59456
banner
  • Tinka123
    Fülke?:D amivel mostvan apu mikrosütő meg ilyenek vannak bent xd kár hogy csak váltózik és még nem az övé :L:S:DDD
    Bezony a Magnumot akkor méginkább ne kiványjátok xDDD 1.5 hónap alatt 5 olajfolyás:DDD
  • TOPLINE
    Szerintem nincs korhatár pávon mert én 18 évesen csináltam először meg amúgy is ha nem sikerült a kresz vizsgád elküldhetnek
  • tviktor91
    Ebböl a PÁV-bol is van vagy 5 fajta:D ,,Mindenki számára ismeretes, hogy 7,5 tonna össztömeget meghaladó teherautót csak PÁV 3 birtokában vezethet."
  • V43 1105
    Mondjuk elég putri cég, bár a jármű parkukat nagyrészt MPIII-as Megaspacek alkotják :OO
  • Szobi30
    4-500 ezernél, bocs :D

#56095: kár... de majd legközelebb hátha... :D
  • Szobi30
    PÁV-on is van talán korhatár, 20,5 vagy 21 évesen csinálhatod csak (de ebbe nem vagyok biztos)
    #56097: persze, de ezek nagyon szarok mind1ik, 4et hozott egyszerra a cég, és már mind a 4nek hozzá kellett nyúlni a motorjához...
    bár azt több helyről hallottam már, hogy vanna ugye az Adblue nélküli Scaniak, és azokat 5-500 ezernél lehet dobni a kukába...de ezt is csak hallottam, őszintén nem ismerem annyira a Scaniat... :)
    de unokatesóm régen járt mercivel (MP2 actros)
    mindíg szídta, hogy gyenge is, szar a fülkéje is
    na mosmtár a fülkét viszasírja :DDDD
  • Tinka123
    Apu most egy hete hogy Koronás csibézik, Telefonba első mondat ' Megy ez az autó mint a disznó'., most a másodikon van az egyel régebbin, ezt is dicséri :) nem feltétlenül kell általánositani egyegy hibás sorozatból :) Scania, Daf, Volvo a 3 márka amik szerintem ütik a többit, a magnumot többen is szidták, az nem csak egy hibás sorozat... Ivecót ismerősöm dícséri kabin helyileg rendben van erő van benne, és szervizet még nem látott (4 éves)csak a kötelező olajcseréken :)
  • tviktor91
    Még egy fontos kérdés.:
    Korhatár van e? Ok,elméletileg nincs de a cégek gondolom nem szívesen látják a 20éves sofőröket.:S
    Én se szívesen adnék egy több milliós 40 tonnás cuccot egy 0 km-es paprikajancsi kezébe.:)
  • V43 1105
    Pont a város másik felén van mint ahol dolgozok, FUCK :D
  • Szobi30
    van aki ezt mondja (többen)
    és van olyan is, akinek jó a cég( bár ők kevesen vannak)
    de arra biztos hogy jó, hogy tapasztalatot szerezzél.
    nekem báttyám március környékén akar elkezdeni majd sofőrködni, és valószínűleg itt fog ő is kezdeni...
  • tviktor91
    Aztán kezdőként csak a Waberers?Úgy olvastam h 0km-esként nem igen lehet máshol elhelyezkedni.http://munkahelyiterror.blog.hu/2009/08/06/2_millioval_lettem_rovidebb
  • Hesston
    Hát, én most végeztem a C-velaz volt alapból 250 ezer..
    Egszer megbuktam forgalmin +13 ezer
    Volt Bü vizsga azis asszem 13 körül volt órákkal együtt...
    Lehet C+E kategóiát is csinálni egyszerre de az asszem picit olcsóbb mint külön külön
    PÁV ról énsem tudok sokmindent de a GKI Pályakezdőként vagy hogyan az is minimum 180 ezer... Vannak árak..
  • Szobi30
    a Jász plasztikhoz megy :D
    múlt hétfőn is pont ott voltunk, akkor én is ott voltam vele :D
  • V43 1105
    Berényi vagyok XD
  • Szobi30
    azt kihagyhtam, hogy mikor az osztráknál volt szervízben, akkor egy vízcső durrant el...
  • Szobi30
    én is tudtam volna erre írni...mert fater kb 3 éve hajt 105-ös DAF-ot, eddig 1x volt vele szervízben, de ez még az osztráknál volt, itt a Révészessel semmi baja nem volt még...2 évet járt az osztráknál vele, itt pedig juniusban múlt egy éve, hogy ezen ül...
    ennél a cégnél pedig a kormány állítót csináltatta, de az már szar volt mikor átvette és hát, egyáltalán nem biztos, hogy az véletlenül ment szét, mert kitudja milyen ember ült rajta előtte.
    és a jobb eleje össze volt törve, mikor vette át, de azt meg csináltatta, és azóta semmi gond nicsen vele :)
    jön megy, a motorja erős...a fogyasztása se rossz, szóval nincs vele gondja...

unokatesóm viszont "taknyos varjú"val jár, és már volt vele több gondja is...
    60.000 km van benne, és a motorja gyenge, ha odalép neki füstöl(de mint egy Rába kb)
    és ha megvan rakva 24 tonnával nem akar menni
    automata váltós, a váltója olyan szinten lomha, hogy az már idegesítő...
    a tetőspoiler nem volt meghúzva gyárilag, ő húzta meg, mert remegett, kopogott
    üresen sétál az úton, de rakottan nem
    egyébként egy G420-as Scaniaról van szó...

és akkor most várom, a Scania fanokat, hogy elkezdjék majd dícsérni, mert úgyis fogják :)

másik dolog, holnap megy fater Mosonmagyaróvárról Jászberénybe leadni,
    útvonal: 5ös, 4es 31es
    legalábbis azt hiszem :D
    ha valaki netán erre lakik, akkor lekaphatná :DDD
    olyan 9 körül fog indulni óvárról
  • imihaver
    Jó tudni :)

• 94mike
    az úgyvan:)
  • luspaydavid
    Persze az a Viziéké :D
  • hungaro
    lehet de úgy tudom, hogy 1éve munkanélkülinek kell lenned, meg ez az ügyintéződtől is függ akit kapsz, hogy intézi.
    daf xf(#56067): sejtettem hogy itt fogunk kilyukadni a márkák harcánál, Én a "taknyos varjút" se istenítem! Inkább a MAN, azzal a 3év alatt nem volt annyi gondja tesómnak vele mint a daf-al 3hét alatt! Igaz hogy cége válogatja, hogy milyet rendel, fapados e vagy sem stb... de itt speciel az állóklíma híg trágyát sem ér, az ülései olyan kényelmetlenek hogy csak na. A másik hsz-edre válaszolva: mondtam, hogy nem biztos, de immár több Gartneres mondta!
  • Sóschips
    Ezt amúgy nem tudom 100%-ra,de egy 2éve mikor csináltam B-re a jogsit,akkor kérdeztem az oktatómat és Ő mondta,hogy lehet a munkaügyin keresztül,meg egyik osztálytársam báttyja is úgy rakta le.
    Ha majd én is ott tartok,akkor majd utána járok pontosan:D

Nem rossz:D
  • tviktor91
    Kösz hogy szóltál!:)
    Még átgondolok egy pár dolgot aztán lehet szeptemberben már kezdem a jogsit.
  • Sóschips
    De elvileg ezt munkaügyin is meglehet csinálni és ők állják.Csak akkor van szívás,ha buktázol.
    Jövőre,ha végzek a sulival és nem sikerül elhelyezkednem a szakmámban,én is úgy akarom majd lerakni.
  • tviktor91
    Hát akkor ez minimum fél évnek tűnik..meg mani mani mani..
  • Gerypapa 95
    a kis CF-es nagyon kokkkkaaaas :DD
  • Tinka123
    T.I.R, Digitális Tachografhoz kártyát is meg kell csináltatnod, BÜ vizsgát is tenned kell, és hogy még elis tudj indulni tucatnyi dolgot kell venned :)
  • tviktor91
    Bukásokat belevetted vagy hogy jött ez ki neked?:)
    250böl meg kell h legyen a C+E jogsi (b mar 2.5 eve megvan)
    aztán páv plusz gki és ennyi?
  • Tinka123
    Nyugodtan számolj több mint fél millióval, mire mindened megvan ...Vagy többel :)
  • imihaver

Szaby: jó képek, a 8. képen a scania ott volt szegeden :)
    Tódi:

• Gerypapa 95
    ezzel a billencses szkániával csőröge jár :DD nagyon nagy állat a kölyök :D
  • SzabyV8
  • SzabyV8
  • SzabyV8

• tviktor91
    Leírná nekem valaki hogy mit kell szerezni ahhoz h nemzetközi utakra menjek?Link is jo lesz..
    C jogsi az fix ugye,hozza E (ezt lehet egyben csinalni? ) ez igy kb mindennel együtt vagy 200-250ezer ha jól számoltam.PÁV vizsgáról is olvastam csak nemtom h melyik kell es mennyibe kerül:) Aztán GKI vizsga is tudtommal kötelezö..szoval eleg kemeny szazezrek es meg mindig nincs benne valami(?).
  • Tinka123
    Saját videóm :) csehország, Znolymó, és Juhlava között :)
  • daf xf
    Ez egy hülyeség. Gondolj már bele. Minek vinné vissza magyarbol a kocsikat? Azért hogy ott osztrákba a magyar soföröknek is ugyan annyit adjon mint a labancoknak?
    Elméletileg azért hozták be magyarba a gartnert mivel a magyar paraszt fele annyi pénzért dolgozik a labancnak.
  • daf xf
    Na mer a scania az isten gép. Tudnék írni egy litániát a taknyos varjúrol hogy milyen..
  • luspaydavid
    Az igen !
  • Kistódi
    Na megvannak a képek:

Inkább nem teszem fel mindet :D
  • Kistódi
    Nekem van még jó pár képem a sárgaságról:D
    Mindjárt fel is teszem.. remélem nembaj ha 21db