5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
#4223 é nem mondtam hogy ez rossz, csak sok ferdítés is van, illetve olyan dolgok amiken nem nem vitatkoznék mert ahogy te is mondod miért ne lehetne akkor nekem igazam? miért neki legyen igaza?
el tudod dönteni kinek van igaza? nem.. ahogy én sem!
csak ha valaki pl. antiszemita, akkor azon a szűrőn keresztül látja csak a dolgokat, és úgy magyarázza hogy az beleilleszkedjen abba a filozófiába
mégha esetleg a tények mást mondanak is (mert akkor lehet azzal jönni hogy a tényeket elferdítik)
nyilván a kereszténység is a saját szemszögéből magyaráz, csak azért ne feledjük hogy ott van 2000év mögötte és az utóbbi kb. 200év tudományos fejlődése is nagyon sok mindent bebizonyított, ami nemhogy kikezdte volna hanem inkább megerősítette azt
szóval ez egy ördögi kör, mindenki mondja a magáét, és ennyi
ezért szeretném ha az álláspontok azért kicsit közelednének
-
#4222 pont azt mondom, hogy egyik egyház sem elsődleges, főleg nem a katolikus
az alap a Biblia szerintem, az szerint kellene élni (Újszövetség)
a katolikusok pont hogy nem aszerint élnek (általában)
a kérdésekkel az a bajom, hogy filozófiai kérdések, amiken el lehet gondolkodni, de mivel Isten nem adott rá választ, én sem tudok
saját válaszom van, de az nem biztos hogy az igaz válasz is
sok értelmét pedig én nem látom a filozofálgatásnak
nekem elég az amit Isten világosan kinyilatkoztatott, mert épp elég azt is felfogni, és elhinni
sajnos ha elkezdünk a saját eszünkkel filozofálgatni valamin az nem biztos hogy a jó irányba vinne, ez a tapasztalatom, mivel az ember a saját akaratát és gondolatait szövi bele a filozófiájába
a politeista vallásokban valóban van főisten és alárendelt istenek, de erre megint csak azt tudom mondani, hogy azokban a vallásokban az emberek a saját tulajdonságaikat vetítették ki, ezért olyan emberiek (hazudnak, ármánykodnak, stb, lásd amit Freud mondott, ő is ebből indult ki amikor a keresztényeket vizsgálta, csak aztán később rájött hogy még sincs igaza)
a hitrendszerek között NEM lehet átjárás JÉZUS szerint
csak ő az egyedüli út...ezt világosan megmondta
a mai "modern" vallásokban (pl. new age) elég általános az a felfogás, hogy minden vallás ugyanaz, és mindenki eljuthat Istenhez, bármilyen vallású
ezt Jézus határozottan tagadja, azt mondja nincs senki más rajta kívül aki által üdvösségünk lehet
-
patiang #4221 "de csak egy sajátságos szemszögből vagy hajlandó magyarázni,"
Nagyon tisztelem, ahogy hozzáállsz a "dologhoz". Nem vagy szemellenzős, Te is meglátsz olyan dolgokat, melyek bizony nem kellenének bibliai sajátosságoknak lenni. Azonban, az hogy gogandmagog másképp látja a dolgokat, nem biztos, hogy neki nem lehet igaza. Sőt, hogy őszinte legyek, egyetértek vele. Ami még a javadra billenthetné a mérleget, az olyan kérdésekre való válaszolás, melyek kínosak is lehetnek. Pl #4220.
Nem Neked kínos, hanem csak úgy.
Írod valahol, hogy Isten nem tévedhet, semmit nem kérhetünk számon Tőle-----stb. Mert több is volt. De miért, nem??????????
-
gogandmagog #4220 Akkor ne menjünk annyira vissza a időben, legalábbis a Biblia értelmezőinek viszonylatában.
Itt van rögtön Kisfaludy György, aki az Univerzum Egyházat képviseli, annak vezetője (videok a YT-on). Ez pedig keresztény egyház, mégha a római katolikusok új-pogánynak nevezik is, nekem szimpatikus, de ezzel csak egyel több a monoteista egyházak sokasága több mint 15 éve.
Melyik ága lehet hát szerinted az igazi útja az egyistenhitnek? S miért pont a katolikus egyistenhit áll fölötte a többinek? (Vagy miért pont az iszlám?)
Sőt, ha bármely politeista vallást veszem, mindenhol van egy főisten, aki az alárendelt isteneknek is teremtője. Valójában azok nem különböznek a monoteistáktól. Csak míg abban a rangban a teremtő alatt levőket szintén istenként említik, mert halhatatlanok mint isten, itt angyaloknak, akik szintén. Ott félisteneknek, itt óriásoknak. Ott haragvó istenek, itt bukott angyalok...
Nem látok különbséget, pedig azt mondjátok, van. Egyes hitrendszerek között lehet átjárás? Ha valaki mondjuk házassága kapcsán vallást vált... melyik pokolra jut? Vagy az új vallása felmenti bűne alól? S ha éppen a katolikus vallást hagyta el, pl. izraelitává válva, vagy zsidóból iszlamista lesz, akkor ugyan az az Isten menti fel és bünteti meg egyszerre? -
#4219 sajnos Jung nekem eléggé elvont, és nehezen értelmezhető, mint általában a korai pszichológusok
elolvastam de igazából nem tudok vele mit kezdeni sajnos
a pszichológia köztudottan ateista tudomány, és ők a saját szemszögükből magyarázzák Istent
egyébkén tudod hogy pl Freud mit mondott a keresztényekről?
hogy a vallás nem más mint egyfajta gyengeelméjűség, a hívők egyfajta gyermeki tudatszinten maradnak, és Isten a saját apa kivetítésük
a hívők megrekedtek ezen a gyermeki szinten, és nem képesek továbbjutni
csakhogy Freud ezt pl egyetlen elmebeteg páciens vizsgálata alapján írta, és ez alapján általánosított
aztán meg ugye egész életében depressziós volt (saját fejem után megyek)
és a végén megtért...
Jung az már keményebb dió nekem
Érdekes dolog a pszichológia, de nagyon sokrétű tudás kell ahhoz ha az ember értelmezni akarja -
gogandmagog #4218 De az ajánlott néhány oldalról (Jung) mi a véleményed?
Nem kell elfogadni, de elgondolkodni rajta érdemes.
Nem olyan hosszú, hogy ne lehetne fél óra alatt túljutni rajta, aztán "törölheted" (ha tudod) gondolataid, emlékeid közül.
De alapvetésnek nálam megmaradt a lényege, mondjuk úgy, Patanjali joga-sutrái mellett, vagy Lama Anagarika Govinda meditációs gondolatai mellett, aki az alábbiak szerint fogalmaz:
"Az istenek a kozmosz teremtő erői. A káosz felett azonban nincsen hatalmuk. Teremtő hatalommal rendelkeznek, amennyiben képesek harmóniát -de nem a világot magát- teremteni. És ezokból nem adatott meg az isteneknek az, hogy embert teremthessenek, viszont az embernek megadatott az istenteremtés képessége. Ez utóbbi aktus persze nem tetszőleges, hanem valahogy úgy történik, mint ahogy virágot hajt a növény, egy titokzatos belső erőnek engedve. A tökéletes nem alkothat tökéletlent, viszont annál inkább igaz az, hogy a csírában benne foglaltatik a virág, és hogy a mélybe nyúló gyökerek gyűjtik össze az életnedveket, mely a virágba szökkenést elősegítik.
A tökéletlenből így árad ki a tökéletes utáni vágy, mely maga a teremtő erő, amely azonban megegyezik ama "isteni szikrával", melyről beszélni szoktak. Ezért helytelen, ha csak hívőkkel kapcsolatban alkalmazzuk az "Istennel eltelt" jelzőt, mert e jelző mindenkire alkalmazható, aki önmagán felül akar emelkedni..."
-
#4217 értem az álláspontodat és elfogadom
én is sok újdonságot tanulok itt, és nem akarom senkire ráerőltetni az akaratomat
Izsák feláldozása egy próba volt Ábrahám számára, hogy valóban elkötelezte-e magát az Úr mellett
Isten úgy tudja ezt megnézni hogy vajon megteszed-e amit ő mond, elfogadod-e vezetődnek vagy a magad feje után mész, mert nem bízol benne
Ábrahám bízott az Úrban
Isten abszolút jósága pedig az egyik tulajdonság aamivel a dogmatika foglalkozik, ezt Isten jelentette ki magáról éa mivel ő nem hazudik el kell fogadni hogy igaz (de ez már vallásfilozófia és dogmatikai kérdés, ebben nem vagyok jártas, én elfogadom hogy igaz) -
gogandmagog #4216 Ennek a helynek is az lehet a célja, hogy ha meg nem is tudjuk győzni egymást világnézeti dolgokban, az érve és ellenérvek ütköztetésével olyan összefüggésekre jöhetünk rá, melyek saját világképünket kiegészítik, megvilágítják a homályos részeket. Szóval tanulni járunk ide. Aki tanító, itt az is tanul. Arra ösztönöz a vita, hogy újra kézbe vegyük az eddig már olvasottakat, és újabb részleteket vegyünk észre, melyek fölött eddig átsiklottunk.
A Bibliával kapcsolatos "sajátos szemszög" valahogy nem a semmiből alakult ki, hanem éppen az ismeretek megszerzése közben. Rám ilyen hatással volt a vallások, tehát több vallás és teremtésmítosz olvasása, megismerése. Mások, kevésbé szerencsés módon egyoldalúan csak egy bizonyos valláshoz kerültek közel, ezért egy sík mentén gondolkodnak ebben a témában. A többszöri teremtést sem tudják sokan elfogadni, pedig erre több vallásban is van utalás. A majáknál egyértelműen. Valahogy nem sikerült elsőre olyan embert teremteni, amely a kellő módon imádta isteneit. Ezzel szembesült a zsidók istene is, mert többször ellenük fordult, ha már nem bírta cérnával, hogy nem azt teszik, amit mond, üzen, akar. De az egyértelmű, hogy a zsidók többször elhagyták az istenüket, de az mindig visszatért, felújította a szerződésüket. Nem akkor, amikor a zsidók akarták, hanem amikor az Úr akarta. Nekik redszeresen megbocsájtott, míg másokkal nem volt ilyen humánus. Tényleg a zsidók istene...
A genetika ma érdekes módon ott tart, hogy az anyai ágat idősebbnek véli, mint az apait. Éva volt hát előbb? Az erre utaló ősi vallási irányzatok sem ritkák.
"Isten egy percig sem akarta, hogy apja feláldozza..." ezt miből következteted? Viccből kívánta előbb az áldozatot? ...és hol az utalás a nem-komolyságára? "Isten abszolút jó"... ezzel sem tudok egyetérteni. Isten nem lehet jó, vagy rossz. Egyben mindkettő. Ez a kettősség van meg a teremtményeiben is, de ott már különválik, jó-kevésbé rossz, és rossz-kissé jó emberekre.
C.G. Jung-nak van egy fiatal korában írt néhány oldalas műve, a címe "Hét prédikáció halottaknak" ajánlom figyelmedbe, ha nem ismernéd
http://apokrifirasok.network.hu/blog/apokrif-irasok-hirei/c-g-jung-het-predikacio-halottaknak -
#4215 nézd, nem akarok vitatkozni, mert az álláspontjaink nem fognak közeledni sajnos. Azt látom hogy a Bibliát ismered, de csak egy sajátságos szemszögből vagy hajlandó magyarázni, és elsiklasz a tények felett ha azok esetleg ellentmondanak
(csak zárójelben jegyzem meg, hogy pl. mióta a tudomány megismerte az emberi géntérképet,-kb 3-4 éve, egyre inkább azt a nézetet osztják, tudomány, hogy az egész emberiség egy emberpártól származik, tehát ezek szerint közösek a génjeink Ábrahámmal is)
-Izsák története pl nagyon jó példa Isten szeretetére, szó sincs "épphogy megúszásról", Isten egy percig sem akarta hogy az apja feláldozza
-de bizony a zsidó volt az egyik leg civilizáltabb nép és pont a vallás tette azzá, akár tetszik akár nem. A kezdetekkor valóban nem, de mint mondtam akkor csak egy törsz volt, A honfoglalás után váltak erős nemzetté.
-igen vannak jó istenek is a politeista vallásokban, de gonoszok is, és az egyistenhit abban is különbözik tőlük, hogy a tanítása szerint Isten abszolút jó, nem is tud rosszat tenni és nem is akar
-a keresztényeknek nem volt halálvágyuk
-sajnos az iszlám tényleg nagy probléma, csak ne hidd hogy ezen a politikusok nem agyalnak évek óta. A sajátságos iszlám törvényekből adódik, hogy ők terjeszkedni tudnak, a keresztény szeretet pedig itt nagyon is a visszájára tudott fordulni, mert túl elnézőek vagyunk velük szemben.
-hogy el fog-e tűnni a kereszténység? nem valószínű
előbb lesz vége a világnak
-
gogandmagog #4214 Azt utolsóval kezdenék: Visszakérdezek. Miért baj, ha elutasítom, sőt kirekesztem a környezetemből is, aki azokhoz húz, azoknak kedvez tetteivel. Egy közel-keleti népcsoport, egyedi, csak rájuk jellemző genommal.
Én nem származtatom magam Ábrahámtól, mert magyar vagyok. Akik tőle eredeztetik nemzetüket, Iszmail, és Izsák népe. Azonban azok csak egy apró töredéke a nemzetek sokaságának, és engedtessék meg nekem/nekünk, hogy a magyar, aki köztudottan antiszemita náció (ezzel minden média a mai napig tele van), ne ezzel az "ős"-sel azonosítsa magát. Soha nem voltak közös dolgaink, sem kulturális, sem genetikai, sem semmilyen vonatkozásban.
Amint említettem, Noé unokájának istene az az Isten, akit magaménak hiszek, ha vallásosságról beszélünk. Ez pedig nem azonos azzal, aki Ábrám istene. Sem a muszlim, sem az izraelita vonulaton.
-A Baál kultuszról csak annyit, hogy a Biblia említi Baál hegyét, ahová Baál istenség leereszkedett, éppen úgy, mint a Mózes féle isten más hegyek tetejére. Van némi hasonlóság, egybeesés. A Baál és istentársa számára kiírt próbatétel pedig a zsidók által megválasztott helyszínen történt, s ezért nem jártak sikerrel papjaik. De nem volt kegyetlenebb isten Baál sem Ábrám istenétől, hány leírás szól csak az itt korábban említettek között is ennek az istennek az emberek (nem-zsidók)számára elítélhető, gyilkos cselekedeteiről? Nem beszélve e kiválasztott nép által elkövetett borzalmakról. Egy példa ide: Sisera halála, akit vendéglátója ölt meg álmában, egy sátorcövekkel átütve halántékát. Egy vendéggel ilyet egy pogány sem tett volna. A vendéglátásnak vannak szabályai. Ezt a zsidók vagy nem ismerték, vagy nem alkalmazták...
Izsákot/Iszmáelt is kérte az isten áldozatul... éppen csak megúszták.
-Helyesbítek, a zsidók Jákobtól származnak, de a szerződő fél Ábrám, s akkortól viselik a szerződés jelét, a cirkumcíziót, mely számomra kissé nevetségesnek és abszurdnak tűnik, s nem lehet csak az éghajlati viszonyokra, tisztálkodásra fogni. E jel, és annak módja is a bölcsek megszégyenítésének része?
-A zsidók nem képviseltek semmit, főleg nem civilizációt. Előbb egy család, majd egy törzs, később több törzs, amely szét is széledt a világban, s ma azt sem tudják, vagy letagadják, hogy a zsidók valamely ágához tartoznának. A kereszténység megjelenésével pusztították el az addig felgyülemlett tudást, leégettek könyvtárakat, nem csak az alexandriait, hanem a minden városban meglévő könyvtárakat és magángyűjteményeket is.
-A többistenhitben voltak haragvó, ellenséges, és békés, jószándékú, segítő istenek is. Ne csak a haragvókat hozd példaként.
"...A pogány és a keresztény világfelfogás között az az áthidalhatatlan és gyökeres különbség, hogy az előbbi az egész világot, a kozmoszt egy szakrális egységként kezeli az úgynevezett élettelentől az egysejtűn át az emberig és az istenekig, értéküknek megfelelő helyet és értelmet adva nekik a világ rendjében. Ezzel szemben a kereszténység (a monoteizmus) a lét és a létezés vélt világát kettévágja, egyik az isteni rész, a mennyország, minden jó, szép és igaz birtokosa, míg a másik, a földi, pedig a rossz, a siralomvölgy, a bűn tanyája, csak ideiglenes tartózkodási hely. Nem kár érte. Az antik ember igen idegenül nézte a keresztényeket. Nagyon távoli világ üzeneteként érkeztek hozzá. A keresztények halálvágya (lásd: mártírok) undort váltott ki belőle. Szépségeszményük is mennyire különbözött! Az egyik Vénuszért és az olimpiák hőseiért lelkesedett, a másik a vértől csöpögő "akasztott hebreusért". Több mint ízlés dolga, ki melyik mögé sorakozik fel még manapság is..." "...Ma pedig ott tartunk, hogy a kereszténység egyre inkább háttérbe szorul. Cserbenhagyja övéit. Kivonul a maga által kreált történelméből. Megkezdődött a visszaszámlálás. Egy idő múlva pedig –a világ rendje szerint– a szentháromság tagjai is szépen belépnek majd a halott istenek népes csarnokába. Nem kerülnek rossz helyre. Jópofa, életvidám sorstársak szép számmal találhatók arrafelé. És ráfér egy kis öröm és pihenés a megfeszítettre is. Az emberiség pedig megy tovább. Merre is? Egy biztos. Túl fogja élni Jézus és rokonai eltűnését, akikre a Föld lakói 90 százalékának ma sincs szüksége, de Európa "keresztény" lakóinak nagy része is nélkülük keresi boldogulását...azonban van egy nagyobb veszély, amely az európai embert fenyegeti. Ez az iszlám, amely ma ismét tele van vitális energiával, szemben az agónia és a dekadencia jeleit mutató kereszténységgel. De nálunk e kérdéssel úgyis majd csak akkor fognak érdemben foglalkozni, ha már mondjuk 500-600 ezer muzulmán lesz itt. Nyugaton –arányosan– ez már megvan." forrás: antidogma.hu
-
#4213 -a zsidók mind írtad Ábrahámtól származnak. Törzsszövetségben éltek az arab félsziget területén, akkor még bőven volt hely mindenkinek. Nem igaz, hogy nem volt számukra hely és erőszakosan terjeszkedtek (csak annyira amennyire az akkoriban megszokott volt)
-Jhvh azuhán adta nekik a 10p-t, hogy a nép elfogadta a szövetséget, nem azért mert nem tudtak együtt élni másokkal
a szövetségben vállalták hogy ők Jhvh népe, ő pedig vállalta hogy a Kánaánba vezeti őket és nagy néppé teszi őket(röviden)
-pont hogy a zsidók képviseltek ezzel egy sokkal civilizáltabb viselkedésformát, mivel ez teljesen ellentétben állt az akkori kultúrák vallási felfogásával (pl. az asszír Baál kultusz, akik a felforrósított szobrok kezeibe élő csecsemőket raktak és így áldozták fel őket, stb. )
az egyistenhit és ez a szövetség teljességgel szemben állt az akkori politeista felfogásokkal. Az összes nép istenképe valami gonosz, haragvó isten volt (mivel az emberek a saját énjüket vetítik ki, ebből kreálnak istenképet, pszichológia) Ezzel szemben megjelenik a zsidók istene aki jót akar nekik, ez teljesen hihetetlen volt
-Rómában Saul nem épített föl semmit, igaz hogy ő római állampolgár is volt mert ott született, de életét Jeruzsálemben élte mint egy kitűnő és magasan képzett írástudó farizeus (zsidó volt ugye és jómódú családból származott). Rómába a tárgyalására vitték, kb 2 év raboskodás után megölték (lefejezték)
-semmi más vallás nem mondja magáról hogy én vagyok az egyetlen lehetőség. A buddhizmus nem vallás, inkább tanítási rendszer. A hinduizmus megint csak hasonlít a régi korok pogány vallásaira (meg lehet nézni a kasztrendszert, valóban mindenki boldog és vidám)
-mindenkinek lehetősége van elfogadni Jézust, és nem kell érte semmit tenni. Ez miért olyan durva? Ha nem tetszik nem kell elfogadni, de ha mégis igaz akkor ne okolj senkit érte, a zsidókat se, mert te döntöttél így. A kegyelem ideje tart már 2000 éve, sőt a halálod pillanatáig lehetőséged van dönteni.
-Jézus tanítása nem arról szól hogy gyűlöld a családodat, hanem hogy ő legyen az első helyen az életedben. Fontossági sorrendet állít fel. Ő is sírt Lázárért amikor meghalt, szerette az anyját, stb.
-Miért akkora gond hogy Ábrahámmal hoznak kapcsolatba? -
gogandmagog #4212 Ezen a napon történt:
1941. december 2. "Nem tudjuk, hogy mi az értelme annak, amikor látjuk, hogy a zsidó népeket tesz tönkre. Ha azért teremtette őt a természet, hogy bomlasztásával más népeket felrázzon, akkor Pál apostol és Trockij a legfigyelemreméltóbb zsidók, mert a legnagyobb mértékben hozzájárultak ehhez. Az ő tevékenységük hatására alakul ki a védekezés, amely együtt jár tetteikkel, mint ahogyan a bacilus együtt jár a testtel, amelyet elpusztít. Dietrich Eckart azt mondta nekem egyszer, hogy csak egyetlen tisztességes zsidót ismert, Otto Weiningert, aki öngyilkos lett, amidőn felismerte, hogy a zsidó más népek bomlasztásából él. (...) A szépnek uralkodnia kell az emberek fölött. (...) Van olyan balszerencsénk azonban, hogy a vallásunk kioltja a szép okozta örömet. Egy bizonyos evangélikus álszenteskedés még rosszabb ezen a téren, mint a katolikus egyház. (...) (Ez utóbbi) farsang idején engedi 'vétkezni' az embert - tudván, hogy ettől visszatartani úgysem lehet őt -, hogy azután hamvazószerdától a pokol gyötrelmeinek felvázolásával megnyissa perselyét az egyház javára...!", mondja Hitler főhadiszállásán.
forrás: antidogma.hu -
gogandmagog #4211 Volt szó itt a bűnökről, és bűnösökről.
A Bibliai 10 parancsolat a zsidó népnek szól, nekik lett kiosztva, nem a világ más népeinek! Csakis a zsidóknak, akik nem tudtak az emberek között élni, nem ismerték az együttélés szabályait, nem volt kompromisszum-készségük, mely más népeknél oly természetes volt, hogy nem is kellett ezeket parancsba adni. Amikor ez a faj, a zsidó megjelent, az élhető területek már mind foglaltak, lakottak voltak. Kellett hát egy erő, mely elorozza mások földjét, és állítólag azoknak adja, akik az emberitől eltérő (nem emberi = embertelen) szokásrendszer hívei voltak. Egyik helyről a másikra menekültek, mert mindenhol üldözni kezdték őket, mindenhol kiismerték őket rövid idő eltelte után. Ma is efféle örökös üldöztetésükre hivatkoznak állandóan, tudják magukról, hogy gyűlölt faj ők, s ennek tudatában még rá is tesznek egy lapáttal (mint a holakauszt 6millió áldozata esetében).
Láthatjuk tehát, hogy éppen ők azok, akik semmibe véve a nekik megparancsolt törvényeket, ide juttatták a világot egyféle különös és különleges habitusukkal, egyedi és egyedülálló vallási szokásaikkal, mely más népek szemében el nem fogadható, fel nem fogható. A bálványimádattól kezdve, a számmisztikáig, az arany- és a pénz- "csinálás"-on át vezetett ide az út, hogy most ez a nép akar világuralomra törni a globalizáción keresztül, mintha tényleg kiválasztottak lennének. Ezt a rendszert Rómában építette föl Saul, majd az angliai Rotschildokon át az Usa, illetve a magánbank FED-en át fordult vissza Izrael állam megalakításáig, most pedig a teljes globalizáció következne oly módon, hogy vannak a gojok, nemzet nélküli biorobotok, meg a zsidók, akik az irányítók. Persze mindez Isten nevében, és akaratára.
Erről szól a Biblia?
Mert ott Jézus sem az, aki a nemzsidók megváltója lenne...
Bízhat-e egy nem-zsidó abban, aki a jelenések könyvében mindenki másra pusztulást hoz, ateistákra, Buddhistákra, hinduistákra (mely a világ legrégibb, legösszetettebb vallásrendszere), a Shinto-istákra, vagy az azóta muszlim hívőkre? De hullanak majd a természeti népek is szerte a világban?
Ne is elemezzük a jelenéseket, elég csak az alábbi néhány mondat:
A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám. – Jézus rabbi, Mt. 10:37
Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom. – Jézus rabbi, Lk. 14:26
Ezenképpen azért valaki közületek búcsút nem vesz minden javaitól, nem lehet az én tanítványom. – Jézus rabbi, Lk. 14:33
Aki szereti életét, az elveszíti, de aki gyűlöli életét ebben a világban, az megmenti az örök életre. – Jézus rabbi, Jn. 12:25
Ezeket Jézus mind a zsidóknak mondja (mivel éppen nekik tanítójuk, s csak rajtuk keresztül mindenki másnak), mintha ezzel arra ösztönözné a zsidókat, hogy hagyják el régi szokásaikat, családjukat, ne akarjanak ezután zsidók lenni, sőt utálják meg saját fajukat is.
A kereszténység legszorgalmasabb alapköve, Pál Apostol mondja:
[b]A világ bolondjait (zsidókat?) választotta ki magának az isten, hogy megszégyenítse a bölcseket.[b/]
Illetve: A világ bölcsessége hitványság, ám jó a balgaság.
Továbbá: A zsidók jelt kívánnak, a görögök bölcsességet keresnek, mi pedig prédikáljuk a Krisztust. >>>Jézus halála után, a jó üzlet reményében. Felépítve egy a Scientológiához, vagy a Hitgyülihez hasonló dogmarendszert<<<
De előbb hirdettetnie kell az evangyéliomnak minden pogányok között. – Jézus rabbi, Mk. 13:10
És prédikáltatni az ő nevében a megtérésnek és a bűnök bocsánatának minden pogányok között, Jeruzsálemtől elkezdve. – Jézus rabbi, Lk 24:47
Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Mert a kik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöztétek fel. Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban...
Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök. – Saul rabbi, Gal 3:26-29 >>>Tehát Ábrahám magvai...? Akkor inkább bármi más, csak ezt ne!!! Nevezzenek akár hitetlennek, ezt azért mégsem kívánhatja tőlem Isten! Ha ez valóban igaz, nem vállalok vele/velük közösséget!<<<
Márpedig az Isten mindenkiben benne él, s mi őbenne. Vallom inkább magam annak leszármazottjának, akit Ménrót-nak hívtak, a nagy vadász gyermekének, ki saját maga találkozott az Istennel, s az első a királyok között. Ha ezt vallom, s Ménrót Istenét,a magyarok Öregistenét, a Teremtőt fogadom el a hit alapkövének, kevesebb vagyok-e, mint akik a zsidók istenében hisznek, aki a zsidókat választotta egy zugszerződéssel saját népének, akit/akiket én megvetek, s undorodom tőlük?
Ez a kiválasztott nép fél valamitől, amiről nem szeretnek beszélni, és nem biztos, hogy az írások szerinti véget ér a történet. Mert a választás az ember kezébe adatott. Utalás itt lentebb két sorban...
-
Saintgerman #4210 a Biblia kódolására fordítottak legnagyobb figyelmet, mivel ez lett bevetve a szabad elme ellen a legmasszívabban a Föld felszínén szétszélledt emberi faj újra begyüjtésére egy központi irányítás alá... a többi "szent" könyv ha nincs is felhasználva mint közvetlen elrejtett utasítások hodozója a beavatottak számára, de a hívőkre való hatás is egy hasonló utasítás... -
#4209 és szerinted az összes "szent" könyvnek van kódja vagy csak a Bibliának? -
Saintgerman #4208 nem csak a te számodra értelmetlen a biblia, de nem is az az első célja, hogy érteme legyen a "halandó" számára, hanem egy rejtett kódolt írás/utasítás a beavatottak számára, azokéra, akik a világunk manipulátorainak az elrejtésére lettek megbízva... -
#4207 nem, nem siklottam el rajta, csak nem értem hogy mire jó a szeressétek egymást..stb tanítás
ha én a helyébe lettem volna akkor vmi személyi kultuszt találok ki, nem pedig megöletem magam (nevezzük halálnak az egyszerűség kedvéért)
szóval ha így magyarázom számomra az egész biblia értelmetlen -
Saintgerman #4206 na ez az, a halál.. ez az, ami nincs is, csak ijeszgetnek vele, és Jézus is tudatában volt ennek mint mindenki más, aki képes aktiválni a a Mer-Ka-Ba ját. mi mind Jézus vagyunk és Isten gyermekei, - bizonyos értelemben - csak még nem mind tudunk róla..
valsz. elsiklottál a #4108 as hsz-emen... -
#4205 hát érdekes elgondolás, de ebbe még mindig nm tudom beletenni Jézus halálát
ha akkora ász lett volna megoldhatta volna valami hókuszpókusszal is...
miért kínlódott? -
Saintgerman #4204 egyszerû.. egyedül csak a földi ember (vagy kevés más) megszálott a negatív erők áltak, és Jézus, mint a Cristusi pozitív energia hordozója testesült meg közöttünk, aki példaként járt előttünk, felhívva a figyelmünket arra is, hogy amit Ő tud arra mi is képesek vagyunk.. -
#4203 ebben van logika, csak ha ehhez Istent is hozzávesszük akkor sokminden nem stimmel:
pl hogy illeszted be ebbe Jézust? -
Saintgerman #4202 én nem tartanám lényegtelennek, hogy rajtunk kívül vannak-e értelmes lények. épp ellenkezőleg, nagyon is fontosnak tartom. logikus ugye, hogy az élet az universumban nem egy időben kezdődött, tehát járhatnak intelligens civilizációk akár több 100 millió évekkel előttünk is. gondolj bele, mi hol fogunk tartani ennyi idő után, vagy hol tartanak most azok, akiknél a kezdet ennyivel korábban volt. mi van, ha némelyek ezek közül képesek átugrani ide, vagy uram bocsá' elértek egy olyan tudati szintet, hogy nincs szükségük manifesztálódni a fizikális világban ? de hogy még bizárabb legyen a dolog, mi van, ha némelyek átjárnak erbből a szellem világból energiát fejni ? mi van, ha a valódi élet sokkal szinesebb annál amit mi felfogunk belőle, és a vámpírok "Istent" játszanak ? mi van, ha a vallások csak az ő játékszabályaik, de ahhoz, hogy a világ előttünk is kinyíljon semmi szükségünk rá ??
ha ez így lenne, akkor a biblia is az ő kezük mûve lenne, és természetesen nem tájékoztatnának minket a szándékukról...
van ezekre a kérdésekre is válasz, de annak aki a rossz ló hátán ül, nehéz, hogy elérje.. -
#4201 hát igen, én sem kényszerítelek arra hogy elhidd, csak gondolkodj rajta
nem akarlak megtéríteni, több okból sem:
-ez nem az én dolgom, hanem Istené
-az én "feladatom" csak az hogy bizonyságot tegyek Jézusról
-minden lehetőséged megvan rá hogy eldöntsd mit akarsz, innentől fogva csak rajtad múlik :) -
ManoNegra #4200 nem hivatkova, hanem hagyatkozva... :/ -
ManoNegra #4199 :-) -
ManoNegra #4198 Vagy azt, hogy egy vallás azt mondja, hogy ez van ebben kell higgy. Ezzel ellenben én csak olvasgatok, és a saját igazságérzetemre hivatkozva választok bizonyos tanítások között. Nem fogadok el semmit csak azért,mert egy "rangban" felettem álló azt mondja. -
#4197 ami szerintem-mint mondtam-az üdvösség szempontjából nem is lényeges
persze jó dolog, mert Isten is úgy akarja hogy a hívők legyenek egymással közösségben, de nem ez a lényeg, nem ezen múlik a dolog
még mindig jobb sztem ha nem vagy tagja semminek,de keresed Istent, mintha vmi szekta eltérít :) -
ManoNegra #4196 Például, nem vagyok egyetlen egyháznak sem tagja. -
#4195 viszont akkor én is had kérdezzek:
"Nem vagyok vallásos, csak Istenhívő."
ezt hogy érted? mit értesz vallásosság alatt? -
ManoNegra #4194 Igen, és a pénzharácsolás Jézus tanaival ellentétes cselekedet. -
ManoNegra #4193 Nem vagyok vallásos, csak Istenhívő. Úgyhogy ezt az állásfoglalásodat elfogadom:
Jézus óta nincs különbség az emberek között, egy a lényeg hogy elfogadod-e őt vagy nem
Ezzel egyetértek, a többivel meg nem muszáj hogy egyezzen a véleményünk. :-) -
#4192 és ilyen szempontból vagy zsidó vagy, vagy keresztény
a hitük tárgya ami elválasztja őket: Jézus vagy nem Jézus
a kereszténység pedig nem irtott senkit tűzzel -vassal, hanem csak egyes pápák (annyira védeni akarták az egyházat, illetve a hatalmukat, a pápáknak a középkorban gyakorlatilag nagyobb hatalmuk és több pénzük volt mint az uralkodóknak) -
#4191 ez nem ilyen bonyolult :)
Jézus óta nincs különbség az emberek között, egy a lényeg hogy elfogadod-e őt vagy nem
ez az egy ami dönt
a zsidók azért választott nép mert őket választotta ki Isten hogy "bemutassa" magát, ezért van az ószöv és benne a tóra
de a tórát nem szabad külön kezelni az ószövetségtől, mert ha Isten kinyilatkoztatásait nézzük akkor az nem állt meg a tóra végén, hanem tovább folytatódott egészen kb. Krisztus előtt 500-ig
a zsidók az ószövetséget használják, ugyanazt mint ami a mi bibliánkban van, nem csak a tórát (ami csak a törvénykönyv, Mózes öt könyve)
-
ManoNegra #4190 Szeritem pedig van a Tóra, ami a zsidó vallásé. Van a judeo-keresztény vallás,ami magába foglalja az Ó és Újtestamentumot, és van a kereszténység, amit a judeo-keresztény vallás képviselői tűzzel, vassal, inkvizícióval irtottak... -
#4189 de ez így van ahogy írtad!
a tóra a zsidóké, ránk keresztényekre az újszövetség tartozik
a zsidók nem foglalkoznak az újszövvel, mi keresztények pedig csak azért foglalkozunk az ószövvel, hogy vele az újszövetséget jobban megértsük
(mivel Jézus áldozata óta ugye nem érvényes a törvény ránk)
de mivel a zsidók nem hisznek Jézusban, ahogy írod rájuk az ószövetség vonatkozik
(illetve Jézus őket is megmentette, csak ugye ők ezt nem fogadják el) -
ManoNegra #4188 Egyébként a mondandód többi részével egyetértek. -
ManoNegra #4187 Majd akkor szedem szét, ha ők is veszik a fáradtságot, és a Tórát meghagyják a zsidóknak, az Újtestamentum pedig a keresztényeké lesz! Addig amíg ez nem történik meg, bizony én egy kalap alá veszem őket... -
#4186 hát igazából egyrészt ez minden embernek a saját lehetősége/döntése hogy keresi-e Istent
szabad akarat ugye megint csak, senki sem kényszerít
viszont a zsidó és a keresztény egyházat azért én már nem említeném együtt, inkább szedjük szét őket
viszont ahhoz hogy üdvözülj (vagyik örök életed legyen) nem szükséges hogy egyház tagja légy, ez a te egyéni döntésed
annyit még hozzátennék, hogy ne vegyük egy kalap alá az összes egyházat: általában azért törekednek arra a keresztény egyházak hogy Jézust kövessék, de pl. a katolikus rendszer elég távol van már a biblia tanításától
ez persze nem jelenti azt hogy ne lehetne egy katolikus hívő is megtért ember, és ne lehetne örök élete
de mindenkinek saját magának egyénileg kell felismernie Jézus tettét és elfogadni őt, ha magadban nem jutsz el ide akkor hiába vagy tagja akármilyen egyháznak az nem segít
tehát ebből a szempontból igazából lényegtelen hogy melyik egyház követi Jézust és melyik nem
-
ManoNegra #4185 Nem tudom észrevetted-e, én keresem a Jézusi utat, de a judeo-keresztény egyház nem. Vagy szerinted ők is a Jézusi utat járták/járják? -
#4184 igen lehetséges amit írsz, de én azért nem foglalkozom ilyen kérdésekkel, mert nincs rájuk válasz
ami biztos, hogy Isten mindenható, és ebbe beletartozik az is hogy mindent tud, és hogy tökéletes, tehát nem hibázik
amit mi annak hiszünk az az ő szempontjából nem az
arról egyébként nem beszél a biblia hogy léteznek-e rajtunk kívül is értelmes lények, ez abszolút elképzelhető, de Isten és a mi szempontunkból ez lényegtelen