3429
Minden ami iPod-al kapcsolatos!
  • kakaoskalacs
    thx az infokat :)
  • Voltan
    Nekem ilyen van, kb. egy hónapja. Nagyon elégedett vagyok vele. Nem volt mondjuk agyonhasználva, de azért próba alá vettem. A képernyő csodás, gyönyörű. Ráadásul üveg, tehát amíg nem teszed a kulccsomódat ugyanabba a zsebbe, addig nem karcolódik (valszeg akkor sem nagyon). A design gyönyörű és masszív a vékony mérete ellenére is. Ami érdekes funkciói vannak, azt megnézheted a Youtube-on is, ezekbe nem megyek bele, de lenyűgözőek egy ilyen kis kütyütől. Az akku üzemidejét nehéz megmondanom, mivel időnként rakok fel rá új dalokat (USB kapcsolattal rögtön tölt is persze), és sok olyan funkciója van, ami zabálja az elemet. Mindenesetre szerintem minimál igénybevétellel -ha nem használod az extra dolgokat- akkor tényleg kibír 8-10-12 órát.
    A videólejátszás nagyon jó, a kijelző zseniális.
    A hangminőségbe nem akarok belemenni, a lényeg, hogy az én régi MSI Megastick-emnél sokkal jobb.
    Szóval abszolút megéri szerintem. Ja, és gyönyörűség ránézni is!
  • mate317
    állítólag strapabíróbb mint az eddigiek, sztem ha olyat veszel nem bánod meg

ipod classic to ipod shuffle
  • kakaoskalacs
    Nah emberek Apple iPod nano 4th Gen akinek iylen van velemnyét rola elöny hatrany stb
  • magus
    egy jó fülessel nincs zaj, és kijön, hogy milyen minőség. ja a gyári sima fülhallgatóval semmi különbség nincs, de azzal nem is zenét hallgatsz, hanem zajt
  • Lacee
    agybadugós fülhallgatóval a metron/buszon sem hallatszik be a zaj, vagy csak nagyon minimálisan...
    az meg, hogy téged nem zavar az agyontömörített zene, az tök jó dolog, csak mást meg igen :)
  • ecneb
    hát lehet énvagyok az igénytelen, de ha van vmi zene amit csak alacsony minőségben tudok megszerezni akkorazt hallgatom engem nemzavar..max utánna megszerzem kcisit jobb minőségben... de te így otthon akarod hallgatni magadban? mert nekem pl buszon, vagy utcán vagy bármilyen helyen ahol + zaj van nincs különbség a zene között
  • magus
    azért az tény, hogy nem az ipod szól a legjobban, ezt el kell ismerni... nem fogok vmi fosszar másikkal rohangálni, de aláírom, hogy közel nem a legjobb...
  • Lacee
    így van, minél nagyobb bitráta (ha már az ipod nem szereti a flac formátumot) és jó füles kell, és nincs gond :)
  • mate317
    tízmillió hangmérnök országa:D
  • mate317
    Hangminőség... Egy földi halandónak szerintem mindegy. Persze én is hallom, hogy az agybadugós füles sokkal jobb, mint egy sima. Ez tény.
    De hogy egy jó fülessel jobban szól egyik vagy másik zenelejátszó? Talán ha elindítod ugyanazt a számot mindkettőn egyszerre, és a jag dugót dugdosod egyikből a másikba, akkor hallani egy kis különbséget, de hogy jobb-e vagy csak más az megint más tészta.

Cowon, iAudio... Szerintem valami irigy iPod-ellenes forma 3 napi keresgélés után talált egy olyan nyers specifikációt, ami alapján ezek papíron jobban szólnak. Lehet így is van, de lehetetlen különbséget tenni köztük átlagos használat során, ilyen az ember füle. (Ez nem egy mobilkijelző, ahol kiszúrja az ember szemét a különbség)

• LoDMaSt
    Oks, akkor az én fülem a hibás :D Felejtsétek el, mit írtam! :D
  • magus
    én egy V-Moda Vibe fülest próbáltam a két ipodon, és érezhető volt a különbség
  • Naby
    Sziasztok!
    Friss iPod Classic tulajdonos vagyok, és a segítségeteket, véleményeteket szeretném kérni két dologban.
    1, Tokot szeretnék venni a készüléknek, néztem is a neten (Pix) a Griffin Reflect tokot, ami szerintem elég jól néz ki. (autóba szeretném használni, és hogy ne ütődjön a készülék a kesztyűtartóba, hanem inkább a tok fogja fel az ütéseket) Mivel autóban használnám érdekelne még az is, hogy a tok lehetővé teszi-e azt, hogy transmittert tudjak csatlakoztatni az iPod-hoz?

2, autóhasználat révén szeretnék valami nagyon jó megoldást keresni ahhoz, hogy menet közben tudjam az autórádión hallgatni az iPodon lévő zenéket (Pl.: transmitter, ami egyben töltő is). Heti szinten 30-40órát használnám autóban és fontos szempont lenne, hogy ne vágja haza az iPod-ot a transmitter, mindenféleképp jó minőségűt szeretnék venni hozzá (eddig Griffin-t találtam)

Ebben a pár dologban szeretném kérni a segítségeteket.

Válaszotokat előre is köszönöm!
  • magus
    nekem volt még egy régi fehér ipodom, még monokróm kijelzővel, meg most egy 1G iPod Touch. a régi kenterbevissza verte hangban az új toucht. Egyszerűen bikábban, tisztábban, jobban szólt. Azóta már az új classicok is gyengébbek, de mindenképp próbáld ki a classicot és a toucht egymás mellett, mert ahogy olvasom van különbség, a régivel mindenképp.
  • LoDMaSt
    Pontosan :) Kell egy agybadugós füles, és onnantól rendben van a basszus. Ég és föld a sima vs. agykiszívós, mikor kipróbáltam, csak nézem, hogy 0.o! :D
  • Sugam
    szóval lehet, és csak konvertálni kell,azt meg progival meglehet oldani. jólvan ,köszi szépen!
  • Lacee
    ugyanezen az oldalon, kicsit lejjebb: #2202

...tehát igen, át kell konvertálni a videót h264 vagy mpeg4 formátumra
  • Lacee
    szerintem a gyenge basszusra általában azok panaszkodnak, akik a gyári (vagy más, hasonlóan alacsony impedanciájú) fülessel használják, vagy az autós tuninghifi dübörgésére vágynak :)

persze könnyen lehet hogy rosszul gondolom, de nekem nem volt gondom a basszussal mióta in-ear fülesem van.
  • lee86
    és a füled meg volt elégedve a hangzással? :-) (továbbá megtudhatnám milyen fajta zene volt az? a basszus-t jól kiemeli? állítólag azzal áll hadilábon.)

@Sugam: konvertálással mindenképp lehet (amit ha minden igaz iTunes elvégez neked, ha nem megfelelő a videóformátum) (http://www.youtube.com/watch?v=0m7Vuy7LUGc)
  • Sugam
    lenne egy kérdésem: 8gigás 3.gen -es nano-n tudok valamilyen filmet nézni? szal olvastam lejátsz valamilyen video forumátumokat, de lehetséges ez? ha átkonvertálom [egyáltalán ,ha átlehet?]
  • LoDMaSt
    Én hallgattam mind2 vel+sennheiser cx300 assal zenét, és az én fülem nem tudott különbséget tenni a minőség közt, próbáld ki ha tudod őket sztem! :)
  • lee86
    Köszi, fontolóra veszem a tanácsod! alapvetően a 120-as Classic felé tendáltam, aztán a touch wi-fi + app + egyéb hasznos opciói nagyon megtetszettek és elbillentettek a Classic-tól, annak ellenére, hogy a Touch kapacitása töredéke a Classic-énak. Aztán leesett, hogy az elsődleges cél minden bizonnyal a zenehallgatás lesz, így viszont talán mégiscsak Classic.
    Időközben közbelépett az esetleges nevető harmadik: olvastam, hogy a Cowon termékei hangminőség tekintetében verhetetlenek.

Azt hittem egyszerűbb egy ilyen eszköz kiválasztása. :) Mindenesetre köszönöm a segítséget!
  • Lacee
    konkrét válasszal nem tudok szolgálni sajnos, de ha a hangminőség a lényeg, akkor a helyedben ipod classicot vennék. mondom ezt úgy, hogy nekem is iphone-om van, de a régi jó 5.5G ipod video kicsivel mintha jobb hangot produkálna.
  • lee86
    Sziasztok!
    16Gb-os Ipod Touch-ot (2G) szeretnék venni, de mániákus zenefüggőként egyvalami hátráltat. A hangminőség. Olvastam jót, rosszat, remélem itt konkrét válaszhoz jutok, mert a hivatalos dokumentációkban erről nincs szó, vagy legalábbis nem találtam meg:

pontosan milyen teljesítményű a fülhallgatókimenet? 2x hány mw?

Köszönöm!
  • bld
    milyen dock-hoz?
  • mate317
    megvan, dock adapter
  • mate317
    Mi van a nano 3g dobozában a füles, adatkábel és a lejátszó mellett? Van rajta egy 13-as szám is és fürdőkád alakú, fogalmam sincs az mi.
  • kakaoskalacs
    Apple iPod nano 4th Gen

ezek most mennyire megbizhatoak meg hangzas terén mennyire joak?
  • ecneb
    ipod shuffle-ra nemtudja valaki hogylehet magyar nyelvet és cirill betűket beállítani... nagyon fontos lenne :D

befogtam :D
  • Lacee
    állítsa át a barátod más nyelvre azt az ipodot, itt egy útmutató lépésről-lépésre, hogy mit kell csinálni ha véletlenül ismeretlen nyelvre lett beállítva:

# Go to the main menu—Disconnect your iPod from your computer, then press the Menu button until the menu title says "iPod," regardless of the language displayed. This means you are at the main menu.

# Select your language.
    If you have an iPod nano or Fifth Generation iPod (iPod with video):

1. Scroll down to the last menu option but don't select it.
    2. Scroll up one menu item. This should be Settings.
    3. Press the Center (Select) button. This takes you to the Settings menu.
    4. Scroll down to the last menu option but don't select it; in English, this is the "Reset All Settings" option.
    5. Scroll up to the third menu item from the bottom one. This should be Language.
    6. Press the Center button to select Language.
    7. Select your preferred language from the list.
  • Gabor1990
    Egyébként nem úgy van, hogy alapból van magyar nyelv az ipodokon? Bár asszem a touchon nincs (bár már lhete hogy van).
  • danix16
    hát haweromnak kellene mert japán vagy kínai a menü.de akkor mindegy
  • ecneb
    :D:D:D
  • magus
    az egész ipodban ha 10 - amúgy magától értetődő - szó van, tényleg azt akarod magyarosítani?
  • danix16
    Helló

Tud valaki olyan helyet ahonnan tudok letölteni ipod-hoz magyarnyelvű menüt??
    köszi helló
  • lee86
    Sziasztok!
    Bontatlan, fekete, 4. generációs, 8GB-os iPod nano-t (remélem nem hagytam ki semmit.. :)) adnék el 38ezres irányárért. Ja igen, tegnapelőttől számítva van rá 1 év garancia. Akit érdekel, privátban (vagy akár itt) jelezze.
  • ecneb
    nem :D
  • Sugam
    okkéj köszi az infókat!
  • Lacee
    az nem erül fel, hogy mondjuk azért kellhet neki mert tud az adott nyelven? :)