763
  • sweech
    nemis mondom hogy mi vagy....
  • sweech
    lehet hogy nemis csak a katolikus világ....
  • Rafaelo
    lol
  • CSOCSO
    soot megdurvabban fogalmasva nagyon "sir" allapotban van
    merthogy a grave a sir-t jelenti
  • CSOCSO
    es meg irni sem tud a rohattja
  • ScOrpY
    1. BogyóKatica
    2. Football Manager 2005
    3. Meghalt a Pápa..
    4. Splinter Cell: Chaos Theory
    5. World of Warcraft
    6. Counter-Strike:Source
    7. Call of Duty
    8. Egyszavas történet
    9. Kamionok
    10. Silent Hunter III
  • CSOCSO
    1) nem tudni...
    -nem az elso eset lenne mikor nem mondjak el az igazat egy egy "vezeto" halalarol.. es csak sokkal kesobb tudjuk meg az igazat!
    2)ha hihetunk a tv es egyebb hireknek akkor mar nagyon nagyon haldoklik.. mondjuk ugy hogy felig halott.
    CNN en igy irtak nagy betukkel:
    "VERY GRAVE" Condition
    azaz nagyon sulyos allapotu...
    3) lehet hogy mar halott.. most hunyt el az elozo mondatomnal. de lehet hogy tobb napja halott.. de lehet hogy most fog.. esetleg 2 ora mulva...
  • ScOrpY
    hogymondhatsz ilyet egy pápáról?
  • Rafaelo
    má meg vagy mégsem feltámadt a rohatt
  • littleNorbi
    Na most meghalt ???
  • mikike
    április 2 van már!
  • Mr Manson
    Undóiró dolog valakit addig temetni, mig nem tudjuk tényleg igy van e!
    Amig a vatikán meg nem erösiti szégyen ez a topic!
  • kokaii
  • magus
    Nyugodjék Békében
  • CSOCSO
    ****omat mar... valaki irja mar at a topikot arra hogy haldoklik a papa....
    nah mindegy a lenyeg hogy tegnap este vermergezest kapott... allitolag nem megmergeztek hanem veletlenul tortent az egesz...
    amugy azt irtak az NBC-n hogy fel labbal mar a sirban van... szal mire felkeltek mar lehet hogy jo lesz a topik cim
  • Láma!
    nyugodjék békében.
  • nemcsakfeel
    beszélnek össze vissza
  • I.C.ram
    Hivatalosan nem, de a Vatikan vezetője azt nyilatkozta, hogy valószínű,hogy még az este meghal.
  • nemcsakfeel
    már meghalt? mert nagyon beharangozták, aztán mégse..
  • I.C.ram
    Megint kezdődik az igen magas színvonalra utaló X-ezés... szánalmas.
  • kokaii
    válasz
  • torrente
    Ne haragudj ha megsértenélek (eszem ágában sincs), de te a Grimm mesékben is hiszel? Ezért jó a vallás, mert mindenre ki van találva egy mese. 300 és 1000 éves koruk között miért nem szülhettek a nők? Káin feleségétől miért lettek megint számontartva a nők? Hogy lehettek tiszták az akkori emberek, ha Káin megölte a fiútestvérét? Milyen nagyobb bűn kellett ahhoz, hogy később kialakuljon a vérfertőzés? Ebben a topicban befejeztem, majd átmegyek a másikba, ahol választ kapok kérdéseimre, mert ezek már tényleg nem ide valók és a téma meg érdekel.
  • CSOCSO
    ??? en ezt most nem ertem... marmint.. elvileg te is aszondod hogy fajdalmas lenne hagyni elmenni az apamat.. de en is ezt mondtam... szal.. ugy nezett ki hogy okitani akarsz de ugyan arrol beszelunk.. osztan lehet hogy tok tompa vagyok jelenleg az egeszhez es felre ertettem
  • dunga
    vagy ez ez nem csak biblia
  • kokaii
    Biblia topik
  • Pluskast
    Asszem van egy vagy legalább is volt egy biblia topik ha még emlékeim nem csalnak.
  • Pluskast
    Szerintem is elég. Ez a topik a pápa tiszteletére jött létre és nem a hitviták miatt. Adjuk meg ezt a tiszteletet neki függetlenűl attól, hogy ki a hívő és ki nem a hozzászólók közűl.
  • Takezó
    hol igen? amúgy máshol én is szívesebben
  • rezsofiz
    Elég lesz mostmár , topic close
  • dunga
    hmm tényleg elég lesz már!
  • kokaii
    Amúgy, ha valakit érdekel, szerintem nyissatok egy topikot hittan néven.
  • kokaii
    Régen a lányokat nem tartották nyilván, ezért nem hallottál róla, hogyan volt. Csak Éva van nyilvántartva, megnevezve, mert Q az elsQ. De volt nekik kb 12 lányuk is Káin és Ábelen kívql. Akkoriban az emberek, több mint ezer évig éltek. Még nem volt vérfertQzés, tiszták voltak az elsQ emberek és volt Káinnak és Ábelnek is sok sok gyerekük a húgaiktól. Kb 12 évesen szültek, akár 300 éves korukig. számold ki hány generáció, hány ember. Több falu is tele lett velük. Csak ez természetes és ezért nem beszélnek róla.

(bocs a nagy képért, másik fórumon találtam és ott kicsi volt)
  • Pluskast
    Nagyon szívesen elbeszélgetek veled erről de nem ebben a topikban.
  • torrente
    Igazad van, csak gondoltam végre itt választ kapok erre a nagy kérdőjelre!
  • Takezó
    aha, hát persze... minden csak szimbólum, igaz?...
  • dunga
    nah' de most már tényleg álljunk le!
    ez a topic a haldokló pápa tiszteletére nyílt!
    nem a biblia magyarázatára
  • kokaii
  • dunga
    a KÖNYV szerint igen
  • Pluskast
    Nézd én római katolikus vagyok, de ez egy téves felfogás. Az egyház sem mondja azt, hogy a bibliát szó szerint kell érteni. Ezek nagy része példázat amit nem betű szerint kell érteni. Már csak azért sem mert az egyház is elismerte az evulúció jogosságát. De szerintem most kezdünk egy picikét elmmeni a topik témájától.
  • torrente
    Mindent! Ha ezt nem lehet elmagyarázni, nem tudunk továbblépni az emberiség történetében és nem jutunk el Jézusig. Mert ugye Jézus a "birkatenyésztő nép" királya volt?