5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • AranyKéz
    Elég pontatlan logika, mit ne mondjak.
  • mikike
    lehet, hogy fura, de sajnos ezt nevezik logikának
    ami az ismert dolgok alapján következtet az ismeretlenre
    tudom, hogy egyeseknek ez fájdalmas, de hát ez van...
  • patiang
    Hát fura a logikád.......
  • mikike
    amúgy, meg ha akkora baromság, akkor igazán könnyedén cáfolhatnátok, állítván, hogy én ezt és ezt a dolgot ismerem, amit biztosan nem tervezett senki, csak létrejött magától és ezt be is tudom bizonyítan így meg így

és különben is, a múlt héten kihúzták a -8-at a lottón, pedig nem is tették bele azt a számot, tehát teljesen véletlenül történt a dolog

akkor azt mondanám:
    igazatok van, bocsi
    ...
    addig...
  • AranyKéz
    Nem hát :P
  • mikike
    még szerencse, hogy az, miszerint neked tönkrement a hangszórod, az bent maradt, elvégre az nem offtopic...
  • AranyKéz
    Azért jó lenne tudni hogy értelmes, az evolúcióhoz szorosan kapcsolódó hozzászólásaidat törölték, vagy teljesen értelmetlen, offtopic blabláidat. Van egy tippem.
  • mikike
    miután az evolúció topikból rendszeresen törlik a hozzászólásaimat, itt megjegyeznék néhány dolgot
    itt is megtörténhetne, hogy quipper jelentkezik házigazdának és törölné, ami szerinte nem ide illik

két különbség lenne:
    1. ő tényleg ért ahhoz, ami a topic címében van
    2. az ellentábor ide tényleg csak a rosszindulatú benyögések végett jár, érvei, azok nincsenek, csak meggyőződése

azt hiszem ezek után nyilvánvaló, mekkora különbség van egy "hívő" és egy "nem hívő" között, az utóbbi kárára

szánalmas...
  • HUmanEmber41st
    Az én véleményem nem a te véleményed, az én tapasztalásom nem a te tapasztalásod. Értsd meg, erről nem érdemes beszélni, meg nem is lehet a megfelelő szavak hiánya miatt.
    Többet nem mondom el.
  • sz4bolcs
    Éppen emiatt írtam, hogy a te véleményedre vagyok kíváncsi. Látom nem nagyon vetted az adást..
  • patiang
    ....már úgy érted, hogy fogyókúrázós?
  • HUmanEmber41st
    Ha már annyira érdekel végezd el Maharishi Mahesh yogi Transzcendentális Meditációs tanfolyamát. Kezdetnek jó lesz :D
  • 89
    szellemi nem, max. csak értelmi
  • mikike
    mármint: mégsem értesz velem egyet, fogyisrác?
  • AranyKéz
    Neeem tűnik fel neki hogy csúfot űztem a kijelentéséből...
  • mikike
    fura
    nem gondoltam, hogy egyszer még egy szellemi fogyatékos is egyetért velem
    nem vagy beteg?
    ...azon kívül...
  • AranyKéz
    Nalátod, hogy egyetértünk. Ne is akard elmagyarázni.

• mikike
    szeirntem inkább:
    a hülye, hülye marad, akármennyit magyaráz...
  • AranyKéz
    A hülyeség hülyeség marad, akármennyit magyarázod.
  • mikike
    leegalábbis te ennyit fogsz fel belőle
  • sz4bolcs
    de különbözik?
  • HUmanEmber41st
    Ezt nem lehet elmondani. Nem azért, mert titok, csak nincsenek rá megfelelő szavak.
  • sz4bolcs
    És miben különbözik ez a tudat a hétköznapi tapasztalástól véleményed szerint?
  • HUmanEmber41st
    Azért jó, h így távolról és tök ismeretlenül eldöntöd rólam, ki is vagyok.
    Azonkívül még el sem olvasod, amit írok, és hülyeséget idézel:

"Földön lesz majd a Paradicsom"

Voltál már pesten a belvárosban kocsival? Szép nagy paradicsom!

Holott én ezt írtam:
    "Ezért téves a legtöbb keresztény elképzelése a világ végéről, meghogy a Földön lesz majd a Paradicsom ( vagy mi )"

Amiről írtam (magasabb rendű tudat) az sok sok szubjektív tapasztalat. Mindenki egyszer eljut oda, h kíváncsi lesz, érdeklődik és aztán megtapasztalja. Ehhez nem kell semmi, de semmi extra képesség, csak egy tiszta ( nemdrogos, nemalkoholos) emberi tudat.

Jah és üdvözletem a Nagy Chulthu Istennek ! :D :D
  • sz4bolcs
    De ez nem jelenti azt, hogy a nem-hívők közül nem találsz annyi embert, aki ellenezné.
  • AranyKéz
    Ez se sokkal jobb, normális indoklás kéne. Milyen fejlettségtől számít embernek, személynek az a magzat, és miért is ne lehetne azelőtt abortusz.
  • 89
    És embertársad, nemzeted, családod, meg még sokminden ellen
  • AranyKéz
    Igen, csak az indoklásuk annyiból áll hogy "bűnistenellen".
  • 89
    Hát nem tudom, de szerintem a hívő emberek sokkal inkább ellenzik a magzatok megölését, mint a nem-hívők (tisztelet a kivételnek)
  • sz4bolcs
    bár aki szerint a politikusokér kár visszajönni... :)
  • sz4bolcs
    Ha a Bibliai történetek mitosz, akkor mindez következik belőle, ami itt le van írva? Hogy meg lehet ölni a magzatot, hogy a nyomorékot is lehet ölni?

Tényleg csak a Biblia történetei tartják vissza az ilyen embereket ezektől a dolgoktól?
  • 89
    "Ki az a hívő, aki ezzel egyetért?"

mármint mivel? az irónikus idézettel vagy a terhesség-megszakítással?
  • 89
    még jó hogy te mondod meg, hogy én mit gondolok
  • 89
    "idővel majd megtapasztalod amikor egy ember akit tényleg szeretsz meghal!"

És ez mit fog bizonyítani? azt hogy egyszer mindenki meghal? ettől még miért nem hihet az ember Istenben?
  • sz4bolcs
    "Az emberi élet szentsége

Ha az evolúció elmélete igaz, és az Éden kertje nem egyéb mint mítosz, akkor ebből az következik, hogy az ember nem Isten képére lett alkotva. Akkor pedig mit számít egy emberi élet? Egy nem kívánt magzatot el lehet hajtani. Az evolúció hívei azt állítják, hogy az emberi embrió magán hordozza evolúciós őseinek tulajdonságait, és átmegy egy halszerű fejlődési szakaszon, amikor kopoltyúnyílásokkal rendelkezik. A tudósok ma már tudják, hogy ez nem így van, de ez az elmélet fennmaradt. Ha pedig egy halat megölünk, miért ne pusztíthatnánk el egy emberi magzatot is? De még itt sem kell megállnunk. „Könyörületből” megölhetjük a nyomorékon született gyermekeket, amikor pedig valaki már nem tud hasznot hajtani, szabadon kiselejtezhetjük, hogy így elkerüljük a szükségtelen szenvedéseket (és mellékesen a költségeket is). "

Nagyjából erre..

Ki az a hívő, aki ezzel egyetért?
  • sz4bolcs
    Amúgy ezek a sorok ezen ezen az oldalon található írásra lettek válaszul.
  • sz4bolcs
    Ha jól emlékszem, még épp te írtál arról, hogy milyen értelmetlen lenne az emberi élet, ha nem lenne Isten. :-)
  • mikike
    eléggé szomorú, hogy úgy állítasz valamit, hogy fogalmad nincs az egészről
  • patiang
    Még csak annyi, hogy ez sok más fundamentalizmusra is érvényes.
  • patiang
    Jah!

Hát tömören ez a lényeg...........