Star Wars: The Old Republic (MMORPG)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

-tehát, potenciálisan 15-20x fog jobban kinézni mint ezeken a videókon?
Ráférni, ráférne...

Fenrir
Jöhetne már, tényleg kéne egy váltás már a Wow-ra 😛

A halál csupán a kezdet...

TDC Geronimo
Újabb beta report. Egyre jobban hangzik csak lenne már valami kézzel fogható cucc belõle 😞

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

TDC Geronimo
sõt alpha inkább

TDC Geronimo
beta

Nekem az tûnik föl hogy a karakter közvetlen közelében van dinamikus fény, távolabb meg nincs. Ez wtf?

Lehet ám olyan youtube linket is szerezni ami adott idõpontból indul, jobbklikkelsz a videón és megkapod az urlt hozzá:
-tehát a hátrakétás nekiesést itt láthatjuk 2:14-tõl

A ToR harc rendszerével kapcsolatban:

A Trooper bemutató vidiben 1:02-nél láthatjuk,hogy egy folyamatban lévõ ráfutásos skillt képes folyamat közben megakasztani.

Ilyen ráfutásos skillt eddig három kasztnál láttam:JK,SW-tõl láttam eddig egy ráugrásos ráfutást és a BH-tól meg egy hátrakétás rárohanást
2:14-2:16-nál láthatjuk ezt a BH ráfutást.

Aztán láthatjuk,hogy rengeteg CC skill lesz a játékban,ráadásul kis CD-vel rendelkeznek.Láttam már olyan MMO-t aminek a PvP rendszerét tönkre vágta a túl sok CC skill.Itt azonban a fejlesztõk megnyugtattak minket,hogy sok anti CC skill-t is elsajátíthatunk majd.Vagyis ez is kivédhetõ lesz ha elég skillesek leszünk ezen az ágon.

Asszem át kell értékelnem az eddigi MMO-kban megszokott harc rendszert.
Vagyis ha a tank csak armor meg resistet erõsít,vagy a DPS csak a DPS-t,helaer meg csak heal ágat erõsít akkor a rengeteg CC skill miatt muszáj lesz áldozniuk a talentágon az anti CC skillekre is ha nem akarnak túl sok idõt CC alatt tölteni.Az hogy a skillek megszakíthatóak akár egy ráfutás is,ez megint csak elgondolkodtat.
------------------------------------------------------------------------
Figyeltétek,hogy a Trooper-t,Republic Trooper néven mutatták be vidiben😊A filmekben összesen másfél részben harcoltak a köztársaság oldalán,a birodalom oldalán szoktuk meg õket ezért így pontosabb is a megnevezés😊
Kaptunk egy Zabrak-ot is de ahogy elnézem eléggé kötött lesz,hogy melyik race milyen class lehet.

Ha bizonyítani kell,hogy te vagy a legjobb akkor nem biztos,hogy te vagy az.

Na az eventeknek nem örülök, nem tudom minek az IRL baromságokat berakni a játékba..Már a WoW-ban is utáltam.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Szuper lett ez a kaszt bemutató trailer,a hanghatások és a zenei aláfestés pedig frenetikus.A fény effektek(0:31-0:32)tükrözõdése a karakter páncélzatán és arcán egyszerûen pazar.
-0:28-nál megfigyelhetjük a változatos karakter méret arányokat.Leak oldalakon már láthattuk,hogy karakter kreálásnál négy féle(amolyan elõre generált szabványméretek)test alkat közül választhatunk majd.

Részletesen:alacsony-vékony(1),magasabb vékony(2),még magasabb testes teltkarcsú melák(3),és egy legmagasabb izmos(4)választási lehetõségünk lesz karink alkotásánál.Legalábbis zárt teszterek eddig ezek közzül választhattak kari generálásnál.

-0:38-nál örömmel fedeztem föl,hogy képes kábel-kötélen ereszkedni😊(A BH képes hátrakétával emelkedni a trooper meg kötélen ereszkedni)A clone wars animációs filmben is gyakran használják ezt a képeségüket.Nekem mégis elsõre Luke és Leia ugrottak be mikor a filmben a halálcsillagon Tarzankodnak egy kötélen<#nevetes1>

-1:08-nál láthatjuk az un.Energy Shields védelmi rendszerét,gyanítom hogy ez a Vanguard(RTank)-nak jól fog jönni.

-1:14 A kis csaj egy Rambo,trailer végén akkora ágyút kapott elõ,hogy a magam módján még én is meglepõdtem(megijedtem).
Szerintem Trooper Commando(RDPS)-t az indítson aki más MMO-ban kedvelte a Mage kasztot.Hasonlóan tud AOE-ni,egy-két CC-t is tud és távolról szórja az ellent.Ennél több hasonlóság nem is lehetne.
A Vanguard(RTank)osztályt meg annak ajánlom aki utált közelrõl tankolni<#vigyor>
Trooper rajongók most lehet utálni fognak.Megcáfolhatnak de mondjuk egy high tech Agent-el összehasonlítva nekem nagyon régi módi.A felszerelése külsõségekben már 30éve szinte ugyanolyan.Ez a kaszt nem válltozik,ettõl nagyon jellegzetes és eredeti de nekem még mindig a 70'es évek sci-fi hangulata árad belõle.

A Smuggler is kapott egy nagy sombrero kalapot meg vasat a válára.A BH-nak olyan felszereléseket is láttam,hogy ha nem lett volna rajta hátrakéta vagy lángszóró meg se mondtam volna hogy az egy BH.Persze a cápa se fejlõdik már évszázadok óta mert már elérte az evoluciós fejlõdés csúcsát😊)
Jah és még annyit,hogy ez egy régi hír de most aktuális,hogy megemlítsük.Fejlesztõk mondták,hogy a ToR-ban számíthatunk Eventekre,pl
lesz karácsonyi Event<#wave>

Az a sugárhajtómû nem égette meg egy kicsit a companiont? 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

TDC Geronimo
Ez tegnap lemaradt

N1ggA
a kezdõbolygók kicsik lesznek, a többi szereptõl függõen nagy, ennyit lehet tudni szerintem.

Spread De Love!

Egyébként a bolygók méreteit hogy fogják megoldani? Mert ugy Coruscanton azért el lehet bóklászni egy ideig, lévéna z egész egy város.. Ha nagyon nagyok lesznek a bolygók akkor szét fognak szóródni a játékosok(mondjuk szerintem így is, szvsz túl sok bolygó van), ha kicsik akkor meg az úgy fura.

Ez a kép honnan van? Tetszik amúgy, csak az épületek kicsit csúnyák.

TDC Geronimo

TDC Geronimo

Ezt inkább privibe írtam le,mert terjedelmes lett😊Unalmas óráidban olvasgasd át😊For The Cola and Cheesburger!

Jeffjohnson
Pvp-t tönkretenné a folyamatos oldalváltogatás szvsz jó ez így ahogy van ne felejtsük el ez mmorpg nem pedig film.

Az általad leírtak nagyon szépen fedik egy a Jedi Akadémián nevelkedett padawan tulajdonságait, de azért az tudjuk, hogy a leendõ jedi játékosok közül szerintem senki nem ott végezte el az iskolát és ha lehetõség lesz gonoszkodni jediként is a történet során azt meg is fogják tenni az userek már csak poénból is, ezért lenne jó ha lenne igazi tétje is a dolognak. Valamint az SW történelme során nem csak 2-3 jedi tért át sötét útra, sõt a kezdeti idõkbe egész tömegek, ebbõl is jött létre maga a Sith Birodalom.

A témához visszatérve az "átrakodás" játék technikailag teljesen kivitelezhetõ, hisz berakni pár trainert mind két oldalra nem nagy kunszt, plusz igazán akkor lenne ütõs, ha jellem váltás után pl egy konzuláns továbbiakban a másik oldal tükör kasztjának azaz az inkvizitornak a skilljeit tanulhatná, megtartva az addig megszerzett skilljeit is. Plusz lenne igazi tétje hogy a sztoriban hogy cselekszünk, mert igy a lütyõ vérpistikék is 2x meggondolnák, hogy jediként hány npc-t gyilkolnak le hidegvérrel, személy szerint én inkább így oldottam volna meg az erõ használók ballanceát nem pedig úgy, hogy egy sima tank v. healer szintre lebutítva tálalják a nagyérdemû elé és Pistike a 10 éves hülye gyerek számára egybõl nem lesznek olyan vonzóak ezek a kasztok, hisz igy az agyatlan kattingatásnak már komoly következményei lennének, hisz átkerülve a másik oldalra elvesztenéd az addigi barátaidat, guildodat is.
Persze ez az egész csak spekuláció, de ha már a Bioware ennyit hypolja a jellem és story központú játékmenetet akkor ilyen alap rpg elemekre is gondolhatnának.
Me0w
Bezzeg Anakin ketszer is valtott, neki meirt lehet? 😊

Together we'll fly someday...

A faction válltás és a másik oldalra "átrakódás" soha nem volt jellemzõ a SW-ban,nagy tömegekben meg pláne nem.Az egész SW történelemben ami több ezer évet ölel át,a Jediknél kb.nyolc esetben fordult elõ,hogy a sötétség ösvényeire tévedtek.
A Jedi Konzulensek azok akik tanulmányozzák(ezért van a JC a legjobban kitéve a sötétség csábításának)a galaxist átszövõ erõt.
Ennek része a sötét erõ is.Tudományos érdeklõdésük közben érzik a csábítást.Ki akarják ûzni a sötétséget a galaxisból,ehhez azonban
saját belsõ félelmeikkel is szembe kell nézni és ebbe bukhatnak el.
Ezt úgy kerülhetik el,hogy tanulnak azoknak a Jediknek a sorsából akik a sötét oldalra tévedtek.

Yoda is ezt mondja Darth Sidious-nak,hogy már sokan ismerték félre sötét oldal erejét és csalódtak benne.
Sith oldalról is van példa,hogy az erõ világos oldalát követték.Anakin pl Sith-nek született,a Jedi tanács ezért nem engedte,hogy tanulhasson
a Jedi Akadémián a többi ifjonc Padawan-al.Felismerték benne az erõ képességeket de a félelem szintje nagyon magas volt.

Yoda azt mondja Luke-nak,hogy uralja az érzéseit,mert a félelem visz a sötét oldalra.Egy Jedi nem félhet,mert a félelembõl düh lesz,abból erõszak amibõl meg gyûlölet és azon a ponton már el is ragadta az erõ sötét oldala.

Ezért nem lehet a Jediknek házasságuk,párkapcsolatuk,(erre mégis sokkal több ellenpélda van mint a faction váltásra)mert ez is a sötét oldalra vihet.
Levezetve:
A ragaszkodás a birtoklásvágy egy formája ami féltékenységet eredményez abból meg önzés,egyéni érdek lesz és ezáltal már sötét ösvényre is téved.Yoda ezért mondja ezeket Anakinnak mikor Padme miatt aggódik és ragaszkodik hozzá.
Ezért volt könnyû Darth Sidious dolga,mert látta Anakin ragaszkodását Padméhoz.Felkínálta neki,hogy a Sith erõvel megmentheti.Anakin bármi áron meg akarta menteni Padmét és ekkor nála már a cél szentesítette az eszközt.
Másik Sith példa faction válltásra lehet még Mara Jade aki Sidious orgyilkosa volt de végül Jedi oldallra állt.Ezt nem részletezem,mert már így is wall off text vagyok.Mara Jade - Wiki
Gameplayben meg,hogy oldanátok meg a faction válltást?A Jedi hol találna Sith oldalon pl skill trainert magának?Az összes kasztnak kéne trainer mindkét oldalon.Tükörkasztosítaná a játékot.És ha megemelkedne a LS pontja akkor meg visszaváltana a Jedikhez?Ez a faction válltás baromság,lássátok már be.

XenHai
Az poén lenne !
V43 1105
Ó csaj jönne már ki, azért is Jedi leszek <#vigyor>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

szerintem az lenne a tutti, ha egy bizonyos világos v. sötét oldal pont után átrakna a másik oldalra😉 mert tényleg kicsit hülyén adná ki magát, ha a sötét oldaltól eltorzult fejû jedik szaladgálnának a Jedi Tanácsban.
"ugyanazon serveren mindkét faction-ból indíthatunk karit"
Ez így teljesen jó<#eljen>
Ezt bevezethetnék máshol is..

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

#2837,#2839:
Nekem most ebbõl az jött le,hogy egy nõ hiányban szenvedõ tetraéder vagyok de ha költök magamra akkor még akár Jabba is segíthet rajtam?😄<#nevetes1>😊

Aham,arra azért kíváncsi leszek,hogy mennyi Republic frakciós fogja a sötét oldali jellemét fejleszteni a "világos" oldalon.

Nekem egy DarkSide jellemet választó Jedi,Republic...(mindegy minek nevezzük)oldalon játszó se mondja,hogy õ a jóságos,jóindulatú,humánus és a világos oldalt képviseli.

Akinek meg Sith oldalon világos jelleme van az aljas,galád?
Bejelentették,hogy ugyanazon serveren mindkét faction-ból indíthatunk karit.
Húzz föl mindét oldalon karit ugynazon serveren és azzal logolj be amelyik oldal a nyerõ a serveren😊Persze a dominancia sem jelent semmit
ha pl.zárt warzone-ban kikapnak egy premade guildet vagy csapatot😊<#duma>

Súlyos nõ hiányban szenvedsz remélem tudod. Vannak ám occsón prostik, még fogazni sem tudnak...nincs mivel.

Ha kicsit ráfizetsz akkor még Leia hercegnõnek is beöltöznek de ha gondolod Jabbát is tudok neked szerezni.<#szeret>

Ami biztos,hogy nem a sötét oldalt fogom választani.Elegem van,hogy utóbbi években mindig gyengébb faction-ban voltam.Egyre többen választják a világos(fény akárhogy is nevezzem) oldalt.
Jedi leszek,megváltozok😄

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Akkor te már nem is kocka hanem tetraéder vagy😊

Amugy szerintem jó lesz ez a gém nem kell aggódni, a OB-ra is van még idõ, majd megjelenés elött egy hónappal meghirdetik, hisz úgy is csak stressz tesztre meg a végsõ pofozgatásra szokták használni.

Jövõ tavaszra újra a Sithek fogják uralni a galaxyst!!!
Nekem errõl is az MMO ugrik be xD ugyanis két különbözõ MMO-ban két guild társam karakterének neve is ez volt😊)<#vigyor>

Pluskast
Fõleg puncira!

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

puncira (milyen gyönyörû szó) és kocsmázásra mindig van idõ

Amirõl mostanában ki írtak szavazásokat és interjúban olyan dolgogról mondták,hogy még nem dõlt el ami arra enged következtetni,hogy arra még várhatunk.
Pl.még nem döntötték el,hogy JC másik(Sage-Heal)AC ága is használhat két élû fénykardot,még azt sem döntöték el,hogy warzoneokban használhatjuk kompaniont...stb.Ha még ilyeneken gondolkodnak akkor a nyilt tesztelés is odébb van.

Ha minden hónapban kapunk egy fan friday-t plusz még négy bolygó meg négy kaszt infó kiegészítést az már több hónap és akkor még egy listát tudnék írni,hogy mit nem mondtak még vagy nem erõsítettek meg.

A Sithek 3000évig készültek egy támadásra,próbáljuk türelmesen kivárni mikor mi is színre léphetünk.Addig is mindenki menjen sportolni,csajozni,bulizni,bevásárolni kamrába egy tonna nasit...,mert utána ilyenekre már úgysem lesz idõnk(nekem legalábbis)<#vigyor>

TDC Geronimo
Akarok már végre valami kézzel fogható dolgot. Betat ide! 😞

Csak én utálom a fan friday <#duhos2> frissítéseket?Nah mindegy,a community-ben kaptunk pár értékelhetõ infót.Lesznek külön PvP és PvE serverek.PvE
beállítottságú guildek tuti örülnek annak a bejelentésnek,hogy lesznek heroic flashpointok(insták)is.PvP irányú játékosoknak meg lesz lehetõségük csak PvP-bõl fejlõdni,XP-ni.

Kommunikációról annyit,hogy játékosok questelés közben is irkálhatnak egymásnak.Az NPC-k dumáit kérhetjük feliratozva is,talán ez is segítség.Az olyan NPC aki nem beszéli a közös nyelvet már alapból feliratozva lesz.

Csapat questnél csapatból NPC-vel random beszél valaki,LS/DS szempontból nincs jelentõsége,hogy a többség mire szavaz és merre megy a cselekmény,mert a saját világos vagy sötét jellemünket csak a saját válaszunk befolyásolhatja.
Vagyis ha az összes játékos társunk az NPC likvidálására szavaz velünk ellentétben,nekünk a világos oldali jellemünk fog növekedni még akkor is ha csapatunk többi tagja felnégyeli NPC-t.

Töbi MMO-hoz hasonlóan NPC,MOB...ellenfelek itt is többféle besorolást,titulust,rangot kapnak,erõsségük szerint eddig négyrõl olvastam.

Croano
én nekem nagyon tetszik ez a játék már várom h megjelenjen és akkor majd én fejvadásszal fogom tolni

Minecraft forever :D www.xolote.blog.hu

MrStokes
Keep it coming! GJ

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

lolSL
ha már ennyire kész a story rész akkor biztos nem fogják dobni a star wars licencet és mass effectre váltani 😞(

Ez nagyon jól hangzik. Jöhetne most már vmi beta, mert már nagyon türelmetlen vagyok. <#vigyor>

Sosem az er?, mindig a szellem gy?z.

[HUN]Crassus
ne bassz!😊

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

TDC Geronimo
Utolsó 1-2 hónapig nem szokás halasztani. Ráérnek bejelenteni a fél éves csúszást (minimum) április környékén <#hehe>

Khabbas
"The Official release date is still spring next year." <#pias>

Star Wars: The Old Republic, Friaar Operative; Hidden Beks Asrock Z68 EXTREME 4, i7 2600k @4 , 16GB Geil Black Dragon kit, AMD Sapphire 6870

Sosem az er?, mindig a szellem gy?z.

Engem mint rajongót egy késõbbi megjelenési dátummal sem tudnak el kedvteleníteni.Akkor veszem meg mikor megjelenik <#vigyor>
Jó kérdés,hogy az mikor lesz <#kerdes><#conf><#fejvakaras><#confused>
A "Latest News" csak nekünk újdonság,az "Updates" meg nem egy valós idejû live show arról,hogy hol tartanak.

Abból az információ frissítésbõl amit hétrõl-hétre elénk tesznek nem biztos,hogy tükrözi azt ahol tartanak a fejlesztések.Ezért Updatekbõl megjelenés dátumra következtetni nem lehet.Teóriákat persze lehet gyártani.
Ne felejtsük,hogy a ToR-t már 2010-re ígérték,vagyis annyira nem lehetnek lemaradva.2011-es már így is egy csúsztatott megjelenés,amit
jelenleg is fent tartanak.Inkább csak az a kérdés,hogy melyik részén érkezik.

A megjelenést ne hozzuk összefüggésbe uborkaszezonal,karácsonyi vásárlással és befektetõkkel akik minél elõbb a pénzüket akarják,mert a megjelenést nem ezek a tényezõk fogják meghatározni Lucas-nál.

A WoW(nálunk)februárban,az AoC májusban,a WHO szeptemberben jelent meg(ennyit a karácsonyi teóriáról).Ezek a cégek mindig ügyelnek arra,hogy ne akkor dobják piacra mikor egy másik cég hasonló kategoriájú,kaliberû játéka is érkezik.Így is nagy a konkurencia,nem érdekük még nagyobbat csinálni.

2011 Q2 negyedét is említették de ez már felejtõs,mert márciusban dobja piacra BioWare a Dragon Age 2-t és hülyék lennének saját maguknak konkurenciát csinálni azzal,hogy két RPG-t dob piacra szinte egyidõben.
2011 Dec.21 jelenik meg a Secret World MMO ezért akkortájt sem valószínû a ToR idõzítés.Guild Wars 2 bétát már idén el akarták kezdeni csak csúsznak,szerintem így is elõbb érkezik mint a ToR.Ezért én kizárásos alapon ToR megjelenést késõ nyár vagy kora õszre tenném <#duma>

ameddig be nem vezetik a vezetekes netet az uj lakasomba, addig jobb ha el sem kezdodik ;d szal még 1 hónapot adok a fiúknak

anti hero

TDC Geronimo
Mondjuk nem tudom honnan szedik az infót. Pár hónapja is volt egy ilyen hír, hogy hamarosan kezdõdik aztán... 😄