5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
AranyKéz #2742 << 2. a tetteinkért vállalnunk kell a felelősséget >>
Hahóóóó, ha minden isten akkor mi nem létezünk, és az meg isten felelőssége. Fogd már fel végre, baromarcú !
-
#2741 most ezzel már megint mi a baj, főleg, ha szerinted is igaz?
egyébként meg:
1. olyan, hogy sátán nincsen
tudatlanság van
2. a tetteinkért vállalnunk kell a felelősséget
tehát nincsen semmiféle felmentés
-
patiang #2740 Nem kötözködni akarok.
De, ha ez így van, akkor Te felmentést adsz a a gyilkosoknak, háborúkat kirobbantóknak, sőt talán még magának a sátánnak is.
Hiszen MINDEN az Ő akarata. Akkor meg mi fenének hisszük azt, hogy mi vagyunk a kiválasztottak?!
Avagy Te azt mondod, hogy Természet minden-minden Természet.
Mert így tökre igazad van, hiszen Ő előtte minden-mindenki tökre egyenlő. -
#2739 honnan tudnád azt te, aki szellemi fogyatékos vagy? -
AranyKéz #2738 Még az aláírásod is színtiszta baromság. -
#2737 szerintem én tudom
még az aláírásomban is próbálom ezt sugallni -
patiang #2736 Igen, a másodikban igazad van. De. Azt hiszem elég egyéni a felfogásod, de legalább vállalod.
Szerintem Te magad sem tudod miben higgy. Az írásod legalább is ezt suggalja.
-
patiang #2735 Ezt nem tudom hol olvastad?
A Bibliában még az Atya sem tudja a "világvégét", ami ugye elég fura, hiszen Ő a Nagy Tervező.
Ha meg másképp gondolod / világháború, járványok, meteor /, bizony benne van a dobozban. S ne feledd, hogy még hátra van Jézus ezer éves királysága??!! Hát fel a fejjel, mert már vagy 50X megjósolták a világvégét, és frankón meg is gazdagodtak belőle. -
roli613 #2734 A bibliában benne van 2012-ben meghalunk,hát ezt mondta 200-ben is,ki hisz benne? -
#2733 ezzel mi a baj már megint?
nézd meg az ország miniszterelnökét, sokak példaképét
-
patiang #2732 Ezt Te írtad:
"- Sok mindent nevezhetünk alkalmazkodóképességnek. A hazugságok az egyik legalapvetőbbek." -
#2731 ha ennyire tanulmányozzátok, nem tudjátok, testelhagyásos idiótákról nem ír valahol?
-
#2730 jaja. Csak fura látni egy bibliai részletet, aminek a felnagyítására épülnek az ilyen csodatévő ugribugrik. -
#2729 Azok már neoprotestánsok (lásd hit-gyüli), akiknek már nem sok közük van a kereszténységhez. -
AranyKéz #2728 Akkor megbizonyosodhatnak a hitük erősségéről, tökmindegy :)
-
#2727 azt tudnám a meditáló, testelhagyók, miből nőnek ki...
?
-
#2726 Már látom, miből nőttek ki az amcsi táncikáló csodalelkészek. xDD -
#2725 "Ne kísértsd a te Uradat, Istenedet." -
#2724 a vallásosak enélkül is tudják, hogy isten létezik, mert nem akkora szellemi gyökerek mint te
ha megdöglesz, te is rá fogsz jönni -
AranyKéz #2723 De rég jártam erre.
Egy nagyon egyszerű módszer hogy a vallásosak megbizonyosodjanak isten létezéséről: Igyanak mérget, és éljék túl!
Márk 16:17 - Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
Márk 16:18 - Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.
-
patiang #2722 Azért, erre csak reagálok.
Köszi!!!!!! -
#2721 bocsánat
mindig azt hiszem, hogy nyilvánvalóak a dolgok
holott nem mindenkinek ugyanúgy -
patiang #2720 szólsz-e -
patiang #2719 Na mind1.
Mivel nem tudom nekem szólsz, így Veled off.:)) -
#2718 ellenszenv-vel/előítélettel
én könnyebb helyzetben vagyok, csak egy egyszerű könyvként tekintek rá, amiben történetek vannak
bár igen tanulságosak, különösen az újszövetségi része, amiből lehet(ne) tanulni
szóval ugyanolyan mű, mint a 24 óra alatt PHP-zünk, csak sokkal hasznosabb
szerintem benne van az első 10-ben
(amúgy képzeld el szabolcs sorsát, aki megfogadta, hogy ő ebben az életében nagyon okos lesz és nem fog hinni semmi természetfelettiben/megmagyarázhatatlanban
erre ő maga tud meditálni, láthatóan befolyásolni a környezetét az elméjével
tényleg néha meglep mekkora hatalom a sors/isten)
-
patiang #2717 Kérlek tedd oda kinek szólsz, mégha talán egyértelmű is.
Ki mondta, hogy gyűlölöm.
Csupán más oldalról tekintek rá. -
#2716 mindig meglep, amikor egy-egy pillanatra felrémlik előttem egy másik ember sorsa
szóval emiatt gyűlölöd a bibliát, mert ha nem szeretted, megvertek érte
-
patiang #2715 Nem tudom ki a fene akarja a hitedet megtörni? Ha elég erős vagy úgy sem sikerül, de ha sértegetésre késszúrással válaszolsz, akkor nagyon kevés közöd van Jézus tanításaihoz.
Mint már említettem / nem fényezés / volt alkalmam az életem során megtapasztalni a vallás árnyoldalait is. Ezért is kaptam, anno, számtalan pajeszos taslát. Mert kérdezni mertem, de hát atyám az miért, meg, hogy szerintem......
Ugye értesz??:) -
#2714 na de a te neved dávid "sötét-mágus" szabifield, míg aranykéz egy átlagos 6 éves kábszerfüggő, akinek semmilyen képessége nincs -
#2713 Nyugi, én is éreztem a magasabbrendű tudatot, nem nagy cucc.. -
AranyKéz #2712 << Én írok az Evolúció topicba, h az elmélet nem fedi a valóságot.
Te meg itt "oltasz" minket ( Isten létezésében hívőket) , h nincs is Isten, meg a Biblia is milyen ellentmondásos mesegyűjtemény, de még annak is rossz. >>
Nem értem hogy evvel mire akarsz célozni.
Az evolúció topikban (és még egy-két helyen) már nem először teszel fel olyan kérdéseket amik már réges régen meg lettek válaszolva.
Én meg elmondom hogy a biblia milyen egy ellentmondásos mesegyűjtemény, ami még fos is ráadásul, és ezt BIZONYÍTÉKOKKAL TÁMASZTOM ALÁ. Erre kétféle módon szoktak reagálni: "Há' asztat szimbó... szimbó... nem kell szó szerint venni ám", vagy "Te egy rohadt ateista kommunista náci geci tömeggyilkos fasszopó vagy". Te most az utóbbit csináltad.
<< Hiába próbálsz azonban a vallásos szemlélet ellen beszélni azoknak, akik személyesen átélték egy magasabb rendű tudat jelenlétét, ( és hogy is mondjam? )kisugárzását. >>
Ujjujjujj, bizony az LSD csodákra képes. Majd szólj ha érezni fogod a színek és a formák szagát, az a kafa ám.
<< Mondhatsz bármit, a bizonyosságomat, hitemet nem tudod megtörni. >>
Te dogmatikus önáltató kis izé.
-
#2711 Csak melyik vallás magasabb rendű tudatát? Nácikét?
Mert mindegyiknek másfajta van ám. :) -
HUmanEmber41st #2710 Ott a ":D" smyle!
Ez azért LOL.
Én írok az Evolúció topicba, h az elmélet nem fedi a valóságot.
Te meg itt "oltasz" minket ( Isten létezésében hívőket) , h nincs is Isten, meg a Biblia is milyen ellentmondásos mesegyűjtemény, de még annak is rossz.
Hiába próbálsz azonban a vallásos szemlélet ellen beszélni azoknak, akik személyesen átélték egy magasabb rendű tudat jelenlétét, ( és hogy is mondjam? )kisugárzását. Te (sajnos még) nem élted át, amit én, nem szerezhettél bizonyoságot.
Mondhatsz bármit, a bizonyosságomat, hitemet nem tudod megtörni. -
#2709 a nagy valószínűség az nagyon kevés
elvégre minden nap ha felnézünk láthatjuk, hogy egy fényes csillag körbemegy a föld körül
ez mégsem bizonyíték arra, hogy a nap (és a többi csillag) kering a föld körül
(a pofánvágás meg megint nagyon gyerekes volt
nem hiszem el) -
AranyKéz #2708 << hiszel abban, hogy létezel
pedig egyiket sem tudod bizonyítani >>
Pofánváglak aztán még te is el fogod hinni.
<< a pénzed a pénztárcában nem hamis >>
Fémszál, holografikus fémcsík, UV szöveg. Nagy valószínűséggel eredeti.
-
#2707 ...akár
bár szerintem nem így van, de nem tudom bebizonyítani
és az ellenkezőjét sem
tehát hiszek abban, hogy létezem -
patiang #2706 "és hiszel abban, hogy létezel
pedig egyiket sem tudod bizonyítani"
Hát most én: he??
És ezt légyszi magyarázd is meg.
No igen vannak olyan elméletek, mely szerint a létünk csupán illúzió.
Erre gondolsz?:) -
AranyKéz #2705 << és nem csak beszólogatni jár ide, mint Aranykéz :D >>
:P
Írtam én ide rövidke kis bibliaidézeteket is. Úgy látszik azokat nem is láttad.
-
#2704 még hazudsz is
hiszel a gravitációban, azt hiszed, hogy a pénzed a pénztárcában nem hamis és hiszel abban, hogy létezel
pedig egyiket sem tudod bizonyítani -
AranyKéz #2703 << Aranykéz: A személyes tapasztalat bizony sokat segít.. :D >>
Nofene. Az első élményed az LSD-vel ennyire jól sikerült ?