A Sun a Java gyorsításán dolgozik

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aki ketkedik abban, hogy javaban is irhato villamgyors progi, az nezze meg pl az xpand rallyt. Egyik legszebb rally, nagyon gyors engine-el.
attól függ ki méri... Mindenesetre java-t sokkal gyakrabban használnak szerveroldalon mint kliensen.
[HUN]PAStheLoD
az egy szar java applet volt .. pl Azureus is java program és ahhoz képest elég gyors, igaz 80 mega memóriát zabál , de közbe 300 tcp/ip és udp kapcsolatot kezel és gigákat tölt le/fel ..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
Windózon mindenképp gyorsabb...

bármiben lehet lassú programot írni. Az igaz, hogy hogy java-ban különösen könnyû lassú vagy legalábbis lassúnak látszó grafikus felületet csinálni. De nem muszáj. Pl. text editornak egy java programot, a jedit-et használom minden nap...
Vajon a C#-nál mennyivel jobb a helyzet sebesség területén? Az is ilyen java konkurrencia.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

PLaci
Én tanultam java-t, és iszonyat lassú tud lenni egy java program GUI-je. <#wow3>
Jó példa erre a sajnos megszûnt <#rinya> 777sms.hu, ami java-ban futott, és iszonyatosan lassan frissített képet, miközben az ember pl scroll-ozott az oldalon. <#csodalk>
(A 777sms.hu-ról jut eszembe: A java-nak megvan az a rossz szokása, hogy az klikkelés eseménykezelõ csak azt veszi klikknek, amikor az egér gombjának lenyomásakor és felengedésekor a kurzor ugyanazon a pixelen van <#idiota> (nem területre hat, mint ahogyan egy gombnál szükséges lenne), így magasabb felbontáson ha nem az egér gomb felengedését kezeljük, akkor sokszor semmi sem fog történni, mint ahogyan én is sokszor csak szenvedtem, hogy végre lenyomjam az elküld gombot. <#vigyor3>)

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

[HUN]PAStheLoD
sajnos ez a platformfüggetlenség egyik mellékhatása , de legalább próbálnak ezen csökkenteni, ami egy jó pont nekik..

[HUN]PAStheLoD
ott ez a dolog irreleváns ..

A java futtatók általánosságban nagyon gyorsak, ennek ellenére azt is fejlesztik folyamatosan, ráadásul versengenek egymással is a gyártók. (Ez nem jelenti azt hogy egy java szoftver ettõl még nem lehet lassú, sõt a beépített kódkönyvtár is ineffektív helyenként. Az is igaz, hogy egy nagyobb java alkalmazás zabálja a memóriát) A cikk arról szól, hogy egy bizonyos problémát akarnak kezelni, nevezetesen azt amikor több nagyobb program fut egy gépen. Nem több szál, az eddig is prímán ment, hanem több független program! Ez pl. a mobiltelefonokat aligha érinti... Ez elsõsorban szerveren érdekes, ahol ilyen vagy olyan okból több szerveralkalmazást akarnak futtatni, azért egyetlen szerver alkalmazást akármilyen kis memóriájú gép lazán elvisz...
Csatlakozom.

Rengeteg memóriát zabál. Linuxon meg még többet ahogy megfigyeltem.

smv
Bár látom már írták sokan, de azért én is hozzáteszem, hogy nem árt..

Starcraft + Diablo III - esemve

nemcsakfeel
csak az eddig meglévõ telefonokon lévõ futtató környezetet már biztos nem updatelik 😞

*hihi ** *

[HUN]PAStheLoD
Hát ideje volt , fõleg hogy jönnek a többmagos procik , amik ténylegesen több szálat tudnak egyidejûleg kezelni ...

igen, már ideje volt (ezzel kellett volna kezdeni...)
concrete
idõszerû volt, kissé

ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0

Sadun Tryst
Ez szerintem egy nagyon jó dolog.
Elvégre (szerintem) a java alkalmazások nem a leggyorsabbak. Van mit fejleszteni rajtuk.

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

← ElőzőOldal 2 / 2