60892
-
Megegyszer. A pvp resze el van cseszve. Pont. Ezzel senki sem vitatkozik. Ez teny. De innentol kezd erdekes lenni a dolog, es jon a problema. Amikor huszadjara is ezt olvasod nap mint nap, ugyanazoktol az emberektol, az unalmas. Amikor az elcseszett pvp miatt leszarozzak a teljes jatekot, az mennyire valos? Megegyszer, nem csak es kizarolag pvp letezik, mint mmo feature. Vagy az le van irva az MMO Nagykonyvben, hogy maxlevelre dingelve csak pvpben lehet szorakozni, es a pve resze le van szarva? -
nowan #33757 Everquest II game overview a weboldalrol, mert nem jatszottam vele:
"Full support of different play styles from Solo, Groups, Raids and PVP" -
t0xikus #33756 waros videó... régi szép idők:) -
na bakker valakit jól kiütöttem . bocsika :) -
mégis pakoltak bele pvp-t. megjegyzem a pvp szabályrendszere köröket ver az swtor-ra....ja bocs nincs is benne ilyen :) -
Mert addig tudtak elszámolni. Szállj be te is a fórum játékban: sírj miatta itt kb 30 hsz-ben, attól majd jobb lesz! -
cain #33752 everquest2ben több frakció van, aszt mégse pvp játék. -
Droughert #33751 Én pl csak ezért nyomtam cancelt tegnap. Türelmes vagyok, tudnék várni javításra, pve rész is érdekelne, ha el tudnám indítani a játékot, de így nem merek 1hónapot befizetni, hogy béta óta létező patcher bugot nem javítják, és lehet egész hónapban offline lennék a pénzemért cserébe. Pl szépen kérték többen is, hogy ok nem tudják miért nem jó a patch sok embernél, de miért nem lehet manuálisan leszedni? 1db válasz nem jött rá. -
A "Lehetoseg" nem kizarolagossag, mint sokan hiszik. -
Chris #33749 Miért, a pvp nem tartozik hozzá az mmo élményhez? Nem ugyanolyan magas prioritású, mint a pve? Nem ugyanaz a funkciója, konkrétan hogy hosszú távú szórakozást biztosítson? Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az swtor készítői is ugyanúgy küzdöttek az ilyen jellegű tartalom biztosításáért. Akkor vajon mennyire jogos a fenébe küldeni azt, aki felrója a rettenetes megvalósítást, holott az deklarált, vállalt cél volt?
Nem neked, de néhány embernek itt azért még szüksége van leckére, tapasztalatra az élet nevű játékból is, mert iszonyú ostoba pro érvek születnek.
(Nem beszélve arról, hogy számtalan negatív élménybeszámoló volt a pve tartalomról is, Dartontól még rá is kérdeztem a miértekre. Többek között már az újonnan berakott instanceról is íródtak ilyenek tegnap este.)
-
"lehetőség van "
de azért mondatod is kéne tudni értelmezni :) -
MaRee #33747 Van 50-es karaktered? A szintezés során van lehetőség a szerepjátékra beszélgetések stb formájában. 50-től lehet menni instát farmolni, meg pvpzni. Én a pvp-t választanám, de azt nem lehet. A PVE is arról szól, hogy megölsz valamit, ami nem player character, lényegében az egész "szerepjáték" a gyilkolászásról szól. Akkor miről beszélünk? A Skyrim is szerepjáték, mégis le kellett benne vágni 60000 npc-t. -
Teljesen igazad van, de azért hadd homályosítsalak fel néhány dologban:
A rabszolgaságot jó ideje felszámolták a nyugati világban, ellenkező esetben lenne 200 kitanított gyapotszedő, aki elolvassa a kvadrillió hozzászólást, kihámozza a hisztérikus sírásból az értelmes észrevételt, priorizálja, rögzíti egy adatbázisban, ezt feldolgozzák a requirement engineerek, majd a fejlesztők elé kerül. A fejlesztők belekalapálják a szoftvertermékbe az így leírt változtatásokat, majd a tesztelők letesztelik, így kerül a teszt szerverre, ahol a dolog kezdődik előröl, egészen a tökéletesig, amíg nulla panasz érkezik a rabszolgák által feldolgozott fórumokra. Ez egy ideális rendszer, ilyen sosem lesz. Ehhez időgép kell, hogy ne évekbe teljen.
Konklúzió:
-A lehetetlent várjátok.
-A bw próbál megfelelni ennek, és olyan lépéseket hagy ki, amik miatt becsúsznak javítások helyett nagyobb hibák.
-Ez még mindig nem elég jó a tömegnek, és nem elég gyors.
-A bw úgy viselkedik mint egy rossz óvónéni, a sírósok meg mint az elkényeztetett óvódások: "Enni akarok! Most azonnal! /cry", "tessék tökfőzelék", "nemjó /cry", "tessék főt tojás bele", "mégrosszabb /cry, mostazonnal jóbbat vagy cancel ovi!!!!!" -
nowan #33745 Kérlek mondjátok meg nekem, miért van két frakció a játékban? -
Nephin #33744 Ennyi. -
Nephin #33743 Így van, a supportos bénázás a legnagyobb bug, hogy úgy mondjam, ha ott tennék a dolgukat rendesen, nagyságrendekkel kevesebb hiszti lenne, erre mérget vennék. -
MaRee #33742 Az akkor is 6-800 ember, nem 30-70. -
"Igen, ez egy SZEREP játék, amiben lehetőség van a játékos-játékos elleni konfrontálódásra"
Koszonom. Tokeletes pelda, mit jelent nektek a SZEREPjatek: "Megolni a masik jatekos". Pont. Taps. Egesz kommented csak a pvprol szol, meg linkelsz is videokat a pvprol. Errol beszelek. Az SWTOR nem a TI jatekotok. Egyelore. -
Bhalage #33740 azert 6-800embernel mar volt nemi lag, meg slideshow, de azert elment.
konkretan ott sokkal fontosabb olt, hgoy relicrelicrelicm, mint hogy most jaj lagzik a gepem de kurvara :D csak a relic legyen meg minden mas masodlagos :o() -
Bandras DaSilva #33739 Ez is igaz, ezen viszont a cégnek kell sürgősen változtatnia. Van hova fejlődnie a BW customer supportnak mert per pillanat egy nagy kalap kaki. Nyitottam pár jegyet..és hát a válaszaikból kiderült, hogy pont fingjuk sincs az egészről.
Nehéz azt beismernie egy nagy cégnek, hogy hibázott ezért általában hallgatnak vagy másra kenik vagy nem érdekli őket az, hogy ki mit mond amíg a terveik teljesülnek és úgy jön be a pénz ahogy azt eltervezték. -
Bhalage #33738 sztem kurva jo ez a jatek es ameddig 50re erek van idejuk kijavitani az ilyenolyan bugokat. pvpt amedig ilyen a performansz felolem ki is kapcsolhattyak.
na meg 1x, eljen az swtor, baszottelvezetes kis gamma. like -
MaRee #33737 Rohadt nagy idióták még mindig azok az emberek itt, akik a pvp játékosokra fújnak, és szeritük hülyék vagyunk. Igen, ez egy SZEREP játék, amiben lehetőség van a játékos-játékos elleni konfrontálódásra. Ennyi erővel nem kéne bele két ellenséges oldal, és nem kellett volna bele pvp opciót rakni.
Aki még mindig annyira segg, hogy azon pörög, hogy egyesek a zerg miatt sírnak, értsék már meg, hogy NEM A ZERG A BAJ!!! Az a baj, hogy a játék játszhatatlan, képtelen kezelni a nagyszámú játékost, ergo nem lehet normálisan pvp-zni! Ne azok pofázzanak már, akik a 7. lvl 20 karakterükkel futkároznak a kezdőbolygókon, hanem akinek van már legalább egy 50-es karaktere, és vette a fáradtságot elmenni Ilumra, és beállt a tömegbe, ahol 1-5 fps között fut a játék. Gondolom nem kell magyarázni, hogy így elég nehéz játszani. Tényleg ennyire hülyék vagytok, hogy ezt nem értitek meg?
Azoknak az idiótáknak, akik próbálják megmagyarázni, hogy egyik játék sem tud ekkora mennyiségű játékost egy helyen kezelni, ajánlom a következő videókat, mert máshogy úgysem hiszik el:
2004-es DAOC relic raid(ezen többszáz ember is megfordult, mégsem halt meg se a gép tőle, se a játék, se a szerver( csak amikor már 1000!! körüli játékos volt egy helyen)
Lineage 2 150 vs 350 player pvp
Warhammer Online többszáz emberes open world rvr
2007-es wow 140 vs 140 pvp event
Gondolom ennyi elég azoknak, akik szerint a játék jól fut. Ezek minimum 2-3, de inkább 7-8 éves játékok és videók, szó szerint több száz emberrel. Az swtor meghal 30-40 embertől egy helyen. Akkor miről beszélünk?
-
Laroa #33736 De jó, hogy tegnap altoztam így megkíméltem magam az agyvérzéstől
-
Nephin #33735 Ez jó. :D -
Nephin #33734 Lásd #33722.
Hol mondtam, hogy hibátlan a játék? Sehol.
Ti viszont egy nem kimondottan PvP-játékot temettek gyakran elborultan hisztizve, mert nem tökéletes a PvP. Rohadtul nem érdekel titeket a többi része, ez alapján lehúzzátok az egészet, ami nem lenne gond, de úgy állítjátok be, mintha caklipakli egy nagy rakás kaki lenne, ami egyáltalán nincs így. Ráadásul ha valaki felhívja a figyelmet arra, hogy csak nektek, ordító kisebbségnek nem felel meg a dolog, a többség ugyanis remekül szórakozik PvE és PvP verzióban is a bugok ellenére, mert képes megvárni a javításokat (meadjisten mert van annyi esze, hogy tudja, hogy egy patch nem két óra alatt áll össze, ómájgád akár hetek-hónapok kellenek hozzá), akkor az csak fanboi meg elfogult meg
rózsaszínszemüveges lehet.
Ne fizesd be, menj aludni, olvasni, játssz mással, de az mire jó, hogy körbesírjátok a netet, hogy canceleztétek az előfizetéseteket? Egyszer leírod, elmész máshová, viszlát. A rögeszmés körbe-körbe járás az, ami visszássá teszi az egész, néhol jogos felháborodást. Ha nem tudsz várni, míg javítják, menj el, ennyi, ne nyünnyögj még hetekig visszafelé. -
Droughert #33733 Jó amit írsz, csak az a gáz, hogy pl. a hivatalos fórumon sem igazán reagálnak érdemben a jogos (én nem a hisztire gondolok) panaszokra észrevételekre. Pl már korábban jelezték, a hivatalos fórumon is, hogy az Ilumos pvp-vel gond lesz, ha az egyik fél nagyobb létszámban lesz jelen, sőt azt is jelezték, hogy simán epif fail a teszt szerver ahol nem kapsz lvl50es karaktert a lvl50content teszteléséhez. Ez pl. simán kiderült volna teszt alatt, ha lett volna kivel tesztelni. Vagy tudtaák, hogy fos, és ezért nem is adtak lvl50-es taszt karikat... -
Annyit hozzátennék, hogy az első csoport csak azért született, mert többen elpuffogtatták ezt, hogy "én mint casual player 50-es karakterrel" már hetekkel ezelőtt. Na ezek az emberek ennyire álomvilágban élnek? -
nowan #33731 Az Ilumon békésen foglalgatunk egymást mellett a bétában még nem volt lehetséges, mert foglalás után 5 percig védett volt a pont. A mai napig nem értem, miért nem ilyen lett a végleges is.
A wz-k ott is akadtak, de akkor még a béta mivoltára hivatkozva nyugtatgattuk magunkat, hogy a végleges csak jobb lesz. -
"Én még mindig azt mondom, hogy a jó öreg swg ebben is nagyot alkotott. ha akrtál pvpzni felflagelted magad és mehettél amerre láttál egy nem instanceolt világban." - vagy betámadtál egy troopert a városban :) Istenem, de jó volt... -
De legalabb te venned eszre, hogy a hiszti 90%-a a pvprol, a pvp kapcsan felmerulo hibakrol, pvp esemenyekrol szol. Nem a pve reszrol, nem a flashpointokrol, operationokrol. A maradek 5% a craftrendszer apro hulyesegeirol, es 5% a bugokrol, amelyeket probalnak javitgatni. -
hmm Én megnéztem a dobozt és nincs ráírva hogy ez nem pvp játék. akkor most mi van ?
szerintem nem kéne megmondani senkinek sem hogy ez ilyen vagy olyan játék. ha van benne valamire lehetőség akkor lehet azt csinálni. ha meg el van cseszve akkor az egy sajnálatos tény amire nem azt kell mondani hogy jól van akinek ez nem tetszik az húzzon innét meg jaj de jó hogy végre megszabadulunk tőlük.
jó dolog fanboinak lenni - bocs esetedben fangirl :D - de azért túlzásba se kell vinni. :) -
Rózsaszín-köd-oszlató teszt
Mindenki minden csoportból választhat magának egyet, de csak egyet!
a. január 10 óta 50-es vagyok, most nincs mit csinálnom
b. casual játékos vagyok
a. kidolgozott, átgondolt, balance-old pvp-t vártam, bár nem ígérték
b. voice over, részletes pve, 1-50 kaszt küldetéssorozat <3
a. telesírok olyan fórumokat, amiről a fejlesztők nem tudnak és nem is értik, napi háromszor elismétlem a "cancel account" varázsigét, "ez így nem lesz jó" és hasonló mantrákat
b. kivárom és talán történik valami, a hibákat, észrevételeket eközben a hivatalos fórumra küldöm, esetleg olvasom ott, hogy valaki más már küldött-e ilyet, és helyeslek (vagy hallgatok)
Kiértékelés:
aaa:
aab, aba, baa, bba, bab, abb:
bbb:
-
Bandras DaSilva #33726 Ebben igazad van és egyet is értek. Csak az a furcsa, hogy a beta időszakban nem jöttek ki ezek a gondok. Gondolom ott is volt az, hogy szépen egymás mellett farmolt a két frakció meg a többi korábbi baki.
A valor szint meg az ehhez hasonlók sztem is hülyeségek.
A baj inkább ott van, hogy valamiért már nagyon rég óta nem sikerült olyan játékot csinálni amiben értelmes pvp van. Valahogy mindig olyan rendszereket találnak ki, amikről már az első pillanatban lehet tudni, hogy a., könyen exploitolható, vagy b., úgy szar ahogy van.
Valamiért mégis mindig a bukott koncepciókat műsolják a játékok.
Én még mindig azt mondom, hogy a jó öreg swg ebben is nagyot alkotott. ha akrtál pvpzni felflagelted magad és mehettél amerre láttál egy nem instanceolt világban.
Ha nagy pvpt akarsz, akkor nem szabad insanceolt területeknek lenniük. Ha bemész a bolygóra már ne töltsön többet.
A másik gond az, hogy az imp republic arányt azért lehetett sejteni. Várható volt, hogy sokkal több ember lesz imp mint republic. Ezt talán meg lehetett volna oldani azzal, hogy érdekesebb classokat tesznek be. nem tudom. Én azért vagyok republic mert a trooper itt van és nekem az jött be nagyon. Az imp agentet próbáltam még, de nem nekem való volt...ahogy a bh sem tetszett.
Valahogy jobb rossznak lenni az ilyen játékokban. Érdekesebb, meg hát azért az imp oldalon mindig sokkal faszábbak a dolgok. Eddig minden más sw játékban imp voltam. De itt valahogy nem tetszenek.
A populcációs problémák sajnos csak idővel oldódnak meg. Pár hónap alatt valszeg kiegyenlítettebb lesz. Persze azt ki kell várni.
-
Chris #33725 Rólad tudod mi jut az eszembe? Ez:
Azt kellene felismerned, hogy nem az a hülye, aki mmo élményt várt egy mmo-tól, hanem aki azt magyarázza, hogy ez egy remek mmo, hiszen csodálatos single player lehetőségeket kínál.
-
Nem csak a balance-ra gondoltam, ide tarozik persze a graf.motor meg a netkód mit bír el. Nem tudok egy általam próbált mmo-t ahol zökkenőmentesen ment volna a pvp rész. Ezek voltak a kezdeti benyomások:
Wow folyamatos balfaszkodások a balance terén(ez ma napig tart), open pvp(TM-SH),wintergrsp lagghegyek.
WAR(habár itt találtam még a legszórakoztatóbbnak a pvp-t) játszhatatlan pvp a scenariókon kívűl.
AION filmvetítés ostromkor.
Rifttel nagyon keveset játszottam azt nem tudom.
Lotro-t meg nem a pvp része miatt játszák az emberek.
Szóval tanulva az elődöktől én nem is vártam azonnal jó pvp-t itt. Majd egyszer ha nyom még bele pénzt az EA. Addig sokunkat szerencsére leköt a pve rész. -
Az űrállomásokat azért lehetőleg azonnal csinálják meg, vagy rakják vissza a tegnap előtti állapotot, mert ezen bugok miatt (nem a pvp kapcsán) sokan fognak egy hónap múlva cancelezni. -
Tudom, hogy ferditek kicsit. Nem is akartam elsore, de egye fene, ha nekik joguk van leszarozni egy rendszert csupan egy alkotoeleme miatt, akkor en is rajukhuzhatom az egesz furdosk*va retegre ezt a viselkedesmodellt.
Igy van, a pve el fogja tartani a jatekot jo ideig, ha kozben erkezik a kontent es polirozzak a mostani tartalmat. De hiaba vannak tobben a pve-sek, ha az egyszeri erdeklodo/forumozo folyamatosan ugyanazt a par ezer embert (pvpsek) latja(olvassa), akik a magukbol kifordulva, sertett ovodaskent es/vagy csalodott emberkent uvoltve razzak a keritest, es kopkodnek minden arra jaro emberre, makacsul szidjak a jatek egyik - egyebkent tenyleg elcseszett, de abszolute indifferens - rendszeret es szandekosan nem ertik meg, hogy az a jatek nem a pvprol szolt, sose volt ez a szandek, es sose nem is lesz. Direkt nem latjak/veszik eszre a jatek tobbi, pozitiv oldalat.
Ez a hiszti nem az SWTOR-rol szol. A jatek csak egy a sorban, aktualis allapot, ezeknek az embereknek teljesen mindegy mi a nev, a lenyeg, hogy valakit elkuldjenek a picsaba :) Lassan kezdodik, majd onmagukat gerjesztve egyre jobban belelendulnek. Nezd meg a kommentelo neveit, ugyanezt fogod latni a ME3 multija miatt, es ugyanezek fognak idegosszeomlast kapni a Diablo3 pvpje miatt is. -
nowan #33721 Ha az MMO nem pvp műfaj, miért vannak frakciók? 
Hamár vannak frakciók, vannak mesterségesen gerjesztett ellentétek, akkor igenis tessék megfelelő körülményeket biztosítani a konfrontációhoz. -
Tyrpak #33720 Igazad lenne, ha...
Bioware nem vett volna fel csak és kizárólag ezért volt Mythic DAoC/WAR fejlesztőket, nem csinált volna pvp területeket / warzone-okat, és nem fejlesztene további ilyen tartalmat.
Valljuk be, mmo-ba a pvp muszáj UO óta.
Belerakták, tehát foglalkozniuk kell vele.
De a foglalkozás nem máról holnapra megy, meg "azonnal rollbackeljenek", na az rontotta volna csak el a dolgot igazán.
Csak a vevők részéről türelem nincs, hogy kivárják, és inkább a pénztárcájukkal szavaznak. -
Nephin #33719 Szerintem inkább az lehet, hogy az impeknél jóval több az 50-es (ha emlékszel, WZ-ben is sok volt a majdnem full 50-es csapat náluk).