A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerencsére most már vannak bátor és okos emberek, akik nyíltan kimondják, hogy mi vagyunk a világ legõsibb népe, és hogy az összes többi nyelv a magyarból ered. 😄
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Kivéve a zsidókat meg a cigányokat, õk nem lehetnek magyarok mer csak, nem érted?
Amögött is valami zsidó összeesküvés lehet Amit Stein Aurél és Vámbéry Ármin mûvelt, csak nehéz megmagyarázi XD
Lehet hogy volt ilyen rubrika, hogy hunnak vallom-e magam, ha volt, akkor bocsánat, nem jól emlékeztem.
Hanem?
"A statisztikai hivatal pedig nem méri a magukat hunoknak vallókat, így nincs is értelme ebben a kérdésben hozzájuk fordulni."
Van ilyen rubrika a kérdõíven és összesítették is. Hogy te nem tudsz róla, az nem jelenti azt, hogy nincs. A valóság az, ami akkor is létezik, ha nem hiszel benne.
Egyébként ha valóban volt õsnép, az valószínûséggel egységes volt. Ebbõl az õsnyelvbõl valóban a mai magyarban van a legtöbb a Föld népei közül. És mivel az õsnép tudta, hogy a léleknek nincsen sem neme, sem nemzete, e két fogalom nem véletlenül kezdõdik a NEM tagadó szóval. Tehát ha valóban hiszel az õsökben, azok szellemiségében, akkor tudod, hogy annak amit itt elõadsz egyáltalán semmi értelme sincsen. Csak és kizárólag a megosztás és az ebbõl fakadó gyûlölködést szítja. Érted ezt?
Akkor már generációk óta létezett Nimród nemzete, kit két iker fiáról neveznek hunnak ÉS magyarnak. E két nemzetségnév ugyan azt jelenti, s úgy kell értelmezni, hogy a magyar magyarnak nevezi magát, más népek hunnak. Ahogyan mi németet mondunk, de egy német sem mondja magát németnek. Ha mégis különbséget akarunk tenni az ugyanazt a nemzetet jelentõ két név között, akkor esetleg minõségbeli különbözõséget említhetünk, mint például ég-lobog szinonimapár. Tehát én, mivel magyar vagyok, akkor hun is és viszont. Ha valaki csak magyar, vagy csak hun, az félember. Benne a nemzet tüze csak pislákol, égni, lobogni sohasem fog... (de jó filoszemita még lehet belõle)
Milyen tünetei lehetnek a holoklausztrofóbiának? Körülzárva érzem magam egy t?lem idegen népség helyben és id?ben távoli félelmeit?l.
Milyen tünetei lehetnek a holoklausztrofóbiának? Körülzárva érzem magam egy t?lem idegen népség helyben és id?ben távoli félelmeit?l.
De, ha a Bibliát értelmezed, bizonyos fokig tisztában volt a rá váró véggel.
<#integet2>#integet2>

(Tamás evangéliuma)
<#taps>#taps>
A racionalizmus védelmében - antidogma.hu
"Még azt mondják, hogy vannak égben istenek?
Dehogy vannak, dehogy! Egyszer már szûnjetek
Meg ismételni ezt az elavult mesét!" (Euripidész)
"Ha egy isten teremtette ezt a világot, akkor nem szeretnék a helyében lenni.
Bánata láttán megszakadna a szívem." (Schopenhauer)
Erre #5074 nem válaszoltál.
Megtennéd? Minden rizsa nélkül.
Köszi!!
Bár azt értem, hogy féllábbal már valahol vagy, de remélem nem az amire ilyenkor sokan gondolnak.
Hidd el hiányoznál!!!
Hogy bizogyítsam be neked, hogy én ép vagyok odalenn, ha te nem mersz elmozdulni a toronyból ? <#confused>#confused>
Magyrázkodás helyett ebböl talán többet értesz: A simle lesson in physics by Bashar
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
Na de térjünk vissza az illúzió tényéhez. Te azt állítod, ha reggel felkelek, akkor lépek tulajdonképpen az igazi illúzióba. Vagyis, ha álmomban leugrok egy toronyból, és nem esik semmi bajom, akkor ez igaz az "ébrenlétre" is. Sõt fokozottan igaz?
Nos akkor bizonyítsd be, és esküszöm hinni fogok neked.
Mássz fel egy toronyba, és minden védõeszköz nélkül ugorj le. Ha nem történik semmi bajod, mehet a buli.
Vagy netán azt mondod, hogy a II.Vh-ban az az ötvemmillió ember meg sem halt?
Avagy a kersztények is sült bolondok, hiszen Jézus megfeszítése is csak illúzió volt?
Mi van, ha mondjuk azt, amit mi látunk és a világnak hiszünk, csak egy hologram/illúzió, amit mi magunk teremtünk. Akkor mi vagyunk az istenek ? Mi van, ha az amit mi merev/szilárdnak hiszünk szinte teljesen üres és csak azért tünik szilárdnak, mert az energia ugyan azon a rezgési szintjén jelenünk meg mi magunk is ? Mi van, ha a negatív energiák testesültek meg a mi szintünkön és ahelyett , hogy elmagyarázták volna nekünk a dolgok müködését, Istent játszottak közöttünk ?.. <#smile>#smile>
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
<#hamm>#hamm>
"Tudod ez relatív.Olyan mint-kissé rossz példa-egy verselemzés.Ahány ember annyiféleképpen értelmezheti.A Biblián még katolikus papokat is hallottam már vitatkozni,mert mindketten mást olvastak ki belõle.
Visszatérve a témához:akkor sem értem,hogy Istennek mi szüksége volt egy kiválasztott népre,mikor az Õ végtelenségébõl adódóan milliárdnyi galaxisban,trilliárdnyi nép imádhatja,erre kiválaszt egy népet,akiket állítólag segített.Mindenféle antiszemitizmus nélkül mondom,hogy ennek semmi eredménye nem lett eddig.Ezt a népet(de lehetne akármelyik másik is)sokan nem szeretik,sokan irígyek rá,folytonos háborúban vannak az "õseik földje" miatt,stb.Nekem nem úgy tûnik,hogy nagy kedvencek lennének.Isten megtehette volna,hogy akármelyik kiválasztott népének egy külön bolygót teremt,aztán nézi õket,mint a hangyabolyt.
Továbbá a Biblia mint említettem tele van "bakikkal".
Például:Mint említettem az egyiptomi esethez kapcsolódóan,amikor Isten "megkörnyékezi" Mózest,akkor az illetõ még ifjú pásztor,de mire ráveszi,hogy vezesse ki a népet a rabszolgaságból,addig Mózes 80 éves lesz.Ilyen sokáig kellett gyõzködni vagy csak lassú volt a felfogása?
Másrészt meg a tudomány mai állása szerint a zsidók soha nem voltak Egyiptomban foglyok,de még vendégek sem.Egyetlen egyszer volt ,hogy az egyik fáraó felbérelt egy maroknyi zsidó katonát,de õk is egy Egyiptomhoz tartozó szigeten teljesítettek szolgálatot.Ebben az a meglepõ,hogy ezt egy zsidó származású régészprofesszor állítja."
<#papakacsint>#papakacsint>
Dr. Hegedûs Lóránt: Az írástudók árulása IE javasolt a nézéshez. Ha nem megy van ott letöltés gomb is.
Jó lenne, ha minden pap ilyen lenne. (református püspök volt, nemrég elhunyt)
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
<#csodalk>#csodalk>
Jobb lenne szerintem, ha hittantól kezdve minvenféle oktatásra, vagy szebben mondva tanításra járhattam volna, kisebb adagokban megtanulni amit meg kell, illetve megtudni hogy mégis mi hogyan van, de sajnos így alakult. Meg hát ha nagyon érdekel, itt az internet, rengeteg könyv, stb, utánna járhatok.
Népszeru ez a topik, csak kevesen vannak az SGhu fórumban. A Bibliába nem szabad aláhuzigálni sorokat, mert az megszentségetleníti azt és téged is. Nyalogatni az újadat sem szabad, ha lapozol benne, káromkodni se szabad kozben mert az isten meghalja. Amit én nem értek a Bibliban az a dogma, hogy az Isten teremtete a világot. Mert ugye mekora az a világ tulajdonképen amit teremtett, meg a személyes istennek milyen fizikai lehetoségei voltak világ teremtésre. Ezek tudományosan áthidalhatatlan problémák. A vízozon is hihetetlen.
<#ejnye1>#ejnye1>
Ján. 8,14 "Ha magam teszek is bizonyságot magamról, az én bizonyságtételem igaz"
ezzel szemben
Ján. 5,31 "Ha én teszek bizonyságot magamról, az én bizonyságtételem nem igaz."
innen még szemezgethetsz mást is.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Nemsokára meg fogok keresztelkedni (illetve konfirmálás), és azt a "leckét" kaptam hogy olvassam el János evangéliumát, és ha valamit nem értek benne, akkor azt húzzam alá, és majd kérdezzem meg, illetve megbeszéljük.
Mégis mi lehet az amit nem értek? Persze már vannak kérdések, de nem olyan mint egy fiatal 7 évesnek, hanem mint egy 26 évesnek (ez mi az miért, stb).
Egyáltalán a Bibliába csinálhatok aláhúzást?
<#vigyor2>#vigyor2>
"Forgassátok fel mindazokat a helyeket, ahol a magas hegyeken, a halmokon, vagy valamely lombos fa alatt isteneiket tisztelték azok a nemzetek amelyeket meghódítottatok. Szórjátok szét oltáraikat, törjétek össze oszlopaikat, égessétek fel tûzzel berkeiket..." (Mózes V. 12. 23.)
Szent Márton Galliában vagy Szent Bonifác (franciául "együgyû alak") Germániában mindenekelõtt "favágóként" (életfa, égigérõ fa) jeleskedett. Életrajzíróik ájtatosan feljegyzik, hogy ott, ahol a fejsze éle kicsorbult a szakrális fák kérgén, a szentek szava késõbb csodákat mûvelt.
...nem kell soha nékem, semmi, ami bárgyú.
Nem kellenek õk se, kik titkon az éggel
rádión beszélnek, a jósok, a boncok,
a ferde vajákos, ki cifra regéknek
gõzébe botorkál, csürhe-silányok,
kik csalva, csalatva egy jelre lehullnak,
s úgy fintorog arcuk,
mint a bolondé.
Csak a bátor, büszke, az kell nekem, õ kell,
õt szeretem, ki érzi a földet,
tapintja merészen a görcsös, a szörnyû
Medúza-valóság kõ-iszonyatját,
s szól: "ez van", "ez nincsen",
"ez itt az igazság", "ez itt a hamisság",...
Kosztolányi Dezsõ: Marcus Aurelius (részlet)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A hit belsõ aspektusai alatt azt értem, ahogy az egyén belsõleg, lelkileg megéli a hitet. Ezek megnyilvánulási formák tehát a külvilág számára nem tapasztalhatók közvetlenül, mivel ezek a hívõ ember lelkivilágával, eseményekhez való hozzáállásával függenek össze. Az két fõ belsõ aspektusnak tartom az értékrendet és a gondolkodásmódot. A keresztény példánál maradva, egy hívõ ember értékrendjét erõsen befolyásolja a hite, így az nagyban különbözhet egy nem hívõ ember értékrendjétõl. Úgy gondolom, hogy egy hívõ ember, ha hitét komolyan gondolja, és van benne elég önátadás, akkor értékrendjében az isteni és a sarkalatos erényeket veszi alapul.