5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • patiang
    Senki nem útálja a Bibliát, csak van róla vélemény. Talán "erősebb" azoknak a tábora, akik útálják a másképp gondolkodókat. Mert én már voltam "megvetett ember" is, s tanácsolták, hogy remegve imádkozzak, és tartsam a gyertyát.
    Azért már nehogy úgy legyen a Bibliával, mint a halottal, hogy csak jót vagy semmit.
  • Ronny
    Tényleg jó lenne egy külön "utálom a keresztényeket" topik.
  • QuippeR
    "A Biblia értelmezése
    A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél."

az egy dolog, hogy egyesek szeretik közönség előtt utálni a Bibliát, de ez a topik nem erre való. tessék nyitni egy Biblia-utálók topikot aztán ott csinálni a cirkuszt.
  • AranyKéz
    A mátrixinvertálásról is jóval kevesebben hallottak mint a seggvakarásról.
  • patiang
    "a Bibliáról meg szinte mindenki hallott már a Földön"

.............bánja is számtalan emberi élet.
  • HUmanEmber41st
    Csáth Gézáról senki sem fog beszélni 20 év múlva, a Bibliáról meg szinte mindenki hallott már a Földön.
    Csak ennyi a különbség...
  • HUmanEmber41st
    Tudjátok nehéz válaszolni a Biblia alapján a sok hsz.-ben felsorolt hiányosságok miatt.
    Ha valaki kérdez, a kérdéssel válaszolva nem tudok elmagyarázni semmit.
    Új információk kellenek, egy gyökeresen más nézőpontból szerintem.
    Lennék én keresztény is, de ~2 ezer év alatt a hatalom birtokosai annyira kifacsarták ezt az egészet, h... **** egyszóval nagyon.
  • patiang
    ..........ezt már én is kapisgáltam, de gondoltam, hogy egy normális párbeszéd csak segít.:))
  • 89
  • AranyKéz
    Akkor már Csáth Géza sokkal jobbakat írt.
  • patiang

"jó történetek vannak..."
  • mikike
    amúgy a biblia két részből áll
    már az ószövetségben is jó történetek vannak...
    de az igazi, az újszövetség
    jézus élete
  • mikike
    válaszolhatsz te is
  • patiang
    "Isten igazi földi nagykövetei a Leki Tanítómesterek."

Jah. De nem mind, s Neked kell eldöntened ki az igazi.
    Spec én személyesen úgy hiszem, hogy ez az isteni útmutató semmi más, mint az emberiség évezredek alatt kialakult erkölcsi neveledése. No ez egy új magyar szó.:D
    Tehát semmi szükség arra, hogy egy más általunk elképzelt "személynek" megfeleljünk, hiszen mi magunk vagyunk / bizonyos korlátok között / maga az isten, de a sátán is.

"Sajna a keresztény tanításokból gyökeresen kiirtották a lélekvándorlást."
    Kik irtották ki? Talán a hívők? Nem. A papok, akik összeültek, s nagy büszkén, önfejűen kineveztek bizonyos részeket. Ez a Biblia. Többi a szemétre!!!! De MILYEN jogon tették?? Mert ők voltak a titkok tudója?
    Igenis a Biblia egy nagyszerű könyv, melyet a helyén kell tudni kezelni.
  • QuippeR
    én csak azt nem értem, hogy mind mikike, mind HUmanEmber41st hitének mi köze a Bibliához. legalábbis eddig nem jött le, hogy őket miként érinti a Biblia kérdésköre, mivel egyértelmű módon nem keresztények. (félreértés ne essék, ettől még érdekelheti őket a téma, csak patiang keresztényekre vonatkozó kérdéseket tesz fel, amire pantheista/védikus/buddhista válaszokat kap.)
  • patiang
    Ezt / nuku név / azokra értem, akik a helyzethez "kitűnően alkalmazkodnak".
    Mielőtt filózni kezdenél, nem Rád értem.
  • HUmanEmber41st
    ezt sajna most nem értem??
  • HUmanEmber41st
    Isten igazi földi nagykövetei a Leki Tanítómesterek.
    Ha Tőlük kérdezel ilyet, akkor valszeg írnak 1 több ezer oldalas könyvet válaszul :D vagy legalábbis hivatkoznak rentgeteg e témát érintő szintén több ezer oldalas könyvekre. Elég egyértelmű válaszokat szoktak adni.
    Ha pl egy szúnyog a véredet szívja, akkor a szúnyog megtámadott és nyugodtan megölheted. Ha csak a falon mászkál ( várja, h már lekapcsold végre a lámpát :D ) és "megelőzésképpen" lecsapod, akkor viszont komoly bűnt követsz el.
    És így tovább.
    Sajna a keresztény tanításokból gyökeresen kiirtották a lélekvándorlást.
    Enélkül aztán tényleg semmi értelme "szenvedni" itt a Földön
  • patiang
    "és hirtelen minden a helyére kerül.. :D"

igaz látom a végén a D-t, de mikor lesz a következő hely?:DD
  • patiang
    S akkor melyik az igaz?!
  • patiang
    Azt hiszem az előző "írásaim" alapján láthattad, hogy elég aktívan éltem a vallásos életet. Csak tudod, azt útáltam, amikor megmondták, hogy kell valamit értelmeznem.
    Arra is emlékszel bizonyára, mikor az atya arra, hogy mi a bűn azt felelte: "Amit Te annak hiszel fiam." És igaza volt.
    Tehát el kell érned egy olyan tudati állapotot, s ehhez nem kell vallás, hogy meg tudd különbötetni a jót a rossztól. Mert, ha véded a hazádat, s megölsz "hősiesen" több száz "ellenséget", akiket mint a barmokat hajtottak a frontra, akkor az most jó, vagy rossz? S az életben számtalan olyan esemény van, amikor Neked kell eldöntened, hogy jót, vagy rosszat cselekszel-e.
    Vagyis, mint vallásosnak el kell érned a Krisztusi állapotot / amelyet soha nem fogsz /, hiszen a Jézus csak egy egy hétköznapi név. Az Isten első teremtése Krisztus volt, s csak a földi életre való születése után kapta meg a Jézus nevet.
    Ne haragudj, hogy ennyire belebonyolódtam.:))
  • HUmanEmber41st
    Megvilágosodás!
    Pálfordulás! ( h a témánál maradjunk :D )
    Neo felébredt :D
    Így megy ez tudod? Egyik pillanatban véres materialista, aztán valami történik, és hirtelen minden a helyére kerül.. :D
  • patiang
    Mikike! Te kis nagyon naiv, olyan kis butuska,de aranyos, ezt is Te írtad.

"Igaz nem vagyok az a típus, aki jobb dolga híján templomba mászkál és kívülről ismeri a bibliát, de olvastam történeteket belöle. Csak nem találtam meg benne azt a jóságos, szeretetteli Istent, akiről prédikálnak. Annál inkább egy bosszúálló, akaratos figurát. Szóval, véleményem szerint Isten mint olyan nem létezik."
    "Isten minden-minden Isten" ????????????
  • HUmanEmber41st
    Már bocs, h beleszólok, de nincs semmiféle titok.
    Vannak 100% garantált módszerek, melyeket alkalmazva kapcsolatba léphetsz Istennel. Aki szeretne egy kapcsolatot kiépíteni, bármikor megteheti.
    Persze komolyan kell venni az utasításokat, és mindent betartani, ami nem mindig könnyű. Lásd Jézust az utolsó éjszakán... hát izé.. :D
  • patiang
    Velem ellentétben Neked szétdurran az agyad a rejtett tudástól.
    S azt hiszem nem igen találsz a kobakodra satyakot.

Csak úgy mellék mikike, azért jól elpasszoltad a lasztit, mert semmi érdemlegest nem mondtál.
    S miért higgyek Neked?
    Hiszen "rátok" jellemző az a mentalitás, ha nem tudtok, vagy nem akartok valamit megmagyarázni, akkor elő a jó öreg teremtő, és kalap.
    Tehát inkább Te:
    "nagyon naiv vagy
    olyan kis butuska
    de aranyos"

Ja még egy remélem nem az ambro táborába tartozol, mert ha igen, oszd meg titkod!!!
  • mikike
    még csak annyit:
    ne higgy nekem
    de amíg nem tudod eldönteni, kinek lehet és kinek nem
    addig inkább senkinek se
  • mikike
    nagyon naiv vagy
    olyan kis butuska
    de aranyos

legalább nem vagy nagyképű
  • patiang
    Még csak annyit Mikike, lehet, hogy ismerem annyira a Szentkönyvet mint Te. Ha nem, akkor fő előtted.
  • patiang
    Mikike, ha nehezedre esik is, de olvasd el mégegyszer amit mondtam Neked.

A második, inkább hiszek a tudományban, mint Neked, mert , hogy Neked mi az igazi szemléleted nem igazán értem. Egyfelől hiszed Istent, másfelől tagadod a gonoszt. Pedig Te is tudod, hogy jó rossznélkül, Isten sátán nélkül nem létezik, mert akkor nincs viszonyítási alapod. Másfelől az egész Biblia a gonosz elleni küzdelemről szól, ha kivennéd belőle az ilyen részeket, maradna belőle egy pár oldalas füzetecske.
    Én soha nem mondtam, hogy a hívők GYÖKEREK, de ha Te így állsz hozzá, ne csodálkozz, ha hasonló válaszokat kapsz.
    Az ilyen mentalitás hasonló a középkorra. Nem hiszed, féled az Istent?
    Baromarcú vagy, hülye meg stb.......máglyára vele!!!!!!
    Ez lenne a jó??
    A tudomány senkire NEM erőlteti rá, amit "tud", csupán közli, és azt beismeri, ha tévedett.

"magától nem gondolkodik el egy ateista semmin"
    Ez inkább a hívőkre jellemző. Ezt-azt írja a Biblia tehát ÚGY van. méghogy kétségbevonjam. No nemá!!!

Kérdeztél, válaszoltam.
  • mikike
    tehát abban hiszel, amit a "tudosók" mondanak neked
    magától nem gondolkodik el egy ateista semmin

ez világos álláspont én is így gondoltam eredetileg
    ezért is gondolom, hogy gyökerek
  • patiang
    A Te megfogalmazásod szerint nem vagyok ateista, legalább is nem úgy, hogy aki csak abban hisz, ami megfogható. Én a tudományban hiszek, ami kisebb-nagyobb kitérőkkel, zökkenőkkel, de halad előre.
    Nem hiszek egy "felsőbbrendű" inteligenciában / "jóságos bácsiban" /, s ha létezik, szó szerint / ne haragudj " külön szarik ránk. Neki minden egyes teremtménye TÖKRE egyformán kedves. Úgy az ember, mint az őt kipusztító lehetséges meteor, avagy AIDS. Vagyis nem lát külön bennünket, nem vagyunk kiválasztottak. Járhatunk mi templomba észnélkül stb.........
    A fontos az lenne, hogy egymással viselkedjünk úgy mintha a másik, átvitt értelemben, az isten lenne.
    Természetesen vannak olyan dolgok, jelenségek amiket még a mai tudomány még nem képes felfogni, érzékelni. Pl nem is olyan régen még az atomok építöveit is csak sejtettük.
    Tehát én a pártatlan Természeti Erőben hiszek.
    Még egy, úgy ahogy Te gondolod, hogy én gondolom : NINCS véletlen.
    Mindennek van előzménye. Ahhoz, hogy mi itt beszélgethetünk / "véletlenül"/, le kellett zajlania a Nagy Bummnak /"véletlenül"/. S ezt lehetne folytatni visszafelé.........................
    Sőt nem minden tudós osztja a Nagy Bumm elméletet.
  • mikike
    szeretnék megérteni egy ateistát:
    foglald össze léci a világképed
    számomra úgy tűnik, hogy azt kizárod, hogy a dolgok véletlenül jönnek létre, mert valami OKa van
    de a teremtést kizárod

akkor mi marad?
    hogy működik az ateista világkép?
    (írt valaaki előtted?)
  • patiang
    ......már megint megzakkantam, de ezt nekem írtad??
  • mikike
    csak nem azt állítod, hogy teremtették őket????
  • patiang
    .....ugye, ezt Te sem gondoltad komolyan??

• mikike
    ja
    azt hittem szerintetek a dolgok véletlenül jönnek létre
  • patiang
    Nem, nem és nem!!
    Nem úgy, ahogy Te gondolod.
    Persze abban, hogy kihúzzák "véletlen" a 8-at, benne kell lennie a gömbben. Persze, ha valaki "véletlen" kifelejtette, akkor semmi esély arra, hogy kihúzzák. Egy röpcsi sem véletlen zuhan le, hanem az előzmények miatt.
    Tehát nem mindegy, hogy csapba szarni, vagy szarba csapni.
  • mikike
    ti hisztek a véletlenben
    hol az a cáfolás/pontatlanság?
  • patiang
    "és különben is, a múlt héten kihúzták a -8-at a lottón, pedig nem is tették bele azt a számot, tehát teljesen véletlenül történt a dolog"
  • mikike
    mi is benne a pontatlanság?
    egy kis fényt, ha kérhetnék...