60882
  • cain
    lehet, hogy updatelték a launchert is, és a megváltozott file miatt a tűzfalad letiltotta.
  • cain
    sok értelme nem volt nagyon elkószálni, mert nem volt semerre semmi. max annyi, hogy el tudtál csalni néhány vadászt az ellenséges romboló/cirkáló oltalmazó tüze elől, ha nem volt valami nyílt, vagy rejtett időlimit a küldiben.
  • xxisyxx
    sziasztok egy olyan próbléma merült fel hogy most a heti karbantartás óta ne mtudok bejelentkezni a játékba elinditom a launchert és terjesen szürke az egész id pw-t be tudom irni login rá katintok és azt irja ki hogy server not responding ujra is raktma de nem változott semmi és mostani heti karbantartás óta csinálja
  • Boncmester
    Az adott területen bármerre mehettél. Kb olyan a különbség, mintha a gokartozást akarnád összehasonlítani egy hullámvasúttal.
  • cain
    itt az űrharc árkád, ott meg taktikai rts. persze, hogy nem lesz olyan.
  • cain
    nem repkedhettél mindenfelé. volt egy adott terület, jellemzően valami nagyobb űrhajó/állomás közvetlen környéke. nem mehettél át másik űrállomásra.
    de tényleg, itt zsinóron húznak, ez igaz.
  • Boncmester
    Az SWTOR űrquestjei olyanok, mint a Tie Fighterben? Hogy lenne már olyan? Az SWTOR űrquestek olyanok, mint a Rebel Assault 1-2-ben a küldetések.
    A Tie Fighterben mindenfelé repkedhettél, itt meg egy sínen mész, és mindig ugyanaz jön ellened. Kb csukott szemmel is meg lehet csinálni a questeket...
  • Boncmester
    Na ezaz, pont, hogy más célözönség. Emiatt itt sosem lesz olyan űrharc, mint abban.
  • cain
    az swtor űrquestjei szinte egy az egyben olyanok, mint egy átlagos küldi a tie fighterben.
    van abból is olyan, amit ha leültetlek elé, nem fogsz megcsinálni sem elősre, sem tizedszerre.
  • cain
    eleve más célközönségnek készült. egyébként meg messze nem kell mindenhez érteni a boldoguláshoz. pvphez nagyon jó standardfitteket lehet leszedni netről is, evemon és evehq pedig az alapján össze is állít neked egy tanulási tervet. ezt akár egy tapasztaltabb corptárs is beállítja neked, sőt inkább az a ritka, hogy egy kezdő teljesen önálló kútfőből álljon neki. fitt tehát van, tanulási terv szintén, innen már csak némi isk kell a pvphez.
  • Boncmester
    Igen, de a lényeg, hogy bonyolultabb, mint az SWTOR űrquestje, pedig én beszélgettem olyan emberekkel, akiknél az is kiverte a biztosítékot, mert nem tudták megcsinálni a küldetéseket benne. Ez az SWTOR célközönség.
  • cain
    annyira nem. kell hozzá némi gyakorlat és rutin a pvphez, de senki sem született úgy, hogy mindenhez ért, de megtanulható. persze a játék komplex, minden eleme az, mert ez a célközönség igénye, és mert benne van 8-9 év kiadás utáni fejlesztés, de pvpzni már viszonylag alacsony szinten el lehet kezdeni, mert egy rifterhez/drékhez nem kell sok, hogy bele tudj ülni, és irány lowsec, lehetőleg ne egyedül. aztán ha már belejöttél, és megtanultad, hogy melyik hajó jó eséllyel mire van fittelve (van elképzelésed róla, mivel lőnek vissza rád), és amiben ülsz, azzal mi ellen van esélyed (aktív fittes hajóval szólóban nem ugrunk neki pl. cursenek), nyomhatod akár 1v1ben is, csak ne feledd az alapigazságokat: sose repülj olyan hajót, aminek elveszítését nem engedheted meg, és mindig legyen naprakész klónod.
  • Boncmester
    Nem szimulátor, de nem is olyan, ami egy "minigame" lenne. Jó sokat kellene hozzá tanulni, és szerintem az átlag SWTOR játékos kiakadna rajta.
  • Boncmester
    Mi a BS2, az A10 és az FC? :)

Amúgy modern harci repülő szimulátorra gondoltam.

Live for Speedet vágom, meg az rFactort is, de ez utóbbi kicsit sufni játék (és talán az előbbi is?). Mármint tök jó, de nem a nagy játékkiadók csinálták, fejleszthetsz bele mindenfélét, amit akarsz, szóval ez tényleg már a HC gamereknek szól, és kb ezek is fejlesztik maguknak. Akik meg régen szimulátorokat fejlesztettek, mint pl a codemasters, azok már csak ilyen arcade fosokat csinálnak kb, amik PS-en meg X-Boxon is futnak.
  • z3d
    Nekem nem jött be az EVE (bár az időfüggő tanulási rendszer vhol szimpatikus), ahogy lentebb írták, egy jó kis Freelancer/mostani űrjáték irányítás már simán jó lenne.
  • darth devil
    Nem is mondta, h szimulátor, hanem h bonyolult.
  • cain
    az eveben a harc aztán legkevésbé sem szimulátor.
  • z3d
    Ha már autószimulátor: Live for Speed.
    Az nagyon brutál szimuláció. (nekem az már túl HC game volt :P)
  • z3d
    Az előbb is erre céloztam: az xwing meg a tie fighter nem volt azért az a hatalmas agymunkát igénylő game :) Az talán nem megerőltető senki számára, hogy néha a pajzsról tolni kell a lézerekre energiát, meg fordítva :P
    Bár...jobban belegondolva az SwTOR communityba...izé..hagyjuk :)
  • DummyBoy
    Egy pillanat:

A szimulátorok rétegjátékok ... sosem szóltak a tömegeknek. Ennek oka qrva egyszerű, mégpedig az hogy nem olyan egyszerű gyorsan sikerélmény elérni velük mint az árkád játékokkal, valamint sokat gyakorlást, olvasást és tanulást igényelnek.

De az X-wing és a Tie fighter a maga "komplexitásával" azért messze nem atomfizika ... pár "skillel" plusz pár addisönel dologgal (Hull integrity, shield, energy + ágyúk energiája ... esetleg ezek variálhatósága ...) elég jó kis cuccost lehetne ebből generálni ...

@Boncmester: Rise of Flight? IL2-CoD? BS2, A10? Sőt, elvileg FC-nek is jön új változata ...
  • Boncmester
    A Syndicate-nek most jött ki valami új része (mondjuk én nem is ismertem az előzőeket, meg lehet, ami most jött ki, nem az, amire te gondolsz). De amúgy tökre egyetértek, manapság filmekből is csak a csilivili dirdurra mennek rá, meg a játékok is csak erre sajna, többségében.
    Mindent szar konzolra csinálnak, mert a gyökér amcsik még a PC-t se képesek bekapcsolni, meg árkád az összes program.
    Utoljára értelmes (harci)repülőszimulátorral kb a Falcon 4.0 korában játszottam, ami már 10 éve volt kb, de rendes autószimulátor sincs. Még az új Civilization is szerintem le van butítva kissé a régiekhez képest :(
  • Bhalage
    xwing meg a táj fájter. wtf
    nem tudom ti hol eltek, de sztem a piac 80-90%at gyökér degenaráltak teszik ki. azaz nekem degeneráltak; problémamegoldókészség- , IQ-, EQ nélkül. mert ma ők "normálisak". hol érné meg kiadni ha senki nem veszi meg, mert nem tudja végigjátszani?
    hol van ma egy szimulator nagyobb tömegeknek, hol van a vadiuj technologiakat (csilivili gfx dx11 stb) felvonultato uj strategia, vagy reboot xcom, syndicate (LOL???) vagy barmi ami nemcsak szep, de jo is, es esetleg taktikus, vagy sok gomb nyomogatos.
    sandbox mmo? csorikam eltevedne baszod!

emberek nézzétek már meg a trendeket - komplexebb jatekok? MINORITÁS már egy jóideje.
    SW francise is jocskan elkurvult. force unleashed? kicsit too much de a konzol generacionak ez kell. dobd el az agyadat es merhetetlenül puszticss. azert lehetett volna abbol is tobbet kihozni

na mindegy sztem xwing SOHA tobbet nemlesz mert nincs ra piaci igeny
    fastfood kell a nepnek

na goz off tolok egy cigit azt goback to worx :D
  • DummyBoy
    Valahol egy messzi messzi galaxisban én olvastam olyasmit, hogy a zűrharcon külön munkálkodik egy csapat, hogy "meglepetést" okozzanak.

Mivel egyszerűen nem hiszem el, hogy egy ekkora lehetőséget kihagynának, inkább úgy érzem hogy a jelenlegi űrharc azért került be minijátékként, hogy legyen valami.

Majd később mikor már a normál cucc "aránylag" rendbenvan, akkor lehet robbantani egyet vele.

Ha minden benne lett volna a legelején, akkor 1 hónap múlva a nólájfer MMOprők valszeg nekiálltak volna hisztizni, hogy nincs kontent, és mentek volna a következőre.

Előbb utóbb mindenki eljut majd oda, hogy az általa tervezett karakterek kész vannak, 50-esek, full PVP és PVE gearben, és akkor kell valami "új" kontent ...

Egy új FP vagy bolygó nem rossz dolog de nem is NAGY dolog.

Egy teljesen új űrharc rendszer pvp-vel, guild battleshipekkel, támadható, védhető, ostromolható és BIRTOKOLHATÓ (valamilyen bónuszt adó) űrálomásokkal amelyek körül mehet az űrpvp, rajtuk pedig a sima pvp (Bizonyos űr objective-ek teljesülése után) ... na ez ütne. (Ugyanez mehetne bolgyókon is persze, űrrészek nélkül ...)

És ez olyan egyértelműen adja magát, hogy NEM HISZEM EL, hogy 10 SW rajongóból legalább 8-nak ne jutott volna eszébe ... HA a BW-nél ezen a projekten dolgozók számának csak 10%-a SW rajongó, már akkor is jó ...

Az persze más kérdés, hogy a világmegváltó 2 betű milyen szinten szarik bele ebbe a lecsóba ... reméljük azért köztük is ül egypár SW fan ...

Amitől tartok, hogy pl: az ostromok, birtokolható területek, bázisok, városok, stb valamilyen szinten kész vannak vagy készülnek ... De arra várnak, hogy elinduljon egy komolyabb elvándorlási hullám, és ez egy jó dolog lehetne amivel sok embert vissza lehetne csalogatni.

A következű jó dolog pedig ugyanez az űrben ...

Szerintem nem az a kérdés, hogy lesz-e ilyesmi ... hanem hogy mikor.

Ha nem lesz, akkor soha többé EA cucc. (Bár ezt BF-nél már megfogadtam egszer ...)
  • Boncmester
    Egy cső űrcsatába eléggé vicces lenne bepakolni a sith és a rep oldalt egymás ellen :P Totálisan újra kéne írni az egész űr részt, kvázi egy normális játékot kéne fejleszteni a játékon belül. Persze jó lenne, ha ilyet csinálnának, de kötve hiszem, hogy megteszik.
  • Boncmester
    EVE-ben van ugyebár űrharc, de baromi bonyolult. Amit ide esetleg be lehetne hozni, az az STO űrharca, ami az egyik legfeelingesebb űrharc volt, amivel játszottam, viszont sajna a Star Trek világra megfelelő igazán, mert ott kb azonos mérettartományú, viszonylag nagy űrhajók vannak. A Star Warsban ennél sokkal nagyobb és sokkal kisebb hajók is vannak, ott necces lenne megoldani olyan formában.
  • MarkBlade
    Ha csak kicsiben gondolkozol mennyiből tart lecserélni a skineket meg kicsit átdolgozni a hajókat. és beereszteni a republic és sith oldalt egy space arénába.. :) nem lenen olyan vészes.. persze lehet sokkal többet is kihozni belőle..De az csak szép álom lenne..
    Igazából nem értem miért nem csinált Lucas egy Xwing vs Tie rebootot tuti siker lenne.. Ha SW világban valami játék cég kap jogokat egyből az elsők között erre hajaz mindenki hogy hu.. Tie.. aztán valami más jőn..
    mert konzolban nincs joy..:S
  • z3d
    Hát az xwing/tiefighter (és a vs rész) nem nevezhető annyira szimulátornak, csak fps nézetű űrjátáknak :)
    Bár az SWTOR közösséget elnézve lehet, nekik ez már a szimulátor kategória :P

cain: melóhelyről csak belenéztem. vmi ilyesmi pont jó lenne, SW köntösben persze :)

darth devil: Egyetértek. Irányítás megvan, modellek megvannak, alapkoncepció megvan. Kérdés, mennyire szívás az űr CSŐküldetéseket (és megint rájövök, mennyire CSŐjáték ez :P) teljes irányításra lecserélni.
  • darth devil
    Nem kell simulator. Freelancer szerű irányítás már megvan. Csak bővíteni kellene. Nyilván sokmindent szeretnének beletenni a játékba, kérdés, h be is fognak e kerülni. Bár szerintem ennek a játéknak mindig meglesz a maga párszázezres játékos bázisa.
  • cain
    when dreams come true..
  • Boncmester
    Ez szép és jó, de azért egy MMO célközönsége nem ugyanaz, mint egy szimulátoré, bár vannak átfedések (pl én :) ).
  • darth devil
    Mindez 1 fps-el. XD
  • z3d
    Ilyenekre gondolni sem merek, max álmaimban. :-)

Vadászgépek egy egy playerrel, cirkálók/fregattok (akár guildhajójk is) sok sok playerrel (lézerütegek, vonósugár, stb stb, ezeket playerek kezelnék). Ezt összeereszteni és menne a harc....
    Nyamiii :)
  • Khabbas
  • MarkBlade
    egy x-wing vs tie mindent vinne..
  • z3d
    Akik akármilyen játék ellen drukkolnak, csak azért, hogy utána elmondhassák, hogy "énmegmondtam", nos, számomra ez a szánnivaló kategória.

Űrcsata IS kéne, meg még pár cucc. Vmi olyan érzésem van, hogy ilyen minimális dolgok hiányoznak, de abból sok.
    A legrosszabb feature ez a nyomorult instance-olt rendszer. Alig lehet látni azonos frakció játékost, ellenfelet meg még ritkábban.
  • PiszkosFred
    Pl, ha egy imperial es egy republic guild harcolna egymassal egy XWING/TIE Fighter szintu minijatekban/pvpben (mai technikaval siman meg lehetne csinalni, nem sok kellene hozza, csak a mostani urhajos minijatekokat fejleszteni picit), az meg tudna tartani az embereket. Es olvasva a jatekosok altal gyartott, neha agyament,neha realis otleteket, van meg potencial ebben az egeszben.

Sajat guild urhajo, amelyeket a guildek raidekkel szereznenek, ugymond elfoglalva es megtartva, mint a regi kalozflottak eseteben. Mennyivel masabb lenne, ha a flottan latnad a guildek hajoit, kisebbet, nagyobbat, stb. Nem a wowos "level X guild" lenne, hanem vizualisan latnad. Ertelemszeruen nagyobb hajo, tobb lehetoseg, mint a wowban a guildperkek.

WoW fel evig, az uj isntakkal, azok farmolasa, raidek probalgatasa, killek, progress, heroicban, no meg a sok casualoknak szolo egyeb - egyelore funnak tuno - ujdonsag, vagy akar ujabb 85-os alt felhuzasa 90-re, esetleg nullarol ha pandat akar az illeto, stb. Fel ev boven meglesz.

Azert nem kellene az SWTOR ellen drukkolni senkinek sem, mert az egeszseges konkurencia csak a mi elonyunkre valik. Ha valaki egyeduralkodo, es nincs aki veszelyeztesse a poziciot, akkor annak nem erdeke, hogy ujabb es ujabb dolgokat talaljon, ki, eleg a kisebb progress is. Minel tobb jelentosebb mmo van a piacon, annal jobb dolgokat fognak belerakni a jatekokba, csalogatva az elofizetoket - es azzal csak mi jarunk jol.
  • MarkBlade
    A panda amúgy is vicc.. ez már egy az egyben a wow feladása keletre. Már dolgoznak a következő MMO-n.
  • Boncmester
    Egyrészt nem hiszem, hogy fél évig mindenki csak pandázna, max pár hónapig tart majd ki az szvsz, másrészt meg egy új bolygó és questek meddig kötik le az embert? 1 napig? És fejlesztik kb fél évig az egészet. Akkor mi az értelme? Nem ez fogja itt tartani az embereket. A guild hajó is jó ötlet, de az sem tart senkit a játékban. Viszont ha játszol más miatt, akkor örülsz, hogy van benne guild hajó.
  • Boncmester
    Így akkor meg egyáltalán nincs értelme a medálnak, ki is lehetne venni. A medált találták ki elvileg arra, hogy az ember odategye magát minden szempontból, mert pl objective-ért is kapsz medalt. Most meg nem fog számítani.
  • N1ggA
    A 4 medált arra találták ki, hogy az emberek végre az objectivvel, ne pedig medált farmoljanak. Ez teljesen korrekt.