763
-
#643 Nem kő, jó ez arra is. Minek egy csomó topic erre a témára? -
#642 Nyissak egy ki lesz az új pápa topicot, és akkor ezt lehet zárolni? Mert ez már rég nem a haláláról szól... -
#641 És akkor az esperes hol helyezkedik el? És mi a különbség a püspök és a megyés püspök között? -
#640 tudtommal hercegprímás csak 1 van, mégpedig a mindenkori esztergomi érsek.. -
#639 a püspök a plébánosok (falulelkész) "felett áll" az egyházi "vármegye" élén , felettük az érsekek ... -
#638 X -
#637 Egyszerűbb dolog, ha a guglin megnézed. Én ott láttam jópár infót, pl. ezt is, de ebben nem voltam biztos, a kereső csak megerősített.
Próbáld ezt:Gugli -
#636 úgy tudom,de ez nagyon off,szal amennyiben te úgy tudod van,én azt elfogadom,és lezárom a részemről a dolgot -
#635 Ezzel azt akarod mondani, hogy Szlovákiának nincs? -
#634 bár most kicsit elbizonytalanodtam,mert a püspök nem rémlik hol van a hierarchiában,de régen is volt már az az első áldozás amikor ezt meg kellett tanulni :-( -
#633 érsekségeken alapul az egyházi rendszer,a bíboros az olyan érsek aki benne van a pápa választó tanácsban,Mo-n maradt mind a 3 érseki székhely Trianon után is,Eger,Esztergom,és délen még vmi,nem emlékszem pontosan -
#632 Jan Chryzostom Korec szlovák bíboros, ha jól tudom ő volt régebben (4-5 éve). De ha volt, akkor biztos most is van, vagy még mindig ő. -
#631 1000éves,bevált egyházi hierarchiát nem szervezik át évente-tíz évente,mert vmi világi háború így vagy úgy alakul -
#630 Ezek után én már csak sajnálni tudom azt, aki pápa lesz, mert nem halhat meg nyugodtan, pedig halál csak egyszer van az életben... -
#629 az egyház nem alkalmazkodott Trianonhoz,így a Felvidék egyházszerkezetileg még mindig Mo része :-) -
#628 Ez elég érdekes.... ha Etiópiában is van, akkor Szlovákiában miért nincs?
És Etiópiában tényleg van... -
#627 Látod ezt nem tudtam. -
#626 Azt viszont te is rosszul tudod, hogy minden országnak van. Pl. a szlovákoknak nincs bíborosuk. -
#625 nemtok írni :)
Péter és tudtommal -
#624 X -
#623 Rosszúl tudod. Jelenleg 2 bíborosunk van. Minden országnak van minimum egy bíborosa aki vezeti az adott ország egyházi rendszerét. Másik megnevezésük a hercegprímás. -
peter31 #622 Igen olvass utánna! A jelölt és a jelölő között azért van némi különbség. 117 jelölő között valóban van két magyar is. De szó sincs róla, hogy jelöltek is lennének. -
#621 Erdő Péte esztergomi érsek tudtotommal bíboros. -
#620 Pápa csak bíboros lehet, nekünk pedig egy sincs! A két érsekünk csak a pápaválasztó tanácsban vannak...Vagy rosszul tudom? -
#619 Nem tudom volt-e már róla szó, de van két magyar jelölt is a pápaságra. -
#618 hát van egy ilyen jóslat is, és ha most mondjuk néger pápát választanak, akkor meg már 2 dolog is egybevág /mert itt lentebb írtak ilyen jóslatról/ és akkor lehet hogy tényleg itt a vég. -
#617 Karol Vujtila -
#616 Mi volt a pápa igazi neve ? -
codenetter #615 undorítónak tartom, hogy még halála előtt megnyílhatott ez a topik és a moderátorok meg engedték
és ez a világ elé tárt szánakozás is visszataszító -
#614 Nagyon jó ember volt.
Tegnap késő este ment az RTL Klubbon egy "dokumentumfilm" a pápáról.
Amikor videókat mutattak 2000 előttről, ott a filmen még mosolygott, táncolt,mindig vidám volt, 2000-ben az alpokban túrázott és aktívan részt vett mindenben:)
az utóbbi években pedig belegörnyedt a székébe,csak integetett beszélni sem bírt szegény..
talán jobb is így, hisz nagyon kimerülhetett mind testileg, mind lelkileg.
Nyugodjék békében -
tehen_m #613 Szép álomvilág amit leírtál.
Ez nem így működik. -
#612 az index pápás cikkében van szó a fekete pápáról (meg kép is)
volt már 1x néger pápa, 500 körül. Esélyesnek tartják. -
bazze #611 Te meg hány éves vagy??
Beszélj normálisan fiam!!
Anyukád nem nevelt??
hát még ilyet... -
bazze #610 Szegény...
Nagyon sajnálom. Templomba sosem jártam de ha belegondolunk mindenki hisz istenben!
Mielött bárki azt hinné hívő vagyok a válasz nem.
De ha rossz dolog történik őt szidod.
Ha jó akkor meg: THX istenem.
Akkor ne emlegesd ha nem létezik ennyi.
De a Pápa mindig csak békét akart.
Ő 1 nagyon jó ember volt nem kéne bezárni a topikot!
Megérdemli hogy meglegyen
Aki nem akar nem ír bele ennyi. -
#609 -
#608 kúlturáld magad -
#607 néger pápa. lál.
az odabasz. -
#606 tehát az utolsó sírhely betöltődése az emberiség végét yelenti? -
#605 én olyanról tudok, hogy van x db sírhely előre elkészítve a pápáknak, namármost még 1 db van, de mivel álljtólag őt hazaviszik eltemetni így még 1 pápányi időnk van, hacsak nem temetik el őt is otthon, ezt a sötét bőrű négeres dolgot hol olvastátok? -
#604 ja mar olvastam.. akkor valoban meghalt