5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • AranyKéz

Az IQ-teszt legfőképpen logikán alapszik. Na és mi kell ahhoz hogy a vallások hézagait meglássuk? Hoppá, logika! Nem az hogy mennyire ért a kapáláshoz, hanem hogy mennyire tud gondolkodni, okfejteni, érvelni. És nocsak! Ezek meg elengedhetetlenek a műveltséghez, és viszont!

Na nézzük csak hogy mely országok teljesítenek legjobban matematikában és tudományokban (TIMSS, 8. osztály)

Matematika, http://isc.bc.edu/PDF/t03_download/T03_M_Chap1.pdf :

#1 Singapore
    #2 South Korea
    #3 Hong Kong
    #4 Taiwan
    #5 Japan
    #6 Belgium (Flemish)
    #7 Netherlands
    #8 Estonia
    #9 Hungary
    #10 Malaysia
    ...

Tudomány, http://isc.bc.edu/PDF/t03_download/T03_S_Chap1.pdf :

#1 Singapore
    #2 Taiwan
    #3 South Korea
    #4 Hong Kong
    #5 Estonia
    #6 Japan
    #7 Hungary
    #8 Netherlands
    #9 United States
    #10 Australia
    ...

Nézzük is csak meg hogy alakulnak az átlag IQ-k, http://www.nationmaster.com/encyclopedia/List-of-countries-by-IQ :

#1 Hong Kong - 107
    #2 South Korea - 106
    #3 Japan - 105
    #4 Taiwan (ROC) - 104
    #5 Singapore - 104
    #6 Austria - 102
    #7 Germany - 102
    #8 Italy - 102
    #9 Netherlands - 102
    #10 Sweden - 101
    #11 Switzerland - 101
    #12 Belgium - 100
    #13 China (PRC) - 100
    #14 New Zealand - 100
    #15 United Kingdom - 100
    #16 Hungary - 99
    #17 Poland - 99
    #18 Spain - 99
    #19 Australia - 98
    #20 Denmark - 98
    #21 France - 98
    #22 Norway - 98
    #23 United States - 98
    #24 Canada - 97
    ...

Nézzük csak meg a templombajárási statisztikáikat, hátulról, http://www.nationmaster.com/graph/rel_chu_att-religion-church-attendance :

#53 Russia - 2%
    #52 Japan - 3%
    #51 Estonia - 4%
    #50 Sweden - 4%
    #49 Iceland - 4%
    #48 Finland - 4%
    #47 Latvia - 5%
    #46 Norway - 5%
    #45 Denmark - 5%
    #44 Belarus - 6%
    #43 Azerbaijan - 6%
    #42 Serbia and Montenegro - 7%
    #41 Armenia - 8%
    #40 China - 9%
    #39 Bulgaria - 10%
    #38 Moldova - 10%
    #37 Georgia - 10%
    #36 Ukraine - 10%
    #35 Taiwan - 11%
    #34 Czech Republic - 14%
    #33 Korea, South - 14%
    #32 Switzerland - 16%

Hoppá! A legműveltebb országok rendelkeznek a legmagasabb átlag IQ-val, és a legkisebb templombajárási kedvvel!

Az már csak hab a tortán, hogy a vezető Négy Ázsiai Tigris és Japán mennyire mocskos nyugati ideológiával rendelkező, vallást elnyomó országok.

" azon egyszerű oknál fogva, hogy mindkettő megkönnyíti a túlélést egy szegény környezetben "

Már miért könnyítené meg hogyha kajatermesztés helyett imádkozni járnak, és a kajapénzt a templomban költik el ?
  • homeless
    lol. Pont a kommunizmusban ítélték el a legjobban a vallásokat, a nyugatnak ehez semmi köze. Tudod minek van még köze a vallások hanyatlásához? Pl a tudományoknak. De a tudományok is akkor kezdtek el rohamosan fejlődni, miután az embereket már nem égették meg ha nem hittek istenben.

Posztoltam egy statisztikát, te meg kiforgatod, a nyomorék hasonlataiddal. Lehet, hogy a vallásosságnak nincs köze az IQ-hoz, de a számok mégis azt mutatják, hogy ahol több vallásos ember él ott kevesebb az emberek iq-ja. A gazdaságot meg nem tudom minek kevered ide. Ezzel is csak azt bizonyítottad, hogy a szegény országokban buta emberek élnek akik minden szart bevesznek.
  • sz4bolcs
    lol.. te ezeket komolyan gondolod? :D:D
  • QuippeR
    és ezt ezzel a nevetséges felméréssel akarod bizonyítani, ami a logika szégyene?

kreáljunk hasraütésszerűen egy mérőszámot, ami mondjuk a kézzel történő földművelést méri (legalábbis szerintünk), és nevezzük CBHQ-nak (cultivation by hand quotient). ez a szegényebb országokban magasabb lesz, akár az az arány, ahányan a vallást kiemelkedően fontosnak tartják. (azon egyszerű oknál fogva, hogy mindkettő megkönnyíti a túlélést egy szegény környezetben.) akkor ebből az következik majd, hogy a vallásosak jobb földművesek a nem vallásosaknál, vagy inkább az, hogy a felmérés készítője egy hülye előítéletes balfék, aki elfelejti használni az eszét, amikor a saját ideológiáját akarja bebizonyítani?

nincs összefüggés a műveltség, intelligencia és a vallásosság között. a nyugati ideológia elterjedtsége és a vallásosság között van. a nyugati ideológia azonban nagyon hatásos gazdasági szempontból, így azok az országok, akik átveszik, gazdagabbak lesznek, ezáltal nő az iskoláztatásra költött büdzséjük, és ugye kinek az ideológiáját fogják tanítani? azét, aki miatt gazdagok lettek, a nyugatét. ez pedig a vallásosság arányának csökkenését fogja eredményezni.
  • 89
    Írtál te már valaha IQ tesztet???
  • AranyKéz
    Baromi egyszerű; minél intelligensebb valaki, minél műveltebb, annál jobb IQ-teszteket fog firkálni, és annál kevésbé fogja beszopni a vallást.
  • sz4bolcs
    hát igen.. Isten teremthetett volna szegényebbnek, hogy a mennybe jussak.. :D
  • QuippeR
    az IQ és a vallásosság mértéke is függ egy ország gazdasági helyzetétől, ez azonban nem azt jelenti, hogy a kettő egymással is összefügg. (ha az előbbiből kicsit többel rendelkeznél, akkor persze magadtól is rájönnél az ilyesmire, de az ember nem kívánhat túl sokat.)
  • homeless
    iq vs vallásosság
  • QuippeR
    egy tényt hogy lehet erősíteni? egy dolog vagy tény, vagy nem. ezesetben például utóbbi.
  • homeless
    Én meg örvendek neki, hogy te is csak azt a tényt erősíted, hogy a vallásos emberek iq-ja alacsonyabb mint a nem vallásosaké.
  • patiang
    "de lehet igazolni
    bár van akinek ez nem sikerül"

attól tartok mikike, hogy Te is az utóbbiak közé tartozol

a görögög is "igazolták" Zeusz létezését, így tehát ne légy oly kapzsi, hogy a tudások ismeretét nem osztod meg másokkal.
  • mikike
    örvendek a bemutatkozásodnak sötétségben éldegélő kollégám
  • mikike
    már egy párszor leírtam
    de egy ilyen okos fiúka, aki majdnem (csupán 2 fv. híjján) MI-t készített igazán rájöhetne magától (persze ha nem lenne végletesen elfogult)

vagy tudod mit?
    éjszakára hagyd bekapcsolva a gépedet, hátha kialakul "magától" a MI
    te HISZEL a véletlenekben
    ezzel engem is sikerülne megcáfolni
  • sz4bolcs
    Azt írta, hogy "igazolni". Bár nem hiszem, hogy mikike esetében ez bármit is számítana. :)
  • homeless
    gyökér
  • AranyKéz
    Na ha olyan okos vagy kisfiam, akkor légyszíves írd ide le azt a megdönthetetlen bizonyítást amit isten létezésére kiagyaltál.
  • mikike
    de lehet igazolni
    bár van akinek ez nem sikerül

őket nevezhetjük gyökereknek
  • AranyKéz
    " arra az álláspontra jutottam, hogy tudományos alapon nem lehet isten létét sem cáfolni, sem igazolni "

És ha valaki avval érvel hogy nem lehet cáfolni, tehát biztos hogy létezik, gratuláljunk neki, hogy az istene létezése egy olyan érveléstől függ, ami a mikulás, a fogtündér, és a húsvéti nyuszi konceptuális szintjére helyezi azt.

• sz4bolcs
    Melyik isten létét?
  • patiang
    Persze, hogy nem, mert Ő hit kérdése.
    Hiszem, tehát létezik, s fordítva......:)
  • zoli73
    Üdv mindenkinek!

Úgy gondolom, hogy filozófia dolgozatom esetleg érdekes lehet, arra az álláspontra jutottam, hogy tudományos alapon nem lehet isten létét sem cáfolni, sem igazolni.
    www.sumegi.eu/doc/
  • patiang
    Hát ebben még Vatikán sem egységes.
  • Pluskast
    A tanítvány Szent Jánostól.
  • Alice Sabbat
    Megtudná valaki mondani hogy Szent János levelei az ujszövetségben .. konkrétan meik Szent Jánostól származnak ????
  • lord nihilus
    azt értem :) csak a többség a Károli féle fordítást veszi alapul, és mondjuk ahhoz képest?(ezt talán hozzá kellett volna írnom)
  • patiang
    Hogy megállja-e a helyét, szerinted ki fogja tudni megmondani?

Nem tudom hányan tudnak ógörögül, ami már számtalanszor ki lett forgatva.
    Sokszor egyetlen szón vitatkoznak évekig, minden eredmény nélkül.
  • lord nihilus
    hmm, mostanság kezdtem el olvasgatni egy fordítást a neten, sztetek ez megállja a helyét, mint fordítási minőség?szal ő
  • HUmanEmber41st
    Jelzem, h a katolikusok helyett keresztényt írt. Aranykéz Te beteg vagy.
  • sz4bolcs
    :-) én már elfelejtettem.
  • AranyKéz
    HumanEmber41st ezen pofáraesésén még máig röhögök ha eszembejut :D
  • QuippeR
    igen, és?
  • HUmanEmber41st
    Milyen jó, h itt mindenki a Bibliáról beszélget..
  • sz4bolcs
    Ezért írtam, hogy a véletlen nem ok nélkülit jelent.
    Egyszerűen ember nem tud annál többet elmondani egy dobás előtt annak kimeneteléről, mint hogy 1/6 esélye van annak, hogy egyet dob.
    A lotto-ra ugyanez igaz, hiába van oka annak, hogy melyik számot dobja ki a gép/ húzza az ember.

Ha magát a szót jobban megnézem, a véletlenről ami először eszembe jut az hogy "nem vélt", vagy valami hasonló.
    Én sem gondolom, hogy bármi történhetne ok nélkül, de szerintem még a legelvetemültebb evolucionisták sem. :-)
  • mikike
    arról, hogy egy ostoba birka vagy

ja nem, azt akartam mondani, hogy a keativítást hogyan magyarázod a determinizmussal?
  • AranyKéz
    Te meg már megint mi a halál faszáról beszélsz ?
  • mikike
    igen, én is erre gondoltam, de mi a helyzet a kreativítással?
  • AranyKéz
    Egy megfigyelő, aki az időnkön kívül van, és egyszerre látja a múltunkat, jövőnket, úgyis determinisztikusnak látja az összes általunk véletlennek gondolt dolgot.
  • Pluskast
    Ok csak ha bele gondolsz annak is oka van hogy miért annyi lett a szám a kockán. sebesség, hogy hányat pördűlt hogy hogy dobtad el stb. Ha meg magát a szót nézed akkor a véletlen jelentés tartalma, hogy minden behatás nélküli magától bekövetkező esemény. Szerintem meg ilyen nem létezik. Minden valami behatásra történik.
  • sz4bolcs
    A körülmények teljes ismeretével talán elő lehetne állítani egy gépet, ami mindig 3at dob (emiatt nem is ok nélküli), de ez nem befolyásolja, hogy az embereknél nem cinkelt kockával az eloszlás véletlenszerű.
    És meggyőződésem, hogy erről a véletlenről beszélnek, amikor az evolucióban a véletlenre hivatkoznak.
    Véletlen nem ok nélkülit jelent. -pl. kaotikus rendszerek, káoszelmélet..