5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • Strahd_
    Ergo a jobbikosok es par forumozo itt mind korcsok hisz ok hangoztatjak eloszeretettel ezt a zsidok kivalasztott nep szoveget es nem a zsidok ergo ha a te logikai kovetkeztetesed kovetjuk a kurucinfosok es kovetoik nem emberek hanem korcsok. Erdekes eszmefuttatas.
  • Saintgerman
    Engem azért aggaszt, mert épeszû ember olyat nem gondlhat, hogy ő az Isten kiválasztottja. Az vagy nem épeszû, vagy nam ember (vagy egyik sem)
    Ha abból indulunk ki, hogy a kiválasztás mégis megtörtrént, akkor aki kiválasztotta őket az Isten nem lehetett, csak egy elkorcsosult fajzat. Csak ezzel magyarázható az, hogy a kiválasztottak képtelenek felfogni, hogy Isten nem választ ki, mert maguk is korcsok már csírájában...
  • Strahd_
    Tesze= resze . Bocsi nagy ujjakkal nehez gepelni a telefonon.
  • Strahd_
    Szar erzes hogy nem vagy tesze? Bagy miert aggaszt hogy egy nep az tarja magarol hogy az isten kivalasztotta oket a torvenyei betartasara? Mi ebben neked az aggodalmad? Te nem tarhatod be a torvenyeket? ( mert nem tartod be 100%) vagy hogy olyan kihovas ele allitottak teged hogy nem tudz megfelelni neki, miszerint hogy betartod a torvenyeket amik, reven nem vagy kivalaszva ra nem kotelezo ervenyu, sot senki nem is keri rajtad szamon hogy miert nem tartod be.
  • Saintgerman
    A hangsúly a mondanivalón van, nem a helyesíráson ! Nem "omg"t nem láttál még ember ?!
    Inkább az úr körmére figyelnél mint az enyémre...
  • immovable
    #4817-#4818

enber, külömb, amiszerint, tolvaly? omg
  • Saintgerman
    "Mit is jelent ez a szövetség ?"
    Szerintem röviden azt, hogy az úr úgy átb@szta Ábrahámot, mint a biciglitolvaly a kuncsaftot. A szerencsélen jóhiszemû öreg Ábrahámnak eladta az úr azt a földet amihez semmi köze sem volt... és Ábrahám gyermekei a mai napig sem eszméltek fel ebből a gigantikus átverésből..
  • Saintgerman
    Jogos a felvetés, a legnagyobb baj az, hogy él még enber a földön, aki hiszi, hogy ő valaminél fogva külömb mint a másik.
    Ha szétválaszjuk a dolgot két részre, amiszerint vagy egy általános (akár vallás nélkül is) egy Istenképünk, ami a legtöbb emberre jellemző és van ez a nyomorult félkegyelmû banda, aki azt hiszi magáról, hogy a színfalak mögé bújt kalóz betyár gazdája nevében az összes piszkos tette szentesített... erre kéne már ráébredni nekik..
  • Pluskast
    Igen igazad van de ez egy nép vallási könyve (mármint ószövetség) ami így ad magyarázatot a tettükre. Egyébként engem sokkal jobban kiakaszt ez a isten kiválasztott népe dolog. Rasszista és gyakorlatilag felér egy übermensch elmélettel. Mi az, hogy ők a kiválasztott nép? Isten szemében minden ember egyformán számít akkor ők, hogy lehetnek különbek? Tudom rég volt, de kb ugyanannyira jogos mint a te felvetésed.
  • Saintgerman
    De gondolj csak bele, ha a kivásztottak ugyan olyan frályerok, mint az a kuncsaft aki maga lopta el a biciglit és még fizetett is érte..
    Tulajdonjogról itt szó sem lehet, a "kerékpár" a felbujtó egy újabb bûncselekmény elkövetésére lett a frályer kezére játszva.. anélkül, hogy tudná, hogy csak balek a játékban..
  • Pluskast
    Nem értem, hogy miért nem érted?:) Vallási alapon próbálják megmagyarázni, hogy nekik az a föld darab jogosan járt. A magyar népmesék című sorozat nem veri ki a biztosítékot nálad?:)
  • Saintgerman
    Nem tudok eltelni ezzel az "úr" és Ábrahám szövetségével.. vagy pontosabban nem értem hogy nem veri ez ki másoknál is a biztosítékot...
    Egy story jut róla az eszembe, a '80 as években tötént Münchenben a Siegerstornál, ahol egy bicigitolvaj arról volt ismert, hogy olcsón ad el jó minőségû kerékpárokat. Történt az egyik alkalommal, hogy ez a tolvaj ézrevette, hogy a sok leállított kerékpár közül az egyik nincs lelakatolva. Gyorsan kerített egy kuncsaftot, és eladta azt a kerékpárt 50 Márkáért, amit még elsem lopott... Midketten megelégedetten távoztak a tetthelyről, a kuncsaft talán a mai napig nem tudja, hogy ő maga volt a tolvaj...

Na nekem valahogy így jön le, Hogyan is kapta meg Ábrahám az "úrtól" (vagy felbújtótól) a földet Egyiptom folyójától az Eufrátesz folyamig..
  • ManoNegra
    Mit lolozol? Valami gond van?
  • Strahd_
    LOL
  • ManoNegra
    Nem lakatlan volt, hanem magyarok lakták.
  • commissioner
    Az is lehetséges, hogy te idegen érdekeket szolgálsz, és szándékos megtévesztést alkalmazol.
  • Anaid
    Egy: A Biblia egy része mese.
    Kettő: Épp mi szólnánk? A Kárpát medence lakatlan volt mielőtt beviharzott volna ide a hét törzs? Az ő harci stílusuk is érdekes volt az ittenieknek. Lehet ilyesmi is a dolog mögött.
    Az "Úr megjelenése" is lehetett vulkánkitörés. LEHETSÉGES sok minden. Nem beszélgethetnénk úgy, hogy ne csússzunk át "köpködésbe"?
  • Saintgerman
    Ezek szerint tárt karokkal várták volna a kánaániak a zsidókat ?
    Nekem meg úgy rémlik, hogy ennek a jelentéltelen kis zsidó csapatnak esélye sem lett volna bejutni Kánaánba, ha az uruk akkor még ismeretlen fegyverrel le nem rombolja a város falait..
  • Anaid
    Na erről nem tudok semmit.... :(
  • Anaid
    Erre felbújtja a zsidókat, hogy mészárolja le a város lakóit, és a gyilkosok uralmán kertesztül ellenőrzi a várost ez az "Úr"...
    Na ezt honnan olvastad ki? Hol van itt mészárlásról szó?
    Egyszerűen annyi szerintem, hogy itt telepedj le, irányítjátok-e földterület lakóit (ha voltak) és nem kell tovább vándor-életet élnetek, nem kell mennetek innen sehova. Vagy ilyesmi...
  • Saintgerman
    Úgy értettem, hogy Tesla találmányát (is) felhasználták később az emberiség ellen. Nevezetesen a HAARP val.
  • Saintgerman
    Én inkább ezt ragadnám ki:
    "Neked adom és utódaidnak a földet, hol jövevény vagy, Kánaán egész földjét birtokul örökre, és Istenük leszek"

Na erre lennék kíváncsi, hogy ezt hogyan értelmezitek ? Elsősorban a teológus barátunk (ki)magyarázatára lennék kíváncsi.

A mondatból egyértelmûen kiderül, hogy ez a bibliai "hős" még nem volt ura Kánaánnak, de talán még bejárata sem, egy riválisa lehetett ott az úr. Erre felbújtja a zsidókat, hogy mészárolja le a város lakóit, és a gyilkosok uralmán kertesztül ellenőrzi a várost ez az "Úr"...
    Nem véltek felismerni történelmi ismédlődéseket pl abban, hogy Saddam eltávolításával Irak is gazdát cserélt ?
  • Anaid
    Mózes első könyve 15.18-tól:
    Ezen a napon kötött az Úr szövetséget Abrámmal, és azt mondta:
    A te utódaidnak adom ezt a földet Egyiptom folyójától, az Eufrátesz folyamig, a kénieket, kennizieket, és kadmóniakat, a hettitákat, perrizieket és refáiakat, az emóriakat és kánaániakat, a girgásiakat és jebúsziakat.
    Mózes első könyve 17.1-től:
    Amikor Abrám kilencvenkilenc éves volt, megjelent Abrámnak az Úr, és ezt mondta neki:
    Én vagyok a mindenható Isten.
    Járj énelőttem, és légy feddhetetlen!
    Megajándékozlak szövetségemmel,
    és nagyon megszaporítom utódaidat.
    Ekkor Abrám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
    Ez lesz az én szövetségem veled:
    Sok nép atyja leszel!
    Nem nevezlek többé Abrámnak,
    hanem Ábrahám lesz a neved,
    mert sok nép atyjává teszlek.
    Nagyon megszaporítom utódaidat,
    népeket támasztok belőled,
    királyok származnak tőled.
    Szövetségre lépek veled,
    sőt utódaiddal is,
    örök szövetségre minden
    nemzedékükkel.
    Mert Istened leszek, és utódaidnak is.
    Neked adom és utódaidnak
    a földet, hol jövevény vagy,
    Kánaán egész földjét birtokul örökre,
    és Istenük leszek.
    Majd ezt mondta Isten Ábrahámnak:
    Te pedig tartsd meg szövetségemet, meg
    utódaid is nemzedékről nemzedékre!
    Így tartsátok meg szövetségemet, amelyet
    veletek és utódaitokkal kötök: metéljenek
    körül nálatok minden férfit!"

Kérdésem Nr.1: Miért csak a második szakaszban említ az Úr szövetséget, sőt még a nevét is megváltoztatja Abrám - Ábrahám? Miért nem az első részben? Nr.2: Mit is jelent ez a szövetség? Mit takar?

"Járj énelőttem, és légy feddhetetlen!" Na ez az ami szerintem részletesebben lett "kifejtve" a 10 parancsolatban, illetve a Mózes korabeli eseményekben. Finomításra, részletezésre került.

A zsidó nép kifejezés helyett írom úgy, hogy Ábrahám utódai nem tartották be a "szövetséget". Vagy mégis? :)
  • Anaid
    A Topic címe az, hogy a Biblia értelmezése. Erről beszélünk - kitérőkkel :) Ok, folytathatjuk. De beszélhetünk más érdekes részletekről is...:)
  • gogandmagog
    Az a baj, hogy csak ezzel az egy vallással bíbelődünk itt, mintha ez lenne a mérvadó, mintha ez lenne az egyetlen. Pedig mivel zsidó, nem lehet köze az egyetemes valláshoz, hát még az egyetemes igazsághoz.
    Sokkal nagyobb, sokkal ősibb, sokkal fejlettebb népek éltek már akkoriban is, s nem egy szolganép magányos birkapásztorainak szombati csoportja alakítja a globális tudást aznapi semmittevéséval.

Legközelebb folytatjuk.
  • Anaid
    Bár ez a láda az azt őrző templom "ostromakor" úgy eltűnt, hogy máig sem került elő, szóval vitatható, hogy volt-e...
  • Anaid
    Hogy miért küldte Jézust? Hát, indoklás lehet egyszerűen annyi is, hogy mikor leszállt megijedtek, féltek tőle, ezért nem "személyesen" jött. Jézustól nem féltek. :) (Hát megmagyarázni én is meg tudom ám, az tuti. :))
  • Anaid
    Hát honnan tudjam hova lett bármilyen arany, vagy hogy honnan szedték? Várj, van egy ötletem: Frigyládát csináltak belőle. Vagy arra nem akkor adott parancsot, hogy készítsenek ládát ?
  • Anaid
    "Erre a bibliai szélhámosra a nevelés csak annyiban jellemző, hogy a saját képére akarja formálni az embert, és ezért képes tömeggyikosságokba is belemenni." - Hát ha a hét csapásra gondolsz, én azért ezen leírást nem venném készpénznek....
  • gogandmagog
    Mellérendeltségről beszélhetünk pl. Róma és az Apostoli Magyar Királyság kapcsán, de semmiképp egy isten és egy ember között. Az isten magasabb síkon áll mint az ember, az isten teremtő. Vagy pusztító. Nem teheti, nem fogadhatja maga mellé az embert, minőségbeli különbségek vannak ott.
    Hát ezért küldte Jézust, s nem maga jött. Vagy nem? Vagy dolga volt és másra bízta teremtményeit? Egy tanulóra?
    Neked is felteszem a kérdést: Hová lett az az arany, amelyet a zsidó-exodus alkalmával kirabolt a zsidó nép -isten parancsára- Egyiptomból, majd ott Mózes "távolléte" alatt tőlük a főemberek begyűjtöttek, és aranyborjút öntöttek belőle? Miután Mózes -mintha semmiről sem tudna- visszajött, földhöz vágta a kőtábláit, összetörette az aranyborjat. Majd visszament a hegyre másik kőtábláért, az aranynak meg nyoma veszett. Nem osztották szét, nem adták vissza, nem dobták el. Hová lett? Vagy kik cipelték, ha továbbvitték?
  • Anaid
    Nem igazán értem mi bajod....Tesla maga nyilatkozott így...Mi van?
  • Anaid
    Ekkor a Magyarok Istene őrül állítja
    a zenélő sivatagok tigrisét,
    "Zenélő sivatag tigrise - Kína" - kizárt. Szerintem tényleg Krisztust szimbolizálja, a "szeretetre alapozó nézeteket".
    "Magyar magyart gyilkol,
    de a bika hátáról is ide lőnek
    a hét teve miatt.
    A nép fele elpusztul"

Bocs, a jóslat az általam másoltak előtt lévő része:
    "bevezetik a hét tevét,
    hogy innen köpködhessen lángot
    a bikát nyergelő asszonyra." (Nem tudom miért de nekem valamilyen olaj-dolog jutott eszembe erről.) :)

A tevék hajcsárai, a hét teve, a Kost Áldozó tevét nyergelő fia. Szerintetek nem feltűnő, hogy mindnél ott a teve szó?
  • Saintgerman
    Ezeket a "víziókat" ma már mindegyikőnk éjjel 2-3 óra között kapja az agyába készen letöltve (az ionoszférából). A gondolkodás már nem kívánatos !
  • Anaid
    Tesla meg, hát "pszichés összeomlás" után víziókban látta meg a találmányait.
  • gogandmagog
    Szerintem itt vannak már azok a nagyobb tömegek, de ha mégsem, az Irán elleni, vagy más közeli háború okán ide "menekülő" vélhetően már kettős állampolgárságú nemzettársaink kitöltik az általad említett "űrt".
    A jóslat azonban nem szól arról, melyik magyar győz... a hun-magyar, vagy azt új-honfoglaló, új-európai, de inkább szemita mint keresztény "magyar".

Kost áldozó két fia -Iszmail és Izsák
    Tevék magyar hajcsárai - zs.-bérencek >>> aranyra váltsák >>> főnökeik, megbízóik imádják az aranyat.

Az állatáldozat nem csak héber körökben szokás, hanem a természeti népeknél is. A saját gyermek feláldozása inkább jellemző a messziről jöttekre.
    Zenélő sivatag tigrise - Kína
    Tevét nyergelő - török, egyiptomi
    Olyan pedig nincs, hogy zsidók, vagy keresztények ősapja. Vagy zsidó, vagy keresztény. Főleg nem ősapja. Jézus is tanulta a kereszténységnek nevezett hitrendszert, mely eltérő a zsidó hitvilágtól, téríteni próbált tanításaival. Az újszövetség nem folytatása az ószövetségnek! Bizonyos értelemben inkább előzménye.
  • Anaid
    Amennyiben azt vesszük alapul, hogy Ábrahámmal kötött szövetséget a szülő-gyermek viszony kérdéses: Ábrahám "Jahwe barátja". Mellérendelt viszonyt feltételez. Állítólag így indult, hogy aztán mi lett belőle más tészta...:)
    Mellesleg épphogy "erkölcsi értékrendet" is igyekezett mellékelni a tudáshoz. Épp erről beszélek.
  • Saintgerman
    a végét javítom: ennek a tudásnak a hiánya lehet az ok arra, hogy ez a hamis isten még mindig köztünk ólálkodik.
  • Saintgerman
    Az Igaz Isten és ember viszonya olyan mint szülő-gyermek viszonya. Nem tud büntetni csak nevelni. Erre a bibliai szélhámosra a nevelés csak annyiban jellemző, hogy a saját képére akarja formálni az embert, és ezért képes tömeggyikosságokba is belemenni. Szerintem felesleges az antik időket idézgetni, amit már homály fed, vegyük jelen korunk történéseit, amik még mindig ugyan ennek az úrnak az akaratából történnek.
    Ez az úr, aki elősször még csak beszéddel "ajándékozta" meg az embert, ma már olyan technikát adott akezébe, hogy minden időknél gyorsabban pusztíthassa el önmagát. Azért az kédéses marad, hogy maga a technika is az úrtól származik-e, vagy csak mint Tesla esetében a találmányát, a szabad energia megcsapolását, maga az emberiség ellen fordítsa zsarolásra, félelemkeltésre, tömeggyilkosságra. Szerintem ha ez az úr maga is tudná kezelni a Vortex-et, békén hagyná az emberiséget. Ennek tudásnak a ezzel minket a kjözvetlen kapcsolatra a teremtővel
  • Anaid
    Kőtáblára vésni Ábrahám népének betartandó szabályokat pedig akkor kell, mielőtt a két ág (vagy a zsidóból kifejlődött keresztény vallás, hisz Krisztus is zsidó volt ezt ne felejtsük el) követői "egymásnak esnének". :):)
    Mi van, ha ez volt a lényeg, ezért lett kőbe vésve, hogy Ábrahám Istenének ezen üzenetét az "Ábrahám egész népének" továbbítsák, csak nem tulajdonítottak jelentőséget ennek a kifejezésnek? A továbbiakban leírtak meg, ja szokásokat, hagyományokat és "törvényeket" tartalmaz. Csakhogy szerintem nem annyira eltérőeket az addigiaktól. (Erre utal pl. az egyiptomi szöveg is) Én inkább finomításnak értelmezném.
    Régészeti és egyéb leletek alapján épp az tűnik bizonyíthatónak, hogy a Mózes által vezetett törzs egy nagyobb nép része volt. A Biblia ezen kijelentéseit inkább alátámasztják a leletek, mint cáfolják.
    A furcsa szokások meg....hát ízlések és pofonok. A szamuráj-hagyományok sem mindenkinek tetszettek míg betartották őket.... :)
  • Anaid
    A kettészakad a nemzet kifejezés nagyobb tömegekre utal.