A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az enyémen is.
nah ez már magasan az értelmi képességeimne felül áll -.-
És ahhoz mit szólsz, hogy egy mindenható tudhatja magáról, hogy mindenható, mivel mindenható?

Ez az!

A Mindenható Istent csak a Mindenható Isten Szelleme ismeri.
És mivel ismeri, tudja Róla, hogy Mindenható.

Akit pedig a Mindenható Isten Szelleme vezet, az tudja, hogy Isten Mindenható.
most elõbb mindentudóságról volt szó, nem?
"Ha csak ennyi ellentmondást találtál..." -> ez volt itt a személyeskedés: )
kérdés mingyá gyün^^
Igen, a mindentudóságát a másik érvemmel együtt kérdõjelezi meg ez a kérdés: isten gépiessége... asszem már beírtam ide a topikba, de ha gondolod, és nem akarod kikeresni, beírom megint
sz4bolcs
Egy valaki jogosan állíthatja magáról, hogy mindenható. A mindenható. :-)
Takezó: Érdekelne errõl a véleményed.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Ok.

Egyezzünk meg.
Azért "is" teremtette.
Szia, Takezó!

Mi ebben a személyeskedés?

Ha valaki azt állítja, hogy keresztény volt, akkor feltételezhetõ, hogy tisztában volt annak alapjaival. Tehát a kérdéseire tudnia kell a válaszokat is.
Ha pedig mégsem volt keresztény, akkor miért állítja, hogy az volt?

A kérés továbbra is:
ha kérdés van, akkor lehetõleg egyenként.

üdv
Fony
sz4bolcs
Hogy miközben másokra mutogatva integet, egy ujjal saját magára is mutogasson.
-Nem nem.. Azért, hogy használni tudja a space-t.

sz4bolcs
"õ állította magáról, hogy az... és senki nem állíthatja magáról, mert valójában senki nem tudhatja, ezt próbáltam elõbb példával szemléltetni" - Akkor van egy nem-mindenható Istenünk, aki azt mondja, hogy õ a mindenható. És ahhoz mit szólsz, hogy egy mindenható tudhatja magáról, hogy mindenható, mivel mindenható?

Kedves Smiti!

Ne köpködj!
1. Egy lánynak nem illik. (A férfiaknál még elmegy,feltéve, ha hegyesre és legalább egy méteresre sikeredik.)
2. Azzal, hogy leköpsz valamit, saját magad minõsíted, nem azt, amire, vagy akikre köptél.
3. Jézust is leköpték, ütötték verték, megalázták, de ettõl még tiszta maradt.
Azok váltak piszkossá, akik ezt tették.

Összegzés:
Ha valaki köpködni akar, köpjön felfelé, és álljon alá.
Utána, - ha ezt önként teszi, - talán tisztább lesz, mert magát ítéli meg.

Tudod, hogy Isten miért teremtett hüvelykujjat is az embernek?

Hogy miközben másokra mutogatva integet, egy ujjal saját magára is mutogasson.
Te is, Fiam, (Lányom), Te is!

Vagyis, ha ítélsz, saját magad is ítéled.

üdv
Fony
Fony:
"Ha valaki szívébõl megbán valamit, akkor kegyelmet kap, ha nem, akkor ítéletet.

Szerinted ez miért nem igazságos?"

Smiti:
pl téged megölnek, de a gyilkos halála után mgbánja.

te azzal kileszel segítve? 😄DDDDDDD hát nem nagyon.
ha össze találkoznál a mennybe vele pl egy ilyen eset után lehet lenne egy két cifra szavad istenhez XDDDD

Kedves Smiti!

A kegyelem Istentõl van, és annak adja, akinek akarja.
Kétlem, - hogy ha a mennybe kerülsz, - bármit is Isten szemére vetnél.

Örülni fogsz, hogy ott lehetsz.

Ha pedig tisztában lennél a pokol örökkévaló és soha meg nem szûnõ borzalmaival, és kaptál volna abból idõben nem mérhetõen csak egy pillanatnyi ízelítõt, soha, semmilyen bûnért nem kívánnál senkit oda.

Még akkor sem, ha ellened vétkezett – bármivel.

Örülnél, hogy ott van Õ is a Mennyben.

Üdv
Fony

Kedves Smity!

Fony:
"SRobi itt volt, választ is adott, ha valaki nem hiszi, az Õ baja."

Smiti:
nekem nem írt. azért egész nap nem lehet fenn, tehát nem hibáztatom. nemtom te minden egyes üzit beazonosítottál, hogy mimire ment? 😊 mert ehez a kijelentéshez minumum ezt kelett volna tenni

Mit kérdeztél SRobitól? Ha Tõle kérdezed, biztosan reagál rá. Bár az értelmetlen „csak vitatkozás”-nak ahogyan észrevettem Õ sem híve.

Fony:
"Miért, szerinted Isten milyen feltételeket szabott nekünk a Biblia szerint?"
Smity:
ajjj ln tudjam??? 😄DDDDDDDD nem én bujom nap estig azt a a a nem nem mondok jelzõt, tehát a bibliát 😊 de persze vannak morális szabályai .

Hát persze, Tõled kérdezem.

Tehát, ha két évig hívõ keresztény voltál, akkor tudnod kell. Mi volt a hited alapja?

Mitõl voltál krisztuskövetõ (keresztény), ha azt sem tudod, mit akar Isten, és mit mondott Jézus, Akin keresztül Isten, mint Atya kinyilatkoztatta az akaratát?

”….de elég furcsa vagy 😊 én a hívõk diszkriminatív természetére céloztam mely nem csak az ateisták felé irányul hanem gyakran ugyanabban a sötét burokban lévõ társát is képes kitagadni…..,”

Ezért lenne jó befejezni a bújócskázást, és nem általánosságban beszélnél.
Milyen keresztény közösségbe jártál, ahol ez volt a módi?

„….(pl.leírtam mit gondolna egy másik hívõ qupper egyk hozzászólásához, amiben leírja mennyit tart be a biblia által szabott feltételekbõl avagy mennyit nem. és ti is gondolkodás nélkül rám vágtátok hogy nem voltam hívõ….”

Nem mondtam, hogy nem voltál hívõ. Csak azt szeretném tudni, hogy mi volt a hited alapja, miben (Kiben) hittél.

„….na minedgy) te meg rákérdezel egy egészen más dologra.

értelmezd is néha a szavaimat 😊 ha egy isten szavait képes vagy akkor talán az embereké is menni fog 😊))….”

Próbálom értelmezni, de azért ne haragudj meg, ha az nem úgy megy, ahogyan Te szeretnéd.
Ha Te jól akarod érteni mások szavait, és nem csak kiforgatni, a Tiédet is jól fogják érteni.

”…."Ha valaki nem ezt állítja, hanem a cselekedetekbõl való megigazulást vallja, az nem keresztény."

nem keresztény? 1.sztem ezzel nem nagyon ért egyet pl. a keresztény egyház. akik a népet fosszák. …”

Nem érzem, hogy engem Jézus bármitõl is megfosztott volna, kivéve természetesen a bûneimtõl, a szenvedélyeimtõl, a marhaságaimtól.

Nem szeretném visszakapni õket.

”….2. és még nem is így lenne.CSAK KERESZTÉNY LEHET HÍVÕ? mert te most erre céloztál

Igen, hívõ keresztény, csak egy Jézus Krisztusban hívõ ember lehet.

„….tehát hívõ ugyanúgy lehet gyilkos , tolvaj stb. ..."

"Fony:
Pontosítsunk: …tehát egy volt gyilkos, tolvaj, stb is hívõvé válhat."

Smiti:
”….ez is lehet. de nem kel itt pontosítani. egy hívõ is lophat ha részorul, vagy ha nem . egy hívõ is lehet elmebeteg. aki azt hiszi rajta kersztül büntet iszten és legyilkojja a félvárost. egy hívõ ios lehet számító, gonosz és csak azért hívõ ,hogy a mennyek országába vehesse az irányt. imédkozik, nyal, de belül olyan fekete mint az éjszaka….”

Élénk a fantáziád. Tényleg nyitnod kellene egy filosz topikot.
Mi az oka, hogy így vélekedsz a kereszténységrõl?

Mi az amire Jézus tanította az embereket? Lopásra? Gyilkolásra?

De hiszen Isten kegyelme és a kegyelemben lévõ szabadító erõ éppen arra szolgál, hogy az embernek ne kelljen ilyesmit cselekednie.

Olvasd el a Bibliát, legalább az Újszövetséget, és az alapján mondj ítéletet a keresztények felett.
Ki az, Aki cselekszi Jézus szavait, és ki az, Aki nem.

Tehát:
- térj meg,
- bizonyítsd be, hogy különb vagy azoknál, akik kereszténynek nevezik magukat,
- és ha ez sikerül, ítélgetheted Õket kedvedre.
De addig…..?

„….és pl az egyház. hajdanán 1000 számra ölte azokat akik mertek gondolkodni vagy csak ha kedvük tartott vkit megölni. elnevezték eretneknek és mehetett is a tûzre. pedig az egyház is hívõkbõl áll össze nem?
az hogy vki gonosz, rossz nem zárja ki hogy egyben hívõ is legyen.
mint hogy egy ateista is lehet rossz vagy jo. nem ahit kérdése hogy az ember milyen. ( persze ez is befolyásolja részben)….”

Valóban, ha a cselekedetein nem látszik meg valakinek, hogy keresztény hívõ, akkor mi a haszna a hitének?
De elsõ akkor is a HIT, ennek pedig gyümölcsei az Istennek tetszõ cselekedetek.
Istennek pedig az tetszik, és az az akarata, amit Jézus Krisztus által kijelentett az emberiségnek.

„….és te írtad ,hogy bûnös élet után tért meg. 1. ( na erröl beszéltem élt bûnüösen majd a kerszfán megtért. és ez szted õszinte megbánás volt? mért kell ahoz a kersztre tenni vkit hogy megbánnya? ez cask duma. õ is csak apokol tüzeitõl akart mentesülni) ….”

Miért ne lett volna õszinte megbánás? Ha Jézus nem kételkedett benne, akkor én miért tenném? Ki vagyok én, hogy felülírjam Isten határozatát?

”…..2. szted olyan nicns aki hítt de elvesztette a családját mindenét s egyben a hitét is. többet nem bízott abban az istenben akiben eddig hitt. ha engedte hogy ilyenné váljéksorsa. sok variáció van. a legritkább az amit te hoztál fel……”

Én az ellenkezõjét tapasztaltam. Legtöbbször ez vezetett arra, hogy keményfejû és csökönyös emberek Isten felé forduljanak.
Ha hívõvel történik?
Ilyen volt Jób története is. Olvasd el, nagyon tanulságos.
Utána visszatérhetünk a felvetésedre.

„…Fony:
"A kegyelmet Isten adja.

Ha valaki szívébõl megbán valamit, akkor kegyelmet kap, ha nem, akkor ítéletet.

smiti:
azér mert nem így van 😄DDDDDDDD ….”

Sz.tem meg így van. (DDD)
Ez a kereszténység lényege.

Ha valaki hisz Jézus Krisztus váltságáldozatában, és megkeresztelkedik, az bocsánatot nyer bûneire.
Aki pedig bocsánatot nyert bûneire, annak szintén meg kell bocsátania másoknak.
Ez így igazságos.
Ezen tényleg fölösleges vitázni.

”….mfe egyébként van aki gonosznak születik, ….”

Potenciálisan mindenki annak születik. Ezért van szüksége minden embernek Isten kegyelmére.

( vagy mondjuk elmebetegnek) az nem tehet arrol hogy ilyen. s megbánni sem tudja. mert más beállítodságú. nos ha nem az ember tehet róla akkor a sátán. tudom tudom 😛 …”

Õket bízd Isten irgalmára és kegyelmére, Te nem ebbe a csoportba tartozol, úgyhogy számodra ez nem mentség.

„….akkor mért az ember kerül a pokolba?....”

A sátán kerül oda, a pokol neki és az õ angyalainak készült. Az emberek is meg lesznek ítélve a cselekedeteik szerint, és nekik nem muszáj a sátánt követniük.

”….amugy egy olyan csecsemõ ami már az anya hasában emg hal hova kerül?....”

Mi rosszat tud tenni egy anyja hasában lévõ csecsemõ?

Üdv
Fony
U.i.:
Kedves Smity!

Fórumozás helyett lehet kinyilatkoztatásokat tenni és monológokat folytatni, de úgy fogunk járni, mint Klaus Matefi topikjaival.
Látod, ez lett a vége.
5km hosszú beszólás, amit senki nem fog végig olvasni
Tehát, ha lehet:
Egyszerre egy kérdést légy szíves, ha kitárgyaltuk, utána jöhet a következõ.

sz4bolcs
Értem már. Ebben az esetben nem tudok mit mondani, pedig jó lenne jól körüljárni logikailag ezt a témát. Gondolkodom.

"Sztem minden vallás imád valamit amit csupán sejtenek primitív érzékeikkel. Ezt nevezik istennek." - Ez azért nem teljesen így van, pont elõbb hoztad fel a taoizmust, ahol nem imádják az Utat, csak megpróbálnak együttélni vele, benne élni.
SRobi egyáltalán nem mindig volt itt, és elég sok kérdésem megválaszolatlan maradt... mármint ebben a topikban😉
"Ha csak ennyi ellentmondást találtál a Bibliában, tényleg csak felületesen élhetted meg a kereszténységedet, vagy sehogy." Mit személyeskedsz, hm? Nem is válaszolsz az ellentmondásokra, csak egy ilyen "te egy szar vagy" mondattal lesöpröd a másikat... nevetséges -.- Mellesleg távkiértékelés powa 😉
Szvsz Prof William a taoizmusra gondolt
korrekt hozzászólás (y)
õ állította magáról, hogy az... és senki nem állíthatja magáról, mert valójában senki nem tudhatja, ezt próbáltam elõbb példával szemléltetni -.-
sz4bolcs
Tisztában vagy vele, mi az a mindent-tudó? :-))
Mindennél nincs több.

sz4bolcs
Én könyvet szeretnék írni a Hit és Tudásból :-)
Lusta vagyok könyvtárba menni, ellenben túl sokat gondolkodom rajta.
Írok magamnak egyet.

hol lehet témát nyitni?
mi lenne ha nyitnék egy filozófia topicot?

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

igen. van vmi rend a redszerbe, vmi logika ami néha úgy hat mintha egy szervezõ erõ lenne mögötte. nevezhetjük akráminek, de az isten szót sztem nem kéne rávarni.

hiszen isten ugyebár: egy tökéletesen jó lény aki mindenható és kis mesék szövevényével bizonygatják létezését , s emelett egy olyan erõ aminek pitizni kell a jóért és a halál utáni üdvösségért. phöjjj😛

"Gondolom sejtitek hogy az egyház ezt is ki akarta szedni, mert ha ugyebár isten mindenütt ott van akkor minek a templom? 😊 "

ehh hát igen
meg volt vmi olyasmi is a bibliában ,hogy istennel magunkon kersztül tudunk kapcsolatot teremteni. és nem kellenekl közvetítõk mint pl: egyház, papok meg az egész propagális pereputtty.

:o))))

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

Sztem minden vallás imád valamit amit csupán sejtenek primitív érzékeikkel. Ezt nevezik istennek. Nincs keresztény+hindu+mohamedán isten, hanem egy entitás akit talán istennek is nevezhetünk. Hogy hol van isten? Sok keleti vallás mindenütt jelenlévõnek tartja. Nem valami lokális istennek, hogy "na ott van ni!" hanem magában az anyag szerkezetében lakozóban. Talán jézus is erre célz azokban a aszavaiban amit a legtöbbre tartok az egész bibliában.

"Isten benetek van és körülöttetek. Nem fábol és kõböl épült templomokban hanem tibennetek. Emeld fel a követ hasítsd szét a fát és ott lessz..."

Gondolom sejtitek hogy az egyház ezt is ki akarta szedni, mert ha ugyebár isten mindenütt ott van akkor minek a templom? 😊
na halála elõtt elírtam

"Ha valaki szívébõl megbán valamit, akkor kegyelmet kap, ha nem, akkor ítéletet.

pl téged megölnek, de a gyilkos halála után mgbánja.

te azzal kileszel segítve? 😄DDDDDDD hát nem nagyon.
ha össze találkoznál a mennybe vele pl egy ilyen eset után lehet lenne egy két cifra szavad istenhez XDDDD

"SRobi itt volt, választ is adott, ha valaki nem hiszi, az Õ baja."

nekem nem írt. azért egész nap nem lehet fenn, tehát nem hibáztatom. nemtom te minden egyes üzit beazonosítottál, hogy mimire ment? 😊 mert ehez a kijelentéshez minumum ezt kelett volna tenni

"Miért, szerinted Isten milyen feltételeket szabott nekünk a Biblia szerint?"

ajjj ln tudjam??? 😄DDDDDDDD nem én bujom nap estig azt a a a nem nem mondok jelzõt, tehát a bibliát 😊 de persze vannak morális szabályai .

de elég furcsa vagy 😊 én a hívõk diszkriminatív természetére céloztam mely nem csak az ateisták felé irányul hanem gyakran ugyanabban a sötét burokban lévõ társát is képes kitagadni. (pl.leírtam mit gondolna egy másik hívõ qupper egyk hozzászólásához, amiben leírja mennyit tart be a biblia által szabott feltételekbõl avagy mennyit nem. és ti is gondolkodás nélkül rám vágtátok hogy nem voltam hívõ. na minedgy) te meg rákérdezel egy egészen más dologra.

értelmezd is néha a szavaimat 😊 ha egy isten szavait képes vagy akkor talán az embereké is menni fog 😊))

"Ha valaki nem ezt állítja, hanem a cselekedetekbõl való megigazulást vallja, az nem keresztény."

nem keresztény? 1.sztem ezzel nem nagyon ért egyet pl. a keresztény egyház. akik a népet fosszák.

2. és még nem is így lenne.CSAK KERESZTÉNY LEHET HÍVÕ? mert te most erre céloztál

"Fony:
Pontosítsunk: …tehát egy volt gyilkos, tolvaj, stb is hívõvé válhat."

ez is lehet. de nem kel itt pontosítani. egy hívõ is lophat ha részorul, vagy ha nem . egy hívõ is lehet elmebeteg. aki azt hiszi rajta kersztül büntet iszten és legyilkojja a félvárost. egy hívõ ios lehet számító, gonosz és csak azért hívõ ,hogy a mennyek országába vehesse az irányt. imédkozik, nyal, de belül olyan fekete mint az éjszaka. és pl az egyház. hajdanán 1000 számra ölte azokat akik mertek gondolkodni vagy csak ha kedvük tartott vkit megölni. elnevezték eretneknek és mehetett is a tûzre. pedig az egyház is hívõkbõl áll össze nem?
az hogy vki gonosz, rossz nem zárja ki hogy egyben hívõ is legyen.
mint hogy egy ateista is lehet rossz vagy jo. nem ahit kérdése hogy az ember milyen. ( persze ez is befolyásolja részben)

és te írtad ,hogy bûnös élet után tért meg. 1. ( na erröl beszéltem élt bûnüösen majd a kerszfán megtért. és ez szted õszinte megbánás volt? mért kell ahoz a kersztre tenni vkit hogy megbánnya? ez cask duma. õ is csak apokol tüzeitõl akart mentesülni)
2. szted olyan nicns aki hítt de elvesztette a családját mindenét s egyben a hitét is. többet nem bízott abban az istenben akiben eddig hitt. ha engedte hogy ilyenné váljéksorsa. sok variáció van. a legritkább az amit te hoztál fel.

"A kegyelmet Isten adja.

azér mert nem így van 😄DDDDDDDD

mfe egyébként van aki gonosznak születik, ( vagy mondjuk elmebetegnek) az nem tehet arrol hogy ilyen. s megbánni sem tudja. mert más beállítodságú. nos ha nem az ember tehet róla akkor a sátán. tudom tudom 😛
akkor mért az ember kerül a pokolba?

amugy egy olyan csecsemõ ami már az anya hasában emg hal hova kerül?

jó, ha józan leszek😄:SA😄S. bocs :Ð
ez azért nem így van.. én találtam pár embert itt (pl. Te), akinek érdekel a véleménye -.-
Fony:
SRobi itt volt, választ is adott, ha valaki nem hiszi, az Õ baja.

Smity:
"....nem felel meg ama feltételeknek melyeket "isten szabott nekünk".

Fony:
Miért, szerinted Isten milyen feltételeket szabott nekünk a Biblia szerint?

Smity:
…..pedig nem attól hívõ vki hogy tökéletes, hanem attol ,hogy hisz.

Fony:
Így van.
Ha valaki nem ezt állítja, hanem a cselekedetekbõl való megigazulást vallja, az nem keresztény.

Smity:

Fony:
Pontosítsunk: …tehát egy volt gyilkos, tolvaj, stb is hívõvé válhat.
Lásd a megtért latort a kereszten.

Vagyis itt mi a problémád?

A kegyelmet Isten adja.

Szerinted ez miért nem igazságos?

JUJJ

na látod pontosan errõl van szó.
nem az a hívõ aki mormojja a bibliát, virít az egyháznak, ott ül atemplomba és komtattya a padokat. persze ilyen is lehet.

igazábol mindenki hívõ. de mi most egy másik értelemben beszélünk róla.
tehát hívõ: aki hisz istenben, és semmilyen formában nem kételkedik annak létében.

sokak így értelmezik a hívõséget: egy olyan személy akit megtisztított a krisztus tehát sosem hazudik, követi a bibliát, szinte sosem hibázik.
és ezért van ,hogy a hívõk kitagadják társaikat maguk közül, ha nem felel meg ama feltételeknek melyeket "isten szabott nekünk".
pedig nem attól hívõ vki hogy tökéletes, hanem attol ,hogy hisz. tehát hívõ ugyanúgy leeht gyilkos , tolvaj stb.

az ,hogy srobi nem mindig volt itt hogy választ adjon

Ha el se olvastad, hogyan lehettél hívõ?
Szia, Takezó!

Ha SRobi megválaszolta, akkor mi a gond? Ha neki nem hiszed el, akkor másnak sem fogod.
Én Bandrastól vártam kérdéseket, Tõle meg nem érkezett.

Ha mégis lenne kérdés - akkor lehetõleg egyesével. Egy kérdést tegyünk a mûtõasztalra, és arra próbáljunk választ találni.
Ha nem pusztán a tagadás és az elutasítás beszél belõletek, akkor menni fog.

Üdv
Fony
természetesen nem cask ennyi ellentmondás van benne.
most csak 6.-ot vagy 7.-et sortltam fel de már eddig is találtam vagy 100.-at úgy hogy még cask nemis olvastam . csak néhány idézetet halottam hívõktõl. viszont haelisolvasnám......................

nem arrol van szo. csak én MÁR azért nem várok választ , mert sok hívõvel beszélgettem ,és egyiktõl sem kaptam soha 😞(
(kielégítõt meg vékkép nem)

Ok, SRobert, váltás, jövök.

Ez az, Smity, a cél az volt, hogy felpörögjön ez a jobb sorsra érdemes topik. Kösz, hogy partner vagy benne.
Ha csak ennyi ellentmondást találtál a Bibliában, tényleg csak felületesen élhetted meg a kereszténységedet, vagy sehogy.

De!
Miért úgy teszed fel a kérdést, hogy nem vársz választ?
Ez tûnt ki legjobban a hozzászólásaidból. Eldarálod gyorsan a magadét, aztán kibököd, hogy ezeken felesleges is vitatkozni.
Hát, mit mondjak.
Így tényleg felesleges.

Üdv
Fony

feltétlenül 😊)) szia 😊

SRobert
Na, szerdáig pápá mindenkinek... <#wave>

Ja és ha esetleg kitörne egy vallásháború, várjatok meg vele! 😄

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

whehe, na most énse tok mást mondani : LOL 😊

tul sok lrtelme nincs arrol vitatkozni ,hogy milyen az isten. vagy van e egyáltalán. de még megvárom ,miként véleedik errõl mr. iq 😊)))))))))))))

Azért nem semmi pali lehetett ha ezt meg tudta csinálni. 😊
SRobert
Egyszer járj utána, h hányféle nép hányféle hite ért hányfélét azon, hogy: az isten. 😊

SRobert
Buddha "csak" szimplán megkerülte az isteneket. Nem mondta, h nincsenek, de a rendszerében nem játszanak szerepet.

Asszem a Buddhisták, vagy valami más keleti vallás, sem hisz Isten létezésésban, hanem azt valja hogy a világot és a lekeket általunk eddig meg nem értett tövényszerûségek mozgatják stb.

Akkor õk is ateisták. Hiszek a na muszáj leírnom "természetfölöttiben" de abban nem hogy mindenképpen az istennek kell mögötte állnia. (Lásd világos elmélet.)
SRobert
MEGALOL. 😄DD

Nemsemmi ez itt. 😊

És könyörgöm... A lélekvándorlást hagyjátok mán békiben.
Nem keresztény tanítás, nem vette ki senkisem. 😊

Eléggé sokat írtam errõl ide és a Jézus topikba is. U h talán abból, h ismét felvetõdik és így, látszik, h úgysem érdekel senkit, h ki mit mond. 😄

nem tudod most jön majd ez a duma:

"isten egy tökéletes világot teremtett hiszen mindenhato. és adott szabad akaratot is. ami ugyancsak jo. csak mi éltünk vele rosszul."

naigen csak azt tudnám az állatoknak sincs vmi jp sorsa. sõt egy olyan világot teremtet az isten amiben egymést kell brutálisan legyilkolniuk a túlélésért. nem hiszem hogy az álatok ezt az áéletmódot szabad akaratbol választották.

és most jön ez:
" ami nem szabad akaatbol lett elrotnva, a mi szabad akaratunk bol abba a sátán piszkált bele."

csak hát az egész rendszer a dzsungel törvényén alapszik. így bele tudott piszkálni? ha isten mindenható mért nem pusztította el?
na igen. a sáánt nem tudta elpustítani. de minket noé ideén rendesen lemészárolt.

naja. leisírtam mi erröl a sugallatrol a véleméynem s ha valüban csak sugalat akkor mért kell rátenni az egész életet. ( mert te most jo formén bevalottadquper hogy mégiscsak emberek irták)

igazábol erröl feleslegss vitázni. ha isten mindentudó akor valóban mindent tud. ha meg nem akkor csak hiheti hogy mindent tud 😊

1, nem. mert minden egyes üzenettel többen tudok rolad. így változik a kép.
persze az enyém nem, fog a te szemdbe. mert kijlentetted ,hogy én ilyen és olyan vagyok, és ha te mondod akkor az ugy is van.

2, én azért nem ölök emg senkit jol mondtad, met van lelkiismeretem.- ed vajon van e istennek? ha a sátánra rá tudunk varni ennyi rosszat istenre máétr ne varhatnánk?

3,wheheh 😊 na ezaz. és akkor még hozzám nem jut el isten szava.
vicces, aháény hívõ annyi féle hit. és míg egy azon bibliát nyalják befele nap min nap mind más mennyiségû "adatot" hisz el belõle s mind máshogy értelmezi avagy követi.
és itt villognak hogy :"de igen is õk istent követik õma jót követik." mégis mint egészen más formába teszik azt. na most akkor melyik hívõ cselekszik valóban istennek megfeleve?

5, aham szal ha istetn kövted akkor elméletileg az embreket is, de csak azért mert te így gonolod: " ,mindenben ott van isten még az emberben is"
de gyakorlailak mégis tojsz az emberek fejlére.