A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogy lehetne bármi is bûn Isten szemében? meg pokol...pff...
a gyilkosok a hitlerek sem bûnösök, ilyen embereknek lenniuk kell, mi hozzuk õket létre, mi generáljuk....nyilván itt az anyagi világban bunosok, elitéljuk oket stb ez rendben is, de magasabb szinten nem lehetnek azok, mind isten teremtményei...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Jézus szavait meg sokféleképpen lehet értelmezni, azért van több keresztény egyház.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
A pápát nem az emberek választják, képzeld tudom... hanem olyan biborosok akiknek érdekeik vannak, nahát, nem önzetlenek??? nem az emberekért vannak??? vmi nem stimmel ebben az egyházban alapjaiban... 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
az hogy mi történt a múltban, felemlegethetõ. lehet írni a történelemkönyvekben a náci Németországról. de ettõl még nem lesz minden német náci, sõõõõt durvábbat mondok, a második világháború során sem volt minden német náci.
ugyanez a baj az inkvizíció, keresztesháborúk felemlegetésével. megtörtént, történelem, azonban semmit nem mond el sem a mai helyzetrõl, sem az akkori hívõkrõl.
a melegek kérdése meg nagyon egyszerû: a keresztények 99%-a elítéli a melegeket, amibõl következik, hogy az egyház is elítéli. persze ettõl még nagyobb lesz az ellenállás irányukba, de ez más kérdés. ilyen kicsinységeket, mint hogy a Biblia szerint bûn a homoszexualitás, és aki bûnben él és nem akar megtérni, az a pokolra kerül, már fel sem emlegetek.
azt meg, hogy Isten mit akar, nem fogom tudni megmondani. ellenben vannak olyan emberek, akik ezzel a kérdéssel foglalkoznak. a baj csak az, hogy ha hallgatok rájuk, akkor egybõl hülyének nézel. pedig kicsit többet foglalkoznak a dologgal, mint én, ezt elhiheted.
Az egyházzal, a vallással is így van. Mert végül is milyen dogmákat követünk? Emberek álltal írtakat. Jó rendben, sokan hisznek benne, hogy isteni sugallatra megfogalmazott szabályok ezek, de a többségük bizony nem, bármennyire is szeretnék egyesek.
Õk úgy gondolták, hogy minden ember megérdemli az életét.. és hogy bün az hogy elvegyük. Ez a megláttás egyéni vélemény. Ahogy az is, hogy valaki úgy gondolja, vannak olyan magzatok, vannak olyan helyzetek, amikor emberségesebb elvenni az életét, még korán, születés elött vagy éppen már utána. Mindkettõ tévedhet, mindkettõ meglátásában, véleményében találhatunk hibákat.
És ez mindig is így lesz. Ezen kár vitatkozni. Lesz oldal ami valamit pártól, és lesz oldal, ami azt a dolgot ellenzi. Ilyen egyszerü. Talán ezen kár is vitatkozni.
Az már más kérdés, hogy milyen jogon lesz bármelyik vélemény is jogerõs. Csakis a hatalom kérdése az egész.
Azt viszont nem értem tényleg, hogy a keresztényeknél mintha létezne ilyen, hogy szeresd a felebarátodat, vagy tán az ellenségedet is. De akkor miért volt üldöztetés a más vallásúak felé? Volt? Talán még ma is van. Vagy a máshogy gondolkodok felé miért ez a nagy ellenszenv. Pl a homoszexualitás. Elitéli, mert az õ szabályai szerint, ez természetellenes. De mégis csak ember az a másik. Milyen jogon lehet megvonni tõle Isten szeretetét? Miért nem bocsáthat meg nekik Isten, ahogy a bünt elkövetõknek is megbocsát? Bár gondolom nem ilyen egyszerü ez a kérdés sem.
De nálunk volt két férfi szerelmes pár a faluba. Én csodálkoztam hogy a falu mennyire megbékélt velük. Szorgalmas, és valamilyen szinten Istenfélõ emberek voltak. De a pap egyszer sem engedte be õket a templomban. Egyszer nem szólt hozzájuk jó szóval. Egyszer nem volt hajlandó meghallgatni gyónásukat. Szerintem ha meghalnának, még a temetésüket sem vállalná be. Ezt szabad, ez jó?
Tudom hogy nem mindenki ilyen, de létezik. (egyébbként nem csak a melegekrõl van szó, étnyleg sok mindenkirõl, aki máshogy él, mint ahogy az egyház szeretné). Az Istenetek tényleg ezt akarja?
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
(ettõl függetlenül a keresztény hit szerint aki ismeri Jézus tanítását, mégsem követi, az a pokolra jut. innentõl meg hitkérdés, hogy valóban hiszel-e ebben a pontban, a hitkérdéseket meg nem érdemes logikával szétszedegetni.)
azt meg nem gondolhatod komolyan, hogy a keresztény emberek választják a pápát. a bíborosok választják, akik viszont félnek a radikális változásoktól. ennyi a nagy titok.
ez nem annak a kérdése, hogy ki akar kit, hanem hogy kit tekintünk embernek és kit nem. az egyház a fogantatás pillanatától embernek tekinti az embriókat, ezért szerinte az abortusz gyilkosság. akkor is, ha egyébként betegen születne a gyerek.
tudo nem érdekel milyen magyarázatot találtak ki neki erre, ha lett volna esze egyáltalán nem idéz ilyeneket, mert NEM, már nem a középkorban élunk!!!
Walk the Talk.
Lehet,hogy õ is?! Okádék!!!!😞((((
Walk the Talk.
(ez nem ugyanaz akirõl az imént írtam)
Szóval ez az idõsõdõ (100-és valahol a halál közt)
pap igencsak zsarnokoskodik.
Az eset röviden:
az általános iskolában két "választható tantárgy van
1. Hittan
2. Etika (ezen belül a gyerekek a világvallásokkal ismerkedhetnek meg azt hiszem kb az 5 legnagyobbal)
Szóval az említett papocs kijelentette hogy azokat a gyereket akik az iskolában nem a hittant vállasztották nem fogja áldoztatni-bérmálni
(korosztálytól függõen) annak ellenére hogy ezen gyerekek rendzseresen járnak hitoktatásra (ezeket az órákat õ tartja a helyi templomban)
a következõ kizáró ok az ha a szülõk nem járnak a vasárnapi misékre...
(kérdem én hogy miért kell ezt így tennie...)
ha én nem járok templomba az még nem jelenti azt hogy a fiamnak tiltanám....
ha a fiam szertne a többi vallásról is tudni akkor miért nem tanulhatja ,
hisz a templomban tartott hittan órákon megtanulhatja az ott tanítottakat.....
Sõt egy konktrétumot is tudok:
A falunktól nem messze vagy egy tanya
és lakik ott egy (értelmileg) sérült férfi kb 30-40 éves (amúgy teljesen ártalmatlan)
és a hobbija az hogy egész nap bolyong hol a forgalmas fõúton hol pedig
vasuti sinek közt,
a szülei (apja már elhunyt) az anyukája igencsak idõs és elég neki magárol gondoskodni.
Az illetõ rendszeresen templomba járó és a helyi esperes is jól ismeri Õt sõtt azt is hogy hogyan "él" (azaz tengõdik) és mégsem segít rajta.../hogy miért azt nem tudom/
(de ha a kereszténység tényleg csak a szeretetrõl szólna akkor kötelessége lenne segíteni...akár egy sociális otthonba beutaltatni vagy vlm.)
Az a legvalószinûbb hogy szegény fickó vagy kocsi alatt végzi vagy a vonat alatt esetleg éhenhal....
mielõtt bárki kérdezi miért nem segítek én ha ennyire szúrja a szememet az eset a válaszom egyszerû: mert nem tudok semmit lépni
eltartani nem bírnám, szoc. otthont nem intézhetem mert nem vagyok hozzátartozója, a polgármesterünket meg nem foglalkztatja dolog...
higgyétek ell nagyot nõne a szemeben a helyi esperesünk ha medtenné azt hogy segít szegén félnótáson....
Vagy értelmezhetem így is, meg úgy is?!
Walk the Talk.
Valaki azt írta, hogy van ateista topic is. Ha valaki hívõ, még nem azt jelenti, hogy vakon elfogad mindent. Igenis, ha az egyháznak voltak bûnei, vagy vannak is netán, beszéljünk róla, mert csak így fejlõdik. Ha a múltban is nem lettek volna "lázadók", az ilyen dumáért még most is lehet, hogy máglya járna.😞(((((
Csak úgy menjetek el egy református, és egy katolikus összejövetelre. Meg fogjátok látni a különbséget. A református egyház jobban emberközpontú, a katolikus még mindig a misztikumokkal foglalkozik.
Mellékesen katolikus vagyok, de elborzaszt, ahogy a katolikus egyházi vezetõk szisztematikusan ássák az egyház sírját. Már mondtam : a szekér után kötött ló esete.😞((
Walk the Talk.
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
1941-ben a Németországi törvények szerint a Hitlerjugend-be !!!kellett!!! beálljon, édesapja pedig náciellenes rendõrtiszt volt... Elõbb tudakozódj, aztán írj...
Magyarországon évi 11 ezer terhességmegszakítást csinálnak, szerinted õk mindnyájan fogyatékosok lennének?
Jézus tanítását nem lehet egyedül követni, hiszen arról szól, hogy szeressük egymást. az egyházak nem tökéletesek, de ettõl még nem válnak egybõl feleslegessé, és nem lesz minden szavuk hazugság.
ui: egyébként ez nem ebbe a topikba való téma. van itt egy olyan topik is, hogy "Ateizmus, antiklerikalitás". ez utóbbiról van itt már réges-régóta szó.
Egyébbként nem vallás elleni gyülölködés, hanem egyház elleni. Nem ugyanaz! A vallás szép és jó dolog, ha valaki hisz benne, és legalább részben, a normális dogmák szerint él. Megjegyzem, a normális, épeszüek szerint, nem az ostoba "légy szegény, majd a mennybe neked lesz jobb", vagy "szolgálni kell ahoz hogy megboldoguljál" félék szerint. Bár talán ez is csak nézõpont kérdése.
De bocsánat hogy beleszóltam.
Hja, és egy ilyen világösszeesküvéselmélet féle marhaságot is irok a végére, ne tessék leugatni. De úgye a gyónás. Gyónás esetleg egy olyan papnak, akik kisfiúkkal lépnek nemi kapcsolatban. Esetleg olyannak, akinek hatalmas pénzbeli beruházása van pár cégben.. de lehetne még folytatni. Gyónás, mely nem mindig arról szól, hogy "hjaj, tegnap csúnyán beszéltem, kapok feloldozást?" hanem minden féle dolog kifecsegésérõl.
És úgye tudjuk, hogy az információ hatalom! 😉 😛 (tényleg ne ugassátok le a fejem, csak egy gondolat 😛)
Újfent gratulálok és lépek. 😊
(a kedvencekbõl már kipattintottam a topikot, már csak az utolsó lépés van hátra, hehehe)
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Csak SAJÁT FELELÕSSÉGRE nézzétek meg, borzasztó.
Szerinted a megerõszakolt anyának milyen lehet azzal a tudattal élnie hogy egy szemét genyo senkiházi gyerekét kell felnevelnie, mégha az félig az õ vére is....?
1. A hazai felekezetek vagyonait a háború után államosították, így jogosan kérték és kérik vissza az egyházak a vagyonukat az államtól a rendervált(oz)ás után.
2. Az egyházak nemcsak a templomokat kell fenntartsák, ott vannak a kórházaik, iskoláik, öregotthonaik stb."
hát ez van, és ezeket a vagyonaikat honnan szerezték?
ÉS EGYÁLTALÁN minek nekik föld birtok meg tulajdon meg vagyon???
A hiveik tartsák fenn a korházakat az iskoláikat ahová a hiveik fognak járni vagy a hiveik mennek a fájos hátukkal....
tudod nem is azzal van a gondom hogy fenntartunk egy egyházat, hanem azzal hogy milyet! Vhogy nem a középkorban élunk és még mindig nem ugy jön le a biblia ahogy kéne, bekapcsolom a pax csatornát és néha amit ott a papok összehordanak, hát könyörgöm.....
Nem írtam, hogy kell gyónni, azt írtam nem kötelezõ 😊
Walk the Talk.
Abortusz: Én sem értek egyet a feltétel nélküli abortusszal. De képzeld milyen jövõ vár arra a szerencsétlenre, akirõl már a születése elõtt megállapítják, hogy a jelenlegi tudás szerint menthetetlen. Ja, hogy majd esetleg 20 év múlva.....? Vagy ha egy nõt megerõszakolnak? Neki meg KELL születnie, mert Isten útjai kifûrkészhetetlenek? Marhaság!! Stb....stb.
Miért nem fogadja el a katolikus egyház a válás intézményét? Miért kell azoknak is együtt szenvedniük, akik halálra unják egymást. Mert egy papi
gyülekekezet, kiknek fogalma sincs a házasságról, nemi életrõl / nem csak gyereket "készítünk"/ stb döntenek a sorsom felõl?
Gyónás: Miért kell nekem egy tök "idegen" embernek kipakolnom, amikor lehet, hogy õ is épp oly bûnös, mint én? Sõt! USA!!! Esetleg elmondom neki, hogy nem a fajfenntartás cáljából szeretkeztem / mert vatikán szerint "nincs" örömteli együttlét, ill. nem lehet/, és õ ezután félóráig veri a kukit a sztorin. Én meggyónom bûneimet saját Istenemnek, mely lehet, hogy a lelkiismeretem. Olaszban a maffia gyilkosságok tömegét követi el, pedig tökre vallásosak.
És lehetne a példák sokaságát sorolni.
Walk the Talk.
Ez ma hol nyílvánul meg? Mert én nem nagyon érzem, mondjuk kapcsoljátok be a Tv-t, biztos nem Jézus életérõl, a szeretetrõl, a család kialakításáról fogsz filmeket látni...
Vagy hogy tartja hatalmában az egyház a híveket vagy a többi embert?
Ha elmegyek a templomba és nem tetszik amit mondanak, felállok és kimegyek (sõt még perselybe sem kell dobjak pénzt, mivelhogy egyáltalán nem kötelezõ -kivétel egyes szektáknál- pénzt adni), jövõ vasárnap már vissza sem kell mennem. Ha meg az adóforintokból nem az egyházra menne a pénz, azt felhasználná másra az állam, nemhogy na akkor ezt ti visszakapjátok...
Papok politizálása: Az egyház miért nem mondhatja el véleményét? A papok és a hívek is emberek, demokráciában élünk (állítólag), minden ember szabadon kifejtheti véleményét, azt is ugyanúgy meg lehet hallgatni, vagy ha nem tetszik fel lehet állni és lehet keresni egy másik plébániát.
-Minek fizetni az egyháznak?
1. A hazai felekezetek vagyonait a háború után államosították, így jogosan kérték és kérik vissza az egyházak a vagyonukat az államtól a rendervált(oz)ás után.
2. Az egyházak nemcsak a templomokat kell fenntartsák, ott vannak a kórházaik, iskoláik, öregotthonaik stb.
A többit kifejtette Quipper a jó hasonlattal 😊
-Abortusz kérdés
Aki egyetért az abortusszal, annak ajánlom a Néma sikoly, vagy a Néma kiáltás címû filmet...
-Gyónás
Nem kötelezõ gyónni, ez nem úgy történik, hogy ha nem gyónsz, akkor nem járhatsz templomba, vagy pokolra jutsz. A gyónás lényege az hogy megbánd bûneidet, és többé ne cselekedd a rosszat, és sokszor jobb elmondani papnak az ilyen dolgokat.
csak nem vagyok fogalom nélkül.
Az igét nem "erõszakkal" kell hirdetni és fenntartani...a mai egyháznak az is nagy problémja hogy nem tud megujulni...
akkor olvass vissza. már ezerszer leírtam, hogy egy egyháznak úgy kell mûködnie, hogy a saját mûködését biztosítsa, különben elveszik a süllyesztõben, és akkor aztán hiába próbálná hirdetni az igét, mikor már senki nem az õ híve, mert "mindent szabad". a világ nem így mûködik, ha a te szabályaid szerint próbálna mûködni az egyház, ma gõzünk sem lenne, hogy ki az a Jézus.
nem baj, lassan én is úgy leszek mint SRobert. teljesen felesleges ez a topik.
a gyónást megkövetelõ egyházak hívei ritkábban lesznek öngyilkosok, ugyanis a hívõ ember nem pszichiáterhez jár, hanem gyónni. ott beszéli meg a problémáit, ha olyasvalakire van szüksége, aki meghallgatja, illetve nem elhanyagolható a kimondott feloldozás sem: nem lehetnek kétségeid afelõl, hogy Isten megbocsátott-e.
(mielõtt még kéred a statisztika pontos forrását: nem tudom hol van, hallottam róla. pont mint ti a habzó szájú gyilkos keresztesekrõl.)