A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nah látod, azt jól teszed: )
Mit??????

Walk the Talk.

Szvsz az, hogy valaki tanít, még nem jelent semmit az értelmi képességeire nézve. Fõleg ha ilyen kényes témáról van szó, mint vallás vagy filozófia.

Nah látod, azt jól teszed: )
Hát, csak van közös témánk.😊)
Ha buta, akkor, hogy tanít, ha meg tanít, akkor nem buta, csak más a véleménye.
Látod én nem utasítom el a kereszténységet, sõt semmilyen vallást sem, mert mindegyiknek meg van, volt a szerepe. Csak azokat utasítom el, akik a hitet gyalázatos dolgokra / légyen bármely vallás/ használják fel.
Remélem most nem beszéltem "az ordító faszságokra".
😊)

Walk the Talk.

nem hiszem, hogy azok hatással lettek volna rám ilyen szempontból: )
89
"kereszténységet elutasító"

na, látom az evangélikus suli, meg a sok ministrálás "meg hozta az eredményt" 😊

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Ha elutasítod a bölcset, nem marad más, csak a buta.
Ha elutasítod a butát, nem biztos, hogy tanul a bölcsektõl, ha buta, vagy ha azok nem akarják tanítani.

De ez tényleg lényegtelen: )
sz4bolcs
340-es mivel igazabb szted? 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

És ez ugyan még csak nem is feltétlen igaz, de azt hiszem, hogy ez a vita nem lenne érdemi: )
sz4bolcs
Ha elutasítja a butákat, tud tanulni a bölcsektõl.

Magamról azt gondolom, hogy a kereszténységet elutasító, de értékeivel és kincsével foglalkozó panteista-jellegû saját világnézettel rendelkezõ egyén vagyok: )

A Bölcsek Köve pedig nincs a birtokomban.
Azt mondtam: " Veled úgy érzem nincs közös témánk"
De mondd melyik zsebedben hordod a bölcsek kövét?!
S Te hova "sorolod" Magad?!
<#worship>

Walk the Talk.

Ez pontosan mi is?
Ha elutasítod a bölcset, butáktól kell tanulnod. 😄
Nálunk a tanítás 1 órás(átlagosan). Az alatt énekel kezdünk aztán aki ép tanít,(mert sok tanítóvan) az fel olvas a bibliából és aztán egy ima, elmagyaráza és a végén összegzi a tanítást. 1 ének, 1 ima, 1 ének és utána kimennek és csak a hívek maradnak. Ja itt nincs gyermek keresztség. Itt mindenki maga dönti el, hogy akar ilyen valású lenni vagy sem.
Te aztán mint egy úthenger: "Atyaég, eddig nem szóltam az ordító faszságokra". Lehetõleg ilyeneket tartsd a szádban! És örülj, hogy Te "normális" vagy! Gratula!!!!!!!!!
Veled úgy érzem nincs közös témánk.😞(

Walk the Talk.

Természetesen minden Istentisztelet "emberfüggõ". Hidd el, hogy párnak részese voltam.😊)

Walk the Talk.

Atyaég, eddig nem szóltam az ordító faszságokra, de el se hiszem, mirõl beszélsz. Mivel evangélikus iskolába jártam, volt alkalmam protestáns istentiszteleten is részt venni, amíg gyermekkoromban x évig ministráltam katolikus miséken.
Egyszerûen hülyeség, amit mondasz - teljesen úgy hangzik, mintha hallottál volna valamit, aztán talán alátámasztottad volna 1-1 példával, aztán sanyi. Lehet, hogy kifogtál egy igazán jó reformátust és egy igazán rossz katolikust, de ettõl még nem feltétlenül ez a jellemzõ.
Teljes mértékben lelkiatyafüggõ ez az egész - persze erre minden normális ember rájön magától, és nem kell neki mondani.
89
Családom egyik fele katolikus, másik református, én katolikus vagyok, tesóm református, és náluk misén a lelkész a Bibliai történeteket elemzi, nálunk pedig általános dolgokról beszél az atya...
Szóval szerintem ez mindig a paptól/lelkésztõl függ, hogy milyen egy-egy prédikáció, milyen egyáltalán az egész gyülekezet hozzáállása. Nem tagadom, voltam már olyan katolikus misén (pl.: Pannonhalma), hogy azt hittem elalszom, de ez már megesett 2 órás református Istentiszteleten is. Szerintem menj el több helyre is misére katolikusokhoz, reformátusokhoz egyaránt, és meglátod minden plébániáról különbözõ élményekkel érsz haza.
Vagy esetleg a neo-protestánsokról beszéltél?? Hát azokról inkább nem szólnék 😄

Csak úgy: halgass meg 14:30-kor egy katolikus, és egy református félórát.
Az elsõben még mindig mintha a középkorban lennénk, a reformátusban pedig az emberek napi problémáival foglalkoznak.
Katolikus vagyok.
Hát ennyi.😞(

Walk the Talk.

IGY igaz!!!!!!!!!😊))

Walk the Talk.

Hidd el nem hazudok!
Más: már "mindenkit" szentté avattak. Bruno-t akit LASSÚ tûzön égettek el, mert az merte állítani, hogy más bolygókon is lehetséges élet, még mindig nem rehabilitáltak.
Hát ennyi.😞((

Walk the Talk.

89
Én errõl miért nem hallottam???

sz4bolcs
Most pl. nem húz föl ez az idézet, de szerintem is létezik a szeretet Istenhittõl függetlenül.

justin
Jobb késõn, mint soha...😊

Amirõl most hallottam / TV /, és azt hittem, hogy dobok egy hátast: II. János Pál megbocsátott Galliei-nek, mert azt állította, hogy mozog a Föld.
300 év múlva???? Én nem a volt pápát akarom bántani, mert talán õ volt / hibáit leszámítva / a legrealistábban gondolkozó egyházi vezetõ, s meg merte tenni.

Walk the Talk.

QuippeR
ha egyszer neki ez a meggyõzõdése, akkor mit kéne csinálnia, hazudni vagy csöndben maradni?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Mert nem??😞((

Walk the Talk.

Rádió reggel: "azért vész ki az emberekbõl a szeretet, mert kitaszítják magukból Istent"
Milyen jogon veszi magának a bátorságot, hogy egyenlõségjelet tegyen a vallásosság / kereszténység/, és a jóság közé. Aki nem hívõ már nem is lehet jó, aki meg keresztény az eleve az.

Walk the Talk.

sz4bolcs
Én csak azt nem szeretem, amikor egy hívõnek róják föl az inkviziciót, az erõszakos térítéseket, és egyéb sérelmeket, ráadásul, mikor õ elhatárolja magát ezektõl, akkor azt mondják, hogy homokba dugja a fejét.
Nem hiszem, hogy ez a keresztény szeretet, max nagy iróniával, egy idézõjellel, és ehhez elég rosszindulattal.

sz4bolcs
Úgy ez rendben is lenne, ha azt mondod, hogy egy kalap alá veszed az álhívõket, és a valódi hívõket. Akkor lennének hívõ térítõk, hívõ gyilkosok stb..

Az a baj, hogy aki keresztény, de egy cseppetsem törödik a valásal az nem is fogja nagyon be tartani a 10 parancsolatot.
Nem mindenki meggyõzõdésbõl / a szíve mélyérõl / az ami, vagy aki, bár ennek lehetnek pozitív oldalai is.
Ha minden fasiszta meggyõzõdéses náci lett volna, lehet, hogy sokkal több lett volna az elpusztultak száma.

Walk the Talk.

sz4bolcs
"mindenkinek a saját jól felfogott érdekében betartani" - szerinted ez miben különbözik attól, hogy bízni benne?

A Tízparancsolatban nem bízni kell, hanem mindenkinek a saját jól felfogott érdekében betartani. Téved, aki azt hiszi, hogy a Tízparancsolat csakis vallási szólam. Nem. Az MINDENKINEK szól függetlenül, hogy hívõ avagy hitetlen, esetleg tökre más vallású.

Walk the Talk.

sz4bolcs
Hitet? Még a tíz parancsolatban sem bíznak.

Szerintem ezek az emberek a hitet használják tetteik igazolására.

Talán ezért is fogy oly vészesen az igazán hívõk tábora.😞(((

Walk the Talk.

sz4bolcs
Vagy nem tudom.. a térítõkben/hódítókban akik halomra gyilkolták az embereket, hol található a kersztény szeretet?
Talán a "szeretek gyilkolni" jelenti a "keresztény szeretet"-et?

sz4bolcs
nem tudom, szerinted a keresztény szeretet, és a rémtettek hogy egyeztethetõek össze..

Ugye Te is tudod, hogy magának a kereszténységnek hány "ágazata" van?
S szinte mindegyik a más-más módon értelmezi a bibliai üzenetet. De így van ez más vallások esetében is. Irakban a siita és a sunita, egyazon hithez tartozó emberek, HALOMRA gyilkolják egymást. De ne felejtsd el a keresztényi szeretet alatt megtörtént rémtetteket sem. Attól, hogy egy strucc a homokba dugja a fejét a világ még létezik.😊)

Walk the Talk.

Jó, én 7 évrõl tudok, és én nem mondtam olyat, hogy a hit követeli meg a szeretetet. A furcsa gondolkodásra alatt azt értettem, hogy SZÁMOMRA furcsa az, ahogy a bibliát értelmezitek.
Még csak annyi, gondolod Õ elõtte ismeretlen volt a szeretet érzése??

Walk the Talk.

Nem EGY szerzetes "számolta" ki, hanem hit-, és világi tudósok közösen.
Nem hét, hanem három évet.
Hogy nekünk vannak furcsa gondolataink??
Nézõpont kérdése. Lehet, hogy a Tied a furcsa.
Az azért elég fura, ha valaki azért szeret valakit mert a hit úgy követeli, és nem a saját szíve!!!!! Mert akkor megette a fene!!
Bocsi!

Walk the Talk.

Én nazarénus vagyok. El olvastam(nagyát) a mit irtatok. Vannak nagyon furcsa gondolataitok. Azt én is halottam, hogy a szerzetes aki kiszámolta, hogy mikort született Jézus 7 évet tévedett. A Jézus és a szeretet persze, hogy elégé össze kapcsolodik mert, Jézus "hozta" le a szeretet.
89
Akkor te júliusban ünnepled Jézus eljövetelét

Madách Imre és a magyar irodalom eléggé összekapcsolódik, de Madách Imre születésének évfordulóján õt fogom ünnepelni, a Magyar Irodalom napján pedig azt: )
89
Azért Jézus és a szeretet eléggé összekapcsolódik

89
😊

" "😊

Walk the Talk.

89
?miért?

Ez az amire még az Isten sem "tudja" a választ.

Érted ugye?😊

Walk the Talk.