60898
  • DummyBoy
    Azért szarok az összehasonlítások, mert oké, hogy foci - foci, de az egyik amerikai, a másik meg ojrópai .... Nem ugyanaz a kettő.

És ha már a sport analógiánál maradunk ... bizony vannak olyanok akik a szar focit is szeretik nézni, és vannak olyanok is akik a jó focit SEM szeretik nézni.

Az igazi probléma az, hogy mindenki hajlamos azt elfelejti, hogy nem mindenki gondolkodik úgy mint ő ...
  • Djuree
    nyereséges ez hidd el, nem csinálják meg ha nem mennek biztosra.
  • Chris
    Szerintem nagyon rossz ez az analógia a sporttal, mindamellett nem kicsit csúsztatsz is. Kispályás kupákra járó és nagypályás amatőr bajnokságban szereplő focibuziként én is kint voltam a meccseken, de a nagy elvárás nem a hülyéreverés volt, hanem a lőtt gól... :D

Szóval a lényeg, hogy pl. a Loki egy teljesítmény (és egy megváltoztatott rendszer) eredményeként léphetett egy jóval magasabb porondra és mindenki tisztában volt vele, hogy ez önmagában is nagy dolog. Az swtornak vagy bármely más induló játéknak ezzel szemben, ha már a futball analógiájánál akarunk maradni, azért kell megküzdenie, hogy egyáltalán a belépéshez szükséges induló bajnokságban bent tudjon maradni. Ez a bajnokság, azaz a piac, meg olyan, hogy nem kegyelmez ha te egy péket, egy hentest meg a helyi jegyző botlábú fiát játszatod a csapatodban edzett, jó kondiban lévő, esetleg tapasztalt játékosok helyett. Rövid időn belül ki fog ütni a konkurencia... akarommondani az ellenfelek, visszaesel, nem lesznek nézők, nem lesz bevételed és a faluszéli kóbor kutya sem fog foglalkozni veled ha minderre csak annyit tudsz mondani, hogy "bezzeg a Fradi is így kezdte mittomén hány éve", meg "majd 2-3 év múlva baromi jó lesz a csapat, csak győzzétek kivárni".

Mindezen pedig én, az átlag néző nem idegeskedni fogok, mert rohadtul nem izgat, hanem átkapcsolok és megnézem, hogy a Barca aktuális ellenfele hogy nem képes kinyomozni, hogy merre van a pályán a labda. :D
  • Djuree
    nem a stat érdekel. azt leszarom...
  • s0n1c
    Nem tudom már hol olvastam, hogy pár százezer vásárlónál már nyereségesnek számít az mmo projekt. Na most ezt csak azért, mert manapság a "jó nekünk" szerintem már csak úgy kb. a 10. szempont a sorban...:/
  • Djuree
    jólérzem magam így is:) nem a történet miatt játszok, hanem a harcok miatt, azok meg igencsak jók.
    azért akarom őket megtalálni, mert az ilyen gyűjthető vackerájok kitolják kicsit a játékidőt, meg elég kemény harcok árán lehet megszerezni őket, az meg kihívás.
  • nowan
    Ennyi marhaságot összehordani egy hozzászólásban!
  • Warden
    Mihez adnak neki plusz statot?A lvl 20 as karakteréhez amit sosem húz fel?Statot csak ugy ad ha összeszedi a megfelelő szinüeket és összerakja egy relic-é amiből csak egy lehet nála?Rossz hírem van tökmindegy hogy melyik relicet rakja össze az utolsó szín (teszem azt három piros esetén az utolsó) ilumon van az ellenséges frakció bázisán.A zöm használható statosnak pedíg van valami előzménye csináld meg az x-y questet vagy szerezz be z itemet és az kell az useoláshoz.Persze akit leköt a supermariózás 3 cuningért ami teszem azt csak egyetlen egy classnak jó de hajlandó másfél órát ugrálni érte (ágybanfekve, és magyarul mert csak úgy hajlandó olvasni) az bammeg meg is érdemli.
  • Tyrpak
    1.1 új tárgyak

DarthHater-ék az adatbázist bújták már megint, és kiszedték, hogy milyen új tárgyak esnek 1.1 után.
    Mivel eddig se minden tárgy volt a játékban, ami az adatbázisban, ezeket nem venném 100%-nak, de azért ilyen fegyver nevek, hogy casualty, guile, honor, menace, ruin...

ÉS! TIE pilóta sisak :)
  • picket
    Rosszak a példáid, mert a BioWare (EA) vs Blizzard nem Dávid vs Góliát. Hiába ment egy csomó pénz abba, miről nem beszélünk, attól még az a hét év eltelt, nem lehet meg nem történtté nyilvánítani. És egyébként is ez egy kegyetlen világ: ha nem veszik, nem fizetnek elő, akkor vége. Ha nem buktak rajta, akkor jó nekik. Ha megy a szekér, és jó nekünk, akkor még jobb nekik. Így működik, ez nem sport, hanem üzlet.
  • DummyBoy
    Mert plusz statot adnak? :)
  • Warden
    Ez mos valami humor?Amennyiben nem akkor jobban jártál volna ha eliszod a játék árát ott sem kell olvasni és legalább egy ideig jólérzed magad tőle.Így viszont nem.

A datacronok bár foggalmam nincs hogy ezek miért fontosak neked ha a történet nem.
  • Djuree
    ezekről az összeszedhető holocron baszásokról van info hogy melyik hunvan? egyet találtam véletlen....
  • Djuree
    kint voltam a loki-lion meccsen amúgy:D kb. erre számítottam:)
  • Djuree
    "Az emberek azt vartak, hogy majd a Loki hulyere ver mindenkit a csoportban"
    ki várta ezt?:D
  • PiszkosFred
    En ertem, nagyjabol. Amit nyujt jelenleg a jatek, az neked nem eleg, az elvarasaid szintjet nem uti meg. Emiatt kuka. Picit olyan ez, mint amikor a Loki BL-be jutott, vagy amikor elindult a Virgin a Forma1-ben.

Az emberek azt vartak, hogy majd a Loki hulyere ver mindenkit a csoportban, szuzkent a BL mezonyeben. Hiszen, ha mar csatlakozott a BL-hez, akkor neki is ugy kell tudnia fociznia, mint a Liverpool/Lyon/Fio harmas. Nem igy lett. A Virginnek is vilagbajnoknak kellett volna lennie, mar az elso evben, hiszen, hogy van az, hogy ott a jo pelda a Ferrarival vagy a McLarennel, alap, hogy nekik is egybol vilagbajnok kocsit kell epiteni. Nem igy tortent. Folytathanam a magyar hokivalogatottal, akik feljutottak az A csoportba par eve, de megsem lettek vilagbajnokok, pedig foghato az NHL kozvetites minden szolgtatonal.

Nagyon sokan azt hittek, hogy a SWTOR a premier napjan mar vilagbajnok lesz, mar hulyere ver mindent es mindenkit, mert - idezem az ittenieket is tobbek kozott - nem a het evvel ezelotti wowhoz kell hasonlitani, hanem a mostani, dollar szazmilliokert csiszolgatott verziojahoz. Nem igy lett. Nagyon ritka, amikor valaki a semmibol elobukkanva tarol. Van ilyen, de legtobbszor ugyanazt az utat jarja be minden csapat, projekt, istallo, stb.

Epp ezert, ha most nem tetszik az allapot, kar emiatt idegeskedni, adni kell neki par honapot, es megnezni, hol tart a verseny, megvannak e az elso pontok, az elso sikerek, stb. De attol nem kell azonnal temetni.
  • Djuree
    hát engem egy sem tud lekötni, mivel egyedül játszok minden mmo-ban, haverok közül nem játszik senki, csak én vagyok ilyen gyerek így 27 éves fejjel is:D egyedül meg hamar megunom. oké van guild, de őket nem ismerem úgy, az nem olyan.
  • Djuree
    én az összes questet lenyomom a bolygókon szép sorban, akkor is ha 10 lvl-lel magasabb vagyok és már se cuccot se xp-t nem kapok érte ami hasznos lenne nekem. de egyszerűen idegesít ha nem csinálom meg mindet:D
  • Tyrpak
    Olvasom-olvasom, és közben sóhajtozok. Mi változtunk meg ennyire?

Everquest, Velious faction grind és Plane of Power progression,
    Anarchy Online heti 1 (!) zodiac raid az egész szervernek, licit rendszerrel,
    Warhammer úgy általában

Ezek le tudtak kötni, meg tudtak tartani.
    Már a Rift se volt képes, pedig havonta jön az új event, tartalom.

Ez a játék is mekkora, és érzem, hogy meg fogom unni, és csak a kockák és az abszolút elkötelezettek maradnak.
  • j0nNyKa
    na varjal, a kollega kozolte, hogy nem erti azokat az embereket, akik 50 elott pvpznek
    ez az amivel en nem ertek egyet - neha 2 kuldetes kozott igenis jol esik odabaszni egyet warzoneban
    az mas kerdes, hogy sokan a magas warzone xp, meg a pvp gear miatt toljak, es igy a side questeket egy az egyben kihagyjak - oket en sem ertem, de vegulis szivuk joga a "pvp orientalt fejlodes"
  • Bandras DaSilva #32704
    Ez hülyeség. Miért ne csinálhatna bárki daily questeket? Én pl folyamatosan csinálom az fps meg a warzone-os dailyket.

Abban igazad van, hogy kinövöd a bolygókat hamar, de az inkább azért van mert rengeteg quest van a játékban. Ha nem csinálod a dailyket akkor is kinövöd a bolygókat ha minden questet/zónát meg akarsz csinálni/be akarsz járni.

Szerintem mindenki úgy csinálja ahogy neki tetszik.

MMO-ban meg azért arra nagyon nem lehet számítani, hogy havonta- 2havonta beraknak full questlineokat. Inkább csak fpket fognak meg talán néhány kiseb questet, de főleg bug javításokat.

Ha mondjuk havonta jönne egy-egy új insta már jók vagyunk. Lassan 50 leszek, de rengeteg tervem van még 50utánra is.
    A mi szerverünkön sztem jó a rep-imp arány, wzkben is válzozó, hogy ki nyer meg pvp területeken is lehet jókat harcolni. Mondjuk kell majd több wz hamarosan mert azért 3 az elég sovánka, de remélhetőleg érkeznek ezek is szépen sorban.
  • Chris
    Been there, done that... És elég is volt belőle anno ha jól emlékszem 1 vagy 2 hónap. :D

Bár ebből egyértelműen ki is derült, hogy amúgy fogalmad sincs mi bajom a játékkal... de azért köszi. :D
  • Chris
    Félreérted, számomra a játék tényleg csak egy játék, amihez nem kötődöm érzelmileg, nem értem miért próbálod ilyen szemszögből látni. Éppen ezért rettentő egyszerűen megoldom a problémát, mert nem játszom vele, de ettől még lehet róla diskurálni.
    A később visszatérés meg egyszerűen nem életszerű számomra, egy étterembe sem mész vissza másodszor ha egyszer már volt vele vmi gondod.

Mellesleg a pozitív oldalt említettem már korábban is, csakúgy ahogy az előbb, de az elmúlt 10 év mmo-zása után számomra egy ilyesminek nem csak a pve mobozásról szabadna szólnia.
  • DummyBoy
    Hátizé ... nekem pl: a daily zűhajóból lett meg a lóvé a mountra pl ...

Pénzt keresni jó.
  • PiszkosFred
    Detto. Isten ments meg egy mmo, ahol geart farmolok 50es szinten. Arra ott a konkurencia majd nyaron/osszel a monochrome macikkal, isten ments megegy. (addig meg ugye masseffect es diablo)

A jatek csak a sztori es a vilag miatt erdekel,a tarsak es a hajom "tamagocsi" szintu kezelese, es a haverokkal valo coop jatekmod miatt. Nem akarom nagyon elkotelezni magam, meg akarom hagyni idoszakos jateknak, amelyet egyszer "vegigjatszok" par class-szal, majd a kovetkezo nagyobb kiegig parkolopalya. A franc sem akar nekiallni meg egy mmoban bossokat olni heti 3-4 nap, se ido, se energia nincs ra.

Ez csak egy single player, mmo jegyekkel, ami marha jol szorakoztat. Ha kitart nalam 4-5 honapot, boven eleg - a mostani nyugdijas csiga tempomban jelek szerint ki fog tartani. Persze valtozhat minden, meglatjuk.
  • Djuree
    ez jó:D
    de az én mmo-m, mert tetszik. igaz 3 hónapig csak aztán megunom, mint az összes többit, de addig nagyon tetszik:D
    nem a történetért játszok, egyik játékkal sem, engem absz nem érdekel egy játékban a történet. elég sokat olvasok, 1 hét 1 könyv, nekem az elég történet, ha játszok akkor játszani akarok...
  • Djuree
    na az tényleg csak nolife kockáknak való. ráadásul egy akkora randa játék hogy namég...
  • PiszkosFred
    Soha tobbet, koszi :) Nem baj a negativumok gyujtese, csak egy ido utan annyira felhuzza az ember sajat magat ezeken lovagolva - foleg ha csak ezeket veszi eszre -, hogy a vegen nem hogy a kedve elmegy az egesztol, de meg az objektivitasat is elveszti. Kar idaig fajulni, erdemes inkabb hagyni a fenebe az egeszet meg a folyamat elejen, es kesobb visszaterni, hatha....
  • nagypite
    Chris-nek Lineage 2-zni kéne 1700 milliárd exp kell a max szinthez az talán lekötné egy pár hónapig évig
  • Sir Quno Jedi
    Mondjuk én úgy vagyok játékokkal, hogy ha váge sztorinak, akkor vége a játéknak is részemről. Uninstall. Addig tart és nem tovább, lezárták, kösziek. Ha adnának ki új chapter-eket ehhez pl. akkor nekem a végtelenségig el tudnák adni. Mittomén havonta (kéthavonta) egy új chapter azt tudnám komázni. Akkor a már felhúzott karimmal folytathatnám az osztálysztorimat és máris érdekes, van miért küzdeni. (nyilván nem lesz ilyen, már csak azért sem, mert túl sok kariosztály van ehhez)

Így viszont még talán felhúzok pár karit, hogy más sztorikat is lássak, aztán megunom és ott a vége a játéknak részemről. Néhány flashpoint és egyéb PvP tartalom nem tudja nekem eladni a játékot hosszú távon, annyira azért nem szóróm a pízt.

Mint anno a szingli KOTOR-okat bevégzem és mint jó szingli KOTOR-hoz illik, utána shiftdel és vége. :DDD
  • Chris
    Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből, egyelőre úgy sejtem, hogy hosszabb várakozási idő az 50-eseknek, hiszen ugye a lentebb is taglalt okok miatt és példák alapján az emberek többsége inkább altozik. Bár az Ilum változások lehet, hogy pár 50-est motiválnak majd, de azokat ugye meg a két oldal közötti egyensúlytalanság fogja tarkón csapni.
    10-49 között nincs túl nagy szakadék, a kasztok lényeges alap skilljei már kezdetektől megvannak, amik a karakter erejének kb. 80%-át adják, a bolster meg ahogy láttam úgyis kevesebb hp-t ad a magasabb karaktereknek, csak az 50-es pvp gearrel ugrottak nagyot a statok.
  • Torzonborz
    benne sok a negatívum ? húhúúúú hallanád mi megy nálunk néha ts-en , valószínűleg szívrohamot kapnál :D
  • PiszkosFred
    Benned megtort valami hetekkel ezelott, betelt a pohar es azota annyi negativumot gyujtottel ossze es nyilatkoztal a jatekkal kapcsolatban, hogy a pozitiv oldalat mar nem is latod. (ne ertsd felre, van negativ oldala a jateknak, de nem csak es kizarolag) Nem csoda, hogy nincs kedved hozza. Sot, az a csoda, hogy azota nem kerestel masik jatekot, ami picit lekot, ezt meg hagytad a fenebe. Adj neki egy ujabb eselyt majd fel ev mulva, addig talan elfelejted az egeszet, es tiszta lappal indulva hatha talalsz benne valamit.
  • Sir Quno Jedi
    Aki daily kveszteket csinálgat szintezés közben TÖBBSZÖR az dumpkopf. Ha nem csinálod meg őket csak 1x (mint én) AKKOR is túl magas szintű leszel minden kveszthez, ha mindet megcsinálod (heroicot leszámítva is) ami csak VAN. Szóval kvesztelgetni csak szépen sorban, meg a bónusz szériákat is amint lehet és így is szívás, mert mindenhova túl magas szintű leszel. Max. 40-en neki lehet állni összegrindolni wz-ben a lev40PvP armorsetet, meg fegyót és már haladhatunk is tovább. Ennyi.

Flashpointokat megen nem számoltam az sem kell ehhez egyáltalán.

Szóval éppenhogy túl JÓL lehet fejlődni a gammában csak kvesztelgetéssel, így akinek nem megy a fejlődés és napi ismétlődős hülyeségekre kényszerül (nodepláne PvP-re), azt tudom sajnálni.
  • Chris
    Pár hete így vagyok vele már én is. Tényleg szórakoztató volt elsőre a pve, gondoltam megnézem republic oldalt, de egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy játszam vele, valószínűleg azért, mert tudom, hogy céltalan a játék miután elértem a max szintet.
  • DummyBoy
    Nekem meló - család - kutya mellett van talán átlag napi 2 órám játszani ... ebből 1 óra a daily zűrhajó, a maradékban lehet kvesztelni ... aztán a bolygók végén mehet a datacronhunt, stb ...

Így lett egy hónap alatt egy 29 és egy 19-es karim. (Kár volt a kettő, éreztem, hogy öngól lesz ...)

Viszont a zűrhajózás és a daily pvp - fp-k miatt bőven a bolgyók szinjte felett vagyok ... Viszont így legalább van pénzem :) (Cserébe viszont gyenge a gear, mert hiába esik jó cucc a küldikből, ha már kinőttem őket :( )
  • PiszkosFred
    Jogos valahol, amit Warden irt. Azert pvpzni lowlvl-en, hogy majd 50es szinten meglegyen a fegyver meg a tobbi epix, az inkabb elcseszi a jatekelmenyt, mint segiti. Bugos, lagzik, 0 fps a warzone (errol sir mindenki hetek ota mint a furdosk*va) de kenyszerbol tolod nap mint nap, mert ha nem szerzed meg a napi commendation adagot, akkor kesobb dupla melo lesz. Kozben persze szintet lepsz (a companion elobb-utobb undergeared lesz, mert a geart kihagyod nala), es kihagysz rakas jo sztorit emiatt, mert mar szurkek vagy zoldek.

Onnantol kezdve, hogy kenyszerbol tolja valaki a pvpt, a jelenlegi allapotban, hat a fene tudja, nem tunik tul nagy funnak. De embere valogatja persze, kinek a pap, kinek a papne.
  • Tyrpak
    Nem sírni akarok, csak a véleményem:

Küldi reward: lvl 16-nak való részen lvl 20 voltam. lvl 20-nak való részen lvl 26. Most ott tartok, hogy a lvl 28 részen vagyok lvl 35. Már a commendation se ér semmit, mert a vendor is szarul van belőve, és túl alacsonyat ad. Heroic-ok adnak néha narancsot, amit tudok armoringgal/hilttel használni.
    AH: a legtöbb ember magának craftol, szintezés közben elvétve találsz olyan cuccot, ami pont akkor kellene.
    Craft: fel van húzva, tudnék jobbat gyártani, mint amit hordhatok.
    Viszont ahol épp jár a kari, nincs alapanyag, vagy AH-ból veszem, vagy a companion mission. Amikor szintezem a craftot, akkor RE, mert kell az a kis alapanyag is.

Tehát olyat próbálok magamtól szerezni, ami tényleg aktuális a karakternek, és pl a pvp commendation is ilyen.

Másik, ami használható, az a flashpointból eső. Ahhoz már csak egy dungeon finder kéne, és bódottá.
  • picket

Várj! ... Te? ... Ez most komoly? Nekem semmi papírom nincs angolról, de a szinkronhangok különösen tisztán beszélnek. Akkor szóltak, hogy kapcsoljam már be a feliratot, amikor black talon-on rákérdeztem ts-en, hogy a protokoldroid tényleg azt mondta-e, hogy képzett emberek lemészárlásában (azt is értettem, csak nem hittem el), de azóta is csak akkor olvasom, ha élienül gárgyognak (kezem érteni a birodalom náci hozzáállását ).

Leszpészelés = picketbiztosítékkivágás -> *legyez a kezével* Nem ezt az mmo-t keresed.

• t0xikus
    ez a 3hét ez tényleg kizárt,h kényelmes tempó. bár fene tudja kinek mi a kényelmes:D