60893
-
Chris #33879 Mégegyszer mondom, csak az arányok, a százalékos változás a lényeges, nem a nominál értékek. A logikai indoklást arra, hogy miért nem a server cap nőhetett meg abban találod, amire válaszoltál.
-
SuLtAN17 #33878 Totálisan ezt mondtam csak nem egy posztban, de nem állok le veled utálod a személyem én is a tiéd nézzük egymás postját ködnek jobban járunk. -
cain #33877 mégsem ezt mondtad. -
Bhalage #33876 ar-ertek arany, errol beszeltem!
ha csoro vagy mertem, hgoy az olcsobbat veszed, de akinek van dellaja, ES NEM AKAR SZOPNI, az nvidiat vesz megha teljesen ugyanazt adjak es az nvidiaa 1.3x annyiba kerul de cserebe driver gond nem lesz es a jatekok 95%nal maximalis tamogatottsagot elvez, akkor az ertelmesebb meber elgondolkozik, hgoy mennyit er meg neki a nyugalom es elvezet.
ennyi. aki irta h vallasi vita, nem. hozzaallas kerdese
-
SuLtAN17 #33875 Nos igen kb. nekem is ez lett volna a mondanivalóm konkrét példákkal megfűszerezve remélem így megértik. -
MaRee #33874 Hát e beszarás :D D: D: D:D -
Bhalage #33873 hat en egy elvandorlorol sem hallottam,
max uj jatekost rettentett el a sor, de hgoy valaki vagy guildek elvandoroltak ovlna ez altalaban kibasssza a biztositekot azzal a felkialtassal, hgoy egy het mulva ugyse lesz sor! de az uj jatekosok valoban mas serverre mentek, hgoy egyenletesebb legyen az eloszlas, a playerszam/server ugyananni maradt, vagy azota csak nott (es nincs sor ez megy hogy lehet akkor? ennyi) . -
Nephin #33872 A lépcsőzetes indulásnak az eloszlás mellett oka volt a kezdőterületek tehermentesítése, a lag csökkentése, a játékosok szintjeinek széthúzása is. -
seaedge #33871 The battle of Ilum
-
t0xikus #33870
-
cain #33869 mégegyszer leírom, hogy a grafikon(ok)ról csak a bioware által közzétett leterheltségek összesített számtani összegét olvashatod le. amíg nincs sehol leírva, hogy egy light leterheltség mekkora populációhatár között mozog, addig ez az egész legfeljebb arra jó, hogy megmondja, melyik szerver népessebb, és melyik kevésbe, de hogy mennyivel, azt csak a jóisten, meg a bioware tudja.
azt meg pláne nem írták le sehol, hogy mennyivel növelték a capeket.
hogy miért indultak alacsonyabb maximális terhelhetőséggel a szerverek, már 100szor el lett mondva. -
Chris #33868 Pontosan így van ahogy írod, ezt már próbáltuk megértetni a játék mellet hisztizőkkel, de parttalan volt.
-
De, akkor hova vezet ez a tendencia... -
Chris #33866 Arról nem is beszélve, hogy a launch utáni fenntartott változatlan cap-ek is azt a célt szolgálták, hogy jobban oszoljon a játékostömeg a szerverek között, volt is így queue vagy 1-2 hétig, ami után szépen lassan fokozatosan az elvándorlók miatt megszűnt a sor.
-
cain #33865 nagyon sok igazságot leírtál. /respect -
Chris #33864 Ha csak egy változó átállítása lett volna a server cap és ezt mondjuk a grafikonról leolvasható 30%-os arányban növelték volna, akkor egy sikeres béta stress test tapasztalatai alapján nem csináltak volna lépcsőzetes beléptetést induláskor, mivel nagyon jól tudták, hogy mennyit bírnak a szerverek és szükségtelen lett volna 30%-kal alacsonyabb szintre kezdetekben belőni a cap-et, plusz deklaráltan ugye nem is ez volt a célja a lépcsős beléptetésnek, hanem a populáció eloszlatása a szerverek között.
Na ezen logika mentén csak a populáció csökkenhetett 30-35%-ot, vagy a launchot csinálták rettentő logikátlan értelmetlen módon.
-
StarFist #33863 Wall of text On
Az alábbi észrevételeket nem címzem válaszul senkinek, csupán a sáját észrevételeim a játékkal kapcsolatbam.
Nekem eddig az alábbi mmo-s élményeim (jobbak-rosszabbak) voltak:
-Guild wars (4 év), Aion (megjelenésétől napjainkig, kb. 2 év), SWTOR 2 hét (canceleztem, röviden azért mert egy gyk single playerben is végig tolható játékért nem vagyok hajlandó havidíjat fizetni, a PvP contentje pedig, hogy finoman fogalmazzak...sovány).
Itt sokan szidták a pvp beállítottságú embereket, okkal vagy ok nékül. Egy dolgot észre kellene venni, hogy a PvE nem tart ki örökké. Ha végére értem egy játék story módjának, akkor nem maradt más csak a pvp. Ez így volt a GW-ben és az Aion-ban is. Persze lehet, hogy valaki 100 is neki fut egy instának, end game bossnak, de szvsz ez csak egy elenyésző része a játékosoknak. Általában a 30. runt ugyanabban az instában már sűrű ásítozás kísér. Ehhez jön a frusztráció, hogy a moib már megint nem azt dobta, ami nekem kell; azt dobta de más vitte el (hogy dögölne meg), vagy éppen semmi értelmeset nem dobott.
Szóval előbb utóbb nem marad más csak a pvp.
Ha nincs érdemi pvp content, akkor játékosok bizonyos hányada csendben vagy rage quittal rátapos a "Cancel subscription" gombra (ahogy csendben tettem én is). Akik azt hiszik, hogy majd a PvE-sek egyedül eltartják a játékot, szvsz tévednek, mert a PvP-sek és a PvP/PvE-t egyaránt kedvelők egy része is borítani fog. Mivel az EA-t csak a profit érdekli és semmi más (az előfizető nyavajgása csak addig amíg profit realizálható belőle), ha nem lesz elég előfizető, akkor jön a server merge (a költség csökkentés okán)+ a character name conflict (a cél szerveren már van ilyen nevű ppl változtasd meg a karaktered nevét, amivel már azonosultál, sokan ismerik, x hónap munkája fekszik benne stb. -> go to cancel subs.). Ez pedig erős negatív reklám a játéknak.
Ha túl kevés az előfizető akkor vagy "lehunyja két szemét a game" vagy megy f2p-be (ahogy teszi ezt az Aion is). Namost aki már játszott itemshopos game-el, az tudja, hogy mit fog ez jelenteni a pénztárcájára nézve.
Tehát a "Megleszünk PvP-sek nélkül!" hívők szvsz sürgősen gondolják végig mégegyszer a fent leírtakat.
Epic fail a csak két frakciós felállás is. Egyrészt ha ez egy elsősorban PvE game, akkor egyszerűen nincs szükség frakciókra vagy pedig nincs létjogosultsága az online, internetes játéknak. Egy story módot klasszikus módon, egyedül is végig lehet tolni a gép előtt ülve és akkor nincs kényszertíő körülmény a rohanásra, van idő felfedezni a világot.
Ha pedig a game online és open world is, akkor a frakciók már eleve magukkal hozzák a szembenállást és a PvP-t. Mivel ez utóbbiban a az SWTOR elvérzik, vissza lehet ugorni a szöveg elejére.
A játék nem csak a grafikai engine szinten küzd hibákkal (az megbocsátható, javítható), a súlyosabb és szvsz javíthatatlan hiba a játék alap koncepciójában (design) van. -
cain #33862 -
niggerpuskáspap for president! -
Pacho #33860 -
DoctorStryker #33859 De az ellenkezőjét sem.
Nyilván azokat a videókat amiket széles közönségnek akarnak megmutatni több éveket várnak mire feltöltik.
Sztem felesleges Ati vs nvidia vitába bocsátkozni. -
cain #33858 pappuskás nigger ftw. -
SuLtAN17 #33857 Szerintem meg mindkét kártyám volt és több szempontból is sokkal-sokkal jobb az Nvdia ide meg kiváltképpen. -
nowan #33856 majd a puskáspap rendet tesz.
-
sata75 #33855 szerintem ATI -
cain #33854 szvsz ez már vallási kérdés. -
MaRee #33853 Indulhat a pvp vs pve flame után az ati vs nvidia?
-
gtx-et? hagyjuk már. ár-érték arányban sehol nincs ugyanahhoz az ati kártyához képest. nekem kb. 40 vga-m volt, olyan 4 havonta váltok, de maradok ati-nál, ami nvidia volt az többségében szopás volt.... -
DE, az igaz, csinálhattak volna jobb mmot is, ennyi halom pénzt beleölni vazze. -
cain #33850 sajnos az arányról sem lehet semmilyen következtetést levonni. a bioware nem feltétlenül osztályozza a terhelést lineárisan. -
Hm. Ezt is 2010ben töltötték fel. Gondolom a film is 2010ben készült?
(Szart se látni, mikor készült a video. Ne keverjük a feltöltés idejét a készítésével!)
A DAOC a kezdetekkor is szépen futott. Tehát bőven hihető, hogy tisztességesen meg volt írva a dolog. -
Bhalage #33848 maS: ATIt sikeres ember nem vesz, se TORhoz se mashoz.
ezt lehet szeretni, utalni, nem erteni, nem akarni erteni, de aki magaval nem akar kikurni az GTXet vesz. -
Chris #33847 Igen, erre később én is rájöttem, ezért szarok amikor nincs ismérv írva a tengelyek mellé.
Ahogy az előbb is írtam az arány volt eredetileg is az érdekes ebben.
-
Állatira csúsztatsz ám. A warhammer megjelenése első félévében játszhatatlan volt nagyszámú open pvp-ben. Aztán rendberakták, csak addigra az emberek fele elment. -
cain #33845 pedig emeltek a server capeken. a másik pedig, hogy az arányok sem feltétlenül stimmelnek. ez az oldal semmi mást nem csinál, csak egy 0-5ig terjedő skálán pontozza, hogy az adott szerver terhelése mennyi.
offline = 0
light = 1
standard = 2
heavy = 3
very heavy = 4
full = 5.
megjegyzem, hogy a fullnál ugyanúgy 5 pont a full, de simán beenged, és a full, de 600+ a queue.
amit belinkeltél a 800 meg 600as számokkal a függőleges tengelyen, az ezen pontszámok egyszerű numerikus összesítése a 215 szerverre.
sajnos még elnagyolt statisztikának sem jó. -
Bhalage #33844 amugy biztos hogy emeltel a servercapot is es nem kevessen, mert kizartnak tartom, hogy a megjelenes utan 1 hettel ugy tunik el annyi ember, hogy ne legyen sor SEHOL. egysegesen szepen belottek, hogy mennyi a terheltseg alapjan es szepen megemeltek. -
MaRee #33843 Akit én hallottam tegnap nekik sem működött az AA, és nálam sem. -
gseldon #33842 És mivel a TELÍTETTSÉGET pontozza, ezért igenis lehetséges, hogy population cap emeléssel lejjebb megy a pontszám, mert ugyanúgy 1000 db józsika van online, csak az emelt cap-el ez már nem 'full' telítettség, hanem csak 'heavy', ergo alacsonyabb pontszámot kap a grafikonon. -
és az baj hogy nem európai? sztem nem, sőt! legalább más egy kicsit, nekem az a kultúra amúgy is jobban tetszik. -
Laroa #33840 Igen, A BW biztos azt figyelte mikor 2006-7 környékén elkezdte fejleszteni a játék enginejét, hogy az ATI majd milyen technikai újításokkal felvértezett kártyákkal jön ki 2012 elején