5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
pici #1782 Látod pont itt van a baj, amikor valaki elkezdi a Bibliai dolgokról ezt mondani: Valószinű; úgy gondolhatták; szerintem; ezt úgy kell érteni stb.
Szerintem úgy igaz ahogy le van írva és addig 100%-os amíg valaki el nem kezdi (félre)magyarázni. -
pici #1781 A gyávák is éppen úgy megtagadták Őt. Vagyis nem vállalják Őt a világ előtt. Az Ige pedig azt mondja:
Márk. 8,38
Mert valaki szégyel engem és az én beszédeimet e parázna és bűnös nemzetség között, az embernek Fia is szégyelni fogja azt, mikor eljő az ő Atyja dicsőségében a szent angyalokkal.
vagy máshol:
Mát. 10,32
Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt;
Mát. 10,33
A ki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt. -
pici #1780 Dehogy is nincs: állandó szenvedés
Jel. 20,10
És az ördög, a ki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, a hol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.
Jel. 20,14
A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
Jel. 20,15
És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.
De érdemes az előtte lévő verseket is elolvasni :o)
Jel. 20,11
És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, a kinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.
Jel. 20,12
És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.
Jel. 20,13
És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint. -
#1779 régen sok ilyet gyüjtöttem, csak soha nem találtam megfelelő alkalmat elmondani, leírni, és eldobtam őket. :( -
Takezó #1778 ez jó: ) -
#1777 nekemeztetszik -
#1776 Két ember beszélget.
-Te tegnap találkoztam Jézussal.
-Ne mond már, az nem lehet.
-De de, biztos hogy ő volt!
-Honnan tudod?
-Ő mondta.
-De hátha csak hazudott.
-JÉZUS NEM HAZUDIK!!! -
#1775 nyilván. :) -
#1774 Szerinted. :) -
#1773 A hangsúly a látszikon. -
Takezó #1772 és tényleg^^ -
#1771 SRobert bölcsnek látszik. :) -
HUmanEmber41st #1770 Mostmár értem. Robert sportot űz a szűkszavúságból :) -
#1769 nem. két sárkány. -
#1768 mint az összeesküvés elméletek... -
HUmanEmber41st #1767 Ez már megint hogy jön ide???????? -
#1766 Láttátok az Ú[email protected]? -
Takezó #1765 Ha úgy tetszik, képzeld úgy el -.- -
feketeribizli #1764 Isten az egy sárkány?
Jel. 13.4 -
HUmanEmber41st #1763 Én is támogatom az ötleted! -
Takezó #1762 Egyébként remek ötlet. -
#1761 semmi olyan kérdés nincs mostanság, amit ne írtam volna le részletesen valamikor. :) Vagy csináljak egy honlapot, amire felírom egyszer a válaszokat, aztán csak hivatkozásokat szúrkáljak be ide? :D -
HUmanEmber41st #1760 Hallod Robert, ha nem írsz 3 sornál többet, be fog halni a topig..
Olyan jó lenne legalább a fő kérdéseken hosszan elbeszélgetni..de ha nem, hát nem.. :( :( -
#1759 Úgy értem, h nem volt eredetileg tanítása a Bibliának.
Későbbi magyarázatok és Biblián kívüli hitek "eredménye". -
#1758 Ha úgy vesszük valóban nem.. Keleti vallások irataiban is olvasni pokollakókról, és istenlényekről. -
#1757 nem. ugyanis a pokol nem alapvetően bibliai fogalom.
egyszer le is írtam, amikor még írtam 3 sornál többet.
lehet visszakeresni :D -
#1756 A Biblia szimbolikusan értendő szövegek, és példázatok lenne, egy szimpla erkőcsi kódex?
Mert Pokol, Menny, Isten meg hasonlók nélkül azzá válik. :) -
#1755 mondta ezt valaki? -
#1754 sok millióan hiszik,(nyilván létre kellett tőle jönnie egy pokolnak:)) jézus meg csak szimplán hablatyolt volna? -
#1753 bizonyítsd be ;) -
#1752 Nélkülem már nem is lehet? :o :) -
#1751 szimplán nem létezik ;) -
#1750 Hahó...
Elvileg senki, de nem csak neoprotestáns, hanem katolikus szemléletű "szakadárok" is vannak.
Amúgy a Lázáros történet egy eléggé szanaszét boncolható beszéd. Ugyanis valószínű (mondanám, h biztos, csak nem akarok senkit hergelni), h Jézus ezt a beszédet nem azért mondta, mert ez ténylegesen így van a túlvilágon, hanem mert a farizeusoknak volt egy kedvelt történetük, ami full ugyanez, csak a gazdag emberről és a szegény farizeusról szól. Tehát egy átértelmezés.
De erről sincs kedvem írni.
A változatosság kedvéért. :D -
#1749 A fájdalom attól lesz szenvedés, ha állandóságot feltételezünk mögötte.
Ha nem változik, hogy érzékelhető?
Ha változik, hogy lehet állandó? -
fonak #1748 Állandó fájdalom pl. nem szenvedés? -
#1747 A szenvedés attól szenvedés, hogy nincs állandó. Ahol állandóság van ott nincs szenvedés. -
fonak #1746 És ha állandó szenvedés? :) -
#1745 gyáváknak mért? -
#1744 Akkor mi a gond? Állandó helyen nincs szenvedés. -
pici #1743 Igen.
Na most már tényleg mentem, majd valamikor még visszanézek...