60890
  • Kasadya
    ez ám a válasz......kb. olyan mint OV mai parlamenti viszontválaszai....
  • picket
    A felsoroltak nem alap mmo elemek (nem attól lesz mmorpg, hogy van guild achievement rendszer). Az engine az olyan amilyen, majd amit tudnak javítanak (mindenki úgy beszél róla, mintha vasbetonnal körülvett titánium ötvözet páncélszekrény mélyén lenne eltemetve a Csendes óceán legmélyebb pontján... hát nem, ha valami baja van, akkor azt is lehet reszelgetni). Álló mobok vannak. Sőt, a nagy részük áll. De ti arról beszéltek, hogy mindegyik áll. Szerintem másik játékot játszunk. Content hiánya? Mind a 8 kasztot végigtoltad minden bolygó összes küldetésével, mindent felfedeztél, nem csoda, ha unatkozol. Ezredszer is csőjáték. Állj ki Tatooine közepére és ott ordítsd a sivatagba, hogy csőjáték. Mantrázzátok a hülyeséget, így az a csomó dolog amiben igazatok van elveszik a süket duma tengerén.
  • N1ggA
    Amit páran leírtok, hogy mire vágytok (repülő mount, mi van a hegy tetején stb.), az nagyon nagy elvárás, amit sose kaptok meg. Ilyen dolgokat a való életben kell csinálni. Aki a játékkal nem az életében fellépő hiányokat akarja pótolni, csak szórakozni akar, annak teljesen megfelelő. Ugyanez van a grafikával is. Aki szépet akar látni, menjen el kirándulni, elképesztően szép helyek vannak Mo.-n is. Sok kontent van a játékban 50en is, de csak napi 2-3 óra játékra.
  • SuLtAN17
    Csak a bloom és a shadow kikapcsolás okoz komolyabb teljesítmény növekedést. A sharder complexity még talán, de igazából nem érdemes azt sem piszkálni. A kártyád tűnik elég kevésnek, de igazából ha sokkal jobb gépet veszel, ilum tömeg pvp fog laggolni, wz mondjuk nem.
  • Kasadya
    mert ez is mint sok más "egy kurvára letesztelt,korrekt,balanszolt" képesség.....

• Hotszósz
    Üdv!

Lenne egy nagy problémám a játék közepes grafikán akad (7-15 fps) a warzoneokon, illetve néha fleeten, holott simán egy bolygón fejlődésnél, farmolásnál teljesen normálisan megy (40-50 fps) fogalmam sincs mi lehet a gond megpróbáltam már szinte mindent driver friss. vettem ramot is a gépbe most 2 helyett 4 giga van. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.
    A gépem:
    alaplap: asrock p45de3
    cpu: intel core duo cpu e7600 3.06 Ghz
    memória: 4gb ddr3 1600mhz
    videokártya: nvidia geforce gts 250 1024mb

A válaszokat előre is köszönöm.
  • Alienator
    Azzal bukta el a BW hogy azt hitte, az SW név elviszi a hátán. Így van, nincs idő korrigálni ennyi mindent. A legalapvetőbb (!!!) MMO elemek nagy része vagy kompletten hiányzik vagy szarul működik. Végigjátszod és kész. Ennyit ér. A pvp-t, a klánrendszert vagy kláncsatit (ahonnan nem lehet invelni LOL-e?), a kusztomizálhatóság hiányát, az engine-t, a dinamikát (álló bambuló mobok) a lootrendszert (normálban kiosztja a game a hatodik columi fejest valakinek, másiknak meg még csak kék van), a content hiányát, a statikusságot, a cső játékmenetet, a milliárt bugot, az ATI dolog stb... ne, javítják ki 1 éven belül.
  • Rhilen
    Igazad van, nincs idő, de így működik. Lehet szeretni, nem szeretni; itt a fórumon a "hogyan kellett volna megjelennie / hogyan kellene most csinálniuk" és egyéb világmegváltó értekezéseknek semmi értelme.
  • QuippeR
    érdekel ez valakit itt az sg topikban? nem.
  • TDC Geronimo
    Ezerszer el lett mondva már itt is és minden friss MMO topikba, hogy erre a mai világban NINCS már idő. Pár hónap és itt a TERA, GW2, secret world meg még fene tudja még mi. Egymás hegyén hátán jönnek ki az mmok. Hiába lesz ebből akármi is fél-1 év múlva, ha elveszti a kezdeti előfizetők java részét. Márpedig el fogja, pont azért amiket leírtam. Legalább az alapvető MMOs ficsőröket belepakolhatták volna launchra, hogy ezt ne fél év alatt kelljen "átalakítani" MMOvá, amikor már rengeteg előfizetőt elbuktak. Meg fog bukni? nem. F2p lesz? nem. Drasztikus játékosszám csökkenés lesz fél éven belül? Valószínű igen.
  • z3d
    Megint no offense: az, aki elspaceli a szövegeket, a bolgyóküldiket nem tolja le, csak a class küldiket, a többi xp pvp, az valami olyasmi nekem, mint ha Counter Strike-ban csak de_aztec map, csak CT oldal, csak defuse. Pedig a CS ennél kicsit több dolgot tartalmaz.
    Saját döntés alapján skippelitek a tartalmat, nyilván így unalmas lesz iszonyat gyorsan.
  • darth devil
    Ha már világvége, az csak jót fog tenni a játéknak, ha a fele szervert megszüntetik esetlegesn 3-6 hónap múlva.
  • Rhilen
    És ne feledjük egy alig 2 hónapos játékról beszélünk... ha elég időt adunk neki - türelmesek leszünk - még bármivé kinőheti magát. Vannak hiányosságok, de
    1. ha még több dolgot belepakoltak volna, éveket kellett volna még várni kiadásra, közben elavul (grafika, motor, stb.)... költségek meg csak nőnek.
    2. mindig lesznek olyan területek , amiből még több kell. Kiadás után ezt próbálják felmérni, hogy ne céltalanul fejlesztgessenek mindenfélét. Valószínűleg ez a fázis van: prioritások, milyen content jön a jövőben (játékosszám alapján).
    3. tény ami tény, akinek a hangulat nem jött át, fél év múlva se fog :)
  • Laroa
    Riftnél is ment a világvége hangulatkeltés, aztán a mai napig él és virul a játék.
  • z3d
    No offense, de ha vége is lesz 3-6 hónapon belül (amit én személy szerint kötve hiszek, hiszen annyi pénzbe került, hogy az EA nem fogja veszni hagyni), addig egy "pár" ember (köztük én) igen jól szórakozunk.

Én értem, neked (meg pár embernek) mi nem tetszik, lehet igazatok is van. Nekem meg tetszik xyz dolog, és nekem is igazam van (attól függetlenül is tetszik, hogy nagyon sok dolog sztem is elcseszett). Amíg belogolok, és élvezem a játékot, addig fizetek. Akármennyire is szeretnétek, egyenlőre nem tudtok meggyőzni az ellenkezőjéről, és mivel jelenleg saját magam fizetem a havidíjat, én döntöm el, meddig játszom, és nem más. Pontosabban az EA/BW is dönthet úgy, hogy leállítja a szervereket, de erre egyenlőre csekély az esély.
  • Kasadya
    már nemtudok belogolni úgyhogy passz,de azt tudom,hogy a sage-em-el vertem a space-t csak a classküldiket csináltam meg egy adott helyen és a BH-val is ezvolt a helyzet mig eljutottam 17-ig....sőt 50-hez közel már a főkarival is erősen "shortcut" okkal nyomtam a küldis videókat....

• darth devil
    Mert alderaant még mindig nem tud megnyerni 4 ember, ha a másik 4 hülye.
    Amúgy biztos bennem van a hiba, vagy az sok L2-es év okozta, de ott mindig volt egy ganker party, aki kereste az enemy klán playereit. Teljesen mind1, hogy egyedül voltak, partyval, mobbal a nyakán stb stb.
  • picket
    Nyilván lehetne új dolgokat kitalálni, csak az kockázatos. A jól kitaposott ösvényen haladni egyszerűbb.
  • picket
    Falak ugyanúgy ott voltak wow-ban is, csak ez egy sci-fi, itt szögletesebbek a dolgok, ezért feltűnő. Egyébként szabadabban lehet mozogni, mint wow-ban a repülő mountok előtt.
  • Laroa
    "mert láthatatlan falak,tereptárgyak,épuletek úgy vannak elrendezve,hogy egy adott részében tudsz csak mozogni a zónának..."
    Ilyen volt a wow pl. amíg be nem hozták a repülő mountokat. És remélem ezt a hibát sosem követik el swtorban.
  • Alienator
    Ennyi.
  • Phoboss
    eddig csak olvastam az itteni hozzászolásokat, de nem nagyon írtam... minden mmo játék arról szól, felhúzod a karit x szintre vagy pvezel vagy pvpzel... geart farmolod kövi patchben meg jön az új gear és farmolhatod tovább.. kiegészítő jön utánna lvling megint x szintig ás újra pvp vagy pve új gearert.. valakit ez köt le.. nekem 7 év wow után elég volt... most swtorban is ugyanez tetszik az egész világ új meg minden csak ugyanaz lesz max szinten mint wowban... farmolás megint.. wow eleje volt jó utánna lebutitottak leegyszerüsitettek mindent.. mindenkinek megvan a maga véleménye nekem ez... valakinek tetszik a játék valakinek nem.. nekem tetszik mert új világ, de belegondolni hogy 50en is az lesz, mint wowba, de sajnos nem lehet új dolgot kitalálni... mit ?..
  • Kasadya
    még annyi,hogy a "CSŐ" nem azt jelenti,hogy 10-es karival nem mész be a 20-as zónába ,mert a játék 10-en egy adott helyen tart hanem azt,hogy a 10-es zónában nemtudsz mindenhova eljutni,mert láthatatlan falak,tereptárgyak,épuletek úgy vannak elrendezve,hogy egy adott részében tudsz csak mozogni a zónának....
  • Tyrpak
    Ja tényleg, ha lehet egy ilyen kérdésem, neked mennyi a /played a fő karidon, meg az altokon?

És mennyi idő volt végigjátszani bármelyik nem mmo rpg-t?

Részemről Fallout 3 84 óra, DA:O 100 fölött, DA2 47 óra + 8 óra a kiegészítők.

SWTOR: 130 óra főkarin, és pár altban van már 20 óra is, összesen 200 fölött. Hogy mit fogok csinálni 1-3 hónap múlva? Valószínűleg növelem a /played mennyiségét az altokon.
  • Laroa
    Szegény Crassust teljesen beszippantotta a játékvilág. Amit ő leírt azt a való életnek hívják, ahol el lehet menni kirándulni, túrázni, felmenni a felhőkarcoló tetejére körülnézni, stb...
  • SuLtAN17
    Nem tudom lehetséges, a következik nagy patch-ig biztosan várok, aztán akkor majd meglátom. Nekem egyelőre ez a napi kb. 10 wz, és egy kis ilum elég. Abban igazad van, hogy ha 2* ennyi időm lenne erre a játékra nem biztos, hogy élvezném, bár én rühellem a pve-t szóval ott is lehet még időt elba*szni.
  • Kasadya
    nah te például normálisan leirtad mi fogott meg...speciel én ugyanezt tettem 5-10 WZ naponta és már kapcsoltam is ki....és rájöttem ezért baromság havidijat fizetnem....te jelen állapotodban úgy érzed,hogy ez 1 hónap mulva is elég lesz a kikapcsolódásra neked?
  • Pacho
    Ezt a játékot sosem fogják neked megírni. Ez kb. olyan játékos szabadságot feltételez, mint a régi szép idők szerepjátékai.

(Meg ha leprogramozzák a hegyet, az lesz a következő kérés, hogy mi van a hegy gyomrában, meg a felhőkarcoló teteje utáni kérdés, hogy mi van a csatornában, meg az "outer rim"-en túl. Persze tök fasza lenne, de az már nem mmo rpg, hanem virtuális valóság, vagy miafasz. Mindenkinek tetszene, imba lenne, de ilyen sztem még 10 évig nem lesz)
  • Tyrpak
    Utolsó játék, amiben ezt megtehettem, az a City of Heroes volt, ahol oda repültem ahová akartam (jó, a super speed + super jump karimat jobban szerettem).

Ami swg-t illeti. Nekem konkrétan az az emlék jut eszembe, hogy megyek dantooine-on, sehol semmi, néhol egy-egy player city, de az már lassan azt várom, hogy leesek a térkép szélén, vagy a túloldalt körbeérek, mert annyira üres, tartalom nélküli. És ebbe a tökéletes ürességbe muszáj volt berakniuk naboo-t és jabba palotáját, amiket mindenki csak themeparknak emlegetett. Tehát ennyit a sandbox-ról.

• Kasadya
    teljes dead end itt bármilyen normálisan megfogalmazott kérdést feltenni vagy mások véleményét megkérdezni...
    részemről vége és majd megjátjuk kibirja-e a játékos közönség 3-6 hónap mulva,hogy az egyhelyben álló NPC-k mit mondanak a Chiss nőkről 63523.-ra....
  • SuLtAN17
    Jézusom, ritka eset fog következni, de egyetértek az SL-esekkel. A kb 4-5 évig wowoztam, és az akkora csőjáték, hogy nehéz megfogalmazni. Tény, hogy a Terrában ránézésre, videók alapján jobban él a környezet, de ez még önmagában messze nem siker, főleg EU-ban. Ezt a manga szart kevés komoly high-end guild fogja acceptálni, gw 2 szintúgy ilyesmi talán kicsit finomítva. A wow meg fáradt mindenki pro mindenki mindent tud, az aréna agygyilkos a raid meg unalmas (legalábbis számomra). Nem lesz itt megváltás, ha nem tetszik quit swtor aztán várjátok a diablot 3-at, amit szerintem még 2015-ig tolnak. Riftről nincs komolyabb véleményem, de videók alapján egyáltalán nem fogott meg. Egyébként attól függ ki mire használja ezt az mmo-t. Én beloggolok napi 8-10 wz-re egy kis ilumra, ami 2-3 órában benne van, nekem ennyi elég. Lehet, hogy ha ráérnék napi 8-10 órában swtorozni nem tudna túl sok lehetőséggel kecsegtetni.
  • Laroa
    "És miért ne írhatná ide az sg magyar swtor fórumba, miért kéne felmenni a hivatalos oldalra? "
    Azért mert a bioware alkalmazottak nem olvasnak sg.hu-t. Tehát, a vég nélküli sirámaid sosem találnak meghallgatásra, max együtt tudtok bólogatni a veled egyetértőkkel, hogy ezt a játékot elrontották, borzasztó, és még a remek építő ötleteitek sem kerültek be a játékba.
  • picket
  • Rhilen
    Hangulatot visszaadja: X-wing, Tie fighter, X-wing alliance, Kotor 1 és igen, SW:TOR :)

• Ferro_TwL
    "Egyébként meg össze lehet ülni szépen, és megírni egy jobb sw játékot, ha nem tetszik"

Ennél ostobább válasz nincs. Fizető vásárlók vagyunk, ha nem tetszik a termék jogunk van panaszkodni, vagy építő jellegű kritikát megfogalmazni, vagy simán megunni és abbahagyni.Ha veszel egy új autót és 10km-ként lerobban és panaszkodsz miatta, akkor is az lenne a válaszod, hogy csinálj te jobb autót? És miért ne írhatná ide az sg magyar swtor fórumba, miért kéne felmenni a hivatalos oldalra?

Én csipem a játékot, de rengeteg, rengeteg hibája van, és nem csak a bugok, hanem a játék tervezésében már elcsesztek egy csomó dolgot, szar engine-t választottak stb. Most jól áll viszonylag a játék, mert egy MMO vákumban jött ki, de ha jönnek az új MMO-k és csak fele olyan jók lesznek, mint amit várunk tőlük, rengetegen fognak elmenni.
  • Tyrpak
    Tehát a rift, ahol szintén a küldik által kijelölt nyomon mész, és ha elkalandozol (pl mert segíteni akarsz az inváziót elhárítani), akkor bedarálnak a 2-3 szinttel magasabb mobok is.

Vagy a wow, ahol a régi zónákban végeláthatatlan órákon keresztül futhatsz, mielőtt playert látsz, és a mobok egy helyben állnak, jó nem négyes csoportokban, hanem egyedül.

Végiggondoltátok, hogy mit vártok el a játéktól, és hogy az mit ad?

Nekem pl van időm megállni, hogy a bázisokon meghallgassam, hogy az npc-k miről beszélgetnek egymással (hoth-on egyik helyen pl a chiss nőkről)

És nem fanboi-ok vagyunk, csak a ti elutasításotokhoz képest tűnünk annak.
  • darth devil
    Játszatok EVE onlinet az nem cső játék.
  • Laroa
    Hülyeséget beszélsz, de lusta vagyok ahhoz, hogy kijavítsalak.
  • Kasadya
    az ahol felülök egy lóra,úrhajóra,,léghajóra,pegazusra anyám kinjára és oda megyek ahova csak szeretnék...ha látok egy hegyet és kiváncsi vagyok mi van a tetején gond nélkül odamehetek...ha ugyanez a kivancsiág ragad el,hogy mi lehet a felhokarcolo tetején akkor oda is feljuthatok...

a hangulatot a szintezés közben úgyahogy átadja viszont ki is ábrándulok mikor a tudattalan egyhelyben álló 82. mobcsoportot kell levágnom.....ráadásul mindig ugyanaz a kombináció.
  • Omlás
    No én azt hiszem most skippelem a témát meg a topicot nem akarok több melót kreálni Nephinnek így is lesz dolga :]]]]

No meg holnapra is kell valami olvasnivaló :D