3429
Minden ami iPod-al kapcsolatos!
-
#1869 én már leirtam ezerszer, de csak nem figyel oda senki.
tessék terjeszteni az InvisibleShield nevű találmányt...én rendeltem több mint egy éve, és ejtettem le a podot sajnos, de máig egy karc nincs rajta, a fólia meg nem jön le, és nem tud karcolodni(legalábbis csak nagyon kicsit) ha meg már öreg lesz a podom akkor meg leveszem és mintha uj lenne...
link
nem drága, legalábbis anno amikor vettem vmi 4ezer magyar forintnak felelt meg, ma meg ugye olcsó a dollár. ja és ingyen elhozták amerikából.elég modern technika aki többet akar megtudni az guglizza ki -
Balin #1868 köszi!!:) -
#1867 fm transmitterből a belkin tunescastot használom (link), tokból pedig nekem bőven megfelel a gyárilag adott kis zseb. a régebbi ipodhoz anno rendeltem hong kongból szilikontokot (exoskin), de szerintem nem volt egy nagy durranás. -
Balin #1866 ?valaki? -
#1865 véleményem szerint semennyire...(v kevésbé mint a normális fülesek)mivel kevesebb külső zajt hallasz, nem hangosítod fel annyira. sőt a kevesebb külső zaj is kíméli a fület... -
Balin #1864 sziasztok!!
kinek mien tok vált be a classic ipod-hoz?
és hol vettétek?
nameg fm transzmitter-ből meik jó? -
#1863 Hát meg nemtudom mennyire kárositja a hallást .. -
#1862 jók ezek a fülesek, de azért meg lehet szopni néha velük... amikor megkaptam az enyémet, annyira el voltam halva először, hogy milyen hangzása van (jobb mint az itthoni hangfalam), hogy rendszeresen a végállomásnál ocsúdtam fel, hogy le kellett volna szállni. meg a dudát se hallod az utcán, az meg néha azért kellemetlen tud lenni -
#1861 hat tapasztaltam énis az AKG-val hogy bringazas kozben nem a legjobb :D
csak az egyik fulemben volt és ugysem halottam haver mitmond :C :D
De buszozasnal az isten ^^ -
#1860 nekem cx300 van, már 1 éves. semmi baja nincs. amugy én szeretem h kiszűri a dolgokat. én ugy vagyok vele h vagy zenét hallgatok v beszélgetek szal a kettő 1ütt :S más dolog h nem célszerű biciklizni vele v városban mászkálni.(metro,busz stb-in utazva pedig egyszerűen fantasztikus...metrobol pl szart se hallok ami nem nagy hátrány :P ) -
#1859 Hát elég sok a hasonlosag :) és iszonyu jol szól csak kiszüri az összes kulsö zajt ( ez nemtudom kinek hatrany) -
#1858 nem tűnik rossznak, de kísértetiesen hasonlít a Sennheiser CX sorozatra...
bár tény az AKG is egy elég minőségi cég hírében áll.
-
#1857 kép lemaradt :O -
#1856 AKG K324 P fulest ajanlom :D eléggé ottvan a szeren -
Order #1855 Eladó 3. gen., zöld Ipod nano 8 Gb remek állapotban: 29.900 Ft.
Eladó 6. gen., fekete Ipod Classic 80 Gb, szilikon tokkal, képernyő védő fóliával szintén remek állapotban: 49.900 FT.
[email protected] vagy 70/466-0506
-
#1854 ráégetéssel -
Balin #1853 mégegyszer köszi szépen!!:)
és még 1 utolsó kérdés hogy feliratot külön lehet rakni filmre vagycsak ráégetéssel? -
#1852 1. itunes-ban az ipod beállításai között megadhatsz bizonyos mappákat vagy fényképalbumokat, amiket szinkronizáljon.
2. hozzá lehet rendelni a dalszövegeket minden egyes mp3-hoz (get info - lyrics tab, ctrl+v), de biztos lehet szerezni automatizált keresőket-hozzárendelőket, ahogy a borítókra is van ilyen. Pontosan nem tudok linket mondani, mert sosem használtam.
harmadik kérdés -
Balin #1851 áhh köszi szépen!!:)
amúgy még 1két dolgot nemtudok!! pl: 1.hogy lehet képet feltenni?
2.Dalszöveget hogy lehet letölteni vagy berakni? 3.lastFM-es dolgot tudja valaki h mikell ahoz h lastFM észlelje h én miket halgattam az ipodon? -
#1850 ha kipipálod a dal infojában hogy "part of a compilation", akkor nem fog megjelenni az szám előadója a listán, így el lehet kerülni hogy a lista felét egyszámos előadók tegyék ki :)
ha van album artist, akkor aző neve alatt elérhető a válogatáslemez, ha nincs akkor csak album szerinti rendezésben. -
#1849 én úgy csinálom, hogy genrenek megadom (ituneson belül lehet kollektive id3 taget szerkeszteni) a mappa nevét (elrendezgettem már nem kis időt beáldozva stílus szerint az előadóimat), és abba belépve előadók szerint keresek. ez az amit te szeretnél
a válogatásokkal nem tudok sajnos mit kezdeni, hogy album artist legyen az artisoknál és ne a sima artist, mert így 15x annyi előadóm van mint amire szükségem lenne -
#1848 az itunes (és így az ipod is) nem a hagyományos windowsos módon, mappák szerint rendezi az mp3-akat, hanem album és előadó (no meg playlist) szerint. Így aztán nem elég, ha pl egy album számai azonos mappában voltak eredetileg, ha nincs rendesen kitöltve az id3 tag az mp3-akban, akkor nem fogja egy albumba/előadóhoz sorolni őket. -
Balin #1847 hello!!
lehet olyant csinálni hogy az a podon úgy legyenek pl a zenék hogy retro, egyéb stb.. mappák és abba bemegyek akkor ottvannak az előadók külön mappákba?
mert pl ha playlistet csinálok akkor belépek valameik playlistbe és össze vissza vannak a zenék és nem mappákban előadóként..
van valami megoldás erre?
megmég az hogy dalszöveget hogylehet leszedni itunes-al? -
#1846 Szia!
Én is amcsiból hozattam.nekem nagyon bejön,nagyon felhasználóbarát,és ahogy már fogalmaztam itt a topikon régebben,más dimenzió!Azt szokták rajta fikázni,hogy elég drága ahhoz képest,hogy mekkora a memóriája.Igen-igen,a 8 giga,ami még "megfizethetö" nem elég.Hát nme tudom,nekem valahogy nincs vele gondom,ha megunom a zenét/filmet,teszek rá másikat,ilyen egyszerü.Magus felhávta a figyelmemet nem régen,hogy lassabban lehet rá másolni,mint a 80 gb-osra..azért mert ez flash-es,a másik,meg vinyós.De ez nem azt jelenti,hogy 3X elpatkolsz a feltöltés alatt:)!gyors az igy is,szerintem.Még talán pro-nál mondanám azt,hogy 1-2 ora alatt fel lehet tölteni,utánna egy hátig simán bírja,átlagos használat mellett(én minden nap használom,vagy 2 órát,kb.).ha netezel folyamatosan,egy nap alatt is le lehet csapatni az aksit,de szerintem ez normális.
Én szerintem jó vétel,főleg kintről hozatva!Ajánlom mindenkinek,akár mennyire is kicsi a memo(ami nekem elegendő),nagy örömöt tud okozni a felhasználójának!
ha és hogy mennyire szabható testre?Elvileg van rajta gyárilag kb 10-12 alkalmazás,nem tudom pontosan.Ha feltöröd az oprendszerét(eléggé bonyolultnak hangzik,de nem olyan vészes,magust kérdezd) akár 100 is lehet rajta.
Üdv Zan -
DarkMaster #1845 ja nyilván.... Bravo Columbo!!!!! -
#1844 szerintem te roma vagy, aki lopott egy ipod-ot. -
DarkMaster #1843 szegasztok! Mivel tudom h itt van pár emberke aki Ipod témában jártas:D(vagyis remélem), ezért kéne nekem segítség!! Hallottam, hogy a 2.generációs Ipod nano-t lehet valahogy úgy okosítani h vigye a videót:d!!! És ehhez áll. kell rá másik Operációs rendszer ( Windows helyett Linux) Szal tud vki segíteni ebben nekem??? Köszi előre is.... csocsesz dzsukesz
-
mikrofonhead #1842 Hello all!
Most tervezek amerikából hozatni egy iPod Touch-t...nézegettem teszteket és elég pozitív a dolog, de azért megkérdezném h nektek mi a véleményetek.. pro és kontra..mi jó mi nem jó benne.Ami még kérdés, hogy mennyire alakítható saját képre a készülék :) -
#1841 az 5 és 5.5g között kinézetbeli különbség nincs, a fejlettebb változatba apróbb javítások és nagyobb akksi kerülek a korábbi modellhez képest; videot mindkettő lejátszik, és a firmware-javítások (játékok támogatása, gapless lejátszás) letölthetőek a korábbi, 5g modellre is.
a hatodik generációs ipod kapta meg a classic nevet, a műanyag előlapot alumíniumra cserélték, vékonyabb lett, belekerült a cover flow támogatása. Sokan állítják viszont, hogy gyengült a hangminőség az 5g-hez képest, elsősorban a középtartományban - ez egyébként a touchra és az iphone-ra is igaz, különféle tesztek szerint az 5g hangja a legjobb minőségű.
(wikipedia a barátom)
röviden: ha nem elég a 30gb és fontos a külalak, akkor az új classic a nyerő a majdnem háromszoros tárhelyével, ha viszont úgysem tudnád megtölteni a 80 gigát, inkább válaszd az olcsóbb 5.5g-t, nem vesztes sokat. -
LittleBirdY #1840 Sziasztok!
Most állok iPod vásárlás előtt, és mindenképpen classicot akarok venni. Nem tudom eldönteni viszont, hogy egy 30gb-os, 5. generációs $180-ért jobban megéri-e, mintha vennék egy 80gb-os, 6. generációst 250-ért. Az 5. generációs kinézete nekem annyira nem jön be, az új, mattabb fekete, véknyabb jobban tetszik. Tehát kérdem én, miben különbözik az 5. és 6. generációs classic? És miben az 5. és 5.5-ös? -
Balin #1839 amúgy classicba lehet betenni dalszöveget vagy zene halgatás közbe lehet olvasni valami szövegfájlt? -
#1838 várható... kora ősszel jön állítólag az új széria mindenből -
DarkMaster #1837 Szerintetek várható mostanában újabb nano???? A múltkor is úgy jártam h megvettem a 2gb-st és kiadták utána a 4 gb-st!:S -
#1836 -
#1835 azért lassabb, mert míg a classicban merevlemez van, addig a toucban flashmemória, és ez elég kínkeservessé teszi a másolást, én is rászoktam másolni a borítót, igazából nem tudom, mert eddig csak az Erotic Lounge series okozott bármilyen vizuális örömöt (meg mást is, nem véletlen vna az rajta-.-)
ja, én kilockoltam, nem para szerintem, ha tudod mit kell csinálni az egész megvan 10 p alatt. Viszont a wifi router elengedhetetlen hozzá : / a programok mindig 2 verzióban vannak, az egyik, hogy wifin keresztül másolgatod be a filerendszerébe, ez a macerásabb sztem, és van, hogy ituneson keresztül, de ott is kell matatni előtte wifin keresztül.
2 féle programot rakhatsz fel amúgy, amit az apple adott ki és amit nem. az előbbi pénzbe kerül, kilockolva természetesen nem, a másik amit ügyeskezű fejlesztők csináltak, ezeket wifin keresztül tudod leszedni az ipodra, mint az appstore-nál (az apple netes boltja, elméletileg innen veszed meg a legálos programokat)
Hogy milyen, programok, háát van mindenféle. A hivatalos dolgok között van autoversenyes, pokeres, ügyességi (reagál a döntésekre elég pontosan), lövöldözös, kártya, sakk, biliárd, szerepjáték. de ezeket iTunesen kereszül megnézegetheted. A csak az kilockolt ipodokra irodot programok kozott van scummvm (lucasarts kalandjatekok futtathatoak), nes emulator, lassan jon az snes emulator, transport tyoon, ilyesmi.
Letölteni zenét az ipodról egy-két speciális programmal tudsz, de natívan nem támogatja az apple ezt...
ha ideiglenesen akarsz valamit lementeni azt valahogy meglehet oldani asszem, legalábbis a classicnál működött az, hogy rápakoltál vmit az ipodra total cmd-ből, csak ugye az ipod maga nem tudott semmit kezdeni vele
ha érdekel, hogy hogyan tudod unlockolni az ipodot, meg hol találsz programokat, írj egy pm-et és elküldök pár linket, ahol minden választ megtalálsz -
#1834 apple termékek közül csak az ipod shuffle illik bele az árkategóriába, de az csak 2 GB és nincs kijelzője (cserébe nagyonköünnyű-nagyonkicsi), jobban jársz vmi más gyártó lejétszójával. vagy ha spórolsz egy kicsit, akkor iPod Nano. -
flapperMF2007 #1833 hali, mp3 lejatszot(vagy esetleg mp4) keresek olyan 15-20ezerböl+füles
mit ajanlotok? -
#1832 Amit halkan megjegyeztél,nem is tudtam!:)Minden esetre igen,tényleg nem a leggyorsabb kütyük közé tartozik ilyen értelembe vévve;elég lassan cuccolom át a dolgokat.Meg hát én vagyok akkora marha,hogy leszedjem netröl a cd covereket is és hozzárendelem az albumokhoz,ami persze még dob egy adaggal a idötartamon...
Magus!Neked milyen progik vannak fent rajta?Mármint nem tudom,neked kilockolt az oprendszered?Ha igen,van valami jó progi amit tudsz ajánlani?
Most letöltöttem a Labirynth nevü gamet,gondolom mindenki ismeri(golyóbisos),de sajna nem tudom áttölteni,mert nincs wifi routerem,és asszem elvileg csak úgy lehet megoldani...Nem tudsz valami "alternatív megoldást"?:)
A másik meg az,hogy én arra még nem jöttem rá,hoigy hogyan tudom lementeni a touchról a cuccokat?Rátölteni oké!De letölteni rola..nem tudom hogyan kell,eddig csak letöröltem róla a dolgokat...
Csak akkor jól jönne,ha tudnám,hogyan kell ezt,ha éppen a gépemröl akarok átpakolni ideiglenesen cuccokat a touch-ra,aztán vissza... -
#1831 ez igaz, tényleg más dimenzió... én a programok miatt szeretem, meg a netezés miatt, viszont az én 32 Gb-osom is kicsi sajnos, rámásolok pár stílusból zenéket és már nem elég : / A filmnézés meg jó, csak annyira sok idő és macera átkódolni, hogy nem fogod megtenni :/ (bár láttam már vlc playert, ami lejátszik divx-et, de az már nagyon modolt).
Attól függ mire akarod használni, ha imádod nyomkodni, akárhol vagy (~én), akkor ipod touch, ha ezek nem annyira fontosak, csak akarsz egy jól kinéző lejátszót, amire sok zene fér, és azért lehet még rajta sorozatot nézni, akkor classic. de továbbra is fenntartom a véleményem, hogy akármennyire is csodaszerkezet a touch, a 8gb kevés
(halkan jegyzem meg, hogy a touch-ra 1/4-ed akkor sebességgel lehet fel-le pakolni a dolgokat) -
#1830 ha engem kérdezel,Touchot vegyél,csak ne ujjonan.16 gb-osat már találsz jó árban neten.Szerintem a touch egy másik dimenzió..!nem csak azért,mert nekem az van..olyan design...amit én még más kütyünél még megközelítőleg sem éreztem.Az enyém 8 gb-os,nekem bőven elég,mert nem fogok egyszerre 30 filmet meglesni,annyit meg nem utazok,hogy ennyi filmez+még 4000 album zenével kelljen bespájzolnom.Ha sokat utazol(legalább fél évig nem jársz haza:)),ha nem érdekel a külcsíny,ha nem kell net(amit szerintem kár lenne kihagyni,mert enszméletlen jóra sikeredett a böngészője),ja és ha mindenképpen vadonat ujjat szeretnél;válaszd a 80gb osat.Amúgy meg szerintem nézz körül az aproneten,meg ahol még csak lehet,hátha találsz alig használtat amin még lehet gari is van.
ja és egy valami:ha azt látod hogy kicsit karcos a háta,ne foglalkozz vele.NEM lehet annyira vigyázni rá,hogy egy karc sem legyen a hátlapon.Már ha nincs hozzá tokod...de ugy is karcosodik egy minimális mértékben.Az elölappal nem lesz gondod.