5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • zerosdfd
    Tudod-e mi az, hogy "szimbólum"?
  • aimar21
    En csak annyit kérdeznék, ha valaki olvasta a bibliat ahol leirjak (talán a teremtés könyve) hogy isten 6 nap alatt teremtette a földet meg az allatokat embereket stb, onnantol kezdve kinek van meg kedve tovabb olvasni? mivel egy baromság (vagy nevezhetjük hazugságnak is). Szóval ha egy vallás ugymond alapja az élet a teremtése az ember teremtése, es tudjuk hogy hazugság mi a fenéért lenne igaz a többi. jöhet a flame..:P
  • mikike
    örülök, hogy egy hülye szerint hülye vagyok
    tudod mennyire adok az ilyenek véleményére

hogy áll az fv(alkotás)?
    gondolom sehogy, mint az életed
  • Cuchulainn
    Kedvességed és türelmed igazán dicsőségére válik minden jó kereszténynek...
    Azt írtad, hogy eléggé szomorú a sok ostobaságunk. Kíváncsi voltam, hogy mire érted, vagy hogy tudnál-e mondani konkrét példát. Vagy ha egyszerűen csak elvből tartasz hülyeségnek mindent amit olyasvalaki mond/ír aki nem a te vallásodat követi, akkor nem értem miért néztél be a topikba, ahol a Bibliát értelmezik mindenféle emberek (akik közül páran esetleg igyekeznek objektívan hozzáállni a kérdéshez)
  • AranyKéz
    mikike egyébként miért fogalmaz ilyen "szaggatottan" ?

(amellett hogy hülye, és nem tud új dolgokat tanulni)
  • mikike
    mit szólsz ehhez szabolcs?
    olyan okos, mint te voltál
  • Rundstedt17
    Nem érted hogy mit jelent hogy ateista és szektás?Oh bocsánat hogy a gyengébbek kedvéért tehát a te kedvedért nem írom le
  • mikike
    hát hogy mindegyik hisz valamiben
    ...
    mint ahogy mindenki...
  • patiang
    "Sok itt az ateista és a szektás"

a kettőnek mi köze egymáshoz?!
  • Cuchulainn
    Szvsz az a szomorú, hogy beböfögsz ide egy ilyet vaktában és azt gondolod, hogy most aztán jól megmondtad a frankót...
    Ha valamiről véleményt nyilvánítunk nem árt legalább odaírni, hogy mi az.
  • AranyKéz
    Már miért lenne szomorú, vagy ostobaság hogy ateista vagyok ?

Max az a szomorú hogy fórumon vitázok, ahelyett hogy mást csinálnék.
  • Rundstedt17
    Sok itt az ateista és a szektás.Elég szomorú a sok ostobasága ezeknek az emberkéknek...
  • lord nihilus
    és ebből vajon mennyi a hívő?
  • patiang
    Lesz dolga lucinak.
    A világ lakossának 30%-a keresztény.
  • HUmanEmber41st
    +Joseph Blumrich ( volt NASA mérnök) mégis megépítette, mit láthatott Ezékiel, aki kb 20 évig naponta találkozott ezekkel az emberekkel és többször repült is a gépükön, ha alposan elolvasod, megtalálod:D
    Szerintem éppen Ezékiel könyve az egyik bizonyíték arra, h igyekeztek mindent úgy leírni, ahogy történt.
    Ez egy valós repülőgép volt, nem jelkép.Ebből is származik valamilyen kerékben kerék találmány, amivel derékszögű ( azaz nem íves, hanem sarkos) kanyart tud bevenni a földön guruló gép. ( H mi ez, ne kérdezd :D )

És Ezékiel még Jeruzsálem elfoglalása előtt írta ezt ( szal több száz évvel Jézus előtt) mert valami fogságban voltak amúgy ezzel kezdi ( az idő megjelölésével)

• Cuchulainn
    Én elolvastam, és érdekes, csak ugyanaz a baj vele, ami minden hasonló forrással: Ezékiel látott valamit amit nem értett (most mindegy, hogy isteni jelenés, földökívüli űrhajó vagy a batkamanó volt az) aztán az emlékezetére hagyatkozva leírta a maga nyelvén. Ezután ezt többen átmásolták, efordították és mindenki a maga észjárása szerint értelmezve fordított szöveget. Csak az a baj, hogy ha fordítasz a szöveg értelme nagyban attól függ, hogy a szavak amiket lefordítasz hogyan állnak össze. Ha olyan szövegről van szó amiben mindennapi események történnek, akkor a kisebb homályos részek és meg nem értett kifejezések nem okoznak gondot. Ha a mondatban a "kutya" "harap" "ember" szavak vannak akkor nyilván arról van szó hogy a kutya megharapta az embert és nem fordítva. Viszont egy eleve értelmezhetetlen jelenségről szóló szövegben nincsenek ilyen "mankók" emiatt jóval nagyobb esély van arra, hogy valami elveszik a fordítás során vagy valami olyan kerül bele ami az eredeti leírrónak nem volt szándéka.

Mondjuk az érdekes, hogy négyarcúak voltak az "állatok". A négy arc (angyal, oroszlán, sas, tulok) a négy evangelistát jelenti ha jól emlékszem, szóval Ezékiel nyilván ezzel indokolta, hogy isteni jelenést látott nem ördögit. Viszont a leírás többi része nem passzol annyira a keresztény mondakör alakjaihoz.
  • mikike
    talán mert az ide járók többségének lövése sincs, mi az
  • mikike
    és néha gondolkodik?
  • homeless
    "És szerinted miért nem érdekel továbbra sem a hülyeséged?"
    Mert keresztény vagy...
  • zerosdfd
    Feladat homelessnek:

Minden halnak két szeme van.
    Minden embernek két szeme van.
    Tehát minden ember hal.

Hol a itt turpisság, kedves hajléktalan úr?
    És szerinted miért nem érdekel továbbra sem a hülyeséged?
  • homeless
    Szinte soha nem nézek tv-t. Amúgy igen én is a falba vertem a fejem amikor megláttam, és igen keresztények írták. Tehát félhülyék, ebben igazad van.
    Azt meg nem tudom, hogy milyen szektád van, de abban biztos lehetsz, hogy soha nem lépnék be.
  • HUmanEmber41st
    Az a szomorú, h egymást csesztetjük, a Bibliai történetekről meg 1 szó sem esik.
    Ezékiel próféta könyve senkit sem érdekel????
  • mikike
    ugyan
    lenne rendesen társaságod...
  • AranyKéz
    Mikike, a gyökerek témájában egyedül lennél.
  • AranyKéz
    http://www.geocities.com/paulntobin/central.html

Nézd ezt. Szerintem tetszeni fog.
  • mikike
    kellene egy külön topik ateistáknak és gyökereknek
  • sz4bolcs
    Régebben, amég élt, a scythe oldalát nyálaztam elég sokat, szerintem felturbózott és nagyon primitív ateizmus. Próbáltak neki valami deviáns ideológiai (ál)alapot is adni, ami szerintem túl gyenge.
    Sem individuális, sem szociális szempontból nem járja körül a témákat.
  • zerosdfd
    "A kereszténység válasza, hogy válaszol, de 3 válasz van: igen, nem vagy várj."
    És te beveszel ilyen baromságokat, amiket a christianity.com-on írkálnak félhülyék?
    Picit kéne még olvasgatnod, művelődnöd és nem a tévét bámulni egész nap, kisgyerek...ilyen tájékozatlansággal soha nem fogsz belépni az egyházamba.
  • homeless
    Nem a videó gyenge és nem a videó ellenérvei, hanem a kereszténység érvelése arra, hogy "miért nem válaszol isten az imáimra? A kereszténység válasza, hogy válaszol, de 3 válasz van: igen, nem vagy várj. Ez a gyenge érvelés(átverés), nem az ami a videóban van. És szándékosan ilyen szájbarágós, mert vallásos embereknek készült.

A sátánizmus meg miért lenne izgalmasabb? Egyszerű ateizmus csak felvették a sátánizmus nevet, hogy ezzel is provokálják a keresztényeket, de ugyanúgy nem hisznek a sátánba, mint az istenbe.( Ez a hivatalosan bejegyzett sátánizmusra vonatkozik, de biztos vannak olyan elmebetegek is akik a sátánhoz imádkoznak és rituálékat tartanak.)
  • zerosdfd
    Hú, ez a videó ez nagyon gyenge! Ennél sokkal jobb ellenérvek vannak mind Isten, mind a vallás, mind pedig az imádság ellen.
    Majd ha rendes ellenérveket hallok akkor lesz értelme ideírogatnom.
    A sátánizmus pl ennél sokkal izgalmasabb...
  • Pluskast
    Ne sarkíts és ne általánosíts! Az evolúciót már a pápa is elimerte.... Lehetnek ellenérveid a keresztény vallással szemben de nem kellene fröcsögni. (mielött még eszedbe jutna nem vagyok rendszeresen templomba járó mániákusan megrögzött katolikus)
  • AranyKéz
    << Beteg a gyereked? Imádkozz, hogy meggyógyuljon >>

Azt azért bírom, hogy a legtöbb vallásos persze rögtön orvoshoz viszi a kölykét ha valami baja van.

Jobb esetben leszarják a tudományt, sőt, akár akadályozzák mint a franc (lásd evolúció), de ha a hülye agymosott kölykük megbetegszik, rögtön az orvostudományban hisznek ám, nem pedig az imádságban.
  • Cuchulainn
    Szerintem itt az alapfelvetés hibás. (Mellesleg maga az okfejtés is irritálóan primitív-ehhez nem kell youtube video, ezt mindenki le tudja futtatni a saját fejében) Alapvetően hibás egy felsőbb erőhöz imádkozni. Ha létezik ilyen, akkoris felesleges. Gondold csak meg: ha létezik egy alapvetően jó, mindenttudó és mindenható isten akkor már tisztában van a problémáiddal és vagy tesz valamit vagy nem.
    Azt feltételezni, hogy azért fog segíteni neked mert te imádkozol(könyörögsz) érte, míg a másiknak meg nem, mert ő nem teszi (pedig ugyanannyira szüksége lenne rá) már eleve kizárja ennek az istennek a végtelen jóságát! Ezért az, hogy valamiÉRT imádkozol már eleve egy felesleges és ostoba dolog. Ha imádkozni akarsz egy felsőbb hatalomhoz(És most mindegy, hogy Istenhez, Allahhoz vagy éppen a síkság nagy farkasszelleméhez) akkor azért imádkozz mert hiszel benne és semmi másért. Én ezért tartom elvetendőnek a szervezett vallásokat. Olyanok, mintha valami különleges boltok lennének, ahol se garancia nincs és csak látatlanba lehet rendelni a terméket.
    A keresztény vallás pedig(főleg a katolikus) különösen élen jár ebben. Beteg a gyereked? Imádkozz, hogy meggyógyuljon, aztán imádkozz, hogy megkapd az állást, imádkozz, hogy jó jegyet kapjál. Még a bűnöknek is megvan a maguk "ára" amit ki kell fizetni, hogy Isten megbocsásson. Ez az én szememben nagyon visszataszító. Én nem akarnék magam fölé egy olyan Istent amit a keresztény vallás lefest.
  • homeless
    Válasz zerosdfd evolúció topicban lévő üzenetére:
    "A Biblia egy könyv, melynek rengeteg olvasata van és természetesen ide tartozik az "Aranykéz-féle olvasat" is."

Erről ez a videó jut eszembe:
    Link
  • HUmanEmber41st
    Vagy bele kellett volna hamisítani, amint Jézus mondja, h csináljon egyházat papokkal, meg érsekekkel, meg 1 főpappal..
  • QuippeR
    Galatáknak írt levél 3:11-15
    lehet, hogy nem kellett volna vitatkozniuk, de mégis megtették.

egyébként csak mondom, hogy Pál levelei az evangéliumok előtt születtek, és már az evangéliumokat írókra is nagy hatással voltak, szóval lehet hogy Pál kiforgatott valamit, de arról sokat nem fogunk megtudni, mert az ő munkássága megelőzi a többi írott anyag létrejöttét. azaz kb ő a leghitelesebb az összes forrás közül.
  • HUmanEmber41st
    Mit vitatkoztak?
    Jézus azt mondta, h mindenki tanítója, nem csak a zsidóké.
  • QuippeR
    nem kell, hogy Pált mindenki szeresse, de ha Péter akarata érvényesült volna, akkor ma sehol sem lenne a kereszténység, mert ő csak és kizárólag a zsidók körében térített volna. elég nagy viták voltak ezügyben, és ha jól tudom, a két jeles úriember nem maradt kizárólag a szavaknál, de végül Pál győzött, és körülmetéletleneket is térítettek.
  • HUmanEmber41st
    Mert Jézus ugyebár Péterre hagyta a főnökséget..
    Miért is Pál szervezte meg az egyházat..senki sem kérte meg rá..
  • 89
    hát igen... Pál elég kérdéses emberke a Szentírásban :)