A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem a fizikai tény a lényeg, hanem a szakrálisság.
Walk the Talk.
Az ember.Es azt is tudom hogy valamilyen szinten Isten diktalata de nem lehet pontosan tudni es a Mennybe elt e azelot Jezus vagy csak Foldi elete utan
(Atya+Fiú+Szentlélek=Isten, szerinted véletlen, hogy Atya és Fiú a nevük?)
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Walk the Talk.
Keresztelõ Szent Jánosról írásos bizonyítékok vannak, de Jézusról igazában nincsenek. A kereszténységben, mint minden más vallásban is a szakrálisság a lényeg. Írásos emlékek vannak arról, hogy Jézus korában több, hasonló "képességggel rendelkezõ hittérítõ élt szinte egyidõben.
Walk the Talk.
jézus ugye szeplõtelen fogantatásból született (szûu Mária volt az annya és József a nevelõ apja mert ugye az igazi a tanítás szerint isten...)
ja és ugye a három király is látogatta a kis jézust az istálóban ahol született
tehát azt hiszem te jézust és istent keverted össze....
Szinte az összes ma használatos egyházi ünnep az egykori pogány ünnepeket hivatott felváltani. Ez un egyházpolitika volt. Ha nem tudjuk meggyõzni õket, akkor úgy teszünk, mintha mi engedtünk volna.
De, ha elgondolkozol, hogy lehetséges, hogy egyik évben ekkor, másik évben akkor ünnepeljük a Feltámadást? Nos azért, mert ez is akkori pogány ünnepre épült. Tehát mind a Születés, mind a Feltámadás jelképes.
Vagy Délamerika mely a legkatolikusabb része a világnak, ahol az egyház engedni kénytelen, ötvözi az egykori indián , és a keresztény hitvilágot.
A helyzet az, hogy Vatikánnak az a jó, ha "MINDENKI" a mi nyájunkhoz tartozik. Ezért is követték el azokat, amiket...........?((((((((((((
Walk the Talk.
(és nem tûnik úgy mintha tavasszal lenne.....de lehet hogy neked van igazad)
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Vannak tudósok, kik sarlatánságnak, vannak kik igenis évezredes tudománynak titulálják.
Nos, akkor most mi van?!
<#fejvakaras>#fejvakaras>
Walk the Talk.
Gondolj csak Párizsra, ahol híres tudósok "bebizonyították", hogy a repülés LEHETETLEN.
Bibliából rengeteg dolgot megtudhatsz az akkori korokról. És ez igaz bármely vallás könyvére.
Csak képesnek kell lenni nem homályos szemekkel olvasni és értelmezni õket.😊
Walk the Talk.
Valamit benéztél.. 😊
Én arról írok, hogy az index fórumon kb. egy éve olvastam teremtés kontra evolucio topicban valami hasonló gondolatmenetet, és ugyanezt a mondatot:
"..biztos feljebb költöztek - a jó égbe."
:-)
Néha lehetnél megértõbb más gondolatai iránt, még akkor is, ha tudod, hogy tökre Neked van igazad.
Bocsi!!!
Walk the Talk.
Én spec. úgy gondolom, hogy a lineáris távolság, és idõ miatt lehetetlen a kapcsolat velük. És ha mégis...........?!
Azt hiszem a Biblia vonatkozásában is ez a helyzet. NEM dobhatunk el mindent, csak azért, mert esetleg nem hiszünk Benne.
Lehet, hogy a Biblia etikai, morális, és egyben történelmet is leíró könyv, csak értelmezni kell, és nem csak egyoldalúan.
Walk the Talk.
De talán megfontolandó az mit Vyl írt. Persze õ SEM tudja a tök igazat.
S a lényeg nem az, hogy van-e Isten vagy sem, hanem hogy hiszel e Benne!
Csak mellékesesen Vyl-nek: a hitet nem lehet megcáfolni. A hit az HIT, s az "bármirõl" szólhat. Hiszem, hogy szerelmes belém az a kis csaj, pedig lószar.
Ugye érted amit mondok?😊
Walk the Talk.
Mindig nagyon érdekesnek tartottam azt a kérdést,amely arra kereste a válasz, hogy hol van az Isten. Régen,ugye hitték, hogy az Olympos tetején. A legmerészebbek feljutva oda rájöttek, hogy ott bizony nincs az a nagy szakállú jóságos lény, akit kerestek. Aztán a felhõkbe, egekbe gondolták vélt tartózkodási helyét. A tudomány fejlõdése ezt az elképzelést is megcáfolta. A mai hit szerint az Isten mindenütt - így bennünk is - ott van.
De szerintem más is csak hiheti. 😊
S Te honnan tudod, hogy a Biblia tulképp nem más, mint egyféle tudomány misztikumba burkolva, hogy a "normál" halandó emberek is felfogják?
No persze ez csak "spekuláció".
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Az ember önpusztító tevékenységérõl Balogh professzor egy mondása jut eszembe, ami valahogy így hangzott..a Föld nem pusztul el, legfeljebb élet nélkül kering tovább...
bocs, ha nagy butaságot írtam😊
A rakás szenzációhajhász ír ilyenekrõl könyvet, a fantázián kívül nem sok alappal.
Walk the Talk.