5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
exy1 #3582 A misszionáriusok flottája. -
exy1 #3581 "kik is voltak isten fiai?"
Sloszár szerint a missszionáriusok egy katonai szervezet volt. Viszont a főparancsnokuk valószínűleg családostól vett részt a küldetésben. Az ő gyerekeiről (fiairól) lehetett szó. Persze gondolom, hogy a katonák is néha szabályt (parancsot) szegtek és meg-meg kettyintettek néga valami formás lánykát.
"Az Ápisz nevű bikáról szóló részben beszél erről."
Igen, azt is láttam, de nekem az már túlontúl fantasztikus. Danikent amúgysem szeretem. Nekem ő nagyon vallásos. -
HUmanEmber41st #3580 Majd holnap este. Addig forgasd magadban ezt a kérdést:
kik is voltak isten fiai?
Mert ugye nem az emberekről van szó.
"Bémenének az emberek leányaihoz."
De gyerekek születtek. Akkor az istenek fiainak ugyanaz a DNS-e, mint a mienk.
Vagy ők is emberek voltak, csak a zsidókénál kicsit fejlettebb volt az iparuk.. :D
Vagy az istenek manipulált DNS-el termékenyítettek és ők nem a rokonaink.
Lásd: A múlt megoldatlan relytéjei c. Däniken filmet.
Az Ápisz nevű bikáról szóló részben beszél erről. -
exy1 #3579 Szívesen beszélgetnék róla. Van kedved? -
HUmanEmber41st #3578 Mint mondtam, olvastam.
Csak gondoltam beírok egypár sort vita avagy beszélgetés indítónak.
Ha csak egymást akarjátok cseszegetni, privizzetek inkább pls! -
exy1 #3577 Fenéket! Ez csak előírás. Mondtam, olvass! -
patiang #3576 "Vagyok aki vagyok."
Bakker, ez tuti titok. -
exy1 #3575 "S kik az értelmesek?"
A többiek. Mind aki nem buta.
"S már ne haragudj, de mi az az információ?"
Mi lenne ha olvasgatnál inkább?
"Nagyon-nagyon titokzatos vagy."
Nem. Érthető vagyok.
"Az idegenek köztünk járnak??????"
Vagyok aki vagyok. -
patiang #3574 No jó, akkor nem vagy vallásos (?!).
S kik az értelmesek?
S már ne haragudj, de mi az az információ?
Nagyon-nagyon titokzatos vagy.
Az idegenek köztünk járnak?????? -
exy1 #3573 "Kell egy morál ami irányít"
A Bibliának ehhez semmi köze sincs. Már írtam, egyszerű történések leírása az egész. Ha úyg tetszik történelemkönyv. Az persze világos, hogy miért kell a történelemismeret. Hogy az ember, az emberiség ne kövesse el mindig ugyanazokat a hibákat. Hogy tanuljon, hogy épülhessen. Ehhez nem kell a vallás. Ehhez elég maga az információ. Azazhogy elég lenne, ha értelmes emberekhez kerülne.
"Ha visszaolvasol, /persze nem kérem Tőled/"
Ne is. Már kezd elegem lenni az egészből. -
patiang #3572 "Sajnos ez csak kívánatos lnne. Csak szeretnénk ha így lenne. De nincs így. Nemigaz, csak részben."
Ha visszaolvasol, /persze nem kérem Tőled/, akkor az én felfogásom elég tiszta. Tudod elég sokszor forgattam a Bibliát, s pont ezért támadtak bennem kételyek. De attól függetlenül végtelenül tisztelem. S vélem, ha nem lennének bizonyos visszatartó "erők", az emberiség már régen a saját mocskába fulladt volna. Mert amikor egy apát válasz elé állítják, hogy a szeretett fia, avagy az Úr. S ezt most fordítsd le a köznapi életre. Kell egy morál ami irányít, s ez lehet bármilyen (szinte), ha egy társadalom fennmaradását szolgálja. Még akkor is, ha ez tök igazságtalan. Mert mindenki nem lehet gazdag, s ezért a szegények jutalma a menyország minden kincsével együtt. A tököm gazdagok meg rohadnak lenn. Ha-ha-ha-ha.............basszus nem birom abbahagyni
Te jösssz. De konkrétumot!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
exy1 #3571 Te olvastad Sloszár József könyveit? -
exy1 #3570 "nem ismerem a véleményed, világfelfogásod"
Lehet nélküle is beszélgetni.
"Minden egyes mondatod tagadás."
Nem, ez nem így van.
"Én nem azt mondom, hogy az amit én vallok (tudomány segítségével) tök igaz"
Sajnos ez csak kívánatos lnne. Csak szeretnénk ha így lenne. De nincs így. Nemigaz, csak részben.
Írd meg mit szeretnél tudni. (Egyszerre ne túl sokat.) -
HUmanEmber41st #3569 No még egy.. nem folytatom, csak ha érdekel valakit..
Mózes I. könyve 6. rész
1. Lőn pedig, hogy az emberek sokasodni kezdének a föld színén, és leányaik születének.
2. És láták az Istennek fiai( ???he?? kik voltak akkor ezek?) az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közűl, kiket megkedvelnek vala.
3. És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő.
4. Az óriások valának a földön abban az időben,( lásd óriások: Védikus irodalom ) sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik.(ez ugyebár csakis azonos DNS-el lehetséges..tehát "egy vérből valók vagyunk" mint mondaná Maugli:D) Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak. -
patiang #3568 Ja és nem kell elmagyaráznod. -
exy1 #3567 Köszi. -
patiang #3566 DE igen szeretnék, csak nem ismerem a véleményed, világfelfogásod. Minden egyes mondatod tagadás. Én nem azt mondom, hogy az amit én vallok (tudomány segítségével) tök igaz. Maga a szentírás. Hisz maguk a tudósok jelentik ki, szinte "percenként", hogy változott az "igazuk". De ez így helyes, mert a fejlődés csak így lehetséges. Görögben élt tudósok is azt hitték, hogy az a végleges, s ugye nem. Vannak fizikai törvények melyek a világegyetem minden egyes pontján azonosak (gondoljuk most), de csak bizonyos feltételek mellett. -
HUmanEmber41st #3565 Egy kis érdekesség a sokat emlegetett könyvhöz:
22. És járt Énókh az Istennel, minekutánna Methuséláht nemzette, háromszáz esztendeig; és nemze fiakat és leányokat.
23. És lőn Énókh egész életének ideje háromszáz hatvanöt esztendő.
24. És mivel Énókh Istennel járt vala; eltűnék, mert Isten magához vevé. -
HUmanEmber41st #3564 Ne passzolj!
Olvasd magyarul a Védikus irodalmat!
A "krisnásoktól" beszerezhetőek, vagy rendesebb könyvtárakban is kölcsönözhetőek. -
HUmanEmber41st #3563 Exy1!
A "mehet" gombtól balra a 3. gomb az "url beszúrása". Ha megnyomod, és az ablakba beírod vagy "bevágod" a címet, a forum linkként jeleníti meg (kék színű betűkkel) -
exy1 #3562 Magyarázzam el? Tehát te nem szeretnél velem vitatkozni? Nem gond. Majd talán más... -
patiang #3561 No most Te nekem buktát akarsz. Még, ha nem is tudom, megnézem a neten.
De mivel érdekel a dolog, akkor légyszi, magyarázd el a :"Ki ért egyet abban, hogy ez itt egy terraformálás-betelepítés leírása?:" -
exy1 #3560 Nem annyira. Kérdés hogy tudod-e mi az a For-Next ciklus? -
patiang #3559 Ravasz a kérdés! -
exy1 #3558 Ki ért egyet abban, hogy ez itt egy terraformálás-betelepítés leírása?:
http://www.biblia.hu/biblia_k/k_1_1.htm -
exy1 #3557 Sajnos ere én nem tudok válaszolni. Mióta átrágtam magam Sloszár József két hatalmas kötetén (nehéz olvasmány, de megéri), úgy gondolok ere a kérdésre mint ami valóban megfejthető lesz egyszer. Jelenleg azonban szerintem nem tudja senki ezen a bolygón a választ a kérdésedre. Csak elképzelések vannak. De azok is harmatgyengék. Szóval passzolnék. -
HUmanEmber41st #3556 Jah.!
A világot szerinted ki vagy mi működteti? :D -
exy1 #3555 "Miért nagy a vallások befolyása az emberekre?"
Elértetted. Nem az emberekre. A világ működésére gondoltam. -
HUmanEmber41st #3554 Miért nagy a vallások befolyása az emberekre?
Mert van Isten! :D
Minden értelmes lény tudja, h nem csak úgy teremtődött, hanem valaki teremtette, és azzal a teremtéssel valamilyen célja van.
Valaki beismeri, és meghajol a nagyobb akarat előtt. Keresi az együttműködést, szívesen, szeretetből. Mert Ő is szereti minden teremtményét!
Van aki azt hiszi magáról, h ő okosabb, mint Isten, és Isten nem is létezik.
Majd rájön.. -
exy1 #3553 Érdemes belegondolni mennyi a vallások befolyása ezen a bolygón. Félelmetesen sok. Néha azon kapom magamat, amit szegény Hofi is már pödzögetett: Tessékmondani, nem lesz abból nekem valami bajom, hogy én nem ....?
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1112391905 -
patiang #3552 Köszi!! -
exy1 #3551 Egyetértek. -
HUmanEmber41st #3550 Nos, ezért kell elolvasni más szent iratokat is, főként olyanokat, amiknek minden betűjét szentként őrzik és gondozzák. Nem pedig zsinatokon eldöntik, mi kell bele, meg mi nem...
A Mahábhárata c. Védikus "eposzban" is lehet olvasni egész repülő városokról, különböző típusú repülőgépekről, és űrhajókról is.
Meg kell érteni, fel kell ismerni, mikor szól a történet emberek cselekedeteiről, és mikor Isten cselekedeteiről. Nagyon fontos, h ezt a két dolgot sose keverjük össze, mert akkor hasonló zavar támad, mint a Bibliában van. ( bár a zavar az emberek belekontárkodása miatt van) -
HUmanEmber41st #3549 Akiről Michael de Notre-Dam jövendölt. A III. V.H.-t fogja kirobbantani.
Bár úgy tűnik, ő nem fog ebben szerepet játszani, inkább a sokat szenvedett nép egy-két bátor fia... -
exy1 #3548 dejónekem :( -
patiang #3547 Téged nem lehet nem észrevenni.......................
Rám számíthatsz, veled vagyok. -
exy1 #3546 Ide is utánam jöttél? Remek. -
patiang #3545 'kékturbános'
jeah buta vagyok, de akki? -
exy1 #3544 Hát igen, felmerül a kérdés, hogy mire volt az egész hajcihő és kitől kapták rá a parancsokat a misszionáriusok. Nekem úgy tűnik, hogy az egész egy végtelen ciklus. Abból ismerhettünk meg a Biblia által egy részt. Hozzátenném, egy kis részt. Kellően kicsit ahhoz, hogy az egészre vonatkozóan semmit se tudjunk leszűrni. Azazahogy mégis valamit. Azt hogy ez az egész fizikailag létezett, létezik, nem csak mese. A Biblia nem mesekönyv ahogy a tájékozatlanok gondolják. A Biblia történelemkönyv. Kérdés, hogy mire tanít minket?
Jól látod. Az újszövetségben eredenően mással próbálkoztak. Eddig úgy tűnik nekem, hogy az sem jött be nekik. Vajon mi a következő lépésük? Eljő a 'kékturbános'? -
HUmanEmber41st #3543 Olvass vissza légyszi! Például én.
Az Ószövetség magyarázata jó.
Ha Jézust támogatták a misszionáriusok, csakis jóval felsőbb parancsra cselekedték szerintem. A vallás nem csak valamiféle égi lények csodálatos dolgainak mesélgetéséből áll. Mindez mögött ott van egy felsőbb erő. Ezt megkeresni, megtapasztalni, elfogadni vezetőnek minden értelmes lény feladata. Addig-addig kell próbálkozni, míg egyszer csak sikerül.
A misszionáriusok léte és cselekedetei nem zárják ki Isten létét...