Unreal Tournament 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"
\"csak egy játék de úgysem éled túl\"
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
A film elkövetõje Morph (aki nem ismerné annak elárulom hogy magyar 😊)
mindenkinek ajánlom: link
És azóta teljesen beindultam, mert megvan a Crysis,Warcraft és egy hónapja megvettet a World Of Confiktet is(amit még ki sem bontottam az UT miatt!), szóval az Ut hatására jó útra tértem...:-)
C.
Core duo 2.33 , NV.GF.8600GTS, 2 GB DDR2, 22\"TFT
Ide kell pakolni a pályákat.
Ha elindítod az editort és megnyitsz egy dm mapot, akkor látni fogod, hogy két méterenként kis almák és egyéb, utasítást jelképezõ ikonok vannak lerakva a pályán.
http://sony500.tvn.hu/ut3_editor1.jpg
http://sony500.tvn.hu/ut3_editor2.jpg
http://sony500.tvn.hu/ut3_editor3.jpg
.
A híd pilléreinek tetejére és az SPMA spawn helyéhez oda tettek a programozók egy "védekezési pontot", néhány helyre egyéb utasításokat, és a botok csak azt követik. Ha van egy redeemer egy üres szoba közepén, de az ajtó után nem vezet hozzá path node, akkor nem tudja felvenni a bot. 😊
Az ugrási helyekre különféle ugrásmagasságra vonatkozó utasításokat tettek, hogy szimpla, dupla, dodge-ugrással lehet-e elérni bizonyos pickupokat.
Mindenhonnan mindenhova lepakolják ezeket a repülõ, futó, jármûves path node-okat, és a botok ezek alapján kiszámolják, hogy ha el akarnak jutni a Goliath tankig, akkor melyik útvonalat kell követniük. Amikor azt mondod nekik, hogy támadjanak/védekezzenek, akkor is csak a programozók által megkreált útvonal alapján számolják ki, hogy jutnak el a védekezési pontokig. 😊
Csináltam nektek egy videót a Suspense mapról, path node-ok nélkül. Látható, hogy a botok ugyan eljutnak a közelben lévõ jármûvekig, de hogy mit kellene csinálni velük, arra nem jöttek rá.
http://www.youtube.com/watch?v=A0TM3IA47ZM
5 dm
1 ctf
1 vctf
1 war
pályát tartalmaz az igényesebbik fajtákból
UT-ben mindig is ravaszak voltak a botok, és epizódról epizódra egyre jobbak lettek. Nyilván nem a célzásra gondolok. 😊
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Az intelligencia fogalma alatt általában az érvelés, tervezés, problémamegoldás, absztrakt gondolkodás, tanulás, valamint a gondolatok és nyelvek megértésének képességét értjük. Bár a szó hétköznapi értelmében bõvebb jelentést is kaphat, az elme tudománya nem tekinti azonosnak olyan sajátosságokkal, mint a kreativitás, személyiség, karakter vagy bölcsesség.
Mesterséges intelligenciának egy gép, program vagy mesterségesen létrehozott tudat által megnyilvánuló intelligenciát nevezzük. A fogalmat legtöbbször a számítógépekkel társítjuk.
Bár a mesterséges intelligencia a tudományos-fantasztikus irodalom terméke, jelenleg a számítástudomány jelentõs ágát képviseli, amely intelligens viselkedéssel, tanulással, és a gépek adaptációjával foglalkozik. Így például szabályozással, tervezéssel és ütemezéssel, diagnosztikai és fogyasztói kérdésekre adott válaszadás képességével, kézírás-, beszéd- és arcfelismeréssel. Egy olyan tudományággá vált, amely a valós életbeli problémákra próbál válaszokat adni. A mesterséges intelligencia rendszereket napjainkban elterjedten használják a gazdaság- és orvostudományban, a tervezésben, a katonaságban, sok elterjedt sok elterjedt számítógépes programban és videojátékban.
"Scriptek tömege egy csomagban" nem képes intelligensen kezelni egy-egy szituációt, míg pl. az Unreal sorozat mindig is a fejlett AI-ról volt híres, szerintem a programozók csak tudják, mirõl beszélnek. 😊
"Mert egy gép csak egy sablont követ az ember meg kreatív." - Áhh.
Szerinted miért hívják a mesterséges intelligenciát intelligenciának?
Pont azért, mert nem csak egy sablont követ, hanem képes tanulni, alkalmazkodni, és ami a legfontosabb, alkalmazni a megtanultakat.
Az interjúban amit linkeltem, pont errõl (is) van szó.
A programozó éppen azt magyarázza, hogy pl. ha lelõsz egy botot sniperrel kétszer-háromszor ugyanarról a helyrõl, akkor legközelebb mikor arrajár, megpróbálja majd elkerülni a rá nézve veszélyes helyet.
Most erre rá lehetne fogni azt, hogy ez csupán script, ha a botok nem lennének képesek az összes felmerülõ szituációban alkalmazni a mesterséges problémamegoldókészségüket. De képesek rá, úgyhogy intelligenciáról beszélünk, nem pedig scriptrõl, mert ugye nincs az a script, ami az össze, játékban elõforduló szituációt képes lenne kezelni, a valószínûségszámításnak viszont nagyon sok köze van az intelligenciához.
Példa: Shangri La mapon tdm-et játszottam, az egyik ellenséges bot kétszer jó alaposan megmûtött flak cannon-al, éppenhogy életben maradtam, és utána indultam. Láttam, hogy felfigyelt rá, hogy követem. Kevés volt az HP-m, és igazából azért is mentem utána, mert reméltem, hogy talán begyûjtök egy fraget, miközben felveszek egy kis életet. Történetesen a bot pont arra ment, ahol a health vial-ok találhatóak, a kis "sniperes-box" mögött, fent az emeleten, és pontosan a health vial pickupoknál várt be engem, nyilván mert tudta, hogy azokért megyek. Az egyik oszlop mögött bújt el, közvetlenül a pickupok mellett. Ahogy egy helységbe kerültem vele, láttam, hogy pontosan tudja honnan fogok érkezni, látszott, hogy már várt rám, és a pillanat töredéke alatt le is osztott. De ez csak egy egyszerûbb példa, ennél jóval komplexebb szitukat is érezhetõen intelligensen old meg a gép, még ha a reakcióideje csalásnak is minõsül. A célzásról inkább nem is beszélek többet.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
szal a lehetõségek tárháza elég nagy 😊
Lene pár kérdésem 😊 ez a játék olyan mint a 2004? vagyis amilyen választható mod volt a 2004ben itt is megtalálható? lehet ebbe is modokat és pályákat imporlátni? és ha igen akkor van már valami jó pálya vagy mod?
De ez már nagyon off.
Persze hogy láttam már igazán pro játékost, lényeg a lényeg: egy fejlett gépi intelligencia pontosságával, precizitásával, "reakcióidejével" organikus (emberi) intelligencia nem képes felvenni a versenyt. Mit gondolsz, miért használ az ember sok-sok gigaflops számítási teljesítményû szuperszámítógépeket valószínûségszámításra, az univerzum kialakulását vizsgáló kutatásokra, fejlett, pontos szimulációk és csillagközi események modellezésére? Bár ez egy kicsit más kaliberû példa, de érzékelteti a mondandóm lényegét.
Persze, hogy az ember is tud valószínûséget számolni. De nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy míg egy gép ezerbõl ezerszer képes jó döntést hozni egy-egy adott szituációban, addig egy ember csak 998-szor képes erre. Vagy 900-szor. Vagy 642-ször. Érted, mit akarok mondani?
Egyébként kicsit utánaolvasgattam a témának, itt van egy egészen jó kis interjú Steve Polge-al, a játék AI-programozójával: Interjú
Azért kíváncsi lennék arra az emberre, akinek olyan a reakcióideje, mint az UT botjainak 😄
De ami a legdurvább az az, hogy egy-egy szituációban a másodperc ezredrésze alatt képesek mérlegelni, a rendelkezésre álló adatokat kiértékelni, és az adott helyzetnek megfelelõ legoptimálisabb "döntést" meghozni...erre egyetlen ember sem képes...és éppen ezért nem jó ez az AI...
A Counter Strike AI-ja szerintem tökéletes lenne ebbe a játékba
Topikjában szerintem találsz embereket, akikkel ki tudod próbálni Hamachival szerintem, aztán utána eldöntheted.
például ha haverokkal akarsz coop-ban játszani, ahhoz gold kell, ha csak silvered van akkor random összedob valami emberrel, és statok sincsenek a silvereknek
thx microsoft
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
Csak nem tudom milyen a multi.
C.
Core duo 2.33 , NV.GF.8600GTS, 2 GB DDR2, 22\"TFT