A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mit??????
Walk the Talk.
Nah látod, azt jól teszed: )
Ha buta, akkor, hogy tanít, ha meg tanít, akkor nem buta, csak más a véleménye.
Látod én nem utasítom el a kereszténységet, sõt semmilyen vallást sem, mert mindegyiknek meg van, volt a szerepe. Csak azokat utasítom el, akik a hitet gyalázatos dolgokra / légyen bármely vallás/ használják fel.
Remélem most nem beszéltem "az ordító faszságokra".
😊)
Walk the Talk.
na, látom az evangélikus suli, meg a sok ministrálás "meg hozta az eredményt" 😊
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
Ha elutasítod a butát, nem biztos, hogy tanul a bölcsektõl, ha buta, vagy ha azok nem akarják tanítani.
De ez tényleg lényegtelen: )
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A Bölcsek Köve pedig nincs a birtokomban.
De mondd melyik zsebedben hordod a bölcsek kövét?!
S Te hova "sorolod" Magad?!
<#worship>#worship>
Walk the Talk.
Veled úgy érzem nincs közös témánk.😞(
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Egyszerûen hülyeség, amit mondasz - teljesen úgy hangzik, mintha hallottál volna valamit, aztán talán alátámasztottad volna 1-1 példával, aztán sanyi. Lehet, hogy kifogtál egy igazán jó reformátust és egy igazán rossz katolikust, de ettõl még nem feltétlenül ez a jellemzõ.
Teljes mértékben lelkiatyafüggõ ez az egész - persze erre minden normális ember rájön magától, és nem kell neki mondani.
Szóval szerintem ez mindig a paptól/lelkésztõl függ, hogy milyen egy-egy prédikáció, milyen egyáltalán az egész gyülekezet hozzáállása. Nem tagadom, voltam már olyan katolikus misén (pl.: Pannonhalma), hogy azt hittem elalszom, de ez már megesett 2 órás református Istentiszteleten is. Szerintem menj el több helyre is misére katolikusokhoz, reformátusokhoz egyaránt, és meglátod minden plébániáról különbözõ élményekkel érsz haza.
Vagy esetleg a neo-protestánsokról beszéltél?? Hát azokról inkább nem szólnék 😄
Az elsõben még mindig mintha a középkorban lennénk, a reformátusban pedig az emberek napi problémáival foglalkoznak.
Katolikus vagyok.
Hát ennyi.😞(
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Más: már "mindenkit" szentté avattak. Bruno-t akit LASSÚ tûzön égettek el, mert az merte állítani, hogy más bolygókon is lehetséges élet, még mindig nem rehabilitáltak.
Hát ennyi.😞((
Walk the Talk.
300 év múlva???? Én nem a volt pápát akarom bántani, mert talán õ volt / hibáit leszámítva / a legrealistábban gondolkozó egyházi vezetõ, s meg merte tenni.
Walk the Talk.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Walk the Talk.
Milyen jogon veszi magának a bátorságot, hogy egyenlõségjelet tegyen a vallásosság / kereszténység/, és a jóság közé. Aki nem hívõ már nem is lehet jó, aki meg keresztény az eleve az.
Walk the Talk.
Nem hiszem, hogy ez a keresztény szeretet, max nagy iróniával, egy idézõjellel, és ehhez elég rosszindulattal.
Ha minden fasiszta meggyõzõdéses náci lett volna, lehet, hogy sokkal több lett volna az elpusztultak száma.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Talán ezért is fogy oly vészesen az igazán hívõk tábora.😞(((
Walk the Talk.
Talán a "szeretek gyilkolni" jelenti a "keresztény szeretet"-et?
S szinte mindegyik a más-más módon értelmezi a bibliai üzenetet. De így van ez más vallások esetében is. Irakban a siita és a sunita, egyazon hithez tartozó emberek, HALOMRA gyilkolják egymást. De ne felejtsd el a keresztényi szeretet alatt megtörtént rémtetteket sem. Attól, hogy egy strucc a homokba dugja a fejét a világ még létezik.😊)
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Nem hét, hanem három évet.
Hogy nekünk vannak furcsa gondolataink??
Nézõpont kérdése. Lehet, hogy a Tied a furcsa.
Az azért elég fura, ha valaki azért szeret valakit mert a hit úgy követeli, és nem a saját szíve!!!!! Mert akkor megette a fene!!
Bocsi!
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Érted ugye?😊
Walk the Talk.