60890
  • Sáska
    RP-vel kapcsolatban meg hozzatennem a szemelyes tapasztalataimat Lord Calipho RP-PVP serverrol:
    - a szerver indulasakor letrehoztak egy RP channelt. Eleinte egesz jo volt, majd egyre tobb ember felfedezte, es atment egy global general chat szeru tarsalgasi platformba. Mostanaban kb 20 aktiv ember irogathat oda; altalaban semmi erdekes nincs, szoktak hivni az embereket RP-zni, de ez tobbnyire kimerul valamifajta Cantina RP-ben. neha RP guildek is toboroznak itt. Talan a guildeken belul tobb, szervezett RP aktivitas van. Mar tobbszor gondolkoztam, hogy le is lepek errol a channelrol, sokszor van (szamomra) bugyuta ERP - ezt nem ertem, miert jo barkinek is?! Oket olvasva gyakran felteszem a kerdest: hany evesek ezek?!

Szoval osszessegeben nem erzem ugy egyelore, hogy barmi plusszt is nyujtana egy RP szerver egy sima PVP avagy PVE-vel szemben.

Amugy maga a server kozosseg jo, empire sem lehet kevesen a warzone-okbol itelve, es a server population is altalaban "heavy". Tudok nehany magyarrol itt, de ha esetleg valaki innen szinten ezen a szerveren jatszik, akkor irjon egy pm-et itt.
  • DummyBoy
    Nekem is Ati van, nekem nem mindenhol "bőven jó az FPS", árnyékok kikapcs, mert bekapcsolva vége a világnak, nincs AA, és még sorolhatnám.

@Laroa: Amikor én VGA-t kerestem, akkor ebben az árkategóriában nem volt nvidia kártya ...
  • j0nNyKa
    de az nem érdekel senkit, ha valami jól működik, mert nem lehet rajta rinyálni
    úgyhogy tévedsz, nálad nem működik jól a játék ati kártyával, te csak ezt képzeled.
  • Marfy
    Ha 3dmark pontokkal akarsz fütyit növeszteni akkor Ati, ha játszani is szeretnél akkor Nvidia.
    Milyen jó szmájli :D
  • darth devil
    Érdekes, nekem ATI van, és semmi gondom vele, mindenhol bőven jó az fps.
  • Omlás
    +1
  • Laroa
    Kurvára uncsi már amúgy az ATIs sírás. Akinek nem tetszik vegyen nvidiát.
  • Etelkozi Vata
    Áhá, most már értem...

Nagyon szépen köszönöm a választ.
  • Laroa
    RP = roleplay, szerepjáték. Tehát a játékosok a különböző cseteken is úgy írkálnak és viselkednek mint a karakterük.
  • Tyrpak
    Rövid körbekeresés és benchmark nézegetés után...
    8.95 januar 17-nél tartanak, hogy az a legjobb, viszont az is még csak BF3 optimalizációt tartalmaz, swtor-ról egyiknél sincs szó.

És a 8.95-ből lesz majd a 12.3 március végén.
  • Etelkozi Vata
    Egy abszolút amatőr kérdés egy teljesen noob ruki újonc zöldfülü kezdőtől...

Mi a különség a PvE és a RP-PvE szerverek között?

/Én PvE-n játszom... azt tudom milyen./
  • Bigblind
    A hatalmas nagytudású AMD mérnökök még mindig nem tudtak egy épkézláb drivert összedobni swtor alá!
  • cain
    nem vettem magamra, de egyetlen empire guildként a hun channel nálunk arra jó, hogy ha valaki csatlakozni akar, lett légyen az új játékos, vagy alt karakter, az megtaláljon minket.
    hogy repeknél mi megy, azt meg leírták előttem.
  • PiszkosFred
    #35268 #35268
    Koszonom a korrekt valaszokat (Sam16 neveben is), azt hiszem innentol kezdve tisztaban van mindenki Nightmare Lands, es a Hidden Beks server - a ket legnagyobb magyar pve populacio - jelenlegi helyzetevel.
  • PiszkosFred
    Elmeny veled tarsalogni :) En szemely szerint lesz*rom azt a servert es az ottani helyzetet/kozosseget, mashol jatszok es nem tervezek rerollt (ujat). Egyszeruen csak unalmamban (sok penz keves meloval - tudom, az en anyamat) probaltam annyiban segiteni az elottem kerdezonek, hogy lassa tisztan, mire szamithat, ha oda kreal egy uj karaktert, hun(garian) csatorna hianyaban. (oke, swtor.hu forumon ott vannak a guildek, de legutobb mikor neztem, nem szerver szerint voltak, es/vagy a topiknevben nem jeleztek a guildek a servert, nem egyszeru egy kezdonek).

Koszonom a valaszaidat, jo cel vezerelt, nem kotekedni akartam vagy ilyesmi.
  • nowan
    Nighmare Lands extra információk:
    - van egy kicsi, harmadik rep. guild is. A neve most nem ugrik be.
    - A hun csatin tényleg kicsi az élet, arra a guild való.
    - Mindegyik guildben vannak alacsonyabb szintű karakterek. Nagyon casual player/alt.
    - Nem különcködés volt, az egyik quild nem mehetett volna a saját nevén a Hidden Becksre. Másik név vagy másik szerver.
  • weky
    Van élet a magyar channel is a Nigthmare-n, elég sokszor mennek a közös csapatolások. Létszámilag is egészen jól állunk, a Resonance klánból összesen 3 ember lépett le az első hónap után.

Van egy negyedik magyar klán is a szerveren, a Hungarian Jedi Council, láttuk pár tagjukat, de sokat nem tudunk róluk.

Sacc per kábé a NL magyar létszáma 200-250 fő körül mozog, a többség köztársasági oldalon.
  • j0nNyKa
    Hja igen, amolyan képregényszerűen egy rövidke story (big respect Re'pa a próbáért :D)

Re'pa: Szerintetek ha itt ugrok egy nagyot előre, rá tudok chargol-ni arra a mobra?

Eloryn: Simáááááááááááán!

...

Mindenki:

• Witcher
    Nem haragszom, leszarom! Azt teszel amit akarsz!
  • DummyBoy
    @Tyrpak - és más Ati tulajok: Ezt jó lenne kideríteni, mert akkor én sem szarakodok vele, felrakom azt ami a legjobb és kész ... De neten rákeresve nekem több találat is volt, hogy a 12.1 privjú teljesítménynövekedést hoz SWTOR-ban, ezért azt használom ...
  • BrandonLee
    Végülis te világosítottál fel! Nem tudtam hogy a win7 alapból tartalmaz ati drivert, mert sosem uninstalláltam! De örülök hogy most megtettem!
  • j0nNyKa
    Jó most ezt te hajthatod nekem 3 percenként is, nem fogom összehasonlítani a hardware-es/software-es tudásodat az ati (amd) mérnökeivel. Ha nem haragszol, most így látatlanban őket tartom inkább hozzáértőnek.
  • DummyBoy
    Ati, én így szeretlek ...

Mellesleg vicces, az Ati mindig híres volt arról, hogy keményen purgálni kell a rendszerből a drivert (Sweeper és társai ...) különben ottmarad ... Szóval valszeg ezért mehetett ...

A 12.1a driver uninstall után nekem pl: használhatatlan lett a desktop, valami félbites színmélységet generált, csökkentett módban sweeper-el tudtam rendberakni ...

Elkezdtem olvasgatni ezügyben és találtam egy Atiman uninstaller nevű programot, amit sokan istenítenek, nosza, ki is próbáltam ...

2-ik használat után kékhalál, (csökkentett módban is ...) isten áldja az automatikus rendszervisszaállítót, ugyani pont tegnap előtt készített visszaállítási pontot, a 2 driver installos pont teljesen halott volt ...

Most 12.1 whql van fent, de kipróbálom a 12.2 privjút, aztán megnézem mit lép a züsztem ha driver nélkül használom ...

De komolyan mondom ez vicc ... (Az már más kérdés, hogy most találtam egy topikot a hivatalos fórumon, ahol páran sírnak, hogy game közben megy a VGA rendesen, WZ-k alatt meg 30% terhelés alatt ... Még nem néztem, de lehet én is letesztelem ... )
  • Witcher
    Hidd el Tamás, működik! És igen jelentős a javulás! Az ATI sajnos nagyon rossz úton halad!
  • Laroa
    rerollal na. Nehéz szó így reggel :)
  • Tyrpak
    Köszi az infot.

Verziószám alapján ez a 11.11 WHQL driver.
    Ami sajnos azt jelenti, hogy még mindig a 11.11a a legjobb, ha nincs CF-ed. :(

Este letesztelem, hogy milyen a 12.1 preview-hoz képest.
  • Laroa
    Nem vesztetek semmit egy rerorral. Seperc alatt fel lehet húzni egy új karaktert 50re.
  • cain
    még mindig átjöhettek. ;)
  • Marfy
    De akár lehettünk volna egy szerveren is, több ember több lehetőség, csak hát így alakult.
  • Laroa
    köszi
  • cain
    3 guild van, abból egy empire. mégis mekkora életet vársz egy custom channelen?
  • j0nNyKa
    én azért megnézném, hogy driver nélkül a fullos beállításaimmal mit kezd a rendszer :)

jó lenne, ha csinálnátok még páran ilyen tesztet, és lehetőleg ne frapsozzatok, ott van a játék beépített fps mérője (ctrl+shift+f - bal alsó sarokban jelenik meg)
  • Torzonborz
    leszeded a fent lévő ATI drivert , restart és automatikusan telepíti.
  • Witcher
    Uninstall ati driver!
  • Laroa
    Hol érhető el a microsoft driver? :)
  • Witcher
    lol az ati nagyon nagy bajban van! Kínt, szenvedést , halált látok!
  • PiszkosFred
    Nem tudom, csak kerdezem, sose jartam azon a serveren. Azt mondjatok a hungarian/hun-t nem hasznalja ott senki, ami furcsa, de megis van 200 magyar arrafele, ezert kerdeztem, hogy mennyire zart az ottani kozosseg. Uj jatekoskent ha valaki ott kezd, es nincs szintezo guild ott, se aktiv hun channel, akkor nehez lehet a kezdeti par szint. Akarmennyire is "barrens chat" jellegu neha a hun(garian) chat egy-egy serveren, aki normalisan kerdez, kap ra valaszt mindenhol.
  • Bigblind
    Kipróbáltam én is és nem akartam hinni a szememnek!
    12.2 driver

Microsoft driver

Engem meggyőzött, maradok a microsoftos drivernél! Ez a különbség azért drasztikus! De milyen vicces már!!
  • Laroa
    A rendszer nem jó így, ez teljesen világos, mert hiába pvpzel 24/7, ha hiába nyitogatod a champ zsákokat.. Én szerencsésnek érzem magam, mert nem sok duplázódásom volt és egészséges 4 zsákból 1 champ cucc arányom volt kb. végig.
    Remélem átgondolják ezt az egészet, meg örülnék ha bevonnák az exmythiceseket a pvp fejlesztésbe, mert a warhammer rendszere tényleg jó volt. Bár ott is csak fegyver szempontból. Azért a contriból eső aranyzsák ott is elég vicckategória volt, főleg mikor úgy volt 500as contributionom, hogy semmit nem csináltam, csak az utolsó pillanatban odaértem mondjuk egy keep ostrom végére
  • Droughert
    Van erről topic, már régóta. Olvastam olyan "szerencsés" emberről aki 25champ zsákból 1db itemet nem kapott, a másik véglet meg, amikor 7 nyitott zsák után majdnem full setben volt a srác.. Szóval tudnak ők erről, a kérdés az, hogy szerintük is rossz-e a rendszer, vagy csak sírás ami megy részünkről?