A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

No most akkor mondd meg ki az /Istenen kívül/, aki megmondja ki a keresztény?

A keresztes lovagok is a pápa parancsára, a kereszt zászlaja alatt "óvták" a hitet, muzulmán hitûek halomszámra gyilkolásával.
Jézus, ha nem támadt volna fel, most forogna a sírjában.😞((

Walk the Talk.

sz4bolcs
tehát hogy csak az Istenhívõ kerülhet mennybe?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Én épp errõl beszéltem!!!!! Hogy az igazi kereszténység nem arról szól amit a kzépkorban, és még esetleg ma is mûvelnek. Hanem arról amit Jézus tanított!

89
lehet, hogy õk keresztényeknek vallották magukat, de én azokat nem nevezném keresztény embereknek akik ártatlan embereket gyilkoltak le...

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

89
ez most hogy jön ide? azt hittem a jelenrõl beszélünk

És a "mezítlábasok" kiktõl vették fel a tanokat?!!

Walk the Talk.

Mutasd meg hol vagyon írva a Bibliában, hogy olyan gyalázatosan kell hirdetni az Igét.
Az egyházaknak /tisztelet a kivételnek/ SEMMI köze Jézus-hoz, és a Bibliához.😞(((

Walk the Talk.

Ne feledkezzünk meg róluk, azokról akiket a rómaiak tüzes trónra ültettek, halomszámra, akkori szokás szerint kereszre feszítettek !!!!
Csak az a bibi, hogy a késõbbi keresztények rohadt gyorsan elfelejtették, mit tettek velük, és õk még többet kiírtottak. Szomorú, hogy egyazon hithez tartozókat sem kímélték / reformáció /, csakhogy ne kelljen osztozni.😞((

Walk the Talk.

Aztán Jézus mikor kérte azt hogy gyilkolják le azokat akik nem keresztények? Õ azt sem tudta hogy ez lesz a kötelezõ vallás egy ideig, stb. Õ hirdetett valamit, tanított, s jóra PRÓBÁLTA buzdítani az embereket! És õ keresztényként élt, de nála a kereszténység nem azt jelentette amit a középkorbanb,. vagy sokaknál ma is. Nál az volt a kereszténység hogy szerette az embertársait és ahol tudta segítette. Én nem arra értem amikor a kereszténység nevében legyilkoltak egy kiló embert..annak semmi köze Jézushoz! Ezt tényleg csak asok fasz találta ki hogy legyen hatalma. A sok képmutató papot meg a húde keresztény vagyok embereket én is utálom, akik addig nagy keresztények amíg templomba járnak meg stb gyûlésekre, de ha vmit tenni kell akkor már nem azok, azok az igazi keresztények akik Jézust követik! Én sot nem arra értem hogy betartom teljesen a tízparancsolatot, vagy nem szeretkezem a bnõmmel, de azért vannak dolgok amik hozzátartoznak a kereszténységhez! És én eddig egy pappal találkoztam aki normális misét tartott, de õ jó votl hallgatni! A lényeg! A kereszténység az amit Jézus hozott létre, az egy dolog hogy az idpõk alatt mi lett belõle, de az alap kereszténységben az rejlik, hogy kövessük Jézust, szerintem!

Hát frankó lenne, ha föld még mindig lapos volna.😊))

Walk the Talk.

89
hogy érted, hogy ragaszkodik? méghozzá görcsösen? szerintem az egyháznak lassan semmi beleszólása nincs a világ dolgaiba

89
És ne felejtkezzünk el a több millió keresztény vértanúról sem...

89
És a katolikus egyház valamikori óriási hibái és bûnei megváltoztatják Jézus tanítását???
Mert szerintem egyáltalán nem.

sz4bolcs
Ugyan nem biztos, hogy szeretetnek, vagy önzetlenségnek hívnám, bár lehet, hogy még az is... de mindenképp önfeláldozás.
Ez nem fér össze a hatalomvággyal? Szerintem mindenképp egoizmus.

ja és el ne felejtsük hogy önként válalta
(beált katonának)

Elhivatottság->agymosás->fanatizmus.....<#gun>
(kedvedre vállogathatsz)

sz4bolcs
És a katona, aki a vesztébe fut az "ÜGYÉRT" ?

Az szeretet = önzetlenség és/vagy önfeláldozás egy másik személy érdekében és nem fér össze semmilyen körülmények közt a hatálomvággyál
(ha esetleg más véleményed van akkor majd a szent inkvizíció elintézi hogy legalább elrettentõ példának legyél jó...)<#nyes>

Mond a katolikus egyház miért ragaszkodik olyan görcsösen a soha visszatérni nem fogó hatalomért? Az amit ezen a téren mûvel, cirkusz.
Más egyházak, felekezetek meglovagolják /igyekeznek/ az új trendeket.

Walk the Talk.

Európában a középkorban a kutatások szerint kb 3 millió ember életét követelte a "szeretet".😞(((((((((((

Walk the Talk.

SRobert
és?

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

és ennek a szeretetnek a nevében több (10e vagy 100e) embert megkínoztak és kínhalálra itéltek
(mert esetleg másként gondolkotdak)
szép példája a toleranciának
(a napjainkban legfeljebb szelídebbek az eszközök, de a cél ugyanaz-hatalom).....<#violent><#kuss><#rinya>

stargatelost
éjj még írni sem tudok <#nyes>

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

stargatelost
jézsu és a haverok <#banplz>

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Lehet hogy mára, vagy esetleg a középkorban az egyház teljesen eltért az alap hivatottságától (mint tudjuk ténylegesen eltért, s ezért volt a Clunyi reform) attól még az éártelmes részeketr ki kéne ragadnunk a bibliából, és minden ilyen dologból. Persze ma már tudjuk hogy nem úgy jött létre a Föld és a vilámindenség ahogyan azt a Bibliában leírták, de nem vot magyarázat rá, így kreálni kellett vmi magyarázatot amiben hihetnek azemberek. Ma ha azt valljuk, hogy a világegyetem végtelen, akkor az emberek nagy része elhiszi. De nincs bizonyítva az sem, hogy pl van egyszer vége, de ha ott kimész, akkor meg bejössz a másik végén, ezáltal ismétlõdik. Elvileg ez is lehetséges, de az is hogy ott áll a világmindenség végén 3 táncoló elefánt és ha tudod a kérdéseikre a választ akkor bemehetsz. Na mind1 értitek, szal ezzel a dologgal kapcsolatban nincs smemi bizonyítva, így nem tudjuk mi van, ugyanígy volt ez régebben is, nem tudták hogy keletkezett a Föld, hát kitaláltak vmit. De a lényege a SZERETET, amit Jázus is hirdetett. S ez még a South park-ban is bent van, ami ábrázolja a mai egyházat, de a végén megint csak ott van egy tételmondat (ami persze minden south parkban bent van, s akkora igazságok h csak na, de opersze mindneki cska a káromkodást veszi ki belõle..) hogy a lényeg a szeretet és Jézus s Isten arra bíztat minket hogy szeressük egymást.

SRobert
1980-akárhányas illusztrált katolikus gyermek(!) Bibliában azzal kezdik, h a bibliai teremtéstörténet nem tudomány, hanem vallásos leírás a kor emberének és vázolja az evolúciót, a képeken pedig õslények láthatók.

Szerinted? 😉

Nos biztos Neked van igazad, de az én tudomásom szerint még csak foglalkozik a lehetõséggel.😊

Walk the Talk.

SRobert
A vatikán ezt már rég elfogadta.

sz4bolcs
A Bibliában van olyan, hogy hány éves a világ?

Van benne valami.
A Teremtõ létrehozta az egysejtût, és az evulálódott.
Nehogy félreérts, nem gúnyolódni akarok.😊))

Walk the Talk.

89
Szerintem egyik elmélet sem zárja ki a másikat

Nem tudom, hogy a fundamentalista keresztények mit szólnak arra a tudományos hírre, hogy a tengeri sün is a rokonunk lehet. Ja persze: NUKU evulóció.

Bár az igazsághoz tartozik, hogy a Vatikán foglalkozik annak a lehetõségével, hogy az evulóviót, mint lehetséges alternatívát figyelembe vegye. A szekér után kötött ló esete.
<#falbav>

Walk the Talk.

sz4bolcs
😊

A szmájli nem Rád vonatkozik, hanem a tényre.😊

Walk the Talk.

Jaaaaaa!
<#bohoc>

Walk the Talk.

sz4bolcs
a hívõk mondták, hogy ottan van benne a Bibliában.

KI mondta?!<#alien2>

Walk the Talk.

QuippeR
genetikai átmenet vagy idõbeli? jelenleg úgy gondolják, hogy a cromagnoni meg a neandervölgyi ember egyszerre élt, és a cromagnoni háborúkban megölte a neandervölgyit. genetikailag nincs tehát átmenet, idõben meg egyszerre éltek (amíg szegény neandervölgyiek éltek).

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

"köztudot"?!
Õ mondta?
kinek?
nekem még nem.....

sz4bolcs
mi marad a mondatból, ha a b*zit, az érvet, és az ál-elfogultat is idézõjelbe zárom? 😄😄:😄

sz4bolcs
de b*zi vagyok, mindig tudok a "másik" oldal ellen érvelni, akármelyik is az a "másik". És mindig ál-elfogultan. 😄
Mondjuk sokkal több szót kellett volna idézõjelbe tennem. 😊
Mint ha magam tesztelném, hogy mindig találjak új érveket mindkét képzeletbeli oldalra.

sz4bolcs
Jó, de köztudott, hogy Isten mindig is volt. :-)

sz4bolcs
Most arra célzol, hogy Istennek sietõs volt? 😄

Látod ez egy jó kérdés
de akár én is kérdezhetném hogy a termtõ hogy lett?
szerintem ennek a kérdésnek az oda vissza passzolgatása csak zsák utcába vezethet...

igen a fajok közti átmenetre gondoltam.
ha Te mint egy civilizáció képviselõje érdekelt vagy abban hogy egy fajt teremtsél akkor ezt szeretnéd a lehetõ leggyorsabban véghez vinni....

A neandervölgyi és a cromagnoi ember közt látszólag nincs átmenet
az egyik kihalt a másik meg megjelent....

SRobert
És azok a valakik hogyan lettek?

sz4bolcs
Ha jól tudom, nem a majom kezdett el emberré válni az evolució szerint sem.
Pontosan mi a leggyengébb láncszem?
A fajok közti átmenet? Errõl van az terkonevo fórumon az indexen lassan 46000 hozzászólás. Mondjuk elég színvonaltalan, sajnos, de vannak értelmes hozzászólások is. 😞
Miért kéne gyorsítani, ha milliártd évek rendelkezésre álltak rá?

Vagy most a bibliai 5000 évet veszed alapul?

QuippeR
nem értem, hogy miért gyengébb láncszem a majom -> ember (ami ráadásul majom-és-ember-közös-õse -> ember) vonulat mondjuk a hüllõ -> madárnál.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Nagyon is osztom a véleményét
éljen Erich von Daniken<#worship>
és ezek vagy ehhez hasonló elméletek jó magyarázattal szolgálhatnak
az ember evolúciójára
hogy miért indult el pár majom hogy emberré váljon
(valójában ez a leggyengébb láncszem a Darvini elméletben)
de ha "valakik" tudatossan
(génmanipulációval) belepiszkáltak az evolúció folyamatába (felgyorsítva azt) akkor viszonylagosan gyors léptekkel eljuthatunk a mai emberig......(és hiányzik pár láncszem....)<#nyes><#hawaii><#nyes>