5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • AranyKéz
    << 2. a tetteinkért vállalnunk kell a felelősséget >>

Hahóóóó, ha minden isten akkor mi nem létezünk, és az meg isten felelőssége. Fogd már fel végre, baromarcú !
  • mikike
    most ezzel már megint mi a baj, főleg, ha szerinted is igaz?

egyébként meg:
    1. olyan, hogy sátán nincsen
    tudatlanság van
    2. a tetteinkért vállalnunk kell a felelősséget
    tehát nincsen semmiféle felmentés
  • patiang
    Nem kötözködni akarok.
    De, ha ez így van, akkor Te felmentést adsz a a gyilkosoknak, háborúkat kirobbantóknak, sőt talán még magának a sátánnak is.

Hiszen MINDEN az Ő akarata. Akkor meg mi fenének hisszük azt, hogy mi vagyunk a kiválasztottak?!

Avagy Te azt mondod, hogy Természet minden-minden Természet.
    Mert így tökre igazad van, hiszen Ő előtte minden-mindenki tökre egyenlő.
  • mikike
    honnan tudnád azt te, aki szellemi fogyatékos vagy?
  • AranyKéz
    Még az aláírásod is színtiszta baromság.
  • mikike
    szerintem én tudom
    még az aláírásomban is próbálom ezt sugallni
  • patiang
    Igen, a másodikban igazad van. De. Azt hiszem elég egyéni a felfogásod, de legalább vállalod.

Szerintem Te magad sem tudod miben higgy. Az írásod legalább is ezt suggalja.

• patiang
    Ezt nem tudom hol olvastad?

A Bibliában még az Atya sem tudja a "világvégét", ami ugye elég fura, hiszen Ő a Nagy Tervező.
    Ha meg másképp gondolod / világháború, járványok, meteor /, bizony benne van a dobozban. S ne feledd, hogy még hátra van Jézus ezer éves királysága??!! Hát fel a fejjel, mert már vagy 50X megjósolták a világvégét, és frankón meg is gazdagodtak belőle.
  • roli613
    A bibliában benne van 2012-ben meghalunk,hát ezt mondta 200-ben is,ki hisz benne?
  • mikike
    ezzel mi a baj már megint?
    nézd meg az ország miniszterelnökét, sokak példaképét
  • patiang
    Ezt Te írtad:

"- Sok mindent nevezhetünk alkalmazkodóképességnek. A hazugságok az egyik legalapvetőbbek."
  • mikike
    ha ennyire tanulmányozzátok, nem tudjátok, testelhagyásos idiótákról nem ír valahol?
  • sz4bolcs
    jaja. Csak fura látni egy bibliai részletet, aminek a felnagyítására épülnek az ilyen csodatévő ugribugrik.
  • 89
    Azok már neoprotestánsok (lásd hit-gyüli), akiknek már nem sok közük van a kereszténységhez.
  • AranyKéz
    Akkor megbizonyosodhatnak a hitük erősségéről, tökmindegy :)
  • mikike
    azt tudnám a meditáló, testelhagyók, miből nőnek ki...
    ?
  • sz4bolcs
    Már látom, miből nőttek ki az amcsi táncikáló csodalelkészek. xDD
  • 89
    "Ne kísértsd a te Uradat, Istenedet."
  • mikike
    a vallásosak enélkül is tudják, hogy isten létezik, mert nem akkora szellemi gyökerek mint te
    ha megdöglesz, te is rá fogsz jönni
  • AranyKéz
    De rég jártam erre.

Egy nagyon egyszerű módszer hogy a vallásosak megbizonyosodjanak isten létezéséről: Igyanak mérget, és éljék túl!

Márk 16:17 - Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
    Márk 16:18 - Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.
  • patiang
    Azért, erre csak reagálok.
    Köszi!!!!!!
  • mikike
    bocsánat
    mindig azt hiszem, hogy nyilvánvalóak a dolgok
    holott nem mindenkinek ugyanúgy
  • patiang
    szólsz-e
  • patiang
    Na mind1.
    Mivel nem tudom nekem szólsz, így Veled off.:))
  • mikike
    ellenszenv-vel/előítélettel
    én könnyebb helyzetben vagyok, csak egy egyszerű könyvként tekintek rá, amiben történetek vannak
    bár igen tanulságosak, különösen az újszövetségi része, amiből lehet(ne) tanulni
    szóval ugyanolyan mű, mint a 24 óra alatt PHP-zünk, csak sokkal hasznosabb
    szerintem benne van az első 10-ben

(amúgy képzeld el szabolcs sorsát, aki megfogadta, hogy ő ebben az életében nagyon okos lesz és nem fog hinni semmi természetfelettiben/megmagyarázhatatlanban
    erre ő maga tud meditálni, láthatóan befolyásolni a környezetét az elméjével
    tényleg néha meglep mekkora hatalom a sors/isten)
  • patiang
    Kérlek tedd oda kinek szólsz, mégha talán egyértelmű is.
    Ki mondta, hogy gyűlölöm.
    Csupán más oldalról tekintek rá.
  • mikike
    mindig meglep, amikor egy-egy pillanatra felrémlik előttem egy másik ember sorsa
    szóval emiatt gyűlölöd a bibliát, mert ha nem szeretted, megvertek érte
  • patiang
    Nem tudom ki a fene akarja a hitedet megtörni? Ha elég erős vagy úgy sem sikerül, de ha sértegetésre késszúrással válaszolsz, akkor nagyon kevés közöd van Jézus tanításaihoz.
    Mint már említettem / nem fényezés / volt alkalmam az életem során megtapasztalni a vallás árnyoldalait is. Ezért is kaptam, anno, számtalan pajeszos taslát. Mert kérdezni mertem, de hát atyám az miért, meg, hogy szerintem......
    Ugye értesz??:)
  • mikike
    na de a te neved dávid "sötét-mágus" szabifield, míg aranykéz egy átlagos 6 éves kábszerfüggő, akinek semmilyen képessége nincs
  • sz4bolcs
    Nyugi, én is éreztem a magasabbrendű tudatot, nem nagy cucc..
  • AranyKéz
    << Én írok az Evolúció topicba, h az elmélet nem fedi a valóságot.
    Te meg itt "oltasz" minket ( Isten létezésében hívőket) , h nincs is Isten, meg a Biblia is milyen ellentmondásos mesegyűjtemény, de még annak is rossz. >>

Nem értem hogy evvel mire akarsz célozni.

Az evolúció topikban (és még egy-két helyen) már nem először teszel fel olyan kérdéseket amik már réges régen meg lettek válaszolva.

Én meg elmondom hogy a biblia milyen egy ellentmondásos mesegyűjtemény, ami még fos is ráadásul, és ezt BIZONYÍTÉKOKKAL TÁMASZTOM ALÁ. Erre kétféle módon szoktak reagálni: "Há' asztat szimbó... szimbó... nem kell szó szerint venni ám", vagy "Te egy rohadt ateista kommunista náci geci tömeggyilkos fasszopó vagy". Te most az utóbbit csináltad.

<< Hiába próbálsz azonban a vallásos szemlélet ellen beszélni azoknak, akik személyesen átélték egy magasabb rendű tudat jelenlétét, ( és hogy is mondjam? )kisugárzását. >>

Ujjujjujj, bizony az LSD csodákra képes. Majd szólj ha érezni fogod a színek és a formák szagát, az a kafa ám.

<< Mondhatsz bármit, a bizonyosságomat, hitemet nem tudod megtörni. >>

Te dogmatikus önáltató kis izé.
  • sz4bolcs
    Csak melyik vallás magasabb rendű tudatát? Nácikét?
    Mert mindegyiknek másfajta van ám. :)
  • HUmanEmber41st
    Ott a ":D" smyle!
    Ez azért LOL.
    Én írok az Evolúció topicba, h az elmélet nem fedi a valóságot.
    Te meg itt "oltasz" minket ( Isten létezésében hívőket) , h nincs is Isten, meg a Biblia is milyen ellentmondásos mesegyűjtemény, de még annak is rossz.
    Hiába próbálsz azonban a vallásos szemlélet ellen beszélni azoknak, akik személyesen átélték egy magasabb rendű tudat jelenlétét, ( és hogy is mondjam? )kisugárzását. Te (sajnos még) nem élted át, amit én, nem szerezhettél bizonyoságot.
    Mondhatsz bármit, a bizonyosságomat, hitemet nem tudod megtörni.
  • mikike
    a nagy valószínűség az nagyon kevés
    elvégre minden nap ha felnézünk láthatjuk, hogy egy fényes csillag körbemegy a föld körül

ez mégsem bizonyíték arra, hogy a nap (és a többi csillag) kering a föld körül

(a pofánvágás meg megint nagyon gyerekes volt
    nem hiszem el)
  • AranyKéz
    << hiszel abban, hogy létezel

pedig egyiket sem tudod bizonyítani >>

Pofánváglak aztán még te is el fogod hinni.

<< a pénzed a pénztárcában nem hamis >>

Fémszál, holografikus fémcsík, UV szöveg. Nagy valószínűséggel eredeti.
  • mikike
    ...akár
    bár szerintem nem így van, de nem tudom bebizonyítani
    és az ellenkezőjét sem
    tehát hiszek abban, hogy létezem
  • patiang
    "és hiszel abban, hogy létezel

pedig egyiket sem tudod bizonyítani"

Hát most én: he??

És ezt légyszi magyarázd is meg.

No igen vannak olyan elméletek, mely szerint a létünk csupán illúzió.

Erre gondolsz?:)
  • AranyKéz
    << és nem csak beszólogatni jár ide, mint Aranykéz :D >>

:P

Írtam én ide rövidke kis bibliaidézeteket is. Úgy látszik azokat nem is láttad.
  • mikike
    még hazudsz is
    hiszel a gravitációban, azt hiszed, hogy a pénzed a pénztárcában nem hamis és hiszel abban, hogy létezel

pedig egyiket sem tudod bizonyítani
  • AranyKéz
    << Aranykéz: A személyes tapasztalat bizony sokat segít.. :D >>

Nofene. Az első élményed az LSD-vel ennyire jól sikerült ?