A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
nem tudom, szerintem már az is eléggé intelligens döntésre utal, hogy négyféle elbeszélést is kanonizáltak. sok értelme nem lett volna többet elfogadni, mert csak megosztotta volna a hívõket. persze ez csak az én véleményem, és más oka is lehetett, hogy miért csak ezek az evangéliumok kaptak helyet a Bibliában, de szerintem az meglehetõsen paranoiás megközelítés, hogy biztos el akartak tussolni valamit. de persze mindenkinek joga van összeesküvés-elméleteket gyártani.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
és miért kellet egy csomó mindent kidobni a bibliából?
esetleg 1-2 kötettel vastagab lenne....
(lehet hogy fontos dolgokat hagytak ki amirõl az akkori emberek azt gondolhatták hogy lényegtelen)
tehát bármilyen információ vesztés az információ torzulását azaz igasság elferdítését okozza.....(hacsak nem ez volt a céljuk.....)
megtehették volna hogy a "komersz" haszálatra egy "rövidített példányt" vezetnek be, míg a teljes példány (az összes irat gyûjteménye) is elérhetõ lehetett volna az érdeklõdõk részére... /de ugye ez naív gondolat/
lehet nem tetszik, de az emberi közösségek úgy mûködnek, hogy valakik vezetik õket, és azok a valakik is emberek.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Ez így igaz, csak nem valakinek, hanem VALAKIKNEK a saját szájuk íze szerint. Te is tudod, hogy egy ugyanazon idõben a kereszténységnek több ága is létezett, és, hogy melyik került ki gyõztesen..........?!
Walk the Talk.
szedték össze ezkeet a könyveket és fûzték õket össze, ha jól Mléxem pl a jelensések könyvérõl vita is volt hogy bele kerüljön e ...
Nem egy személy írta hanem sok és valakinek ezeket a különbözõ írásokat össze kellett szedni.
Voltak-e vagy sem, találtak-e valamit vagy sem.
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Vagy legalábbis nem tudom..
Walk the Talk.
A félreértés sora most Rajtad.😊)
Walk the Talk.
Nem szabadna addig véleményt nyilvánítani a bárkáról, míg valaki ténylegesen ki nem kaparta a hó alól. Bár a szándék már van egypár éves, sajna még mindig nem indult el az expedíció.
Walk the Talk.
Az úgynevezett természeti népek a nagy világvallásoktól függetlenül is megõrizték a történetet.
Walk the Talk.
Van egy figyelmeztetõ valaki ( angyal, szellem stb) h özönvíz lesz.
Van egy személy, aki csónakot épít. De általában csak emberek számára készül hajó. Aztán a legtöbb mondában hetekig tart az árvíz. Végül elvonul a víz, és új élet kezdõdik.
a cikk itt
És ez vonatkozik minden vallásra.😊)
Walk the Talk.
Kutatók a bibliai méretezés alapján lemodelezték a hajót, és megállapították, hogy a saját súlya alatt összeroppanna.
Ja, és halottam a Te verziódról is.
Walk the Talk.
Akkor tehát hogy is íródott a Biblia?😊)
Walk the Talk.
Ez sztem nem igaz! Ezt én tapasztaltam már, pl az iskolában.
Rush!
Noé bárkájával foglalkoztak és azzal hogy milyen valós alpja lehet (vagy van);a kutatók a bibliábam leirtakból és külömbözõ ásatási leletekbõl indultak ki.
Az eredmény érdekes, képzeljétek van igaz alapja a sztorinak csak valahogy úgy mint a jereváni rádióban leadott hír (bocsi de ezt a viccet nem hagyhatom ki):"Moszkvában BMW-ket osztogatnak" A riporter felhívja a helyi vezetõkét és kérdi hogy mi a valós helyzet.
Mire a helyi vezetõ: "A HÍR IGAZ! de nem Moszkvában hanem Szent Péter várott, nem BMW-ket hanem volgákat és nem osztogatnak hanem fosztogatnak.....
Szóval a bibliai Noé-val is hasonló a helyzet...
A lényeg röviden: Noé nem egy szegény ács volt (vagy micsoda) hanem egy gazdag kereskedõ, a nagy hajója már megvolt és folyón kereskedett (álatokat és nyersanyagokat szállított) mive a hajója nagy volt így a nagy rakományokat csak akkor volt érdemes szállítania amikor megduzzadt a folyó (szóval a hajóján tartózkodott a családjával és az össz rakománnyal (menetre késszen) amikor egy trópusi viharban találták magukat. Az esõ és vihar kb 4-5 napig tarthatott (nem 40), Miután elcsitult a vihar és világoos lett szárázfoldet nem láttak és a folyó vize sós lett (azért mert már nem a folyón voltak hanem azon leúszva a perzsa öbölben találták magukat-tengeren) mire kijutottak a partig addigra felélték a készleteiket kb 2-3 hétig bojongtak a terngeren)
Ja és a legfontosabb ezekre az állításokra egy 1910-es években talált agyagtáblácsa fordítása alapján jutottak, habár egy jó ideig egy angol múzeum raktárában hevert mert nem tudták lefordítani és értéktelennek tartották legalábbis addig amig az egy prof hobbiból el nem kezdett foglalkozni vele és szerencsére le nem fordította... (ja az említett tábla idõssebb mint a biblia! tehát nem férhet hozzá kétség hogy ki kitõl másolta a történetet.....)
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
Rush!
Egy mise ne legyen "unalmas", és fõleg ne "szórakoztató"!
Walk the Talk.
Walk the Talk.