulud
    megkell nezni elore hogy adott bolygo vendorjanal mit lehet mennyiert kapni :D fleetben ott van az osszes vendor egy helyen a supplies resznel.
  • Chris
    Abban a hsz-ben tényleg nem írtam indoklást, mert már korábban észrevételeztem egy csomó dolgot, ezeknek tudtam be az indoklást. Köszi a bizalmat, de nem fogadom el ezt a "hardcore" "bókot". Ez egy játék, ami nem a munkám, nem a hivatásom, csak szórakozni szeretnék, és mint mindent az életben, ezt is igényes magas szinten. Plusz engem még soha nem láthattál sírni a balance miatt és nem is fogsz, a játék hibáival kapcsolatban is csak tényeket közlök. Na, miután ezt letudtuk, jöjjön a lényeg:

Röviden:
    - Pl. az összes warzone rettentően kicsi, szűkös, nincs helye semmiféle taktikázásnak, szinte csak a zerget ösztönzik, épp ezért volt sírás a force speed miatt, aminek a 2 mp-e alatt kb. a warzone felét be lehet futni, ezért túl nagy előnyhöz juttat,
    - Skill lag. Nem azonnal mennek el a skillek, amiket elnyomsz. Gondolom ezt nem kell ecsetelnem.
    - A szint boost egy vicc, a lvl 11-es mercenarynak 10%-kal több a hp-ja wz-ben, mint az én 36-os powertechemnek. Nem zavar különösebben, de mivel az alap skilljei megvannak, amikkel ugyanannyit sebez mint én, ezért előnyhöz jut. De mi a koncepció emögött, mikor egy másiknak meg ugyanannyi van, mint nekem, random?
    - Objective pont kiértékelés is egy vicc. Két bevitt labdáért meg két gólpasszért kaptam tegnap nulla pontot. Lehet, hogy viszi az ember a hátán a csapatot, de mvp-t azt nem kap érte, mert nem derül ki?
    - Inkább csak idegesítő, de a feldobó kütyü teljesen random, ami így kb. meccseket tud eldönteni. Mehet együtt bármilyen csapat, ha a labdást teljesen másik irányba dobja a cucc, mondjuk be az ellenfél csapatának közepére.

Most hirtelen ennyi, ezek nem hiszem el, hogy a tesztelés alatt nem derültek ki, nem beszélve az olyan amatőr hibákról, mint hogy nincsenek hosszú ékezetes karakterek. Képtelenség, hogy ez a mythic az a mythic legyen, aki anno a még ma is zseniális Dark Age of Camelotot csinálta.
  • picket

Nem akarsz ezzel a játékkal játszani.
    Elmész Nepálba remetének, és soha nem térsz vissza.
  • Sir Quno Jedi
    Másik, hogy nagyon jó quest revardokat szoktak felajánlani (mostanában főleg medium és heavy armor darabokat szokás, amiből a heavy passzol is a karimra szépen), de mindég van szinte mellé commendation medal is és én inkább azokat választom. Kezdő bolygón is megvolt az összes összeszedhető (azért tök jó cuccot vettem), meg lassan Coruscanton is megvan a 14. Namost... viszont lehet mégsem volt jó ötlet, mert naaagyon gagyi cuccok vannak a Coruscanti dealer-eknél jó sok commendation-ért. Lehet ez rábaszás??? Ti inkább választjátok a felszerelést a medal-ok helyett?!
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy, hogy a játékról is legyen szó... :DDD

Én most 3 crew skill-t tanítottam meg a kis robotomnak (jedi guardian-om van), mégpediglen a biochem, a bioanalysis, meg a slicing. Bioa, meg slicing bónusza van ugye a kis robinak alapból. Namost a slicing már lassan több pízt hoz, mint amennyit visz (ojvé), a biochem-mel meg nagyon murva kis medpack-okat lehet gyártani (meg reverse engineering-elni), illetve a bioa-val lehet szépen mindenhol alapanyagokat gyűjteni (még Coruscanton is a növényekből), sőt a robit is el lehet külden értük. Így élem túl gyakorlatilag és nem kell iszonyat pízeket gyógycumókra pazarolni. Mivel nagyrészt egyedül nyomulok, így ezek nélkül gyorsan mennék kusztóékhoz.

Vélemények?
  • Tyrpak
    Elnézést, de már elhangzott, asszem pont a te kérdésedre itt, hogy jelenleg az összes mmo így csinálja.

De ha már megint felvetetted, a 30 nap lejárta után hogy a ...-ba szeretnél fizetni, ha a jelenlegi fizetési módok egyike se felel meg neked?
  • gseldon
    Üdvözölném, ha tényleg így lenne. Remélem kitartanak!
  • baalbaalbaal
    és utánna, hogy "A vásárláshoz 30 napos előfizetés jár"
  • JethroHUN
    Bocs a lame kérdésért, kerestem rá választ neten.
    Mit jelent konkrétan az RP előtag? mitől lesz RP-s egy szerver? amikor ez már alapból egy mmoRPG? szerepjátékosabb szerepjáték vagy mi?
  • Bandras DaSilva #27663
    Akkor az nem opció.

Viszont azért szerintem azt lehet tudni, hogy egy mmohoz kell vagy kártya vagy gamecard, szal lehet előre is készülni.
  • darth devil
    Tökéletes balance úgyse létezik, mindig lesz valami ami épp imba, és jön a nerf. Ez így sokkal jobb, minthogy ezer vérpistike sír, mert megölte a gonosz enemy.
    Igen a pvp része a játéknak nem létezik, warzone az nem pvp. Remélem lesznek benne jó kis bolygócsaták, hogy legyen is valami értelme a két oldalnak, legyen igazi háború. :D
  • BlackShadow
    játék doboza, legalul:

"A játékhoz érvényes és elfogadott fizetési módok, megváltott előfizetés vagy megvásárolt játékidőkártya és internetkapcsolat szükséges."

• Sir Quno Jedi
    Két hét mire elkészül, de most ünnepek jön és évvége, év végi zárás van bankoknál, nodepláne a kártyagyártóknál, így ha most rendelsz ilyesmit, azzal jövő év eleje előtt nem nagyon fognak foglalkozni se.
  • BlackShadow
    mindennek megvan a veszélye, ez sokkal kevesebbszer fordul elő, viszont akkor nagy hangot kap.. míg a kézi dolog rengetegszer, csak az egyszerre nem sok emberrel ergó "eltűnik az éterben"

ha rosszul számláznak, azt meg vissza lehet csinálni, max utána járós - aki meg a pénzéért nem akar utánajárni, az így járt.
    szerintem :)
  • Tyrpak
    Kár hogy a régi fórumukról nem lett learchíválva pár hozzászólás.

Balance kérdésre Georg Zöller azt mondta, hogy nem hallgatnak a játékosokra, hanem csak a belső mérésekre, belső teszterekre. És egyáltalán nem hatja meg őket a sírás.
    Szerintem ez így egy kicsit kegyetlen, meg kiszűr egy csomó jó javaslatot is. De legalább van gerincük.
  • Bandras DaSilva #27657
    Azért az emberek nagy részének már van bankkártyája, aminek a számát itt meg tudja szépen adni. Nem vonja le s zsét, nem kell aggódni.

Szóval ha neked nincs kártyád, akkor vagy csináltass egyet, megy mostanában már hamar, vagy pedig kontakt szülő, haver stb és szerezz egyet...vagy vegyél gamecardot.
  • baalbaalbaal
    Az a bibi, hogy a játékra az van írva, hogy 30 nap jár hozzá (dobozon alul), nem pedig az, hogy ha nincs visa kártyád vagy paypalod akkor nem kapsz semmit!
  • ShaiHulud
    nem kell venni timecardot kerd meg anyut aput hogy adja oda a bankkartyaja adatait :D es akkro nem vonnak le semmit (max 1 euronyit probanak de imo azt is visszakapod). aztan cancelezed a kartya adatokat es lejatszod a 30 napodat.
  • gseldon
    Inkább gamecard-ot vegyél, megéri ha kipróbálod, hidd el, nem lebeszélni akartalak, csak azért írtam így, mert speciel ez szerintem is gyökérség (hogy nem engedik felhasználni a 30 napodat csak úgy simán).
  • Tyrpak
    Hát volt egyszer egy Mythic nevű cég, akit azóta megvett egy EA nevű cég. Ők például egy alkalommal elhagyták párezer ügyfelük kártyaadatait, egy másik alkalommal, pedig 6x vonták le a havi/háromhavi/félévi előfizetést pár ügyfelüktől.

Lásd még, a gépeket is emberek kezelik.
  • Bandras DaSilva #27652
    Ja, én is azt látom, hogy haladnak szépen. Fixek is jönnek. Szal bizakodó vagyok én is.
  • Tyrpak
    Ellenőrzi, megpróbál rajta egy 1 dolláros tranzakciót, amit - mielőtt megint elkezd valaki sírni miatta - a Bioware nem von le a számláról, csak egyes magyar bankok egyáltalán nem ismerik a foglalás fogalmát, és azonnal könyvelnek.
  • BlackShadow
    megadod a bankkártyádat és utána törlöd. ennyi.
    sokkal de sokkal nagyobb a kockázata h lelopják a kártyád adatait ha személyesen vásárolsz, minthogy neten megadod.. így nem igazán értem, h mit pánikol mindenki
  • Venom
    Érdekes nekem nem kell semmit megadni :D bár lehet amiatt mert Dulexem van.

#27642: Többnyire ezért nem PVP-zek sehol, nekem ami bejön az a roleplay és a PvE, ennyi.
  • gseldon
    Jól érted. Igen, ez kibaszás. Nem, sajnos nem lehet mit csinálni, ezek a feltételek.
  • baalbaalbaal
    Ok ha jól értem kapok 30 nap játéklehetőséget a sima játékkal, de csak akkor ha veszek hozzá még timecardot? Ezt hogy találták ki???
  • gseldon
    Nem mintha te nem simán abszolút igazságot nyilvánítva mondtad volna ki, hogy rossz, indok nem volt semmi.
    De legyen, én nem mondok indokot, csak annyit, hogy "szerintem/nekem" ez elég. Másnak lehet, hogy nem.

Csak azt nem tudom, hogy ez a rengeteg hardcore (röhögnöm kell...) pvp-s arc ugyan mi a f..szt akar? Egy játék sem jó nekik soha. Nem jó a WaR, nem jó Conan, semmi se jó. Mégis mit akartok?
    Mindig, MINDIG megy a sírás, hogy nincs balance (már itt is kezdődik, pedig még csak pár napos a játék), mert XY class milyen erős, vagy mert ranged, vagy mert versenyautó, teljesen mindegy miért, valamiért mindig megy a sírás. Ha egyet nerf-elnek a QQ miatt, akkor majd lesz mindig másvalami az aktuális hónap legnagyobb problémája, amit ha nem orvosolnak MOST, akkor "én és még 100 haverom lemondjuk az előfizetést"...
  • Sir Quno Jedi
    Sehogyan. Elsoroltad a lehetőségeket. Vagy gamecard, vagy bankkártya (élő, ők is elfogadják és van rajta píz).
  • baalbaalbaal
    A subscribe opciónál 3 lehetőség van:
    1. time card kód - még nem vettem, majd ha lejár a 30 nap
    2. Paypal - nincs
    3. bankkátya- nem adnám meg/nincs
    Hogyan lehet túljutni ezen a részen?
  • j0nNyKa
    Ha a bétát nézem: június óta ezek lehoztak vagy 10 csillagot az égről. Iszonyat jó tempóban fejlődött a játék. Ég és föld szintű különbségek lettek 1-2 hetek leforgása alatt. Én bizakodom, hogy most, release után is marad ez a felállás.
  • Bandras DaSilva #27638
    Nem tudom, hogy ellenőrzi-e a számot, de megpróbálhatsz egy random számot kártyaszámnak. Hátha elfogadja. Ha nem, akkor meg kell egy kártya vagy gamecard. Utána menni fog.
  • csoves1976
    Teljesen egyetértek Wardennel. Én szeretem a PvE és PvP kihívásokat is az MMO játékokban és nem ez az első amire előfizettem. Minden elismerésem a Bioware-é, amit letettek az asztalra az nem mindennapi!

Annyit tudok mondani legyetek türelemmel. 1 napja indult el hivatalosan a játék és rengeteg olyan negatívumot soroltok fel folyamatosan, amiben biztosak lehettek, hogy az idő folyamán folyamatosan orvosolni fogják.

Türelem. Szintezzetek barátokkal, új ismerősökkel, fedezzétek fel ezt a csodálatos világot és élvezzétek a játékot. Aki pedig nagyon türelmetlen, főleg PvP téren, ne fizessen elő majd pár hónapig és utána biztos vagyok benne, hogy meg fogja kapni amire várt!