5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
#1702 találkozzunk egy sörözésre, úgy van értelme. :) -
#1701 De én nem bújtam mögé, csak az jutott eszembe, ahogy ölik egymást a klipjében az emberek. -
patiang #1700 Mielőtt még félreértjük egymást.
Welcome to the Junkle-re gondoltam. -
#1699 Mármint mit? -
patiang #1698 Bocs. Már ismerem. -
#1697 Nem tudom.. Hova bújtam pontosan, és mit nem ismersz? -
patiang #1696 A hit nem egyenlő a bizonyossággal. -
patiang #1695 Mert szerinted ki tudja ?! -
patiang #1694 Tudod vannak okosok akik azt mondják, hogy az életünk csupán illúzió.
Kár, hogy elbújsz olyan mögé, amit igazából nem ismerek. -
#1693 NEm tudom hogy érted az utolsó kérdést, én nem értem. De többnyire egyetértek. be-e-e-e-e :) És én nem hiszek Istenbe, bár nem tudom, hogy létezik-e.
De ami eszembe jutott az a Welcome to the Jungle klipje. :) -
patiang #1692 Visszatérve a homogenitásra. Én annak nagyon örülök, hogy a világ egy cseppet sem homogén. Semmilyen értelemben. Mert mi lenne akkor, ha azt mondja az Úr / bármely vallásban/ : be-e?, mi meg mint a birkák: be-e-e-e-e!!!! Hát én erre a világra nem vágyom. Más oldalról meg elborzaszt mindaz amit a sokszínűség leple alatt elkövetnek. Annyi ember életét semmi nem oltotta ki mint a vallás. A sokszínű hit. Európában működése alatt a katolikus egyház kb. 3 milló ember életét vette el. Meg ne kérdezd honnan veszem ! A Korán rossz értelmezése miatt emberek tömegét kövezték halálra. Mit mondott Jézus? Ha kettőd van valamiből, az egyiket add oda. Hogy is kezdődött a hatalmi felépítmény? Király, papság, főurak. A király hatalma is csak jelképes volt a papság "felett". Hány király kért bocsánatot a pápától? Ma sem a katolikus egyházon múlik, hogy nem ők a hatalom tényleges birtokosai. Én senkitől nem kaptam annyi pajeszos taslát, mint a hitoktatómtól. Nem eleget ?! Nézz szét a világban. Most is minden a vallás köntösébe bújtatva folyik. Azért mert arab, mert zsidó, mert keresztény.
Azt hiszem már mondtam: az egyik lelkész azt mondta, hogy aki bennünk lakozik Isten-e, vagy sátán, csak RAJTUNK múlik. Vagy miért nem lehet igaz emer az aki un. ateista. Bár szerintem ez a meghatározás értelmetlen. Falra tudnék mászni, amikor a médiában /divatból/ a sportoló, a művész, a tudós stb, azért mert hiszek az Istenben. Neked nem tűnt még fel, ha annyira homogének lennénk nem csak ennyien szólnánk hozzá, pedig igen csak sok topic van. -
#1691 Már vagy 50 kérdésemet elintézte SRobert azzal, hogy hú majd ha lesz ideje, meg hogy hosszú a téma. :-) -
HUmanEmber41st #1690 idő van, hely van...mi kell még? :D
legalább ezt a témát járjuk körül, ha már Urunk színeváltozását ilyen röviden elintéztük:) -
#1689 ez hosszú téma. :) -
#1688 SRobert: Lehet tökéletes egy olyan Ádám és Éva, aki enged a csábításnak? -
#1687 :D:D:D -
#1686 :DDD
Olvasónapló a Bibliából... Behhehe :D -
#1685 Most ezt úgy írtam, mint ha olvastam volna a Bibliát... :)))
De olvastam is, mert gimiben kötelező olvasmány volt!
Még naplót is készítettem belőle. :D -
#1684 Benne van... -
#1683 De ez benne van a Bibliában? Nem emlékszem rá. -
#1682 Ha az van oda írva, akkor a Biblia azt állítja. :) -
#1681 És az igaz, hogy Ádám 930 évig élt? -
#1680 az írja majd -
#1679 Lesznek benne idegenek? -
#1678 Egyszer, ha kedvem lesz, talán kifejtem erről az álláspontom. :)
Bár valszeg úgysem érti senki. :) -
#1677 Akkor szimplán ahogy írtad is... akik Krisztus előtt éltek népek azok "bukták" ? Ez nekem nem szimpatikus, Jézus meg a mindenható valahogy segíthetnének a Jézus előttieknek is. -
#1676 Ebből? Egy szó sem. :D
Amúgy egyfajta keresztény "legenda", amit egyes felekezetek elfogadnak, egyesek nem. Amúgy sztem a hitgyülisek nem fogadják el a tisztítótüzet. -
#1675 nem az egészet, de ez egy hosszú sztori. :) -
#1674 Amúgy bírom ezeket az evangelizálókat, mert fejből vágják az egész Bibliát. :D -
#1673 Nekem azt magyarázták a hitgyülisek, hogy értük lement Jézus a pokolba, vagy tisztítótűzbe, vagy valami hasonló, szóval a lényeg, hogy időszámításunk előtti embereket sem hagyta reménytelenül Jézus.
Ebből mi igaz? :D:D:D na ez most jó kérdés volt, ..mondd meg a frankót, van-e Isten! -
HUmanEmber41st #1672 Aha -
#1671 A keresztény hit szerint felvette az isteni formáját (eltelt vele) az emberi mellé. -
HUmanEmber41st #1670 És Jézus színeváltozása?
Vajon mi történhetett akkor? -
#1669 Hát, ők bebukták. :)))
(de azért a tisztítótűzben még van esélyük) -
HUmanEmber41st #1668 És a többi juden??? -
#1667 Persze. Azoknak, akik Jézus előtt születtek és szerepelnek a Bibliában. :D -
HUmanEmber41st #1666 Akkor Jehova imádásával is el lehet jutni a "keresztények Mennyországába" ???? -
#1665 egyrészt #1655, másrészt a katolikusok abban hisznek, h a halál után rögtön van egy ítélet, ami eldönti, ki hová kerül. Tehát akár halottakkal is találkozhattak volna ott, hamár Jézus "lehozta a mennyet" a földre arra a kis időre. :) -
#1664 Akkor ezt máshol kell megvitatnunk, mert ez már tényleg off, szóval kérdezz privátban, azt majd válaszolok. -
patiang #1663 NO ez nekem magas!