5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
#1742 Akkor ami most változónak van véve, az pokolra kerülve állandóvá változik? -
pici #1741 A világ változó, de a pokol állandó...
Na jó mennem kell, örültema csevegésnek, legyen szép napod! -
#1740 A világ állandó, vagy változó? A pokol állandó, vagy változó? -
pici #1739 Szerintem tévúton jársz... A háború és keresztyéneség nem egyeztethető össze. Hogy mégis bejött arra csak azt tudom mondani: Jó ügynökei vannak köztünk a Sátánnak :o( -
#1738 Jólvan na... én a Civilizationban is a kereszt szimbólumu vallást fejlesztem ki államvallásként. :D -
pici #1737 Úgy legyen, ott találkozunk -
pici #1736 Bár a Jelenések könyve elléggé nehezen érthető sokszor, mégis érdemes elolvasni, ebben található a legtöbb utalás arra, hogy mi is lesz és hogyan.... -
#1735 (mennyország:) -
pici #1734 Dehogyisnem... -
pici #1733 Csak egyszer került ki s azóta kint is van...
Ami pedig lesz...
Jel. 21,1
És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trónus felől: „Íme, az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük; és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.” A trónuson ülő ezt mondta: „Íme, újjáteremtek mindent”. És így szólt: „Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!”
És ezt mondta nekem: „Megtörtént! Én vagyok az Alfa és az Ómega, a kezdet és a vég. Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen. Aki győz, örökölni fogja mindezt, és Istene leszek annak, az pedig fiam lesz. De a gyáváknak és hitetleneknek, az utálatosaknak, gyilkosoknak és paráznáknak, a varázslóknak és bálványimádóknak, és minden hazugnak meglesz az osztályrésze a tűzzel és kénnel égő tóban: ez a második halál”. -
#1732 Tehát a pokolban nincsenek következmények. :D -
pici #1731 Az előzőt is neked szántam...
A föld9n vannak jó emberek akik a világ szemében jók és vannak akik rosszabbak, DE a választóvonal a golgotai kereszt...
Ha jól emlékszem Luther mondta, ezekre a Jézus nélküli jó ill. rossz emberekre:
Mindegy, hogy 5 centivel, vagy 50 méterrel vannak a víz alatt, de mindketten víz alatt vannak és megfulladnak, vagyis végük az örök kárhozat...
Egyetlen mentség -menőöv, ami által megmenekülhetsz Jézus... -
#1730 Én meg olyat, hogy ha egyszer kikerült a paradicsomból, akkor megint kikerülhet... -
pici #1729 Megbánás az van, de mit számított már neki akkor, hisz nem tudott átmenni a mennybe... Erre mondják, hogy túl késő... -
pici #1728 Egyszer hallottam egy ilyen magyarázatot:
Isten tudatosan engedte meg, hogy egyenek a fáról, hogy az ember ne a mellét verve álljon Isten elé, hanem mint olyan aki ismeri a bűnt, és annak következmáényeit, De éppen így látja legtündöklőbben Jézus kegyelmét, szeretetét...
Könnyű az oly embert szeretni aki téged is szeret, na de azt aki fellázadt ellened, aki az ellenséged... Az első keresztyének ezt tették... -
#1727 Ez nekem azt mutatja, hogy a próféták überdurván győzködnek, mégis gyengék az érveik azoknak, akik racionálisan gondolkodnak.
Meg hogy a pokolban is van megbánás... és jó emberek. -
pici #1726 A téma hosszú de ha bírod nézd meg ezt:
Da Vinci kódról -
pici #1725 Bocsi, hogy csak most reagálok rá...
Miért a katolikusokon kívül ki fogadja el?
A Bibliában nincs szó tisztítótűzről. Vagy már itt a földön Jézussal a szívedben éled az életed, vagy a kárhozat. Nincs arany középút és nincs halál utáni döntés sem, különben a gazdag is választhatott volna...
Aki nem ismeri a történetet:
Lk. 16,20
Volt egy Lázár nevű koldus is, aki ott feküdt a gazdag előtt, fekélyekkel tele,
Lk. 16,21
és azt kívánta, hogy bárcsak jóllakhatna a gazdag asztaláról lehulló morzsákkal; de csak a kutyák jöttek hozzá, és nyaldosták a sebeit.
Lk. 16,22
Történt pedig, hogy meghalt a koldus, és felvitték az angyalok Ábrahám kebelére. Meghalt a gazdag is, és eltemették.
Lk. 16,23
Amint ez a pokolban kínok között gyötrődve felemelte a tekintetét, látta távolról Ábrahámot és kebelén Lázárt.
Lk. 16,24
Ekkor felkiáltott: Atyám, Ábrahám, könyörülj rajtam, és küldd el Lázárt, hogy ujja hegyét mártsa vízbe, és hűsítse meg a nyelvemet, mert igen gyötrődöm e lángban.
Lk. 16,25
De Ábrahám így válaszolt: Fiam, jusson eszedbe, hogy te megkaptad javaidat életedben, éppen úgy, mint Lázár a rosszat. Ő most itt vigasztalódik, te pedig gyötrődsz.
Lk. 16,26
Ezen felül még közöttünk és közöttetek nagy szakadék is tátong, hogy akik innen át akarnak menni hozzátok, ne mehessenek, se onnan ide át ne jöhessen senki.
Lk. 16,27
Ő pedig így szólt: Akkor arra kérlek, atyám, hogy küldd el őt apám házához;
Lk. 16,28
mert van öt testvérem, beszéljen a lelkükre, nehogy ők is ide kerüljenek, a gyötrelem helyére.
Lk. 16,29
Ábrahám így válaszolt: Van Mózesük, és vannak prófétáik, hallgassanak azokra!
Lk. 16,30
De az erre ezt mondta: Nem úgy, atyám, Ábrahám, hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájuk, akkor megtérnek.
Lk. 16,31
Ábrahám ezt felelte: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki feltámad a halottak közül.” -
HUmanEmber41st #1724 Te Robert ! Nagyon szűkszavú vagy.. így nem lehet kitárgyalni semmi témát töviről hegyire.. -
#1723 Bénultan és dühösen állok az ilyen dolgok előtt... Majd elmúlik. -
#1722 Én is szoktam spekulálni. ;] -
Takezó #1721 összefoglalnám a mondadód:
"Davinchi" -
feketeribizli #1720 Nagy Konstantint nem az a cél vezette, hogy az emberek igazság tudói legyenek, hanem, hogy békében éljenek. A bibliát megirta már más, de ő nem szerkesztette megfelelően, igy a népek elhisznek mindent, azt is, ami látomás. Jézus azt nem tagadja, hogy ő Isten, de a nép állítja! Hisz a próféta a tulvilágban, ezért állit olyat, hogy az atya jobbján lesz. A Davinchi kód tényeket mutat és ez az elmét finoman ösztönzi, hogy keresse a helyes Isten hitet. Mária szüz és gyereket szül, magdolna is sárát, krisztus lányát, a hely francia. Mindent értek már. A császár kihagyta sárát és magdolna igy a nép előtt, csak egy nő, pedig Jézus agya tudta, hogy feleség, de az apostol nem irhatta le, hogy meg ne ölhesse senki a leányt. Hiszen Jézus nem bünös és mégis felfeszítették, akkor Sárát is megölné a nép, ha velük együtt látná. -
HUmanEmber41st #1719 Hát ez sajna meg is látszik :) :) :) -
#1718 SZVSZ egy hülye feltétleezés amit bárki tud gyártani
pl:Lehet hogy rossz fáról ettek,azért bünteték meg őket(nah ez nagy hülyeség volt...)
Nekünk magyaron amikor vettük azt tanította a tanár hogy a Biblia megértéséhez a sorok közt kell olvasni... Ami persze nekem nem megy! -
#1717 Egyik kiadásban sem olvastad volna. ;) -
HUmanEmber41st #1716 Ezt én nem olvastam a Károly- féle kiadásban. -
#1715 Én valami olyasmiről hallottam, hogy Isten megengedte volna előbb-utóbb hogy egyenek róla, csak ők túl hamar tették ezt meg. -
#1714 Igen, természetesen nem szimbólikus a dolog. :) -
#1713 _:A?SD_A:S?D_A:S?D -
HUmanEmber41st #1712 Isten igazából próbára tette Á.-t és É.-t. Mert mi a ráknak rakta oda a Tudás fáját??? Ha nem dugja oda az Éden közepébe, mai napig öjöm-bódottág volna.. :) -
#1711 egyik sem feltétlen igaz, u h próbáld újra. :) -
#1710 Két dolog jön le ebből nekem:
1, Ádám és Éva tudatlan volt, nem volt tudatában tettének, és következményének.
2, Tudatában voltak, és ezek szerint végtelen önzőek is voltak egyben, mondhatni gonoszak.
Melyik a tökéletesebb? -
#1709 és? :) -
#1708 Tökéletes lett volna-e egy olyan emberpár, aki nem tud mást álasztani, mint ami van? És a kísértés nem szimpla almazabálás volt. A kígyó azt ígérte: ha esztek a fának a gyümölcséből olyanok lesztek, mint az Isten.
Innentől kezdve gondolom egyértelmű, h mi volt a gáz. -
HUmanEmber41st #1707 Ezen is el lehet gondolkodni, h az Édent azIsten nem semmisítette meg, csak odaállított a bejárathoz egy angyalt lángoló pallossal.Tehát annak a mai napig is meg kellene lennie valahol.. -
#1706 amúgy a hívők mondták. :) -
#1705 Hát nekem úgy logikus, hogy tökéletes volt a Paradicsom. Önkényesen. De az is lehet, hogy nem volt olyan tökéletes Isten alkotása... Már alapból tökéletlen volt. -
#1704 Akkor kezdjük az elején: ki mondta, h tökéletesek? -
#1703 Nem volt elég? :D