5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • cenobite
    LOL! :D
  • SRobert
    Két fogalmat ajánlok figyelmedbe:
    quantum mechanika
    közös ős

:)

És jelzem, semmi bajom a bibliai hiteddel, csak máséban is legyél tájékozott. :)
  • SRobert
    Teljesen hagyományos úton, d*gással.
  • patiang
    A nick-eddel ellentétben kemény vagy.
    Hasonló stílusban kaptam válaszokat : te ehhez hülye vagy fiam.
    A tudósok nem azt mondják, hogy a majomból származunk / ne haragudj, még én sem/, hanem azt, hogy lehet, hogy közös volt az ősünk.
    No de fel a fejjel.
  • Varadium
    ugylátom felattam egy kérdést tegnap de választ azt nem kaptam ,viszont amit leirtál az érdekes és elgondolkottató és sokban osztom a véleményedet ,még mindég az a kérdés hogyan szaporottuk el.....
  • pici
    NA látod ezt nem akartam... Kívülről fújod a Bibliát mégis megkérded, hogy aztán...
    Na de akkor nézzük sorba:
    Igen, ez bizonyított, tény, hogy minden embernek van kultikus hite. Mindenki hisz valamiben. Ezek valójában arra szolgáltak, hogy: " mi a megteremtettek féljünk".
    De én nem félek az én Uramtól, mert úgy szeretett, hogy egyszülött Fiát adta, hogy ha hiszek benne el ne veeezk hanem örök életem legyen.
    Mózes könyvei. Tudósok szerint nem is Mózes írta, és ebben van igazság, hisz hogy írhatta le saját halálát???? Ezek szájhagyomány útján terjedtek tovább és későbbi korokban (a fogságban) írták le.
    A Biblia minden egyes könyvét emberek írták, akiknek különböző volt a stílusuk, de egyben egyek voltak: Isten ihlette őket az írásra.
    írod: "A Biblia csodálatos, de csak egyike azoknak a csodálatos dolgoknak, amit az ember teremtett." A Bibliát nem az emberi értelem teremtette!!! Nem emberek kitaláció!!! És hogy amit az ember teremtett... És ki alkotta az emberi értelmet? Ki adott érző szívet? Ki alkotta meg oly csodálatosan a törvényszerűségeket, hogy az eső nem csap agyon, hogy a nap nem éget meg, és még meg sem fagysz... Pedig ha kiszámolod, nem sokat kellene változtatni a bolygók pályályán, hogy a földön lehetetlenné válljék az élet. De nem!!! A bolygók pont a legjobb helyen vannak!!! Hiszed, hogy ezt egy ősrobbanásból keletkezhetett? Mi az a "véletlen" ami ilyen csodálatosan egybehozza ezeket a dolgokat...?
    Nézd én elfogadom, ha Te majomból származtatod magadat, de engedd meg, hogy én azt hogyem: Engem Isten teremtett.
    A Biblia ír nagy állatoról és nagy emberekről csak nem nevezi meg őket...
    Ha meg mindent leírtak volna benne, ugye nem hiszed, hogy elolvasnád...
    Hit mindig is volt és mindig is lesz. Ha azt mondod: "Nem hiszek Isztenben." Máris van egy hited: Nincs Isten. Az már más kérdés, hogy nincs igazad...
    "ős Biblia" Itt ugye az apokifokra gondolsz... Igen valóban volt zsinat és valóban vettek ki belőle. A válogatásnál két fő szempont volt:
    1) Isten ihletése alatt keletkeztek-e?
    2) Az ember életére és hitére nézve eligazításul szolgálnak-e?
    J. Brúnó -Ha az előbbi hozzászólásokat elolvastad volna akkor rájöhettél volna, hogy erre írtam, hogy nem mindenki hívő aki az egyházban van. Még a püspök vagy a pápa sem kivétel ez alól. Aki valóban Őt (Jézust) követi az nem tesz ilyet.
    Isten adjon Neked bölcs látást, hogy meg tudd különböztetni a hívő és vallásos embert, és Ő óvjon attól, hogy vallásos ember kezébe ess, mert akkor véged van.
  • SRobert
    Basszus, ráadásul ez több, mint 3 sor.
    Akkor a hónapban már nem is írok többet. :))
  • SRobert
    Mivel látom, h asszed, a belátásom hiányában írtam, amit, idézek egy nagy elmétől, jelesen saját magamtól:
    "hitrendszer külső jelekben megnyilvánuló megvallása"
    írtam ezt a vallásra

Miért is kéne belátnom valamit, amit leírtam? :)
    EVIDENCIA, h ha nem pofázok róla, vagy nyilvánítom ki cselekedetekben, akkor nem vallom meg, tehát nem ugyan az...

DE

Amiért írtam azt amit.
    Ha valaki hisz valamiben, bezony-bezony az életvitelében is megnyilvánul, tehát cselekedeteivel vallást tesz a hitéről.

ezé' van az, h aztat mondom, h minden hívő vallásos.

Csak gondoltam egy ilyen helyen már nem kell szájbarágósan levezetgetni egy gondolatsort.
    BELÁTOM, tévedtem. :)))
  • patiang
    Hát az !!
  • SRobert
    Nincs mit beismernem, mert k*rrrvára egyértelmű, amit írtam. :)
  • patiang
    De ugye Te is beismered, hogy nem ugyanaz a kettő: Hiszem, hogy van UFO vagy Vallom hogy van UFO.
  • SRobert
    Pont abban az értelemben mondtam, ahogy le van írva. :)
    És hagyományos értelmében, ha egy UFO hívő kimegy a gabonakörökhöz idegeneket várni a társaival, az vallásos megnyilvánulás.

és akkor fussunk neki mégegyszer.
    Katolikus Egyház katekizmusának egyik fejezetcíme:
    HITünk megVALLÁSa

Részemről ennyi. :)
  • patiang
    Amikor azt írod:"Minden hívő vallásos, de nem minden vallásos hívő.", akkor a második felében tök igazad van, de az első felével vitába szállok. Mert mit nevezel hitnek? Csak azt ami az Istennel kapcsolatos, vagy...? Marx és Engels is piszkosul hitt / ez értelemben hívő volt/, csakhát az nem úgy műkszik, ha majd a bőség kosara. Van aki azt mondja, hogy ők a Bibliát fordították le a maguk "nyelvére". Az UFO-hívők is hisznek, mégsem vallásosak abban az értelemben. Tudod az lenne az igazi, hogy azok akik a vallást oly fennen hirdetik, hinnének is benne.
  • SRobert
    Csakúgyba azé' ideírom, h a hit, meg a vallás között ugyan manapság szokás éles határvonalat húzni, de eredetileg a fogalom vallás pusztán annyit jelent, hogy egy hit, v hitrendszer külső jelekben megnyilvánuló megvallása.

Olyan nem minden rovar bogár alapon:
    Minden hívő vallásos, de nem minden vallásos hívő.

Hehehe
    Jót okoskodtam mámeg.

Majd most jól elmegy a kedvetek attól, h kérjetek a befirkálásra. ;)
  • patiang
    Nekem csak az problémám ezzel, hogy a hitet a valláshoz béklyózzák. Pedig a kettő tök nem ugyanaz. Hitler a hitével emberek tömegét irtotta ki. Pedig legyünk őszinték előtte, és főleg azóta több, még nála is gonoszabb egzisztált a "hitével" népcsoportok halálát okozva. Egyes számítások szerint Európában, ha így folytatódik a tendencia 2015-re minden 5-ik európai muszlim vallású lesz. És megint oly megoldhatatlannak tűnő problémák keletkeznek, melyek lehet, hogy azok is. A kereszténység erőszakos globalizálása csak erősítette más hitek erőszakosságát. Londonban egy vitán a mohamedánok szerint a világ bajaira az orvosság a Korán. Mit gondolsz, hogy ami most végbemegy ezen a bolygón, nem a vallások harca, természetesen nem elvonatkoztatva gazdasági oldalát sem. BORZALMAS, hogy az Isten "közreműködésével" irtjuk ki egymást. Dehát Őt ki teremtette? Mi magunk. Hisz Isten csak egy van /legújabban/ csak más-más a neve. És sajnos a muszlimok mindent el fognak követni, hogy "jobb" világ legyen. Németország, Franciaország stb. stb. Nézd a német TV-k adásait!
  • sz4bolcs
    Én örülök neki, hogy embercentrikusan látod ezeket a dolgokat, és nagyon szívesen beszélgetnék erről akár itt, akár máshol.
    Úgy gondolom, hogy a jó-rossz, és hasonló ellenpárokat az emberek teremtik maguknak. Megteremtik minden pillanatban, hogy aztán benne éljenek.
    A hívők ezeknek a minőségeknek a megismerésére törekednek.
    Engem jobban érdekel az, amiben ezek a dolgok megjelennek. Hogy mindez milyen természetü, hogy miként ragadunk bele a minőségekbe, és a tulajdonságok általi megkülönböztetés megragadásába.
  • patiang
    Ne haragudj, de mi tartozik leginkább ehhez a topic-hoz, ha nem maga az EMBER. Hiszen mondta valaki őrülten: megöltétek az Istent. És bármennyire a rossz oldalhoz kötik személyét, volt igazsága. Hiszen az Isten mindenhol és mindig ott van. Benne van a virágban, a gondolatban, a szerelemben, vagyis ami csak elképzelhető vagy sem. Mi is az Isten részei vagyunk. Monda valaki, ha megértjük a világ mikéntjét, mi magunk leszünk Ő. Mi az Ő tükörképei vagyunk. Mind a rossz és jó oldalával egyetemben. Mond csak honnan tudnád megmondani mi a világosság, ha nem volna ellentéte, ha nem lenne jó-rossz. Minden hívő ember /jogosan/ gyűlöli a sátánt. De azt ki teremtette??? Az is mi vagyunk. Tehát mely az a fórom mely leginkább az emberről kell, hogy szóljon?!
  • patiang
    Amíg nem volt EZ a Biblia volt más. Mindig kellett, hogy legyen valami, ami az embereket morálisan megfogta. Hiszen az ősembernél a démonok, a többistenség hitben az istenek sokasága mind azt szolgálta, hogy mi a megteremtettek féljünk. Persze e félelmet lehet hit-nek is nevezni, lényeg az, hogy bizonyos társadalmi, erkölcsi normákat betartsunk. Megkérdezném ki mondta oly részletesen Mózesnek a világ teremtését. Ő ? No figyelj fiam az úgy történt, hogy....... Gondolom ezt senki sem gondolja komolyan. A Biblia csodálatos, de csak egyike azoknak a csodálatos dolgoknak, amit az ember teremtett. Miért van az, hogy az egyház csípőből lelövi az evulóciót. Biblia egy szóval sem említ semminemű őshüllőket stb. Lőn vala az ember /rögtön/, részletesen a vízözön /mekkora hajó/, városok elpusztítása stb. Hogy kb 3millárd év alatt más is történt, semmi. Pedig az evulóció nem fejlődést, hanem a környezethez való alkalmazkodást jelenti, ami lehet végzetes is. Igenis szükség volt, van és lesz valaminemű hitre, mert nélküle kitörne az anarhia. Sajnos sok embert csak egy felsőbbrendűtől való félelem tart vissza bizonyos dolgoktól. A Bibliát nem istenek, hanem emberek írták. Sőt az ős Biblia sokkal -sokkal több részből állt. Csak lőn egy zsinat, melyben az oly okos papok eldöntötték melyek kidobandók. Miért kellett az oly szeretetre éhes egyháznak J. Brúnót lassú tűzön elégetni?! Mert nem a hivatalos verziót valotta? A mai papok között már vannak kik mernek kérdezni. Isten VÉGTELEN szeretete-legyen átkozott minden ivadékod??
  • Varadium
    igazad van ezt irja a biblia de akkor se értem hogyan szaporottunk el,én nem vitatkozom választ szeretnék ,itt nem az ellentétes nézetekről van szó hanem a tudásrol,amit olvasva lehet megszerezni....és rengeteget kelllllll olvasni.
  • SRobert
    Rájöttem azé'. ;)
  • pici
    Bocsi rosszat nyomtam meg ez a 1835-ös hozzászólásra volt reagálás.
  • pici
    A tudósok szerint a Biblia két teremtéstörténetről ír:

1)

1Móz. 1,26
    Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, az egész földön és mindenen, ami a földön csúszik-mászik.
    1Móz. 1,27
    Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket.
    1Móz. 1,28
    Isten megáldotta őket és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be és hódítsátok meg a földet. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön mozgó minden élőlényen!

2)

1Móz. 2,7
    Azután megformálta az ÚRisten az embert a föld porából, és élet leheletét lehelte orrába. Így lett az ember élőlénnyé.
    1Móz. 2,8
    Ültetett az ÚRisten egy kertet Édenben, keleten, és ott helyezte el az embert, akit formált.

...

1Móz. 2,18
    Azután ezt mondta az ÚRisten: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat.
    1Móz. 2,19
    Formált tehát az ÚRisten a földből mindenféle mezei állatot, mindenféle égi madarat, és odavitte az emberhez, hogy lássa, minek nevezi; mert minden élőlénynek az a neve, aminek az ember nevezi.
    1Móz. 2,20
    Így adott az ember nevet minden állatnak, az égi madaraknak és minden mezei élőlénynek, de az emberhez illő segítőtársat nem talált.
    1Móz. 2,21
    Mély álmot bocsátott azért az ÚRisten az emberre, és az elaludt. Akkor kivette az egyik oldalbordáját, és húst tett a helyére.
    1Móz. 2,22
    Az emberből kivett oldalbordát asszonnyá formálta az ÚRisten, és odavitte az emberhez.
    1Móz. 2,23
    Akkor ezt mondta az ember: Ez most már csontomból való csont, testemből való test. Asszonyember legyen a neve: mert férfiemberből vétetett.

A kérdésedre választ kaptál. Az ellentétes nézetekkel nem kívánok vitatkozni. Ezt írja a Biblia és én ezt hiszem.
  • SRobert
    Egy üzenet Nektek, szeretettel:

AXIÓMA

Akiben Isten
    hisz: teljesen mindegy, hogy
    hisz-e Istenben.
    (Fodor Ákos)

:)
  • pici
    Ez így van, ezzel 1000%-osan egyetértek, és én is így vagyok vele.
  • pici
    Nem az számít, kinek adsz igazat, hanem, hogy Isten igazat ad-e Neked.
  • pici
    Ha valaki nincs hitben, vagyis aki nem ismeri az Urat és mégis magyarázza azt egy vakhoz hasonlítom aki a rózsa szépségét akarja leírni, noha sohasem látta, vagy a sükethez, aki a szene szépségét fitogtatja, noha sohasem hallotta.
    Ezért fontos, hogy ilyen kérdésekben az ember ismerje Azt amiről beszél.
  • sz4bolcs
    Miért itt kérded? :)
  • Varadium
    szeretnék kérdezni valamit hogy jőtt létre az emberiség....
  • SRobert
    Nem bántottál meg. :)
    Egyszerűen fáradt vagyok ahhoz, hogy (most pedig Te ne bántódj meg) szembe menjek a hivatalos keresztény "propagandával".

Álltam én is azon a magaslaton.
    Aztán megláttam Jézus szellemiségét, de Ő lent állt a tanításaival együtt.
    Elszégyelltem magam a nagyképűségemen és leereszkedtem mellé. :)
  • sz4bolcs
    Ha nincs teljes megismerhetőség, akkor SRobertnek adok igazat, ugyanis belőle sugárzik valami így fórumon keresztül is, ami belőled nem...
  • sz4bolcs
    A véleményem nem tettem vitatémává, de aki akar beleköthet.
  • malkavian
    A topic lényege szerintem a vita, eszmecsere lenne, nem pedig a hittérítés
  • pici
    Látod, Te csak vitázni akarsz... :o(
    Azt írod: "A hit meg a hittan maradjon csak ott, ahova való. A templomba."
    Ahol pedig a hit megreked a templomba ott nagy baj van. Mert nem oda való, hanem az emberi szívekbe... De te ne értenéd? Hisz elolvastad Billy Graham lányának bizonyságtételét hova is vezet az istentelenség.
    Nincs olyan, hogy én most vasárnap 11-től 12-ig vagyok hívő, aztán meg nem. Ez egész lényedet átformálja. Ha pedig nem hát...
    Egy lelkész mondatát hadd idézzem: "Baj van azzal a hittel ami mindenhol jól érzi magát." Jól érzi magát a templomban és jól érzi magát a kocsmában is...

A hit nem vita kérdése. Valaki vagy hisz, teljes egzisztenciájával, vagy nem. Nincs arany középút...
  • pici
    És hol van a teljes megismerés? Ki mondhatja azt: Én teljesen ismerem Istent? Egyik Ady vers, most nem tudom pontosan idézni de pár sora nagyon idevág, amikor veszettül boncolgatjuk az írásokat, és vitatkozunk mi hogy lehetett, mitológia, vagy nem mitológia: És akkor fejükbe nézett az Isten és nevetett.

Az én Isten képem a szívemben van. Érzem. Olyan ez mint a napsugara. NEm látod, de érzed... És Ő ad bölcsességet is :o)
  • sz4bolcs
    A hit meg a hittan maradjon csak ott, ahova való. A templomba.
    A tudósok sem várják el, hogy a templomban kémcsövekkel kísérletezzenek a hívők.
    Az iskolák, pontosabban a tanárok dolga pedig, hogy tudást öntsenek az emberek fejébe, a munkahelyen meg nem szentbeszédeket kell mondnai, hanem dolgozni.

"Úgy hiszem, Istent nagyon elszomorítja, ami velünk történt,..."
    -Ja persze, közben millioegy szép dolog történt a világban, de Isten épp miattuk szomorú. :)))

Amúgy a Biblia hozzátartozik az alapműveltséghez, úgyhogy olvassák csak szorgalmasan.

A lelkiismeret pedig attól függetlenül is kifejlődik, hogy valaki hallana a Bibliáról, vagy Istenről.
  • sz4bolcs
    Hogy boncolhatja valaki Istent, ha egyszerűen nem is ismeri? :D
  • pici
    O,ó... Bocsi ha nagyon megbántottalak ] nem akartam
  • pici
    Igen én is ebben hiszek :o)

Ef. 3,17
    hogy a Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva
    Ef. 3,18
    képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység;
    Ef. 3,19
    és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig.
  • pici
    Még az előzőhöz:

Talán pár nappal ezelőtt aktuálisabb lett volna de érdemes elolvasni még ha egy kicsit hosszú is...

Miért engedheti ezt meg Isten?
    Billy Graham lányával készítettek interjút egy USA-beli kora reggeli műsorban szept.11-e után.

Billy Graham lányával készítettek interjút egy USA-beli kora reggeli műsorban szept.11-e után, és Jane Clayson, a riporterno megkérdezte tőle: "Hogyan engedhette meg Isten, hogy ilyesmi történjen?"

Anne Graham nagyon mély, éleslátásra utaló választ adott: "Úgy hiszem, Istent nagyon elszomorítja, ami velünk történt, ám évek óta azt mondjuk neki: menj ki az iskoláinkból, menj ki a kormányunkból, és távozz az életünkből. És Ő, amilyen úriember, csendben hátrahúzódott. Miképpen várhatjuk el Istentől, hogy áldását és védelmét adja, ha egyben arra szólítjuk fel, hogy hagyjon bennünket egyedül? Ha nincs időd, legalább fusd át ezt az írást. Tudom, nagyon sok levél ment körbe szeptember 11-ével kapcsolatban, de ez igazán el kell, hogy gondolkodtasson.

A legutóbbi történések fényében.... terrortámadások, iskolai lövöldözések, stb., lássuk csak, azt hiszem, ez akkor kezdődött, mikor Madeline Murray O'Hare (akit meggyilkoltak, testét nemrégen találták meg) panaszkodott, hogy nem akar imádságot az iskoláinkban, és mi azt mondtuk, rendben. Aztán valaki azt mondta, jobb, ha nem olvasunk Bibliát az iskolában....- a Bibliát, amely azt mondja: ne ölj, ne lopj és szeresd a szomszédodat (felebarátodat), mint magadat. És mi azt mondtuk, rendben.

Aztán dr. Benjamin Spock az mondta, ne fenekeljük el a gyerekeinket, ha rosszul viselkednek, mert a kis személyiségük megrongálódik, és lerombolhatjuk az önbecsülésüket (Spock fia öngyilkos lett). És mi azt mondtuk, egy szakember biztos tudja, miről beszél, és az jobb, ha nem fegyelmezik a gyerekeinket, amikor rendetlenül viselkednek. És az iskolai ügyintézők azt mondták, a tanári kar tagjai inkább ne is érintsék meg a diákokat, mert nem akarunk rossz reklámot az iskolának, és semmiképpen nem akarjuk, hogy bepereljenek bennünket (nagy különbség van a fegyelmezés és megérintés, valamint a verés, pofozás, megalázás, megrúgás, stb. között!). És mi azt mondtuk, rendben.

Aztán valaki azt mondta, hagyjuk, hogy diáklányaink abortuszt végeztessenek, ha akarnak, és nem kell, hogy ezt elmondják a szüleiknek. És azt mondtuk, rendben.

Aztán egy bölcs vezető azt mondta, mivel a fiúk fiúk, és úgyis meg fogják tenni, adjunk fiú diákjainknak annyi óvszert, amennyit akarnak, és nem kell, hogy erről szüleiknek beszámoljanak. És azt mondtuk, rendben.

Aztán valaki, az általunk jelentős posztra megválasztottak közül azt mondta, hogy nem számít, mit teszünk a magánéletben, ha elvégezzük a munkánkat.

Újból egyetértve velük, azt mondtuk, nem számít, mit tesz valaki (beleértve akár az Elnököt is) a magánéletében, amíg van munkánk, és a gazdaság jól működik.

Aztán valaki azt mondta, nyomtassunk újságokat meztelen nők képeivel és hívjuk ezt a női test szépsége feletti egészséges, természetes csodálatnak. És azt mondtuk, rendben.

Aztán valaki eggyel tovább lépett ebben a csodálatban, és meztelen gyerekek képeit publikálta, majd tett még egy lépést, és ezeket elérhetővé tette az Interneten. És mi azt mondtuk: rendben, a szabad szólás joga feljogosítja erre őket.

És aztán a szórakoztató ipar azt mondta, csináljunk TV-műsorokat és mozifilmeket, amelyek az erőszakot, erkölcstelenséget reklámozzák és a tiltott szexet. És készítsünk olyan zenefelvételeket, amelyek bátorítanak a nemi erőszakra, kábítószer-fogyasztásra, gyilkosságra, öngyilkosságra, és különböző sátáni témákat dolgoznak fel. És mi azt mondtuk, ez csak szórakozás, nincs is rossz hatása, és különben sem veszi senki komolyan, úgyhogy csak hadd menjenek.

Most pedig feltesszük magunknak a kérdést: miért nincs a gyerekeinknek lelkiismerete, miért nem tudnak különbséget tenni jó és rossz között, és miért nem okoz nekik problémát, hogy megöljék az idegeneket, osztálytársaikat, saját magukat?

Talán, ha elég hosszan és keményen gondolkodunk rajta, ki tudjuk találni. Azt hiszem, elég sok köze van ahhoz, hogy "AZT ARATJUK, AMIT VETÜNK..."

"Kedves Isten, miért nem mentetted meg azt a kislányt, akit megöltek az osztályában? Tisztelettel, Egy Érintett Tanuló" és a válasz: "Kedves Érintett Tanuló! Ki vagyok tiltva az iskolákból. Tisztelettel, Isten."

Furcsa, milyen egyszerű az emberek számára megvetni, kidobni Istent, zagyvaságnak, értelmetlenségnek tartani üzenetét, aztán csodálkoznak, miért megy pokolra a világ.

Furcsa, mennyire elhisszük, amit az újságok írnak, de megkérdőjelezzük, amit a Biblia mond.

Furcsa, hogyan mondhatja valaki "Hiszek Istenben", miközben a Sátánt követi, aki egyébként szintén "hisz" Istenben. Furcsa, milyen gyorsan készek vagyunk az ítélkezésre és mennyire nem a megítéltetésre.

Furcsa, milyen gyorsan továbbküldjük viccek ezreit, és bozóttűzként terjednek a köztudatban, de ha az Úrról szóló üzenetekkel tesszük ezt, az emberek kétszer is meggondolják, mielőtt továbbítanák. Furcsa, hogy az erkölcstelen, durva, vulgáris és obszcén dolgok szabadon áramlanak a világhálón, miközben az Istenről való nyilvános beszédet elnyomják az iskolában és a munkahelyen. Furcsa, hogyan lehet valaki Krisztusért lánggal lobogó vasárnap, és láthatatlan keresztyén a hét további részében.
  • pici
    Nem nézi el. Fiát küldte... De mi keresztre feszítettük... De azóta nyitva van az út, hogy mehetünk hozzá... Aki megy (elfogadja őt megváltó URának) annak mennyei örök élete van. Aki nem...
    Nézi a szenvedést... AMikor amerikai isjolákban lövöldöztek, megkérdezték: Hé Isten, hol vagy ilyenkor? Hát nem látod mi történik?
    Valaki a kérdés után odaírta: Engem kitiltottak az iskolából...

Vagyis ne fogd az IStenre a földi szenvedést mert az ember csinálja magának a balhét...