5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
patiang #2902 | #2887
NEM támadlak. Frankón vitázunk.:) -
HUmanEmber41st #2901 "Hogy mégis miért járok ide?
Valszeg érdekel a topik témája, + az Újszövetséget többször is, az Ószövetséget meg 2X is elolvastam Károly-fordításban."
Most hol mondtam én olyat, amit a számba adsz?
Annyit mondtam: szerintem, meg hogy érdekel, meg azt, h olvastam
Nem értem, miért támadsz akkor engem? -
#2900 krisnások megmonták -
patiang #2899 Mindezek amiket elmondtál szakrális.
A leírtak pedig elég sokára Krisztus halála után vetődtek papírra, kiszínezve az emberek gondolataival.
Azért, az, hogy hova érkezik a lélek, ki tudatta veled.
Dehát Te nem is hiszel benne. -
patiang #2898 "Újszövetséget többször is, az Ószövetséget meg 2X is elolvastam Károly-fordításban."
Már ne haragudj, de finoman szólva túlzol. Nem?!
A Bibliát nem többször, de egy élet is kevés ahhoz, hogy valóban megértsd.
Mert tulképp úgy is lett megírva, hogy abból minden hívő kivehesse a "maga" részét. Azt, hogy végigolvastad, elhiszem, de csak a betűk szintjén. Az meg annyi, mintha egy olasz szöveget motyogtál volna végig / ha nem beszéled /.
Olvasd el, amit feltettél. Ezékiel. El tudod képzelni, hogy hány "hivatalos" interpretálását halottam? Nem beszélve a társaságiról.
Én aki kételkedem, nincs jogom arra, hogy Könyvet magyarázzam, legfeljebb a véleményem mondom el, Te aki más útra tértél milyen jogon érzed azt, hogy Te vagy a hivatott.
Még annyit, hogy az Ótestamentum mégcsak olvasmányos, de az Új??!!! -
HUmanEmber41st #2897 A halál pillanatában a lélek kilép a testből, megszűnik a tudat.
A lélek ilyenkor a Mennyország "előszobájába" érkezik. Itt értékelik az életét , megtervezik a következő inkarnáció idejét stb.
Jézus lelke ( énszerintem) azonban nem távozott el a testtől, hanem a sírboltban a testet anyagiból olyan asztráltest-félévé alakította át.
Hiszen megérinthették ( Tamás )és sokszor beszéltek is vele, ám az már nem volt a hétköznapi értelemben vett test.
Miért?
-mert többször is megjelent bezárt szobában, majd eltűnt
-utána már nem volt együtt tanítványaival úgy, mint régen ( szinte éjjel nappal) hanem csak megjelent eltűnt
- nem evett, nem ivott
- 40 nap után pedig a földről felemelkedve eltűnt az emberek elől
( szerintem ) a az asztráltest a magasban felbomlott és Jézus lelke ( miután maradéktalanul elegett tett földi kötelezettségeinek) akkor jutott vissza a Mennyek Országába. -
Ronny #2896 szerintem a Biblia csak annyit ír, hogy alászállott a poklokba. -
Ronny #2895 csak pár tudós? Ezt mégis mire alapozod? Ha érvényesülni akarsz akkor azt csinálod amit fentről akarnak és persze megfizetnek(ingyen nem kutat senki). Ez mindíg is így volt és így is lesz. Vagy talán a tudósokat tartjuk a materialista világ feddhetetlen papjainak? -
lord nihilus #2894 Nekem lenne egy kérdésem, bár ebből is sztem vita kerekedhet...Jézus valójában a halála és feltámadása között mi történt(asszem 3 nap)? Egy vallási műsorban végig teljesen egyértelműen azt mondták h a pokolban volt fogságban majd végül kiszabadult és úgy támadott fel, viszont egy neten közzétett írás szerintviszont ezt így kerek perec letagadták h ilyen történt volna. Előre is köszi a válaszokat, remélem érthető a kérdésem :) -
HUmanEmber41st #2893 Nah jógyerekek, már megint offoltok!
#2875 re semmi reakció ??? -
homeless #2892 Max pár tudós szolgálja ki a hatalmat. Lassan már mindenki a "nagy összeesküvés" része lesz párezer embert kivéve(akik hisznek benne).
mikike: "egyébként a vallás is változik, mint a tudomány"
Reggel még hülyeségnek tarottad, hogy változik a tudomány. -
Ronny #2891 ne legyünk már komolytalanok. A tudomány is kiszolgálja az éppen aktuális hatalmati áramlatot. Elég csak megnézni mi volt hatvan éve az antropológiában elfogadott nézet...szöges ellentéte a mainak. Akkor a nácizmust kellett kiszolgálniuk, ma meg a multikultiban érdekelt vezetést. Vitális elméletek találhatók mindkét oldalon, a témát közelről sem lehet eldöntöttnek tekinteni. Ennek ellenére mégis van egy hivatalossá tett verzió, ami- milyen meglepő- pont megeggyezik az elit érdekeivel. -
#2890 neked aztán felesleges is lenne bármit kifejteni, mert két mondat után összezavarodnál
egyébként a vallás is változik, mint a tudomány -
#2889 Hogyne. Elég csak a buddhista tanításokat olvasni hindu kommentárral. :-)
Vagy ott van a hinduknál Sai Baba. De buddhizmusban is lehetne ilyeneket mondani. -
#2888 Azért ez nem teljesen így van. Az Új-szövetséget azaz Jézus példabeszédeit és a tanításainak történetét nem fordították ki. Bizonyíték rá az ókori görög autentikus forrás ami lefordítva ugyan az mint a latin.
A kifordítás már teológiai és kánonjogi dolog aminek sok köze nincs a bibliához. Persze az adott évszázadokban mindíg máshogy magyarázták a bibliát és ez megint csak az egyes embertől függ. -
HUmanEmber41st #2887 A Buddhizmust és a Védikus Filozófiát soha sem ferdítették el a hatalom birtokosai.
Hogy mégis miért járok ide?
Valszeg érdekel a topik témája, + az Újszövetséget többször is, az Ószövetséget meg 2X is elolvastam Károly-fordításban. -
homeless #2886 Miért mit gondolsz? Ha nem változna, akkor ma is többezer éves technológiákat használnánk, de nem így van. Viszont a nagyobb vallásoknál ez úgy működik, hogy többezer éve megírtak pár könyvet és a mai ember ezekben hisz.
De ismét bizonyítottad, hogy milyen értelmi szinten vagy. Ha valamit nem tudsz cáfolni akkor hülyeséggel válaszolsz. -
AranyKéz #2885 Én úgy tudtam hogy szőrösek, bányákban dolgoznak, vedelik a sört, és értenek a steampunk technológiához.
-
#2884 aham persze...
a törpök pedig hupikékek... -
homeless #2883 A tudomány folyamatosan változik és tanul a hibáiból. -
#2882 ...milyen szerencse, hogy a tudomány nem ilyen... -
patiang #2881 "hatalom birtokosai annyira kifacsarták ezt az egészet,"
s ez történt majd minden valással -
patiang #2880 "Lennék én keresztény is, de ~2 ezer év alatt a hatalom birtokosai annyira kifacsarták ezt az egészet, h... **** egyszóval nagyon."
Akkor mondd meg Te mit keresel a topic-ban?:))))) -
patiang #2879 Ne haragudj, de nem Neked kell válaszolni. Tied csak egy a vélemények garmadájából.:)))) -
patiang #2878 Ez megint csak olyan mint Nostradamus. Már bocsi. Mindenki a szája íze szerint értelmezi.
Tudod nekem az a bajom ezekkel a szövegekkel, hogy soha nincs más tanú. Az meg más kérdés, ha szájhagyományokra alapozva építünk fel egy hitelesnek tűnő történetet.
-
patiang #2877 attól függ ki olvassa.
Mondjuk UFO :XXXXXXDDDDDD -
patiang #2876 ...........olvastad lujza ambro hozzászólásait?? -
HUmanEmber41st #2875 Ezékiel próféta könyve 1. rész
1.
És lőn a harminczadik esztendőben, a negyedik hónapban, a hónap ötödikén, mikor én a foglyok közt a Kébár folyó mellett voltam: megnyilatkozának az egek, és láték isteni látásokat.
2.
A hónap ötödikén (ez az ötödik esztendeje Jojákin király fogságba vitelének).
3.
Valójában lőn az Úrnak beszéde Ezékiel paphoz, a Búzi fiához a Káldeusok földén, a Kébár folyó mellett, és lőn ott rajta az Úrnak keze.
4.
És látám, és ímé forgószél jött északról, nagy felhő egymást érő villámlással, a mely körül fényesség vala, közepéből pedig mintha izzó ércz látszott volna ki, tudniillik a villámlás közepéből.
5.
És belőle négy lelkes állat formája tetszék ki, és ez vala ábrázatjok: emberi formájok vala,
6.
És mindeniknek négy orczája vala, és négy szárnya mindenikőjöknek;
7.
És lábaik egyenes lábak, és lábaik talpa mint a borjú lábának talpa, és szikráznak vala, mint a simított ércz színe.
8.
Továbbá emberi kezek valának szárnyaik alatt négy oldalukon. Mind a négyőjöknek orczái és szárnyai.
9.
Szárnyaik egymás mellé lévén szerkesztve, nem fordultak meg jártukban, mindenik az ő orczája irányában megy vala.
10.
És orczájok formája vala emberi orcza, továbbá oroszlán-orcza mind a négynek jobbfelől, és bika-orcza mind a négynek balfelől, és sas-orcza mind a négynek hátul;
11.
És ezek az ő orczáik. És szárnyaik felül kiterjesztve valának, mindeniknél két szárny összeér vala, kettő pedig fedezé testöket.
12.
És mindenik az ő orczája irányában megy vala, a hová a lélek vala menendő, oda mennek vala, meg nem fordulván jártukban.
13.
És a lelkes állatok közt látszék, mint egy égő üszög, a mely lángolt, mint a fáklyák, ide s tova futkározva a lelkes állatok közt; és a tűznek fényessége vala, és a tűzből villámlás jöve ki.
14.
És a lelkes állatok ide s tova mozognak vala, mint a villámlás czikázása.
15.
És mikor ránéztem a lelkes állatokra, ímé egy-egy kerék vala a földön az állatok mellett mind az ő négy orczájok felől.
16.
A kerekek mintha tarsiskőből készültek volna, és mind a négyüknek ugyanazon egy formája vala, és úgy látszának egybeszerkesztve, mintha egyik kerék a másik kerék közepében volna;
17.
Jártukban négy oldaluk felé mentek vala; meg nem fordulnak vala jártukban;
18.
És talpaik magasak valának és félelmesek, és e talpak rakva valának szemekkel köröskörül mind a négynél.
19.
És mikor járnak vala a lelkes állatok, járnak vala a kerekek is mellettök, és mikor fölemelkednek vala az állatok a földről, fölemelkednek vala a kerekek is.
20.
A hová a lélek vala menendő, mennek vala, a hová tudniillik a lélek vala menendő, és a kerekek fölemelkednek vala mellettök, mert a lelkes állatok lelke vala a kerekekben.
21.
Ha azok mentek, ezek is mennek vala, és ha azok álltak, ezek is állnak vala, és ha fölemelkedtek a földről, fölemelkednek vala a kerekek is mellettök, mert a lelkes állatok lelke vala a kerekekben.
22.
És vala mintegy mennyezet az állatok feje fölött, olyan mint a csodálatos kristály, kiterjesztve felül fejök felett.
23.
És a mennyezet alatt szárnyaik egyenesek valának, egyik a másikkal összeérvén; mindegyiknek kettő vala, a melyek befedik vala innen, és mindegyiknek kettő vala, a melyek befedik vala amonnan az ő testöket.
24.
És hallám szárnyaik zúgását, mint sok vizeknek zúgását, úgy mint a Mindenhatónak hangját, mikor járnak vala, zúgás hangját, mint valami tábornak zúgását; mikor állának, leeresztik vala szárnyaikat.
25.
És lőn kiáltás a mennyezeten felül, a mely vala fejök felett, és ők megállván, leeresztik vala szárnyaikat.
26.
És a mennyezeten felül, a mely fejök felett vala, látszék mint valami zafirkő, királyi széknek formája, és a királyi széknek formáján látszék mint egy ember formája azon felül;
27.
És látám izzó érczként ragyogni, a melyet, mintha tűz vett volna körül derekának alakjától fogva és fölfelé; és derekának alakjától fogva és lefelé látám, mintha tűz volna. És fényesség vala körülötte,
28.
Mint a milyen a szivárvány, mely a felhőben szokott lenni esős időben, olyan vala a fényesség köröskörül. Ilyen vala az Úr dicsőségének formája, és látám, és orczámra esém, és hallám egy szólónak szavát. -
HUmanEmber41st #2874 Akkor feldobnám a labdát és megkérdezném a tisztelt fórumozókat, h mi a véleményetek Ezékiel próféta könyvéről? -
#2873 de tudunk egymás mellett létezni, amíg nem bombázzátok offtopik hozzászólásokkal a témát. nem kell mindenfélét belemagyarázni, kivetíteni rám a te elképzeléseidet, hogy szerinted egy hívő nem tudja elviselni a nem hívőket, egyszerűen csak el kell olvasni, amit írtam, és értelmezni. tessék a topik témájához kapcsoló dolgokat írni, mert jelenleg feleslegesen olvasom az egészet, nincs mire válaszolni. -
patiang #2872 ......na most nehéz elmagyaráznom mire gondolok.
ezzel azt próbáltam érzékeltetni, hogy sosem a hittel van a baj, hanem a gyakorlókkal -
patiang #2871 Látod ez a baj, hogy egy nyavalyás topic-ban sem tudunk egymás mellett létezni. Az egyik királyunk azt mondta, annál erősebb egy nemzet minél színesebb. Ha kasztokba tömörülünk, hogyan tudjuk meg egymás nézeteteit. Mint már mondtam a baráti társaságom vallásosoktól az ateistákig terjed, közte számtalan átmenettel. S tudod milyen frankókat vitázunk. Néha reggelig. S még egyik sem hülyézte le a másikat.
S igen a Bibliáról lehet kérdésem, még akkor is, ha netán másképp gondolom.
Nem akarok visszaütni, de az "ateista" topicban is megjelenik a hívő.
Ez ÍGY helyes.
-
#2870 nevetséges, hogy kivetíted rám a tévképzeteidet. semmiféle elvakultságról szó sincsen, egészen egyszerűen itt ezek a hozzászólások offtopikok. ha például a humoros és aranyos képek topikba undorító képeket linkelsz, akkor egyből bannolnak, hiába képekről van szó.
van egy olyan topik például, hogy "ateizmus, antklerikalitás", ott ez témába vágna, tessék odamenni, ha nincs kérdésed a Bibliáról. -
Ronny #2869 nem igazán értem mit akarsz ezzel mondani. -
patiang #2868 Tudom, hogy erről most nem szóltál, de a vallások közül melyiknek a nagyobb a prioritása, s miért? Valamint ki, mi dönti el???
-
patiang #2867 Ha nem tévedek: "A Biblia értelmezése"
sőt: "A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél."
Tehát ebből adódik..........................
Nem vagyok elvakult, ne légy Te sem.
Életemben volt elég alkalmam értelmezni. S még valami: a kat papok ezerféleképpen gondolják a "dolgot". Persze csak fű alatt. Nem olyan fű.:XD
Légyszi végy már példát II. Jánosról.:))) -
#2866 lehet véleményed, csak nem ebben a topikban kéne kifejteni. -
patiang #2865 Bocsi, de eltévesztettem a topic-ot.
-
patiang #2864 S miért nem éllnak elő a hitben élők BIZONYÍTÉKOKKAK, hogy az evo hülyeség. Ne ne száraz, szakrális dumával. Már bocs. -
patiang #2863 Kérdezném Tőled, most hányan útálják a muszlimokat. Pedig azok sem mind elvetemült terroristák.