5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • sz4bolcs
    Eléggé szomorú, hogy a keresztények szerint
    - ha nincs Tízparancsolat, mindenki bűnözik
    - ha nem félsz Istentől, bátran elkövetsz bármit
    - ha nem hiszel a Teremtésben, nincs célja az életednek.
  • Nyarlathotep
    "Hiába próbálsz azonban a vallásos szemlélet ellen beszélni azoknak, akik személyesen átélték egy magasabb rendű tudat jelenlétét, ( és hogy is mondjam? )kisugárzását. Te (sajnos még) nem élted át, amit én, nem szerezhettél bizonyoságot."

Kedves HUmanEmber41st!

Én nem értem, hogy te mi a fenét értesz magasabb rendű tudat jelenlét alatt, de úgy gondolom, hogy te sem vagy ezzel tisztában! Elképzelhető, hogy valakiben ez a képesség megvan, de úgy gondolom, hogy az a valaki NEM te vagy! Azt pedig végkép kizárt, hogy az ilyen képesség tanulható, továbbadható! Én hiszem, hogy vannak bizonyos képességell rendelkező emberek, de azok vagy nem is tudnak róla, hogy a birtokukban van, és nem is fognak sehol villogni, főleg nem egy internetes fórumon!

"Hiszen a mennyek országa sem az anyagi világon belül van, mert ott nincs idő ( örökkévalóság van)."

Ez pedig végkép nevetséges, ilyen nincs! De gond egy szál se, idővel majd megtapasztalod amikor egy ember akit tényleg szeretsz meghal!

"Földön lesz majd a Paradicsom"

Voltál már pesten a belvárosban kocsival? Szép nagy paradicsom!
  • AranyKéz
    << mert ott nincs idő ( örökkévalóság van) >>

Akkor lenne pár kérdésem:

1) Hogy léteznek ott olyan folyamatok mint gondolkodás, mozgás, ha nincs idő ?

2) Hogy lehetséges az örökkévalóság ? Mert ha én azt mondom hogy végtelen sok idő múlva kapsz egy almát, az a pillanat soha nem jön el. Ez fordítva is igaz, végtelen sok idővel ezelőtt se tudsz almát kapni. Az örrökévalóság jelene soha nem érkezhet el.

3) Ha az univerzumunkkal kölcsönhatásba lép, hogy hogy nem vonatkozik rá az idő ?
  • HUmanEmber41st
    Nem a Bibliából..hanem a Védákból :D
  • patiang
    "Hiszen a mennyek országa sem az anyagi világon belül van, mert ott nincs idő ( örökkévalóság van).
    Ezért téves a legtöbb keresztény elképzelése a világ végéről, meghogy a Földön lesz majd a Paradicsom ( vagy mi )"

............és ezeket Te honnan veszed, illetve tudod???

Mert, ha Te ezen tudás birtokában leledzel, nem vagy akárki!!
  • HUmanEmber41st
    Azt honnét veszed, h Isten ( csak) az anyagi világon belül van?
    Hiszen a mennyek országa sem az anyagi világon belül van, mert ott nincs idő ( örökkévalóság van).
    Ezért téves a legtöbb keresztény elképzelése a világ végéről, meghogy a Földön lesz majd a Paradicsom ( vagy mi )
  • HUmanEmber41st
    De ( mégegyszer a gyengébbek kedvéért :D )teremteni igen!!!
  • mikike
    én viszont nevezlek, hiszen minden választ úgy kell a szádba rágni, magadtól semmire nem vagy képes
  • patiang
    Lehet, hogy apróságokkal nem foglalkozik.:DDDD
  • patiang
    Hát az un pór nép műveltségét mi, vagy kik szabták meg évszázadokon keresztül, bevetve anyait-apait??

Mert érdekes módon a hírdetőinek eszük ágában sem volt az Írás szerint élni, nem kihagyva az uralkodóosztályt sem.
  • AranyKéz
    Én nem állítom magamról hogy omnipotens vagyok :P

De ez az isten max impotens ha még egy rohadt kavicsot se bír megemelni.
  • patiang
    Jah!
    Próbáld meg saját Magad megemelni.

• patiang
    "az anyagi világ Isten testén belül van", tovább- az Isten az anyagi világon belül van
    Nos akkor, ki, vagy mi az Isten?
    Akkor e szerint van aki Őt úgy nevezi, hogy Természet, mások pedig megszemélyesítik, és elnevezik Istennek. Csak hát mind a kettő esetében mi élő-, élettelen dolgok Neki tökre egyformák vagyunk.
  • QuippeR
    én csak azt nem értem, hogy téged miért érint meg az, hogy a Biblia szerint lapos a Föld? most komolyan, nem tök mindegy?
  • AranyKéz
    Teljesen felesleges ez a magyarázkodás, nem bírja megemelni. :P
  • AranyKéz
    Nem kell megmászni a hegyet ahhoz hogy tudjuk hogy magas ^_^

Legalább két hiba (lapos föld; szél irányának nemtudása) biztos benne van a legrégebbi verziókban, ezekről láttam már elemzést. Tovább pedig nem nézelődtem, elég csak az szar egyik oldalát megkóstolni.
  • HUmanEmber41st
    Természetesen :D
    Bővebben: az anyagi világ Isten testén belül van. Tehát minden anyaginak Ő a teremtője. Így mindent megtehet. De a kő ( ami egy anyagi dolog) mégis saját testén belül marad + Isten képes teremteni. Te nem. Csak max. a meglévő dolgokat egy más formába rendezni.
  • HUmanEmber41st

"Teljesen mindegy, a régebbről fennmaradt Bibliák se kisebb baromságok."

Olvastad?
    Hol sikerült hozzájutni???

Nagyotmondó Aranykéz.. :D :D
  • AranyKéz
    Tud isten egy olyan nehéz követ teremteni amit még ő sem bír megemelni ? ^_^
  • HUmanEmber41st
    Isten miért nem tudna különválni Istentől?
    Isten mindenható...
  • AranyKéz
    << Az általunk ismert Bibliát bizonyítottan átszerkesztették, átírták. >>

Teljesen mindegy, a régebbről fennmaradt Bibliák se kisebb baromságok.

<< Ez most melyik hozzászólásomban történt? >>

A franc tudja már.

<< Amúgy nem drogozok, soha sem is drogoztam.
    És Te Aranykéz ? >>

Látnál kávé nélkül...
  • HUmanEmber41st
    Hiába próbálsz azonban a vallásos szemlélet ellen beszélni azoknak, akik személyesen átélték egy magasabb rendű tudat jelenlétét, ( és hogy is mondjam? )kisugárzását. Te (sajnos még) nem élted át, amit én, nem szerezhettél bizonyoságot.

"Én meg elmondom hogy a biblia milyen egy ellentmondásos mesegyűjtemény, ami még fos is ráadásul, és ezt BIZONYÍTÉKOKKAL TÁMASZTOM ALÁ."

Az általunk ismert Bibliát bizonyítottan átszerkesztették, átírták.

Erre kétféle módon szoktak reagálni: "Há' asztat szimbó... szimbó... nem kell szó szerint venni ám", vagy "Te egy rohadt ateista kommunista náci geci tömeggyilkos fasszopó vagy". Te most az utóbbit csináltad."

Ez most melyik hozzászólásomban történt?
    Amúgy nem drogozok, soha sem is drogoztam.
    És Te Aranykéz ?
  • AranyKéz
    << ostoba vagy és rosszindulatú >>

Ostoba semmiképpen, rosszindulatú talán, te kis galandféreg.

<< miért kéne felelnem neked? >>

Mert én vagyok az Isten.

<< ha érdekel a dolog, miért nem jársz utána magadtól? >>

Már utánanéztem, és nincsen semmi értelme. Jobb lenne ha te is újra utánanéznél, de most egy kicsit figyelmesebben.
  • mikike
    mielőtt válaszolnék azért tidsztázzunk valamit:
    ostoba vagy és rosszindulatú

miért kéne felelnem neked?
    ha érdekel a dolog, miért nem jársz utána magadtól?
  • AranyKéz
    Isten nem tud különválni istentől, mert akkor nem lenne isten. Mégis isten akarta megtapasztalni az isten által teremtett világot, ezért isten megengedte neki
  • mikike
    nem ölte meg
    hiszen isten halhatatlan
    (bár gondolom, hogy már itt összezavarodsz, de folytatom)
    legfeljeb alakot tud váltani
  • AranyKéz
    Isten minden - minden Isten.

Isten ölte meg Istent.
  • mikike
    nem teheted meg, hiszen akkor nem is léteznél
    mégis TE akartad megtapasztalni a világot
    ő ezt megengedte neked
    tessék
  • mikike
    kit ölt meg isten, te ostoba?
    senkit nem tud megölni, még ha akarna sem

bár az agysejtjeidben rettenetes pusztulás történt, de szerintem ez nem az ő hibája
  • patiang
    Hát azok a következmények nagyon is változóak. Pl egy tömeggyilkos alig "tud" meghalni 99 éves korában. Nem beszélve arról, hogy addig is el volt látva a földi javakkal.
    Az ilyen, mindennek meg van a maga méltó büntetése, marhaság.
  • QuippeR
    azért azt gondolom érzed, hogy nagyon durván csúsztatsz, amikor a #2749-re azt válaszolod, hogy Isten milyen jogon öl. állatira semmi ilyesmiről nem volt szó, csak neked jól jön az alaptalan hangulatkeltés.
  • sz4bolcs
    Bármilyen szörnyű, vannak, akik meg is teszik. És megtehetik. De mindennek meg vannak a következményei.
  • AranyKéz
    Igen, ezt gyűlölöm én is. Milyen jogon öl meg isten embereket ? Mert ő teremtette ? Akkor a szülők is megölhetik a kölykeiket ? A mérnökök is felrobbanthatják a házakat, hidakat ?
  • patiang
    Tudod, mesélte nagyapám / hithű katolikus /, hogy amikor a II. vh-ban odacsapták az egyik gyerekét / három éves / a falhoz, azt mondta a tisztelendő, hogy fiam az Isten adta, Isten elvette, csak a jó "modor" tartotta vissza, hogy nem küldte utána. Bár azután is a maga módján vallásos maradt, de az hit már nem a kötelező volt.
  • patiang
    "amúgy is emlékeztetnélek rá, hogy TE akartál különvállni istentől"

.......no de mikike, ezt nem tehetem meg, mert "Isten minden-minden Isten"

Nem, és NEM lehet szabad akaratom.:((
  • Nyarlathotep
    "Mondhatsz bármit, a bizonyosságomat, hitemet nem tudod megtörni."

Vicces vagy, majd ha a szüleid váratlanul meghalnak, vagy a gyermekeddel történik valami tragédia, akkor is kiváncsi leszek a kurvanagy hitedre!
  • mikike
    tényleg nem tudtok logikuson gondolkodni?
    ha minden Isten, te is Isten vagy.
    tehát ha istennek vállalnia kell a tetteiért a felelősséget NEKED kell vállalni a TE tetteidért a felelősséget.

amúgy is emlékeztetnélek rá, hogy TE akartál különvállni istentől, azt gondolván, hogy tudsz ennél jobbat is csinálni, tehát ezek már a TE tetteid, viseld a következményeket
    ő csak annyit tett, hogy mindezt megengedte neked
  • patiang
    Amúgy meg Aranykéznek igaza van, hiszen a Te mottód szerint nem vagyunk felelősek tetteinkért. Ha egy éhezőnek adok kaját, vagy jól belerúgok, mind a kettő Isten.
  • gabber a hun
    áá olvastam 1-2 oldalt bele :D

konkluzio:

mikkike egy hergelő ember aki növeli a hozzászolások számát .pont.
  • mikike
    ostoba vagy
    fogadd el