5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
patiang #1462 Nem tűnt fel még senkinek, hogy a Bibliában Jézus minden tettéről, lépéséről, szavairól tudunk, de arról, hogy valójában hogy nézett ki mint "ember", semmit. Miért tiltakozik az egyház az ellen, hogy Jézust mint teljes "embert" értsük meg. Gondolom az Isten a teljes emberi valót fel akarta vállalni, nem csak annak egy szeletét. A szerelem hova tartozik? Papi cölibátus: NE kelljen a hatalmas /akkor/ birtokokat szétosztani.... -
patiang #1461 Pont ezért érzem úgy, hogy a Biblia, és minden más hasonló mű, ha lecsupaszítjuk, akkor marad egy olyan törvénykönyv, mely megmutatja, hogy kellene egy normális társadalomban élni. Vegyétek azt, hogy volt egy rabló az erdőben. A bíró kihirdette: Ha elkapunk, felnégyelünk! OK. Ha nem hitt a bitang az Úrban akkor azt mondta: Ha elkaptok. De ha a pap kiátkozással fenyegette, és a rabló hívő volt : A bíró elől elbújhatok, de az Úr elől ?! Én szoktam "olvasni" a Bibliát, bár erős kétkedéseim vannak.Egy lelkésznek volt igaza, aki azt mondta, hogy az Isten nem a templomban, hanem bennünk él, és MI változtatjuk Őt rosszá a tetteinkkel. Más. A sivatagi népeknél szokás a rituális homokban való mosakodás étkezés előtt, mert az Allahnak tetsző tett, pedig tulajdonképpen a víz hiányában igy oldják a tisztálkodást. -
#1460 Perszepersze...
Mint ahogy sokminden mást is... -
Mentol #1459 Megbocsáss, de az egész pontosan erről szól!
SZVSZ a szóban forgó könyv egy népmese-gyűjtemény, amit a különböző egyházak tagjai sokféleképpen használtak fel mindenféle emberiség ellenes bűntények elkövétésének igazolásául. -
#1458 semmi, költői kérdés -
#1457 :)
A késnek sincs köze ahhoz, h egyesek kenyeret vágnak vele, egyesek meg az élettársukat.
Ezért lényegtelen a Biblia értelmezésének szempontjából, h melyik pap milyen fegyvert áldott meg és ki kit ölt meg melyik vallás nevében. -
Mentol #1456 Tessék? -
Mentol #1455 -
#1454 És? :D -
#1453 és a hazádat szereted? -
Mentol #1452 Hogyhogy mit akar? Elmondta a véleményét. Amúgy nekem is valami hasonló a hozzáállásom az egyház témához. -
#1451 Tudod, az és kérdés az rákérdezés arra, h mit akar az illető azzal, amit mond. -
Mentol #1450 Mit és??? -
#1449 És? -
patiang #1448 Nem tudom zavar-e az valakit, hogy ki hogy értelmezi a Bibliát? Mert a szeretet nevében milliókat irtottak ki. Papám mesélte, amikor mentek az oroszok ellen a pap megáldotta a fegyvereket. Amikor engedélyezték a szabad vallásgyakorlást, azon a napon 150000 reformátust végeztek ki. Angliában a katolikusok, protestánsok az Úr nevében irtják egymást. És még mi mondjuk, hogy a muzulmánok elvakult fanatikus népség. -
#1447 a keresztelő szent jános elnevezés nagyjából magyar, hisz mindenhol alámerítőnek hívják. :)
És ez a Jézus elhatárolta magát dolog egy eredetileg gnosztikus tan, ami a 19. sz végén és a 20.-ban rohamosan el kezdett terjedni különböző szellemi celebek hatására.
Röviden összefoglalva: kamu :)))
Jézus Jahve felfogása zsidó volt, tetszik, nem tetszik :)
Olyannyira, h rengeteg talmudi és egyéb héber történet ugyanazt a képet festi Istenről (Elohimról, Jahvéról), mint Jézus.
Jézus konkrétan zsidónak vallotta magát többször is. :)
Ő maga ezzel indokolta (a választott néphez jött), h kevés "pogánynak" beszélt Atyja Királyságáról és ezen az alapon bízta a tanítványokra (meg a választott nép visszautasítása miatt, lásd mennyegzős példabeszéd), h ők terjesszék az örömhírt világszerte. -
HUmanEmber41st #1446 Ha János anyja tényleg zsidó volt akkor Jézus anyja ( Mária ) is.
( Érdekes, ez a keresztelő Szt. János elnevezés is, hiszen Ő nem keresztelt, hanem alámerített..az erdeti neve így Alámerítő János volt..)
De Jézus teljesen elhatárolta magát a zsidó vallástól és Jehovától is. Ő egy bosszúálló "beállítottságú" Isten helyett egy szerető, megbocsátó Mennyei Atyáról tanított.
Így Ő önmagát semmilyen nemzet tagjának nem vallotta. -
#1445 Tudom, ki számít zsidónak. ;)
Többek között a betérők is. :)
Ha Keresztelő János és Jézus rokonok voltak (egyes hagyományok szerint unokatestvérek), János anyja pedig zsidó volt, akkor szerinted? :) -
HUmanEmber41st #1444 Az a zsidó, akinek az anyja zsidó származású. Mert az anya személye biztos.
Ha Mária nem volt zsidó, akkor Jézus sem volt. -
#1443 Nem valószínű, sőt fölösleges. :)
A nemzetségtáblában van több nő is, aki eredetileg nem zsidó. :) -
HUmanEmber41st #1442 Itt inkább arról van szó, h akár hamisíthattak is egy nemzetség táblázatot Máriának.. -
#1441 1. Voltatok mar Izraelben? Ki mondta hogy zsidoknak hosszu vagy milyen az orruk?
en egyszer voltam amikor kozelkeleti uton voltunk.
Lattam torpeorru zsidot, rendes orru zsidot, kampos orru zsidot, hosszu orru zsidot, nagy orru zsidot. Es lattam mar kis orru feher embert es nagy orru feher embert is, de gondolom ezzel sokan igy vannak.
Zsido = vallas, nincsenek faji jegyei.
2. Honnan tudna barki is hogy nem volt zsido felmenoje? Mondjuk 300 evvel ezelott mit szolnal ha zsido lett volna az egyik osod? Csak kozlom hogy Magyarorszag totalisan "keverek" orszag, sok magyaron azsiai beutes latszik nezzetek meg a partyarcok topicban a kepeket, hany azsiai tipusu szempart lattok? Osmagyarok felig meddig azsiaiak voltak, es a magyar nyelv nem is indo europai, ezert mondjak hogy a magyar nem igazi feher nep. Genetikailag is bizonyitott hogy a magyaroknak vannak azsiai eredetu genjeik, lehet hogy nem minden magyarnak a nagyfoku keveredes miatt, de soknak.
De jo ez igy ahogy van, valtozatossag sosem art szerintem. :) -
#1440 Elég sok zsidóét nem jegyezték ott. ;) -
#1439 "Nagy az orrod vaze? Ja nem a pinokkióra gondolok, hisz nem akarlak megsérteni..."
:DDD -
HUmanEmber41st #1438 Nincs hosszú orrom:)
Meg egyéb rassz jegyem sem. Szabvány kaukázusi :)
Éppen ezért mondtam, h még én is lehetnék zsidó, ha akarnék. De nem akarok. -
#1437 Ja bocs, nem Pinokkio. -
#1436 Hosszú az orrod? -
HUmanEmber41st #1435 Csak ezekkel a családfákkal is az a baj, h Jeruzsálemben a templomban őrizték a családfákat, de mivel megsemmisült szinte az összes irat, így még én is valahogy be tudnám bizonyítani, h zsidó vagyok :) :) -
patiang #1434 Olyanok is írnak sajnos, és hülyeségeket, akiknek a kezükben sem volt a Biblia. -
HUmanEmber41st #1433 THX előre is :) -
#1432 De majd utánanézek, mert most zavar, h nem emlékszem. :))) -
#1431 Nem egy másik családfából derül ki, hanem a meglévőkből hozták ki valahogy, de őszintén szólva full nem emlékszem rá, h milyen alapon. :)
Meg van persze a hagyomány, de gondolom a Biblia alapú (bele)magyarázat érdekel. -
HUmanEmber41st #1430 "aranylaci oldala meg akkora csúsztatáshalmaz, h csoda, h nem omlik tőle össze az internet. :)))"
ehh lol :) :) :)
Azért megkereshetnéd Mirjam családfáját :) -
#1429 "aranylaci oldala meg akkora csúsztatáshalmaz, h csoda, h nem omlik tőle össze az internet. :)))"
8)))) -
#1428 Szűz Mária (Mirjam) is zsidó volt.
Most nem nézek utána a bővebb kifejtésnek, de szintén Dávid házából.
Az meg egyértelmű, h Erzsébetnek, Keresztelő János anyjának rokona volt, aki szintén zsidó volt.
Ebbe még a talmud sem köt bele, pedig ott aztán próbálják besz*rozni szegény Jézust rendesen.
Melkizédek Sálem (pap)királya volt, megáldotta Ábrahámot.
aranylaci oldala meg akkora csúsztatáshalmaz, h csoda, h nem omlik tőle össze az internet. :)))
Egyértelmű, h még a hivatkozásnak felhozott könyvek (legalábbis amiket eddig én láttam az oldalon) szerzői maguk is jó esetben félműveltek a témában.
Az általam idézett rész szerintem mindent elmond az oldalról. :)
nade ennyit mára. -
Saintgerman #1427 elég silány az emlékező tehetséged Szabolcs ! épp egy éve linkeltem be az NWO-ba #1394, ill 98 -
HUmanEmber41st #1426 Hááát azért felvet egy-két érdekességet.. Jézus nem is volt zsidó származású..
Mivel egy gyereket akkor tekintettek zsidónak, ha az anyja is zsidó volt.
SZűz Mária családfája viszont nincs is megemlítve. Melklizédek rendje szerinti főpap ???? Ezt megnézem... Most akkor Galileában nem laktak zsidók???
És még van kérdés bőven.. -
#1425 aranylaci :D:DD Ezt az oldalt már egy éve keresem -
#1424 "Jézus (Iezu - Izzó?) megharcolt a Sátánnal (sátán, manysi sáten=sötét) - a Fény és a sötétség harca, lásd. Holt-tengeri tekercsek: A Fény fiainak harca a sötétség fiaival. A magyar ősvallás is a Fény és a sötétség harcán alapul."
Édes Istenem... Ez beszarás jó!!! :DDD -
#1423 Fúúúú appám!!!
"Jézus, a táltos király"
:DDD
Köszi a linket, tuti lesz 1-2 vidám napom. :D
Ezt biztosan el fogom olvasni, amint időm, meg éberségem engedi. :)
És valszeg nem bírom majd ki, hogy ne szóljak hozzá. :)