4006
-
#2644 Képzeld nekem sincs a környéken semmi üzlet,és Bp-re én se jutok fel. És? Van steam, van gls aki kihozza a gamet. Mi az hogy rossz tapasztalat? Utánvéttel kell venni. Akkor fizetsz mikor megkapod. Ennyi. -
Code92 #2643 van eredeti játékom, szal nem kell pampognod, 2.) olyan helyen lakom ahol nem igazán van se 576 se egyéb, mostanság nem kerülök fel psrtre (vagy nagyobb városba), netes rendelésről pedig elég rossz (SzARRR!!!) tapasztalatim vannak. nem azt kérdeztem amúgy h. "megyvegyem-e?" hanem azt h. lehet-e törtön nyomni, mivel utána láttam h.- van egy néhány szeró ami nocdkey-es ezért valószínüleg ellent kell mondjak levi[sok szám] határozott nemjére. ennyi köszönöm a segítséget és a válastzokat a kérdésre (???!!!!) ^^ további szép napot. -
#2642 Nagyon jó UT3 movie, ennek hatására mindenkinek megjön a kedve egy kis játékhoz :)
A film elkövetője Morph (aki nem ismerné annak elárulom hogy magyar :))
mindenkinek ajánlom: link -
Cornetto33 #2641 Vedd meg hidd el megéri! Ezt olyan mondja akinek élete első jogtiszta játéka az Ut3!! (Ja mégse, mert a második, mert vagy 6 éve megvettem a Starcraft-ot is vagy 2.000 forintért:-))
És azóta teljesen beindultam, mert megvan a Crysis,Warcraft és egy hónapja megvettet a World Of Confiktet is(amit még ki sem bontottam az UT miatt!), szóval az Ut hatására jó útra tértem...:-)
C. -
#2640 Vedd meg! Vagy pampogj hogy neked nem telik rá, és told a törttel! Aztán majd lesel mikor pc-re ki se adják többet. És akkor jön a köcsög konzolosok... Persze erről 99%-ban ti tehettek de oda már nem jut el az agyatok hogy felfogjátok.. -
levi19711023 #2639 NEM! -
Code92 #2638 a warez verzióval megoldható a multizás? aka törtön lehet nyomni? :) -
Sony500 #2637 Dokumentumok\My Games\Unreal Tournament 3\UTGame\Published\CookedPC\CustomMaps\
Ide kell pakolni a pályákat. -
ssk3 #2636 leszedtem ezt a map packot... de hiába telepítettem fel... sztem jó helyre raktam... de a játékban nem jelennek meg a pálya listán :( miért van ez? ha vki tudna segíteni.. megköszönném :) -
Sony500 #2635 Én már korábban (UT2k4 idején) is próbálkoztam pályakészítéssel több-kevesebb sikerrel, szóval valamelyest ismerem a játék működését. :)
Ha elindítod az editort és megnyitsz egy dm mapot, akkor látni fogod, hogy két méterenként kis almák és egyéb, utasítást jelképező ikonok vannak lerakva a pályán.
http://sony500.tvn.hu/ut3_editor1.jpg
http://sony500.tvn.hu/ut3_editor2.jpg
http://sony500.tvn.hu/ut3_editor3.jpg -
r4pt0r #2634 Nah itt a gyakorlati bizonyíték, én ennyire nem ismerem az ut-t. :D -
Sony500 #2633 Az UT-botok mesterséges intelligenciájához én csak annyit fűznék hozzá, hogy mostanában a vCTF-Suspense map változatait szerkesztgetem UEditor 3-ban, és a botok meghatározott path-node (útvonal) rendszert követnek (mint minden mapon és mint minden eddigi UT részben)
.
A híd pilléreinek tetejére és az SPMA spawn helyéhez oda tettek a programozók egy "védekezési pontot", néhány helyre egyéb utasításokat, és a botok csak azt követik. Ha van egy redeemer egy üres szoba közepén, de az ajtó után nem vezet hozzá path node, akkor nem tudja felvenni a bot. :)
Az ugrási helyekre különféle ugrásmagasságra vonatkozó utasításokat tettek, hogy szimpla, dupla, dodge-ugrással lehet-e elérni bizonyos pickupokat.
Mindenhonnan mindenhova lepakolják ezeket a repülő, futó, járműves path node-okat, és a botok ezek alapján kiszámolják, hogy ha el akarnak jutni a Goliath tankig, akkor melyik útvonalat kell követniük. Amikor azt mondod nekik, hogy támadjanak/védekezzenek, akkor is csak a programozók által megkreált útvonal alapján számolják ki, hogy jutnak el a védekezési pontokig. :)
Csináltam nektek egy videót a Suspense mapról, path node-ok nélkül. Látható, hogy a botok ugyan eljutnak a közelben lévő járművekig, de hogy mit kellene csinálni velük, arra nem jöttek rá.
http://www.youtube.com/watch?v=A0TM3IA47ZM -
#2632 megjelent és tölthető a CBP3 Volume 1
5 dm
1 ctf
1 vctf
1 war
pályát tartalmaz az igényesebbik fajtákból -
r4pt0r #2631 Tévedés az AI valóban egy ideig prgramozás kérdése, de olyat mint az emberi agy nem lehet leprogramozni. Nincs olyan programnyelv ami megközeliti az embert. Egyelőre, szóval az utbotok sincsenek sehol egy emberhez képest. -
#2630 Az lehet, hogy pl. a stratégiákban nem jó az AI, de az AI minősége csak a programozóktól függ.
UT-ben mindig is ravaszak voltak a botok, és epizódról epizódra egyre jobbak lettek. Nyilván nem a célzásra gondolok. :) -
#2629 Nem tudok, van-e még értelme, de:
Az intelligencia fogalma alatt általában az érvelés, tervezés, problémamegoldás, absztrakt gondolkodás, tanulás, valamint a gondolatok és nyelvek megértésének képességét értjük. Bár a szó hétköznapi értelmében bővebb jelentést is kaphat, az elme tudománya nem tekinti azonosnak olyan sajátosságokkal, mint a kreativitás, személyiség, karakter vagy bölcsesség.
Mesterséges intelligenciának egy gép, program vagy mesterségesen létrehozott tudat által megnyilvánuló intelligenciát nevezzük. A fogalmat legtöbbször a számítógépekkel társítjuk.
Bár a mesterséges intelligencia a tudományos-fantasztikus irodalom terméke, jelenleg a számítástudomány jelentős ágát képviseli, amely intelligens viselkedéssel, tanulással, és a gépek adaptációjával foglalkozik. Így például szabályozással, tervezéssel és ütemezéssel, diagnosztikai és fogyasztói kérdésekre adott válaszadás képességével, kézírás-, beszéd- és arcfelismeréssel. Egy olyan tudományággá vált, amely a valós életbeli problémákra próbál válaszokat adni. A mesterséges intelligencia rendszereket napjainkban elterjedten használják a gazdaság- és orvostudományban, a tervezésben, a katonaságban, sok elterjedt sok elterjedt számítógépes programban és videojátékban.
"Scriptek tömege egy csomagban" nem képes intelligensen kezelni egy-egy szituációt, míg pl. az Unreal sorozat mindig is a fejlett AI-ról volt híres, szerintem a programozók csak tudják, miről beszélnek. :)
-
r4pt0r #2628 Ez mind szép és jó de ez mind csak scriptek tömkelege egy csomagban. Rendes mesterséges i. nincs a mai játékokban, mondhatja a programozó. Persze fejlődnek de ahoz hogy taktikai érzéke ellenfele lehessen egy embernek sehol sincsenek, legjobb példa a stratégiai játékok. -
#2627 Tudomány és játék. Nincsen játék tudomány nélkül.
"Mert egy gép csak egy sablont követ az ember meg kreatív." - Áhh.
Szerinted miért hívják a mesterséges intelligenciát intelligenciának?
Pont azért, mert nem csak egy sablont követ, hanem képes tanulni, alkalmazkodni, és ami a legfontosabb, alkalmazni a megtanultakat.
Az interjúban amit linkeltem, pont erről (is) van szó.
A programozó éppen azt magyarázza, hogy pl. ha lelősz egy botot sniperrel kétszer-háromszor ugyanarról a helyről, akkor legközelebb mikor arrajár, megpróbálja majd elkerülni a rá nézve veszélyes helyet.
Most erre rá lehetne fogni azt, hogy ez csupán script, ha a botok nem lennének képesek az összes felmerülő szituációban alkalmazni a mesterséges problémamegoldókészségüket. De képesek rá, úgyhogy intelligenciáról beszélünk, nem pedig scriptről, mert ugye nincs az a script, ami az össze, játékban előforduló szituációt képes lenne kezelni, a valószínűségszámításnak viszont nagyon sok köze van az intelligenciához.
Példa: Shangri La mapon tdm-et játszottam, az egyik ellenséges bot kétszer jó alaposan megműtött flak cannon-al, éppenhogy életben maradtam, és utána indultam. Láttam, hogy felfigyelt rá, hogy követem. Kevés volt az HP-m, és igazából azért is mentem utána, mert reméltem, hogy talán begyűjtök egy fraget, miközben felveszek egy kis életet. Történetesen a bot pont arra ment, ahol a health vial-ok találhatóak, a kis "sniperes-box" mögött, fent az emeleten, és pontosan a health vial pickupoknál várt be engem, nyilván mert tudta, hogy azokért megyek. Az egyik oszlop mögött bújt el, közvetlenül a pickupok mellett. Ahogy egy helységbe kerültem vele, láttam, hogy pontosan tudja honnan fogok érkezni, látszott, hogy már várt rám, és a pillanat töredéke alatt le is osztott. De ez csak egy egyszerűbb példa, ennél jóval komplexebb szitukat is érezhetően intelligensen old meg a gép, még ha a reakcióideje csalásnak is minősül. A célzásról inkább nem is beszélek többet. -
#2626 lol nem is kell használni a DVDt :) nélküle is elindul xD -
#2625 a 3.? Nem tudjuk még szvsz, bár valami alfa verziósrál mintha hallottam volna -
#2624 akkor jó hogy megvettem, és kb mikor jönn ki a dvd patch? :) -
#2623 van benne dm tdm ctf war(ami igazából a 2k4es ons, csak még jobb) vctf, aztán persze az insta modok is, van már bta(ami a 2k4es tam), most jelent meg a dom(ami kibőviti a lehetőségeket a 2k4eshez képest lehet 4 csapat, sőt akár járművek is vdomban) készítik ide is a ballistic weapon, tactical ops, és még rengeteg másik modot is bővebben itt
szal a lehetőségek tárháza elég nagy :) -
#2622 Hali
Lene pár kérdésem :) ez a játék olyan mint a 2004? vagyis amilyen választható mod volt a 2004ben itt is megtalálható? lehet ebbe is modokat és pályákat imporlátni? és ha igen akkor van már valami jó pálya vagy mod?
-
r4pt0r #2621 Egyébként az emberi agyat még nem verte le semmilyen gép komplex számításban. Max matekban. Amikor te látsz, hallasz bármit csinálsz az lényegében egy számítás amit mai gép nagyon nehezen tudna ilyen formában feldolgozni, megérteni nem is tudja. Nah most nézd meg mekkora az agyad, és rájössz hogy az emberi intelligenciat nem tud egy gép megdönteni. Max bizonyos dolgokban jobb. Ez van az ember se 100 év alatt lett olyan mint amilyen mosmt. :D
De ez már nagyon off. -
r4pt0r #2620 Te másról beszélsz, te tudományról én meg játékról. Amit a gép jobban tud kiszámolni a játékban az a célzás (ha be van állítva esélyed nincs eltalálni :D), és hova esel. Ezt a másodikat egy ember is ki tudja kb. számolni. Nah most viszont azt hogy hogy gondolkodik egy másik játékos, hogy pl. hova fog menekülni előled, nah azt egy ember jobban ki tudja számolni. Mert ő játszik vele, a gép meg csak egy matematikai műveletet lát. Amíg nem lesz olyan MI mint amit az ember tud addig egy profi játékos mindig jobb lesz egy olyan gépnél ami nem csal, és rendes reakcióidő van beállítva. Mert egy gép csak egy sablont követ az ember meg kreatív. És vissza is tértünk egy pro gamer nehézség nélkül leszed egy legnehezebb botot utben. Ha te nem tudod van még mit tanulni. (Én sem tudom) -
#2619 valóban elég más páldát vetettél fel. de sztem könnyebb kiszámolni fejben azt hogy A pontra vagy B pontra fog ugrani. -
#2618 Jahh...álmodban. :)
Persze hogy láttam már igazán pro játékost, lényeg a lényeg: egy fejlett gépi intelligencia pontosságával, precizitásával, "reakcióidejével" organikus (emberi) intelligencia nem képes felvenni a versenyt. Mit gondolsz, miért használ az ember sok-sok gigaflops számítási teljesítményű szuperszámítógépeket valószínűségszámításra, az univerzum kialakulását vizsgáló kutatásokra, fejlett, pontos szimulációk és csillagközi események modellezésére? Bár ez egy kicsit más kaliberű példa, de érzékelteti a mondandóm lényegét.
Persze, hogy az ember is tud valószínűséget számolni. De nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy míg egy gép ezerből ezerszer képes jó döntést hozni egy-egy adott szituációban, addig egy ember csak 998-szor képes erre. Vagy 900-szor. Vagy 642-ször. Érted, mit akarok mondani? -
r4pt0r #2617 Hát nem tudom láttál e már tényleg profi játékost de nemhiszem. Mert ők is szinte 100%osan lőnek a fegyverekkel és ha hiszed ha nem ők is tudnak valószínűséget számolni. Szerintem nincs semmi gond az UT botokal. -
#2616 Tudom, nem is erről van szó. Azzal nincsen baj, ha egy játék nehéz. Inkább azt kell megvizsgálni, miért nehéz. Az első UT óta játszom én is, online és offline, minden nehézségi fokozaton, és előfordult már nem egyszer, hogy levertem a legerősebb botokat is. Nem ez a baj. Hanem az, hogy a botok tisztességtelen előnyben vannak a hús-vér játékossal szemben, hiszen a legritkább esetben tévednek, és szószerint emberfeletti gyorsasággal hoznak hibátlan döntéseket. Az, hogy alkalmazkodnak, hogy "értik" a stratégiát, hogy csapdákat állítanak mind szép és jó, de mindezek mellé van egy olyan scriptjük, amivel valószínűséget számítanak, ami azért nem túl jó dolog, mert így szinte minden esetben az optimális megoldást választják. Ez majdnem olyan, mintha aimeznének. Persze, nyilván így is meg lehet őket verni, de ez így nem az igazi. Azért nagyon kevés az olyan játékos, aki folyamatosan képes úgy mozogni és célozni ahogyan a legerősebb botok. És még ha képes is rá, akkor is hátrányban van a botokkal szemben, és kizárt, hogy azért veri el őket, mert annyira raj. Egyszerűen nem lehet jobb a botoknál, éppen a mérlegelési idő miatt. -
#2615 MO-n is vannak olyan játékosok akik simán megverik a legerősebb botokat is UTban, ne a legerősebb botok ellen játszál, szerintem elég jól ballanceolták a botok erejét, mindenki megtalálhatja azt a nehézséget amivel jól el tud játszogatni, de egy multi játéknál szerintem a botok milyensége a legutolsó szempont :) -
#2614 A személy neve: John "Fatal1ty" Vendel
-
#2613 Ha lenne eszed, nem írnál ilyeneket. De nincsen.
Egyébként kicsit utánaolvasgattam a témának, itt van egy egészen jó kis interjú Steve Polge-al, a játék AI-programozójával: Interjú
Azért kíváncsi lennék arra az emberre, akinek olyan a reakcióideje, mint az UT botjainak :D -
#2612 ha jó játékos lennél, neked is menne úgy. de nem vagy. -
#2611 Áhhh...nyomtam néhány botmatchet, és szerintem többet nem is fogok...tudom, hogy nehéz olyan AI-t írni, ami emberhez hasonlatosan viselkedik, de azért azt elég erősnek érzem, hogy az AI komolyabb nehézségi szinten kb. annyit tud, mint annak idején a Quake 3 botjai hardcore-on és nightmare-en, magyarul teljesen biztos, hogy mindig oda lőnek, ahol te vagy, és a legritkább esetben tévesztenek csak célt...arról nem is beszélve, hogy tökéletesen számítják ki, hogy egy-egy manőver (pl. ugrás) után éppen hol fogsz tartózkodni, és természetesen mindig pontosan oda lőnek, ahová érkezel...
De ami a legdurvább az az, hogy egy-egy szituációban a másodperc ezredrésze alatt képesek mérlegelni, a rendelkezésre álló adatokat kiértékelni, és az adott helyzetnek megfelelő legoptimálisabb "döntést" meghozni...erre egyetlen ember sem képes...és éppen ezért nem jó ez az AI...
A Counter Strike AI-ja szerintem tökéletes lenne ebbe a játékba -
#2610 Kb. ilyen, sztem nagyon szar :D egyáltalán nem olyan, mint az UT.
Topikjában szerintem találsz embereket, akikkel ki tudod próbálni Hamachival szerintem, aztán utána eldöntheted. -
#2609 amit láttam belőle az alapján agyatlan lövölde a multi és közelében nincs az UT-nak, csak gold (fizetős) live ID-vel lehet jókat játszani vele, ha csak silvered (ingyenes) van, akkor eléggé korlátozottak a lehetőségeid:\
például ha haverokkal akarsz coop-ban játszani, ahhoz gold kell, ha csak silvered van akkor random összedob valami emberrel, és statok sincsenek a silvereknek
thx microsoft -
Cornetto33 #2608 A Gears of War-nak milyen a miltija? Közelébe van a UT3-nak? Single-be végig nyomtam törten, ha jó a multija nem sajnálom rá külön az 5 e-sem.
Csak nem tudom milyen a multi.
C. -
#2607 ketten akarunk játszani, xfire-rel egyszerűbb lenne megtalálni egymást -
#2606 Használd a játék szerverkeresőjét. -
#2605 azzal viszont a f*szom kivan, hogy nem tudok egy szerverre se felmenni, amit az xfire dob ki