60892
-
Mert nem a balanceon múlik (elsősorban), hogy a pvp mennyire élvezhető. -
Droughert #33717 Én csak abból indultam ki, hogy Ilumon csináltam a pvp questeket, és volt mikor egyedül(vagy max 2-3társammal) lövöldöztem a lépegetőket republikosként, míg melettem gyakran 10+imp művelte ugyan ezt. Bár azt hozzá kell tennem, hogy nagyon barátságosak voltak, mert nem vertek fejbe, szépen meg tudtam csinálni a questeket szinte midnig. -
t0xikus #33716 pve párti emberek szerint igazad van, pvp pártiak szerint nem. szóval ezt így kijelenteni butaság:) -
Nephin #33715 Tuti nincs 6:1 és 5:1 arány, 55-45% kb. Gyakorlatilag kiegyenlített. -
Én azt nem értem igazán, hogy aki azt mondja őt főleg a pvp érdekli, az minek játszik ilyen játékkal. Igazi pvp-re ott a Cod, BF3, TF, CS, stb. Azok a pvp-re kitalált játékok. A legtöbb mmo nem erre van még ha így adják is el.A blizzard is saját magát sz*patja hogy valahogy próbáljon balance-ot létrehozni, de mindenki tudja képtelenség és nem egyszer ők is elismerték, hogy a wow-ba sem volt az elején a pvp komolyan beletervezve.(kezdéskor nem is volt semmilyen honorrendszer) Egyedül a DAOC-ról olvastam ilyen szempontból jókat azt anno nem próbáltam, ha olyan sikeres volt nem tudom a mostani játékkészítők miért nem elemzik ki egyébként.
De még egyszer, egy rpg mmo nem a pvp-ről szól, ezt lassan megkéne tanulni a sok 'ezegyszarmostcanceleztem' embernek. -
Droughert #33713 Erre mondjuk nem vennék mérget. Szerintem Hidden beksen is IMP van többségben, és arra is mernék fogadni, hogy ők sokkal jobban geareltek a rep. átlaghoz képest. Tegnapi ilumot sajnos nem tudtam megnézni, mert ahogy vártam patch nem ment fel, a korábbi trükkök sem segítettek. 2másik gépen(win xp, win7 32bit) is próbáltam, ugyan az a szitu, main assets 30 installnál hibával kivág, repair meg ismét a main assets1-et töltené ami 11gb, és utána ugyan úgy nem megy fel a patch. Fórumon csak az első oldalon hirtelen találtam 1000+postot a témában, de BW részéről érdemi, segítség nem érkezett, és akkor a törölt vagy a 100+oldal után bezárt topikokat nem is számoltam bele.. Nekem lehet modnai, hogy szar a gépem, de azt már nehezen veszem be hogy az otthon 2asztali gép, és egy laptop is ugyan úgy szar 3különböző oprendszerrel. Nekem ez már meredek. -
Elöljáróban annyit, hogy pártatlan vagyok (mivel nem vettem meg). De azért van különbség a között, hogy valaki vár valamit és csalódik, vagy az, hogy egy koncepcionális hiba miatt a játék egy része élvezhetetlen. Erre van egy egyszerű megoldás, le kell tesztelni. Nem megy? No problem, kivesszük, senki nem szólt volna egy szót sem. Berakják későbbi patch-ben, vagy kitalálnak valami mást.
Sokkal jobban járt volna szerintem az EA/Bioware, ha olyan formában jött volna ki, mint pl. a Diablo 3: single / co-op, esetleg offline mode, (arena, bg szvsz így is megoldható lett volna).
Azt meg, hogy pve vagy pvp játék el kellene felejteni. Ennek a két dolognak kellene megalapoznia minden mmorpg-t, szigorúan egymásra gyakorolt hatással ("kéz a kibaszott kézbilincsben"), hogy megalapozzanak egy jó közösséget. Nem ilyen valor faszságokkal. -
Van pofajuk founder titles emailt kuldeni, haha :) -
Enyje, ez erős ferdítés :) Egyébként szerintem a pve játékosok vannak jóval többen :) -
-
Nephin #33708 Legfeljebb azon a szerveren ilyen az arány, ahol te vagy, nálunk teljesen jó.
Sokadszorra: ez NEM PvP-játék.
-
Combat medic ftw :) -
cain #33706 de, csak mi értelme lenne? sem a populációs aránytalanságokon, sem az fps problémákon nem segítene. legfeljebb az előzőn, ha néhány ember emorageből cancelez. -
nowan #33705 Lehetne, de fogadjunk hogy nem fogják. -
DoctorStryker #33704 crassus elég szánalmas amikor WZ-ban, ha nem a te számításaid szerint mennek a dolgok egész egyszerűen kilépsz. 0 küzdőszellem és marad a csapattársak ócsárolása.
Ne keljen már megint admint hívni... -
Junger #33703 Elnézést, ha hülyeséget beszélek, de egy rollback-el nem lehetne visszaállítani a valor állapotot tegnapra? -
DoctorStryker #33702
-
t0xikus #33701 +1 -
Bandras DaSilva #33700 Általában ezt az ívet járják be a játékosok a fórumokon. Van a closed beta időszak, amikor sok ember eladná a lelkét is, hogy kapjon egy beta invet. Open beta alatt 24/24 tolják, dícsérik a játékot, mindenhol hangoztatják, hogy teljesen rá vannak kattanva, alig bírják kivárni, hogy megjelenjen végre.
Megjelenés után két lehetőség van:
- ilyen elbaszott startot nem láttam még. Semmi nem megy, mindig állnak a szerverek, mi ez a sok bug? blabla
- hát ez iszonyat jó! Magával ragad! Ilyen sima startot nem láttam még! Aztakurva milyen fasza!
Eltelik pár hét jönnek az újabb vélemények:
- ilyen szart nem láttam még életemben.
- hogy gondolták, hogy ezt ki lehet adni?
- kérem vissza a pénzem
- az is hülye aki ezzel játszik
- ott mindenki hülye, én megmondanám nekik, hogy mit kell csinálni
- ezt a fos pvpt
- már rég canceleztem. itt megemlíteném, hogy a hivatalos fórumokon is mindig zavar, hogy drámai hangon bejelenti xz, hogy akkor most lemondta az előfizetését. Pont leszarom.
- telespammelik a forumokat a sok hülyeséggel, meg hogy mennyire egy hülye az aki megvette.
Azért azt látni kell, hogy általában azok a leghangosabbak a forumokon, akik minden mmoval max 1 hónapot játszanak aztán rohannak át a következőhöz. A gond ezzel az, hogy ha valaki cswak benéz a fórumba és onnan próbálna meg tájékozódni nem nagyon kap objektív képet a játékról.
Mindenhol vannak persze higgadtabb, józanabb hangok, de sajnos ezek vannak kisebbségben.
Az egész gyökerét én még mindig abban látom, hogy az emberkék nem nézik meg, hogy pontosan mit vesznek. Nagy elképzelésekkel, álmokkal vágnak neki egy mmonak azt remélve, hogy az majd pont az lesz amiről álmodtak. Még akkor is, ha feketén-fehéren le van írva kurva nagy betűkkel mindenhol, hogy ez nem az a játék.
Nem zavarja őket. Megveszik, rájönnek, hogy hát ez tényleg nem az mint amit én reméltem és kezdődik a sírás.
SWtorról már régóta tudható volt, hogy nem főleg pvp vonalon kell megközelíteni. Mivel az egész full instanceolt azt is lehetett tudni, hogy a world pvp nem lesz az a nagy cucc...nem is lehet. Ilyen szempontból nem sok értelme van a pvp szervereknek. A wzket is lehetett tudni, meg azt is, hogy kevés van belőlük. Ilumos dolog az meg eredendően fejlesztői hiba, mert ez a koncepció már x mmonál megbukott. Ők is várták a csodát, hogy itt majd nem.
Persze meg tudom érteni azokat is akik azért dühösek mert úgy jön ki egy patch, hogy nem tesztelték eleget. Arról nem is beszélve, hogy bukott koncepciókkal kísérleteznek.
Valszeg a legjobb megoldás az lenne, ha lezárnák ilumot per pillanat és vmi egyéb megoldáson törnék a fejüket + jöhetne valami elnézést levél + kompenzáció. Ezekből valszeg nem lesz semmi.
Én a türelmesebb fajta vagyok, meg élvezem is a játékot és még rengeteg dolgot meg akarok benne nézni. Lassan 50 (48 és fél per pillanat), de még sok-sok dolgom van. Egyelőre a pvpt is élvezem.
-
cain #33699 én pezsgőt fogok bontani, ha tőled megszabadulunk. -
DoctorStryker #33698 De ott vagyok, az aláírásomban le van írva.
Kb 3/4 10-től simán kint voltunk és öltük a sitheket.
Sajnos az fps ritkán ment 20-30 közé de nem volt okom a panaszra.
Valószínű te amiatt haltál ott mert 2-3 full op grupal otthagytuk a kezdő pontot s középen illetve a imp bázison garázdálkodtunk.
-
SuLtAN17 #33697 Te károgó mit mertél írni erre a tökéletes játékra majd te is jól megkapod 
A random töltőképernyő legnagyobb pvp fight közepén mondjuk Voidstaron vagy bárhol hát igen az priceless, de ilyenekkel már nem foglalkozom apróság
-
SuLtAN17 #33696 33691: Valószínűleg igen, és azok az impesek várnak szépen, Achto City-n egy egész oldalnak nem volt tegnap Illum napi questje nem kell állandóan ezzel jönni, hogy jaj mi lesz a szegény kint maradt imperialosokkal akik valor 100-ig farmolták tegnap magukat...
33692: Birka tömeggel, aha... szóval LESZÁLLNI nem lehetett mert minden taxis robinál ott álltak tömegével és aoeztak. Te nem ahto city-n vagy ugye? -
nowan #33695 Azért nem csak Ilumról és a pvpről szólt a tegnapi nap.
Mást nem zavar a fleeten megjelenő töltőképernyő? A diavetítés miközben 50% alatti a proci kihasználtsága?
-
mér nem mennek paintball-ozni??? -
SuLtAN17 #33693 Persze ezt is telibe találta csak k*rvára nem. Nem létezik ilyen csoport, és ha létezik is nem pvp irányultságban, hanem összességében. Fogadjunk tökéletesen tájékozatlan vagy és azt sem tudod mi történik pvp ügyben csak megint ugatsz ki a fejedből és azt hiszed, ha ízesen megfogalmazott wall of textet írsz akkor okosabbnak tűnsz, mint ami vagy, a vicc az hogy sokan még be is nyelik a tökéletlen baromságaidat. Senki nem SÍRT itt szerintem, mindössze felhívtuk a figyelmet arra, hogy ez így nem mehet tovább, tenniük kell valamit, ma fognak is kezdetnek elég, erre vártak csak az emberek, hogy a saját f*szuk szopása helyett valami érdemleges javításba is kezdjenek. A csak 50-es bracket pl elismerem nagyot dobott a pvp élményen mind 50 felett mind alatt, de értsd már meg, hogy így is 5:1 vagy 4:1 az imp aránya minden serveren kb és még megtámogatták őket akkor nem lesz játék mert totálisan elborul az egyensúly. Hogy vennéd te azt, hogy az imperialosok 6 item lvlellel nagyobb cuccot kapnak ugyanabból a leölt bossból, mint te? -
DoctorStryker #33692 Tegnap este 2 spanyol klánnal összefogva öltük a sitheket ilumon. Persze nem a bejáratnál tobzódva...
kb 15-20 perc alatt meglett a napi küldi Republic oldalon.
Nem kell mindig a birka tömeggel menni. -
Ez a population cap mit takar? Instansolt lesz Ilum? Mert az javítana köztárságiak helyzetén de mondjuk a maradék birodalmi ami nem fél bele a cap be azzal mi van? Nem lesz enemy?:D Vagy nem tom majd írnak pontosítást hogy is lesz ez én még nem vágom :D
Ja és ez a valor nerf ok jól van de a valor reset alapból hülyeség honnan számolják ki hogy én tegnap menyi valort farmoltam össze Ilum-on és ezt minden egyes játékosra kivetítve???:D lol biztos nem lesz semmi. Ha meg valor reset léenen akkor meg azért menni hiszti hogy pl aki normális PvP-vel érte el az x valor szintet ne reseteljék már. Szal szerintem nem csinálnak semmit. -
PiszkosFred lő - Góóóól!
Ami a tegnapi peccsből végképp kiderült számomra az az, hogy ugyan nem vagyok rasszista, de a VGA szine a zöld.
Nem sokat játszottam tegnap, negatívumként egyedül a megszűnt AA-t tudnám felhozni, de peccs előtt szarrá volt tweakelve az ini, és úgy tudtam 20 feletti FPS-t kihozni a Huttballból ... Tegnap alappal is simán játszható volt. (Ráadásul sikerélményem is volt rendesen :) ) -
Tyrpak #33689 Addig is, akiket nem csak a játék hibái érdekelnek, hanem egy kis fun:
Egy gombos BH :DDDD
Hotbaron csak tracer missile, szerintem vicces. -
Vazze, ezt pont telibetaláltad!
-
Nem fogjak megerteni. Van egy par ezres, az elmult evekben teljesen kiegett jatekos, akiknek teljesen mindegy, mit nyujt egy jatek, oket csak az erdekli, hogy jatekostarsat tudja olni, csak a pvp erdekli. A jatek pve resze szamukra nem letezik (rakas space es csokolom), tobbnyire nem ertik a nyelvet, nem ismerik, nem is erdekli oket. Szamukra a sztori csak egy szukseges rossz. Persze olyan pvp rendszer nincs, ami jo lenne nekik, rossz ez, rossz az, bugos, unbalanced, otlettelen, stb. Termeszetesen mindegyikuk tudja a frankot, a receptet, hogy kellene a tokeletes pvp-t megalkotni, de ahelyett, hogy ezt a fejlesztoi forumba irnak, ahelyett a kisebb es nagyobb lokalis forumokban hisztiznek. Zavarja oket, hogy valakinek esetleg tetszik a jatek, ezert minden nap, minden oraban probaljak meggyozni a friss pve jatekosokat, hogy idiota, a jatek halott, penzkidobas, stb. Par (ho)nap mulva mennek tovabb a kovetkezo friss jatek topikjaba, ahol szinten rajonnek, hogy a pvp ott is szar, es kezdik a negativ kampanyt ott is, elolrol, mint egy falka papagaj.
Az eletben nem lesz szamukra megalkotva a tokeletes jatek, keptelenseg. Honaprol honapra fogjak megvenni a jatekokat, es kifizetni a havidijakat ugy, hogy egy percig sem elvezik azt. De oket ez elteti, nekik a pvp eletceljuk, el kell ezt fogadni, ok ilyenek. Az elmult evek jatekainak pvp rendszereiben csalodva mara kiegtek teljesen, nem tudod meggyozni oket, csak bizni lehet benne, hogy vegre tenyleg abbahagyjak a jatekot, nem csak igergetik es keresnek mas kozosseget, ahol sirhatnak, ujra es ujra es ujra. -
SuLtAN17 #33686 Na kikapcsolták Illum taxit és population cap lesz rajta. Miért nem lehetett így kezdeni azt nem értem. Vizsgálják a helyzetet, aki kihasználta a tegnapi káoszt az sok jóra ne számítson (nem mintha elítélném őket, mert valószínűleg én is megtettem volna csakis a Bioware a hibás, hogy ezt a lehetőséget a kezükbe adta, de ez van...) írja az swtor.hu én még nem találtam rá a hivatalos fórumon a hotfix notra. -
Akkor mit kéne tenni, friss ropogosra nyalni a seggét, aki véletlenül cancelez?
Hogy drága egyetlen szememfénye, kérlek fizesd tovább te hatalmas pvp bajnok, te ász...
Ha elmennek a nagyszájuak, lenyugszik a dolog, nehogy aszt hidd, hogy csak ök játszanak a gammel, ök akik ömlesztik a xart, ha igaz, ha nem , ha xar a game, ha nem.
Maradnak még rengetegen a "sötétbe" akik nem hangoiztatják a hibákat, amiket mindenki tud, csak picit türelmesebbek. -
SuLtAN17 #33684 Totálisan egyetértek mindkét posztoddal. Lehet itt egymás vállát veregetni scriptharcos barátaim, én élveztem az első karim minden percét még felszinteztem, sőt a bgket is, de ez ÍGY nevetséges. Olyan előnyre tett szert a másik oldal, hogy ez a valor nerf kutyaszart sem ér. Ha nem lesz valor nullázás az olyan elképesztően imperial támogatás, hogy elmondani nem lehet. Lehet okoskodni, de ha a pvp-s emberek kilépnek nem lesz mivel játszatok ugyanis csak pve beállítottságú emberek (ahogy fordítva is kevés lenne) nem elég, hogy pénzeljék a játékot. Szóval nyugodtan le lehet állni ezzel a "lépjenek ki" "helyes cancelloljanak" okoskák, akkor ti mit fogtok csinálni hm? -
Nézd, nekem is bejött, elfogadtam bizonyos dolgokat, és élveztem. De valami olyan elbaszás zajlott a tegnapi patchel, pl. a sötét világos ikonok cseréje elnyomáskor, imp station, folyamatos töltéskényszer, hogy egyszerűen nem lehet elsiklani a dolgok felett.
Amikor az SWG volt egy hónapos, az első hónapban a házad percnyi várakozás után jött meg, hogy be tudj menni, szerver restartkor ez tíz perc volt. Bugosak voltak még a low level questek is, nem volt mount, sem bike, így komolyan BE KELLETT JÁRNI minden területet. Az utazás idő volt, de az ember felfedezte a bolygókat és mindig volt menet közben mit ölni.
Viszont ott nem elbaszták az első nagy patchel egy hónap után a játék egyes részeit, hanem hozzátettek, javítgatták. Persze voltak hibák, mint pár méreg ami túl hatásos volt, egy hónap után sem nagyon voltak értelmes buffok, viszont a pvp - bár reward nélküli volt - tényleg nagyon, nagyon eltalált volt. És a motor is korrekt volt. Bugra 2003-ban sem emlékszem, de legalább volt élet a városokban.
Na mindegy. Egy bizta: hozzányúltak a játékhoz, de nem a jó irányban. -
Gyárekök, mivel március 20-ig jó vagyok, mert addig van benne gamercard, én maradok ugye.
Addig néha lazítani kell.
Én most pölö ha már úgyis fent vagyok originen az SWTOR miatt (me1-2 és da1-2 regeim másik accon vannak), akkor letöltöttem a Kingdom of Amalur demot és azzal szórakoztam. (kerek 10.2MEGABÁJT/sec-kel jött) -
a valor nerfel kicsit mar elkestek, ha nem csinalnak valor rollback-t annal nagyon szemetseget nem tudok elkepzelni.. -
Vagy:
-Elqurtuk Oszi ...
-Elqurtuk Dezső ... -
Bioware valasz a pecsre:
"Hello everyone; I wanted to update you on the issues we’ve been seeing today on the live servers, specifically within the Open World PvP area on Ilum. We’re aware that on some servers, either Republic or Empire groups have been capturing the Ilum control points, entering the enemy’s base and ‘camping’ the medcenters, preventing the opposite faction from leaving their base to recapture control points. This is not a fair or balanced gameplay experience and can also severely affect client performance, so we’re taking steps to address this.
Our intended design for Ilum Open World PvP is that players are instantly killed when entering the enemy’s base safe area, just like in Warzones, and that the defending faction can take taxis to other points within the zone. As of Game Update 1.1, this is not working as intended. We have found the issue preventing this from happening under server load and will be publishing an Emergency Patch to address the issue. We’re aiming to have this patch published early tomorrow morning (January 19th, 5 AM US CST).
In addition to these changes, we’ll be reducing the population cap on Ilum. This should help increase performance by requiring your client to render fewer characters on-screen at once.
Regarding Valor gains, with the 1.1 update, players now receive a base reward of 20 Valor per unique enemy player defeated in a short time, and this base reward is modified by the number of objectives that the player’s faction owns. The gains are rate limited per player killed, encouraging players to attack unique players, not to pursue vendettas. The Valor gains players can see over time will vary greatly depending on the activity level in the zone. This is expected.
To dispel a couple of rumors that have been seen today – there is no Valor gain from destroying turrets within enemy bases, and none from killing NPCs.
We encourage players to avoid Ilum until our patch is deployed. As a temporary measure we will be disabling taxi services which would normally take players into the Open World PvP area. However, players will still be able to taxi out of the area.
We will continue to monitor Ilum across all servers and will make further changes to gameplay if required. We welcome your feedback here on the Forums, but please ensure your feedback is constructive and specific. Feedback based on rumor does not help us isolate potential issues.""
errol beszeltem..:)