A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Krisztus a végtelen szeretet, antikrisztus a végtelen gyülölet.

Mind a kettõ megteremtésére csak az Isten képes, mint ahogy meg is tette.
Mert hogy is kezdödött: vala az Egy

Walk the Talk.

Erre szokták mondani az "okosok":....az Isten útjai kifürkészhetetlenek.

Walk the Talk.

sry akkor biztos elírtam, pedig vhogy így van ez a kifejezés vagy mégse?

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Persze, de ez már kivédhetetlen. Ha nem a közeljövõben(pl. életemben - amennyiben nem halok holnap meg balesetben, és teljes életet élek), akkor sohasem...

Mi za az anti krisztus? Én ezt igy nem halotamó.
Szinte minden korban megvoltak ezek az események, melyekre ráillik János leírása. Kihirdetik ( a hívõk, most éppen Jehova tanúi) h na már csak kis idõ...aztán elmarad az utolsó ítélet. Megint kihirdetik, megint elmarad és ez már így megy régóta.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Eléggé kezdetlegesek ebben a témában az információim, de arról már tudtam h a bizonyos idõk amik a Jelenések könyvében vannak leírva tul.képpen közel vannak, egyesek szerint az antikrisztus már él is. Nem tudok mit mondani már a témához kapcsolódóan...

"Biblia értelmezése" a topic neve igaz? Tessék:

http://www.earthsfinalwarning.com/Hungarian%20BHC.PDF

sz4bolcs
másról írtam?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Vonatkozik,de nem sokan tartják be.
Én erkölcsi normarendszerrõl beszélek. Ez a normarendszer minden emberre vonatkozik.

http://www.earthsfinalwarning.com/hungarian.html
olvassátok el mind2-t elejétõl a végéig,érdemes !!!
szép napot....

sz4bolcs
Akkor miért van az, hogy ateista családokból is kijöhet jószívû ember?

Nos, teljesen mindegy h pap vagy a gyerek gondviselõje az, aki egy összegyûjtött erkölcsi normarendszert ad át a gyereknek. Ha elakad, ott a Könyv 😄 😄 Kell, h ez le legyen írva. Világosan, félreértésektõl mentesen.

A papok sokszor csak a munkájukat végzik és lehet el se hiszik amit mondanak.
sz4bolcs
ott egy felnõtt - Papokra célzol?
Mert ha a családra, az mindenféle Biblia nélkül is tud nevelni.

Nem mindenki születik akkora intelligenciával, h kicsi gyermek korától tudja mi a jó és a rossz.
( Pl Irakban is Szaddamosat játszott egy óvodás korú és egy kisiskolás korú testvérpár, és a lány szabályosan felakasztotta a kisöccsét, aki azonnal meg is halt)
Hogy ilyen és ehhez hasonló eseteket elkerüljük, intelligencia híján ott van egy könyv, ott van egy felnõtt, aki elmondja, mit kell tenni különféle élethelyzetekben, h az jó legyen.

sz4bolcs
Szerintem nem kell ahhoz Biblia, hogy valaki tudja, mi jó, és mi rossz, ugyanis a tettei következményeit a saját bõrén tapasztalja.
Persze lehet, hogy aki abból nem jön rá, majd a Biblia menti meg.

Nem csak a 10 parancsolatban vanvizselkedésre való irás hanem majdnem minden részében ez van.(Legalábbis az újszöv.-ben)
sz4bolcs
De neked a 10 parancsolatra van szükséged ahhoz, hogy tudd a helyes viselkedési normát?

Konkrétan a 10 parancsolatra gondoltam és az Újszövetségre.

sz4bolcs
Te a Bibliából olvasod ki a helyes viselkedési normát?

Sorry, de ez valahogy kikívánkozott belõlem...Tudom, nem fogom ezzel posttal megváltani a világot. Még annyit hozzátennék, h manapság legalább nem dugdossák a Bibliát az emberek elõl, mint anno. Így legalább kiolvasható belõle a helyes viselkedési norma

QuippeR
*szélmalomharc off*

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Igen, felhánytorgattam a régi "húzásait" a Katolikus Egyháznak a mostaniakkal együtt.
A történtekbõl egyértelmûen kiderül, h a vezetés nem zárta ki soraiból a vétkes papokat, hanem megpróbálta eltussolni az ügyet a pedofil papok ide-oda helyezgetésével, idõhúzással, nagy összegû kártérítésekkel.

Egyszerûen nem viselkedtek keresztényhez méltóan. Sem a múltban, sem a jelenben.
A magyarok magyar módra viselkedtek: portyáztak, hódítottak, Mohácsnál széthúztak.
A magyaroknak nem volt akkor írásos viselkedés kódexük.
A Katolikus Egyháznak már akkor is volt.

QuippeR
leírtam, hogy hol hagytam abba az olvasást. olyan ez az egész, mintha lenne egy magyar sorozatgyilkos, majd azt olvasnám, hogy "a magyarok hosszan titkolt bûne és szégyene" a gyilkosság. csúsztatás, az intelligencia látszatát is mellõzõ propaganda-szöveg. a felsorolásod akkor most úgy nézne ki, hogy "portyázás, honfoglalás, fekete sereg, monarchia, fasizmus, kommunizmus, sorozatgyilkosság"? nevetséges.

Ki mondta, h hagy el a hitedet?
Csak nekem úgy tûnik, mintha az egyház a saját tanításait követné, és nem Jézusét. Egyébként miért nem bírjátok elolvasni? Megtörtént eseményekrõl tudósít. A perek lezajlottak. Ok, én csak nemrég találtam ezt az oldalt.
Ha nem beszélünk róla akkor talán meg nem történtté tehetõek az események?
Minden megy tovább a maga útján?
Niceai Zsinat, Szent Inkvizíció, rabszolgakereskedelem, keresztes hadjáratok, a reformerek üldözése, kivégzése, hadsereg fegyvereinek megáldása, a pedofil botrány... sztem ezeket nem kérte Jézus még burkoltan sem.. sry

sz4bolcs
Érdekes, én is kb. eddig tudtam komolyan venni, pedig nem sok minden fûz a katolikus egyházhoz.

QuippeR
"a katolikus egyház hosszan titkolt bûne és szégyene"
eddig olvastam. egyértelmû csúsztatás és egyházellenes propaganda.

egyébként nem igazán értem, hogy mi bajod van velem, mint katolikus emberrel azért, mert a világ másik felén valaki más bûnt követett el. nem gondolhatod komolyan, hogy nekem kéne szégyellnem magam, vagy hogy emiatt kéne elhagynom a hitem.

Szerintem nem lesz 4- v.háború. De ki tudja?
Amíg ez van addig nem fogják sokan szeretni a katolikusokat..:
link1
link2link3

Igen valóban Einsteintõl csentem ezt a aranyköpést,de nem voltam biztos hogy pont így mondta ,ezért nem tettem idézõjelbe....
Erre majd az utánunk esetleg jövõ értelmes lények keresik a választ az ásatásaik folyamán.

Walk the Talk.

Lézerkardokkal, és az erõvel!

én a Commander vagyok én

sz4bolcs
Einstein sem tudta. 😊

azt nem tudom hogy a 3. világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a 4.-et botokkal és kövekkel.....
Lehet hogy most nincs nagy hatalma de hamarosan eléggé nagy lesz (újra). A bibliában találsz erre utalásokat, ha jol tudom akkor a János evangéliumában. És mi a véleményetek a 3.világ háborúról???
QuippeR
pedig már azt hittük a Bibliában találtad 😛

sz4bolcs
csak nem ide, hanem a diablos fórumba. 😄

sz4bolcs
pénteken találtam egy 3 trap + 30% faster run circletet.
...nem tudtam, mit ér. 😄

Helló mindenki!
Szerintem a pápa már régen nem az a tekintély aki képes beleszólni a világ alakulásába...
Már régóta "csak" egy szimbólum,régi önmagának az áryéka...
Régen ha valakit kiátkozott,az szégyenben érezte magát.Ma pedig nemhogy nem átkoz ki senkit,de pl:Törökországa ha jól emlékszem alig mert elmenni mert megfenyegették...!!!!!
Ez abszurdum szerintem... a pápát megfenyegetni????
Más a hitük,oké....
De egy vallási vezetõt megfenyegetni szerintem elég nagy felelõtlenség és még nagyobb tiszteletlenség....
Nem tagadom hogy a történelemben a pápák se a jóhírükrõl voltak híresek ,de ilyet nem mert volna velük megtenni senki....
II.János Pál pápát meg próbálták ölni,Isten nyugosztalja....
Sokan mondogatják ,hogy napjainkban a Világ teljesen kifordult önmagából,de ez nem csakvélemény szerintem hanem tény....
(egy református)
A bibliában benne van hogy a mostani idökben nagy szerepet fog játszani a valás. És egyre nagyobb lesz a szerepe a pápának. Meg lesznek majd nagy szenvedések. Neketek mi a véleményetek erröl??
sz4bolcs
ja.. most meg már nem égetnek.

sz4bolcs
nem tudom.

Úgy 1500 éve, mikor még nem ismerték a liberalizmus fogalmát -is voltak olyan liberális ürgék, akik azt mondták, hogy "ne égessünk már el embereket, mert másképp gondolják".
Szerintem ez akkor nagyon liberális volt.

QuippeR
és úgy látod, hogy mostanában nem voltak/lesznek ilyen változások? (természetesen a változtatás lassú folyamat.)

sz4bolcs
Az már elég liberális volt, amikor kezdték nem megégetni a boszorkányokat (esetleg tudósokat). Szerintem itt sem beszél senki ilyen kis csekélységeknél nagyobb változtatásokról. ;-)

QuippeR
egy vallásnak nem az a dolga, hogy liberális legyen. (alapból el kéne már gondolkozni azon, hogy mennyivel az egyház létrejötte után gondolták ki a liberalizmust és kezdett el terjedni az írástudás. minimum 1500 év. még ha meg is jósolhatták volna, hogy mi lenne 1500 év után, õk kábé úgy gondolták, hogy Jézus újra eljön pár évtized vagy évszázad múlva...)

szomorú hogy nem gondoltak a jövõre....
vagy azt feltételezték hogy nem fog változni semmi és csak egy csomó írástudatlannak fognak prédikálni
egyébként semmi összeesküvés elmélet csak simán hatalom éhség
és tudom mára már sokat változott a papság de lehetnének liberálisabbak
(habár azt meg már túlzásnak tartom hogy az amcsi miséken erõssen popp-rock jellegû az egyházi ének....)

Szerintem amit kihagytak azok semiképpen se lehetek olyanok amit ki kellet volna hagyni, hisz akort nem gyüjtötek volna össze.
Ezzel én is tisztában vagyok.
Csak a "hülye" népet lehet így is meg úgy is butítani.😞

Walk the Talk.