A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem valahogy úgy alakulhatott ki, hogy ha nekimész egy oroszlánnak, akkor vannak bizonyos következményei, pl. széttép a fogaival. :-)
Valahogy így lehet emberek között is. Ha megölsz valakit, számíthatsz következményekre. Fizikai vagy lelki visszahatói. Akit ezek a következmények hidegen hagynak a mérlegelés közben, vagy nem is mérlegel, az nyugodt szívvel fog ölni. Így kötik legtöbbünket ezek a bizonyos szabályok, és korlátok. Nyugodtan ki lehet próbálni, lépj ki a busz elé, ha ezt félelem nélkül megteszed, akkor neked már egyel kevesebb korlátod van, mint nekem. :-)
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
-Ha tudod, hogy nincs korlát a kilátó szélén felmennél?
( nem akarok még egy letoltást kapni, elég volt belõle tegnap 😄D)
áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))
könnyú a szavakon lovagolni. míg a hegyi korlát attól véd meg hogy magunkban ne tegyünk kárt, addig a morális korlátok attól ,hogy em,ber társainkban ne okozzunk maradandó károsodást. 😊)
áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))
"Áldjon meg téged az Úr, és õrizzen meg téged" (4Móz6.24), mert
"Csak nálad talál irgalmat az árva" (Hos.14.4)- Amen.
"ölelgesd meg Pista bácsit, és nyomj csókot Mari néni orcájára"--hüle 😄DDDDDDDD
" szeretetnek nem egy fajtája van, mint ahogy gondolom ezt te is tudod."--persze
ennek meg mi köze a szabályokhoz, amirõl beszéltünk? senkinek nem kell megbánnia, hogy elér valamit a saját erejébõl. nem tudom ismered-e a példabeszédet a tálentumokról. namindegy.
a másikról meg csak annyit, hogy elkezdhetjük csûrni-csavarni a szavakat, hogy megint találjunk valamit, ami kifogásolható, de szerintem belül azért érted te is, hogy mire gondolok. természetesen nem nárcisztikus jellemvonásokra és önzésre. de nem is mondta senki, hogy ölelgesd meg Pista bácsit, és nyomj csókot Mari néni orcájára. a szeretetnek nem egy fajtája van, mint ahogy gondolom ezt te is tudod.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
hát én ebben nem tudok állást foglalni. az ember nem érezhet olyan érzéseket maga iráént mint pl faja másik egyede iránt. sztem akor is beteges ha vki szereti magát.
akkor megbocsát...
legalábbis ha megbánjuk, de ezt azért el lehet várni.
"aki magát is szereti az beteg. tehát az egészu " tanács" már értelmét tekintve téves."
aki magát nem szereti az halott ember. túlzásba persze nem szabad vinni, de ha valamilyen szinten nem szereted magad, ott már elég nagy problémák vannak.
isten nem tanácsot adott. hanemparancsot. aztán ha nem teljesítjük...
"szeresd felebarátodat mint tenmagadat! "
aki magát is szereti az beteg. tehát az egészu " tanács" már értelmét tekintve téves.
Jézus azt mondta a legfõbb szabály: szeresd felebarátodat mint tenmagadat! szerintem igaza van. ha olyan szabállyal találkozol, ami ezzel ellentmond, azon eléggé meglepõdnék. más kérdés hogy nem mindig ismeri fel egybõl az ember, hogy mi köze van ennek a "fõszabálynak" bizonyos szabályokhoz, de ha mélyen elgondolkozik az ember, akkor nagyon kevés olyan "korlátot" talál (gyakorlatilag nulla), amit ne tarthatna elfogadhatónak ezen (talán - szerintem legalábbis mindenképp) legfontosabb cél érdekében.
Ott a sok smályli 😊 😊
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
az egy dolog ,hogy én ilyeneket nem olvasok, de ez még nem jelenti azt m,hogy nem szólhatok hozzá a teológiai vitákhoz 😊))
és most jön ez fogadjunk: de isten felakarta mérni mennyire is tartjuk be szabályait szabad akaratunkból. eszerint itél minket pokolba vagy mennybe.
😊))
Az igazi korlátja az embernek szerintem pl. az hogy nap mint nap kell ennie, innia meg ilyenek, ezek nem mi alkottuk, tehát megváltoztatni sem áll módznkban.
De ha valaki még istenben is hisz, akkor csinál magának újabb korlátokat! Erre mi szükség? Ha Isten akart volna nekünk több korlátot, akkor nem úgy teremtett volna?
( Bár elég közismert történet ..fogadjunk, h Smithy nem olvasta a Könyvet..aztán itt vitázik.. na mindegy 😊 😊 😊 )
Ap. csel. 9/3
És amint méne,lõn, h közelge Damaskushoz, és nagy
hirtelenséggel fény sugárzá õt körül a mennybõl.
És õ leesvén a földrehalla szózatot, mely ezt mondja vala néki:
Saul, Saul, mit kergetsz te engem?
Saul mondá:
KIcsoda vagy Uram?
Az Úr pedig monda:
Én vagyok Jézus, akit te kergetsz:
nehéz néked az ösztön ellen rúgódoznod.
Remegve és ámulva monda:
Uram mit akarsz, hogy cselekedjem?
Az Úr pedig monda néki:
Kelj fel és menj be a városba és majd megmondják néked, mit kell cselekedj.
A vele utazó férfiak pedig némán álltak, hallva ugyan a szót, de senkit sem látva.
Saul a keresztségben Pál nevet kapta... még most sem rémlik???
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
arvindnak igaza van. vagy nyalsz istennek vagy mész a pokolra örökre égni. nesze neked szabad akarat.
az embernek korlátok közt kell élnie, mert ez (is) választja el az embert az állattól. de a saját korlátai közt, nem egy isten által szabott kalitkába. nem késõ kirepülne, de a nyakörv egy idõ után egyre szorosabb lesz...
különben sem utálom "úgy" , mert nem hiszek benne.
Mind szolgák vagytok akik hisztek! Rabok, és ez a világ a börtönötök!
Ennyit a szabad akaratról!
Vajon csak ezen az életen át tart a rabság, vagy örökké? Hisz a lélek örökké él.
Vajon van e választása a lélek, hogy mivé szülessen? Most így belegondolva, nem sok lehet, mert ki akar nyomoérknak születni...
nem ismerem a sztorit, de gondolom az a vége hogy jézus nagy hõsiesen meg térítni. igaz? 😊
minden esetre durvábban mint én. de ez amit õ folytat már nem vita hanem veszekedés, marakodás. nagyon unom.
"de azért ha azt hiszed magadról, hogy te itt senkinek nem adtál okot a sértõdésre, akkor eléggé tévedsz"
valóban ebben reménykedtem. én tulajdonképpen a chatrõl jöttem , ahol úgy össze szoktak a szoba lakói ,hogy szinte mindent megengedhetek maguknak. én olyan lény vagyok akinek a kedély állapota nehezen lendíthetõ ki negatív irányba, tehát minimális szintû érzékenységet mutatok szellemileg. néha magamból indulok ki és rájövök ,hogy nem mindeki van így ezzel . sry
human ez elnyerte a teccésem. neked kellett volna írni a bibliát, mert te hiszel is de azért látod ,hogy erõsen hiányos a kis könyvecske. 😊))
(mert tudom , h lányból vagy 😊 😊 )
Biztosan hallottál már egy Saul nevezetû zsidóról, aki keresztényeket ment elkapni Damaszkuszba...
( Ha nem ugrik be a történet vége, majd elmesélem 😊 )
Remélem, h Veled is meg fog történni a csoda.
Visszatalálsz 6 éves önmagadra és alkalmazod Jézus tanítását, mikor is elmagyarázta, hogyan kell imádkozni
---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!
Amik itt is felmerülnek ( lélekvándorlás, feltámadás, mit csinált valójában Jézus 12-33 éves koráig, mi maradt ki a Bibliából, halhatatlan-e a lélek stb..)
Szal lehet 2000 év alatt öszeokoskodott magyarázatokkal szolgálni, de ezt mindenki érzi, h nem az igazi..
Én hiszem, és megértem, h Jézus az volt akinek a Biblia leírja.
De az akkori egyház által összeállított könyv számora igencsak hiányos ( mert ezekre a kérdésekre nem ad 100% konkrét választ, csak ilyen kikövetkeztetõset, amit mindig másképpen lehet magyarázni)
Mert ha az állna a Könyvben:
-És Jézus mondá:
Az Atyától halhatalan lelket kaptatok, hogy sok életen keresztül szolgálhassátok Õt....
szerintem ilyesminek kell lennie egy konkrét válasznak..
ninsc elegem semmibõl. mondom szeretek itt lenni, cask kár hogy néha bejön egykét antiszociális ember aki elrontja a hangulatot. most bejönnek a többiek , és mit látnak? hogy mi marjuk egymást. hagyj békén. menyj vissza az ovodába ott még lehet ilyet.nekem ne válazolj ezekre, nem érdekelsz.
( és most nehogy azt írd ,hogy rám se , mert a hívõk mégis kivel folytatnának eszmecserét, ha csak ugyanolyan nézetû emberek jönnének fel? nekem szükségem van rájuk ,hogy az õ nézeteiket is megismerjem és megszûrjem. nekik is rám hogy ugyan ezt tegyék)
te jó ég 😄D
nem tudom te hol élsz, de én csak poénkodtam. a legtöbbenértették. Pl: ZSoló. bens a szívére vette, tõle bocsánatot is kértem ráadásul versbe foglalva.
én nem vergõdök, nem kötekszek mint ahogy le írod. és nem is sértegetek senkit. ha nem tünt volna fel mi itt jól elbeszélgetünk. vannak érvek és ellenérvek. te teszed magad ezzel nevtségesség ,hogy itt ugrálsz, és játszod a megvilágosult embert aki hú de okos, és mindent tud rólam , meg a világról. én szeretek a fórumra járni, és még ha te nem is veszed észre , de kialakulnak bizonyos szimpátiák . én szeretem benst is zsolót is, attól függetléenül ,hogy néha néha elvetem a sulykot a hülye poénjaimmal. remélem õk azért értik. veled meg nem tudok mit kezdeni, mert reménytelen vagy. beszélek neked és észre sem veszed. nem gondolod hogy én jobban ismerem magam mint te ? akkor énis fel teszem a kérdést: ki vagy te ,hogy ilyen következtetéseket vonsz le rólam? de haa világról is hasonló sötét képed van ami nem tükrözi a valóságot akkor sajnálom.
nem én nem azt írtam ,hogy attól rendes ember egy ember mert harcol. de sztem ez azért alap, hogy ha vki akar vmit akkor ne csak várja, hanem tegyen is érte vmit. na mindegy. én ráérek itt vok egész nap. ha továbbra is égetni akarod magad harjrá.