1398

Miért nem fér öszze a Relativitás elmélete a Kvantum elmélettel?

• laci3000
    [email protected]
    (a laci3000 már foglalt volt.....)
    kösz az infókat előre is.....
  • Csucsu1111
    Sziasztok!

Ez a képfeltöltés nekem nem megy.
    Ha valakit érdekel az impulzushajtás az először olvasgasson bele az előző eszmecseréimbe Albertussal,aztán pedig adjon meg egy email címet,és én arra elküldöm rajzaimat és magyarázataimat.
  • TommyC
    Ja nem tdutok valahol a neten erről a könyről elektronikus formában?...
    Dancing Wu-Li Masters by Gary Zukav
  • TommyC
    Hi,
    ezt nézzétek meg lécci:
    http://www.youtube.com/watch?v=x_tNzeouHC4

nos...miért részecske,ha figyelik?....
  • laci3000
    sajna elég nehéz valamit megtalálni, pláne ha azt sem tudom hogy pontosan mit is keresek....
    az egyetlen rajz szerő valami az egy egyhengeres robbanó motor rajza volt (ja az első 25-oldlt végignéztem de semmi.....)
    szal próbálkozz
  • Csucsu1111
    Ez a rohadt oldal nemenged képet linkelni.
    Viszont feltettem a kepfeltoltes.hura.Még ott van a többezer oldal elején.
    Akit érdekel az megnézheti.
    Remélem.
  • laca103
    csesszus ez érdekes!
  • TommyC
    =)
    szia!
  • Csucsu1111
    Azt a nyavajás kepfeltoltest meg meg sem tudom nyitni.
    De miért csak velem teszi meg ezt?
    Az öcsikéim miért tudnak játszani rajta?
    Ez a rohadt fehér meg irritálja a szememet.
    És mennem is kell aludni.
    Bocs srácok!
    Majd máskor.
    Sziasztok!
  • Csucsu1111
    Az idióta öcsém miatt most nem megy.
    BOCS!
  • HUmanEmber41st
    Hajrá Csucsu! Tőccsed! Érdekel engem is!
  • Csucsu1111
    ÁÁÁÁáááááááá!

Köszi.
    Megpróbálom mégegyszer.
  • TommyC
    Csucsu1111,
    a képet először a netre kell feltöltened valahova, és onnan belinkelned, mert ha csak a vinyódról linkeled, az nem jó, mert nem férünk mi hozzá...

kepfeltoltes.hu
  • laci3000
    Szia Csucsu1111
    érdekelne a szerkezeted de sajna a képet nem tudom megnézni....
    légyszi tedd fel még egyszer
    köszi előrei is
  • Csucsu1111
    Egy pár szót róla!

A fenti ábrán egy négy tömegű impulzushajtóművet ábrázoltam.A két gömb egyértelmű, de a kis kör az alsó gömb mellett...
    Nos az jelzi a másik két tömeget, csak szemből.(igazából nem keresztezik egymást a pályáik.)Ez viszont egy jármű meghajtásánál felveti ugyanazt a problémát,melyet a helikopter légcsavarja.
    Ellen kell tartani neki.Egy földi járműnél ez nem probléma de a levegőben....
    Ennek kiküszöbölése végett született meg az alsó elképzelésem,ami két,egymással ellentétes irányban forgó hajtóművet ábrázol.

Így már stabil.

Ha ezt a szerkezetet beépítenénk egy 3D-ben forgatható állványzattal egy reülőgépbe, akkor a szóban forgó repülőnek a manőverezésiképessége felülmúlná bármelyik helikopterét,sebessége pedig vetekedne a legkorszerűbb vadászgépekével, és mivel működéséhez nincs közvetlenül szükség o2-re ezért képes lenne elhagyni a Föld légterét.
    Meghajtásához villanymotor lenne a legalkalmasabb egy jókora fordulatszámnövelő fogaskerékáttétellel.
    A villamos energiát pedig már szinte akárhogy termelhetjük neki.
    Erre a célra a legalkalmasabb megoldás a mágnesmotor lenne,bár ennek létezésében és működőképességében én kételkedem.Valamelyik szabadenergiás weboldalon olvastam róla.
  • Csucsu1111
    Sikerült!
  • Csucsu1111
  • Csucsu1111
    Helló mindenkinek!

Rég nem jelentkeztem tudom, de attól még nem hagy hidegen a téma.
    Az impulzushajtásra visszatérve, végeztem egy nagyon egyszerű számítást.
    Ennek eredményeként egy 2 méter sugarú nagy tárcsából és két 1 méter sugarú pályán mozgó 1 kg tömegű test a gezoolon talált FOGAS elrendezésben 100 1/s-os fordulatszámmal megforgatva képes felemelni a földről egy több mint 236 kg tömegű testet.
    10 kg tömegű forgótömegekkel ez már eléri egy kisteherautó súlyát.

NEM ROSSZ!

Készítettem egy egyszerű rajzot is a megvalósításáról gépész szemmel.
    Megpróbálom feltenni.
  • Csucsu1111
    Üdv!

Ezúttal nemtudok szolgálni semmi tudományosfantasztikussal,csak beléptem
    megtekinteni az előzőekben felvetett hintadefektusra kapott választ.

Nem csalódtam.

Most inkább a humán jellegű problémákon járatom az agyam.
    Ugyanis a Chaten egy lány megkérdezte tőlem , hogy mi az élet értelme,és erre egy elég kimerítő választ tudtam adni neki.

Engem ez is érdekel.
  • Albertus
    Szia!

Maga a hintázás a súlypont áthelyezéssel "működik".. Vagyis erővel
    nagyobb sugárra, majd a másik irányban nagyobb sugárra billentjük
    magunkat. Bár nem nagyon látszik a folyamaton, de amikor átbillenünk,
    akkor a súlypontunkon végzünk emelést.
    Így visszük be az izomerőnk+gravitációs energiát a rendszerbe és
    ezzel hozzuk létre a perdületet..

Meg kell mondjam, hogy a téma viszont valóban rejt egy impulzus sértést..

Megfigyelted már, hogy a hintakötél mindig az alsóholtponton szakad el??

Ennek az az oka, hogy ott a legnagyobb a szögsebesség, vagyis mivel
    a centrifugális erő a szögsebesség négyzetével arányos, az alsó holtponton áthaladva a súlyerővel összeadódva, akár másfél-kétszer nagyobb erő hat a hinta kötélzetére..

Kézenfekvő, hogy ha a gravitáció hatását egy, a hinta tengelye köré tekert rugóval helyettesítenénk, és két ülőkét egymással szemben mozgatnánk a (az egyik ülőkét és a benne lévő tömeget a másik ülőke két oldalára elosztva a szimmetria miatt)
    akkor ha az egyik ülőkéhez a ruhó egyik szárát, a másik (osztott) ülőkéhez a rugó másik szárát rögzítenénk, akkor
    vízszintes helyzetben (a gravitáció hatása nélkül) is ugyanúgy viselkedne mint normál helyzetben..

Csak hogy.. Ez mit is jelentene?
    Azt, hogy az eddigi "alsó holtpont" irányába, vagyis azon az oldalon ahol a lengés a legnagyobb sebességű, a gravitáció ugyan nem hatna, de!
    A centrifugális erő igen! Így az egész hintára ható erőt tapasztalunk.

Ez az erő felgyorsítja a teljes tömeget, és ezzel ellenpár nélküli impulzust hoz létre a rendszeren..

Ezzel megsértve az impulzusmegmaradás tételét, amely kimondja, hogy
    zárt rendszerben az impulzusok vektoriális eredője zéró..

• Csucsu1111
    Helló mindenkinek!

Valahogy ilyesmire számítottam tőled Albertus.
    Márcsak abból is, hogy az ezen az oldalon tárgyalt témához az utóbbi időkben rajtadkívül senki sem szólt egy mukkot sem , hiába vártam az ötleteket.

Visszatérve egy kicsit a tudományhoz,azthiszem találtam én is egy példát az impulzusmegmaradás törvényének hiányosságára.

A példa pedig a következő: sráckoromban énnekem is megtanították , hogyan lehet hintázni.
    Ez ugye nem nagy dolog önmagában.De ha visszaemlékszel Albertus egy játszótérre, ahol késődélután nem kisgyerekek, hanem nagyfiúk jöttek össze ketten-hárman, akkor láthatod őket,amint felálnak a hintákra és egyre magasabbra és magasabbra lendítik magukat míg végül mármár a hinta a nagyfiúval együtt a függőleges tengellyel derékszöget zár be.
    És a srácokat senki nem lökdösi.
    (Én is csináltam, tudom hogy működik.)
    Pedig az impulzusmegmaradás törvényének értelmében nemtudnák magukat ilyen mozgásienergiával felruházni, igaz?
    Nemtudom képletbefoglalva is leírni, de működik a dolog.
  • Albertus
    Szia!

Ki is vagyok? Olyan valaki aki..

Öt évesen építette az első távcsövét a padláson talált szemüveglencsékből, rádióját némi papírcsőre tekert rézdrót-staniol fólia-kartonlapok-Cuproxid detektor és egy fűlhallgató segítségével.., és aztán még nagyon sok mindent.. majd még sok-sok tanulás után évtizedeken át tanított.. és nagyon sok mindent csinált elötte és azóta is..

• upload6
    http://www.sg.hu/cikkek/25885/einstein_ujra_gyozott
  • upload6
    A foton elnyelodesehez ido kell, raadasul nem is ezt kerdezte
  • Csucsu1111
    Jót tesz nekem ez az oldal.
  • Csucsu1111
    Impulzushajtás.Hmmmmm.Még lehet hogy megis csinálom valami ocskavasból.Mondjuk egy szakadt zsiguliból.Bár ehez a hajtáshoz is elő kell állítani a megfelelő mozgásienergiát.Vagyis a zsiga motorja a benzintartállyal együtt marad.

Tulajdonképpen miféle előnye is lenne ennek az egésznek?
    1.Nem lenne szükség sebességváltásokra, ezáltal csökkenne a fogyasztás.
    2.Mivel nem a kerekek adnák le a vonóerőt a jármű mindig abba az irányba haladna , amerre a hajtómű húzza.Nincs kipörgés,megcsúszás.
    3.Ez szintén a fentiből következik, a jármű megfelelő szigeteléssel kétéltű lenne.Sőt! Bár viccesen nézne ki a vén zsiga szárnyakkal,de végülis ezzel a hajtással még a föld és a víz után még a levegőbe is felkapaszkodhatna!

Én csak kicsiben gondolkodok, de természetesen a legoptimálisabb szállítójármű egy helyből felszálló repülő lenne impulzushajtással,
    de ez nekem már magas.
  • Csucsu1111
    HI!

Sikerült letöltenem a fogast.
    Megnéztem , és szerintem ez őrültjó lenne ha működne.
    Vajon ez a dolog a világűrben is működne?

Egyszerű de nagyszerű.

Mostanában a munkahelyi dolgokon jár az eszem.Ezért nemtudok elég időt ezeknek a kérdéseknek szánni.

Amúgy Albertus te ki is vagy valójában?
    Főiskolás diák,tanár,vagy szintén csak egy az univerzum dolgai iránt érdeklődő személy?
  • Albertus
    Bocs, eltévesztettem a topicot..
  • Albertus
    Szia!

Emlékszel a csavart labdás példára a foton által szállított perdülettel kapcsolatban?

Szerinted ha nem impulzust hanem perdületet szállít a foton, akkor
    hogyan reagálna az a részecske amelyiknek saját perdülete is van, ha bekap egy ilyen perdületes fotont??

Összeadódik vagy kivonódik a perdületük, vagy milyen irányú
    impulzus keletkezhet két perdület találkozásából??

Érdemes elgondolkodni rajta.. és megtalálod a megoldást a kérdésedre..
  • Csucsu1111
    Helló mindenkinek!
    Mostanában egyre ritkábban jutok internethez.Ez abból adódik, hogy most is , SZOMBATON 3-kor végeztem és majdleszakadnak a karjaim.Egyre kevesebb erőm marad a tudományos eszmecserékre, most sincs hozzá hangukatom, hogy tovább elmélkedjek az atomi és szubatomi részecskék természetén.

Inkább megnézem mégegyszer azt a weboldalt, ahol az impulzushajtást taglalják.
    Hátha ezúttal többet is láthatok a kísérletek közül.

(Ugyanis többnyire nemtudom megnyitni őket.)

Csáó!
  • Albertus
    Szia!

Sajnos nem... Meg kell keresni..
  • Albertus
    Szia!

Miután a Feynman nyomán virtuálisnak is nevezhető fotonok befogódásakor azonnal átadják impulzusukat, így a bennünket fénysebességgel elérő hatás, az elérésünk után "azonnal" hat..
    Mert akkorra már átadta impulzusát..
  • sz4bolcs
    Rám azonnal.
  • AranyKéz
    Emberek, tudja valaki: a gravitáció azonnal hat, vagy pedig r/c késleltetéssel?
  • Csucsu1111
    Mindenhol a kiwimadarat és a hülye Startreket találom.A Nasa iratai meg akár egy útvesztő, ráadásul angolul.
    Valami közelebbit?
    Internet cím?
  • Csucsu1111
    Köszi, megnézem.
  • Albertus
    Szia!

A NASA Kiwi-project -jét nézd meg. Rádium forrással ionizált részecskéket
    gyorsítottak fel, ha jól emlékszem 8-10 km/sec sebességre.

A terv az volt, hogy műholdak pálya stabilizáló hajtóműveiként alkalmazzák majd.. (Miután 1976-78 táján végezték ezeket a kisérleteket és azóta nem alkalmazták, gondolom, van olcsóbb megoldás is erre a célra..)
  • Csucsu1111
    Helló mindenkinek!
    Szia Albertus!

Érdekesnek találtam az általad megadott veboldal tartalmát.Kapisgálom már, hogy miről beszéltél az impulzushajtással kapcsolatban korábban.
    Azonban én nem vagyok teljesen biztos abban, hogy ezek a házi kísérletek megbízhatóak.Autószerelőként engem az ott leírtak emlékeztetnek a kerekek kiegyensúlyozatlanságából eredő problémákra.És mi van ha ez csak a Föld gravitációs mezejével együtt működik?Ezesetben nemhasználható űrutazásra.
    Még nem sikerült megemésztenem az ottaláltakat, de elfogok gondolkodni rajta.

Érdekelne az elméletem elődje is.Úgyértem írhatnál pár sort azokról az ionos kísérletekről is, vagy esetleg megmondhatnád holtalálkozhatom vele a neten.
    (Ma egy kicsit zilált vagyok.Bocs!)
  • Albertus
    Szia!

Azt kérded, hogy:"Miért is nem érheti utól a fényt?"

Ha két valami, egymás utáni időpontban indul, és az első fénysebességgel halad, akkor még olyan esetben sem érik utol a másik ha egyforma a sebességük.
    Az űrhajó pedig, mégis csak anyagból van, így sebessége sokkal kisebb
    mint a fénysebesség.

A tömegnövekedés miatt?

Ehhez a tömegnövekedésnek nincs köze..
    Nagyon jó, hogy ilyeneken is töröd a fejed. A bibi csupán az elméletben az,
    hogy amit leírsz az a rakéta hajtás, akció-reakció elvének módosított,
    változata.
    A gyorsításhoz m tömeg v sebességet szeretne elérni akkor I=mv impulzust
    mennyiséget kell "megszereznie". Ezt úgy is megszerezheti, hogy
    saját tömegénél sokkal kisebb tömeget, az elérendő v sebességgnél annyiszor
    nagyobb sebességgel "lök el magától", hogy az "ellökött" tömeg impulzusa
    azonos legyen vagyis m1*v1= I =m2*v2

Ezt elektronok 9e-31 kg-os parányi tömege helyett a sokezerszer nagyobb
    tömegű ionokkal már megvalósították..nem túl jó hatásfokkal.

Van ennél egyszerűbb megoldás is.. sokkal nagyobb tolóerővel..
    nézd meg a www.gezoo.fw.hu -t.
    Figyeld meg, hogy az egyes modeleknél hogyan alakul a tolóerő iránya, nagysága.
    Meg fogsz lepődni, hogy nem ilyen hajtóműveket használnak..
  • Csucsu1111
    Sziasztok!