A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogyhogy mit akar? Elmondta a véleményét. Amúgy nekem is valami hasonló a hozzáállásom az egyház témához.

SRobert
Tudod, az és kérdés az rákérdezés arra, h mit akar az illetõ azzal, amit mond.

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

Mit és???

SRobert
És?

Nem tudom zavar-e az valakit, hogy ki hogy értelmezi a Bibliát? Mert a szeretet nevében milliókat irtottak ki. Papám mesélte, amikor mentek az oroszok ellen a pap megáldotta a fegyvereket. Amikor engedélyezték a szabad vallásgyakorlást, azon a napon 150000 reformátust végeztek ki. Angliában a katolikusok, protestánsok az Úr nevében irtják egymást. És még mi mondjuk, hogy a muzulmánok elvakult fanatikus népség.

Walk the Talk.

SRobert
a keresztelõ szent jános elnevezés nagyjából magyar, hisz mindenhol alámerítõnek hívják. 😊

És ez a Jézus elhatárolta magát dolog egy eredetileg gnosztikus tan, ami a 19. sz végén és a 20.-ban rohamosan el kezdett terjedni különbözõ szellemi celebek hatására.
Röviden összefoglalva: kamu 😊))
Jézus Jahve felfogása zsidó volt, tetszik, nem tetszik 😊
Olyannyira, h rengeteg talmudi és egyéb héber történet ugyanazt a képet festi Istenrõl (Elohimról, Jahvéról), mint Jézus.

Jézus konkrétan zsidónak vallotta magát többször is. 😊
Õ maga ezzel indokolta (a választott néphez jött), h kevés "pogánynak" beszélt Atyja Királyságáról és ezen az alapon bízta a tanítványokra (meg a választott nép visszautasítása miatt, lásd mennyegzõs példabeszéd), h õk terjesszék az örömhírt világszerte.

Ha János anyja tényleg zsidó volt akkor Jézus anyja ( Mária ) is.
( Érdekes, ez a keresztelõ Szt. János elnevezés is, hiszen Õ nem keresztelt, hanem alámerített..az erdeti neve így Alámerítõ János volt..)
De Jézus teljesen elhatárolta magát a zsidó vallástól és Jehovától is. Õ egy bosszúálló "beállítottságú" Isten helyett egy szeretõ, megbocsátó Mennyei Atyáról tanított.
Így Õ önmagát semmilyen nemzet tagjának nem vallotta.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

SRobert
Tudom, ki számít zsidónak. 😉
Többek között a betérõk is. 😊

Ha Keresztelõ János és Jézus rokonok voltak (egyes hagyományok szerint unokatestvérek), János anyja pedig zsidó volt, akkor szerinted? 😊

Az a zsidó, akinek az anyja zsidó származású. Mert az anya személye biztos.
Ha Mária nem volt zsidó, akkor Jézus sem volt.

SRobert
Nem valószínû, sõt fölösleges. 😊

A nemzetségtáblában van több nõ is, aki eredetileg nem zsidó. 😊

Itt inkább arról van szó, h akár hamisíthattak is egy nemzetség táblázatot Máriának..

tormy
1. Voltatok mar Izraelben? Ki mondta hogy zsidoknak hosszu vagy milyen az orruk?
en egyszer voltam amikor kozelkeleti uton voltunk.
Lattam torpeorru zsidot, rendes orru zsidot, kampos orru zsidot, hosszu orru zsidot, nagy orru zsidot. Es lattam mar kis orru feher embert es nagy orru feher embert is, de gondolom ezzel sokan igy vannak.
Zsido = vallas, nincsenek faji jegyei.

2. Honnan tudna barki is hogy nem volt zsido felmenoje? Mondjuk 300 evvel ezelott mit szolnal ha zsido lett volna az egyik osod? Csak kozlom hogy Magyarorszag totalisan "keverek" orszag, sok magyaron azsiai beutes latszik nezzetek meg a partyarcok topicban a kepeket, hany azsiai tipusu szempart lattok? Osmagyarok felig meddig azsiaiak voltak, es a magyar nyelv nem is indo europai, ezert mondjak hogy a magyar nem igazi feher nep. Genetikailag is bizonyitott hogy a magyaroknak vannak azsiai eredetu genjeik, lehet hogy nem minden magyarnak a nagyfoku keveredes miatt, de soknak.
De jo ez igy ahogy van, valtozatossag sosem art szerintem. 😊

- Argentinean Football Maniac - Asociación del Fútbol Argentino www.afa.org.ar

SRobert
Elég sok zsidóét nem jegyezték ott. 😉

SRobert
"Nagy az orrod vaze? Ja nem a pinokkióra gondolok, hisz nem akarlak megsérteni..."
😄DD

Nincs hosszú orrom😊
Meg egyéb rassz jegyem sem. Szabvány kaukázusi 😊
Éppen ezért mondtam, h még én is lehetnék zsidó, ha akarnék. De nem akarok.

sz4bolcs
Ja bocs, nem Pinokkio.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Hosszú az orrod?

Csak ezekkel a családfákkal is az a baj, h Jeruzsálemben a templomban õrizték a családfákat, de mivel megsemmisült szinte az összes irat, így még én is valahogy be tudnám bizonyítani, h zsidó vagyok 😊 😊

Olyanok is írnak sajnos, és hülyeségeket, akiknek a kezükben sem volt a Biblia.

Walk the Talk.

THX elõre is 😊

SRobert
De majd utánanézek, mert most zavar, h nem emlékszem. 😊))

SRobert
Nem egy másik családfából derül ki, hanem a meglévõkbõl hozták ki valahogy, de õszintén szólva full nem emlékszem rá, h milyen alapon. 😊

Meg van persze a hagyomány, de gondolom a Biblia alapú (bele)magyarázat érdekel.

"aranylaci oldala meg akkora csúsztatáshalmaz, h csoda, h nem omlik tõle össze az internet. 😊))"

ehh lol 😊 😊 😊
Azért megkereshetnéd Mirjam családfáját 😊

sz4bolcs
"aranylaci oldala meg akkora csúsztatáshalmaz, h csoda, h nem omlik tõle össze az internet. 😊))"

8))))

SRobert
Szûz Mária (Mirjam) is zsidó volt.
Most nem nézek utána a bõvebb kifejtésnek, de szintén Dávid házából.
Az meg egyértelmû, h Erzsébetnek, Keresztelõ János anyjának rokona volt, aki szintén zsidó volt.

Ebbe még a talmud sem köt bele, pedig ott aztán próbálják besz*rozni szegény Jézust rendesen.

Melkizédek Sálem (pap)királya volt, megáldotta Ábrahámot.

aranylaci oldala meg akkora csúsztatáshalmaz, h csoda, h nem omlik tõle össze az internet. 😊))

Egyértelmû, h még a hivatkozásnak felhozott könyvek (legalábbis amiket eddig én láttam az oldalon) szerzõi maguk is jó esetben félmûveltek a témában.

Az általam idézett rész szerintem mindent elmond az oldalról. 😊

nade ennyit mára.

elég silány az emlékezô tehetséged Szabolcs ! épp egy éve linkeltem be az NWO-ba #1394, ill 98

Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Hááát azért felvet egy-két érdekességet.. Jézus nem is volt zsidó származású..
Mivel egy gyereket akkor tekintettek zsidónak, ha az anyja is zsidó volt.
SZûz Mária családfája viszont nincs is megemlítve. Melklizédek rendje szerinti fõpap ???? Ezt megnézem... Most akkor Galileában nem laktak zsidók???
És még van kérdés bõven..

sz4bolcs
aranylaci 😄😄D Ezt az oldalt már egy éve keresem

SRobert
"Jézus (Iezu - Izzó?) megharcolt a Sátánnal (sátán, manysi sáten=sötét) - a Fény és a sötétség harca, lásd. Holt-tengeri tekercsek: A Fény fiainak harca a sötétség fiaival. A magyar õsvallás is a Fény és a sötétség harcán alapul."

Édes Istenem... Ez beszarás jó!!! 😄DD

SRobert
Fúúúú appám!!!
"Jézus, a táltos király"
😄DD

Köszi a linket, tuti lesz 1-2 vidám napom. 😄

Ezt biztosan el fogom olvasni, amint idõm, meg éberségem engedi. 😊
És valszeg nem bírom majd ki, hogy ne szóljak hozzá. 😊

Erre majd mondhatnál valamit SRobi!
www.aranylaci.fw.hu
Mármint a topik témáját érintõ cikkek elolvasása után...
Ha lesz 1 kis idõd 😊 😊

SRobert
Majd ha egyszer sok idõm lesz. 😊))

Mh isten képét tilos leírni minden pozitív vallásban, ugyanis A Való vagy Igaz Isten képe nem más, mint a körülötted levõ világ! Ha gonosz vagy, gonosznak látod istent, és veled is olyan lesz, méghozzá vagy 3 generáción keresztül szálnak bûneid, apáról fiúra, ugyanis a világképet a szülõktõl tanulják a gyermekek! Ha jó vagy és megbocsátó, szeretteljes, akkor mindenben ezt fogod látni, és jó lesz számodra a világ is, ugyanis jobbá csak a jó emberek tudják tenni a világot, és nem a paranoid üldözésimániás szektások... Nos... hogy ne legyenek bálványai Istennek és tulajdonságai, ezért tilos ábrázolni, vagy jellemezni!
sz4bolcs
Én nem tudom, csak tippelgetek, mert már nem emlékszem rá, de gondolom Te azért tudod kizárni, mert végigolvastad, és nem találtad benne. 😊

sz4bolcs
esetleg Mindenható

sz4bolcs
Atya, vagy Úr-ként sincs benne a Bibliában Isten?

sz4bolcs
A Biblia fõhõsét.

Hm az is érdekes, h csak a zsoltárokban van leírva Isten néhány tulajdonsága, mert amúgy még a neve sincs igazán említve ( Jehova név ugyebár nincs leírva a Károli-féle Bibliában.)
Most akkor kit is tiszteljünk, szeressünk???

sz4bolcs
Lécci ezt fejtsd ki bõvebben 😊

SRobert
Nem normál etika és nem egyszerû embereknek.
A többi stimmel. 😉

Nem gondolkoztatok el azon, hogy ha a Bibliából kiveszed a hókusz-pókuszokat /BOCS/ , marad egy normál etikai törvénykönyv, mely megmutatja az egyszerû embereknek, hogy hogy kell egy társadalomban élni. Csak nézzétek meg a Tízparancsolatot. Kering a neten Holy Bible nevû program, érdemes letölteni.

Walk the Talk.

sz4bolcs
de tényleg mellékes... eddig gondolkodtam azon, hogy megnézzem az oldalt. 😊

SRobert
Na ez nincs benne a tízparancsolatban sem. 😊

Ha benne lett volna, akkor bajban lettek volna, mikor a népirtásokat véghezvitték a "honfoglalásukkor". 😊

Srobert... hamurapi törvényei nem a demokráciát szolgálták... holy volt ott leírva, hogy minden ember isten képmására teremtetett, és ezáltal minden emberi életet úgy kell szeretni félteni és tisztelni, mintha isten lenne!
SRobert
"A tízparancsolat az elsõ demokratiukus törvények amik írásosan megjelentek..."
És Babilon? (Hamurappi barátunk ugye) 😉

A Biblia "lényege" meg koronként változik.
Az eredeti értelme meg kikutatható, de az ezzel foglalkozókon kívül általában senkit sem érdekel. 😊

De mindegy is, mert teljesen lényegtelen... 😊

A bibliát értelmezni!... Nem könnyû dolog.. az emberi szociális tulajdonságok, vagy pszichés tulajdonságok tökéletes ismerete jellemzi... A tökéletességû felépítése, messze túlmutat a bibliának a mai világ sziciológiai tudásán! Lehet-e egy olyan mûvet értelmezni, felfogni, ami lehet hoghy a jövõbõl származik? A tízparancsolat az elsõ demokratiukus törvények amik írásosan megjelentek... és azok az ellentmondásosságok, amik az embereket gondolkodsra készteti, és a vitáival szüntelen reklámot csinálnak ennek a patináns mûnek... Valahogy sokkal több mint aminek látszik... Hogy mi az értelem neki? szerintem a http://pszichohistory.fw.hu -n a demokrácia írásban olvasható, mármint ami szerintema biblia lényege!
Tetsuo
Több okból sem.
Az egyik: Dan Brown nem az eredeti szerzõje a könyvében írt teológiai gondolatoknak, azokat más irodalmakból vette át, õ csak a krimi szálat írta és néhány karaktert ábrázolt.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Dan Brown, Drábik János, gabonakörök???????
Istálló, gazemberség hupákolás, cirkuszolás???
Hogyan kerülnek ezek egymás mellé???

SRobert
Nem, de olvastam.
Viccnek jó volt. 😊))

sz4bolcs
Az tutti, hogy Dan Brown már nem megy vissza Drábik mellé gabonakört taposni...