A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Egy dogmatikus rendszer sosem fog a népszerûségért erõszakot tenni magán, elõbb fog erõszakot tenni a potenciális befogadó rétegen.
És nem feltétlen rosszindulatból, vagy a hatalomért.
De ez már megint túl hosszú ide...
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
De mindegy is.
Ez mán nem területem...
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
ha esetleg szar anyagi helyzetben vagy és jön még egy nemkívánatos gyerek akkor ésszerûbb elvetetni mint szegénységben (éheztetve) felnevelni....
de legalább is a szülõknek kell eldönteniük hogy mit akarnak tenni és nem olyan személyeknek akik nem kompetemsek
de lehetne még itt sorolni a példákat
-megerõszakolt nõ nevelje azt a gyermeket amely akkor fogant (nem a férjétõl)
(biztosan könnyû lenne feldolgozni-egy életen át mindig visszaemlékezni a fogantatás pillanatára....)
-várhatóan beteg vagy degenerált gyermek
- stb.
a mostani ember optimális esetben sokkal többet mérlegel mostmár "csak" azokon az irányelveken kéne már változtatni - ennek mostmár nincs elvi akadálya (pl: biológiai, kommunikációs,)
leegyszerüsítve szerintem mentálisan igenis fejlõdött csak sajna eggyenlõtlenül oszlott meg ez a fejlõdés! - tehát a kontraszt nött hatalmassá !
Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, Gigabyte 965P-DS3, 2 GB DDR2 Kingmax, Sapphire X1950 pro,
Amikor nézel egy történelmi filmet, ahol a a napfogyatkozástól rettegnek, vagy a görögök több istent imádnak, jót röhögsz rajtuk /bocs/. S még sorolhatnám a további nagyszerû példákat az emberi butaságra. De mondd meg mi különbség van az akkori, és a mostani ember mentalitása között. Semmi!
De azt hiszem vagy nem akarod megérteni amit mondok, vagy /bocs/ valóban nem érted.
Walk the Talk.
Elgondolkodtatok már azon hogy miért is kell gyónni
(pontosabban miért egy egy egyházi szolgán keresztül és miért nem tehetem én ezt meg diretkben az úrral?!)
miért van/ vagy inkább volt/ szükségük az egyházi vezetõknek kompromittaló információkra.....
kovakõvel gyujtassz tüzet - mer én nem....
szerinted mi hozta létre azt a masinát amin oly szorgosan gépelsz ?
és én nem azonosulnék 1 õsemberrel értelmi szinten - már nemazért
morális szinten (?-ártatlanság-? ha valaha is létezett ilyen) még valahogy esetleg
Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, Gigabyte 965P-DS3, 2 GB DDR2 Kingmax, Sapphire X1950 pro,
szerény véleményem az hogy az egyházat a hívõknek kellene eltartani és nem az ország összes polgárának (akarva - nem akarva)
ami pénzeket az állam az egyházra fordít abból egy szociális hállót lehetne biztosítani....
helyén való ember volt
de miután megválasztották a jenlegit az elsõ
gondolatom az volt hogy ennek a fickónak minimum SS-múltja van
szóval ezzel azt akartam mondani hogy nem az a joviális kinézetû öregúr
amit az ember egy ilyen poszton elvárna....
(és késõbb ugye a média elõbányászott a múltjából kompromittáló részleteket....)
de ha Õ tudta hogy milyen a múltja akkor miért utasította el a kinevezését??? lett volna még jelölt......
de majd az idõ megmutatja hogy kiféle miféle!!!<#nezze>#nezze>
Walk the Talk.
Walk the Talk.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Kórósi kazettás refi templom:

ha nem csak a hátrányokat látnád meg, hanem az elõnyöket is, akkor talán meg lehetne próbálni beszélgetni errõl, de inkább hagyom, hadd vonulj tovább a saját kis keresztes hadjáratodban: az egyházakat végképp el kell törölni, mind gonosz, és csak hatalmat meg pénzt akar.
(egyébként én meg nagyon ritkán vagyok beteg, szóval szerintem nem kéne egészségügyet fenntartani. aki balesetet szenved, azt hagyni kell meghalni, a betegségekre meg majd magunktól immunissá válunk; éljen az evolúció... ó, és mondtam már, hogy még sosem volt perem? akkor meg minek a bíróság?)
A Vatikán elég gazdag ahhoz hogy ezeket az épületeket (és a papokat) fenntartsa
esetleg a hívõk pénzébõl is megoldható lenne (x% adó stb)
pl Szlovákiában a papok fizetését az állam állja
(érthetetlen, hogy miért kell az összes adózó állapolgárnak eltertania õket...)
én inkább az egésség ügyre és régiófejlesztésekre költeném ezeket a pénzeket....<#dumcsi>#dumcsi>
(itt láthatóan senkinek gõze sincs arról, hogy egy templom nagyságú épületet fenntartani mennyi pénzbe kerül. és akkor még temetõkrõl, ravatalozókról nem is beszéltünk.)
én egy nagyobb egyházi gimnáziumba jártam, és nálunk például nem volt politizálás, mert nálunk a tanároknak volt esze, és értelmes emberek voltak (najó, nagyrészt).
a templomban pedig egy dolgot hallok választások elõtt: arra szavazz, akinek az értékrendje összeegyeztethetõ a keresztény életeddel. persze ez is az egyik irányba viszi el a mérleget, de azért érthetõ, hogy ezt kéri a pap, nem?
Másrészt viszont visszafelé fejlõdik. (a jelenlegi pápa is a konzervatív irányzatot képviseli)
De ennek az okai nagyrészt a dogmatizált hitrendszer miatt van, nem pedig a háttérben meghúzódó nagy összeesküvések miatt...
Hm nemtudom, hogy eddig mirol is volt szo ebben a forumban de en egy egesz mas megvilagitasbol latom magat az egyhazat es a Bibliat!
Ha valaki olvasta itt a Mennyei Profecia cimu konyvet en azt inkabb tartanam Biblianak es sok embernek kovetendonek mert vegulis az az amirok jezus tanitasainak szolni kellett volna es nem az amit egy sotet kozepkorban elo tarsasag arra erdemesnek tartott es Bibliaba fuzott. Maga a konyv egy jo regenynek is elmegy marmint a mennyei profecia de az aki igazan foglalkozik ezekkel a dolgokkal az latja es erti a mogottes tartalmat. Krisztus tanitasai valojaban szerintem az egymas iranti szeretetrol szoltak, hogy az embereknek nem egymastol hanem a termeszet vegtelen forrasabol kene energiat nyernie (amit hivhatunk Isteni energianak is)nem pedig a szomszedtol meg a rosszindulatusagbol. Gondolom ez eleg viccesen hangzik annak aki nem hisz benne de en sem vagyok vallasos de vannak dolgok amiben hiszek alkalmazom es nagyon jol mukodik. Jezus csodatetelei pedig szerintem az energia kulonbozo alkalmazasain alapultak de ezt csak en gondolom igy lehet h rosszul. Amit az akkori szellemi szinten elo emberek csodanak hittek mert lehet h egy kicsit koran tortent az emberek szellemi szintjehez kepest. Azt, hogy az emberek ebbol alkottak egy egyhazat meg egy vallast az is csak azt mutatja, hogy jezus tanitasai nem ertek celba. Mert azok nem colibatusrol szuzessegrol meg adakozasrol szoltak hanem csak egy dologrol megpedig az onzetlen szeretetrol. A Bibliat nem kerte senki, hogy constantinus osszerakja magatol dontott ugy es rakott bele azt amit o gondolt, ahogy az o boldogulasuk azt megkovetelte. A kozepkori egyhaz semmirol nem szolt csak az amugy is szegeny emberektol mindenfele igerettel meg tobb penzt csikarjanak ki es azt az amugy is gazdagoknak adjak. Vagy csoda templomokat epitsenek belole. Amire ahhoz h en higgyek valamiben semmi szukseg nincsen. Ez az en velemenyem es felfogasom de egy hozzaaszolas igencsak keves ahhoz h leirjam.
Aki nem ert egyet vele az nem olvassa el vagy nem valaszol ra.
h a keresztes háborukkal megvédték a (keresztény) Europát !
más kérdés h ez nekünk magyaroknak nem túl jo magyarázat ugye (a la török hódoltság)
+még nándorfehérvár után xévvel is b*sztak védelmet nyújtani
Walk the Talk.
Fõleg olyat nem, amit a laikusok el is hisznek. 😉
Walk the Talk.
Ha van linked akkor légyzsi dobj egyet
ja és kösz (elõre is)<#integet2>#integet2>
Hülyeség??
Lehet.....!
Walk the Talk.
Az írástudók meg toszták szétosztani a vagyonukat, mint ahogy Jézus kérte. NO és a többi, többi STB!!!😞((
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Ha iromikus szeretnék lenni mondhatnám:"túzzel vasal védték az igazukat"
lásd Galilei....<#rinya>#rinya>
De ha már szóba hoztad a kétezer éves szimbólumokat
akkor légyszi mesélj róluk valamit vagy mond el hogy mi az amit esetleg nem ertek (vagy félre értelmezek)<#nezze>#nezze>
sõt az apokrif iratokat is meg kéne jelentetni (már ha meg nem jelent, nem tudom) kíváncsi lennék mik lehetnek azokban, amitõl nem kerülhettek bele a Bibliába
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
Jézus nem használta a nyáj szót?
(terelgeti nyáját a lelki pásztor....)
tehát csak birka számba vették a hívõket is!<#eplus2>#eplus2>
Azért is említettem a föld laposságát, mert a sumérok már Kr.e 4000-ben bolygókat "térképeztek" fel, s ezzel szemben 5000 év múlva a föld lapos, lapos és lapos.
Ha Vatikán élére állna a fejlõdésnek, s nem csípõbõl tüzelne le szint minden tudományos felfedezést, sokkal-sokkal több hívet szerezne magának.
A birtoklás- e református egyház miért tud mûködni.
Walk the Talk.
A cölibátusnak sokkal egyszerûbb és kézenfekvõbb volta az oka
mépediglen az, hogy az egyházi vagyonokat ne keljen megosztani
mert ugye ha az egyház képviselõi házasodnak és lesznek utódaik akkor ezek örökölnék a szülõk vagyonát.....(mert ugye azt nem tehetnék hogy az utódokat kisemmizék)<#nezze>#nezze>
Szerencsére Vatikánban is vannak kételkedõk, csak nem elég erõsek egyenlõre. Már több egyházi méltóság felvetette a cölibátus maradiságát.
Te el tudod képzelni, hogy egészséges mély hangú fiatal papnak nem jár esetleg az agya?
Walk the Talk.