A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én nem azt mondtam, hogy ez a tök igazság, csak nagyon sok az egybeesés.

Walk the Talk.

Hát õszintén én errõl most hallok elõször.
S a 2. holdja hol helyezkedett el?

Walk the Talk.

Mincsi
Az özönvíz nem úgy keletkezett, h a Földnek a második holdja becsapódott a Földbe? Oszt árvíz lett..vagy nem?

Rush!

sz4bolcs
Hol is?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Mert a Tied nem az?!

Walk the Talk.

sz4bolcs
spekuláció.

Csak, hogy ne haljon ki a topic.
Gondolkoztatok már azon, hogy a Biblia és a tudomány mennyire párhuzamosan fut?
Ha kivesszük a Bibliából az erkölcsi, etikai tanításokat, sokban egyezik a tudomány állításaival.
Biblia: vala az IGE / Tudomány: kezdetben a világegyetem egy matematikai ponban / nincs kiterjedése/ létezett. Szûz energia, amit végtelen mértékben tömöríthetünk.
Biblia: Az Isten elõször megteremté Krisztust /fény/ Tudomány: az õsrobbanás elsõ ezredmásodperceiben sötétség volt. Ha már akkor lehetett idõrõl beszélni.
Biblia: és az Isten megteremté Ádámot / Tudomány: genetikai Ádám. National Geofrafic
Biblia: Noe, és az özönvíz / Tudomány: a Fekete tenger két nap alatt való keletkezése.
stb......

Mintha lettek volna VALAKIK, akik tudták ezeket, de nem csak így tudták közölni a tudásukat az akkor élt emberiséggel. S még a furcsa az, hogy ez a teremtési mítosz minden vallásban /még a természeti népeknél is/ fellelhetõ.
Csak kik voltak ÕK?!

Walk the Talk.

Mincsi
Huuh, nem mondod? Sokat segítettél..

Rush!

sz4bolcs
Épp a Duli-fulik miatt..

Mondd, hogy hogy nem kevered bele a médiát?
Mariska néni a padon is egyfajta média!
Az EGÉSZ életed a szaros média függvénye!😞((
Persze, hogy Te is meg ne haragudj, az enyém is!😞(((

Walk the Talk.

sz4bolcs
Továbbra is:
"A média témát szándékosan nem kevertem bele, de arról is meg van a véleményem."

Meg, hogy Te is meg ne haragudj nem normálisan, esetleg világosan.😊
<#integet2>

Walk the Talk.

Csak nézz magad körül, és meglátod.😞(

Walk the Talk.

Mondd meg MIT nem értesz?!
Azt hiszem világosan fogalmaztam.
<#vigyor3>

Walk the Talk.

Tikal
meg van az ördög két szarvval, nem az aki a mikulás haverja, ez egy másik... majd jön riogatni az embereket és ha nem mondtál elég miatyánkot akkor elvisz, meg amugy is elvisz, mert õ az abszolut gonosz és ez a dolga....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Mincsi
Ki mit tud az Apokalipszisrõl? Azt tom, h van a négy lovas, jelenések könyvében az uccsó fejeztet. És még mi van?

Kössz, elõre is!

Rush!

sz4bolcs
Légyszi, ha szeretnél valamit közölni, azt normálisan fogalmazd meg.

Múlt héten a hatoson /voltak elegen/ két hapi marta egymást, közben tapigáltak is. Itt jön be a képbe megint csak a média szerepe, melyik szinte erõszakosan felhívja a figyelmet az alternatívságra. Ha azt nézed a Biblia is egyfajta médium, melynek bár vannak vadhajtásai, mégis sokkal egészségesebb életutat mutat. Persze Õt is lehet értelmezni másképp is: meleg papok /Anglia/.😞(

Walk the Talk.

Azt mondod:"A média témát szándékosan nem kevertem bele, de arról is meg van a véleményem."

Akkor mondd már meg légyszi, mi a fene irányítja az emberek napi életét. Szarsz a médiára? Mit gondolsz, most miben vagy? Csak nézd meg milyen topic-ok vannak. 😞

Walk the Talk.

QuippeR
abszolút rossz = gyûlölni, abszolút jó = szeretni. attól még, hogy a világ nem fekete-fehér, mindkét szín létezik.

abban meg nem hiszek, hogy minden relatív.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Tikal
de már kérdezte, kérdem tõled is : mi az abszolut rossz és mi az abszolut jo cselekedet? szerintem nem igazán érted mirol beszélek....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
nem egészen, de mindegy 😊

sz4bolcs
Hogy nem hallgatunk az ösztöneinkre, azt nem mondanám, inkább azt, hogy másképp hívjuk õket, mondjuk késztetéseknek. 😊
A késztetéseket pedig nem nagyon lehet kontrollálni, csak a tetteket.
Mondjuk nem értem, miért lenne akkora jelentõssége, hogy valaki homi, vagy nem.
Ha valaki alapjáraton úgy születik, hogy homi, vagy heteró, akkor elfogadom azért, mert nem tehet róla, ha pedig valaki azért homi, mert nem így született, hanem ez valamiféle tanult dolog lenne, akkor kénytelen lennék elfogadni, hogy én is csak azért vagyok heteró, mert így tanultam. 😊
Õszintén fingom nincs, hogy mennyit tehetnék azért, ha homokos szeretnék lenni, mert nem nagyon hajlok arra, hogy más fiúkat szeretgessek, de szerintem így van jól, õk meg úgy boldogok. 😊
Te meg szerintem úgy vagy boldog, hogy nem lopsz a cukrászdában.

QuippeR
Bûn és bûnhõdést olvastad? ott gondolkodik így a fõhõs, meg is van az eredménye.

QuippeR
"na jó, e topicba még az hogy isten képmását testesítjük meg állítólag.. de ez csak azért van hogy felsõbbrendüségünket kihansúlyozzuk."

azt senki nem mondta, hogy az állatok nem Isten képmására teremtõdtek, csak azt, hogy az emberek igen. (ne vegyük a "képmás" kifejezést szószerint.)

egyébként az embereket pont az különbözteti meg az állatoktól, hogy nem kell hallgatnunk az ösztöneinkre.

alapból baromság, hogy ha úgy jött valaki létre, hogy homoszexuális, akkor az nem is baj. én meg úgy jöttem létre, hogy rohadtul falánk vagyok, plusz -mint a legtöbb férfi- hajlamos az erõszakra. ettõl még nem lopom el a cukrászdák fél vagyonát, és nem ölöm meg, aki nem tetszik. pedig talán ez lenne a "természetes", ha az alaptermészetemet nézzük. (mielõtt még jön valaki azzal, hogy kinek ártanak a melegek, nos a válasz ugyanaz mint a gyilkosok és tolvajok esetében: a társadalomnak. csak nem olyan fókuszáltan, mivel nem egy károsult van, hanem az egész közösség. ja, és nem tartom a homoszexualitást egyenrangúnak a gyilkossággal meg a lopással, de ettõl még nem lesz jó dolog, sõt.)

Tikal
abszolut értelemben irtam a bunosséget, társadalmi viszonylatban persze bunos a gyilkos, de ha a lélek fejlodése szempontjábol nézzuk nem lehet az... egyszeruen meg kell tapasztalnia mindent a léleknek hogy megismerje igazi mivoltát, és ez bizony sok sok élet, egyikben lehet gyilkos, másikban lehet áldozat....

sz4bolcs
ott a hód, a hangya, a fészekrakó madár, stb stb. 😊

Kmarha
hehe.. megsúgom, összevethetjük a nem melegeket is az állatokkal. Tudod mi különböztet meg minket az animal-tõl? A képességünk arra hogy megváltoztassuk a környezetünket. Lényegében csupán csak ennyi. 😊 (na jó, e topicba még az hogy isten képmását testesítjük meg állítólag.. de ez csak azért van hogy felsõbbrendüségünket kihansúlyozzuk.
Azt dobjanak ki egy éhes oroszlán elé, máris rájönék néha mennyit nem ér az a hatalmas felsõbbrendüség)

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

sz4bolcs
Érdekes összevetni a melegeket, meg az állatokat. 😊
Ha arra vágynak, hogy azonos nemûvel khm.. akkor azt rótta ki rájuk a természet.
Én sem tudom magamra erõltetni, hogy homokos legyek, de szerintem nem is kell. Egy melegnek miért kéne?
----------
A média témát szándékosan nem kevertem bele, de arról is meg van a véleményem. 😊

sz4bolcs
Igen, valahogy ez így együtt.. 😊
Bocs félreértettem amit írtál, nem tudtam, melyikre gondoltál, a pokolra, vagy Istenre, félreérthetõ volt.
Nem tudom, a gyilkosságra melyik keleti legyint csak úgy, mert hogy egye fene, relatív..
Relatív gyilkosságér relatív bûntetés, és a cselekedeteknek ott is következményük van.
Hogy megszûnne a bûne valakinek, ha meggyónja a papnak, és elmond tíz miatyánkat?
Ha hisz benne, miért ne? 😉
Persze az megint rejtély, hogy miért beszélsz ennek kapcsán bûnrõl, és bûnösrõl, hiszen szerinted ezek relatív dolgok, hitler, meg a gyilkos sem bûnös.

Kmarha
dehogynem fog el.. el se tudod képzelni mennyire utálom a médiát. Éppen ezért, meg is értem az e tekintetben felmerülõ problémádat. de attól még nem fogom azt elítélni, hogy normális müsoridõben szó legyen a melegekrõl. Kivéve ha arra hajtanak rá, hogy mindenki tegye ezt, mert ez jó. Gondolom lesz olyan is, aki majd igy fogja láttni a dolgokat ezen müsorok után.

Az állatvilágra visszatérve, persze, nem tudatosan, csak a vágy hajtja õket. De a melegeket is. Az a vágy, hogy õk másra vágynak, mint amit elvileg kirót rájuk a természet. Ha nem lenne ilyen inteligenciájuk akkor megboscájtható lenne, így nem? 😄 Remélem világos hogy értem :o

Abban viszont megegyezhetünk, hogy a médiának ebben a formában nem szabadna tevékenykednie. A Bibliát én sem tartom hülyeségnek. Okos dolgok, példamutató dolgok állnak benne, olvasni kell azt és tanulni. Csak talán nem egyetlen igazságnak, mindenáron követendõ példatárnak, és a hatalom egyik eszközének kéne használni.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Nézd meg a "Gumiszobában-Kiszel Tünde"!
Ilyenkor nem fog el a szomorúság.
Média!

Persze nem muszáj megvenni.
<#falbav><#violent>

Walk the Talk.

Én is így gondolom.
Azt hiszem ily megvilágításban, már más a helyzet.
Ami az állatvilágot illeti, ott teljesen más okok miatt történnek meg a dolgok. Õk nem tudatosan keresik azonos nemûek társaságát.
De mégegyszer kérdem /nem Tõled/, miért nem lehet az ilyen jellegû mûsorokat éjszakára tenni?
És azt is elismerheted, hogy bizonyos szituációban csak egy kis lökés kell , hogy a lejtõ melyik oldala felé induljon el a kocsi.

Walk the Talk.

Ide nem a Fábri jön, hanem a média felelõssége.
Csak nézd meg a bulvárlapokat. Viszik is õket mint a cukrot.😞((

Amúgy a lakosság általános mûveltsége ....??
Ezért tartom a Bibliát /még annak is ki nem hívõ/ nagyon hasznosnak, ha kivesszük belõle az "értelmezhetetlen" részeket.
De ugyanígy vagyok bármely vallás írásaival.

Walk the Talk.

Kmarha
jó ebben igazad lehet.. talán .. talán nem kéne ezt reklámozni. Azok között, akik között ez elítélendõ, de másnak? Én sem örülnék ha majd a gyerekembõl homokos vállna, de ha neadj isten úgy alakul, hát úgy alakul.

Az meg hogy természetellenes.. hát messze nem. Felfogás és izlés ellenes, az igen. Az állatvilágban úgyan úgy jelenlévõ jelenség ez, mint oly sok minden más.

Tudod, aki ilyen beállítotságú vagy csak kivánsci, az nézze már meg akkor amikor akarja. Aki meg nem az ne. Aki félti a gyerekét, az megint ne engedje nézni. Tudom nem lehet ott a szülõ mindig, akkor meg szépen zárják el elõle a távkapcsolót. Bár nem hiszem hogy ez megoldás lenne. Biztos vagyok hogy sokan csak azért kiváncsiak az ilyesmire, mert semmit nem tudnak semmit nem láttnak az egészbõl. Az a fiatal, akiben túlteng a hormon, de a beállítotsága messze van ettõl, az nem válik egy-egy müsor hatására buzi. Aki meg igen, abban ugyis ott lappangot, kitörésre készen. Max csak szenved egész életében, és nem érti miért nem boldog a lányok között és miért hal meg egyedül.

A helyretevés az inkább a hozzáálláshoz szólt.. a leokádékoskodásért. Viszont ha a müsor amolyan polgárpukkasztó féleség lesz, akkor meg Fábry és bagázsa tényleg elmehet a fenébe. Nem néztem a reklámot, nem nézek TV-t. De majd utánanézek milyen müsor is lesz ez. .vagy már volt.

Tikal
abszolut jo és rossz nincs, erkölcsileg persze van, de a te lelki fejlodésed szempontjábol nézve nincs...

gyonás: és miért szunne meg a bune ha meggyonja? 😊 csak azért mert elmondta a papnak? ugyanezt elérheti ugyis ha magának beismeri hogy helytelenul cselekedett, de ennek semmi köze a tiz miatyánkhoz... Isten szemében szerinted ez számit, hogy paphoz menj? ha csak magadnak "gyonod" meg már pokolra jutsz?... 😊

Tikal
....Elsõ ránézésre is szembetûnõ a jó-rossz ellentétpárhoz való hozzáállás különbsége is. Keleten nincs egyértelmûen "jó" cselekedet, mint ahogy "rossz" sem - ez pedig egyenes következménye a karma-tannak, melynek a következõ a lényege: az emberi lélek, mely több megtestesülést, újjászületést él át, maga elõtt görgeti adósságait, melyeket - a dolog természetébõl fakadóan - törlesztenie kell. Ha elõzõ életedben például sokat gyûlölködtél, a következõben viselned kell ennek ódiumát. Ami egyrészt szenvedéssel jár, másrészt mégis hasznos dolog, mert legalább már elvégezted az emberi próbatételeknek ezt a szeletét. Ami ebben az életben jó döntésnek látszik, azért esetleg a következõben kínlódni fogsz, a mostani fájdalmak viszont talán az elõzõ életben elkövetett hibák helyrehozatalát szolgálják. Minden csak rajtad múlik. És hogy még elmosódottabbak legyenek a határok, akár egyszerre lehetsz Siva-hívõ, Buddhista és Taoista is. Semmi sem egyértelmû. Persze épp ettõl egy kissé minden megfoghatatlanná válik - legalábbis egy nyugati számára.....

egy kicsit vonatkoztass el attol a fogalomtol ahogy te a jora és a rosszra gondolsz....

Tikal
ja és te tudod mi a bun? te mondod meg? vagy ki mondja? he? a biblia? vagy a korán? vagy a társadalom?

egyébként sem érted mit irtam....

hol irtam hogy nincs Isten? kicsit jobban figyelj már oda.... POKOL nincs, ha már itt tartunk 😊

sz4bolcs
És hogy jött ide Fábri? 😊))
Ha teszem azt homokos, akkor írjanak ki 16-os karikát? 😄

Gratula!!
Frankón helyre tettél. Azt én is tudom, hogy a homoszexualitás lehet egy genetikai betegség, amirõl tulképp maga a "szenvedõ" sem tehet. Csak itt jön be a képbe a média szerepe. Mert a pénzért ALLES !!! Oda írunk alulra kerek karikába 12-est, és minden el van kapálva. Te is tudod nagyon jól, hogy egy kamaszkorban levõ fiatal nemihormon túltngésben szenved. Ekkor kurva könnyû nem a természet rendje felé / már ne haragudj/ terelni õket. Mert hogy magyarázod meg pl este 9-kor a gyermekednek, hogy mit is lát. Ha már vannak ilyen "betegek" nem zárhatjuk el õket, de KÖNYÖRGÖM NE reklámozzuk a tényt. Legyenek meleg mûsorok éjszaka, meleg klubbok stb, de ne legyen homoparádé, Fábry, Monika, Balázs shw, stb délután és kora este.
DE ha Te másképp gondolod, lelked rajta !😞(

Walk the Talk.

sz4bolcs
Nincs is annál károsabb, amikor emberek a világ relatív voltára hivatkozva próbálják elrejteni saját hozzá fûzött viszonyukat.

sz4bolcs
Ilyen õrültséget is régen hallottam, hogy a gyilkosok nem bûnösök.
Tikal: Ugye nem akarod megmondani, hogy Isten szemében mi bûn, és mi nem bûn?
Azután szépen kijelented, hogy Isten nincs, a következõ mondatodban, meg azt mondod, hogy még Téged is szeret. 😄
Harmadszor a gyónással kapcsolatos elképzelések.. - miért ne szûnne meg a személy bûne, ha meggyónja? Van valami különleges elképzelésed arról, hogy az általad emlegetett illúzióban mi lehetséges, és mi nem?

Tikal
"mintahogy az eddigi beszélgetésunkon meg is látszott" - mondtad, kicsit árnyaltabban fejezted ki önnön felsõbbrenduséged, én meg nyersen tettem 😊

látod, senkinek sincs bizonyitéka, akkor most mi igaz? minden nézõpont kérdése 😊

QuippeR
egyrészt, ha visszaolvasnál, errõl már mindrõl szó volt.
másrészt, hitvitákat nem szívesen folytatok. egyértelmû, hogy te valamit hiszel, és szerinted az igaz, bár bizonyítékod nincs, ahogy én is. felesleges szócséplés.
harmadrészt, nem folytatok párbeszédet olyanokkal, akik korlátoltnak néznek. nincs harag, csak rohadtul nem érdekel, hogy valaki, aki engem korlátoltnak néz, mit gondol.

Tikal
Gondold már végig azzal hogy meggyonod a bunodet a bun szerinted meg is szunik? Isten a gyonás elõtt is látta a bunodet, szerinted ilyen bocsanat kérés kell neki? a gyonás magadnak szol, magadnak kell elszámolni a tetteiddel de ha nem teszed meg Isten akkor sem fog a pokolra kuldeni, egy mert nincs, kettõ mert akkor nem szeretne ha örök kárhozatra itélne, Isten pedig szeret, még engem is 😊

Tikal
nem 😊
csupán a keresztény korlátoltságodat bizonyitja 😊

nem tudom miért kéne elfogadnom hogy bunosnek szulettem 😊
hinduizmus, buddhizmus, teljesen másképp áll a témához...
de leginkább nem érted mirol beszélek...a jo és a rossz fogalma mindig változik, pl erre az abortusz, lehet hogy 100év mulva már senkinek nem fog eszébe jutni hogy ez jo vagy rossz, vagy itt vannak a buzik, régen uldozték oket, ma meg már divat, most akkor jo vagy rossz? bunosek a buzik? pokolra jutnak? hát ok nem isten teremtményei?
Abszolut jo és rossz nincs, csak társadalmilag nem helyes és helyes...
egyes törzseknél pl nincs házasság, mindenki azzal akivel akar, és nincs belõle problémájuk... õk bunosek? pokolra jutnak? jaj de még a kereszténységet sem ismerik, na mi lesz veluk?

QuippeR
nos, ha szerinted nincsenek bûnök, akkor nincs közös alapunk, amirõl beszélgethetnénk. meg is látszik az eddigi párbeszédünkön.

(az meg, hogy bejössz a Biblia értelmezése topikba, hogy megtérítsd a keresztényeket, miszerint nincsenek is bûnök, lépjenek tovább, és a te "egyetlen, valódi igazságodat" fogadják el, valahol a vicc kategóriába tartozik, remélem ezt te is érzed.)

Tikal
bocs, de ilyen alapon a te érved is nevetséges....

igen, sokféleképpen lehet értelmezni, de vajon jol értelmezték? vagy ugy értelmezték hogy nekik jo legyen?

Tikal
olyan emberi lényekbol áll akiknek már rég nem az a célja amiért elkezdték ezt az egészet....mintahogy mondtad, félnek a változásoktol... hm...