3429
Minden ami iPod-al kapcsolatos!
-
#1469 jah értem :)
és attol h 160 gigás minek akarod feltörni ?:D -
#1468 A touchwheel a 2. és 3. generációs iPodokon volt, ez már a Clickwheel, mivel kattintani is tudsz vele.
AZ első genes iPodon még körbeforgott a karika, a 2. és 3. genesnél pedig érintésérzékeny volt, azaz touchwheel. -
#1467 Mi az hogy hova torom az uj classic 160gigas olyan mint a video csak nem 5,5g hanem a 6g -
#1466 A classicot hova töröd? -
#1465 ehh ha mar itt tartunk nekem meg az uj classikot kellene valahogy feltornom csak eddig nem talaltam ra semmit esetleg tudnal segiteni nekem is??? -
#1464 bocs, de az nem touchwheel ?:) -
#1463 Ez jobb. -
#1462 Feltöröd, több info itt a jailbreak topikban. -
#1461 kezelhetőség (click wheelnél kényelmesebb még mindig nincs), és bár írtad hogy nem ez érdekel de sztem a fénykép-video kompatibilitás igenis hasznos :)
megintcsak kezelhetőség: bár windowsos aggyal szokni kell egy kicsit, de az iTunes is kézenfekvő zenekezelő eszköz, nem véletlenül van együtt a lejátszóval.
hang tekintetében semmi különös, egyes vájtfülűek szerint az ipodnak rossz hangja van, mások pedig megvédik, mindenfélét lehet olvasni: olyan tesztet is láttam már ami szerint az 5G ipod hi-fi cucchoz hasonlíthatóan szól, igaz a többi modellel ott sem volt ANNYIRA kibékülve, de nyilván ez is szubjektív dolog.
nekem nem volt vele semmi gondom, például nincs olyan háttérzaj, egyéb kellemetlenség mint egyes iAudio kütyüknél. úgyis többet számít az mp3 bitrátája mint maga a lejátszó (128kb-es zenénél halál mindegy hogy a magas hangoknál nem 100%-os a visszaadás ugyebár :)) -
Mozes13 #1460 És amúgy mér éri meg ipodot venni? Miben tud többet, mint egy mp3 lejátszó? Most az olyan dolgokat hagyjuk, hogy lehet rajta filmet nézni meg játszani. Engem inkább a zenével kapcsolatos dolgok érdekelnének. -
Diego85 #1459 Hali! Nem tudja valaki véletlen h ipod touch hoz honnan lehet játékot letölteni? -
#1458 Legolcsóbb USA-ból szerezni, ott a 8 GigaByteos kerül kb 36 ezer Ft-nyi dollárba. Enyém is onnan van és van benne magyar nyelvű menü is. Garival nem lesz probléma, iPodokra világgarancia van.
Viszont ha megrendeled akkor valszeg vámot is kell majd rá fizetni, és akkor már ugyan ott leszel mintha itthon vetted volna. Szóval csak úgy éri meg ha ismerős behozza "valahogy" :) -
Mozes13 #1457 Hol és mennyiért lehet most legolcsóbban hozzájutni a legújabb nano-hoz? Ha külföldről rendelek akkor lehet vmi gond a garival? Meg ilyen esetben a menü nyelve olyan amilyen országból vettem vagy azt át lehet állítani? Kezdő vagyok még a témában. -
#1456 sajnos nem tudom, mi lehet a gond, az apple support oldalán a clcik wheeles (4g) modellnél korábbit nem lehet kiválasztani troubleshootoláshoz. De szerintem az általános tanácsoknak működnie kell:
próbáld újraindítani az ipodot, tedd másik csatlakozóba a gépen (lehet hogy nem kap elég energiát valami miatt ott, ahova csatlakoztatod), esetleg installáld újra az itunest is.
annak az ipododnak csak firewire-csatlakozója van, vagy működik USB-vel is? mert gondolom csak egy FW-port van a pc-n... -
#1455 iPod (10 GB touch wheel) iPod
Sziasztok, nekem volna ez az iPod és az a problémám hogy nem látja be a windows mert mikor csatlakoztatom a pc-hez ezt írja ki : unknown device ,kell valami driver hozzá vagy mi a tehendő ? :P
-
arankamama #1454 Sziasztok
9ikén vettem egy iPod nano-t , 3.ik generációs, fekete és 8 gigás, egyszer hallgattam rajta zenét, még nem merült le az első feltöltésből, de úgy látom hogy nekem nincs rá szükségem, 1 év garanciával, kifogástalan állapotban, karc és pormentesen eladom 40ezer forintért (64ért vettem a mediamarktba)
akit érdekel írjon privit! -
#1453 hát nem tudom, néztem jópár videot róla és sérülékenynek pont nem mondanám :D -
juventus #1452 Nagyon jó az I-phone , próbáltam már mert ismerek valakit akinek már van, nagyon jó a cucc , sok mindent tud de valahogy telefonként nem tudnám elképzelni. Inkább olyan mint egy Ipod és egy PDA vagy PPC egyben , mindenttudó kütyü de én nagyon félteném ha lenne mert olyan kis sérülékeny az egész cumó. -
#1451 hát én macbook pro-t szeretnék de az idehaza horrorisztikus árral bir, amcsi rokonom meg nincs:D ugyhogy letettem rola
most az iphone-t várom h t-mobil elkezdje forgalmazni és akkor végre 5éves telefonomat lecserélhetem :) -
#1450 hasonló volt nekem is, csak 256mb-os iriverem volt még 2003ban, amikor még ritkaság volt az mp3-lejátszó... aztán az általad felsorolt okokból megtetszett az (akkor még) fekete-fehér 4g ipod, amit aztán másfél év után cseréltem a 30gigás videora.
következő lépés a macbook volt, attól tartok menthetetlenül elalmásodtam :) -
#1449 volt egy 1gigás lejátszom, nagyon szerettem, de kevés volt a hely és megtetszett az ipod, h van rajta böven hely + hordozhato merevlemeznek is jól használható:)
ugyhogy egy külföldi nyaralás során meg is vettem :) -
#1448 jolvan nah tévedhetek énis -
#1447 Én oszt.társamnál láttam nanot, még a régit, megtetszett, jött a karácsony, már nem volt belőle, csak az új 3. generációsból, úgyhogy nagy nehezen, de döntöttem mellette :D -
#1446 Lehet nem fogod elhinni, de az ipodhoz adott "Quick start" füzetben benne van, és ha felmész az apple.com-ra, akkor az ipod support oldalon ez az egyik első dolog amit elmagyaráznak :) -
#1445 :D nah télleg mind1
Mellesleg ki miért/hogyan 'találkozott" az Ipoddal? miért választotta? -
#1444 használati útmutató, vagy google első 5 találat?
a topikba írogatók sem maguktól jöttek rá. -
#1443 De most nemakarok megbántani senkit :D de most aki zsir uj apple ipod termék használo az honnan a bánatbol tudja hogy 'menü+közepsö gomb 5mp-ig"? -
#1442 :DDDD -
#1441 a mi nem lennénk mennyi rossz pod Lenne :DD -
ultrabob13 #1440 És télleg :D Köszi -
#1439 kb5másodpercig a menü+középsö gombot kell nyomi -
ultrabob13 #1438 Hi!
Az lenne a problémám hogy lefagyott az ipod nano-m. Szal jöttem haza, hallgattam a zenét, aztán leraktam az asztalomra. Később arktam rá zenét rakni és látom h nem ismeri fel a gép, az ipod meg nem reagál semmire. A kép meg áll.Szal én nem tom mi történt vele, mitől fagyott le de ilyen helyzetben mit lehet csinálni? hogy kell újraindítani? :S -
#1437 Már írtam lentebb, hogy az új fülesek annyira nem gázosak, de a Sennheiser tuti jó választás lesz...
Albumot még nem vettem iTunes store-ban, de CD-t már rippeltem be a librarymba (11 szám, 54 perc), és az 52,5 MB. Egy 1 órás podcast szintén 60 MB körüli.
Tokot még én sem tudtam itthon venni, de nem is fogok állandót venni, max armbandet futáshoz. Az előző ipodomat (1Gen) bőrtokban tartottam, elég hülyén is nézett ki + sokkal vastagabb lett tőle. Az új nanot már nem fogom tokban hordani, pont azért vettem hogy könnyen elférjen a zsebemben, nem érdekel ha összekarcolódik a hátulja (az eleje igen jól bírja a starpát)...
Hangfal: Én a számítógépemhez vett hangfalaimra szoktam rákötni, teljesen jól szól. -
OMax #1436 Hello, volna nekem is egy kerdesem. Van egy iPod Touch om, es azt szeretnem hogy ha ratingelem a szamokat az ipodon, akkor mikor syncelem az itunesbe levo szamokon is lathato legyen az a rating amit en az ipodon adtam. Azert volna ez jo, mert megtetszik egy par szam az ipodon, akkor adok ra 5 csillagot, es sync utan az itunesba is hamar megtalaljam azokat a szamotkat. -
#1435 tavaly voltak bátyámék Lasvegasba zenei teheségkutaton és ott kaptak limitalt szeria ^^ -
#1434 ja és ami kimaradt, külső hangszórót nem tudok ajánlani, én már meglevőre szoktam rákötni (pl házimozi audio bemenete, néha 2.1 pc-hangszóró, aminek amúgyis 3,5-es jack csatlakozója van)
ha fontos, hogy az ájpodot fogadni tudja a hangszóró (dockolható legyen) akkor esetleg megéri a 70-200 fontos ár, de szerintem ennyi pénzből, vagy inkább kevesebből már vehetsz egy jó minőségű "sima" hangfalt, amit esetleg másra is tudsz használni.
viszonylag kicsi, hordozható és jó: Logitech PureFi Anywhere
nem hordozható, de fele annyi mint a másik és szintén jó: Logitech Z-4 2.1
ja, és tipp: mindenféle ipod-kiegészítőhöz jó támpont az iLounge, rengeteg dolgot teszteltek és a fórum is nagyon aktív. szerintem nézz körbe ott is! -
#1433 egy albumra szerintem 60-120 MB között érdemes számolni, bitrátától és hosszúságtól függően; egy egyórás podcast is 60-70 mega körül lehet.
a sennheiser cx300 jó választásnak tűnik, a legtöbb fórumon ajánlják, árkategóriájában a legjobb. az apple fülest természetesen veri, csak meg kell szokni az in-ear kialakítást, amennyiben még nem ismernéd. jobbat igazából csak sokkal drágábban lehet találni, ami nem hinném hogy sokaknak megéri (shure, etymotic, AKG, ultimate ears márkák)
tehát: a cx300 jó lesz :)
tokok terén nekem egy régebbi ipodomhoz ahhoz hasonlót használtam, mint az általad linkelt lapon az "Incase Neoprene Sleeve", ami egy szimpla szilikontok volt, az ember ráhúzta az eszközre, és nem kellett levenni, viszont karc és eső ellen védett. aztán az ipod videohoz már nem vettem külön tokot, mert ahhoz már járt a gyári "zseb", ami szerintem a kisebb sérülések ellen elég, így aztán a külön tokra való pénzt inkább fülesre költöttem.
a kemény tokok pedig szerintem azért nem praktikusak, mert az amúgy apró ipod méretét (és súlyát) túlságosan megnövelik, igaz valóban jóval védettebb lesz a kicsike. persze ízlés dolga, én jobban szeretem ha nem egy komplett pácélzatot kell zsebrevágni, de nyilván nem akarok rábeszélni senkit a saját véleményemre. -
#1432 én még semmilyen védőt nem használok, mert a Budapesti mac boltba csak január közepe-végefelé érkeznek meg az új 3. generációs ipod nanohoz való tokok. -
G_ArchAngel #1431 Sziasztok, pár idióta kérdés:
Sennheiser CX300 milyen lehet iPod-hoz? Apple füles, hát olyan izé...
hasonló védőburkolatot használ vki?
Milyen külső hangszórót ajánlanátok?
iTunes-ról leszedett átlagos albumok és podcast-ok mekkora helyet igényelnek? (ez kicsit segítene megállapítani, hogy mekkora iPod-ot vegyek: Nano 8 vagy Touch 16 Gbyte)
Köszönöm! -
#1430 Hol vettél zunet?
Kül iPod Touch simán strapabíró, nekem eddig semmi baja nem volt, megvan 1 hónapja...