5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • pici
    Látod pont itt van a baj, amikor valaki elkezdi a Bibliai dolgokról ezt mondani: Valószinű; úgy gondolhatták; szerintem; ezt úgy kell érteni stb.
    Szerintem úgy igaz ahogy le van írva és addig 100%-os amíg valaki el nem kezdi (félre)magyarázni.
  • pici
    A gyávák is éppen úgy megtagadták Őt. Vagyis nem vállalják Őt a világ előtt. Az Ige pedig azt mondja:

Márk. 8,38
    Mert valaki szégyel engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzetség között, az embernek Fia is szégyelni fogja azt, mikor eljő az ő Atyja dicsőségében a szent angyalokkal.

vagy máshol:

Mát. 10,32
    Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt;
    Mát. 10,33
    A ki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt.
  • pici
    Dehogy is nincs: állandó szenvedés

Jel. 20,10
    És az ördög, a ki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, a hol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.

Jel. 20,14
    A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
    Jel. 20,15
    És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

De érdemes az előtte lévő verseket is elolvasni :o)

Jel. 20,11
    És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, a kinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.
    Jel. 20,12
    És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.
    Jel. 20,13
    És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.
  • sz4bolcs
    régen sok ilyet gyüjtöttem, csak soha nem találtam megfelelő alkalmat elmondani, leírni, és eldobtam őket. :(
  • Takezó
    ez jó: )
  • SRobert
    nekemeztetszik
  • sz4bolcs
    Két ember beszélget.
    -Te tegnap találkoztam Jézussal.
    -Ne mond már, az nem lehet.
    -De de, biztos hogy ő volt!
    -Honnan tudod?
    -Ő mondta.
    -De hátha csak hazudott.
    -JÉZUS NEM HAZUDIK!!!
  • SRobert
    nyilván. :)
  • sz4bolcs
    Szerinted. :)
  • SRobert
    A hangsúly a látszikon.
  • Takezó
    és tényleg^^
  • sz4bolcs
    SRobert bölcsnek látszik. :)
  • HUmanEmber41st
    Mostmár értem. Robert sportot űz a szűkszavúságból :)
  • SRobert
    nem. két sárkány.
  • sz4bolcs
    mint az összeesküvés elméletek...
  • HUmanEmber41st
    Ez már megint hogy jön ide????????
  • sz4bolcs
    Láttátok az Ú[email protected]?
  • Takezó
    Ha úgy tetszik, képzeld úgy el -.-
  • feketeribizli
    Isten az egy sárkány?

Jel. 13.4
  • HUmanEmber41st
    Én is támogatom az ötleted!
  • Takezó
    Egyébként remek ötlet.
  • SRobert
    semmi olyan kérdés nincs mostanság, amit ne írtam volna le részletesen valamikor. :) Vagy csináljak egy honlapot, amire felírom egyszer a válaszokat, aztán csak hivatkozásokat szúrkáljak be ide? :D
  • HUmanEmber41st
    Hallod Robert, ha nem írsz 3 sornál többet, be fog halni a topig..
    Olyan jó lenne legalább a fő kérdéseken hosszan elbeszélgetni..de ha nem, hát nem.. :( :(
  • SRobert
    Úgy értem, h nem volt eredetileg tanítása a Bibliának.
    Későbbi magyarázatok és Biblián kívüli hitek "eredménye".
  • sz4bolcs
    Ha úgy vesszük valóban nem.. Keleti vallások irataiban is olvasni pokollakókról, és istenlényekről.
  • SRobert
    nem. ugyanis a pokol nem alapvetően bibliai fogalom.
    egyszer le is írtam, amikor még írtam 3 sornál többet.

lehet visszakeresni :D
  • sz4bolcs
    A Biblia szimbolikusan értendő szövegek, és példázatok lenne, egy szimpla erkőcsi kódex?
    Mert Pokol, Menny, Isten meg hasonlók nélkül azzá válik. :)
  • SRobert
    mondta ezt valaki?
  • sz4bolcs
    sok millióan hiszik,(nyilván létre kellett tőle jönnie egy pokolnak:)) jézus meg csak szimplán hablatyolt volna?
  • sz4bolcs
    bizonyítsd be ;)
  • SRobert
    Nélkülem már nem is lehet? :o :)
  • SRobert
    szimplán nem létezik ;)
  • SRobert
    Hahó...
    Elvileg senki, de nem csak neoprotestáns, hanem katolikus szemléletű "szakadárok" is vannak.

Amúgy a Lázáros történet egy eléggé szanaszét boncolható beszéd. Ugyanis valószínű (mondanám, h biztos, csak nem akarok senkit hergelni), h Jézus ezt a beszédet nem azért mondta, mert ez ténylegesen így van a túlvilágon, hanem mert a farizeusoknak volt egy kedvelt történetük, ami full ugyanez, csak a gazdag emberről és a szegény farizeusról szól. Tehát egy átértelmezés.

De erről sincs kedvem írni.
    A változatosság kedvéért. :D
  • sz4bolcs
    A fájdalom attól lesz szenvedés, ha állandóságot feltételezünk mögötte.
    Ha nem változik, hogy érzékelhető?
    Ha változik, hogy lehet állandó?
  • fonak
    Állandó fájdalom pl. nem szenvedés?
  • sz4bolcs
    A szenvedés attól szenvedés, hogy nincs állandó. Ahol állandóság van ott nincs szenvedés.
  • fonak
    És ha állandó szenvedés? :)
  • Mr Csé
    gyáváknak mért?
  • sz4bolcs
    Akkor mi a gond? Állandó helyen nincs szenvedés.
  • pici
    Igen.
    Na most már tényleg mentem, majd valamikor még visszanézek...