60892
-
Jó rég volt mikor utoljára játszottál vele. Azóta rengeteg minden változott (pozitív irányba). -
Bhalage #2133 nem röhögtem, egyetértően mosolyogtam.
amugy mizu -
Chris #2132 Ne röhögj, a who az egyik legjobb mmo volt, amivel valaha játszottam, de sajnos csak 1. szinttől maxlevel mínusz 1 szintig.
-
Bhalage #2131 : ) -
gatyo #2130 Ha így idézed akkor ferdítesz kicsit... Ez pontosan így hangzott el: "ha sikeres akar lenni akkor a wow mintát kellene követnie pve terén"
Megmondták, hogy SWTOR abban fog különbözni a többi MMO-tól, hogy erős történeti szálak lesznek benne egyénre szabva lsd. Dragon Age. A klasszikus tank, heal, dps class elosztás már eldöntött azaz itt is ez lesz. Az endgame részen kell a wow koppintás, azaz ismételhető party/raid insták vagy outdoor bossok és nyilván ezek nehézségnek megfelelő droppokkal. Ez az ami sok embert folyamatosan itt tudna tartani aki PvE-t szereti.
Bhalage: PvP részen az, hogy daoc vagy warhammer tökmindegy szerintem. A lényeg, hogy folyamatos háború legyen oda-vissza foglalásokkal, esetenként nagy csapatokkal és az elfoglalt területeknek legyen valami értelme ami kihat az egész frakcióra, de mégis guild szinten is látható legyen ki a király (egy adott guild felügyeli az elfoglalt részt mint pl. daocban) ez szerintem szinten itt tudna tartani hosszabb távon sok PvP-t szerető játékost.
És mégvalami. A grafikai megoldás SWTOR-ban is sok vitát képez, hiszen 2011-ben ez kicsit kevés lesz majd, de mégis tudják, hogy a wow sikerének az egyik eleme is ez volt. Azaz alacsonyabb gépigény mellett is folyamatos animációk, mind a playereknél mind a moboknál (nyilván kisebb bugok még vannak a mai napig is, de összességében a legjobb még mindig. Talán az AION volt aki ebben megközelítette a sokkal szebb grafika ellenére is, de később nagyobb létszám esetén instabillá vált a motor). Azaz ebben is a leendő sikeresség irányába indultak el. -
Amúgy nem vészmadárkodni akarok, csak éppen az SWG után már várok egy olyan SW mmo-ra ahol huzamosabb ideig is úgy tudnék játszani, hogy ne azon agyaljak, hogy befizessek-e még 1 hónapot. -
Sajnos ezt mondták a Warhammer Online-ra is, pedig nem sok olyan kitalált világ van ami ennyire a végletekig ki lenne dolgozva. Ráadásul a WHO készítői egyszer már bizonyítottak egy másik MMO-ban, mégis megbuktak ezzel mert a játék összességében valahogy nem sikerült. Vannak benne pedig zseniális ötletek, jól átgondolt rvr, de valahogy nem jött össze nekik. -
Ha már azt mondogatják hogy wow verő, akkor az már rég bukás. Kb minden mmo-ról azt mondják ami kijön mégis sehol sincsenek... Nem szabad emlegetni ezt a wow verő dolgot. Aki meg rég óta wowozik biztos nem fogja abbahagyni az új expanzió miatt. Sőt szerintem akik abbahagyták azok vissza is térnek 1-2 hónapra. -
Bhalage #2126 nem lesz WOW-vero, mert a WOW is kijon egy expanzioval nomeg a WOW-fanok annyira ragaszkodnak a mindennapi loot adagjukhoz, hogy nem fognak valtani. nem feltetlenul baj. -
Bhalage #2125 eltorpulnek azok a huzasok.
mass effect es dragon age folytatasokat varja mindenki mint a messiast, a star warsnak meg annyi rajongoja van ahogy elottem mondottak, hogy dunat lehetne veluk rekeszteni -
ratgab #2124 Minden lehetséges! Nem szentírás, amit írtam, csak az én szubjektív véleményem. Amiket írtatok a WOW-ról, még akár WOW verő is lehet ez a játék... -
Mondjuk mostanában volt pár olyan húzása a BW-nek ami miatt eshet a népszerűsége az európai játékosok körében. -
Szerintem a bioware nem tudja elrontani ezt a játékot... -
ratgab #2121 Elképzelhetőnek tartom azt a 10 milliót: A Bioware neve és híre, a sztori tartalommal rendelkező pve és maga a Star Wars világ sok-sok embert fog szerintem megmozgatni. Köztük számos olyat, aki eddig messziről kerülte az MMO-kat (Köztük nekem is és számos másik ismerősömnek is felkeltette ez a játék az érdeklődését. Közülünk még senki sem MMO-zott) -
Bhalage #2120 egyreszt a "jatekainkbol" sztem nem kizaolag a swtorra ertendo masreszt ha az swtorra lenne ertendo, akkor abbol miert ne adhatnanak el 10milliot? az hogy eladjak a jatekot meg nem jelenti azt, hogy allando fizetobazis lesz.
az mmo piac tele van, nem konnyu betorni. az ujaknak sztem barmennyire is jo, cska egy kis szelet juthat.
amugy meg nekunk sztem tokmindegy hogy mennyien veszik meg. -
"El kell adnunk tízmillió példányt a játékainkból. Ez konkrétan az új célunk. Olyan játékokat készítünk, melyek a Top 10-be kerülnek, a termékeink nagyon sikeresek. Tudomásom szerint a Mass Effect 2 a nyolcadik legnépszerűbb játék lett az idén Észak-Amerikában." - Gamepod.hu
Nem kéne azért elszállni, mert a végén hatalmas pofára esés lesz belőle... Nem mondom, hogy az általuk kiadott játékok minősége miatt nem érdemelnének meg ekkora eladott példányszámot, de nem látom esélyét annak, hogy akár ennek a felét is elérjék az swtorral. -
Bhalage #2118 na meselj mire gondoltal PVE teren -
Péntek van ma megint lesz vmi frissítés. Bár semmi komolyra nem számítok gamescomig. -
akkor beleszólok én is
"a wow mintát kellene követnie pve terén"
ööö én nem wow 2.0át szeretnék hanem vmi újat... -
Bhalage #2115 "a wow mintát kellene követnie pve terén és daoct a pvp terén"
-kijavitottam neked. sajnos a warhammer pvp egy kalap fos a daochoz kepest :) alapjaiban ok, de teljes egeszeben keves -
Tababo #2114 Pár éve ezért nem játszok már hc guildben. Meló és család mellett és persze néha barátok ha nagy ritkán összetudunk jönni...ezek mellett már nem megy és nem is bánom.
-
A kettő nem fér meg egymás mellett, ahogyan gatyo is írta: egy HC guildben a progress a fontos, aki ezt akadályozza vagy lassítja azt általában gyorsan kiteszik vagy egyszerűen nem hívják soha sem. Egy idő után minden guildben kiderül, hogy ki az akire lehet számítani és ki az aki csak ígérgeti magát, de soha vagy csak nagy ritkán jön.
Én ezt megéltem már nem egy guildben és játékban. -
gatyo #2112 Az említett vegyes guild nemigazán működik az MMOk világában. Egy casual játékos ugye akkor játszik ha ráér és kedve van ezért halad lassabban is. A kockák sokkal elszántabbak és sokkal több időt fordítanak a játékra. A gond ott kezdődik guilden belül amikor elérkezik a csapatjáték rész, ahol a kockák összeállnak hiszen elszántak és céljuk a játék/content teljes megismerése. A casual-nak is nyilván ez a célja, de nem feltétlenül ezért nem kerül be a hc-k csapatába mert nincs jó cucca vagy mert lassan halad, hanem mert nem lehet rá számítani, ami egy MMO nagyon fontos tényező a végjátékoknál amikor 10-20-30 embert kell összeszervezni. Talán a WoW az ami a legjobban kiélezte ezt hiszen az endgame pve rész itt van a legjobban kidolgozva és erős csapatjáték szükséges hozzá. SWTOR endgame contentről még nem nagyon van hír úgy tudom, de ha sikeres akar lenni akkor a wow mintát kellene követnie pve terén és warhammert a pvp terén. -
arcosharcos #2111 A casual Vs. kocka témához,én a vegyes guild pártján állok. Jó ha egy guildben többféle játékos van és nem csak hardcore felfogású kockák.
A casual játékos is elérhet szép eredményeket ha kitartóan tolja kariját,csak tovább tart mire eléri.A casual és kocka játékosban van egy közös,mindkettő epic akar lenni.
A gond akkor kezdődhet mikor a casual játékos türelmetlen és menni akar olyan helyekre amihez még gyenge a felszerelése,szintje...Ilyenkor vannak a sértődések ha kimarad.
Az igazi probléma ezzel kapcsolatban az,hogy casual játékos mindig több mint a kocka.A fejlesztők ezért nem építhetnek csak a hardcore játékos rétegre.
Elkezdik lebutítani gamét,casualok számára is elérhető epic cuccokal árasztják el játékot és egyszer csak azt veszem észre,hogy eltűnt az a kihívás amit megszoktam.
Ahogy azt XenHai Fan Kolléga lényegre törően megfogalmazta casual nulla lesz a game.
Szerencsére TOR fejlesztőknek volt egy mondata miszerint lesznek felszerelések amikért meg kell dolgozni,hogy birtokolhassuk,remélem ez
a része így is marad.
-
arcosharcos #2110 Mondjuk számomra ez nem olyan egyértelmű.Gyakran guilden belül rátalálnak olyan kasztra/kasztokra ami nem túl népszerű vagy éppen kevés van belőle de mondjuk nélkülözhetetlen instába,questhez,akármihez.
Havercsávó belogol az ilyen karijával és rögtön elkezdenek irányába "helpelni",ha nem megy akkor rögtön fejéhez vágják,hogy csak oda megy ahonnan neki is kell valami.
Lehet,hogy tényleg csak akkor megy valahova ha megéri neki de az ilyet gyorsan ki lehet szűrni.Viszont néha a "helpelők"is magukba szállhatnának,hogy miben kérnek segítséget.
Pl: 5 altja után még a 6ik altját is vigyem le instába öltöztetni, farmoljak neki bosst amíg ki nem dobja neki cuccot,quest láncokat toljak neki,magamhoz képest 30szintel kisebb instákba járjak...
Main karinak segítek,altnak nem.Kivéve ha olyan kasztot indít amiből hiány van guildben és kell a haladáshoz.Tudom,hogy sokan több kasztot is ki akarnak próbálni és mindig lesznek lemaradók akik segítségre szorulnak,ez egy örök dilemma.
Ezzel kapcsolatban is lesz TOR-ban újítás.Lesznek úgynevezett social pontok amiket akkor gyűjthetünk ha csapatban vagyunk,segítünk másoknak.Nem tom mire lehet beválltani ezeket a social pontokat de azt mondták,hogy majd megéri csapatban nyomulni,segíteni stb...
-
arcosharcos #2109 #2108: no problemo
#2104: régi szép idők,mikor a pap elvitte a nyilat a hunter elől,mert van egy warriorja és az tudja használni mikor lövöldözik:)
Itt talán ezzel nem lesz gond.A tank warrior nem mondhatja,hogy elviszem a DPS fénykardot majd jó lesz a DPS cuccomba mikor át talentolok DPS-re.A heal ágra fejlesztett agent sem fogja elvinni a DPS agent sniper puskáját,mert használni sem tudja és AC ágat sem válthat. -
Illetve mielőtt valaki megsértődne, lehet, hogy már szarul lett megfogalmazva eredeti nyelven... -
Ez szarul lett lefordítva szerintem. Most olvasom, hogy realtime 3d-ben... Nyílván a rongy animációra gondoltak ami tényleg macerásabb, de csak basznak rá valami fizikát, akkor meg megint csak egy szinte gépiesített folyamatról beszélünk... -
Ezek az emberek előre kapják a conceptesektől a rajzokat, ha az alapján nekik még mindig kihívás egy robe-ot vagy egy maszkot megcsinálni, akkor még amatőrnek sem nevezhetők... :) Had tudjam már én is modellezzek. Az amatőrt egyébként nem komolyan gondoltam, csak nyomatékosítottam, hogy ez valami hülye népbutítás... -
arcosharcos #2105 grafika
7ik bekezdésben olvashatod.Mi ebben olyan hihetetlen?Hadd tudják már,hogy
számukra mi jelent kihívást."amatőrök"? hááát peeerszeeeeee,na ez a no
comment
-
gatyo #2104 A lootkurva nem azt jelenti amire gondolsz, azaz sokat pvezik, instat farmol stb. hanem azt aki csak akkor megy el bárhova is ha esik ott neki valami. Ha dönteni kell egy lootnál akkor nyávog ha nem ő kapja... -
arcosharcos #2103 A loot nagyon fontos része minden MMO-nak,ennek is.Nagyon nem mindegy
hogy milyen felszerelésben rohangálunk.
Mondhatjuk,hogy na mi aztán a lore,story és SW univerzum rajongásból
toljuk gamét és nem csak a cuccolást látjuk benne.De még az ilyen
játékosok is egyszer csak szembe találhatják magukat egy olyan zónával vagy instával vagy akármivel ahol iszonyat felszerelés táp kell ha talpon akarnak maradni.
Az éppen aktuális top felszerelés megszerzése után bejuthatunk
olyan helyekre ahová különben nem.Csapatban megkönnyíthetjük társaink
feladatát.A healer is csak akkor képes életben tartani másokat ha ők
is elkövetnek mindent,hogy talpon maradjanak,ebben a gear,set-nek is
fontos része van.
PvP-ben is legalább ennyire számít a felszerelés,ha nem akarunk
percenként a medic centerben dekkolni.
Lemegyek 86szor ugyanabba a pvp scenarióba és 20szor lecsapom insta
bosst mire meglesz az a felszerelés amiben lavírozhatok.Ettől nem leszek lootqurva,csak megkönnyítem saját és csapattársaim dolgát.
Ha nem teszem olyan mintha szabotálnám magam és másokat.
-
"Felszerelésekkel kapcsolatban,grafikusok elmondták,hogy számukra egyik
legnagyobb kihívás elkészíteni egy Jedi köpenyt vagy Sith maszkot
3D-ben"...
No comment... Ez valami faszság amivel a népet akarják etetni, vagy valami amatőröket alkalmaztak... :D -
Szerintem itt a pvp rendszer inkább a wowhoz hasonló lesz mintsem a Conan vagy WHO hoz. Persze ez nem zárja ki az open pvp területet ami jó dolog és remélhetőleg a pvp valami értelmet is kap nem csak pvp ruci farmra lesz jó. -
Tababo #2100 Nem volt kötelező pvp szerveren játszani. Lehetőség volt pve szeróra menni. Nem értem mit hisznek azok akik elmennek egy full pvp szeróra...ott még özvegy Kovács Etelka néni zöldséges boltjába is a káposzták közt egy 80-as assasin lapult.
Amúgy meg senki nem mondta hogy full gank open pvp-t akar, csak ne merüljön ki abba a pvp hogy "ezen az x bolygón üthetitek egymást 1 kicsit mindenféle tét nélkül" -
Warden #2099 Nincs gondom a pvp vel igaz abszolute nem vagyok pvp orientált.Az viszont nem pvp hogy agyatlan idióták 10-20-30 szintkülönbséggel gankelnek, a conanban pedig ez volt.Abban a játékban is sok lehetőség lett volna de félkészen adták ki el is tünt a süllyesztőben.Amennyiben conanoztál a fury nevű zömében magyarok által is játszott szerveren pedíg ez volt az ész nélküli gank mert az biztos jó.
A wowban a rogue altom direkt pvp re készült az első két aréna szezont még a bc ben elég jó eredménynel is zártuk igaz qrvára nehéz volt priestel meg mageval kiegészitve.Most már bg szinten sem játszom vele és azt hiszem utoljára a tavasszal mozdult ki dalaranbó.
Azt pedíg fentartom hogy egy alapértelmezésű pve játékban nincs helye ez open pvp nek mert az kontrolálhatlan főleg ugy hogy a fejlesztők szerint a questlineban alakíthatod a karaktered jövőjét.
A játékosok pedíg mind egytől egyig lootqrvák és ahonnan könyebb gearelődniük azt játszák.Amikor a wowban free lett az s2 mindenki bg zett, most hogy az instancekből egyszerűbb öltözni mindenki onnan gearelődik.Hozta is ez magával hogy külön pve és pvp gear kell.
Meglátjuk milyen lesz ez a játék, tavaszig rengeteg idő van még sokminden változik úgy is hogy szinte semmit nem láttunk még a játékból nem beszélve a játék endgame részéről.Amennyiben pedíg nem lesz endgame(lásd conan-aion-who) akkor pénz kidobás volt a voices npck, az űrcsata no meg a játék megvásárlása is... no de ez a jövő zenéje. -
celgene32 #2098 Sok MMO-val toltam, de eddig a Lineage 2 PVP-je volt a legjobb. -
Tomy Lee #2097 Éveken keresztül játszottuk Conan-t többen magyarok.Ahogy látom neked magával a pvp résszel van gondod mert talán nem megy.
Biztos lesz GvG része is tehát mindenképpen érdemes lesz minden guild-nek foglalkozni ilyesmivel,hogy pl,részt vehessünk az adott társasággal bizonyos Event-en is.
Legyen World pvp,anélkül számomra csak kis ideig lenne érdekes ez a játék sőt K/D ratio bevezetése,pvp szintek mint ahogy azt leadta infóba nekünk Arcosharcos itt és soksoksok pvp reward!!
-
arcosharcos #2096 A TOR-ban is megtartották az MMO szent négyesét(én így nevezem),vagyis
itt is a tank,healer,DPS,RDPS felállás fog működni és azt is elárulták,
hogy lesz beépített agrometer.
Felszerelésekkel kapcsolatban,grafikusok elmondták,hogy számukra egyik
legnagyobb kihívás elkészíteni egy Jedi köpenyt vagy Sith maszkot
3D-ben.A külsőségekben látványosabb felszerelésekért jobban meg is kell
majd dolgozni. -
Bhalage #2095 vérfürdő lesz
és vérgőz-fürdő!